ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברצוני לשדרג מחשב קיים בתקציב של עד 2000 ש"ח(במחירי קניה בארה"ב- טס לארה"ב בעוד 3 שבועות) בעיקר כדי שיוכל להריץ משחקים חדשים יותר. רציתי לדעת אם זה אפשרי/מומלץ או שפשוט כדאי לסחוט את מה שיש ולהחליף מערכת לגמרי כשיהיה תקציב: מעבד: intel Quad Core i5 3450 3.3Ghz + קירור אוויר: Hyper 101 של Cooler Masterלוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H- DDR3 זכרון: 8GB (2x4GB) G Skill F3 DDR3-1333 DDR3 SDRAMכרטיס מסך: Sapphire- Radeon 7850 2GB- עובד בOC יציב כ3 שנים(Core Clock 1050Mhz, וMemory Clock 1300 Mhz) ספק כח: Antec Neo Eco 520W דיסק קשיח: Western Digital 1T 3.5'' Sata3 מארז: ישן של Sagitta, 3 מאווררים, המארז מקרר אחלה יחסית למארז ללא קירור של …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה מחר מחשב. מטרת המחשב : משחקים די כבדים לא מתכוונת לעשות OC AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN] - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 988.97 ש"ח A-DATA 512MB DDR PC3200/400 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 571.43 ש"ח ASUS A8N-E - 939 (nForce4 Ultra) - ATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 885.74 ש"ח LEADTEK - WinFast 6600GT 128mb DDR - PCX - Retail 1,135.09 ש"ח Seagate 120GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 529.91 ש"ח NEC DVD-RW NEC 3520A x16 (WHITE) DUAL LAYER - bulk 346.45 ש"ח .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 52.30 ש"ח COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUP…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, מחפש מחשב לחמותי לשימוש משרדי ומשחקים לא עתירי גרפיקה - משחקי אינטרנט\גרפיקה דו מימדית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש בהכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית\משחקים בסיסיים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - -לאילו הגדרות…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן מה חבר'ה.. מה עם נשמע? אני צריך טיפה עזרה פה ושם במפרט המחורבן הזה שאני יושב עליו כבר שבועיים... אני צריך כבר להסגר ולהזמין אותו (לחבר שלי). זה הולך ככה... (אני ארשום את זה בלי פירוט והכל...אתם כבר תבינו מה אני מתכוון) AMD 1800 Gigabyte 7VA 256MB 2700 Leadtek GF4 460 WD 40GB 8MB LITE ON 48\12\48 RETAIL PINE...blablabla V92 Teac 1.44 LG Flatron 19 F900B זה באופן כללי... יוצא משהו כמו 4600 שח (כולל מסך) עכשיו הבעיה שלי היא שחסר כאן... רמקולים,מקלדת,עכבר,מארז וספק. הבעיה ש 4600 זה כבר יותר מדי... ועוד כל הדברים שחסרים זה עובר בכיף את ה 5000 שח ואני לא מוצא איפה לצמצם...(ברור שאפשר להוריד צורב אבל זה כל כך חבל... הוא כזה זול (כל הצורבים, לא רק זה). דבר שני זה מה אתם אומר…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אז לפני 3 ימים קניתי את המחשב בארה"ב, הבאתי אותו לארץ והכל עבד מעולה. הבעיה התחילה אתמול: פתאום הופיע פס אופקי על המסך. חשבתי שאולי זה נבע מהתחממות או משהו כזה, אז פשוט המשכתי לעבוד ואז הופיע עוד אחד. אז כבר נבהלתי התחלתי לקרוא על זה ברשת. חלק אמרו שהבעיה היא בכרטיס המסך והציעו להתקין דרייבר חדש. עשיתי את זה לזה לא עזר. ניסיתי סיסטם רסטור - לא עזר. ניסיתי לכבות את המחשב ל-12 שעות - לא עוזר. חשוב לציין שעדיין מדי כמה דקות נוספים לי עוד ועוד פסים. ריסטרטים לא עוזרים והפסים נשארים באותו המקום כמו לפני הריסטרט. בנוסף, כשמסתכלים ממש מקרוב, אפשר לראות שכל כמה מילימטרים יש פסים כאלה על כל המסך אבל ממש ממש חלש. צירפתי תמונה: http://imageshack.us/f/855/dsc0001xon.jpg/ יש לכם הצעות…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב לחבר מהעבודה, המחשב צריך להיות מספיק חזק כך שיהיה רלוונטי לפחות 5 שנים עם עידכון של כרטיס מסך עוד שנתיים וחצי. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא חייב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? שימוש ביתי עריכת וידאו ומשחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? DRAGON AGE OR…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב (ללא מסך) שישמש לצפיה בסרטים דרך הטלוויזה ולשמיעת מוסיקה ככה שצריך כרטיס קול וכרטיס מסך טובים (ככה נראה לי אני לא מבין גדול) וגם מערכת רמקולים טובה. המחשב צריך לשמש גם לגלישה באינטרנט ומשחקים קלים. כמו כן המחשב צריך להכיל כרטיס טלוויזה עם טיונר. אני לא מתכנון אוברקלוקינג רציני אולי רק שיפור המראה החיצוני של המארז. התקציב הוא בסביבות ה8000 ש"ח פלוס מינוס (רצוי לא פלוס לא יוהבו את זה בבנק )
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות לגבי מערכת הפעלה OEM המגיעה על גבי מחיצת שחזור על הכונן הקשיח (לא מדיה נפרדת) 1. האם יש מקומות שמאפשרים שדרוג חינם ל Windows 8 לכשיצא (אני זוכר שהייתה אופציה כזו לפני ש Windows 7 יצא) 2. האם ביצוע partition מחדש לצורך התקנת Linux ב dual boot יפגע במחיצת השחזור? 3. האם ניתן להעביר את מערכת ההפעלה ממחיצת השחזור למכונה וירטואלית (vmware) שתרוץ על גבי Linux? 4. מה ההבדל במחיר בין מערכת הפעלה OEM למערכת הפעלה רגילה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים בHD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PES , COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). חשבתי על U2311 אז 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודים (מדעי המחשב), תכנות, גיימינג קל ושימוש כללי * גודל המסך? 13-14 אינץ' * רזולוציית המסך? 720p ומעלה * משקל רצוי? לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא במיוחד * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כדאי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא צריך מחשב עמיד שישרת אותי לפחות שנתיים- שלוש. אפשר להתגמש קצת בתקציב. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לוח ראשי : אינטל Intel® Desktop Board DG41TY (כולל יציאה למדפסת פרלל) מעבד אינטל Core2 QUAD 2.33 Q8200 4M 1333 זיכרון פנימי :II (800) 2048 MB DDR קינגסטון עכבר Wheel Mouse Opti PS2/USB Singl מיקרוסופט MultiMedia Keyboard PS/2 SINGLE מיקרוסופט דיסק קשיח : כולל 32mb II SATA WD5000AADS כרטיס מסך: Intel® Graphics Media Accelerator X4500 כונן תקליטורים : כונן צורב DVD LG כרטיס קול : Intel® High Definition Audio כרטיס רשת Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) מארז : TT-VJ2000BWS ספק כח Thermaltake 550W ATX2 OEM PSU W0134RU רמקולים CREATIVE A100 2.1 ההצעת מחיר 2300 ¤ מה דעתכם על המארז? האם שקט? איך כרטיס המסך עבור סרטי HD? כמו כן על איזה מסך אתם ממליצים? A…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב נייד שישלים את המחשב השולחני בבית ויאפשר לי לעבוד גם בחוץ. מטרות המחשב הן עבודה על תוכנות אופיס ואינטרנט, שימוש בתוכנות מסחר בבורסה שחלקן קצת כבדות ואומא שמפעם לפעם אחבר מסך או שניים נוספים למחשב לכן ארצה כרטיס מסך שיהיה מסוגל לתמוך בכך