עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by LM5,

1. מחפשת המלצות לחנויות בתל אביב או באזור השרון עם שירות מציון ומלאי מספק לקניית מחשב נייד מסדרה זו 2. מתלבטת אם לרכוש עכשיו או לחכות לבאצ' של 2021, המלצתכם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ג'רי46,

שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצורכי עבודה (תוכנות סטטיסטיות על מסדי נתונים) . אורך חיי סוללה לא מעניין אותי והמחשב יעבוד כ-10 שעות ביום . שאלתי היא מה עדיף מבחינת מהירות ואיכות העבודה: דיסק 16GB hybrid SSD + 5400RPM או דיסק 7200RPM

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. . מה התקציב המקסימלי? 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך אז עדיף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים עריכה ותכני HD גרפיקה מסך 22" לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לכל המשחקים החדשים ולאלה שיצאו בשנתיים שלוש הקרובות לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר . האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא יודע לבצע אוברקלוק האם…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by lidorkalfa,

HP ENVY 17 series Operating system: Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit Processor: Intel® Core i7-720QM Quad Core processor (1.6GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 2.8 GHz Memory: 6GB DDR3 System Memory (2 Dimm) Hard drive: 640GB 7200RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection Graphics card: 1GB ATI Mobility Radeon HD 5850 Graphics [HDMI] Display: 17.3" diagonal HD+ HP BrightView Infinity LED Display (1600 x 900) Primary optical drive: SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support (Slot Load) Personalization: HP TrueVision HD Webcam Networking: Intel Wireless-N Card with Bluetooth Included Software Bundle: Corel® PaintShop Photo Pro X3 +…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. שלום רב, מעוניין לקבל את עצתכם לגבי מפרט המחשב שברצוני לרכוש (מיד לאחר שאני יקבל את הגושפנקה האחרונה מכם). המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים החל מגלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בתכני HD , עבודה מול PhotoShop ברמה מאוד מאוד בסיסית, וכמובן משחקים (הכותרים החדשים שכולכם וודאי מכירים), רזולוצית מסך FHD 1920X1080 . מעוניין גם בתמיכה של USB3.0 . OC לא צפוי. כמו כן חשוב לציין שלא כול יום אני רוכש מחשב, ולכן אני מודע לחשיבות של מערכת חזקה ככל שתהיה, בתקציב הנ"ל (3500 ש"ח) למען אריכות ימים טכנולוגיים. אין צורך בציוד היקפי ובמערכת הפעלה. להלן סקיצת המפרט שהרכבתי: מעבד: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray ₪848 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1631 קירור למעבד: מאוורר C…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by hope,

הזמנתי מחשב msi wind ברשת אייבורי. שילמתי בנפרד עבור המחשב ובנפרד עבור הרחבת זיכרון ל2048... כשהגעתי הביתה חבר שלי עדכן אותי שבאתר מופיעה אופציה לקניית אותו דגם עם זיכרון מורחב במחיר זול יותר (הפרש של 40 ¤) !! משום מה המוכר בזמן הקנייה לא ידע אותי ?! כשהתקשרתי לחנות ,המוכר טוען שמדובר בדגם שמגיע עם זיכרון2048 built in מחו"ל . והוא יגיע מספר ימים מאוחר יותר מהדגם שלי (בניגוד לדבריו באתר מצויין עד 7 ימים הספקה) ניסיתי לברר לגבי סוג הזיכרון שהם מתקינים כאן בארץ וראיתי שמופיע בהזמנה : 1 DDR2 667MHZ CEON לא ברור לי עדיין מה ההבדל והאם כדי לחכות לדגם שמגיע ישירות עם הזיכרון המורחב מחול (וגם להזדכות על 40 ¤) או שהדגם עם הזיכרון שאייבורי מתקינים בארץ עדיף -שגם אותו אקבל רק עוד מס…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אני זקוק לעזרתכם בבנית מפרט למחשב בתקציב שבין 3000-3500 ש"ח. אין צורך לכלול במפרט מסך. ויש לי כמה שאלות שלא הצלחתי לענות עליהן גם לאחר שהצצתי בכל המפרטים שיש באתר ובכל הבנצ'מרקים. 1. ראיתי שבבנצ'מרקים יש עדיפות של P4 2.8 אפילו על Athlon 64 3000+ venice. האם להעדיף מערכת המבוססת על פנטיום כאשר יש לי עבודה רבה בו זמנית עם אינטרנט, ואופיס ושאר תוכנות וכמו כן גם עריכת וידאו ברמה בסיסית (סרטי וידאו ביתיים - וסרטי divx) או ש AMD יספיק וזאת כדי לשמור על מסגרת תקציב. 2. האם מערכת עם זיכרון 1 גיגה ומעבד AMD תהיה עדיפה על מערכת פנטיום עם זיכרון 512 בלבד. בפנטיום אפשר להשיג היום זיכרון DDR2 לעומת DDR רגיל במהירות נמוכה יותר ב-AMD. אז גם זה נכנס לשיקולי המערכת שניסיתי לתכנן (וגם מ…

