ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את כל החלקים הבאים (בנפרד) על מנת להרכיב מחשב מבוסס אינטל דור 11: היוצא דןפן היחיד הוא הכרטיס מסך שכבר היה ברשותי משומש. המחשב בפועל עדיין לא הורכב ותכננתי להרכיב אותו ממש בימים אלו. אבל, במקרה התאפשר לי להזמין ממש בזול מעבד מהדור החדש 12600K, כך שאצטרך לעשות אחורה פנה לגבי כמה מהחלקים (ואמכור את אלו המיותרים). בעצם השאלה שלי היא, מהם החלקים שאני צריך להחליף? 1. אני יודע כבר שאני צריך להחליף לוח אם, כך שאשמח להמלצה ללוח אם (אין חובה ללוח שיתמוך בזכרונות DDR5 שכן הם עדיין מאוד יקרים, אבל אם ההבדל במחיר זניח כמובן שעדיף שיתמוך כדי שאולי עוד כמה שנים כן אחליף אותם). ראיתי שהכריזו אתמו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
כללי: מחפש מחשב לעיבוד גראפי (בעיקר רינדור) ושימוש כמדיה סנטר. יש כבר ברשותי מעבד Core i7-4770K ו Intel 730 240GB מחפש מחשב שקט ואמין מה התקציב המקסימאלי? 3500 ( לא כולל הרכיבים שכבר יש לי) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש תדיר בפוטושופ לעריכת תמונות בגודל 15.1mp ועיבוד תמונה כמו הערמת פוקוס בתוכנות כגון CombineZP, צפיה בסרטים דרך הטלויזיה במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 2 תגובות
- 835 צפיות
-
-
מעוניין לרכש מחשב לשימוש ביתי אבל שיוכל לתמוך גם במשחקים כגן FIFA, NBA ,SIMS וכדומה ( מיועד לנער ) ולכן חשוב שיהיה חזק דיו כולל כרטיס מסך. כמובן שיכלול צורב ודיסק קשיח בנפח סביר וזכרון מספיק. מסך רגיל 15.4 אני מתלבט בין דגמי DELL ולנובו. **** אני רואה שאין תגובה - האם שינוי התקציב יסייע ??? תודה מראש לכל המלצה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד (למען נוחות עבודה בדירה) לשימושים רגילים - אינטרנט, מוזיקה וסרטי HD ומסך 13" ומעלה תקציב עד 3500 ש"ח במהלך החיפושים בזאפ מצאתי מחשב של acer במחיר ממש ממש נמוך לדעתי (לעומת המפרט שמציע) ... מצ"ב לינק למחשב ACER Travelmate: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=728241 אודה לחוות דעתכם המקצועית :-) עומר
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
לשימוש עבור משחקים, מסך "22, מתוכנן OC. כ.מ 4780 מארז Antec 300 ספק Crosair 550W דיסק Seagate 500Gb ההתלבטות היא לגבי הלוח אם + מעבד + זיכרונות : אפשרות אחת: Q9550 כ-1500 ש"ח 4GB DDR2 כ-400 ש"ח Asus P5Q Pro כ- 800 ש"ח אפשרות שנייה: I7 920 כ- 1500 ש"ח (מחיר זהה ל-Q9550) 6GB DDR3 כ- 1000 ש"ח Gigabyte UD5 כ- 1500 ש"ח עלות המפרט יחד עם האפשרות הראשונה: 5.8K עלות המפרט יחד עם האפשרות השנייה: 7.1K ברור לי שכיום, עבור משחקים, לא משתלם לרכוש את ה-I7 (תוספת של 1300 ש"ח) כי לא יתקבלו הבדלים בביצועים של המשחקים. אבל, ייתכן מאוד שבעוד שנה משחקים כבר ידרשו מעבד חזק יותר ואז יהיה יתרון ל-I7. ברור שאם שתי המפרטים היו באותו מחיר אז היה כדאי ללכת על ה-I7. השאלה היא האם שווה להוסיף עוד 130…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב במידה וזה אכן חשוב וכדאי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה וזה מתבקש, לחרוג בעוד - 500 שקלים ולעגל את התקציב הכולל ל - 10,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים הכבדים ביותר שקיימים, החל מ - BF4 ומעלה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מדובר על מחשב יד שניה AMD Athlon 64 3500 EPoX EP-9NDA3+ 2 x pqi TURBO Series Dual Channel Kit 184-Pin 1GB (2x512MB)DDR PC-3200 HIS Excalibur X800 XT IceQ II Limited Edition WD 80GB HDD חדש מהנילונים Thermaltake Xacer 3 Thermaltake 460W PSU
