ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
נתקלתי בנייד הזה-DELL LATITUDE E4310 המחיר שמבקשים עליו-4900 שקל. אני זקוק למחשב אמין.עם אחריות ארוכה.חברה מוכרת.מערכת הפעלה. שימושיים:רגילים ביותר.לא משהו למשחקים. האם כדאי ? יש משהו אחר בסכום דומה שיותר כדאי ? מפרט: צבע כסוף מעבד : Intel Core i5-540M זיכרון : 4GB 1066MHz DDR3 אחסון :320GB 7200RPM כוננים : DVD Multi Burner צג WLED LED עם ציפוי מבטל בוהק 13.3'' מצלמת אינטרנט משולבת של 2.0 מגה-פיקסל גרפיקת Intel HD Graphics עם תדירות דינמית מיקרופון מובנה Windows 7 Professional + Windows XP Professional משקל : Starting at 1.54Kg סוללה : Primary 6-cell 60W/HR LI-ION משך האחריות : שלוש שנים סוג האחריות : באתר הלקוח DELL
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אנו מחפשים מחשב נייד לאחותי הקטנה - שבשנת הלימודים הבאה ניכנסת לתיכון התקציב שלנו הוא בסביבות 2000 עד 2500 ש"ח חשוב לנו זמן סוללה! חשובה אמינות כמה שאפשר - צריך להחזיק לפחות שנתיים שלוש עד גמר הלימודים חשבנו על מחשב אסוס Eee ? - והשאלות הן : 1. ראינו כמה דגמים של 1005H מה ההבדל ואם יש דגם מועדף 2. מגיע עם מערכת הפעלה XP - האם לדעתכם המערכת תישרוד 3 שנים ? 3. האם כדאי לשדרג זיכרון ל 2G ? 4. גודל מסך יתאים לדעתכם ללימודים - 10.1" 5. אסוס הוא אופציה כי אמרו לנו חברים שהוא בעל זמן הסוללה הגבוהה ביותר - האם זה נכון ? 6. כל המלצה אחרת למחשב נייד תיתקבל בברכה ומעל הכל - האם כדאי לקנות עכשיו ? או ביולי או בתחילת שנת הלימודים.....? האם המחירים אמורים לרדת או מחשבים חדשים אחרים …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הולך להתחיל ללמוד בקרוב מדעי המחשב ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד לטובת הלימודים. בתחום המחשבים הניידים אני הדיוט גמור ולכן אני צריך עזרה בנושא זה. דרישות *תקציב - עד 4000 ש"ח. ניתן לחרוג במעט אם יש לכך הצדקה לדעתכם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית ופנאי (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD) + עבודה ייעודית לסטודנט מדעי המחשב (תכנות, אני מניח שאצטרך מחשב יחסית חזק לכל החישובים והאלגוריתמים), בספק אם יהיה לי זמן בכלל לשחק במחשב ככה שתחום הגיימינג לא ממש רלוונטי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בין 13 ל-15 אינץ'. אני מניח שיש עדיפות למאט בגלל שאהיה בסביבה מוארת באוניברסיטה, עם זאת שמעתי שיש ציפויים של Anti-Glare למסכים המבריקים ככה שאני ממש לא יודע.. *…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי שלום, אני מחפש לאחותי כבר זמן מה מחשב נייד ורציתי להתייעץ לפני קנייה. באופן כללי, המחשב לא צריך להיות מטורף אבל יש כמה נושאים שהינם חשובים לנו שאני חושב שמייקרים את המחשב כמו רזולוציה טובה וזוויות צפייה גדולות ושהוא לא יתחמם. לאחר חיפושים מצאתי מחשב של טושיבה דגם: Satellite S50-B-14X. הוא נראה מחשב בעל חומרה טובה ועונה על כל הצרכים של אחותי. העניין הוא שלאחר בדיקה הבנתי שטושיבה העבירה את המחשבים הניידים שלה לטיפול מעבדות cpm. לפני כן אלו היו מעבדות סלדון. בגדול אני לא מכיר את סלדון אבל יודע ש cpm גרועים ולא מניסיון אישי. אני אציין כאן שנושא האחריות הוא אקוטי מבחינתי ואין לי רצון להתפשר על כך. ולאחר שהמשכתי בחיפושים שמתי לב שהמחשבים הבינוניים בעלי המחירים השפויים מקב…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב. יש לי מחשב נייד של חברת hp ולאחרונה יש לי נקודה של פיקסל שרוף במסך. אם אני יקנה מסך.איזה נתונים סבירים צריכים להיות למסך? והאם מסך חיקוי סיני מאליאקספרס יתאים למחשב נייד של hp? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה המחשב נכון להיום : מארז Lancool PC-K62 כ.מסך Gigabyte R9 290 Windforce 4 GB ספק SeaSonic S12II-620Bronze מסך Dell U2311H קניתי כ.מסך חדש ואז התחיל לי צוואר בקבוק במעבד והFPS במשחקים ממש נמוך תקציב 2000 ש"ח עם חריגה 200 ש"ח מעוניין לקנות בTMS תודה מראש !
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי לקנות מחשב חדש ואשמח לקבל את חוות דעתכם למפרט שהרכבתי. המחשב מיועד למשחקים ברזולוציה מקסימלית של המסך וקריאה מרובה בפורומים. המפרט נבנה ב-TMS ותודה להם על הפלטפורמה הנוחה לעבודה . שאלות והערות. א. האם הקירור מים ייכנס במארז שבחרתי והאם הוא מספיק טוב בשביל המעבד ? אם אינו טוב אנא המליצו על אחד אחר. ב. מה ההבדל במארזי R5 שלאחד קוראים בלק ולשני בלקאאוט ? ג. אני יודע שהספק וזיכרון ה-RAM קצת מוגזמים אבל אני מעדיף להוסיף היום מרווח ביטחון מאשר לשלם שוב בעתיד. תודה [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 for 1151[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width:…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. מה דעתכם על המפרט הבא Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD On Board 7.1 Channel A…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? דינמי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : עריכת וידאו ותמונות ב-HD עד 4K / גלישה באינטרנט. 3. ציוד הקפי - אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6+ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין צורך. 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - אין. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - מיידי 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: SSD הכרחי של 256 ג'יגה ומעלה. כמובן שהארד דיסק משני מספיק…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב סביב ה GTX 1080 TI 11GB תקציב 10 אלף ולקנות את המסך - Asus LED ROG SWIFT PG258Q 24.5" תקציב 3 אלף * סה"כ התקציב - 13 אלף - מעדיף לא לעבור את הסכום. המטרות בעיקר : לשחק משחקי יריות מגוף ראשון - 60% וגם משחקי הרפתקאות ואסטרטגיה גוף שלישי עם רזולוציות גבוהות 40% לגבי פרמטר השקט\רעש - לא משנה בכלל OC - מתכוון לבצע לאט ובזהירות (קל) אני רוצה לקנות את המחשב בהקדם האפשרי. (חשבתי בסכומים האלה לקנות באילת) * יש לי כמה שאלות : 1)האם התקציב במקום? (הגזמתי? או אולי אני יצטרך להשקיע יותר?) 2)האם לא שווה כבר להשקיע במערך SLI - ולקנות שתי כרטיסים יותר זולים? (למרות שאני לא מתכוון להשקיע יותר מ10) 3) שווה להשקיע על המסך מחשב הזה…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעבודה. אני עובד הרבה על המחשב ביום ומעמיס עליו הרבה, עובד עם כמה דפדפנים פתוחים בו זמנית, הרבה תוכנות רצות ברקע, מעלה ומוריד קבצים, לפעמים מפעיל שרת על המחשב וכו'. כרגע יש לי dell latitude e5440 כבר 3 שנים והוא מתחיל לגמגם לאחרונה, עובד לאט מדי. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה חזק ומהיר ויעמוד בכל העומס. התקציב לא כזה משנה, לא אכפת לי לשלם 7-8K על המחשב, העיקר שיהיה סוס עבודה. אני מחפש קצת באינטרנט אבל רוב המחשבים שאני רואה הם או "מחשב טוב וזול" או מחשב גיימינג. יש למישהו המלצה או כיוון איך לחפש לפטופ כמו שאני צריך, מה אני צריך שיהיה בו וכו'? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל ביקורות עליו במיוחד על הדגמים של ה17.3 גודל מסך X7 V2 CF1 X7 V2 CF2 תודה, חזי
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אז ככה לא השתמשתי במחשב הנייד הזה הרבה זמן (מחשב נייד MSI). בפעם האחרונה שהשתמשתי בו (לפני כמה חודשים) גם אז הוא לא עבד ונראלי שהתעסקתי לא נכון עם הווינדוס או משהו והוא נפגע, אין לי מושג מה קרה אז. בכל מקרה, עכשיו כשדלקתי אותו זה עשה כל מיני עידכונים (הנה תמונה אחרי ההודעה הזאת כשאני לוחץ על Finish הווינדוס לא עולה וזה מראה לי כמה אפשרויות כדי לתקן את זה: אני רק רוצה לציין שניסיתי את האפשרות הראשונה (Startup Repair) אך לאחר כמה דקות זה אומר שזה לא הצליח לתקן את הבעיה. ניסיתי גם את האפשרות האחרונה ברשימה להתקין מחדש את הווינדוס אבל זה נותן לי שגיאה "windows could not display the images available for installation" אשמח לעזרה =/
