ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
מדובר במחשב של 4 שנים... לוקח למחשב המון זמן לעלות, אבל אחרי העלייה הכל עובד תקין. בדקתי עם hdtune ויש לו כ 25 סקטורים פגומים. מדובר ב HD WD black 250g. אשמח לקבל המלצות על hd אמין וזול. איך ה HD של היטאצ'י? ראיתי 320g ב 240 ש"ח.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב וזקוק למחשב חדש, בתקציב לא גדול, עבור צרכי לימוד ועבודה בלבד. הדרישות העיקריות שלי הם הרצת התוכנות הבאות: פוטושופ, visual studio, vmware. למרות הדרישות המעטות, עבודה שקטה של המחשב ואמינותו הם פרמטרים חשובים עבורי. יש לי היום מחשב ותיק של DELL, שלצערי לא מסוגל לתמוך ב vmware וזאת הסיבה העיקרית בגללה אני משדרג. אני לא זקוק למוצרים נלווים כמו מסך, מקלדת וכו', והתקציב, כפי שציינתי בנושא, הוא עד 2000 שח, כאשר המטרה היא שיסתכם בכמה שפחות. מודה מראש למשיבים
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב נייד שכרגע יש בו 4GB RAM שמחולק לשתי כרטיסים של 2GB המחשב יכול להכיל עד 16 GB והוא בעל 4 סלוטים השאלה שלי הי אם יש אפשרות להשאיר את שתי הסכרטיסים שכרגע יש במחשב ולקנות עוד שני כרטיסים בנפח 4GB ו8GB בשביל שסך הכל יהיה לי 16 GB ? (כולם באותו תדר כמובן)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית+צפייה בסרטים+משחקים(יתכן) במשך שנתיים ולאחר מכן שימוש גם כן באווטוקאד ומטלב * גודל המסך? 13.3 עד 15.6 * משקל רצוי? מתחת ל1.8 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי מעל 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, ETHERNET * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח THE MORE THE MERRIER * כונן CD/DVD? צורב? לא רלוונטי * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS, אבל כול חברה טובה שתעשה את העבודה, בנוסף לאחריות 3 שנים. הגעתי למספר דגמים, אשמח את עזרתכם: http://ksp.co.il/…
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
טוב אז ככה, עקב מיקרה מצער שמישהו אמר לי שהוא רוצה מחשב זול בשביל להקליד בוורד ולעשות מצגות שלחתי אותו למבצע של איבורי של מחשב ב900 שקל. מסתבר שכשהוא אמר מצגות הוא התכוון לעריכת ווידיאו עם התוכנה בכותרת, ואני חשבתי שהוא מתכוון למצגות פווארפוינט. אז זה המחשב שהוא קנה... לוח אם: atomd2700 + D2700MUD intel 2GB DDR3 כרטיס מסך מובנה: intel graphics media accelarator 3600 series יש אפשרות לשדרג אותו בשביל שיוכל להריץ את זה? תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הציר של הנייד הארכיאולוגי שיש לי (ThinkPad R60e) נשבר, ואני חושב שהגיע הזמן להוציא אותו לפנסיה ולקנות נייד חדש. אני חובב גדול של הTrackPoint, ולא אוהב את עכברי המשטח למיניהם, כך שהבחירה שלי מצטמצמת. בנוסף להמלצות, הייתי רוצה להבין: * לאיזה יצרנים פרט ללנובו יש דגם רלוונטי (ראיתי במדור הביקורות שלטושיבה יש דגם עם עכבר כזה, אבל הביקורת לא משבחת את העכבר והמחיר מעל הרף) * מה ההבדל בין המחשבים מסדרת Edge של לנובו למחשבים דומים מסדרה L או T שלהם, מעבר למחיר? כשמשווים מפרטים הם נראים כמעט זהים (למשל E530 מול L530 וT530) מלא תודה
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גיימינג (שיוכל להריץ את דד ספייס החדש) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נורמלי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן CD/DVD? צורב?לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שיהיה אפשר לקנות אותו איפשהו שאיזור חיפה קריות תודה
