ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב לחברה, סטודנטית, בתקציב של 3-4K * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אשמח לאופציות ל13" ו15", לא קריטי * רזולוציית המסך? HD/FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? קליל, פחות מקילו וחצי? לא יודע, זה לבחורה.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך, 9 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, מניח שזה סטנדרט * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב עם SSD יכול להיות נחמד, לא חובה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא,א…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד לאחותי שהיא סטודנטית לצרכים די מינימליים כמו אינטרנט, מצגות, אופיס וכדומה. התקציב הוא 3.5-4k. אם אפשר שהאחריות תהיה לשנתיים לפחות. מחכה להמלצות תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב לסטודנטית ראינו את Asus ZenBook UX305 שנראה מתאים לדרישות 256SSD 8Gb ram m3-6Y30 המחשב יהיה בעיקר לשימושי office,web צפייה בסרטים - ללא משחקים. משקל - רצוי שיהיה כמה שיותר קל. אחסון - לא צריך קיבולת גבוהה- מעדיף SSD מסך 13 אפשר לחרוג גם ל14 אם המחשב יהיה בעל יתרון משמעותי, לא צריך מסך מגע. אין דרישה לחיבורים מיוחדים - רק HDMI\DVI לחבר לטלוויזיה לא נדרש כונן אופטי אחריות- רצוי כמה שיותר ארוכה. זמן סוללה - רצוי כמה שיותר ארוך אבל רוב הזמן יהיה זמינות לשקע חשמל. בנתיים הUX305 נראה לי הכי מתאים גם מבחינת עלות (3200) וגם מבחינת מפרט, אם יש הצעות למחשב יותר משתלם שדומה אשמח לעצתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
דרישות לפי חשיבות: 1. שיריץ פוטושופ בצורה נורמלית (אם יש כזה דבר...) 2. משקל קל יחסית 3. זמן סוללה סביר (4 שעות) 4. גודל מסך 14 אינץ' השימוש העיקרי הוא אינטרנט ואופיס וכמובן הפוטושופ. גודל הארדיסק לא בעל חשיבות רבה. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם חברה שלי לומדת משפטים (שנה ראשונה) ויש לה מחשב נייד מרופט וחצי מת שקיבלה בירושה מאמא שלה. אני רוצה לקנות לה במתנה מחשב חדש שתשמש בו ללימודים בעיקר (יש לה מחשב נייח בבית בנוסף). מצרף פה תשובות לשאלות בחוקי הפורום: * מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט ואופיס), גלישה באינטרנט, אולי קצת מוזיקה וצפיה ביוטיוב. לא משהו מעבר לזה. * גודל המסך? 13 או באיזור (כרגע יש לה 11 וקצת קטן מידי). * משקל רצוי? כמה שיותר קל (לא מבין בזה כל כך). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משהו סטנדרטי בסביבות 6-7 שעות (יום לימודים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי בכלל * כו…
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש נייד לאימי (בת 61)לצורך עבודתה -הרצאות/הוראה והנה מס' פרטי מידע 1.הנייד ישמש לעבודה עם אופיס ,מעט סרטים .לא משחקים או משהו כבד אחר 2.יש צורך במסך גדול לפחות 15" לצורך הצגת החומר לאחרים על המסך 3.יציאה לטלויזיה 4.אחריות רחבה למס' שנים עם סבלנות לאנשים שזה להם מחשב ראשון 5.חברה מוכרת ואיכותית לדוגמא HP אשמח לשמוע את דעתכם ואם אפשר לקבל הצעות/מפרטים/דגמים תודה
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה גרפית, צריך שהתוכנות Adobe Illustrator CC, Photoshop, Rhino 5, ו- Solidworks יעבדו לעיתים קרובות גם במקביל. * גודל המסך? 15.6 רצוי מט. * רזולוציית המסך? אין לי מושג, שיהיה נוח לעבוד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה נחמד אם המקלדת מוארת, אבל לא קריטי * משקל רצוי? 2-2.5 בערך.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות עבודה ללא מטען. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB ויהיה נחמד אופיצה ל-MSATA, אם יכנס בתקציב מה טוב, אם לא שתיהיה אופציה בעתיד. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש …
-
