ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים! הודעה ראשונה בפורום אז קדם כל נעים מאד! אני סטודנט במכללת BPM להפקה מוזיקלית. בניתי מפרט על סמך דברים שאספתי מפה ומשם באינטרנט. צריך את חוות דעתכם והמלצותיכם לשיפור! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג כרגע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה/הקלטת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס, אבלטון, פרוטולס ב)-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד DELL INSPIRION 14z, לאחרונה אני נתקל במצב כאשר אני מעתיק קבצים לDESKTOP הם לא מופיעים מיד עד שאני מרפרש את השולחן עבודה. יש לציין שהתופעה הזו קרתה לי בעבר - הדבר היחיד שפתר אותה לאחר גיגולים למינהם הייתה - פורמט. כרגע לאחר פורמט מלפני 3 חודשים - התופעה חזרה. הדיסק הקשיח - עובד בדיקת DIAG של היצרן. אשמח מאד להצעות בתודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
אני בתהליך של רכישת מחשב נייד.. * מטרות המחשב? גלישה, הורדות, סרטים, תוכנות מוזיקה, חיבור לאמצעי הקלטה * גודל המסך? 15 אינץ', אולי 17 * משקל רצוי? כמובן כמה שפחות יותר טוב, אבל לא במחיר של ביצועים נמוכים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך באופן קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 1TB, כמויות ענק של מוזיקה וסרטים * כונן CD/DVD? צורב? כדאי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי, אבל אם יהיה נייד איכותי שבתקציב ואני אצטרך לדאוג לתוכנה א…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב לצורך הלימודים לפי העדפות: שימוש: אינטרנט, אופיס, פוטושופ, SPSS זיכרון: 4GB + מעבד: לא משנה אבל שלא יהיה מיושן תוך כמה חודשים. ווינדוס: עדיף שיבוא עם אבל אם לא יהיה - לא קריטי. מסך: 13.3 לא מבריק. משקל: עד 1.8 עם עדיפות ל 1.3-1.5. סוללה: מינימום 6-8 שעות. "מקלדת ועכבר" : איכותיים שלא נתקעים או עם כל מיני בעיות. חברה: אמינה עם שירות טוב (דל, לנובו, אסוס, מה אתם חושבים על סמסונג?) אחריות: 3 שנים. מחיר: 3-4 אלף אבל אם יש הצעה ממש ממש טובה אז אפשר להוסיף עוד כמה מאות. אני כל היום מסתובב עם המחשב ממקום למקום ולכן חשוב לי שיהיה באמת נייד, נוח וקל, ושכניסה למצב שינה וקיפול המסך הרבה פעמים ביום לא תזיז לו. אני לא לחוץ עליו ויכול לחכות כמה שבועות…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפי ההמלצות בנעוץ בניתי את זה: [table][tr][td][/td] [td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray[/td] [td][/td] [td] 889₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Gigabyte GA-H77-D3H[/td] [td][/td] [td] 513₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11[/td] [td][/td] [td] 278₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td] [td][/td] [td] 99₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL[/td] [td][/td] [td] 1150₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Fractal Design Core - 3000 Mid Case[/td] [td][/td] [td] 353₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk[/td] [td][/td] [td] 360₪ [/td] [/tr][/tab…
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אז אחרי שכל דבר עלה לי על המחשב בצורה מעולה כבר כמה שנים טובות עם ההגדרות הגבוהות ביותר, הגיע כמובן קרייסיס 3 והחל לקרטע, ואני מתחיל לחשוב שהגיע הזמן להחליף את המחשב. מה שיש לי כרגע: intel e6750 intel dp35dp hd6770 1GB CM 690II corsair 650TX M מסך ברזולוציה 1680X1050 בעקרון אני צריך לשדרג את רכיבי הליבה, אבל חשבתי אולי במקום לקנות כרטיס מסך חדש לקנות אחד תואם ולעשות מערך קרוספייר (הספק יחזיק אני מניח, אבל השאלה אם ההבדל בביצועים בין מערך קרוספייר של הכרטיס הזה לבין כרטיס חדש לגמרי יהיו שמיים וארץ או דברים מינימליים?) לא צריך HD (יש 4) וכונן אופטי זו אפשרות אבל לא חובה (יש 2 IDE). בכל מקרה, התקציב הוא באיזור ה2.5, עדיפות לKSP כי אני יכול להשיג שם הנחה קטנה. עריכה: ועוד שאל…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי כבר די ישן ואני מעוניין לשדרג את השילוש הישן שלו . אני מעוניין בשילוש שיהיה טוב לאוברקלוק . התקציב שלי 2000 שקלים . המפרט שלי נכון להיום : מעבד E8400 עם קירור מוגן 3 . לוח אם P5Q זיכרונות OCZ 4GB ספק של קרוסייר 750 וואט כרטיס מסך HD7850 תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי בהמלצת הפורום מחשב מבוסס G860 וB75 בלי כרטיס מסך אני מעוניין לרכוש מסך טלויזיה 40 אינצ' כנראה ולחברו למחשב לצפייה בסרטים בFHD רציתי לוודא שלא אמורה להיות בעיה