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 רצוי מאוד מאט? * רזולוציית המסך? מה שיוצא אני מרוצה * משקל רצוי? אין דרישה – כמובן קל יותר עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, ,) 500GB * כונן אופטי? אפשרי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי או שלפחות האחריות לא מחייבת את זה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? קצת ל-Dell אבל לא הכרחי. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – צבע ירוק. משהו בולט שיהיה ירוק.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים מבקש את עזרתכם ועצתכם בעניין קניית מחשב נייד חדש לאשתי היקרה שתחי' הקדמה: אשתי עובדת כמורה ואחרי 5 שנים של שימוש הגיע הזמן (בהחלט) להפתיע אותה בצעצוע חדש תקציב: עד 3000K - מסקירה מהירה בהחלט נראה שזהו רף הדוק היטב להתאמת מחשב לדרישות. דרישות: עבודה יומיומית רגילה, דהיינו גלישה בדפדפנים, Office , הצגת וידיאו וכו'..(לא משהו כבד במיוחד). דרישות אישיות: כמה שיותר קל ודק (גירסאות האולטרה למיניהם בהחלט נראות קורצות) אחרי הכל היא נסחבת עם התיק מכיתה לכיתה ובחזרה הביתה, סוללה יחסית חזקה וכמובן אחריות טובה. יציאות מיוחדות: VGA או/ו hdmi לחיבור למקרן. רזולוציית מסך: נוחה ונעימה לעיניים ( אני ממש לא מבין בזה) גודל מסך: עדיפות ל14 אינצ' ( נראה לי גודל סטנדרטי ונוח …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר קצת, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) המחשב ישמש בעיקר לגלישה, סרטים ן-OFFICE וקצת משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים על הגדרות בינוניות או נמוכות גם בסדר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 רזולוציה 1280/1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני נמוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כו…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקבות המפרטים שהכי נפוצים בפורום, אני מנסה להבין למה בתקציב שהוא יחסית מוגבל, נאמר בין 3K-4K, עדיף מעבד חזק יותר i7 למשל עם כרטיס מסך כמו 7950, מאשר מעבד מעט יותר חלש i5 וכרטיס מסך יותר חזק כמו gtx770/gtx970? במיוחד שמדובר במחשב למשחקים.... ועוד שאלה קטנה, אם יש לי מארז בבית של המחשב הנוכחי שלי, יש סיבה מיוחדת לקנות מארז חדש, או שאפשר להשתמש בנוכחי? תודה רבה לכל העונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? ~4.5k (לא כולל ציוד הקפי) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו אם צריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פיתוח, מספר סביבות פיתוח פתוחות במקביל (לדוגמא visual studio). גם גיימיניג במידה פחותה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נניח ש-Civiliztion 5, סטארקראפט 2, X-COM ו-GTA 5 יעבדו עליו בצורה טובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד של Apple, אני מאוד אוהב את המוצרים של אפל והחלטתי שאני רוצה לנסות להתעסק עם המערכת הפעלה שלהם מקינטוש. אני רוצה לקבל עצות מיכם האם כדאי לי לקנות את המקבוק פרו 13 אינץ' החדש עם המסך רטינה. אני מבקש, לא להתייחס לכסף, אני רק שואל אם זה כדאי והאם המערכת נוחה וקל להתרגל אלייה. והשימושים כמובן: עבודה מסיבית עם תוכנות כבדות לעריכה, גלישה באינטרנט ומה שמסביב, חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ולפי מה שהבנתי במערכת מקינטוש היא באמת מהירה. אז אשמח לייעוץ מיכם, ושוב לא להתייחס מהבחינה הכלכלית כי אני יודע שזה לא משתלם ובכסף הזה אפשר להביא מחשב עם חומרה יותר חזקה ובלה בלה בלה. אני רוצה להתעסק עם מקינטוש. תודה לכם אנשים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי בכמה חנויות לטובת התעניינות ברכישת נייד, וכל המוכרים טוענים, שאין אפשרות למחוק את מחיצת ה-Recovery שמגיעה עם הדיסק הקשיח באף מחשב. האם זה נכון? עד כמה חיונית המחיצה הזו, אם יש לי דיסק התקנה של Windows משלי?