עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by roi.vahab,

1. מה התקציב המקסימאלי? אין א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שקיים בשוק (ׁCOD וכו' ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4…

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 פחות או יותר * רזולוציית המסך? 1366x768 לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 500G * כונן אופטי? כן, עם צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה מע…

3. Started by dd7,

בס"ד imac 27 במצב חדש, מעבד 2.8 i7 זיכרון 8 giga, כונן קשיח 1000giga כרטיס מסך Radeon HD 4850 מערכת הפעלה החדשה ביותר OS X 10.8.3 כולל עכבר מגיק ומקלדת אלחוטי מקורי אפל כולל אריזה חדשה פרסמתי ביד 2 ב6900 ש"ח האם המחיר הוגן? כמה הוא שווא לדעתכם? תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Judas Iscariot,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית שוטפת(אופיס) ועריכה גרפית ומידול קל(פוטושופ, autocad, sketch-up וכד') * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אין העדפה(כמובן שעדיף פחות מאשר יותר, אך המשקל אינו מרכיב קריטי) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא נחוץ, יכול להיות נחמד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? SSD קטן בתוספת לHD רגיל יכול להיות טוב, אבל ממש לא נחוץ. HD 5400\7200 - מינימום 350GB * כונן CD/DVD? צורב? כונן D…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by MUSE,

רכשתי אותו לפני שנתיים- שלוש וכנראה האחריות נגמרה. אני רוצה לדעת אם המפרט בכלל טוב ואיזה משחקים לא ירוצו עליו. המפרט: INTEL CORE 2 QUAD CPU Q8300 2.50GHZ 2 GB RAM 32 BIT WINDOWS 7 MAXIMUM לא מקורי GEFORCE 240 GT את השאר אני לא יודע, אבל כמה כל חלק עולה?

• 2 תגובות
    • 708 צפיות
  6. שלום דבר ראשון, אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה.. אני לקראת שידרוג המחשב שברשותי שהמפרט שלו הוא: מעבד e8400 לוח אם ep43-ds3l 4gb זיכרון של קינגסטון sapphire hd4850+accelero twin turbo pro ספק כוח 400W של hec עכשיו, אני מתלבט כבר כמה זמן האם למכור את המחשב (ואם כן בכמה אפשר למכור אותו) או להעביר אותו לאחותי שצריכה מחשב לצורך עריכת וידאו ועבודה עם פוטושופ בלבד, ללא משחקים בכלל. השאלה מה עדיף- להתעסק עם המכירה של המחשב הזה, שבטח המחיר שלו לא יכסה קנייה של מחשב חדש, או להעביר לה אותו ולחסןך כסף. מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  7. שלום לכולם, ממש אשמח לעזרתכם... תודה מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 לא חשוב מט או מבריק * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) : לא משנה, מחשב שיהיה רק בבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI , אם ניתן HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין צורך בSSD. גודל נדרש של HD מינימום 320GB. * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגי…

• 9 תגובות
    • 749 צפיות
  8. עזרתכם. ייתכן כי אין מקום להשוואה, אבל חבר מחפש מחשב נייד לשימוש ספיציפי - תקלוט בעזרת תוכנת TRAKTOR לפי ממה שהוא שמע מחברים, מומלץ להשתמש במחשב מאק מאשר "PC רגיל". (זה נכון?) המאק- http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-13-2-5-ghz-md101hb-a הדל- http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8540 לפי מה ששמתי לב במק המעבד הוא דואל קור בעוד שמחשב הדל הוא מרובע ליבות. בנוסף הארדיסק 5400RPM במאק ובדל 7200 התקציב הוא עד 4-4.5K, אך אם יש "אמת" במאק פרו לשימוש הנ''ל מוכן להשקיע 6.5 אלף. עד כמה הדברים האלה משמעותיים?

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  9. שלום , אני מעוניין למכור את המחשב שלי אשמח לדעת כמה שווה בשוק יד 2 מעבד : Q6700 intel quad core קירור מעבד : h80 corsair מים לוח אם : MSI P7N dimond זיכרונות : Corsair XMS2 DHX 2048MB X 2 כרטיס מסך : EVGA GTX 295 CO-OP edition דיסק קשיח: WD 750GB 64M 72000RPM ספק כח : ANTEC TruePower Quattro 850W מארז : SilverStone SST-KL03S-W Kublai Tower Chassis ATX כרטיס קול: Creative X-Fi Titanium * צורב DVD *קורא כל סוגי כרטיסי הזיכרון תודה רבה !​

• 0 תגובות
    • 691 צפיות
  10. מחשב משרדי בסיסי, ללא מסך, שיכול להריץ בצורה טובה Counter Strike 1.6 (אין לי מושג מה דרישות הגרפיקה שלו, אני מניח שאתם יודעים טוב ממני). אשמח לדעת מה המינימום שהנ"ל יעלה, ואשמח גם ללינק לרכישה של מחשב ספציפי מ KSP (פשוט קרוב לי לבית). תודה.

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  11. מבחינת ביצועים מה עדיף? i7 "מוחלש" לדוגמא: 3517U עם 32SSD+דיסק רגילא או i7 מרובע ליבות לדוגמא: 3630QM + דיסק רגיל ? או שהאם עדיף מעבד חלש יותר מבין שניהם אך עם 128SSD מלא? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by o07,

אהלן כולם, אבקש מפרט למחשב משרדי למטרות פרנסה למסחר בבורסה. המחשב צריך לכלול 4 מסכים של 22" + חיבורים מתאימים לעבודה בשולחן עבודה מורחב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות העיקריות הן בורסה גרף ו- FMR. לא מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, ציוד היקפי בסיסי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. ללא אוברקלוק. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן …

• 60 תגובות
    • 5.1k צפיות
  13. Started by nbucky1995,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שיוצא (גיימינג כבד) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צור…

14. שלום חברים, אני מתלבט אם לצאת להרפתקאת רכישה מהאתר dealextreme . המחשב מיועד להרבה עבודה של מכונות וירטואליות לצורך לימוד,משחקים קלים כמו FIFA2013 . אני מפרט כאן עלויות ומפרט לכל חלק: מעבד: AMD לינק:http://dx.com/p/amd-athlon-ii-x4-631-propus-2-6ghz-socket-fm1-100w-quad-core-desktop-processor-124064 מחיר בשקלים:291 ש" כולל מעמ [TABLE] [TR] [TD]Brand:[/TD] [TD]AMD[/TD] [/TR] [TR] [TD]Series:[/TD] [TD]Athlon II X4[/TD] [/TR] [TR] [TD]CPU Socket Type:[/TD] [TD]Socket FM1[/TD] [/TR] [TR] [TD]Core:[/TD] [TD]Propus[/TD] [/TR] [TR] [TD]Multi-Core:[/TD] [TD]Quad-Core[/TD] [/TR] [TR] [TD]Name:[/TD] [TD]Athlon II X4 631[/TD] [/TR] [TR] [TD]Operating Frequency:[/TD] [TD]2.6…

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  15. השימוש במחשב יהיה GAMING בלבד, וגם לא ברמה מטורפת, מחשב מיועד לילד בן 13 . אין צורך ב- SSD אין צורך ב HARDISK יותר מ- 1 TB. אין צורך בציוד היקפי. תקציב מקסימום 4,000 עדיפות לחנות TMS, סתם כי יש לי ניסיון טוב משם. לא יבוצע שום OC. בינתיים יש לי את המפרט הזה, אשמח לדעות! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4430 3Ghz (3.4Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪886 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪436 מארז: באנדל NZXT Tempest 410 Elite + FSP RAIDER 550W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪675 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪146 קשיח למחשב שול…

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  16. Started by BullHorn,

אני טס הלילה לחו"ל ומתכוון להביא מעבד i3570K, כרטיס מסך 7870/7970, 8 גיגה זכרון, כרטיס קול 7.1 PCIe ובבעלותי 2 כוננים קשיחים ו SSD. מה שאני אצתרך לקנות בארץ כשאחזור עוד שבועיים זה לוח אם (Z77), מארז (שקט יחסית וכמה שיותר אטום לאבק), ספק כח וקירור למעבד. על איזה חנות באזור אשקלון/אשדוד הייתם ממליצים? ואיזה חלקים? תודה!