-
- 6 תגובות
- 688 צפיות
-
-
קניתי לפני כשנה מחשב בעל המפרט הבא: Intel® Core2 Quad Processor Q6600 SLACR STEPPING G0 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775 GIGABYTE GA-P35-DS3L Core 2 Quad Intel P35 DDR2-1066 G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL5 INNOVISION I-Chill Geforce 8800GT OC 512MB DDR3 PCI-E Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case SeaSonic S12II-430 PSU ¤ Scythe 120mm S-FLEX SFF21D 800rpm הבעיה כרגע היא שכנראה הלך לי הכרטיס מסך - הטמפרטורה במצב רגיל שלו היא בסביבות ה 70 מעלות וכשמשחקים היא מגיעה למעל ל100 ואז הכרטיס נכנס לטריפ רע וחושב שהוא מטוס. המטרה שלי היא לשדרג את המחשב הקיים או לחלופין לקנות מח…
-
- 11 תגובות
- 855 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לאאא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS NFS ועוד הרבה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1024X1280 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לאא 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
כאמור התקציב הוא 4000 ש"ח ובמקרה של שיפור היסטרי בעלות\תועלת יתקבלו גם המלצות של 4500 המטרה היא משחקי מחשב כבדים. אין צורך במסך. לא יתבצע OC לכן אין צורך בקירור או מפרט תואם. כרטיס מסך שיעבוד מצוין גם על מסך 22" רחב ויתמוך ב DirectX10 האם ניתן להכניס לתקציב הזה גם QUAD, גם לוח אם בתאימות לפנרין ול DDR3? (למרות שכרגע אין צורך בDDR3) האם יש לAMD מעבד שתואם לביצועי ה QUAD לפחות במסגרת השימוש שאני מחפש? מה ההבדל בין 8800GT ל 8800GTS? במחיר ובביצועים? הכוונות למפרטים אחרים כאן בפורום + הסבר יתקבלו בשמחה... כי לא ממש הצלחתי לעקוב אחרי מה שקורה שם. מחשב שיריץ בכבוד משחקים כמו HITMAN החדש, GTA החדש או Call of Duty 4.
-
- 3 תגובות
- 498 צפיות
-
-
http://www.costco.com/Browse/Product...US&Sp=C&topnav= מישהו מכיר את החברה הזאת? ibuy power? ההורים שלי טסים לחו"ל ואני רוצה להביא מחשב משם מה דעתכם על המחשב הזה? תציעו לי אפשרויות אחרות חשוב כרטיס מסך טוב
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות סרבר ואני מבקש את עזרתכם בהכנת מפרט לסרבר.. הסרבר צריך להיות חזק והחזיק כמה שיותר זמן דולק (רצוי INTEL לא?) בנוסף הסרבר גם ישמש כמחשב ולפעמים גם יריץ משחקים... אני לא יודע מה אמור להיות המחיר של סרבר לכן התקציב בינתייים מוגבל עד 15,000 ש"ח תודה מראש!!!
-
- 24 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה: אני לא ממש מבין במפרטי החומרה המדוקדקים האלו אך אשמח לדעת מה עדיף: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47341,47663, ה i3 או ה i5 ? (מהדגמים שבהשוואה) אשמח לדעת מה הייתרונות. למי שרוצה לדעת, ההבדל במחיר עבורי הוא 200$, אשמח לעזרה בבחירה תודה!
