עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Comp Seron,

שלום אני מעוניין לרכוש מחשב וראיתי את המפרט הבא: מחשב נייח הכולל: Intel® Core2 Quad CPU Q6600 2.40GHz, 2400 MHz לוח אם: MSI G31M 4 גי'גה זיכרון 800MHZ kingston כרטיס מסך: HD Radeon 5770 הר דיסק: 500 גי'גה יש לציין שזה יד שנייה כמה לדעתכם הוא שווה?

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  2. Started by Glantador,

מיועד לצפיה בסרטים+גלישה+משחקים כגון cod ו gta אין צורך במערכת הפעלה. שיהיה שקט מאוד. שיהיה אפשרי לשדרג בעתיד. אפשר לחרוג עד 2200 ש״ח.

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שניתן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עשרות בודדות של שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC3, RESIDENT EVIL, DEVIL MAY CRY, CRYSIS 3 וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 המסך בגודל 24". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות. 3. האם יש צורך בצי…

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  4. Started by shiran.,

שלום, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד. אני סטודנטית לאדריכלות, שנה שלישית וצריכה מחשב חזק לעבודה על אוטוקאד, פוטושופ, סקצ'אפ, רוויט, ריינו, כולל רינדורים וכו'. מתלבטת בין xps 15 עם כ.מסך Geforce GT 640M ומעבד i7-3632QM לבין Latitude E6530 LT-RD33-6808 עם כ.מסךQuadro NVS 5200M ומעבד i7-3720QM . והאם יש בעיות קריטיות עם windows 8 בעבודה על התוכנות הנ"ל? תודה! שירן

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  5. המחשב נקנה! תודה, אפשר לנעול / למחוק

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  6. * מטרות המחשב? עבודות אופיס צפייה בסרטים וגיימינג כבד (משחקים כמו farcry 3 tombraider starcraft 2 dota 2 ועוד שעתידיים לצאת) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מה שיותר מתאים לגיימינג * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080, אלא אם כן לא נכנס בתקציב אז אפשר פחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם הוא יגיע עם עכבר מה טוב * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אם יש מה טוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה סוג, 250gb מינימום * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מי…

• 7 תגובות
    • 854 צפיות
  7. אהלן, אני מנסה להרכיב מחשב עד 5000 בעיקר לוירטואליזציה (vmware, כ-4 מכונות בו"ז) וקצת שימושים רגילים Cubase, Photoshop וכו. המחשב הנוכחי שלי מרעיש כמו טרקטור אז חשוב שיהיה שקט... מעבד - חשבתי על 3770 i7 (לא k, כי אני צריך VT-D) או 3820 זכרון - 16GB לפחות, ב-2 סלוטים של 8 כרטיס מסך - מספיק לי 512mb-1gb, אבל שיהיה DDR5 לוח אם - לא מבין בזה בכלל מחפש שיהיו הרבה חיבורי USB ותמיכה ב-VT-D SSD - צריך דיסק קשיח - מספיק 1tb צורב - עדיף שיתמוך ב-Lightscribe, אם מישהו עדיין מייצר כאלה מאווררים ומארז - שיעשו את העבודה מבחינת שקט תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך, אבל אם התקציב גבוה מדי לא להתאמץ לנצל ב) במ…

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  8. שלום, אני מחפש מחשב לשימוש ביתי, כשהדגש הוא שהמחשב צפוי לעבוד כל הזמן, גם אם בסוג של idle, ולכן חשוב שיהיה יציב, שקט ולא יתחמם יותר מדי. האם המפרט המוצג באתר למחשב רב תכליתי באלפיים ש"ח (http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137631&section=293&target=%D7%A8%D7%91-%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99) עומד בתנאים האלה. אילו שינויים הייתם עושים בו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים-בינוניים, עבודה משרדית, תכני HD בעיקר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי לעבודה עם הרבה טאבים וחלונות פתוחים בו זמנית + שימוש ב autoCad, inventor א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי ב autoCad, inventor. חשוב שיעבדו ללא תקלות! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  10. Started by Voodude,

אני עומד לקנות מחשב חדש (אמנם נייד, אבל השאלה היא כללית) שישמש בעיקר לתכנות. התקציב וההיצע בשוק הביא אותי להתלבטות: האם ללכת על מעבד חלש יותר - i7-3517u ולצייד את המערכת בכונן SSD. או ללכת על מעבד חזק יותר - i7-3537u וללכת על כונן מהסוג ישן. מבחינתי נפח הכונן הוא לא פונקציה כי יש לי כונן חיצוני. מבחינת הפרשי ביצועים - תכנות ושימוש שוטף לסרטים תוכנות ואינטרנט. איזה אופציה אמורה לתת לי ביצועים טובים יותר?