וכן צפייה בסרטים. אני מעוניין במחשב קל ככל האפשר בסביבות משקל של 2KG. אני אסתובב איתו 3-4 פעמים בשבוע הרבה שעות ביום. אני מעוניין במסך גדול ככל האפשר ממה שבדקתי מסכי 13.3 ו-14.1 באים בחשבון לא מעוניין במסך קטן מהם. כמובן שרצוי זמן סוללה ארוך ככל האפשר המינימום מבחינתי הוא כ 3שעות. אני אעדיף מחשב עם התקנים אלחוטיים רבים ככל האפשר 802.11B/G/N בלוטות אני אעדיף חיבורים רבים ככל האפשר ESATA FIREWIRE DVI HDMI גודל כ…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים מבקש את עזרתכם ועצתכם בעניין קניית מחשב נייד חדש לאשתי היקרה שתחי' הקדמה: אשתי עובדת כמורה ואחרי 5 שנים של שימוש הגיע הזמן (בהחלט) להפתיע אותה בצעצוע חדש תקציב: עד 3000K - מסקירה מהירה בהחלט נראה שזהו רף הדוק היטב להתאמת מחשב לדרישות. דרישות: עבודה יומיומית רגילה, דהיינו גלישה בדפדפנים, Office , הצגת וידיאו וכו'..(לא משהו כבד במיוחד). דרישות אישיות: כמה שיותר קל ודק (גירסאות האולטרה למיניהם בהחלט נראות קורצות) אחרי הכל היא נסחבת עם התיק מכיתה לכיתה ובחזרה הביתה, סוללה יחסית חזקה וכמובן אחריות טובה. יציאות מיוחדות: VGA או/ו hdmi לחיבור למקרן. רזולוציית מסך: נוחה ונעימה לעיניים ( אני ממש לא מבין בזה) גודל מסך: עדיפות ל14 אינצ' ( נראה לי גודל סטנדרטי ונוח …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב שיהיה בעיקר לאינטרנט קצת אופיס ומשחקים החלטתי כבר לקחת את המעבד 2.4c עכשיו אני רוצה לוח אם עם כרטיס קול וכרטיס מסך עליו אני רוצה גם צורב וגם די וי די בנפרד הרד דיסק 80 גיגה מסך 17 אינץ תודה רבה לכם
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב 5500-6000 * מטרות המחשב? משחקים בינוניים צפיה בסרטים אינטרנט * גודל המסך? לפחות 15 לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? בסיסי ומעלה * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בקיא בזמנים ממוצעים לפחות 3 שעות אין לחץ על הנושא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, VGA usb * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא בקיא, לפחות 750 גיגה אשמח להסבר על הסוגים * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כדאי אבל לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ? מחשב שיחזיק ל…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כולם! אני זקוקה למחשב חדש ומתלבטת האם לחפש מחשב נייד או טאבלט וכמובן איזה סוג. אני עובדת רוב היום מהמחשב אבל בעיקר במסמכי וורד ובתוכנות מייקרוסופט אחרות (אז לא מאק). צריכה שיהיה בו כמובן גם מקום לתמונות ושיחזיק מעמד כמה שנים אבל שגם יהיה קל לנשיאה כי אני מסתובבת עם המחשב הרבה (גם המטען עדיף שיהיה קל ככל האפשר). אני עוד מעט 3 שנים וחצי עם אסוס אקספרט בוק 14'' ובגדול למעט המשקל והעובדה שעכשיו התחיל להיתקע ולקרטע הייתי מאוד מרוצה ממנו. אשמח לחכמת ההמונים ותודה לעונים! 🙂
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
בהמשך לפוסט שפתחתי שבוע שעבר, הגעתי לשני הדגמים שבכותרת. התקציב כ 800$. כמעט הכל ידוע, המעבד של הסמסונג קצת יותר מתקדם והסמסונג כולל דיסק אופטי (לא ממש זקוק לו). האסוס עם כרטיס מסך עם זכרון של 1 גיגה לעומת 512 של בסמסונג. מה שאותי באמת מעניין זה איכות הבניה והעיצוב, לצערי לא מצאתי חנות באזור רחובות המחזיקה את הדגמים בתצוגה. כיום יש לי IBM T43 אשר בנוי כמו טנק. אני מחפש מחשב בנוי טוב אבל גם מעוצב אטרקטיבי ודק. מי עדיף משניהם מבחינת איכות בניה וחומרים? בברכה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אתםחושבים על המחשב הזה? הוא מגיע בילד אין מ Tms עולה סביבות ה 350שח 350שח שווה את הכסף?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לכל העוזרים - תודה מראש אבקש להוסיף שאני לא רוצה מסך, cd-rom, cdrw או דיוידי-רום עם זאת, אני כן רוצה DVD-RW יצויין שעדיף מפרט עם אפשרות טובה ל OC. ושוב תודה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב בסיסי ללימודים, גלישה באינטרנט וכו', בסוף של כ 2,500 ש"ח כולל מסך "19 LCD משיקולים כאלה ואחרים מבקש לרכוש את המחשב כ Bundle, ולא להרכיב בעצמי. ברור לי שמדובר בתקציב למחשב בסיסי, וזו אכן המטרה. כמו כן חשוב שהחנות תהיה פיזית באיזור המרכב (אם זה בסדר לבקש מחנות מסויימת, אז עדיף KSP) 1. מה דעתכם באופן כללי על המפרט הנ"ל (מחשב + מסך) 2. האם כדאי להוסיף ג'יגה זכרון נוסף ? 3. האם לכרטיס המסך יש יציאת DVI ? (מכיוון שלמסך שבחרתי אין חיבור פינים, אלא רק DVI) 4. האם כרטיס הקול וכרטיס הרשת הם מובנים בלוח ? (אני מניח שכן, אבל זה לא מצויין) תודה רבה. מעבד אינטל Core 2 Duo E4700, Bus800Mhz, s775, 2MB לוח אם למעבדי אינטל ABIT - 2 Years Warranty LG-95C s775, Intel 945GC, DDR…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב של HP עובד תקין אין בעיות יש לו שתי סטייקים של זיכרון 2GB+2GB והוא תומך עד 8GB 4GB+4GB אפשר לשדרג אותו ל 16GB 8GB+8GB זהים לקיים זה יעבוד לא יעשה בעיות כי אני יכול לקבל את זה בחצי מחיר שווה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים! אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב. הוא ישמש כמחשב עיקרי לצד נייח. באופן כללי אשמח לכמה שיותר אופציות והמלצות לסדרות מומלצות ואמינות. להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לחסוך אם אין סיבה להשתמש בכולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר ב-1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות, עריכה גרפית או מוזיקלית וידאו, תכנות, סרטים 4K וכדו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש אתר שמפרסם את המכשיר הזה. זה NUK עם Intel Cherry Trail (מעבד Atom מ-2015) וכולל את כל הרכיבים. לפי התיאור המאד מחמיא של הבחור שם עשוי להספיק לרוב המשתמשים הביתיים. וזה אמור לעלות כ-600 ש"ח כולל מיסים. ברור שזה לא מוצר דגל אבל זה נראה מפתה. מה אתם חושבים על הרעיון? האם כדאי לי להמליץ על זה למישהי שרק רוצה לגלוש באינטרנט ולפתוח קבצי וורד? התיאור בעברית באתר כאן. המוצר המקורי כאן. אין לי קשר לאתר הזה, וגם הוא לא מוכר את המכשיר אלא מקסימום מקבל affiliate. אני סקרן לשמוע מה דעתכם זה על זה ומה היתרונות והחסרונות של זה. דונו.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הבקש מכל מי שמבין לעזור בבקשה ולתת את המילה שלכם אם זה טוב אם זה תואם כי אנחנו האנשים הפשוטים לא יודעים כלום והספקים יכולים סתם מכור לנו זבל. תודה המפרט: מעבד: (לא 939) AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT לוח אם: MSI K9N NEO FULL ATX בא אם FULL ATX 550 NVIDIA כרטיס קול 7.1 ( 8ערוצים) כרטיס רשת 1G אפשרות ללוח ASUS M2V CHIPSET VIA K8T890 במקום לוח MSI באותו מחיר. דיסק קשיח: 160GB SATA2 7200 RPM 8M זיכרון פנימי: 1G DUAL DDR II 667MHz - לא רשמו איזה חברה - זה עד כדי כך משנה - הולכים לעבוד על או מה?!? כונן אופטי: צורב SONY/LG/NEC 16x DVD כרטיס מסך נפרד מהלוח: GeForce 7600GS 256M PCI-E - הבנתי שיש מלא סוגים איזה 4-5 רק מה7600GS שלא נדבר על זה שיש GT וחברות יצור שונות - מה חשוב לבדוק …
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-