• 12 תגובות
    • 739 צפיות
  17. מעבד - Intel Core i3-3220 כרטיס מסך - Gigabyte Radeon HD 7850 לוח אם - Asus P8-H77-I זכרונות - 8GB Samsung DDR3 1600MHz או Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 קשיח - 500GB Western Digital Caviar Blue מארז - Bitfenix Prodigy ,או מארז קטן אחר תמליצו בבקשה ! ספק כוח - 430W Corsair CX430

18. שלום, המכרה שלי מתלוננת שהמחשב הנייד עובד יותר איטי ובקשה ממני לפרמט את המחשב. ברשותה מחשב נייד HP מדגם CQ61 320EJ VR539EA, מכרה טענה שהחליפו את לוח האם במחשב, אז אציג את מפרטים בקובץ מצורף יש לי ניסיון לטיפול בבעיות מחשבים, לרוב אני לא מפרט רק אחרי שטפלתי בבעיות הרגילות ומיוחדות ומחשב עובד יותר מהר. לכן היו פחות סיכויים שמחשב מצרך פירמוט. בדקתי את המחשב, לאחר הפעלת מחשב גיליתי שזיכרון תופס ב-66 אחוז, היו הרבה תוכנות עולות מיד הפעלת מחשב ותפיסת מקום על כונן קשיח היה לפחות 30 אחוז. בטלתי חלקית את התוכנות שעלו מיד לאחר הפעלת חלונות, מחקתי את התוכנות הלא נחוצות, עדכנתי את חלונות ובצעתי בדיקה מלאה באנטיוירוס של מיקרוספוט. לאחר טיפול במחשב, ציפיתי ששימוש הזיכרון של המחש…

19. כוונתי לחנויות שידועות כמוכרות ציוד מצוין ולא תקול מכל בחינה שהיא. ושהשרות שלהם ידוע כמצוין. לא מאלה שאתה קונה ואחכ אם יש בעיה עם ציוד מעיפים אותך. מיותר לציין שאייבורי או קיי אס פי אינני מעונין. כל אחת אחרת באזור ת-א/ רג והסביבה, שידועה כאיכותית יהיה אחלה. תודה. שאלה נוספת - אני מחפש מארז עם ארבע USB קדמיים ואשמח ללינק למי שמכיר. לא מצאתי בינתיים בתוך קטלוגים של חנויות , וראיתי בפועל אחד כזה אצל מישהו.

• 10 תגובות
    • 660 צפיות
  20. Started by gilz,

מסך 13.3 (בגלל המשקל), קל משקל, זמן סוללה ארוך.ישומים עיקריים אופיס, אינטרנט, ניגון סרטים. יציאת HDMI.לא שם טווח מחירים, אשמח לקבל מספר המלצות לטווחי מחירים שונים ומה אני מפסיד בבחירת מחשב בקטגורית מחיר נמוכה יותר.. חשבתי על כמה אופציות אפשריות: 1. Samsung NP530U3C-A07IL 2. Asus UX32A-R3024H 3. Sony VAIO SVT-13122CXS מחשבים נוספים? תודה,גיל

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  21. Started by Pini Askal,

HTPC עד 2,500 שקל. תודה לכם. והנה תשובות לשאלות הסטנדרטיות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD, עבודה משרדית, אינטרנט, הורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  22. שלום, אני צריך עזרה בבחירת מפרט למחשב ללימודים וגם קצת עבודה. אני מריץ כמה מערכות וירטואליות בו זמנית ולפעמים עושה עבודות בגרפיקה לדפוס, בעיקר פוטושופ. הבעיה העיקרית שלי היא שאני מחפש עסקה ב36 תשלומים, אני מצ"ב לינק למפרט בוואלה שופ.ניתן להוסיף עליו דברים משם. http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?ai=2596332# התקציב 3500 כולל ציוד הקפי. ( אני לא צריך ציוד היקפי משוכלל). תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 540 צפיות
  23. כרגע המאוורר שלי הוא Xigmatek apache ep-cd903 http://www.xigmatek.com/product.php?productid=126&type=specification אני מעריך שזה מאוורר די פשוט רמת הרעש שלו ע"פ היצרן 20db אני מעוניין להוריד משמעותית (בלפחות חצי!) את רמת הרעש. אם הדבר כרוך בהתקנת מאוורר על בסיס קירור מים, אשמח ללינק לטכנאי שמבין בזה ובעל ניסיון בהתקנה של כאלה. תודה רבה רמי

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  24. Started by optimizeR,

שלום רב, אני קונה מחשב לאמי. מחשב לצרכים מינימליים. גלישה באינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים לפעמים. משחקים שלא דורשים המון. חשבתי על המפרטים המומלצים של KSP האם זה טוב לדעתם ? http://ksp.co.il/?uin=15601 http://ksp.co.il/?uin=16087 תודה, היום אני מתכוון לקנות. אשמח לקבל קצת עצות

• 0 תגובות
    • 982 צפיות
  25. Started by Borgore,

*צונזר*

• 6 תגובות
    • 935 צפיות

דיונים חדשים בפורומים