ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים צהריים טובים אני רוצה לרכוש מחשב חדש, מחשב שמיועד בעיקר לצרכים הביתיים של אדם ממוצע. קצת משחקים, אינטרנט וכו'. יש לי מספרות שאלות: א. לוח אם - מהו הצ'יפסט הטוב ביותר שקיים כיום עבור מעבדי AMD 64 ו-Athlon XP? ב. מהן הטכנולוגיות (אני מתכוון צ'יפסט ו-GPU) המומלצות כיום עבור מחשבים שהיעוד שלהם הוא כפי שציינתי? אם זה אפשרי - לצרף קישורים למדריכים או השוואות באינרטנט, ופירוט לגבי כל שאלה כך שאני אוכל קצת להבין מה עומד מאחורי התשובה. בתודה מראש ויום טוב.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל..מה עניינים. לענייננו, כרגע אני משתמש במחשב עתיק יומין.. (P3 666)..נשבר לי, באמת נשבר לי מהכבדות והאיטיות.. אני צריך קופסא (בלבד) חדשה לשימושים הבאים: 1) עבודות סטודנט. 2)הרבה הרבה מוסיקה. 3)סרטים. 4)כמובן מסנג'ר וכל אפליקציות האינטרנט היומיומיות. 5)קצת משחקים, לא גיימר בכלל...אולי קומנדוס 3....ואם ממש נהיה חצופים אז FIFA . ככה....אני רואה הרבה הרבה מפרטים זולים בחנויות ובאינטרנט שאמורות לספק P4 2400 ואחלה חומרה, מה שבאמת נראה לי כמו חתול בשק, ועוד ביוקר.. יש לי מסך, יש זכרון 256 (חדש בקופסא), יש הארדיסק 80 ויש NVIDIA GEFORCE 4 128K שזה נראה לי די ויותר.. אני באמת לא מבין בחומרה, אין לי כ"כ הרבה זמן להתעסק עם זה (לימודים ועבודה), ואני לא אוהב את ה…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברה שלי רוצה לקנות טאבלט וחבר הציע את הX41 של IBM למי יש ניסיון עם המחשב הזה? אשמח לשמוע חוות דעת עליו.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב: 7000 1000 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד או קל • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: GTA - BF - AC - COD- FIFA -NBA FAR CRY וכו' •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא • אם כן, לאילו רכיבים?: • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב (ללא מסך) שישמש לצפיה בסרטים דרך הטלוויזה ולשמיעת מוסיקה ככה שצריך כרטיס קול וכרטיס מסך טובים (ככה נראה לי אני לא מבין גדול) וגם מערכת רמקולים טובה. המחשב צריך לשמש גם לגלישה באינטרנט ומשחקים קלים. כמו כן המחשב צריך להכיל כרטיס טלוויזה עם טיונר. אני לא מתכנון אוברקלוקינג רציני אולי רק שיפור המראה החיצוני של המארז. התקציב הוא בסביבות ה8000 ש"ח פלוס מינוס (רצוי לא פלוס לא יוהבו את זה בבנק )
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם אני צריך מפרט למחשב עם עכבר מקלדת מסך רמקולים ומכשיר משולב זול כנראה X75 של לקסמרק (לא הכרחי) המפרט מקסימום עד 4200 ! ואם אפשר לסחוט את כל הביצועים מהמחיר ועוד דבר מה אתם אומרים על זה..: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd.asp?auction_id=1106649 ויותר חשוב מהכל לציין מאיפה לקנות את המפרט במחיר זהה. התשלום במזומן !
