עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כבר כמה ימים שאני חורש אתרי סיקורים, סרטונים וחוות דעת של משתמשים למחשבים ניידים.. בסה"כ, אחותי צריכה את המחשב לגלישה, סרטונים וסרטים, תוכנות (office וכל מיני תוכנות חישוב של רו"ח). אני לא יודע עד כמה יפריע לה מסך מבריק, כי המחשב יהיה בשימוש רק בבית. אני יודע שיפריע לה מחשב איטי (מעבד איטי לא בא בחשבון), וזו הסיבה שלא הלכתי לכיוון מחשבים זולים יותר, וגם רציתי שתהיה לה את האפשרות המהירה של USB 3 כי היא משתמשת הרבה ב-flash drive. היא גם לא משחקת במחשב, בכלל (אפילו לא casual)..... ככה שכרטיס מסך לא כל כך רלוונטי, אבל משום מה היה קשה לי להתעלם מהמחשב האחרון שהוספתי שהוא גם מהיר וגם יש לו 7670M, והמחיר לא בשמיים.. אבל לא נראה לי שיהיה לה שימוש לזה. עוד משהו בעייתי זה רעש, …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח, קנייה בארץ * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, תכנות, עבודות גרפיקה פשוטות (PHOTOSHOP) וצפייה בסרטים * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות לרזולוצייה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה, מסך מגע * משקל רצוי? קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל-1T עם SSD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מסך מגע, Core I7, יותר מ-4GB זכרון תודה!

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  3. Started by aviel.gross,

שלום וחג שמח! אני מחפש מפרט ערום (בלי ציוד היקפי בכלל) למחשב שמיועד לשימוש יומ-יומי ועריכת וידאו שיחזיק לכמה שנים טובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא למהר לנצל כל גרוש, רק אם באמת יש תמורה אמיתית למחיר... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ6 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ערכים סרטים בFHD ממצלמת וידאו ביתית, שימוש חובבני כתחביב. כמובן גם שיכסה שימוש יום-יומי שוטף וישרוד זמן ארוך בלי כיבוי (runtime...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PREMIERE CS6 באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימי…

• 6 תגובות
    • 756 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בניית אתרים,גראפיקה,תכנות,המון תוכנות פתוחות ברקע, המון טאבים של כרום ופיירפוקס פתוחים בו זמנית. מחשב שאפשר להעמיס עליו + גיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Dreamweaver CS6,Photshop CS6,Flash CS6, After Effects ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב גיימינג ממש קל - משחקי אסטרטגיה מדי פעם -…

• 9 תגובות
    • 913 צפיות
  5. אני קונה מחשב חדש אני צריך מחשב לאינטרנט בלבד אין לי הגבלת תקציב האם יש הבדל עבורי בין מעבד I5 ו I3 ? האם כרטיס מסך בנוי על לוח אם יספק אותי? איזה לוח אם יתן לי את התמורה הטובה ביותר?

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך אבל אין בעיה לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200/300 שקלים אם זה משהו שבאמת לא כדאי לוותר עליו (דיל או חומרה שתעשה הבדל משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gw2/wow /swtor /bf3 לא במקביל אבל בעיקר ""משחקים מבוססי cpu"" -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאי…

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  7. אהלן, החלטתי סופית להחליף את המחשב, להלן הדרישות: שימו לב שאין צורך בHD כיוון שכבר יש לי. ועקב סביבות העבודה מעדיף 16GB, עדיפות לשניי סטיקים של 8 למען שידרוג עתידי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל מהכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח ומשחקים - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Shooters למינהם, אסטרטגיה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי, יש לי מחשב ASUS עם קוד מובנה ב BIOS של WINDOWS 8 (מניח גרסה CORE). מחקתי את המחיצות המקוריות על מנת להתקין מחדש וכעת אני תקוע בלי מערכת הפעלה. ניסיתי לקחת דיסק WINDOWS 8 PRO מקורי שיש לי ולמחוק את הקובץ EI.CFG (ואז בעצם אמורה להיות לי האפשרות להתקין איזו גרסה שאני רוצה) אבל הוא רושם לי ש: the product key entered does not match any of the windows images available for installation מה עושים? יש המון דיבורים על זה בגוגל אבל לא מצאתי פתרון מתאים. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  9. שלום, אני קונה מחשב נייד מארה"ב ואביא אותו איתי לארץ. הצרכים: בעיקר אינטרנט, אופיס. הדרישות שלי: - תקציב עד 1000 דולר - קל. כמה שיותר קל. - סוללה שמחזיקה זמן רב יחסית - אחריות בינלאומית - שיהיו בו יציאות/כניסות משמעותיות. האם יש לכם דגם שאת ממליצים? האם לרכוש את האולטרא בוק עם מסכי המגע? אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  10. . מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד חריגה של 50 שקל~ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים היותר חדשים, לא משהו כבר במיוחד אבל גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני לא משחק ברזולוציה גבוהה אבל עלול להשתנות בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מדיום-ג…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by shayh,

היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד ללימודים, בעיקר כתיבה וגלישה באינטרנט. יכול להיות שגם סרטים (לא תלת מימד) אבל לא משהו מעבר. חשבתי לקנות מחשב נייד hp pavilion g6 מיד שניה, המחשב בשימוש מועט מאד כשנתיים (הערכה גסה). המצב שלו מצויין, ואני סומך על מי שמוכר לי אותו. למי שלא מכיר (אני לא יודע עד כמה המחשב הזה נפוץ) יש לו מעבד I3 - 2310M. עם 3 גיגהRAM. מותקן עליו - WIN 7 הום פרימיום ואופיס 2007 הבסיסי (וורד ואקסל). מה המחיר שכדאי לשלם עבורו? ומה דעתכם על המחשב באופן כללי? תודה רבה, וחג שמח

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  12. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב ללימודים, צפיה בסרטים עם חיבור לטלוויזיה/רסיבר ק"ב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מאט או מבריק? 15.6". מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. אני אחבר עכבר חיצוני. * משקל רצוי? שיהיה במשקל הממוצע או פחות בקטגוריה של גודל המסך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדי…

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  13. מחפש מחשב נייד בתקציב של כ4000 שקלים (ניתן לחרוג בכמה מאות) מסך: 17.3 אינץ' ברזולוציה גבוהה ככל הניתן 4 גיגה ראם לפחות. מעבד I5 לפחות רצוי כרטיס מסך של Nvidia משקל: לא קריטי דיסק קשיח: נפח לא כזה משמעותי אך במהירות גבוהה ככל הניתן אפשר לקבל המלצות? המחשב הוא לצרכי עבודה על תוכנות כמו סולידוורקס או יוניגרפיקס (תוכנות שרטוט די כבדות) ולכן הדרישה היא למסך גדול וכח חישוב גבוה ככל הניתן

• 0 תגובות
    • 763 צפיות
  14. שלום חברים. הדבר היחיד שאני הולך לקחת מהמחשב שלי הוא ה- Gigabyte 570 GTX שלי. אני מעוניין במפרט מחשב חזק (אני מניח שאפשר גם תקציב נמוך יותר ממה שציינתי) שיתאים לכ. מסך הנ"ל + אני כנראה מעוניין לעשות SLI (אשמח לשמוע את דעתכם בנושא). בנוסף אני שוקל להוסיף SSD. אני לא מכיר את הנושא כל כך. האם כדאי? כמה זה באמת משמעותי מבחינת חווית משחק? המפרט לא צריך לכלול ציוד היקפי. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by nani50,

בן שנה ~ מעבד i5 3570K לוח Z77X UD3 8GB RAM כרטיס מסך 7950 sapphire Antec 620W gamer fractal Design ARC Mid XSPC 240 RAYSTORM WD-1T + WD 350GB אני מעוניין למכור אותו ללא פירוק לחלקים... רעיון כמה שווה..?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by brighi,

אהלן, אני מחפש מחשב עם עדיפות למחשב היברידי(תתאפשר חריגה בתקציב) לצורכי לימודים. הדרישות: 1.מהיר. שיוכל לטפל בהרבה חלונות בו זמנית ולא יתקע. 2.משקל קליל. 3.מקלדת נוחה. 4. מסך 13". אפשר להתפשר על פחות. 5. סוללה 4-5 שעות. 6.יציאת HDMI. 7.SSD אם נכנס בתקציב. שימושים: 1. קריאת וכתיבת מסמכים. 2. אינטרנט. 3. סרטים, לפעמים על מסך גדול יותר. זהו.

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  17. רקע: עד היום השתמשתי בעיקר ב-Dell D400 (שקניתי משומש לפני כ-4.5 שנים). הוא שירת אותי די נאמנה, אפילו שהינו איטי מעט לטעמי. הבעיה העיקרית שלי איתו היא שזמן הסוללה קצר מאוד, ולמרות שהחלפתי אחת - זה לא עזר הרבה. בפועל אני עובד תמיד על כבל כוח... אז הגיע הזמן להחליף. תקציב: חשבתי על 2,000 ש"ח; אוכל להתגמש לכיוון 3,000 עבור משהו כדאי, בלי להזיע הרבה; מעל 3,000 אני כבר מזיע הרבה. היכן יירכש: עדיפות ליד שניה בארץ; אח"כ יד שניה eBay או אם אין מנוס אז יד ראשונה בארץ. מטרות המחשב: עבודה משרדית (MS/LibreOffice, קבצי PDF וכו'),. סיכוי נמוך שארצה לבצע עליו עבודת פיתוח תוכנה (Eclipse וכו') - נראה שאוותר על זה כי אינני קונה מכונה חזקה. ייתכן שארצה להריץ עליו לינוקס ולא רק/לא בעיקר חלונו…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אחרי שטענתי מחשב נייד (סוללה מובנית - לא ניתנת לפרוק) בפעם הראשונה 8-24 שעות בלי להדליק אותו,מה מומלץ לעשות: להשתמש בו בלי חיבור לחשמל עד להתרוקנות הסוללה או להשתמש בו עם חיבור לחשמל ? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 947 צפיות
  19. Started by Scofield24,