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לאחרונה מתפרסמים באמזון מבצעים אטרקטיביים על מחשבים ניידים יעודיים לגיימינג. האם מחשב כזה יתמוך גם במשחק ברמה טובה במסך חיצוני (לא מפלצת, נאמר 2K 22)? האם כרטיסי המסך בניידים חלשים יותר (כמו המעבדים) בגרסא הניידת שלהם? לדוגמה המחשב הזה https://www.amazon.com/ASUS-Display-i7-12650H-Thunderbolt-FX517ZM-AS73/dp/B09RMH9B6F/?_encoding=UTF8&pd_rd_w=NVoOs&content-id=amzn1.sym.0df9d7df-4af4-4ede-b4e6-260a00b4e2c1&pf_rd_p=0df9d7df-4af4-4ede-b4e6-260a00b4e2c1&pf_rd_r=7HCRT4CDR5Y8A2VQXWE1&pd_rd_wg=2QYgt&pd_rd_r=289099e4-c235-40cd-bcb5-814353808fa2&ref_=pd_gw_ci_mcx_mi
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב סטנדרטי לשימוש ביתי בתקציב של עד 2000 ש"ח. נתחיל לתאר את המחשב שאני רוצה. 1. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט ואופיס בלבד. BS PLAYER להפעלת סרטים, שירים, גלישה באינטרנט, סרטונים באינטרנט, אייסיקיו, מסנג'ר וכל הדברים הבסיסיים הללו. לא למשחקים (אולי וואלה ). 2. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 3. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, צריך הכל. 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6-7. שיהיה שקט בסיסי, לא צריך טרקטור. רגיל... 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא. 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן…
-
- 6 תגובות
- 750 צפיות
-
-
מחפש לבנות מחשב נייח (לא בנוי מראש) עד 7000 ש"ח. הכי חשוב לי זה 3070 ושהחומרה תהיה הכי טובה סביב הכרטיס מסך הזה. תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
בניתי למישהו בפורום ת' מפרטים האלה: מפרט ראשון: 1. מלוג'יק פי סי (מפרט 80 גיגה+ס ל י) Gainward Geforce BLISS 7800GT 512MB DVI Video Card שקל 2172 מksp. סה"כ: 6432 = 2172+3260 מפרט שני: 2. מלוג'יק פי סי (ללא sli אבל עם 160 גיגה) Gainward Geforce BLISS 7800GT 512MB DVI Video Card 2172 שקל ksp סה"כ: 4245+2172=6417 עכשיו חבר שלי קונה מחשב ואני חושב לתת לו ת' מפרט הזה. נראה לכם מפרט טוב? (אפשר לחתוך מקלדת ועכבר הוא לא צריך)
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
זיכרון > KINGSTON 1024MB (512MB X2) DDR2 667 CL5 מחיר 421 מעבד >AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX BOX מחיר 650 ש"ח לוח >DFI INFINITY NF-M2 AM2 מחיר 470 כרטיס מסך מחיר 1100 SAPPHIe PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL דיסק קשיח >SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM מחיר 523 מארז> COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN מחיר 418 צורב דיוידי > ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA - LIGHT SCRIBE מחיר 260 ש"ח סכה"כ 3853 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 833 צפיות
-
-
מחפש המלצות לנייד קל לסטודנט, לצרכי עבודות, וצפייה בסרטים (חשוב לי מסך טוב ושהמחשב יריץ סרטים בצורה איכותית). חשוב לי זמן סוללה ארוך. כרגע אני מתלבט בין LG200 (למרות שאני לא יודע את זמן הסוללה שלו). MacBook (שהבנתי שאפשר להשיג גם ב 6200 שח - האם שווה משהו?), 1330 xps של Dell בגירסה עם כרטיס מסך עלוב ו 1Giga זיכרון (בסביבות ה - 6500) או MSI PR200 שנמכר באיבורי - בעל המפרט הטוב ביותר שראיתי בטווח המחירים עד 6.5K. אשמח מאוד לתגובות והמלצות ואף להמלצות של מחשבים אחרים העשויים להתאים. אציין שוב שמאוד חשוב לי שהמחשב יהיה קל (כלומר עד 2 קג כולל סוללה) תודה
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שלום, יש לי Asus N73S, שמגיע עם כרטיס מסך nVidia GeForce 540M. כשאני מסתכל בכל מקום (לצורך העניין בהגדרות מסך, הגדרות שמשחקים מזהים וכו') אני רואה את Intel Graphics HD בתור כרטיס המסך שלי. בתוך מנהל ההתקנים אני כן רואה את הנוידיה בתור כרטיס מסך אפשרי פעיל וללא תקלות, לצד האינטל. איך אפשר לשנות את זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
החנות נתנה לי מפרט והם דורשים על זה 6000 שקל...בבקשה תעברו על זה כי אני חושב שמשהו מסריח בחנות הזאת : Intel Celeron 1100Mhz ARCTIC SILVER 3 X5 ASUS TUSL2-C 815EP TRANSCEND 128MB SDRAM 133 Seagate 20GB 5400RPM ASUS GF 2 V7100DVI Geforce 2MX 32MB GENIUS 5.1 Live אני לא כל כך מבין במחשבים אז תגידו לי אם זה בסדר...וכדי לקנות בחנות..(שמעתי גם שהם רימו כמה אנשים שם אבל זה שמועות)
-
- 26 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
המפרט מיועד למשחקים , לכן אני צריך חוות דעת על המפרט +הצעות לשיפור במחיר הנדרש. ואם כדאי להחליף את מעבד AMD לאינטל ? החלטתי לקנות מKSP יש לי שם דוד ואני סומך עליו למרות הביקורות שראיתי מדי פעם על החברה אז אם אתם מציעים לי לשפר אז תבנו לי דרך האתר KSP. תודה לכולם ושבת שלום .
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
היי קניתי לא מכבר ממחשב נייד של אסוס N55SF - מחשב מעולה אבל אני משתמש בו למשחקים בLAN עם חברים ואני צריך תיק נשיאה שיכול להכיל אם אפשר את הפאד שלי לעכבר(שהוא קשיח), את העכבר שלי והמטען שידור/דוקינג של העכבר ואולי גם את המקלדת. והכי חשוב, שישמור הכי טוב שאפשר על המחשב שלי נ.ב - לא איכפת לי אם זה תיק נשיאה או תיק גב תודה.
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
האפשרויות שמצאתי הן: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2578 http://www.dragonpc.co.il/product.asp?productid=2445 http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1861912 http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1826484 המחשב נייד שאני רוצה צריך להיות עמיד וחזק יחסית, עם אפשרות להריץ משחקים בצורה נורמלית, לדוגמה שיריץ את המשחק World of Warcraft על ביצועים נמוכים בצורה חלקה. אנא עזרו לי לבחור ביניהם, ולמה לבחור אחד מהם, ואולי תראו לי מפרטים אחרים לקנייה שאתם מוצאים, תודה רבה. נ.ב. מה ההבדל בין Intel Centrino לבין AMD 64bit במחשבים ניידים מבחינת הביצועים תכלס? יש מה לבחור את AMD מאשר את Centrino?
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום חברים, עוזר לחבר לקנות מחשב שלא מנסה להיות יומרני מדי, ויחליף מחשב בן 8 שנים ששבק חיים. בניתי 2 מפרטי מחשב מ 2 חנויות (שיחליט ממה שנוח לו) לפי מידע שקראתי בפורום הזה. אשמח לקבל תובנות, הצעות או שיפורים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, חריגה קטנה במידת הצורך אפשר גם לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, וסרטים/יוטיוב 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להר…
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-