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כ-4 שנים קניתי מחשב חדש בעזרת הפורום המעולה הזה, והגיע הזמן לשדרג. הבעיה העיקרית שלי היא כרטיס המסך, שעשה בעיות די מההתחלה ועכשיו פשוט מת. בגדול התכנון שלי הוא להחליף כרטיס מסך, לשדרג את הזיכרון, ואם יש רעיון נוסף לשדרוג אני פתוחה להצעות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב 300-800 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר עבודה משרדית + צפייה בסטרימינג. תכנות קל וגיימינג קל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA vice city, WoW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש מסך mag ai937adjw, כנראה רזולוציה טבעית…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד חודשיים שלוש אני קונה מחשב חדש, תלוי במשכורת שלי, בינתיים אני בונה כל מיני מפרטים להנאתי, הנה אחד צהם: תקציב של 8000-9000 מחשב למשחקים כבדים Corsair TWINX 1024 PC3200LL PRO LED 2*512MB DDR 400 2,610 ש"ח AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 1,110 ש"ח ASUS A8N-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 1,399 ש"ח Maxtor 80GB SATA 150 8MB 7200 RPM Hard Drive Oem 457 ש"ח Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan !!! 240 ש"ח Raidmax Samurai 908 Gaming Case Blue No PSU 690 ש"ח HEC 475VD-T 2 fan 355 ש"ח Albatron GeForce 6600GTV SLI 128MB DDR III 1,266 ש"ח סה"כ 8,128 ש"ח בבקשה רק חוות דעת מקצועית ובוגרת. תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כבר שאלתי אבל לא ממש קיבלתי תשובה חד משמעית... אז ככה אני מחפש מפרט למשחקים כבדים בתקציב של עד 5000 עם חריגה. אני רוצה קירור מצויין! שלא יהיה יותר מ250GB אני פשוט לא צריך.. ובלי מסך וכל הדברים שמחוץ למחשב.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד באוקטובר הנדסת תוכנה והייתי רוצה לרכוש מחשב שישמש אותי גם ללימודים וגם לגיימינג. יש אפשרות לרכוש 2 מחשבים נייח ונייד אם זה לא יחרוג בטירוף מהתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני והרצת תוכנות של הלימודים שאני לא יודע כל כך מהן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג בינוני (שיריץ משחקים שיצאו עוד שנתיים או…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. נשבר לי המסך במחשב הנייד הנ"ל. האם יש לכם המלצה למעבדה באיזור המרכז\ירושלים שבה ניתן להחליף את המסך (אפשר גם מסך משומש). תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה המחשב הקים שלי עושה בעיות ואני ינסה למכור אותו בקרוב וצריך תחליף חשבתי בהתחלה על מיני מאק אבל בארץ זה מאוד יקר יחסית למה שהוא נותן במיוחד הדגם שרציתי (וכן אני יודע שמיני מאק לא מתאים למשחקים כבדים ) בכל מקרה אני רוצה לבנות מחשב קטן אבל שעדין יוכל להריץ משחקים כמובן רכיבים שלא מיצרים המון חום וצורכים טונות חשמל וניראה עם אפשר לדחוף הכל למארז קטן -לא מצפה לגודל של מיני מאק אבל כמה שיותר קטן לא משנה לי AMD או אינטל ולא משנה לי הנווידה או AMD בכרטיסי מסך
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתגר.. התקציב לחוץ ולא מאפשר גמישות כמעט לחלוטין. מה נדרש? מחשב כולל מסך בתקציב שבכותרת, לא יבוצע OC.. פרט למעט גיימינג, המערכת מיועדת לעבודה עם פוטושופ, Cubase 5, ZBRUSH, וגם Corel VideoStudio Pro. המפרט שאני הצלחתי להרכיב בתקציב הלחוץ הזה מופיע להלן: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪276 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪269 מארז: באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 500W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 16…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* בין 4500 ל5000 ש"ח * גודל המסך - 15.6 אינץ' * לא יותר מ2.7, 2.8. * זמן סוללה לא כל כך משנה. אני מאמין שהמחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל * יציאת ווידאו כלשהי אחת תספיק... יש לי מספיק מתאמים בבית * bluetooth לא משנה * 500 ומעלה * צורב DVD... אממ, עדיף * לא נדרשת אחריות בינלאומית. * העדפות לחברה כלשהי - Dell, או HP בגדול המחשב ישמש לווירטואליזציה(virtual box) של לא יותר מ3 מכונות בו זמנית, מעט visual studio, ומעט CSS או BF:BC2 בזמן הפנוי, זה לא יהיה נורא אם הוא לא יוכל להריץ משחקים. יש שלושה דגמים שאני כרגע מתלבט בינהם - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=4164 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6946&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.a…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש במהלך השבוע הקרוב שיוכל להריץ כל משחק שייצא בשנתיים הקרובות, ולכן אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מומלץ. 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב שהקצבתי לעצמי זה 5500 ש"ח כולל windows חוקי, אך לא כולל מסך. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עיקר השימוש במחשב יהיה גלישה באינטרנט, אך מדי פעם אני יהיה מעוניין להריץ משחקים כבדים(בעיקר אסטרטגיה ופעולה) ולצפות בסרטים ובסדרות. בנוסף הייתי מעוניין שהמחשב יכלול אפשרות לחבר את המחשב לטלויזיה, ככה שבמקום שאני ייצפה בסרטים ובסדרות במסך המחשב הקטן , תיהיה לי אפשרות לצפות במסך הטלויזיה שהוא הגדול יותר מבין השניים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך- יש צורך. אני מעוניין במסך 22 אינצ'. התק…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעוניין במחשב אופטימלי מבחינת עלות\תועלת. אם צריך להוציא את הכל אין בעיה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא, פרו אבולושן, מנג'ר, דירט, נייד פור ספיד, משחקי אסטרטגיה בכיוון של heroes of might and magic ו- מהסדרה של command and conquer. אני לא משחק בשוטרים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב לסטודנט בתקציב של 3000 שקל, חשוב שיהיה קל.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בניתי את המפרט הבא ב-KSP (בלית ברירה), אני אשמח לשמוע הערות והצעות לשיפור במסגרת התקציב. מבחינת גיימינג, אני רוצה שמשחקים חדשים יעבדו טוב בהגדרות גבוהות, אבל לא חייב הגדרות ultra high... מעבד אינטל: מעבד Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 3 CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX 650 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 כונני Crucial m4 2.5''…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב חדש עד 8000 ש"ח. הכנתי מפרט של מה שבערך אני רוצה לקנות. כבר מזמן לא עבדתי עם חומרה אז אין לי מושג עם הוא בסדר או לא. Intel p-4 2.40 GHZ 800MHZ FSB HYPERTHREADING ASUS P4P800 p-4 Daul Channel DDR 3Y DDR Samsung Original 400Mhz 512Mb CL3 Maxtor 80GB S-ATA 7200RPM 8MB BUFFER 3Y HERCULES 3D PROPHET RADEON 9000PRO 128MB 3Y Creative Audigy SE 5.1 DVD TEAC 16*48 BLACK OEM PLEXTOR 48*24*48 PX-W482448A PHILIPS 19" 109B Flat אז מה אתם אומרים ? אני פתוח לשינוים בכל החלקים ...
