ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכני HD אבל גם משחקים מידי פעם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. למשל NBA 2K13 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי כן, הכי פשוט שיש עדיף ללא כבלים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים, ומישהו שמתעסק בתחום נתן לי את המפרט הזה: לא ראיתי את הצורך להוסיף תבנית למפרט מהלינקיה מכיוון שהמפרט קיים. אני רק רוצה חוות דעת עליו, והאם הוא מנצל את התמורה הכספית הטובה ביותר. המחשב למשחקים כמובן
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000~3000 לשדרוג משחב גרוטאה לגיימינג א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 100~ במקרים די קריטים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - המחשב מיועד בעיקר לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 crysis 3 FARCRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 24" בFULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,שימוש שוטף סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בניית המפרט מוכוונת לגיימינג בהגדרות גבוהות מאוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כמה ימים מחפש מחשב נייד באתרים ברשת מצאתי את זה ASUS X55C-SX150 http://ksp.co.il/?store=ashdod1&uin=18436 שמחירו בתקציב שלי אשמח לקבל עליו חוות דעת ורעיונות למשחבים נוספים בתקציב של עד 2400 (100-+) * מטרות המחשב: עבודות משרדיות אינטרנט וצפיה בסרטים מהרשת * גודל המסך: 14, 15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth : רצוי * אין צורך במערכת הפעלה * זיכרון: לפחות 4 Gb * מעבד: I3 לפחות תודה מראש לכל מי שעוזר
-
- 0 תגובות
- 888 צפיות
-
-
היי, לאחרונה הפעלתי בקשת סיסמה על הכונן הקשיח של הדגם לעיל. חיפשתי המון על איך זה עובד, ומה זה אומר שיש סיסמה, מה ההגנה שזה מספיק לי? האם הכונן יבקש סיסמה גם כשיחברו אותו כ SLAVE למחשב אחר? לא מצאתי שום מידע על כך לא באינטרנט ולא באתר של דל. מישהו יכול להפנות אותי למקור אמין?
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, משחקים בגרפיקה גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא 10. האם חשוב לשמור על אופק…
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6,500 ש"ח עם יכולת חריגה של מאות שקלים בודדות (אם באמת מצדיק את זה). התקציב כולל מע"מ. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך. אפשר אפילו לקבל הצעות חריגה, אבל אני אשמח אם אפשר לעמוד בתקציב של -6,000 בלבד. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? המפרט המוצע צריך לעמוד בתקציב, וניתן להציע חריגות בנפרד. 500-600 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדיה סנטר ואמור להתחבר לרסיבר ולטלוויזיה HD (בכניסת HDMI) סימולטורי טיסה ומשחקים בסיסיים משמש כתחנת עבודה (אמור להתחבר לשני מסכי 22" ב-RGB או DVI, חוץ מהטלוויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל רציתי לדעת מה ההבדל בין כונן עם מהירות של 7200 לכונן SSD, מה כל אחד מהם נותן למחשב נייד? ואני ישמח אם יסבירו לי כמה SSD נחשב מספיק ולמה הוא הכי יתן תפוקה. אני צריך מחשב שמיועד למשחקים וסרט FHD
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , נייד שלי כרגע זה סמסונג Q330 , עם I5 , 4 GB זיכרון ודיסק 500GB רגיל... אני מתבלט אם למכור אותו לקנות אולטרה בוק בסגנון ZENBOOK , סמסונג סדרה 5 או מקבוק אייר, או לחליפין פשוט להחליף לו את הכונן ל SSD , אני רוצה שהמחשב ירוץ מהר , מאוד מהר , מה כדאי?