- 23 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לאמא שלי. מטרת המחשב: עבודה משרדית פשוטה, בעיקר גלישה באינטרנט, מעט מאד WORD ו- PowerPoint. גודל המסך: לא בטוח, אבל צריך מסך גדול. משהו כמו 15 אינץ' ומעלה. זמן סוללה: לא נדרש זמן סוללה ארוך. ככל הנראה יהיה מחובר לחשמל רוב הזמן. יציאות: רצוי שתהיה יציאת HDMI, אך לא חובה. כוננים: צורב DVD מערכת הפעלה: בתקציב צריך לכלול מערכת הפעלה. המקלדת חייבת לכלול עברית. תודה רבה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה לנייד עד 2500 ש"ח: - שימוש - עבודה משרדית/אינטרנט ושימוש בסיסי - דיסק - SSD קטן למערכת הפעלה (128GB)) + 1TB דיסק לאחסון - זכרון - 8GB RAM לפחות (אם יש 16GB בתקציב הנ"ל אז רצוי) - מעבד - עדיפות ל-I5 - מסך - בין 13-15 אינץ' , עדיפות לגדול מביניהם. - סוללה - מינ' 3 תאים - רצוי עם אחריות ליותר משנה, אם יש דבר כזה. אפשר להתפשר פה ושם אבל זה בגדול תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחשב שיהיה מספיק חזק לעבודות עם AUTOCAD ושות'... אני מחפש מחשב חזק ואמין, בכמה שפחות שאפשר (אם אפשר להוזיל עלויות או מחשבים שפחות או יותר זהים אז אפשר לחסוך כאן) * גודל המסך? 15.6 * מעבד - i5, i7 * זיכרון - לא פחות מ-4,6 ג'יגה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ממש קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ESATA, HDMI וכו) - HDMI חובה * בלוטות? חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ג'יגה מינימום - לפחות 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? DVDRW * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לאו דווקא בינלאומית, אבל דרושה אחריות של איסוף והחזרה 3 שנים (לא פחות) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WINDOWS 7 * ה…
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים קלים (Diablo3 למשל) , עיצוב גרפי (לדוגמא Solidworks) * גודל המסך? עדיף 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-6 שעות יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500gb * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא DELL אפשר לחרוג טיפה , אבל עדיף שלא. חסכון יתקבל בברכה - סטודנט אחרי הכול הסיבה ללא DELL- היא כי בדיוק החזרתי מחשב שקניתי…
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש נייד שישמש איש עסקים, בעיקר אופיס אינטרנט ומייל. היה לי נסיון עם DELL Latitude והנסיון היה גרוע מאוד, לכן אשמח אם זה לא יהיה דל כמובן שעדיף שזה לא יהיה בסכום המלא כי אין באמת צורך למחשב מפלצתי רק אחד שיהיה אמין מאוד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? סביבות ה 14.1 * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה רגיל אין צורך בארוך במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד * בלוטות? לא במיוחד * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא במיוחד * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש העדפה לדברים שהם לא דל תודה מרא…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, הייתי שמחה לכמה המלצות למחשב נייד במחיר של 3500ש"ח +-300ש"ח מטרות המחשב? עריכה גרפית - פוטושופ * גודל המסך?עדיף 15.6" אולי אפשר להסתדר גם עם 14"+ * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ממש לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו), HDMI, יואסבי-3 יהיה יתרון אבל לא חובה. * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא - אבל כן אחריות לשלוש שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *עוד כמה דברים להתחשב בהם, מסך לא מבריק לפחות 4GB זיכרון עם עדיפות ל6 או 8 תודה רב…
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-
-
גיסי עובד בחברה ידועה ואמר שיוכל לסדר לי מחיר טוב למחשב נייד כך שגם אם יש חריגה קטנה בתקציב קחו בחשבון שלי יעלה זול יותר מהמוצהר. השימוש במחשב כמו בכותרת ואשתדל לציין את הפרטים החשובים לי במפרט לפי סדר חשיבות מהראשון לאחרון: 1.הפלטפורמה החדשה montevina 8100 ומעלה. 2.מסך 15.4 (17 אפשרי אבל עדיף שלא בגלל המשקל )וסוללה חזקה. 3.משקל בין 2.0 עד 3.0 ק"ג ולא יותר. 4.אפשרות לחיבור לטלוויזיה,קריאת טביעת אצבע, כמו כן אשמח לחוות דעת לגבי איזו חברה יש ניידים עם אמינות טובה מנסיון, וכמובן לא פחות חשוב שירות טוב .לא משנה לי אם זה סידרה עסקית או ביתית. תודה.
