ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים. אני מתחיל ללמוד בקרוב ואני צריך מחשב נייד חדש. מעדיף לקנות אחד שיחזיק לי לטווח ארוך (4 שנים) 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4,500 ש"ח (למחשב) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (בעיקר), עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): MATLAB (תדיר) + פוטושופ (מזדמן) + ייתכנו תוכנות נוספות בהמשך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימיניג 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר בדיקות והשוואות רבות במהלך השבוע אני עדיין לא סגור על המפרט הסופי אותו אני רוצה לרכוש וזקוק לעזרתכם תקציב= 6700 מטרות מחשב= OverClocking / HD MOVIES 720/1080p / Games רזולוציה מתוכננת למשחקים = 1600X1200 / 1920X1200 להלן המפרטים הבאים אותם תכננתי : מפרט 1# לוח אם = Gigabyte GA-X48-DS4 מחיר = 1080¤ מעבד = Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz מחיר = 865¤ זיכרונות = G.Skill DDR2 4096MB 1066MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15 מחיר = 605¤ קירור למעבד = Thermalright Ultra 120 Xtreme מחיר = 319¤ קירור למארז = Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA מחיר = 76¤ מארז …
-
- 2 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך המלצה/ייעוץ למפרט, השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט, תוכנות פשוטות ומשחקים (לא מהכבדים ביותר), אבל בכל זאת אני חושב שכדאי לשים בו כ.מסך טוב לפחות 4850 שיוכל לסחוב משחקים עתידיים. כמובן שלא OC או משהו מעבר. בקשר למעבד, הבנתי שלא כל הקוואדים טובים יותר מה CORE 2 DUE, ורציתי לדעת האם כדאי לקחת E8400/8500 או משהו דומה? זכרון רצוי 4GB (עדיפות ל CORSAIR). אשמח אם תרכיבו לי מפרט לפי הנתונים הנ"ל ואם צריך לשנות בהתאם למחיר כמובן... (כמובן שבלי מסך,מקלדת, עכבר...). תודה!
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב נייד עד 3500 שקל 1.אני מתלבט בין אסוס לדל (יש לי ניסיון עם נייד של דל ולכן אני נוטה לכיוון של דל) 2.אני רוצה כרטיס מסך של GEFORCE 3.מתלבט בין i5 ל i7 המחשב מיועד לעבודה עם אופיס, פוטושופ, קורל סטודיו וקצת משחקים. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי לא לבזבז א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, לא יותר מידי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? .... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)- משחקים חדשים עם התחשבות בעתיד המשחקים, תכני HD אולי 4K בשלב מסויים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה תכנות בתדירות גבוהה לצורך פרנסה ותחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5 . battlefield 4, COD ghosts.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1440 27 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכל באי הפורום. אפתח בשאלה. ברשותי מחשב נייד מסוג LG Z1 BRITE, סוס עבודה שסוחב כבר חמש שנים מעייפות. מאז הפירמוט האחרון נוצרה בעיה ממש מוזרה. בכל פעם שאני צופה בוידאו הסרט נתקע בצורה מחזורית אחרי 6-7 דקות, המחשב לא קורס אלא מתפקד כרגיל ואחרי כדקה הסרט חוזר למוטב וממשיך לפעול כאילו כלום לא קרה (כלומר הוא התקדם את הדקה שלכאורה נתקעה). התקנתי את הדרייברים של ה-intel chip set (כרטיס המסך שברשותי), הקודקים מעודכנים (K-lite codec pack) למישהו יש סיבה הגיונית למה דבר כזה קורה? כעת להמלצה. כפי שכבר ציינתי ה-LG נמצא אצלי כבר חמש שנים וכמו כל סוס עבודה - הגיע הזמן להחליף אותו. אני מחפש מחשב אלטרנטיבי שיספק את הצרכים שלי, בעיקר שיטוט ברשת, צפייה בסרטים, מוזיקה ועבודה על תו…
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם , ה THINKPAD של אבא שלי כבר קצת התעייף לאחר 4 שנות שימוש ועכשיו הוא רוצה חדש , הדרישות : 15.4" , HD לא פחות מ 120GB , זכרון : 2 GB , מ"ה : או VISTA פשוט ביותר או XP ויהיה נהדר עם יהיה גם משטח מגע בנוסף ל trackpoint המצוין. וכמובן , WIFI עכשיו השאלה היחידה היא על איזה THINKPAD ללכת? איזו סדרה ? וכו'... אשמח אם תעזרו לי
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי למחשב גיימרים בסדר שיריץ משחקים בצורה טובה תקציב לא ידוע מפרט של לוח האם http://rapidshare.com/files/247671434/cpuz.htm.html קובץ מצורף מפרט מחשב [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. מסך-13"+\- אפשר גם בסביבות ה 15" כרטיס מסך-סטנדרטי, לא בשביל משחקים משקל המחשב: לא כל כך חשוב לוח אם ויציאות USB- סטנדרטי דיסק קשיח 250GB +\- כולל כונן דיסקים מובנה כרטיס קול טוב זיכרון, וRAM עדיף כמה שיותר טוב ביחס לתקציב. מעבד: עדיף מהסדרה של ה i CORE גם הכי טוב שאפשר ביחס לתקציב. שימושים עיקריים עם המחשב:: בעיקר אינטרנט עבודה עם תוכנות עריכת מוזיקה. התעסקות עם מדיה- אודיו, וידאו וכו. תקציב: לא יותר מ-3000 ש"ח יש למישהו הצעות למחשבים??? תודה מראש!!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=TZTY0FGIZ אם יש לכם משו אחר להציע בערך אותו מפרט. מחיר לא יותר מ 4300 אשמח לשמוע.