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני דיי noob בבניית מחשבים, אז רציתי לקבל את הביקורת שלכם על המפרט הבא: Antec One Mid Tower Gaming Black Case ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪277 Enermax NAXN 500W , יחידות 1 ₪326 צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪110 Westren Digital 3TB 64MB Green WD30EZRX, יחידות 1 ₪880 Intel Sandy Bridge Core i5 2320 Socket 1155 6MB 3Ghz 95W Tray, יחידות 1 ₪857 Asus P8H67-V B3 H67 CHIPSET Socket 1155, יחידות 1 ₪639 Kingston 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪233 Scythe S-Flex SFF21D 120mm 800rpm\8.7dba, יחידות 1 ₪77 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1 ₪129 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3528 מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט \ צפייה בסרטים. ניסיתי …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני צריכה לרכוש מחשב נייד לעבודה. אין לי שמץ של מושג מה מכיל מחשב , מה חשוב ועל מה לא להתפשר. אשמח לקבל עזרה מכם. השימוש שלי הוא הרוב אינטרנטי. עבודה משרדית. יש לי רק שתי תוכנות איתם אני עובדת. תכנת תיווך (מאגר דירות) ותוכנת משכנתאות. והאם כדאי מחשב משולב טאבלט?? אני יכולה לחרוג מהתקציב אם יש בזה צורך. האם אני צריכה מאיץ גרפי? תודה מראש על התשובות
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לפתוח עסק בקרוב ורוצה מחשב נייד חזק ומהיר, אבל גם קל ואלגנטי (רצוי גם יפה). נעבור לפורמט המוכר: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח. אפשר לחרוג במעט. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית בעיקר - אופיס ומיילים ודפדפן (בריבוי חלונות ומשימות). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חשבתי על מסך P2422H בסיסי של Dell ועל סט עכבר-מקלדת פשוט של logitech. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כל המפרטים ברמה שאני מחפש באי…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, הנייד שלי כבר חגג 6 שנים והגיע הזמן להשתדרג. אני מחפש לפטופ, אפשר אפילו טאבלט היברידי או כל אחד מייצורי הכלאיים שיש היום, אין לי בעיה איתם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3800-4000 באילת, ז"א בערך עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש שוטף סטנדרטי( אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה ישירה), תכנות front end 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרכבתי את המחשב הנ"ל: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 8100 3.6Ghz 6MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 20 PLUS CO 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte B360M H LGA1151v2, Intel B360, DDR4, PCI-E, VGA, HDMI 1 זכרונות: מציאון ועודפים - זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 2400Mhz CL15 1 דיסקים קשיחים: תצוגה ועודפים - כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO M.2 MZ-V7E250 250GB SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 450W 80+ White VS450 1 מארזים: מ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-