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  11. רכשתי דיסק WD 3 טרה מהסדרה האדומה, אבל מסתבר ש-BIOS ישן לא יצליח לעשות שימוש במלוא נפח האחסון. אני זקוק למפרט ל-: 1. מארז - מקום ל-6 דיסקים לפחות. הרעש אינו שיקול כיוון שהמחשב ימוקם במרתף. 2. לוח אם - תמיכה בדיסקים של 3 טרה ומעלה הכרחי (UEFI?) 3. ספק כח - חסכוני, אבל שיוכל להחזיק 4 דיסקים לפחות. 4. זכרונות - המחשב יריץ Windows server 2012 64 bit. נראה לי ש-4 גיגה יספיקו. 5. כרטיס מסך OB. 6. - דיסקים - אין צורך בשלב זה. לסיכום, משהו מינימלי שלא אמור לעבוד קשה מדי, אבל שיעשה את העבודה בצורה חסכונית כיוון שצפוי לעבוד 24/7. תקציב - כמה שפחות.

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  12. Started by galitmus,

-------------------------------------------------------------------------------- * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים ולימודים, עריכת וידאו קלה-בינונית * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? מקסימלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיהיה סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן! חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  13. אחרי שעברתי על אינספור שרשורים אחורה לא הצלחתי למצוא מחשב שיענה על דרישותיי. להלן השאלון - * מטרות המחשב? תיכנות (אקליפס, VS), גלישה "כבדה" באינטרנט (טבים מרובים, אתרי פלאש, יוטיוב), מכונה ורטואלית ברקע = על המחשב להציג ולעבד את שלושת הדברים הללו במקביל. * גודל המסך - 14" (מוכן לשקול גם 13.3). * רזולוציית המסך? אני מניח שזה סטנדרטי. בכל אופן, השימוש העיקרי יהיה תכנות וגלישה, לכן רצוי שהמלל יהיה קריא וברור מספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת יתרון, אם כי לא חובה. * משקל רצוי? משקל לא קריטי, מעדיף מחשב בנוי בצורה מאסיבית על פני משקל נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן. * גודל מינימל…

• 8 תגובות
    • 908 צפיות
  14. Started by ran16,

שלום, יש לי נייד של Dell מסוג Inspiron 1564. המאוורר עושה הרבה רעש ולא פועל כמו שצריך (המחשב מתחמם ולעיתים אף נכבה). הייתי במעבדה, בה הומלץ לי להחליף את המאוורר, אך הם לא הצליחו למצוא מאוורר מתאים. המחשב בן קצת מעל 3 שנים (לאחר תום האחריות), ומאחר ואני זקוק לו ללימודים, אני מעדיף מעבדה שתוכל להחליף במקום, ולא את שירות הלקוחות של דל, שייקח לפחות שבוע. אשמח לקבל המלצות למקום שיוכל לטפל בזה, או לכל דרך פעולה אחרת. תודה, רן

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  15. * מטרות המחשב? עבודה משרדית וגלישה * גודל המסך? 13-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 4 שעות ללא מטען * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128לפחות אם זה SSD אחרת לא משנה 320/500..., * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה סבור שאין הרבה מחשבים קלי משקל שנכנסים בתקציב שנתתי, אך אם קיימים אשמח לדעת עליהם. הדרישה בעיקר היא למחשב קל משקל ביצועים סטנדרטים: אפשרי i…

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  16. Started by Miki Dilon,

* מטרות המחשב: עריכה גרפית, כל תכנות אדובי למיניהן (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין) - שיוכלו לעבוד במקביל ועל קבצים גדולים הדורשים מהירות. (לא עריכת וידאו) * גודל מסך: , רק 15" * רזולוציית המסך: כמה שיותר גדולה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: - אין דרישות * משקל רצוי: - אין דרישות * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא כ"כ מבין בזה, סוללת 9 תאים הבנתי שתחזיק יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: יציאת VGA וכמה שיותר USB * Bluetooth: רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: גם לא בקיא, להבנתי 3-4 SSD זה Must. * כונן אופטי: לא ברור מה ההבדל אבל לפחות 750GB * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן *…

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  17. Started by din264,

* מטרות המחשב:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),משחקים (קלים ), צפיה בסרטים,. * גודל המסך?14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)3 שעות וחצי * Bluetooth:לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,שילוב SSD,או HDD מהירות 7200 ) * כונן אוטי:לא קריטי כן או לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?DELL,ASUS לא חובה *מעבד i5 וזיכרון בין 4-8 G שיהיה עם 3 שנות אחריות ורצוי שיהיה דגם כמה שיותר אמין ומולץ לפי ביקורות באתרים מקצועיים בחול