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מפרט מחשב חדש ואני מעוניין לדעת עד כמה הוא טוב ומספיק להריץ פוטושופ ולעבודה כללית להלן המפרט: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4GHz s1155 6MB,GPU core, Tray קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם Asus P8H77-M PRO s1155, Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA,DVI,HDMI,DP זכרונות G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך Asus GT640 2GB DDR3 DX11 2xDVI HDMI PCI-E דיסק קשיח Westren Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX צורב LG DVD+RW GH24NS x24 Black SATA OEM כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות On Board 10/100/1000 ספק כוח Antec Basiq 450W Active PFC 12cm PSU VP450P Retail מארז למחשב Sharkoo…
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000 ש"ח ללא חריגה. 2. מהו היעוד של המחשב? אופיס, אינטרנט וסרטים 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? המסך הקיים זה DELL 23", והמחשב יכלול מקלדת ועכבר. 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו? אזור המרכז-שפלה, הם מתגוררים בראשון לציון. 8. האם יש העדפה לגודל מארז (למשל HTPC או מארז מיקרו)? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות במפרט? ללא כרטיס מסך מכיוון שיש כבר אחד כזה במחשב הקיים (ראדון 567…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב עד 4000 שח למטרות סרטים ומשחקים כמו NFS ראיתי את המחשב הזה : http://ksp.co.il/?uin=17586 מה דעתכם ?
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
בס"ד שלום חברים, אחי נמצא בחו"ל והוא ראה בחנות את הדגמים הבאים: http://www.amazon.com/Toshiba-Satellite-S855-S5168-15-6-Inch-Aluminum/dp/B00AY1FE2O http://www.amazon.com/Toshiba-Satellite-L855D-S5139NR-15-6-Inch-Mercury/dp/B00AY1FFAK http://www.amazon.com/Sony-Series-SVE15135CXW-15-5-Inch-Laptop/dp/B00AW4O6DQ יש הבדלים גדולים מאוד במחירים. הצרכים הם עריכת וידיאו ותמונות. פוטושופ, וגם שימוש יום יומי. בהתחלה רציתי לומר להם שיכולים להסתפק בטושיבה עם הAMD בגלל המאיץ הגרפי במעבד שהבנתי שהוא יותר חזק מהhd4000. אח"כ שמעתי שיכול להיות שה A8 זה בעצם רק 2 ליבות ולא 4 כמו שכתוב. נראה לי הcore i7 מיותר. אבל אני משאיר לשיפוטכם, אולי ההבדל במחיר כן שווה את זה. אולי בכלל עדיף מאקבוק? (א…
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין בהמלצה למחשב נייד לדרישות בסיסיות: אופיס, אינטרנט, מוסיקה וצפייה בסרטים באיכות HD מלאה. התקציב הוא דל ביותר אך ראיתי מספר דילים באינטרנט של מחשבים שאני מאמין שעונים על הצרכים שלי. הייתי שמח לשמוע את עצתכם המקצועית לפני שאני רוכש את המחשב כדי להמנע מטעויות בלתי הפיכות. העדיפות הראשונה שלי הינה זו: http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?ai=2610278&cfm=8041C479 העדיפות השנייה שלי הינה זו: http://www.buy2.co.il/o/49d11ef7-f59a-4067-80b9-ac1e065c3fc5?utm_source=dailyd&utm_medium=aggregator_buy2&utm_campaign=dailyDeal_49d11ef7-f59a-4067-80b9-ac1e065c3fc5 עדיפות השלישית שלי הינה זו: http://www.buy2.co.il/o/4050ad18-165a-46f2-945f-02701c14f4c9…
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
מעבד: AMD Phenom II X4 925 2.8GHz לוח אם: Gigabyte GA-770-USB3 כרטיס מסך: NVIDIA Ge-Force GTX 460 728MB צורב: הכי רגיל מארז: Termaltake V3 Black Edition דיסק קשיח: 500 GB ספק כוח: Seasonic 500 Watt זיכרון ראם: 2X2 GB 1333 MHz אני רוב הסיכויים אקנה את אחד מאלו: MSI GTX660,Sapphire 7870 XT, Gigabyte 7870 OC ארכיב את הזיכרון ל-8GB 1666MHZ. עכשיו אני צריך עצה לאיזה מעבד לשדרג, יש לי תקציב למעבד ב850 שקל בערך (FX-8150) אבל נראה לי שהוא יותר מדי, אני צריך מעבד שיעבוד טוב עם משחקים חדשים שיוצאים (גיימינג כבד) ושלא יהיה צוואר בקבוק עם הכרטיס מסך. יש לי קירור של Scythe mugen 3.
