עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, מחפש מחשב נייד שיתאים בעיקר לעריכת תמונות (PS, Lighroom) ועריכת וידאו, ולמעט פיתוח (Visual Studio) . כל שאר היעודים הם קלים יותר (מסמכים, אינטרנט וכו'), אין צורך למשחקים. מסך לא חייב להיות גדול מדי, 14 אינץ' יספיק, אני מתכנן בחלק מהזמן לעבוד עם תחנת עגינה למסך גדול יותר שיהיה צורך. בכל מקרה הרזולוציה ואיכות המסך כן חשובה למטרות הנ"ל. מסך מגע לא חובה, אבל אפשרי, למקרה ואחשוב על פיתוח אפליקציות. כל שאר הפרמטרים מבחינתי פתוחים לגמרי, אין העדפה למשהו ספציפי. מבחינת חברה, יש לי נסיון טוב עם אסוס, אבל לא חובה. תקציב - כ-3000-3500. אשמח להמלצות ואפילו עצות כלליות על מה חשוב להיות הדגש בצרכים כאלה (מעבד,זיכרון, דיסק). תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. המחשב הוא לאחי ואני לא מבין בכלל בתחום (גם הוא לא) הבנתי כי יש צורך במסך 15.4" ושיהיה כמה שיותר חזק יקנה רק בארץ. אם יש צורך לענות על שאלות נוספות, תשאלו בבקשה הבנתי שיש את הניידים עם המעבדים החדשים של אינטל, זה הכיוון? לדוגמא http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1557-720-ati.htm

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  3. אהלן אני מעוניין לקנות מחשב בישראל * מטרות המחשב? לצורך לימודים בתואר מדעי המחשב+אינטרנט, ממה שהבנתי לימודי תואר מדעי המחשב צריך לתכנת,JAVA + C# ...בדקתי את דרישות המערכת של VISUAL STUDIO ורשום 1.6 מעבד 1 גיגה זיכרון כונן קשיח 5400 סל"ד * גודל המסך? שאוכל לתכנת איתו בנוחות...נראה לי 14-15 בערך,וגם שיהיה כמובן נייד ללימודים * רזולוציית המסך?לא מבין בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?שלא יהיה ממש כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בערך 4-5 שעות יהיה נהדר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא(יש מתאמים לUSB בדולר .... * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?אין * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם …

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום לכולם! אשמח לקבל המלצה לנייד בתקציב של עד 800$ (חריגה של 50$ אפשרית עם זה מוצדק..) הקניה תתבצע בארה"ב דרישות: מסך- "14.1 זיכרון- 2GB כונן קשיח - 160-250GB משקל - עד 2.5 ק"ג (רצוי כמה שפחות...) עם צורב דיוידי אחריות בינלאומית שמתי עין על DELL inspiron 1420 ו HP pavilion dv4t מה דעתכם? איזה עוד אפשרויות קימות? איזה מעבד מומלץ? האם מספיק Doul core? או שכדאי Doul 2 Duo? תודה על העזרה, רועי

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. * מטרות המחשב? גיימינג ( Fallout 3, Mass Effect ), לימודי מדעי המחשב ( בנושא זה המחשב צריך להחזיק 3-4 שנים ) * גודל המסך? לא כל כך חשוב בכל מקרה לא יותר מ 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שהסוללה תחזיק 3 שעות לפחות אבל גם שעתיים זה בסדר ( 90% מהמקומות יש איפה להטעין אז בקטנה ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI.. לא קריטי * בלוטות? אין לי מושג מה זה אומר * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 GB * צורב DVD? אפשרי לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. בארץ מספיק * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. טוב זה כל הבסיס... הנה כמה מחשבים שמצאתי אבל האמת שאני לא סגור על אף אחד מהם ומחפש המלצות מאנשים נוספים: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsam…