אהלן אנשים, אני חדש בפורום ורציתי את דעתכם לגבי המפרט הבא : http://www.tms.co.il/preview/spec/31yexwzc אני מחפש בעיקרון מחשב שיוכל לעמוד בהרבה מאוד לחץ(בניית אתרים,גראפיקה,מוזיקה,טאבים של כרום ופיירפוקס) כמו כן את רוב המשחקים אני משחק באקסבוקס, אבל יהיה נחמד שתהיה לי את האופציה לשחק גם במשחקי אסטרטגיה מדי פעם, אז כרטיס מסך מטורף זה לא השיקול העיקרי. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 780 צפיות
  20. איך המפרט הזה ? שווה ? יש חלקים שלא מתאימים? המפרט - לוח אם : Gigabyte G1.Sniper M3 for 1155 מחיר : 830 ש"ח ( 2 ) מעבד : Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray מחיר : 1011 ש"ח ( 4 ) כרטיס מסך : Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2 מחיר : 1099 ש"ח ( 7 ) קירור מעבד : Scythe MUGEN 3 REV B מחיר : 210 ש"ח ( 5 ) ספק כח : Seasonic M12II-750W Active PFC 750W Modular 80+ Bronze מחיר : 671 ש"ח מארז : Raidmax Augusta Bottom design PS, USB 3.0, Fan Speed & light controllers, 120X4 Front+Top(2)+Back Ptional side fan Black מחיר : 510 ש"ח ( 1 ) דיסק קשיח : WD 500GB Sata 3 Caviar Blue מחיר : 292 ש"ח ( 6 ) זיכרון : Cors…

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  21. שלום לכולם, אני סטודנט לתואר שני, עד עכשיו היה לי מחשב דל inspiron 1520 שאני מרוצה ממנו עד הגג, אך נהיה לי כבד לסחוב אותו לאחרונה, לכן אני מחפש מחשב קל וחדש. מה שאני הולך להריץ עליו זה לרוב מטלב, אופיס, אינטרנט, לא משהו מאוד כבד (מעדיף שיהיה עם I5) בעיקרון אני רוצה מחשב שיהיה קל, ויחזיק הרבה זמן סוללה, אלו המרכיבים המרכזיים בבחירה שלי. התקציב שלי נע סביבות 4000 הסתכלתי על כל מיני מחשבים, בעיקר על Dell vostro 3360, inspiron 13z וגם של אסוס vivobook ו- zen למינהם שמקבילים למפרטים. יש איזה המלצה מבינהם? (אני מאוד אוהב את דל עקב הניסיון שלי איתם) גודל המסך? - 13-14" * משקל רצוי? - קל, פחות מ-2 קילו, אפילו פחות מ1.8 * זיכרון- לפחות 4GB, עם אפשרות להרחיב * האם נדרש זמן סו…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by nbucky1995,

1. 2400 שקל. א) לנצל הכל. ב) אין חריגה. 2. עריכת אודיו Audition Cubase FL Studio א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. הכי פשוטים ושיהיו חוטיים רמקולים לא צריך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס קול במחיר של 1200 שקל בערך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קר…

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  23. הי, אני מחפש פתרון נוח לאישתי: בתקציב של נניח 3000 שח, איזו אופציה של מחשב שולחני נייח כרגע הכי תתאים? (עם או בלי מפרט, מצידי עדיף אפילו מותג, מחשב מדיה או כל דבר בסגנון) מה שחשוב: קטן ככל האפשר. עדכני ככל האפשר (שיעשה את העבודה לכמה שיותר זמן) שקט כל האפשר (דגש!) הדרישות של הביצועים ממש לא צריכות להיות בשמיים. גלישה, מסמכים, תמונות וצפייה בסרטים. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  24. Started by SomeoneUknow,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מה שבא ליד 24" 1920X1080 גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן, אבל אם אפשר למה לא 7. האם האם יש צ…

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  25. Started by maozguy,

שלום, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 3000 שח. גודל מסך 13' קל לנשיאה עם חיי סוללה ארוכים (כמה שאפשר) בעיקר לעריכת תמונות בפוטו שופ, לצפיית סרטים וגלישה. יציאת HDMI BLOUTOOTH אין העדפה לחברה אני מחפש מחשב שאפשר לרכוש בארץ ואני גמיש עם המחיר תודה רבה

• 0 תגובות
    • 608 צפיות

דיונים חדשים בפורומים