-
- 31 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בהמלצה למעבד AMD (שבאופן כללי מקביל ביכולותיו ל- Intel i5) וללוח אם למעבד AMD בעל 5 חיבורים לדיסקים קשיחים פנימיים. הבחירה במעבד AMD היא בעיקרה תקציבית ואני מקווה בדרך זו לחסוך כ- 300-400 ש"ח. אני מתכוון להתקין במערכת זו חלונות 8 כך שאני מבקש שההמלצה תיקח בחשבון תמיכה במערכת זו. המפרט שברשותי כיום (ואשר ענה על הצרכים שלי עד כה) הוא: מעבד Intel E6850 ולוח אם Intel DP35DP אשר איננו תומך בחלונות 8. אני צריך המלצה רק ללוח אם, מעבד, וקירור למעבד, שאר הרכיבים קיימים ברשותי. בתודה מראש רפאל
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם. הרבה זמן לא רשמתי פה ואני ממש לא מעודכן בכל מה שקורה בתחום. אני מעוניין לבנות מחשב HTPC , חשבתי שהכי טוב זה להשתמש במחשב שיש לי עכשיו שזה המפרט שלו: מעבד: AMD 630 לוח: gigabyte ga-ma770t-ud3 זיכרון 4 גיגה OCZ לא זוכר את הדגם כרטיס מסך: sparkle gtx 460 ספק כח: Enermax liberty 500w מארז TT SOPRANO הרדיסקים: של WD . בנפחים: 1טרה, 640,500,320 וצורב DVD . המחשב הזה מספק אותי פיקס אני לא צריך יותר מזה. המחשבה שלי היא לצמצם את ההרדיסקים למינימום ולהישאר עם אותו נפח בערך(כמובן על ידי רכישה של אחד גדול) ואולי להוסיף SSD למערכת הפעלה.. אני מעוניין להיפתר מכל המאוררים במחשב (גם להחליף לספק פאסיבי כנירא) אני רוצה שקט מוחלט! והדבר הכי חשוב כמובן זה למצוא מארז HT…
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
ידידה שלי שוקלת לקנות את lenovo z570. האם יש משהו במחיר דומה שעדיף עליו? האם יש בעיות עיקריות עם הדגם הזה? תודה
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=4285 בשביל גיימינג קל-בינוני(וכנראה אני אעשה שידרוג בראם ואולי גם בהמשך אוברקלוק קל-בינוני)
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
שלום! המחשב בן שלוש שנים ומתוחזק היטב! מפרט: מעבד: intel quad core i7 920 לוח-אם: gigabyte ga-ex58-ud5 זכרונות: kingstone 6144mb 2gb*3 כרטיס מסך: asus radeon 4890 1gb ddr5 הארד דיסק:sata 2 1.5tb קרור למעבד: scythe katana 3 ספק: thermaltake thoughpower 750w מארז: thermaltake element s צורב:lg dvdx24 אם אפשר להעריך לי גם מחיר נפרד ל-2 מסכים: mag lcd 22 wide אני יודע שחסרים פרטים קטנים אבל גם הערכה גסה תיהייה טובה. תודה...
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום, אני עומדת לרכוש מחשב נייד. המחשב מיועד לשמש כמחשב עסקי - במשרד הוא יחובר למקלדת ומסך ואילו כשאצא מהמשרד המחשב ייצא יחד איתי. לצורך העבודה נדרש בעיקר שימוש בכלי Office, קבלה ומשלוח של מיילים (Outlook), וחיפושי מידע באינטרנט. לפעמים יצויירו במחשב שרטוטים פשוטים (בעיקר תרשימי זרימה וכד'). אין צורך בתוכנות גרפיות כבדות, ולא ייעשה שימוש במחשב לצורך משחקים ו/או עיבוד תמונה. תקציב: כ- 4,000 ש"ח, לא כולל Windows ו- Office. מכיוון שהמחשב ישמש גם כמחשב נייד מחוץ למשרד וגם במקום desktop במשרד, הוא חייב להיות אמין. המשמעות של "אין מחשב" עקב תקלה תהיה אובדן שעות/ימי עבודה. שמעתי שיש מחשבים שמתחממים ומפסיקים לעבוד וזה יהיה אסון מבחינתי. מסך: 13.3 יתאים לי. נדמה לי שאני רוצה מסך מ…
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אהלן! אני מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית עבור אבא שלי. מבחינת החוזק של המחשב לא צריך משהו מיוחד, הצרכים הם הרבה אינטרנט, אופיס ודברים כאלה לא משהו מיוחד, לא פוטושופ או דברים כאלה, אבל כן חזק מספיק כדי לנגן קבצי 1080P. ככה שמבחינת עוצמת המחשב הוא לא צריך להיות משהו מיוחד. במקום זה מה שכן חשוב זה הנוחות והמהירות של המחשב. גודל המסך: נראה לי באזור ה 13-15, זאת אומרת לא קטן, אבל גם לא עצום אורך סוללה: שיהיה ארוך יחסית. לא מבין בדיוק מה זה אומר, אבל שיהיה מעל הממוצע משקל: שיהיה קל יחסית, נח לסחיבה שיהיה דק יחסית ומעוצב יפה. שיעבוד בצורה יעילה ומהירה. מבחינת נפח אחסון לא צריך המון, ברמה של 160 ג'יגה נראה לי ממש מספיק. אולי אופציה ל SSD כדי שהתוכנות תעלנה בצורה מהירה ויעילה יותר. …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
MOTHERBOARD GIGABYTE INTEL CHIPSET SATA 3 Graphics GIGABYTE RADEON 7777 1GB DDR5 Processor Intel Quad core I5 IVYBRIDGE Memory 8GB DDR3 SDRAM 3111MHz Hard Disk 327GB SSD Kingstone V300 Sata3 500GB SATA3 (+150 nis for 1TB) Optical device DVDRW SONY Audio Intel High Definition Audio Case Gammer Case Ippon S1 Seasonic 750 WATT True Power
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין בהתייעצות לגבי 2 מפרטים: הראשון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500~ שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית\עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יכול להיות שמסך (בנפרד) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? עדיף שקט 6. האם מתוכנן א…
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום, מטרות המחשב: סרטים,אינטרנט. * גודל המסך: 15.6" * רזולוציית המסך: HD , מעדיף FHD אבל לא נראה לי שיכנס בתקציב. * משקל רצוי: עד 3 ק"ג. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: מינימום 500GB ,עם עדיפות ל 7200 RPM אם יכנס בתקציב. * כונן אופטי: עדיף עם. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא כולל מערכת הפעלה, מתקין באופן עצמאי. מעדיף שיהיה מינימום 4 GB RAM תקציב של 2500 ש"ח עם חריגה של עד 200 ש"ח תודה.