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  6. שלום, אני אשמח להמלצה על מחשב, הוא צריך להיות יחסית חזק עם די הרבה זיכרון RAM וכרטיס מסך עם זיכרון משל עצמו לצורך עבודה בתוכנות גראפיות של ADOBE. אני צריכה מחשב שיהיה אמין ושישרת אותי כמה שיותר כי זה הוצאה כבדה עבורי. * גודל המסך: 17 אינצ' * משקל רצוי: לא שיקול * זמן סוללה: שיהיה משהו סטנדרטי * אין צורך ביציאות מיוחדת * עדיף שיהיה בלוטות' * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB * שיהיה כונן CD/DVD צורב תודה מראש, אורלי

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם. אני מחפש לקנות נייד בארה"ב בתקציב של עד 2500$. הנייד אמור לשמש כתחנת עבודה לעיצוב תעשייתי של תלת מימד ודו מימד בתוכנות כמו MAYA וכו'. לפי הבנתי אני צריך כרטיס מסך מקצועי מסדרת QUADRO או FIREGL, נדמה לי ש FIREGL של ATI יותר מתאים לתוכנות תלת מימד ועיצוב נכון? המסך צריך להיות בגודל 14-15 והמשקל לא משנה. כמו כן עדיפות למעבד 2.4+ וHD גדול במיוחד. אהה כן וXP PRO חובה. חשבתי ללכת על אחד מהמותגים הגדולים כיוון שהם מציעים אחריות בין לאומית שאת זה אני חייב. אם תוכלו להביא לי דגמים מאתרים בחו"ל שאתם חושבים שמתאימים למטרות שלי אני אשמח מאוד! תודה לכולם!

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  8. שלום מחפש המלצה לנייד זול ומומלץ (כמה שיותר זול שיעמוד בדרישה) לניגון סרטים (חיבור לפלזמה) וגלישה ברשת. מקסימום תכני HD READY גודל מסך לא רלבנטי תודה

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  9. הי, אני צריכה בבקשה המלצה למחשב נייד לאחי. שימושים הם בעיקר הורדת תכנים (emule), צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה. בעתיד כנראה גם עריכת מוזיקה חובבנית (אחי ציין תוכנה בשם q base). דגש על צפייה בסרטים כך שאיכות הצפייה חשובה. מסך 15.6 אינטש. רזולוציה טובה לצפייה בסרטים?? המחשב יהיה בעיקר בבית אז פחות קריטי אורך סוללה ומשקל, אם כי תמיד נחמד שהנתונים האלו טובים. יציאת HDMI יתרון לעתיד (כרגע אין בכלל טלויזיה מתאימיה אבל בהמשך אולי תהיה) כונן קשיח אני משערת שעדיף מינימום 320GB? צריך צורב DVD לא רואה צורך קריטי ב- blue tooth זכרון - אני אלך על פי המלצתכם, נוטה ל- 4 ג'יגה אבל אם אתם חושבים ש- 2 מספיק אז בסדר. אם זה 4 אז צריך גם מערכת הפעלה win 7 64-bit אחריות - המחשב כנראה …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. הצרכים הם: טכנולוגיית גישה לאינטרנט יכולת הצגת פרזנטציה עיסקית - מולטימדיה HD -מסך מסתובב וכו'... קצת גרפיקה/עיבוד תמונה/צפיפה בוידאו. מחשב נוח לנשיאה לאיש שיווק המתנייד בארץ ובחו"ל. מחשב אמין וכל דבר אחר שיכול להועיל ולא הזכרתי אותו. נ.ב לאחרונה ראיתי פיצר מעניין שמאפשר כתיבה על המסך עם עט כמו שכותבים בצורה ידינית. אשמח אם מישהו יוכל להבסיר במה מדובר + עד כמה הטכנולוגיה הזאת אמינה ויעילה והאם היא יכולה להתאים לצרכים שתארתי? דבר נוסף הוא מה לגבי רכישה בחו"ל בזמנו ראיתי שיש פער מחירים משמעותי מאשר בארץ....? ??? בהערכה גדולה, אריאל.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני מחפש כבר כמה ימים ניידים ועברתי על הרבה עמודים פה בפורום. ראיתי שההמלצות בעיקרון לנייד 13.3 הוא על לנובו E330 ועל 3460\3360 VOSTO. בעיקרון הנייד ישמש לצפייה רוב הזמן, להתנייד בין חדרי הבית. מידי פעם לקחת אותו ללימודים ועבודה. * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים עריכה גרפית (פוטושופ אילוסטרייטור מאיה) זה יהיה יחסית נדיר משחקים קלים (אופציה נחמדה) * גודל המסך? לא פחות מ13.3" לא מבריק * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל מעדיף לא לעבור בהרבה את ה2KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3 שעות יהיה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3.0 רצוי. * בלוטות: אופציה נחמדה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי 100GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? אין צורך * …