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא על חשבון איכות ואמינות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תחנת עבודה לפיתוח תוכנה. מערכת הפעלה לינוקס ותחתיה אמולטר המדמה MF של IBM. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי אם המפרט שבניתי בסדר ואם אתם יוכלים אז לשנות את מה שחשבתם שלא בסדר. התקציב הוא 5000 כדי בלי חריגה, אם כן אז 200 לכל היותר. המחשב נועד למשחקי סינגלפלייר דרשניים כמו the witcher. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B150M-D3H DDR3 LGA1151, Intel B150, DDR3, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי asus v1s ישן בן כ-4. לפני כמה ימים חזרתי מחודש בחו"ל ולהפתעתי הוא אינו נדלק, כלומר לוחץ על הכפתור ויש אור בכפתור יש אור גם בפנל הקדימי הקטן, אבל אין תצוגה ושום דבר בעצם לא קורה מעבר. בדקתי גם בלי סוללה גם עם, רק ספק, תחנת עגינה וכו'. פתחתי אותו להביט פנימה והמאוורר שלו מתחיל לעבוד אחרי כדקה בערך מרגע ההדלק, אבל שום נורות אחרות לא מאירות, הוצאתי את הזיכרונות אפילו ואין צפצוף ואין שום דבר, הביוס מסרב לעלות והתוצגה חשוכה. לוח אם הלך? ספק? אינברטור? קראתי לנסות לנתק סוללה וחשמל וללחוץ על הכפתור כדקה ואז לנסות לחבר ולהדליק, לא עזר. רעיונות נוספים לפני שהוא הולך לפח? שווה להשקיע בתיקון?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תגידו איך המחשב הזה: HP ProBook 4520s http://www.pelephone.co.il/web/3G/Corporate/Catalog/CatalogDevices/hp4520/PlatformDevicePhone,142.aspx?alias=laptop
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לעזור לחבר לפתור את הבעיה.סדר הארועים:לפני מספר חודשים התחילה בעיה מוזרה עם המחשב (המחשב מיודע למשחקים, בעיקר BF4), הדרייבר קורס ללא סיבה מוצדקת (הטמפרטורות בנורמה 80-90 מעלות במאמץ מלא) ונזרק לשולחן עבודה מלווה במסך כחול שקשור לדרייבר של נבידיה, התקנה מחדש של הדרייבר ושל הווינדוס לא עזר, על המחשב היה מותקן WIN 8 לא חוקי ומחשש שזה הבעיה חבר שלי קנה ווינדוס חדש 8.1, עדיין יש בעיה.לאחר בדיקה במשחקים נוספים הבעיה קוראת שוב (לא הבעיה של BF4) מלת בררה הוחלט להזמין כרטיס מסך חדש. התקן הווינדוס מחדש על מנת להמנע מבעיות וחובר הכרטיס, הכרטיס לא מזוהה, הדרייבר של נבידיה נותן שגיאה שלא אותרה שום חומרה מתאימה. הותקן הכרטיס הישן שכן מזוהה והתקן הדרייבר, לאחר מכן ח…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לנובו מחדשת לנו את סדרת מחשבי וטאבלטי היוגה המפורסמת שלה, עם תוספת של אנדרואיד, גדלי מסך שונים, גרסה אחת עם מקרן מובנה והרבה אשטון קוצ\'ר לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%90%d7%91-%d7%95%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%a8%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%90%d7%a9%d7%98%d7%95%d7%9f-%d7%a7%d7%95%d7%a6%d7%a8-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90/
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-