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
אהלן, זה המפרט שאני חושב עליו, המחשב יהיה מדיה סנטר + טיפה משחקים לא כבדים + אינטרנט + צרכים סטודנטיאלים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא אבל אם חובה ואני די בטוח שלא חובה אז ב250 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD + סאונד וצרכים סטודנטיאלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי. - 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו, adobe premiere. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - מקלדת, עכבר, מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - ווינדווס 8 והרכבת מחשב. 8. האם ישנה הע…
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
מעבד: AMD Phenom II X4 925 2.8GHz לוח אם: GigaByte GA-770-USB3 כרטיס מסך: NVIDIA Ge-Force GTX 460 728MB צורב: הכי רגיל מארז: Termaltake V3 Black Edition דיסק קשיח: 500 GB ספק כוח: Seasonic 500 Watt זיכרון ראם: 2X2GB 1333MHz
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
המפרט שאני מתאר פה מבוסס עם מעט שינויים למפרט שהוצג בפורום: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137642§ion=293&target=%D7%A8%D7%91-%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 להלן המפרט: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus P8Z77-V LX2 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: Western …
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב פשוט וזול, "מחשב של אמא". המחשב מיועד להריץ וינדוס 7 עם הממשק Aero, ללא משחקים או יישומים כבדים. בעיקר לשימוש אינטרנט, יו טיוב מוזיקה ואופיס. אני כן רוצה שיהיה פוטנציאל להריץ וידאו HD, אבל זה פחות חשוב. הכי חשוב שהמחשב יהיה אמין ושלא ייתקע במשימות האלה, מגבלות התקציב 1800-1600 בערך. אחרי שקראתי את המדריכים כאן בפורום אני צריך תשובה לכמה שאלות- 1. מעבד- לאיזה כיוון ללכת? i3 או i5? 2. כרטיס מסך- יש טעם להתעקש על כרטיס חיצוני, או שכרטיסים מובנים כבר יודעים להריץ את הממשק הגרפי של וינדוס 7 בצורה חלקה? 3. מארז- האם מערכת כזו תתאים למארז mid tower, אני אעדיף אותו על פני הtower שהוא קצת יותר מסורבל וגדול. [אני לא מבקש הצעת מפרט, כרגע אני צריך לדעת ר…
-
- 1 תגובה
- 727 צפיות
-
-
קניתי אז לפני שנתיים בערך מחשב שהיה מאוד עוצמתי וסתם מעניין אותי לדעת כמה לדעתכם הוא שווה היום. אז זה המפרט: מעבד: Intel Core i7 920 לוח אם: Asus P6TD Deluxe זיכרונות: Corsair Dominator 3X2GB 1600Mhz כרטיס מסך: AMD HD 5870 1GB ספק כוח: Corsair TX750W מארז: Antec P183 כוננים קשיחים: WD Black Edition 640GB X2 (Raid 0) קירור למעבד: Noctua NH-D14
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי סוללה 9 תאים לדל החדש שלי באיזו דרך עלי לנקוט בכדי שתשמור על קיבולתה לאורך השנים? 1. להשאיר כל הזמן בחשמל, ולהוציא רק כשאני יוצא איתו מהבית או 2. ברגע שמגיע ל 100% הטענה, אז להוציא מהחשמל (ואז בערך 2-3 פעמים ביום אני מכניס מוציא) תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד ללימודים, עם דרישות שהייתי משער שהן קצת סותרות. אני רוצה מחשב עם מסך ומקלדת גדולים ככל הניתן, כדי שאוכל להקליד בקלות ובמהירות במהלך הרצאות, אך מצד שני רוצה שיהיה קל ככל הניתן, על מנת שלא יהיה מסורבל מדי להביא אותו איתי ללימודים. (כאשר העדיפות שלי נוטה באופן חד לטובת נוחות העבודה, על פני הניידות) חיי סוללה ארוכים יתרון (מן הסתם), אבל משמעותיים פחות מתוך הנחה שאני בד"כ אשתמש בו במקומות בהם תהיה לי גישה לחשמל. אני צפוי לנסוע בשבוע הקרוב לניו יורק, ואשמח לנצל את ההזדמנות כדי לקנות את המחשב שם, ולחסוך עלויות של קנייה בישראל, אם באמת יש בכך יתרון.