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום ערכתי בנסיון לקבל יותר תגובות : מישהו יכול לתת דיעה/להמליץ על נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח למטרות עבודה (תכנות, קצת משחקים קלים, מחשב עיקרי לשימוש בטיול מסביב לעולם) דרישות בעדיפות עליונה: גודל מסך : עד 13.3 (עדיף פחות) משקל: איזור ה 1.5 ק"ג, רצוי לא לחרוג מזה ביצועים טובים לתכנות דרישות נוספות: - זמן סוללה לא משמעותי - HDMI - אם יהיה טוב למשחקים זה יהיה מאוד נחמד אין העדפות לחברה מסויימת.. אשמח להמלצה לגבי איפה כדאי לקנות: תאילנד או סינגפור בנתיים על הכוונת Asus UL20FT שנראה אחלה אבל לא מספיק חזק וה Portege R705-P25 שאני מרחרח סביבו תודה!

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  13. שלום, מחפש נייד לעבודה ביתית (ללא ניוד מרובה, בעיקר בתוך הבית) - נניח 15.6" או אפילו 17". שימושים: ביתיים, אופיס, גלישה, סרטים בהבחנה גבוהה. עדיף מסך מט אבל לא זה מה שיפיל את העסקה. המחשב יסע עם בעליו לחו"ל למשך כמה שנים - חשוב שיהיה אמין ועם אחריות בינלאומית (לשלוש שנים) תקציב: 5000-6000 ש"ח, אבל גמיש אם זה מצדיק את התוספת במחיר (אמינות, איכות ואחריות) תודה

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  14. שלום רב, אני מעונין לרכוש נייד לשימוש בסיסי כגון אינטרנט אופיס - והצגת תמונות של גינות ללקוחות פוטנציאלים בפגישה (אני גנן) אלה בגדול הדרישות: התקציב מקסימום 2000 למרות שהיה עדיף 1500. הגודל לא משנה - הוא לא חייב סופר נייד או דק במיוחד - מסך מקסימום 15 אינטש. לא רוצה מסך קטן מידי כי תצוגת התמונות ללקוחות שלי תהיה מוגבלת יותר. הייתי שמח לשמוע המלצות לדגמים מוצלחים / חברות מוצלחות / אחריות וכו. כמו גם המלצות על מקורות רכישהששווה לרכוש דרכם? האם מומלץ לקנות באינטרנט או דוקא עדיף בחנות מוכרת? אני ממוקם בירושלים. אבל אין לי בעיה להזמין מהמרכז במידה והדיל שווה יותר. יש כל כך הרבה דגמים וחברות שאני "טובע" במבחר. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  15. Started by sir f,

אני צריך המלצה למחשב שישמש אותי בעיקר לעבודה משרדית וכגון, וכדאי שיוכל להריץ קצת משחקים. תקציב באיזור ה3-3.5 אלף, כנראה שאני אוכל להשיג אותו בהנחה אז אפשר לחרוג לכיוון ה4. דרישות: 15 אינטש (כוח חשוב לי יותר מניידות) משקל לא קריטי לי (אבל אין צורך להגזים...) זיכרון לפחות 4GB כונן קשיח לפחות 500GB מעבד i3 טוב או i5 פשוט אמור להספיק לי. כ"מ- משהו מינימלי (להריץ את הרוב בהגדרות נמוכות יחסית) יספיק, אבל אם אפשר לדחוס בתקציב משהו ממוצע יותר מה טוב. כמובן שמובנה של אינטל לא יספיק... זמן סוללה- כמה שיותר יותר טוב כמובן, אבל כל עוד זה מעל השעתיים-שלוש הביצועים יותר חשובים. (אם אפשר לתת פה כמה אפשרויות זה יהיה מצויין, שיהיה לי טווח בחירה קצת רחב) תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  16. תקציב - 3500 עד 4200. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (גלישה באינטרנט 50-100 טאבים ואופיס), צפיה בסרטים\סדרות ונסיעה ברכבת, * גודל המסך?13+, עדיף 14+ אפילו * משקל רצוי? עדיף נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256 גיגה, לא צריך יותר, חשוב SSD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אפשר גם freedos * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשבתי על: Lenovo IdeaPad 500-15 80NT0033IV http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=916388 או: …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום, מעוניין בהמלצה לנייד עד 3000 - אפשרי חריגה קלה אם זה מחוייב. המחשב לא צריך להיות סופר נייד, או עם דרישות מיוחדות. כן מעניין קצת עיצוב, יש דרישה למחשב עם צבע (חיצוני) ירוק אם אפשר. Dell ??

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  18. שלום לכולם. לאחר שיקולי נוחות ובעקבות העובדה כי אני עתיד להיות סטודנט באוקטובר החלטתי לרכוש מחשב נייד. *מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אופיס), משחקים (COD וכדומה , בהגדרות גרפיקה נמוכות-בינוניות ) מדי פעם, לא כשימוש עיקרי. צפיה בסרטים HD (יהיה מחובר ל LCD32 חשוב שתיהיה יציאת HDMI ) אינטרנט (גלישה עם טאבים מרובים). * גודל המסך: 15.6 * משקל רצוי: לא קריטי * סוללה: זמן עבודה של 2.5 שעות סביר מבחינתי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI DVI * בלוטות: מעדיף שיהיה ( במידה וזה פוסל מחשב אפשר לוותר ) * גודל מינימלי של כונן קשיח: 320GB, אם ניתן עדיף 500 * צורב DVD: כן המחשב עצמו ישמש אותי בבית גם כנייח. הוא יחובר לסט של מקלדת ועכבר אלחוטיים ולמסך Samsung SyncMasterP2350 בגודל של 23…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 4K המיועד לזוג מבוגרים שישתמשו בו בעיקר לגלישה באינטרנט, מייל לעיתים רחוקות מאוד עריכת תמונות. המחשב יהיה כמעט אך ורק בבית וב90% מהמקרים באותו המקום כך שהמשקל ממש לא משנה. הסיבה שמעוניינים בנייד-מיעוט בחיווט וגישה מינימליסטית עונה על השאלון, תודה מראש על העזרה! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית דו מימדית לעיתים רחוקות מאוד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומעלה, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים ק…

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  20. לשימושים ביתיים רגילים. זמן סוללה סביר ומעלה כונן DVD i3 לפחות מסך נוח מקלדת נוחה כל היציאות הסטנדרטיות חברה אמינה עם שירות טוב (עדיפות ללנובו) (המחיר לא צריך לכלול מערכת הפעלה)

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  21. שלום ותודה מראש למגיבים, מעוניין במחשב בשביל חברה סטודנטית שמתעסקת באומנות. השימוש בנייד הוא לצרכים בסיסיים (משרדי) + צפייה בסרטים ומוזיקה. אולי בעתיד גם צורך בעריכת קול. מפורט למטה הדרישות. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה. * גודל המסך: 15.4 * משקל רצוי: לא יותר מ 2750 גרם, רצוי נמוך יותר כמה שניתן על בסיס התקציב. * זמן סוללה: צריך ארוך, בסביבות 4-5 שעות * בלוטות: רצוי, לא חובה * יציאות מיוחדות: HDMI רצוי לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 120G אבל השאיפה היא לסביבות ה 300 * צורב DVD: רצוי לא חובה * אחריות: מספיקה בארץ, חובה 3 שנים. ניתן לקנות נייד שמגיע עם שנה אחריות ולהרחיב ל 3 שנים אבל צריך להכנס לתקציב. * אין העדפה לחברה ספ…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  22. היי המכשיר הוא עבור חבר שלא מבין גדול במחשבים הוא ישמש אותו ליצירת קשר עם הבת שלו בגרמניה. רצויה חנות אמינה מאיזור אור יהודה מטרות המחשב? אינטרנט * גודל המסך? "15.6 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? יכול להיות מועיל * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בהתאם לתקציב * כונן אופטי? לא חושב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הוא מחפש נייד טוב לאינטרנט. התקציב הוא 2600 ש"ח. צריך שיכלול תיק ועכבר.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. שלום לכולם. טוב אז טיפה רקע: מדובר על נייד לצורכי עבודה בפועל (לא לימודים), ברכבת (יש שולחן) ובבית. לא אתחיל למנות פה את כל ה-IDEים כי זה לא כל כך רלוונטי, דרוש פיתוח בלא מעט פלטפורמות. צריך לתת מקסימום נוחות ותפוקה לפיתוח. לדוגמא קראתי על אכזבה גדולה בעולם הפיתוח על דגמי ה-ThinkPad האחרונים של Lenovo (לא יודע אם כולם) שבהם הם החליפו בין מקש ה-CTRL למקש ה-Fn, כך שרמת הפרודוקטיביות ירדה ורמת חוסר השביעות והבלבול עלתה. * מטרות המחשב? בעיקר פיתוח כמו שפירטתי, צפייה בסרטים באופן מזדמן (לא צריך להוות שיקול - בונוס), לא למשחקים! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? האמת שאני לא מכיר את ההבדל בין מבריק למאט, גודל אני חושב 15.6". * רזולוציית המסך? כנראה שעדיף 1920*1080. …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. * מטרות המחשב? לימודים (ועל כן ייתנייד הרבה), אינטרנט, אופיס, סרטים, תכנות (בעיקר visual studio), ייתכן וירטואלים, משחקים קלים * גודל המסך? 13-15 למרות שגם המלצות ל12 ייתקבלו * משקל רצוי? לא יודע, כמה שיותר קל מן הסתם * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יום לימודים באוניברסיטה... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כן. * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? רצוי אבל לא הכרח * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,Dell, Lenovo - אחרות פשוט פחות מכיר. עוד שאלה פחות קשורה - מישהו יודע לספר על השירות של GigaByte בארץ? תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  25. Started by dorosen,

שלום לכולם, אני סטודנט שנה שלישית למדמ"ח, ויש לי הרבה קורסי תכנות (JAVA, #C) שאם המחשב יהיה נייד וצמוד אליי, אז החיים יהפכו להיות קלים הרבה יותר... בעיקרון בגלל שיהיו שעות רבות של עבודה על המחשב אני מעדיף מסך גדול 15.4, בשביל לא לעייף את העיניים. כמובן שחובה 1G זיכרון, לגבי המעבד אני די חושב לכיוון הCORE 2, נראה לי מיותר לקנות בתקציב כזה מעבד אחר. אני לא צריך לסחוב אותו יותר מדי, בשביל זה יש אוטו, אז גם היותר כבדים - בכיף. עשיתי חיפוש בפורום ראיתי כל מיני מחשבים, ורק התבלבלתי יותר.. המלצות למישהו?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.