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
זה המיפרט הנוכחי שלי, אשר נקנה כ-high-end בשנת 2007 [לפני 6 שנים]: מארז: NZXT Lexa Aluminum מעבד: Q6600 2.4 Ghz קירור למעבד: Thermalright Ultima 90I ספק כוח: Corsair 520W modular לוח אם: Gigabyte GA-P35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) זכרון: Gskill 2GB [1x2] 800Mhz 5-5-5-15 כרטיס מסך: Palit 8800GT G92 Sonic 512MB DDR3 הארדדיסק: WD 16MB SATA2 1TB אז ככה, לגבי התקציב אמנם אין הגבלה אך זו לא סיבה לדחוף לי מיפרט חדש לגמרי, אחרת כבר הייתי הולך על זה. אני מחפש את השדרוג הקליל ביותר שיקפיץ הביצועים בצורה הטובה ביותר. כרגע אני מתכוון לקחת את המחשב למעבדה בשביל ניקיון יסודי + פירמוט והתקנת המערכות הנדרשות, על הדרך אם יש למשל כרט…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב. כפי שאתם רואים אני משתמש חדש בפורום , קראתי הרבה והתעניינתי אם התרד הזה לא מתאים לכאן אנא תעבירו מצטער מראש. אז החלטתי לקנות מחשב נייד וכמו כל ישראלי מצוי אני רוצה לשלם כמה שפחות ולקבל את הכי טוב אז זאת האופציה שלדעתי הכי הגיונית למחיר ואני מודע מהעניין של המכס והמס. התקציב נע בין 5,000 עד 5,500 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834200880 יש פה את כל מה שאני צריך כעקרון השאלה העיקרית היא האחריות. אני לא ממש מבין באתר הזה אם אני מוסיף 189.99$ לאחריות המורחבת לעוד שנתיים זה אחריות שנותן אתר NEWEGG? או זה אחריות בינלאומית? והאם אחריות בינלאומית בכלל מגיעה פה. אם זה אחריות של חנות מאיפה שהזמנתי זה אומר שאם מתקלקל משהו בדרך/אצלי אני יצתרך לשלוח את …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע אני אקנה מחשב בארץ, אבל יש אופציה בקצה המנהרה לארה"ב, אז לא לשלול הצעות מרתקות תקציב - עד 6000 מטרות- מחשב לעבודה שלי בצילום ולשימושים אישים, צריך להיות נייד קל ובנוי כמו שצריך, ומספיק חזק לפוטושופ וכדומה. מסך - 13.3 אבל לוקח בחשבון גם 14 או 15 מעניינים שנכנסים תחת קטגורית המשקל (כמו הסמסונג 9 15") רזולוציה- לא קריטי, יותר חשובה איכות המסך תכלס, כי גם FHD יכול להיות זבל (בהירות, זוויות צפייה.....) דרישות מיוחדות- מחשב בנוי טוב כי הוא יהיה צמוד אלי לכל מקום. משקל - עד 1.8 קילו יציאות - HDMI זה כבר בסיסי היום, בלוטות לא חשוב אחסון- עדין לא סגור על זה אופטי- לא חובה עגינה- לא מע' הפעלה- יכול להשיג לבד ללא עלות אחריות - זה טוב הבנתי שלפוטושופ אין צורך בכרטיס מסך ייעוד…
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום. אני משתמש פשוט: מחבר תמיד את המחשב הנייד למסך חיצוני (Full HD), ועושה שימוש בעיקר בגלישה ברשת, סרטי 1080p, פתיחת מספר רב של אתרים במקביל... וזהו בסך הכל. ללא תוכנות מיוחדות. עם זאת, אני שונא איטיות! מתעב אותה. יש מחשבים שיש בהם הרגשה של snappy - שהם פשוט מהירים וזה מורגש בכל פעולה. השאלה שלי היא האם רכישת נייד עם מעבד מסוג Pentium B970, תהיה מספקת עבור צרכיי. לא רוצה להתאכזב. המון תודה !
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד נוח לעבודה על שרטוטים - בעיקר CAD - עם תלת מימד אבל אדריכלי/תעשייתי ולא למשחקים עתירי גרפיקה. צריך להריץ Autocad כמו שצריך, ורצוי שיהיה קל ונוח. רצוי עם כונן SSD למערכת ההפעלה. תקציב - עד 5K אבל גמיש אם יש סיבה מוצדקת. גודל מסך - 15.6 (או דומה). אשמח להמלצות.
-
- 6 תגובות
- 858 צפיות
-