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום, אני מתעניין ברכישה של ZENBOOK של אסוס, אשמח לשמוע ממי שיש לו את המחשב. המחיר בארץ מטורף, http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=806509. לעומת זאת, בארהב: http://www.bhphotovideo.com/c/product/821614-REG/ASUS_UX31E_DH52_UX31E_DH52_13_3_Notebook_Computer.html הפרש גדול מאוד, מה גם ש- B&H עושים משלוחים לארץ, משלוח עם UPS מהדוסים בניו יורק לארץ הקודש יעלה 92$ לפי האתר שלהם. ככה שיוצא 1092$ כולל המשלוח, שהם 4106 ש"ח. למחיר הזה אני צריך להוסיף רק מעמ או גם מכס? מה הנוהל במקרים האלו? אני יודע שעל לפטופים משלמים רק מעמ אבל אף פעם לא הזמנתי לפטופ במשלוח UPS תמיד מישהו הביא לי (קניתי כבר 2 נטבוקים של אסוס מ-B&H). גם אם אני מוסיף 16% מעמ, עדיין החיסכון הוא באיזור ה-7…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Fire_wall,

אני קונה את המחשב עוד שבוע ורציתי לברר מספר דברים http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..432.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15909&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= הסתכלתי במפרט באתר ורשום שהמקלדת לא מוארת והכונן אינו Bluray אך בכל הסרטונים שהסתכלתי ביוטיוב אני ארואה שהמקלדת כן מוארת והכונן בלוריי אפשר בכלל לשנות כונן דיסקים למחשב נייד? ובקשר למקלדת איפה זה נכון? המחשב בא עם HDD רגיל, אפשר להוסיף בנוסף לקיים SSD או שחייב להוציא את הרגיל ולהכניס את ה SSD אני באמת ירגיש בהבדל אם אני אקנה SSD?ועוד דבר יש לי עכשיו HDD פנימי SATA III, 3.5" ואני רוצה להפוך אותו לחיצוני כלומר לקנות מתאם ל USB3.0 ראיתי אחד usb3.0 to sata III והוא עולה 40$ וראיתי u…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום אנשים, אני צריך מפרט לגיימינג מבוסס core i5 בתקציב 4000 ש"ח 200 שקל חריגה גג ללא ציוד היקפי. המסך כרגע 17 אבל ישודרג בעתיד ל22 לפחות. חוץ מזה יש לי כמה שאלות\בקשות: 1. שווה לחכות לתשובה של Nvidia לכרטיסי ה5xxx שזה כמה שבועות אני מניח? 2. צריך שהחנות תיהיה בחדרה או בנסיעה של 15-20 דקות מחדרה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by 301289,