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? פוטושופ חובבני אינטרנט ומשחק פוטבול מנג'ר * גודל המסך? 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין דרישה אבל עם אפשר למה לא אני טס לניו יורק חודש הבא יש סיכוי למצוא מחשב במחיר 3000 שקל תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד שיתאים בעיקר לעריכת תמונות (PS, Lighroom) ועריכת וידאו, ולמעט פיתוח (Visual Studio) . כל שאר היעודים הם קלים יותר (מסמכים, אינטרנט וכו'), אין צורך למשחקים. מסך לא חייב להיות גדול מדי, 14 אינץ' יספיק, אני מתכנן בחלק מהזמן לעבוד עם תחנת עגינה למסך גדול יותר שיהיה צורך. בכל מקרה הרזולוציה ואיכות המסך כן חשובה למטרות הנ"ל. מסך מגע לא חובה, אבל אפשרי, למקרה ואחשוב על פיתוח אפליקציות. כל שאר הפרמטרים מבחינתי פתוחים לגמרי, אין העדפה למשהו ספציפי. מבחינת חברה, יש לי נסיון טוב עם אסוס, אבל לא חובה. תקציב - כ-3000-3500. אשמח להמלצות ואפילו עצות כלליות על מה חשוב להיות הדגש בצרכים כאלה (מעבד,זיכרון, דיסק). תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב הוא לאחי ואני לא מבין בכלל בתחום (גם הוא לא) הבנתי כי יש צורך במסך 15.4" ושיהיה כמה שיותר חזק יקנה רק בארץ. אם יש צורך לענות על שאלות נוספות, תשאלו בבקשה הבנתי שיש את הניידים עם המעבדים החדשים של אינטל, זה הכיוון? לדוגמא http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1557-720-ati.htm
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין לקנות מחשב בישראל * מטרות המחשב? לצורך לימודים בתואר מדעי המחשב+אינטרנט, ממה שהבנתי לימודי תואר מדעי המחשב צריך לתכנת,JAVA + C# ...בדקתי את דרישות המערכת של VISUAL STUDIO ורשום 1.6 מעבד 1 גיגה זיכרון כונן קשיח 5400 סל"ד * גודל המסך? שאוכל לתכנת איתו בנוחות...נראה לי 14-15 בערך,וגם שיהיה כמובן נייד ללימודים * רזולוציית המסך?לא מבין בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?שלא יהיה ממש כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בערך 4-5 שעות יהיה נהדר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא(יש מתאמים לUSB בדולר .... * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?אין * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם …
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לקבל המלצה לנייד בתקציב של עד 800$ (חריגה של 50$ אפשרית עם זה מוצדק..) הקניה תתבצע בארה"ב דרישות: מסך- "14.1 זיכרון- 2GB כונן קשיח - 160-250GB משקל - עד 2.5 ק"ג (רצוי כמה שפחות...) עם צורב דיוידי אחריות בינלאומית שמתי עין על DELL inspiron 1420 ו HP pavilion dv4t מה דעתכם? איזה עוד אפשרויות קימות? איזה מעבד מומלץ? האם מספיק Doul core? או שכדאי Doul 2 Duo? תודה על העזרה, רועי
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גיימינג ( Fallout 3, Mass Effect ), לימודי מדעי המחשב ( בנושא זה המחשב צריך להחזיק 3-4 שנים ) * גודל המסך? לא כל כך חשוב בכל מקרה לא יותר מ 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שהסוללה תחזיק 3 שעות לפחות אבל גם שעתיים זה בסדר ( 90% מהמקומות יש איפה להטעין אז בקטנה ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI.. לא קריטי * בלוטות? אין לי מושג מה זה אומר * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 GB * צורב DVD? אפשרי לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. בארץ מספיק * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. טוב זה כל הבסיס... הנה כמה מחשבים שמצאתי אבל האמת שאני לא סגור על אף אחד מהם ומחפש המלצות מאנשים נוספים: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsam…
