עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by zion789,

היי אני מחפש לפטופ בגודל בינוני+ בתקציב עד 5K לצורך שימוש במערכות הפעלה וירטואליות כדוגמא BACKTRACK 5,תוכנות כמו VMWARE,ושיריץ משחקים ברמה בינונית ומעלה(לא ברמה מטורפת),סרטים צריך להיות מחשב בעל מעבד חזק ,מהיר בצורה מטורפת-זכרון,כונן קשיח גדול ומהיר,זמן סוללה ארוך התלבטתי בין שני מחשבים: http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..8.&list=1&sort=2&glist=0&uin=18216&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0--DELL http://ksp.co.il/?uin=18507--ASUS אשמח להמלצות שונות אם יש אני גר באיזור חדרה אם יש חנות באיזור אני אשמח לדעת תודה

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  2. מה שלומכם חברים? אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד.. כמו שכתבתי בכותרת, התקציב שלי נע בין 4000~4500 ש"ח. המחשב כעקרון יתחבר בעתיד לטלוויזיה שתהיה תלויה בחדר כדי שאוכל גם להנות ממסך גדול יותר וגם להנות מהניידות שלו, אך אני אשמח שהמסך שלו יהיה מספק בפני עצמו. לא קטן ולא ענק, עם שטח מסך רחב וקל. אשמח אם הפתחי אוורור של המחשב יהיו בצידי המחשב ולא מתחתיו למען התחממות מועטה יותר. המחשב הנייד הקודם שלי היה HP Pavilion 9750.. הוא היה מחשב מצויין עד שהחליט להתאבד ולשרוף לעצמו את הכרטיס מסך (המולחם..). יאמר לזכותו שהוא חיי חיים ארוכים ומלאים של כ-5 שנים. אחת הסיבות שציינתי שאני לא רוצה להתקרב ל-HP הנה בגלל ההתחממות ייתר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנ…

3. Started by zion789,

היי ברצוני לקנות מחשב נייד לעבודה של מערכות הפעלה וירטואליות,סרטים ומשחקים בקטנה(לא משהו מטורף) 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך,אם צריך לנצל אז ננצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 אבל לנסות שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מערכות הפעלה וירטואליות,משחקים(לא מטורף),סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- VMWARE,BACKTRACK 5 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -- BISOSHOCK INFINITE,FIFA 2013,PES 2013,FAR CRY 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבע…

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  4. Started by dudi.lankri,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר/כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקרון הכל, משחקים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? 4.…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by avihaikiz,

היי מה נשמע, התלבטות בין המפרטים: מחשב נייד Samsung NP355V5C-S01IL מעבד: AMD Dual Core A6-4400 2.7GHz כרטיס מסך: AMD Radeon HD 7520G + HD 7670 Dual 1GB VS Fujitsu LifeBook AH532-MPAS5IL מעבד: Intel® Core™ i3-3110M Processor, 3M Cache, 2.40 GHz[/r] כרטיס מסך: Intel® HD Graphics 4000 [*]מהו השילוב המנצח? האם נכון מה שהמוכר טען, שהשילוב של AMD הינו ברמה שבין I3 ו- I5 ?[/l]

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by ghgh1,

היי חברה, יש לי מחשב HP קצת מיושן שהדגם שלו הוא 6910P. מחשב מעולה בשביל הצרכים שלי... לפני כמה זמן דוד שלי שידרג את המחשב שלו והעביר לי את ה6510B הישן שלו - מחשב דיי זהה לשלי רק עם חומרה טובה יותר. ב6910P שלי יש כרטיס מסך ATI Mobility Radeon X2300. ב6510B אין כלום. עכשיו השאלה היא כזאת: האם אפשר להעביר את הכרטיס מסך מהלפטופ הראשון לשני? (אמנם כרטיס מינימאלי ביותר אך עדיף מינימום מאשר כלום,לא? ) יצא לי בעבר לפרק ולהחליף חלקים במחשבים נייחים אך לא יצא לי להתעסק בניידים. ניסיתי לבדוק בעצמי אבל לא מצאתי פרט שיכול להסגיר לי תשובות בכל מקרה, אלה הדגמים של לוחות האם של המחשבים: 6910P - HP 30C1 6510B - HP 30C0 לפי מה שיצא לי לראות אני חושב שיש למחשב השני סלוט ריק…