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
אחרי סקר שוק מקיף לא הצלחתי להגיע להסכמה מה מבין המכשירים הכי עדיף. הייעוד הוא לימודים וגרפיקה. (תוכנות שירטוט) הדגמים שבדקתי הם: 1. Sony VAIO T Series SVT1412ACXS 2. HP ENVY TouchSmart 4t 3. ASUS VIVOBOOK 4. LENOVO YOGA 13 5. DELL XPS 14 המפרט שראיתי אצל רובם הוא: I5 3317 מסך טאצ' לפחות 4GB זיכרון. עדיפות לזיכרון SSD windows 8 אם קיימים עוד דגמים זהים אשמח לשמוע. תודה מראש לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
-
-
[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]הייי אני מחפש מחשב נייד לדוד שלי, פרצו לו לבית וגנבו את המחשבהוא נסע היום לאופיס דיפו והציעו לו את המחשב הזה hp dv6-6c01ej ב 3,200 ש"ח - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=37091 המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט וסרטים, אני לא מחפש מחשב זול, אני מחפש מחשב טוב בתווך מחירים הזה שמתי לב שהמעבד הוא i3 אבל חוץ מיזה המפרט שלו נראה טוב *ממה שדוד שלי הכי התלהב זה מהרמקולים שיש במחשב - מערכת סאונד המתקדמת בעולם Beats audio - לשמוע מוזיקה באיכות מדהימה, עם סאונד…
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לרוב הורדות והזרמה של 1080p לטלוויזיה, אבל צריך להיות מספיק חזק להריץ VS ו SQL בצורה מכובדת * גודל המסך? 15, ממש רוצה מסך full hd , ומט (אפשר לשקול גם 14) * משקל רצוי? קל, יש לי בעיות גב וכל דבר פחות מ2 קילו יתקבל בברכה ודק * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן של 4 שעות אמיתיות יהיה מספק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * בלוטות? לא הארד דיסק - SSD HDD שילוב? העדפה לשילוב, מוכן להתפשר * כונן CD/DVD? צורב? עדיף, מוכן להתפשר * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה חוץ מASUS, מה שע…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
מעבד: AMD Phenom II X4 925 2.8GHzלוח אם: Gigabyte GA-770-USB3 כרטיס מסך: NVIDIA Ge-Force GTX 460 728MB צורב: הכי רגיל מארז: Termaltake V3 Black Edition דיסק קשיח: 500 GB ספק כוח: Seasonic 500 Watt זיכרון ראם: 2X2 GB 1333 MHz זה המפרט שלי עכשיו אני משתמש במחשב לגיימינג כבד. ויש לי 1500 שקל לשדרג. מה אפשר לשדרג? ומה הכי דחוף?