שלום לכולם, כמו שאתם יודעים לחיילים אין כסף, אז אם חייל רוצה לקנות מחשב זה משימה מאוד מסובכת, ולכן התקציב נמוך מאוד!. הדרישה מהמחשב שהוא יהיה מהיר, שקט, ויפעיל משחקים לא כבדים (בעיקר משחקי אסטרטגיה) ראיתי והמליצו לי על מפרט הבאה: מעבדי ‏AMD Athlon II x2 245 2.9Ghz Socket AM3 Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE M61PME-S2P AM2+, AM3 nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך OnBoard GeForce 6100 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100 מ…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. לוח אם- Gigabyte GA-8I915PDuo מעבד - INTEL P-4 3.0 800Mhz 775PIN PRESCOT זכרון - DDR 2 533 MICRON 512x2 כרטיס מסך - Pci Expres RADEON X600PRO 128 DDR דיסק קשיח - 160gb 7200 rpm 8 mb buffer sata צורב - DvD LG DUALx16 כונן -1.44 מקלדת ואכפר MICROSOFT אופטי מארז מפואר חייזר 2 יציאות USB מקדימה 6 מאחורה רמקולים 2+סאב של קריאטיב כרטיס קול O.B AC 97 6 C כרטיס רשת - Gigabyte LAN מסך - MAG 19 שטוח כסוף כונן - DVD LG x16 ?.. כמה לדעתכם צריך לעלות לי?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by djelectric,

מדור המחשבים המומלצים מקבל רענון לכלל מערכות המחשב ומקבל מחשבי סקיילייק לכתבה: http://hwzone.co.il/מדור-המחשבים-המומלצים-עודכן/

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום חברים. אצל אחד העובדים בארגון אצלנו יש את המחש הנייד שציינתי, התחילו אצלו מסכים כחולים היום בלי שהוא יודע להגיד אם עשה שינוי כלשהו במחשב. הבעיה שהמסך הכחול מופיע לפחות משניה ונעלם כך שאני לא מספיק לראות על מה הוא מצביע,ואז המחשב שוב מאתחל את עצמו עולה ה BAR של הוינדוס,מסך כחול לשניה,ושוב מאתחל ככה בלופ אינסופי. לכן אני גם לא יכול להיכנס ל event log ולראות בעיות חומרה. גם כאשר נסיתי להיכנס במצב בטוח אותה בעיה קרתה. נסיתי להריץ בדיקה אוטומטית של הזיכרון, לא נמצאה בעיה. הרצתי תיקון אוטומטי לדיסק גם לא מצאה בעיות. אי אפשר לעשות שחזור מערכת כיוון שאין נקודות לשחזור. אני עכשיו מוריד אימיג' כדי לפרמט את המחשב בתקווה שזה משהו תכונתי ול…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by minkmink,

שלום, רכשתי אתמול את האסוס U31, שהמליצו לי עליו כאן, ואני מאוד מרוצה, חוץ מבעיה אחת. החל מהפעם השנייה שהפעלתי את המחשב, מופיעה לי ההודעה הבאה בכל הפעלה מחדש: ACMON Error Failed to prepare Critical file! Chameleon Engine out of service! אני לוחץ ok וההודעה נעלמת והכל בסדר, אבל ההודעה ממשיכה להופיע. מחקירה קצרה באינטרנט הבנתי שזה בעיה במחשבים של אסוס, אבל לא ממש הבנתי איך פותרים אותה. למישהו יש נסיון? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by altatrifoti,

[*] הרכבת מפרט ב6300 ש״ח « בתאריך: אתמול בשעה 18:58:31 » 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מימוש התקציב בין 6000-6300 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FEAR3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מרכיב מפרט למחשב חדש שמטרתו בין השאר היא להריץ משחקים ברמה גבוהה + OC בינוני, לא צריך להיכנס למספרים כרגע. אני מתלבט לגבי הספק בעיקר, מה לדעתכם ספק טוב, אמין ושקט למפרט הזה? הייתי רוצה לקבל גם חוות דעת על המפרט עצמו והצעות לתיקון\שיפור. בסוף כל שורה מצויין המחיר של KSP + המחיר הסופי למטה CPU - Core i7 2600 3.4Ghz, s1155 - 1240 CPU Cooler - CoolerMaster V8 - 259 MoBo - ASUS P8Z68-V s1155 - 860 RAM - 4x2GB G.Skill RipJaw X Edition Dual Channel CL7-8-7-24 - 485 GPU - SAPPHIRE HD 6870 FLEX 1GB GDDR5 - 1100 HD - WD Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX / Samsung 1TB sata2 F3 - 275 Case - Thermaltake ARMOR A60 Midi Tower - 430 PSU - CORSAIR GS 700W…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by orenxx290,