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אני הולך להתחיל ללמוד הנדסה בקרוב, אז אני צריך המלצה למחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות שרטוט וגם שיהיה לי כמחשב יום יומי למשחקים וסרטים. אני הולך לקנות את המחשב בארה"ב ואני מוכן להשקיע בערך 1300$ אבל גם גמיש ב- +-100$ץ * מטרות המחשב? תוכנות סרטוט (Autocad, Solidworks), סרטים HD, עבודות משרדיות וגם משחקים FPS כבדים (CRYSIS, COD, FARCRY) * גודל המסך? 15 אינץ, רזלוציה FHD * משקל רצוי? לא קריטי אבל שלא יהיה גם ממש כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3, קורא כרטיסים * בלוטות? עדיף שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750GB 7200 או קצת פחות עם שילוב של SDD * כונן CD/DVD? כדאי שיהיה צורב…
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב לשימושים כמו אופיס,אינטרנט ,צפייה בסרטים איכות HD ,שיבוא עם צורב, עם מסך כמה שיותר גדול, סוללה שמחזיקה הרבה זמן ושיהיה קל יחסית.. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
היי, אז הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש אחרי שאני עם הנוכחי כבר 5 שנים וכבר מרגישים שהוא צולע... אני מעדיף כמובן לא לנצל את כל התקציב אבל זה הקצה של הסכום שאני יכול להשקיע. זה כולל יהיה מסך שאני מניח של דל 2312 המומלץ פה בפורום. המחשב יהיה מיועד למשחקי מחשב (משחקי מידי פעם-עדיין יש לי מלא משחקים בצד שפשוט לא יצא לי להתקין כמו Dishonored , Assassins Creed III וקול אוף דיוטי) חשוב שההמחשב יהיה ממש שקט כי הוא נמצא בחדר השינה שלי. ממש חשוב שתיהיה לי אופציה לעשות שידרוג עתידי כלשהו אם אני אצטרך. אני מעדיף שיהיה לי SSD בתור הארד דיסק לכונן C ובערך טרה לחלוקה של שתי מחיצות ועוד 3 טרה או 2 טרה להארד דיסק בניפרד לסרטים שיש לי ומשחקים שבעיקר מטרתו של הארד דיסק יהיו נטו לאיחסון…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ניסיתי להרכיב בעצמי מפרט אבל קצת התבלבלתי אם להשקיע יותר במעבד או יותר בכרטיס מסך ונהייתי אובד עצות המחשב מיועד גם לעבודה וגם למשחקים. אני חייל משוחרר טרי אז תרחמו עליי. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לצורך חומרה הכי טובה שניתן במחיר הזה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה על תוכנת SQL SERVER 2012, משחקים בינוניים, תכני FHD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SQL SERVER 2012 פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 30 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום חברים! הודעה ראשונה בפורום אז קדם כל נעים מאד! אני סטודנט במכללת BPM להפקה מוזיקלית. בניתי מפרט על סמך דברים שאספתי מפה ומשם באינטרנט. צריך את חוות דעתכם והמלצותיכם לשיפור! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג כרגע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה/הקלטת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס, אבלטון, פרוטולס ב)-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד DELL INSPIRION 14z, לאחרונה אני נתקל במצב כאשר אני מעתיק קבצים לDESKTOP הם לא מופיעים מיד עד שאני מרפרש את השולחן עבודה. יש לציין שהתופעה הזו קרתה לי בעבר - הדבר היחיד שפתר אותה לאחר גיגולים למינהם הייתה - פורמט. כרגע לאחר פורמט מלפני 3 חודשים - התופעה חזרה. הדיסק הקשיח - עובד בדיקת DIAG של היצרן. אשמח מאד להצעות בתודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני בתהליך של רכישת מחשב נייד.. * מטרות המחשב? גלישה, הורדות, סרטים, תוכנות מוזיקה, חיבור