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצה על מחשב, הוא צריך להיות יחסית חזק עם די הרבה זיכרון RAM וכרטיס מסך עם זיכרון משל עצמו לצורך עבודה בתוכנות גראפיות של ADOBE. אני צריכה מחשב שיהיה אמין ושישרת אותי כמה שיותר כי זה הוצאה כבדה עבורי. * גודל המסך: 17 אינצ' * משקל רצוי: לא שיקול * זמן סוללה: שיהיה משהו סטנדרטי * אין צורך ביציאות מיוחדת * עדיף שיהיה בלוטות' * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB * שיהיה כונן CD/DVD צורב תודה מראש, אורלי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לקנות נייד בארה"ב בתקציב של עד 2500$. הנייד אמור לשמש כתחנת עבודה לעיצוב תעשייתי של תלת מימד ודו מימד בתוכנות כמו MAYA וכו'. לפי הבנתי אני צריך כרטיס מסך מקצועי מסדרת QUADRO או FIREGL, נדמה לי ש FIREGL של ATI יותר מתאים לתוכנות תלת מימד ועיצוב נכון? המסך צריך להיות בגודל 14-15 והמשקל לא משנה. כמו כן עדיפות למעבד 2.4+ וHD גדול במיוחד. אהה כן וXP PRO חובה. חשבתי ללכת על אחד מהמותגים הגדולים כיוון שהם מציעים אחריות בין לאומית שאת זה אני חייב. אם תוכלו להביא לי דגמים מאתרים בחו"ל שאתם חושבים שמתאימים למטרות שלי אני אשמח מאוד! תודה לכולם!
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום מחפש המלצה לנייד זול ומומלץ (כמה שיותר זול שיעמוד בדרישה) לניגון סרטים (חיבור לפלזמה) וגלישה ברשת. מקסימום תכני HD READY גודל מסך לא רלבנטי תודה
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
הי, אני צריכה בבקשה המלצה למחשב נייד לאחי. שימושים הם בעיקר הורדת תכנים (emule), צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה. בעתיד כנראה גם עריכת מוזיקה חובבנית (אחי ציין תוכנה בשם q base). דגש על צפייה בסרטים כך שאיכות הצפייה חשובה. מסך 15.6 אינטש. רזולוציה טובה לצפייה בסרטים?? המחשב יהיה בעיקר בבית אז פחות קריטי אורך סוללה ומשקל, אם כי תמיד נחמד שהנתונים האלו טובים. יציאת HDMI יתרון לעתיד (כרגע אין בכלל טלויזיה מתאימיה אבל בהמשך אולי תהיה) כונן קשיח אני משערת שעדיף מינימום 320GB? צריך צורב DVD לא רואה צורך קריטי ב- blue tooth זכרון - אני אלך על פי המלצתכם, נוטה ל- 4 ג'יגה אבל אם אתם חושבים ש- 2 מספיק אז בסדר. אם זה 4 אז צריך גם מערכת הפעלה win 7 64-bit אחריות - המחשב כנראה …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הצרכים הם: טכנולוגיית גישה לאינטרנט יכולת הצגת פרזנטציה עיסקית - מולטימדיה HD -מסך מסתובב וכו'... קצת גרפיקה/עיבוד תמונה/צפיפה בוידאו. מחשב נוח לנשיאה לאיש שיווק המתנייד בארץ ובחו"ל. מחשב אמין וכל דבר אחר שיכול להועיל ולא הזכרתי אותו. נ.ב לאחרונה ראיתי פיצר מעניין שמאפשר כתיבה על המסך עם עט כמו שכותבים בצורה ידינית. אשמח אם מישהו יוכל להבסיר במה מדובר + עד כמה הטכנולוגיה הזאת אמינה ויעילה והאם היא יכולה להתאים לצרכים שתארתי? דבר נוסף הוא מה לגבי רכישה בחו"ל בזמנו ראיתי שיש פער מחירים משמעותי מאשר בארץ....? ??? בהערכה גדולה, אריאל.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-