• 9 תגובות
    • 781 צפיות
  18. שלום, המחשב נועד לילדים בני 14-15 שבמחשב הקיים(ישן מאד),רוב המשחקים שהם משחקים הם משחקי ישנים ומשחקי דפדפן...לכן אני רוצה להכיר להם קצת משחקים חדשים ושיוכלו לשחק ... החנות שאני רוצה לקנות ממנה(אך ורק בגלל הקרבה והנוחיות) היא KSP. מניסיון שיש לי עם DELL מסך U2711 אז המסך שאני רוצה לקנות להם הוא : http://ksp.co.il/?uin=13765 המסך שקיים אצלהם הוא CRT 19 אינץ' אבל אם יש לכם להציע מסך אחר שעולה יותר זול אבל איכותי אז בשמחה... המפרט הבא נראה טוב:http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137599&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי הוא 3500 כשמתוכם 900 מוקצבים עבור המסך כך שנשאר 2600שח א) האם לנ…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21732 מה אתם אומרים על הנייד הזה? שווה את המחיר? משחקים יעבדו עליו טוב? ובכללי איך הוא? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 651 צפיות
  20. שלום, אני מעוניין במחשב בסיסי וזול, עיקר השימושים יהיו ביתיים בתקציב של 1500 בערך. ראיתי במדור את המפרט הזה- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137587&section=293 שנראה לי מתאים ביותר, רק כשהבעיה שבחנות שאני מרכיב בה את המחשב [ksp] אין את הלוח אם המומלץ [ערכת שבבים b75], יש לוחות אם עם ערכות g41, h61, h77, z68, x79, z77. השאלה בעצם איך אני יודע איזו ערכת שבבים מתאימה לי? מצאתי את P8H61-M LE R2.0 של Asus, הוא נראה לי די טוב, אשמח לדעת אם הוא באמת יתאים למערכת או שאולי הוא לא טוב מבחינות כאלה ואחרות. ואם הוא לא מתאים אז אשמח להצעות ללוח שכן מתאים, הדרישות בסך הכל שיהיה לו חיבור DVI למסך. usb3 יהיה תוספת נחמדה אבל לא חובה. sata6 מיותר לגמרי, אין סיכוי שהמחשב ה…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by hoshen9,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, התכנות הוא לא כבד.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, gta 5, וכאלה.. ואני רוצה שיהיה טוב גם למשחקים שיצאו בשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך…

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  22. Started by r11,

שלום, אני מעוניין במחשב כמה שיותר חזק על מנת שיחזיק כמה שיותר זמן, שימוש בייתי, שיסחוב מה שצריך , לא מחפש לשחק במשחקים החדשים ביותר באיכות הטובה ביותר, פשוט שיהיה טוב ומהיר. אין צורך בציוד הקפי, מחשב בלבד. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תנו בראש, לא יכאב אם זה יגיע לפחות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?BIG NO NO 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים , אין לי מושג מה זה תכני HD אבל נשמע מגניב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עדיף שיסחב טוב CUBASE 7 והנלווים אליו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…

• 1 תגובה
    • 518 צפיות
  23. Started by Elad87,

היי אני לקראת קניה של המחשב הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=38979&catid=919#details אני כמובן מתכנן לשמנך את מערכת ההפעלה ל ווינדוס 7. חיפשתי באתרי תמיכה של סמסונג את הדגם הזה, מצד אחד הוא שם (לא באתר הישראלי) מצד שני אין שם שום מקום שמאפשר להוריד את הדרייבירים של המחשב. מישהו מכיר את התופעה ? http://www.samsung.com/hk_en/support/model/NP530U4E-S01HK-techspecs

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  24. Started by -Tal-,

היי, דרוש לי מחשב לעבודה משרדית ב 2000 ש"ח. פרטים נוספים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך, אבל שלא יעבור את ה 2000 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים), לא משחקים וצפייה בסרטים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…

25. Started by Joli,

קניתי לא מזמן מקבוק של לנובו וצצו לי כמה בעיות, אשמח לקבל את עזרתכם: 1. חלק מהכפתורי תפעול של המחשב האלה שנמצאים על כפתורי ה-F (הגברה/הנמכה של התאורה, כיבוי/הדלקה של הוויפי וכו') לא עובדים לי. (הכפתורים של הגברה/הנמכה של הקול עובדים לי) 2. כשאני רואה סרטים האיכות של התצוגה ממש ממש גרוע, רציתי לדעת אם זה בכל המקבוקים ככה או שיש לי בעיה ספציפית, ואם יש איזה עדכון לכרטיס מסך לעשות. תודה רבה..

• 3 תגובות
    • 568 צפיות

דיונים חדשים בפורומים