שלום לכולם, ושנה אזרחית טובה. אני סטודנט לאנימציה, אני מחפש מחשב חזק ומקצועי לעריכה גרפית שליטה בתוכונות כבדות כגון : 3D MAX ,MAYA .AFTER AFECET. שיעמוד לי חזק במידולים, ורינדור, ללא ציוד הקפי. והשאלה החשובה האם להביא כרטיס גרפי חזק למשחקים כגון 580GTX ולשלב אותו עם כרטיס QUADRO יחסית חלש ולשלב בינהם או להביא כרטיס QUADRO חזק אחד וזהו בלי כרטיס גרפי של משחקים. התקציב שלי הוא 7K לכל המפרט אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימלי?- 7 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? -לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים - עריכה גרפית בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by עודדוס,

שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב חדש, מסך 13.3" המחשב הוא לצרכי לימוד ואינטרנט, מעט משחקים וסרטי HD. התוכנות אשר יעלו עליו הן:OFFICE, SPSS,STATISTICA,MATHLAB התכונה החשובה לי ביותר זה מהירות וזמן סוללה לפחות 6 שעות. עד עכשיו התרשמתי מהDELL INSPIRION I5 אבל פתוח להצעות התקציב :עד 4000 ש"ח כמו כן אשמח להמלצה היכן כדי לקנות..

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. ערב טוב ושבוע טוב! יש לי נייד די חדש,כחצי שנה,מחברת טושיבה דגם L650-10H אני מרוצה מאוד מהנייד פתאום עכשיו המטען לא מטעין,הוא כותב לי ככה כאשר הלפטופ מחובר לחשמל: plugged in,not charging למה?,מה זה יכול להיות? תודה רבה ליאור

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אני רוצה לדעת בכמה למכור דגם:asus g75vw bbk5 מפרט: מעבד i7 3610qm זיכרון ראם 16 גיגה 1600mhz.(מגיע עם 8 אני הוספתי עוד) קשיח: wd 1tb כרטיס מסך nvidia gtx 660m . גודל מסך: 17.3 אינץ רזולוציית מסך:1920x1080 אחריות לעוד שנתיים וחצי.(אחריות בינלאומית לא משנה איפה אתה מתקן אתה משלם למעבדה שולח את הקבלה ומקבל את הכסף בחזרה) נקנה לפני 4 חודשים במצב מעולה מריץ את כל המשחקים על הגדרות גבוהות מאד. מגיע עם מערכת הפעלה win 7 home&premium 64 Bit ועם קוד בקבלה או באתר של אסוס לשדרוג בחינם לwin8

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג כלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קול אוף דיוטי מכל הסוגים, קונטר סטראייק. משחקי ספורט כמו פיפא וPES. אם המחשב יריץ באטלפילד 3 על אולטרה יהיה מעולה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20.1 המסך, יכול להיות שיחובר אליו 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי?4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ועוד משחקים חדשים כבדים call of duty battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג החודש, וזה המפרט שבניתי, משחק לדוגמא : BF4. מה דעתכם? [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪911[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Arctic Cooling Freezer i11 כמות: 1 מחיר: ₪135[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪239[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]באנדל - NZXT Phantom 410 White + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪729[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]זיכרון:[/TD] [TD=width: 80%]Hynix Origina…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Nirurshon,

המחשב הנ״ל מגיע ללא כונן DVD ועם דיסק קשיח, עם זיכרון 8GB. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לשדרג את הסטיק זיכרון ל16GB בחנות עצמה? או שיש אפשרות לעשות את זה לבד ולחסוף כסף? 2. במידה ואני מעוניין להחליף את הדיסק הקשיח 1TB על 5400, בSSD 256, האם יש אפשרות לעשות את לבד? האם צריך מתאם או משהו? מבחינת לשלם על כונן ועבודה העלות מעל 1500 ש״ח בחנות.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים