ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
לפני כמה ימים הייתי סגור על ה-Dell אבל ממה שקראתי פה הרמה שלהם נמוכה ביחס למחשבים אחרים. כרגע אני מתלבט בין שלושת המחשבים האלה, כאשר הצרכים שלי הם כללים (אין צורך במשחקים), בעיקר שימוש לסרטים ולנסיעות. המחשבים הם: Dell N3010 - http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-380m.htm יתרונות - Dell (אמין), אחריות 3 שנים חסרונות - זמן סוללה, התחממות Asus U35f - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKU35F יתרונות - מקלדת, זמן סוללה, בניה טובה חסרונות - השירות של האחריות בעייתי, אין כונן דיסקים, יקר Samsung Q330 - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKNPQ330JS01IL אני חושב שאני קצת לכיוון ה asus אבל אשמח לשמוע את ההמלצות שלכם, תודה מראש (: יתרונות - כונן …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש''ח 2. מה שימושי המחשב: משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מסך FHD. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, ספק, קירור למעבד, כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אולי רק בינוני לכרטיס מסך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העד…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף אישתי נתנה אור ירוק למחשב חדש :-). אני צריך המלצה למחשב עבור משחקים עם אפשרות עתידית למשקפי VR . משחקים לדוגמה: Wolfenstein 2 . המחשב צריך לשמש אותי לפחות בשנה הראשונה להגדרות גבוהות. (אני מחליף מחשב פעם ב-3 שנים) מסך המחשב שלי 22" של DELL נראה לי שהרזולוצייה המקס שלו 1680X1050 . התקציב 3500 ש"ח ואם יש משהו שממש שווה להוסיף עוד קצת עבורו אז אפשר למתוח עד 4000 ש"ח . הרד דיסק לפי דעתי מיותר, ההרד דיסק שלי כבר 5 שנים איתי ויש עליו גג 150 גיגה. לפי דעתי אפשר רק SSD. עם אפשרות לאוברקלוק סביר של המעבד בעתיד (לא משהו מיוחד) ללא ציוד היקפי, ללא תוכנות, רק חומרה. תו…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה מחשב למשחקים בתקציב של עד 3000 ש"ח מה אתם יכולים להציע לי? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום ברשותי מזה כחודשיים מחשב נייד של hp מסדרת pavilion dv6. במשך הזמן היו בעיות של תקיעות של המחשב ונאלצתי לכבותו בלחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ולהדליקו מחדש. אתמול בלילה המחשב הפסיק להידלק, לא מזהה את ההארד דיסק, ובמנגנון הבדיקה הפנימי שלו מתוך הביוס זו התוצאה: primary hard disk self test quick test 00% complete tersting replace hard disk 1 smart check hard disk smart passed מנגנון הריקברי של המחשב לא עבד בכלל כנראה בשל התקלה בהארד דיסק. כרגע פחות מעניינת אותי שאלת תוקף האחריות בארץ ויותר קריטי עבורי להעתיק את החומר מההארד דיסק. ניסיתי לאתחל המחשב מדיסק של Hiren's ללא הצלחה (אם כי אינני בטוח שהדיסק של Hiren's שברשותי תקין). העניין חשוב ודחוף - קיים חומר שאני לא יכול לוות…
-
- 37 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
שלום ידידי, חדש בפורום וכן חדש בתחום (של רכישת מחשב הביתה, יש ברשותי iMac של אישתי הגרפיקאית...וכמובן עמדת עבודה במשרד) מכיוון שהתקציב בסיסי, מבקש לנצל את כולו ואם לחרוג אז בלא יותר מ- 250 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מבקש לרכוש מחשב בסיסי שישמש את הילדים (הגדול בן 3) בעיקר למשחקי רשת והכרת המחשב בכלל וכן ישמש לגלישה באינטרנט וכמרכז מדיה (סרטים כולל HD, תמונות, מוזיקה, רדיו אינטרנט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תוכנות מדיה (נגני מדיה), דפדפן אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטב…
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן חייב לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אלחוטיים של לוג'יטק עד 200 ש"ח ומדפסת משולבת פקס + דיו צבעוני נוסף עד 400 ש"ח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט לאח שלי ב5.5K ללא חריגות וללא ציוד הקפי.. המחשב הזה ישמש למשחקים כבדים... ואולי יעשה במחשב OC קטן... תודה .
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=945567 אני צריך מחשב חזק לעריכה גרפית... איך המחשב הזה? מסך IPS + נבידיה קאודרו מקצועי.. מה אומרים? תודה .
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
קיבלתי פה מפרט שנראה דיי טוב, אך אני צריך כמה ליטושים אחרונים. אני אודה לכם מאוד אם תגיבו כמה שיותר מהר, כי החגים נכנסים ואני רוצה להזמין את המחשב לפני כן(שלא יתעכב) מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 890 1 890 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 580 1 580 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 280 1 280 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E 950 1 950 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 1 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 50 1 50 צורבים? DVD Recorders Price Units…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הכותרת מספקת את רוב המידע- לא נדרש כל דגש על עיצוב חיצוני או מניעת רעש. אני יודע שאפשר להסתפק בלוח אם בסיסי וכרטיס מסך פשוט. HD יוכל להיות של 1/2T. חשבתי על מעבד כפול ליבה של אינטל - השאלה היא איזה עדיף? גודל מסך: 19 תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אחרי שעברתי על אינספור שרשורים אחורה לא הצלחתי למצוא מחשב שיענה על דרישותיי. להלן השאלון - * מטרות המחשב? תיכנות (אקליפס, VS), גלישה "כבדה" באינטרנט (טבים מרובים, אתרי פלאש, יוטיוב), מכונה ורטואלית ברקע = על המחשב להציג ולעבד את שלושת הדברים הללו במקביל. * גודל המסך - 14" (מוכן לשקול גם 13.3). * רזולוציית המסך? אני מניח שזה סטנדרטי. בכל אופן, השימוש העיקרי יהיה תכנות וגלישה, לכן רצוי שהמלל יהיה קריא וברור מספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת יתרון, אם כי לא חובה. * משקל רצוי? משקל לא קריטי, מעדיף מחשב בנוי בצורה מאסיבית על פני משקל נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן. * גודל מינימל…
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
-
-
http://img435.imageshack.us/img435/2802/computeraccessrf4.jpg המחשב למשחקים. החלטתי לא להשקיע 2000 שקל בכרטיס מסך, אם אני מוצא כרטיס מסך ב900 שמעלה את כל המשחקים כרגע, הכי הרבה כשזה כבר לא יהיה טוב אני אחליף... תודה רבה! :]
-
- 8 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אמממ אז ככה...נציין לפני הכל...אחלה של פורום!!!! בקשר לדבר עצמו...נה הפרטים... אני מתחיל ללמוד בביה"ס לעצוב גרפי...אני צריך מחשב נייד שמיועד כמעט כולו לדבר זה כמובן שיש דברים נוספים כמו אינטרנט וכדומה אבל זה בכל מחשב כבר יש כמעט... אז לדבר עצמו! *טווח מחירים (כפי שצויין) - נע בין 4000-4500 שקל...אין אפשרות חריגה אני כבר חורג *מטרות המחשב - המחשב עצמו מיועד לשמוש עיקרי של תוכנות לעצוב גרפי כגון:פלאש, פוטושופ וכו'. (אין צורך במחשב למשחקים שמיעת מוזיקה או כל דבר דומה) *יש לציין שגדול המסך יהיה בין 15 ל17(אם זה חשוב) *פריטים לא רלוונטים - dvd, צורב לא צריך בכלל אז אפשר לוותר על שתי אלו *אם אפשרות שיהיה שקט כן...די רלונטי אז עדיף שיהיה שקט מאוד שאלה קצת ט…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי את דעתכם המלומדת לגבי מפרט מהאינטרנט לעבודה משרדית מינימלית. כדי לחסוך את הטרחה, צריך להגיע עם מערכת ההפעלה כדי שיושקע מינימום מאמץ. אם מפרט זה לא טוב, הייתי שמח לשמוע על מפרט עדיף. * מעבד כפול ליבה Intel® Dual Core E5700 במהירות 3.0GHz * זיכרון מהיר בנפח גדול 2GB DDR 3 במהירות 1333Mhz * דיסק קשיח SAMSUNG 500GB 16MB S.ATA 3 * לוח אם מתקדם Intel® Warm River * צ'יפסט חדיש Intel® G41WV * צורב DVD דו שכבתי SAMSUNG - במהירות X22 בנוסף, שלל הטבות בלעדיות לרוכשים: 1. שדרוג לזיכרון בנפח 4GB DDR3 (במקום 2GB) ב- 149 ש"ח ! 2. מערכת הפעלה - Windows 7 ® Home Premium Hebrew (כולל התקנה ודיסק) במחיר בלעדי, רק 299 ₪ ! תודה לכל המגיבים והעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 787 צפיות
-
-
לילה טוב... המחשב שלי (HP Pavilion ZV5000), לא טוען את הסוללה. מבחינת נורית החיווי (מתחת למשטח ההצבעה)- הנורית דולקת, לפעמים מהבהבת בקצב רציף, אבל אין טעינה. הסוללה תמיד ריקה, ואי-אפשר להפעיל את המחשב ללא חיבור לחשמל. ב"מד-צריכת החשמל", לפעמים יש סמל של X על הסוללה, ולפעמים סימן של ברק בצבע תכלת עם לוכסן אחד על הסוללה. הורדתי עדכון BIOS מאתר HP, שאמור לפתור את הבעיה, אבל שום דבר לא קרה. יש למישהו רעיון כלשהו, לפני שאני קונה סוללה חדשה? תודה מראש גבריאל :-)
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מחשב בייתי שיתמוך ב 4-6 מסכים ,למטרת צפייה בגרפים המחשב לא יהיה מיועד למשחקים!! אשמח לעזרה תודה רבה שי כרגע יש לי מחשב עם עם לוח אם P35-DS3L ,האם בלוח כזה אני יכול לעבוד עם שני כרטיסי מסך?
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
תקציב - 4000 ש"ח. אם יש הבדל ממש משמעותי עבור השימוש היחסית בסיסי, אני אשמח לשמוע. שימוש - בעיקר קריאה ועריכה של מסמכים בoffice עם גלישה סטנדרטית באינטרנט, ומעט (מאוד) צפייה בסרטים. ציוד היקפי - עכבר אלחוטי פשוט. שקט - לא כזה קריטי. מערכת הפעלה - Windows 10 ובנוסף Office (אם יש הנחה לסטודנטים אז אדרבא). חנות - עדיף כזו שעובדת באזור הגולן, אך לא חובה. מתי? - כמה שיותר מהר. חיבורים - סטנדרטי: aux, ethernet, USB, HDMI. שדרוג? לא מתוכנן. כמה דרישות חשובות שלא מצוינות ב"שאלון הרשמי": גודל - 15 אינץ'. משקל - עד 2.5 קילו (רצוי כמה שפחות בתכל'ס). חברה - אין העדפה מיוחדת, אבל כמובן עדיף כמה שפחות bloatware. אח…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם ישנה אפשרות להרחיב אחריות למשל ב HP, אחרי הקנייה של המחשב נייד ? ז"א מחשב נקנה עם אחריות לשנה, האם אני יכול דרך HP להוסיף כסף ולהרחיב את האחריות ? איך זה עובד.. ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. core2do e-7200 1066MHZ 3MB 560 NIS 2.EP-43-DS3L s775 C2Q 1333MHZ,intel P-43 DDR2 1066,PCI-E 508 NIS 3. 2GB kingstone value 220 NIS 4. 9600 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX.10 HDTV 2*DVI PCI-E 679 NIS 5. HEC Compucase 6C11 Midi Tower No Psu 170 NIS 6. 450 W,12cm Fan (24PIN) 140 NIS all : 2277 NIS ksp.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה זקוק בדחיפות רבה לדעתכם הכללית והמקצועית בין שני מפרטי המחשב שמיועדים לעבודות גרפיקה ממוחשבת, שרטוט ממוחשב, תכנון בעזרת מחשב, מולטימדיה, מטרות לימודיות ועוד... ההצעה הראשונה - הצעה שרוצים וממליצים לתת לי. כמובן שהיא זולה יותר. ההצעה השנייה היא מה שאני רוצה וגם חושב שמתאימה יותר. התקציב לא חשוב. רק שיתאים למטרותיי בצורה הטובה ביותר. ההצעה שרוצים: הנדון: הצעת מחיר למחשבCOMPAQ EVO D530 מעבד: Intel® Pentium® 4 HT 3.0 GHz 1MB CACHE 800 MHz front side bus לוח אם: INTEL 865G CHIPSET 800MHZ זיכרון 1GB RAM DDR 400MHz( 2x512) = PC3200d (dual channel) דיסק קשיח 160GB 7200 מאיץ גראפי ON BOARD בקר ENHANCED IDE\ATA-100\INTEGRATED INTO I\O CONTROLLER HUB(ICH2) כונן דיסקטים 3…
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 אינצ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט…
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשימושים וגיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FOOTBALL MANAGER -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לפני כמה חודשים קניתי בקנייה הקבוצתית את הSSD שבכותרת למחשב הנייח שלי. מאז קניתי ASUS VIVOBOOK S400CA ורציתי לשדרג אותו(יחסית למחשב הנייח שלי הוא ממש איטי). אז כרגע אני מעוניין להוסיף סטיק של 4gb ובנוסף להעביר את הSSD לנייד. 1. רציתי לדעת האם זה אפשרי ואם כן מה אני אצטרך בשביל זה? 2. האם הוא יסתדר עם הSSD הקטן שיושב על המחשב? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3000+ (S-754) (box) 1 1280 1280 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ KV8-MAX III (s754) 1 880 880 זכרונות? DDR 500 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 2 610 1220 כרטיסי מסך? ATI כמות מחיר סה"כ RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1 1470 1470 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 120GB SATA 1 610 610 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? CD-ROM כמות מחיר סה"כ LG x52 1 90 90 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans כמות מחיר סה"כ Arctic Silver 5 1 30 30 Vantec Cooler for memory from copper 2 40 80 מארזים? כמות מחיר סה"כ ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 1 260 260 SYSTEM ASSEMLY 190 סה"כ 61…
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-