-
- 8 תגובות
- 872 צפיות
-
-
טוב, כבר הייתי סגור על מפרט מסויים אבל TMS התקשרו להודיע שחסרים כמה חלקים והם לא יחזרו למלאי. החלטתי להרכיב משהו שונה. מעבד: INTEL 3570K : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.4Ghz - TRAY אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1098 לוח אם: ASROCK FATAL1TY PERFOMANCE Z77 - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪831 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7970 DUAL-X FAN 3GB GDDR5 - RETAIL + NEVER SETTLE BUNDLE - "מבצע פורים" אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1800 מארז: FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 אחריות: שנה. מחיר: ₪498 ספק כוח: SEASONIC S12II 620W - זמין במלאי אחריות: חמש שנים. מחיר: ₪416 קרור למעבד: COOLERMASTER HYPER 212 EVO - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ₪174 דיסק קשיח: SEAGA…
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריכה המלצה על מחשב נייד או לחילופין מה הם הנתונים שדרושים לי למחשב נייד להרצת תוכנות של עיצוב פנים כמו 3DMAX, אוטוקד, פוטושופ, סקצאפ וכו' (גם במקביל). צריכה שהמחשב יהיה מספיק חזק ולא יתקע כל רגע. מבחינת גודל 15" חברה לא משנה תקציב באיזור ה4000-5000 שח (אם יש משהו ממש טוב בקצת יותר אשמח גם לשמוע). אשמח אם הסוללה תחזיק כמה שיותר אני לא יודעת כמה זה נחשב טוב אבל נגיד 4-6 שעות. יש לציין שאני ממש ממש לא מבינה במחשבים ולכן אני לא מפרטת מבחינת כרטיס מסך וכו' בכל מקרה אשמח לדעת בגדול מה הכי חשוב לי לבדוק כשאני קונה מחשב כזה? על איזה נתונים להסתכל? וכמובן אם יש המלצות ספציפיות.. נ.ב. לא מחשב של אפל.. תודה רבה לעונים ואחלה סופ"ש
-
- 12 תגובות
- 11.5k צפיות
-
-
שלום חברים, בזמנו המלצתם לי על מחשבים בשביל חברים (וגם עלתה אפשרות לאחד בשבילי) אבל לא יצא לי לקנות לעצמי את המחשב, עבר מאז זמן ותהיתי אם תוכלו להביע את דעתכם בנוגע למחשב G46VW W3050H / G45VW 3057H אמנם מדובר על מחשב עם מסך קטן יחסית אבל הבנתי שאם אחבר אותו לטלויזיה כרטיס המסך שלו אמור לא להתפוצץ. ברשותכם כמה שאלות: 1) האם יש למחשב כונן/צורב CD/DVD ? 2) האם זמן הסוללה שלו נחשב לסביר? (זאת אומרת שעתיים של עבודה בוורד ואקסל ללא שקע) 3) האם הוא רועש בעבודה מתונה? באם לדגמים הללו אין כונן/צורב CD/DVD האם יש בארץ דגם של המחשב הזה (G45) אשר יש בו כונן שכזה? (באתר של ASUS רשום שיש) ואם אין האם תוכלו להמליץ לי על מחשב בעל ביצועים דומים (או עדיפים ) באותו מחיר אשר יש לו כונן שכזה?…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני שוקל לקנות לפטופ גם לרגל תחילת הלימודים וגם כינמאס לי מהמפלצת השולחנית שנקראת מחשב נייח ורוצה להתפנק קצת האמתששני כיוונים מרכזיים משכו את תשומת ליבי - הראשון זה מחשב מהמבצע של חבר dell inspiron 3721 כפי שאפשר לראות בקישור הבא: http://www.hvr-plus.co.il/Product/45407/מחשב-נייד-גדול-וחזק-במיוחד-מעבד-I7-3517-מסך-ענק-17-3-Inspiron-3721-- האופציה השניה היא המחשבים בעלי מסך המגע/ לפטופ-טאבלט (כדוגמת הטרנספורמר) רק שמעבר לכך שהם מאוד מפתים בממשק שלהם, אני לא מכיר את חוות הדעת, האיכות ומה רמת הבשלנות של המוצרים האלה בשוק. האם הם אופציה כדאית בכלל? תודה!
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
קניתי לפני זמן קצר את ה ASUS zenbook ux32vd-r4013h , (למפרט http://ksp.co.il/?uin=17372) . המחשב בא עם WIN8. אז ככה הבעיה שלי היא שניסיתי להתקין מספר משחקים לדוגמה פיפא 13 (בדקתי את הדרישות לפני), והמשחקים רצים נורא מבחינת FPS . אני מודע לזה שזה בכל זאת לפטופ אבל דברים כאלה לפי איך שאני רואה את זה הוא אמור להריץ בלי בעיה כלל. ניסיתי לעדכן דרייברים של Nvidia, ובכללי כל דבר שאפשר במחשב ובווינדוס. אשמח לעזרה בנושא.
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-