-
- 5 תגובות
- 831 צפיות
-
-
יש לי כמה חלקים טובים במחשב הישן כמו למשל 4670 ATI וזיכרון של 2 ג'יגה וHD חזק וטוב אבל מעבד ולוח אם ישן ולכן אני מציג את האופציה הטובה ביותר שלי לסכום נמוך של כסף (כלל מארז גיימינג מיקצועי ) מחשב זה כלל כל מה שצריך כדי לבצע OC נקי וחזק הכולל קרור מסיבי ומעבד קריר ^^ תגובות על הרעיון ^^
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
הכרטיס מסך הוא ATI RADEON X1950 PRO 4 ג'יגה זיכרונות מסוג DDR2, המחשב בשימוש עיקרי של עבודות גרפיות, ובנוסף צרכים רגילים - משחקים וכו'... אני מחפש אפשרות לשיפור, תקציב של סביבות 1500 שקל, שכולל לוח אם, מעבד וזיכרונות, ובנוסף חוות דעת על הכרטיס מסך. אם שכחתי משהו או שצריך עוד מידע אז תשאלו, המון תודה
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
אני מתכנן להתחיל להזמין את החלקים השונים אבל קודם אני קונה מארז. אז מקווה לקבל פה עזרה. עיצוב לא חשוב לי בכלל. מקווה שהמארז יעמוד בדרישות: שקט עד כמה שאפשר. תאורה מינימלית, שאני אדע שהוא פועל(הוא הולך להיות בחדר שלי ויותר מידי תאורה תפריע לי לישון). נוח לתפעול\קלות החלפת חלקים(אני מתכנן לשדרג מעבד או כרטיס גרפי בעוד שנה פלוס) איוורור\חום נמוך עד כמה שאפשר. מוכן להוציא על מארז עד 750 שקל.
-
- 7 תגובות
- 899 צפיות
-
-
פרטים: * מטרות המחשב? עבודות תכנות (eclipse, visual studio וכו'), אופיס, אינטרנט, סרטים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה להקלדה * משקל רצוי? מקסימום של 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הבנתי ש-4 תאי סוללה = שעתיים של עבודה וזה נראה לי מעט מדי לסטודנט. מה דעתכם? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב שיגיע עם USB 3.0 * Bluetooth? יתרון אך לא חובה כלל * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * זיכרון - 4GB מינימום * כונן אופטי? יתרון אך לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יתרון, אך אוכל להתקין מערכת הפעלה בעצמי. * האם יש לכם ה…
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום לכולם מבקש לקבל המלצה זו או אחרת לגבי לפטופ יד שניה , אפשרי לפטופ בן 3-4 שנים כיוון שאינני מבין מאום מבקש את עזרתכם , התקציב שלי עומד על כ- 1200 ש"ח מקריאה באינטרנט הבנתי כי לא כדאי להתעסק עם הנטבוקים למינהם , נדמה לי כי יכול להשיג לפטופ מהיר ובעל ביצועים טובים , שעולים על הנטבוק החדישים למינהם שימושו ,סרטים,מוסיקה,אינטרנט על איזו חברה הייתם ממליצים לי ? / דגם ספציפי שהוכיח את עצמו ? תודה לתומכים הבכירים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחיר : עד 4000 באילת. * מטרות המחשב? עבור סטודנט להנדסת בניין. שיריץ אוטוקאד, REVIT, וכל שאר התוכנות חלק בלי תקיעות. * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?- לא * משקל רצוי?- רצוי שיהיה קל כמה שיותר, כי אני צריך להסתובב איתו כל היום על הגב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)- לא * Bluetooth?- לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- כמובן שאעדיף SSD, אבל ראיתי שיש SSHD, קצת לא מבין איזה עדיף, האם 8giga sshd מספיק מה…
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד "ביצועים" בתקציב של עד 5,000 ש"ח ובהתאם לצרכים שאפרט בהמשך. אני יודע שגם מחשב זול יותר יכול לענות על הצרכים האלו - אבל אני בכל זאת רוצה לרכוש מחשב חזק ועמיד יותר שיוכל לתפקד כמו שצריך גם בעתיד ובמידה והצרכים ישתנו מעט. בגדול המחשב שאני חושב עליו הוא מחשב עם מסך 15.6, מעבד i5/i7 "רגיל" (לא חסכוני), 8 ג'יגה זכרון (רצוי עם אופציה לשדרוג עתידי), דיסק קשיח לפחות 500 ג'יגה משולב SSD או SSD ככונן נוסף. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, פיתוח וואב, תוכנות מרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות למאט כל עוד זה לא מסך מגע כמובן * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, להלן הצרכים: * תקציב ~3500 ש"ח * קנייה בישראל * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך 6 שעות עבודה לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? לא חובה אבל כדאי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד חזק ואמין. הדרישות שלי: מעבד - i5 יענה על הצרכים שלי נראה לי דיסק קשיח - איזור 500GB (זה די סטנדרט כיום, לא?) זיכרון - מינימום 4GB משקל - לא יותר מ-2.8 מסך - 15~ מחיר: 3500~ תודה לעוזרים :-)
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? צפייה בסרטים , עבודה משרדית , ומשחקים מאוד פשוטים לאחותי הקטנה. * גודל המסך? 11.6 * משקל רצוי? כמה שפחות ? ראיתי שהמחשבים האלה הם בסביבות ה1.5 ק"ג שזה בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה אבל רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא חייב כונן קשיח גדול. 250 כזה ומעלה. * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה כונן DVD . * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תקציב בסביבות ה1700 . אפשר לחר…
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
איזה מעבד מומלץ וטוב יותר לנייד: 1. core due 2.0 ghz 2. core 2 due 1.5 ghz
-
- 8 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום רב. אני לקראת קניית מחשב חדש וחשוב עם מפרט - מעבד של Intel. 1. מה התקציב המקסימלי? - 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - אפשר לחסוך, אך אין לי בעיה להשקיע 3000. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 100 - 200 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, קצת פוטושופ ומוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תוכנות סטנדרטיות לא משהו מיוחד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - 15 אינץ' לא HD, מתכוון לקנות גם HD. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - משחקים חדשים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -…
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד שיפעיל גם משחקים ולעבודה עם פוטושופ cs3 ופריהנד ול 3d max עכשיו השאלה אם אפשר לקנות מחשב עם כרטיס שייריץ גם משחקים וגם את התוכנות האלה כמו שצריך תקציב עד 4000 עם חריגה של עד 1000 אבל אם היא ממש ממש משמעותית [br]פורסם בתאריך: 16.11.2008 בשעה 19:35:50 ממ מישהו?
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
מישהו הציע לי את המחשב הזה: Dell Inspiron e1505 עוד לא ידוע מחיר, בסביבות 3000 שקל. זה המפרט שלו: Intel Core 2 Duo Processor T7200 at 2.0 GHz per core. 15.4" Ultrasharp WSXGA+ display with TrueLife 1GB DDR2 667MHz RAM in dual channel mode ATI X1400 256MB graphics card 120GB 5400RPM SATA Hard Drive 8X DVD +/- dual layer recorder 9-cell lithium-ion battery Microsoft Windows XP Media Center Edition Dell Wireless 1500 (802.11n) וקישור לאתר: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3137&review=Dell+Inspiron+6400 שווה לי לקנות יד שניה בכלל??? זה מחשב טוב??? תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה המלצה למחשב נייד בסביבות 7000. ראיתי מחשב נייד של טושיבה שעונה על הצרכים שלי: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6115 כאן אני צריך אותכם שתיתנו לי גם חוות דעת. המחשב הנ"ל עונה על כל הדרישות שלי באופן מלא רק יציאת הHDMI חסרה לי.. כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב אחר. השימושים שלי במחשב יהיו גלישה,משחקים כבדים(הכרטיס שקיים בטושיבה שהבאתי יספיק לי),סרטים,שירים וכל מיני תוכנות למיניהן(לא כבדות!) כמו כן חשובה לי יציאת הHDMI גודל המחשב ומשקלו לא מהווה שיקול כלשהוא. זמן הסוללה צריך להיות סביר(לא כל כך קריטי) כונן קשיח של 250 ג'יגה לפחות. ddr לפחות 2 ג'יגה (עדיפות ליותר) או בקיצור..מחשב בעל מפרט זהה לטושיבה הנ"ל הכולל גם יציאת HDMI תודה מראש איתי
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-