לאמצעי הקלטה * גודל המסך? 15 אינץ', אולי 17 * משקל רצוי? כמובן כמה שפחות יותר טוב, אבל לא במחיר של ביצועים נמוכים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך באופן קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 1TB, כמויות ענק של מוזיקה וסרטים * כונן CD/DVD? צורב? כדאי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי, אבל אם יהיה נייד איכותי שבתקציב ואני אצטרך לדאוג לתוכנה א…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב לצורך הלימודים לפי העדפות: שימוש: אינטרנט, אופיס, פוטושופ, SPSS זיכרון: 4GB + מעבד: לא משנה אבל שלא יהיה מיושן תוך כמה חודשים. ווינדוס: עדיף שיבוא עם אבל אם לא יהיה - לא קריטי. מסך: 13.3 לא מבריק. משקל: עד 1.8 עם עדיפות ל 1.3-1.5. סוללה: מינימום 6-8 שעות. "מקלדת ועכבר" : איכותיים שלא נתקעים או עם כל מיני בעיות. חברה: אמינה עם שירות טוב (דל, לנובו, אסוס, מה אתם חושבים על סמסונג?) אחריות: 3 שנים. מחיר: 3-4 אלף אבל אם יש הצעה ממש ממש טובה אז אפשר להוסיף עוד כמה מאות. אני כל היום מסתובב עם המחשב ממקום למקום ולכן חשוב לי שיהיה באמת נייד, נוח וקל, ושכניסה למצב שינה וקיפול המסך הרבה פעמים ביום לא תזיז לו. אני לא לחוץ עליו ויכול לחכות כמה שבועות…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפי ההמלצות בנעוץ בניתי את זה: [table][tr][td][/td] [td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray[/td] [td][/td] [td] 889₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Gigabyte GA-H77-D3H[/td] [td][/td] [td] 513₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11[/td] [td][/td] [td] 278₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td] [td][/td] [td] 99₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL[/td] [td][/td] [td] 1150₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Fractal Design Core - 3000 Mid Case[/td] [td][/td] [td] 353₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk[/td] [td][/td] [td] 360₪ [/td] [/tr][/tab…
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אז אחרי שכל דבר עלה לי על המחשב בצורה מעולה כבר כמה שנים טובות עם ההגדרות הגבוהות ביותר, הגיע כמובן קרייסיס 3 והחל לקרטע, ואני מתחיל לחשוב שהגיע הזמן להחליף את המחשב. מה שיש לי כרגע: intel e6750 intel dp35dp hd6770 1GB CM 690II corsair 650TX M מסך ברזולוציה 1680X1050 בעקרון אני צריך לשדרג את רכיבי הליבה, אבל חשבתי אולי במקום לקנות כרטיס מסך חדש לקנות אחד תואם ולעשות מערך קרוספייר (הספק יחזיק אני מניח, אבל השאלה אם ההבדל בביצועים בין מערך קרוספייר של הכרטיס הזה לבין כרטיס חדש לגמרי יהיו שמיים וארץ או דברים מינימליים?) לא צריך HD (יש 4) וכונן אופטי זו אפשרות אבל לא חובה (יש 2 IDE). בכל מקרה, התקציב הוא באיזור ה2.5, עדיפות לKSP כי אני יכול להשיג שם הנחה קטנה. עריכה: ועוד שאל…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי כבר די ישן ואני מעוניין לשדרג את השילוש הישן שלו . אני מעוניין בשילוש שיהיה טוב לאוברקלוק . התקציב שלי 2000 שקלים . המפרט שלי נכון להיום : מעבד E8400 עם קירור מוגן 3 . לוח אם P5Q זיכרונות OCZ 4GB ספק של קרוסייר 750 וואט כרטיס מסך HD7850 תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי בהמלצת הפורום מחשב מבוסס G860 וB75 בלי כרטיס מסך אני מעוניין לרכוש מסך טלויזיה 40 אינצ' כנראה ולחברו למחשב לצפייה בסרטים בFHD רציתי לוודא שלא אמורה להיות בעיה
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-