• 3 תגובות
    • 929 צפיות
  7. Started by yellow11,

שלום רב. נעים מאוד, רן. הנני צריך, ומעוניין לרכוש לפטופ, לפי המפרט הבא: 1. מסך מגע : צריך לחבר אותו למקרן ולרשום עליו לצורך לימודים (אני המורה) 2. מסך 17 ומעלה. שיהיה נוח לרשום עליו. אולי אפילו לחלק אותו כאילו ל-2 טורים במקום למחוק כל רגע....... 3. 8 ג'יגה RAM . בעידן של היום, הכל עובד במקביל, תוכנות שיתוף, צ'אטים, כמה דפדפנים, אופיס, במקרה שלי אולי גם צייר או פוטושופ וכו'. אולי אתפשר על 6. אבל לא פחות. 4. רזולוציה 1920X1200 או לפחות 1920X1080 זהו. מבחינת תקציב, מן הסתם רצוי מה שפחות, עד 8K בערך תודה מראש, רן.

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  8. Started by Rider,

היי, יש לי מחשב בן 4 חודשים לערך, אני רוצה לבדוק האם הטמפרטורות הנ"ל נורמליות עבורו: Temperatures: Motherboard 57 °C (135 °F) CPU 30 °C (86 °F) CPU Package 64 °C (147 °F) CPU IA Cores 64 °C (147 °F) CPU GT Cores 63 °C (145 °F) CPU #1 / Core #1 58 °C (136 °F) CPU #1 / Core #2 64 °C (147 °F) CPU #1 / Core #3 60 °C (140 °F) CPU #1 / Core #4 54 °C (129 °F) PCH Diode 56 °C (133 °F) GPU 45 °C (113 °F) Hitachi HTS727575A9E364 34…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום, נניח שברשותי מחשב נייח בעל ביצועים גבוהים (i7 עם 16 גיגה זיכרון וכו') ואני משתלט עליו דרך מחשב נייד חלש וישן יחסית, האם אני אקבל מהירות שמתקרבת למהירות של המחשב הנייח? בפתיחת דפי אינטרנט? צפיות ישירות? סתם זמני תגובה של פתיחת תקיות, office וכו'? מה יהיה השוני בין אם שני המחשבים יושבים על אותה הרשת לבין אם דרך המרשתת? כמובן שאני מבין כי לא יהיה ניתן לשחק עליו על אף יכולותיו של המחשב הנייח, אך אני שאלתי היא בנוגע לשימוש הכללי. האם צפויות בעיות כלשהן? יש תוכנות מומלצות לצורך הremote? יתרונות/חסרונות? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  10. Started by yossi21,

מדובר בלפטופ Acer Aspire, מסך 15.6 אינץ' שקיבלתי. אני מעוניין להחליף את המסך. איפה כדאי לי לעשות את זה וכמה אתם מעריכים שזה יעלה לי? וכמה זמן אחריות אני יקבל על המסך החדש? תודה.

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  11. שלום חברות וחברים, זו פעם ראשונה שלי כאן אז אני מקווה שלא אעשה פדיחות לעצמי. הנה העניין: אחרי 10 שנים של קניית מחשבים ב1500 ש"ח לצרכי אופיס/אינטרנט, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להתקדם! לכל החבר'ה כבר יש מחשבי גיימינג ועכשיו הגיע תורי! המחשב עצמו יוצב בסלון וישומש כמחשב גיימינג ומדיה בשימוש כבד. האישה ואני צורכים את כל התכנים שלנו מהאינטרנט (סרטים, סדרות, מוסיקה) ושנינו היינו גיימרים בעבר (מתי בעבר? כשההורים היו אלה שהיו משלמים על המחשב...) שרוצים לחזור לגיימינג עכשיו כשהקריירות סוף סוף במסלול יציב ויש יותר זמן פנוי מבעבר. להלן הפרטים: 1. תקציב מקסימלי: 5000 ש"ח. חשוב לציין שהסכום אינו כולל מעבד, וזאת מכיוון שזכיתי לקבל חינם מעבד i7 אקסטרים. ניתן יהיה לחרוג מהתקציב, הכל פונקצי…

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  12. Started by kopakabana,

[table][tr][td]לוח אם[/td][td]GA-EP43-DS3L[/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Core 2 Duo E8400 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]Arctic Cooling Freezer 7 Pro[/td][/tr][tr][td]זכרון[/td][td]2 x 2GB DDR2[/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך[/td][td]ATI RADEON HD4850 512MB DDR3[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][/tr][tr][td]מארז + ספק כוח[/td][td]ANTEC SONATA III 500W[/td][/tr][tr][td]מאוורר למארז[/td][td]Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm[/td][/tr][/table] כמו כן, המחשב כולל שני כוננים קשיחים: * ST2000DM001 של Seagate (נפח של 2TB) * כונן קשיח של 800GB שאני לא זוכר מה הדגם שלו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ItachiSan,

היי, מה השווי של הרכיבים הבאים? כולם בני 3 וחצי בערך וללא אחריות. יש לי User Manual של הלוח אם והמארז. את הקירור למעבד והמארז אולי אשאיר אצלי אז אשמח לדעת כמה הם שווים בנפרד. תודה רבה. CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz TrayMotherboard: Gigabyte GA-EP43-DS3 P43 RAM: A-DATA 4GB (2GBx2) CL4 DDR2 800Mhz vitesta CPU Cooler: Scythe Ninja 2 Computer Case: Antec Nine Hundred 900 Two

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by danielzy,

שלום לכולם, החלטתי לחדש את המערכת הזקנה שלי בשדרוג נחמד כעבור שלוש שנים, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - בעיקר מנוע Frostbite 2 של Dice כלומר סדרת Battlefield (רעבים מאוד לכח עיבוד) המחשב מחובר למסך 23" של Dell. רזולוציה 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי הארדיסקים, מאווררים, מארז, כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן א…

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  15. Started by skanarek,

שלום אני מתכנן למכור את הכרטיס מסך שלי palit revolution deluxe 4870 x2 . רציתי לדעת כמה אוכל לקבל עליו ? תודה.

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל/לחסוך אם ההפרש בביצועים משמעותי אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקלים במידה וצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפייה בסרטים (יחובר דרך חיבור HD לטלויזיה חדשה 32 אינצ' לפחות), גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). TRAKTOR באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים אשר יוצאים כל הזמן בשאיפה לגרפיקה מקסימלית דוג': BF…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. דרישות: "Ultrabook 12-14 - לא חייב שיהיה באיזור הקילו וקצת, אפשר גם 2 קילו וקצת אם יש דגם כזה שכדאי לקנות אותו. כונן SSD - רצוי שלא יהיה 20-30GB (כמו אסוס ועוד חברות שמציעות כונן מאוד קטן וכונן HD רגיל גדול) אלא 128/256, אין לי בעיה להשתמש בכונן חיצוני בשביל סרטים/סדרות. 8GB RAM או לפחות אופציה לשדרג ל-8 במחיר סביר. מעבד i7 (למרות שאני לא מאמין שזה יכנס במחיר) או i5 ivy bridge. אם צריך עוד קצת תקציב כדי לקבל משהו ממש טוב אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  18. Started by avihaikiz,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב מצומצם מאוד. ידוע לי שאני צריך להתפשר בהרבה פרמטרים ברשימה יש פירוט של הרצוי, אשמח אם המבינים כאן ימליצו לי הטוב ביותר שמצוי. "אני מצפה לטוב מכל, נערך לגרוע מכל ומוכן להתפשר על כל מה שבאמצע". *התקציב המשוער - 2,000 ש"ח +\- * מטרות המחשב - הקרנת סרטים (יחובר למקרן), הכנת והקרנת מצגות, OFFICE וסביר להניח שגם משחקים לא כבדים, חשוב שיהיה גם צורב. * גודל המסך - 15.6 רצוי מאט. *מעבד - I3 \I5. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ארוך ככל הניתן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - רצוי 7200 * כונן אופטי? חשוב שיהיה גם עם צורב * אחריות בינלאומית - מעדיף * רישיון למערכת הפעלה - לא הכרחי …

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? נראה לי 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב מחשב לגלישה באינטרנט לאנשים זקנים לא משהו רציני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש שיהיה לפחות 1TB 3. האם יש צורך בציוד הקפי זורם. אפשר אולי שני מפרטים 1. עם מסך מקלדת+עכבר 2. רק המחשב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך כלום 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. באזור בכפ"…

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  20. Started by g1zey,

שלום, אני מחפש מחשב נייד באזור ה-5000 ש"ח (אפשרי להתגמש ב500+- ש"ח). הדרישות שלי: 1. מסך גדול של 15.6+ (יש לי בעיות ראייה ומסכים קטנים יותר נשללים על הסף. 2. צרכים - חיי סוללה ארוכים, קל יחסית, ויעשה בו שימוש לסרטים ומשחקים. 3. כונן SSD - לפחות 24/32 - עדיף שיהיה סד"ג של 128G וזהו (גם 128/256G יספיקו לי לכל הצרכים במחשב). 4. מסך איכותי - (IPS ?) האסוס UX31/32 צדו לי את העין אבל ראיתי שיש רק ב13.3 דבר נוסף - לפי מה שיצא לי לקרוא בביקורת באתר ומחוצה לו הנושא של הטאצ' במחשבים מאוד לא פרקטי ולכן ירדתי ממנו (אשמח לשמוע אחרת אם מישהו חולק על זה, כי אני בהתחלה הלכתי לכיוון הזה ודי מהר ירדתי ממנו) תודה מראש, שבת שלום.

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  21. Started by avihaikiz,

לאחר התלבטויות כנראה אקנה נייד מתצוגה. לפני שאני עושה טעויות, אשמח לשמוע למה כדאי לשים לב. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש''ח 2. מה שימושי המחשב: משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מסך FHD. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, ספק, קירור למעבד, כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אולי רק בינוני לכרטיס מסך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by nigger84,

שלום לכולם, הספק של המחשב הישן שלי ככל הנראה נשרף (P4 2.8 2G RAM). והאמת שכבר אין לי ממש כוח לנסות לחפש לו ספק חדש. מטרות המחשב הן מאוד מינימליות - אינטרנט, משחקי פלאש לאחיינים, חיבור למסך נוסף והרצת סרטי FHD - לא חובה אבל יתרון. המטרה היא לחסוך כמה שיותר בעלות. חשבתי לנסות למצוא מחשב יד שנייה כדי להוזיל עלויות. איזה מפרט יד שניה כדאי לחפש? התקציב הוא גג 800 שקלים, עדיפות לפחות. core 2 duo עם כרטיס מסך שכולל 2 יציאות ייכנס בתקציב הזה? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  24. Started by saarxee,

זה: http://www.tms.co.il/preview/spec/1npqdm72 או זה: http://www.tms.co.il/preview/spec/wyelvk63. השימושים הם גיימינג כבד (משחקים מודרניים של היום, כדוגמת BF3), ועריכות גראפיות בפוטושופ ועריכת וידאו בסוני וגאס. (העריכות יהיו ברמה חובבנית). כלול מסך חדש בשניהם, דרישתו של הקונה הייתה מסך של 23 אינץ'. מה לדעתכם עדיף? גם כשמדובר בעריכה חובבנית, NVIDIA עדיפה על פני AMD, לא?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Msys,

האם יש ירידת מחיר רצינית של אולטרבוקים\ניידים לאחר השקת מעבד חדש? תוהה האם יש טעם לחכות להשקת המחשבים עם המעבד החדש של אינטל, כדי לקנות את הדור הישן במחיר נמוך יותר, או את הדור החדש במחיר מעט גבוה מהמחיר של הדור הנוכחי. את הסמסטר הזה אני יכול לסחוב בלי מחשב נייד(יהיה קשה,אבל יהיה בסדר), ואז אוכל לקנות לפני אוקטובר. השאלה, היא, האם לחכות?

דיונים חדשים בפורומים