עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by KingYog,

אחרי 8~9 שנים הגיע הזמן שלי לקנות מחש חדש. אין צורך במקלדת, מסך, עכבר ורמקולים. התקציב סביב 6K~ אני רוצה mini-atx מארז קטן שאקח אותו לפעמים לסלון. ההתלבטות שלי היא בין intel ל - amd. amd החדשים באים עם pcie4. אני רוצה כרטיס מסך חזק הרזולציה היא 2K שיתן לי אפשרות להריץ משחקים על הגדרות גבוהות. closed water loop - פנטזיה שבא לי להגשים. RTX דור חדש גם כן בא לי אבל לא איכפת לי להחליף בדור הקרוב של AMD.ATI. התחלתי לבנות מ-newEgg. תודה לעוזרים. מארז SSD קירור זקוק להמלצה, זכרונות, לוח אם, מעבד. תודה רבה לעוזרים.

2. שלום אני חדש פה..כמה חברה מגיימר המליצו לי על האתר.. אז אני בא לבקש קצת עזרה לפי מה ששמעתי אנשים פה רצינים בניתי את הדברים העיקריים ללא ספק + מארז ואולי עוד כמה דברים המחשב נועד למשחקים כבדים,פוטושופ,ומוזיקה [צריך כרטיס כל טוב שיחזיק מערכת קולנוע למחשב ורסיבר] התקציב הוא עד 10000 שקל ללא מסך. אני רוצה מסך דק ושטוח ומוכן להשקיע עד 2000 ש'ח , כלומר המחשב עצמו יכול לעלות עד 8000 שקל. כמובן שצריך הרכבה במעבדה.. תודה לכל העוזרים מראש.. ואני רוצה שרק אנשים שבאמת מבינים יעזרו.. ד'א לא הכנסתי לוח M כי אני רוצה את ה Epox 8KDA3J S-754 sata, gbl ההוא שחסר להם ב-KSP אז או שתביאו לוח אחר כמו ה-Abit kv8 pro או שעדיף כבר להזמין את ה Epox 8KDA3J S-754 sata, gbl מפנדה... קיצר…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שבוע טוב ! ברצוני לקבל חוות דעת על מפרט שבניתי, המחשב מיודע להיות רב תכליתי עם דגש למשחקים , מארז איכותי בעל זרימת אוויר טובה תקציב 5200 , אין צורך במסך מקלדת ועכבר , רק מחשב נטו. המפרט שבניתי חורג מהתקציב ולכן זקוק לעזרתכם לצורך ייעול . כמו כן , התבססתי על המחירים של KSP ו IVORY , כיוון שאלו החנויות היחידות שנמצאות בכרמיאל. להלן המפרט : Processor : Intel Core i5-4570 Haswell , 1020 Processor Cooling Scythe Katana 4 CPU Cooler 130 Memory : G.Skill 8GB DDR3 1333MHz F3-10666CL9S-8GBXL , 410 HD : Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB SATA3 / SATA2 , 420 Samsung MZ7TE120BW 840 EVO Series MZ-7TE120W , 470 MotherBoard : Gigabyte GA-H87-D3H , 535 PowerSupply Seasonic S12…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. טוב,אז את הפורום הזה גיליתי לאחרונה,אחרי שכבר עשיתי מחקר בעניין ובעזרת פורום באתר אחר(שלא אציין אותו פה כדי שלא ימחקו לי את ההודעה חח) הרכבתי לי 2 מפרטים ששונים במקצת אחד מהשני,ואני צריך את עזרתכם לבחור איזה מהם עדיף. הייתי מבקש גם ממכם להרכיב לי מפרט אבל אני כבר די תשוש מכל הרכבת המפרטים הזאת והשוואת המחירים בין החנויות השונות(פנדה,נעה,TMS ועוד).אך,אם אתם מוצאים פגמים קריטיים במפרטים שהבאתי פה ואתם מאמינים שאוכל להוציא הרבה יותר מתקציבי אז ציינו מה אתם היינו עושים עם המחיר הזה.ובכל מקרה ציינו איזה מהמפרטים שהבאתי כאן עדיפים לדעתכם. אציין את המאפיינים הכלליים בחיפוש אחר המחשב שלי: 1.שימושים למחשב - אינטרנט,סרטים,סדרות,משחקים חדשים(שירוצו כמה שיותר טוב).שום עריכה מכל סו…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  5. היי! אני מתכוון לעבור דירה בקרוב ומכיוון שכל הציוד שלי נשאר בבית אני צריך המלצות לקצת אלקטרוניקה לבית החדש. הדברים מאוד בסיסיים- מחשב לאינטרנט, למוסיקה ולסדרות (כולל מסך, מקלדת, עכבר). משהו נורמטיבי, לא חייב להריץ גיימינג, רצוי שתהיה לו יכולת להריץ דברים בסיסיים (פרו, פיפ"א). חשוב חשוב- שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה. מתכוון לקנות חדשה שאתה על הקיר, סביבות 30-40 אינץ'. אם למישהו יש המלצות לדגמים וחברות זה גם המקום. חשוב חשוב- רמקולים. אני רוצה לחבר באיזושהי צורה את הרמקולים לטלוויזיה ולמחשב. איך עושים את זה? אילו חיבורים אני צריך לוודא שיש בשניהם והאם אני צריך להתארגן בצורה מיוחדת? חשוב לי גם לקבל המלצות לערכות של רמקולים (2 או 5). השאיפה היא שכל הסיפור יסתכם בכמה אלפי שקלים ב…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. קישור למחשב + קניה : http://www.ebay.com/itm/New-Asus-17-3-G74SX-BBK7-DV7t-i7-2630QM-Webcam-Laptop-/250887304001?pt=Laptops_Nov05&hash=item3a6a0c7341 אני קונה את המחשב הזה מאיביי ב1200 דולר ... שזה יוצא משהו כמו 4200 שקל עכשיו השאלה שלי : 1)זה בטוח לקנות משם? 2)כשזה יגיע כבר משם עד אליי כמה כסף עוד אני אצטרך להוסיף חוץ מה4200 שקניתי מהם... (מעמ' משלוחים וכל זה) 3)אני יקבל על זה אחריות בארץ מהיבואנית הרשמית של אסוס בארץ ronlight ?? ואם כן כמה זמן [= תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  7. Started by EBanzir,

היי לכולם, אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי ואשמח לעצה שלכם לגבי כמה חלקים שאני חושב על לקנות. חלקים נוכחים: מעבד - AMD Ryzen 5 1600 16GB Ram - 1K Speed כרטיס מסך - GeForce GTX 1080 לוח אם - Gigabyte AB350M-D3H-CF (AM4) אני חושב על להחליף את המעבד, קירור, Ram, אחסון, קייס אלה החלקים שחשבתי על לקנות: https://pcpartpicker.com/list/tpxjGq פחות או יותר כל החלקים מ Amazon חוץ מהקייס שהוא מהארץ בנוסף, רציתי לשאול אם אתם יודעים אם המבצעי Black friday התחילו ב Amazon או לחכות ל27 לפני שאני מזמין? תודה רבה מראש!

8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות אז למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שישוחקו הם כמו BATTLEFIELD 3, MASS EFFECT 2 ועוד... רזולוציה מקסימאלית 1920 על 1080. הגדרות גרפיות ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרט…

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  9. Started by liordavid,

כרגע קיים במחשב שלי HD WD 1TB + 500W ENERMAX LIBERTY מקלדת, עכבר, צורב DVD ומסך כבר יש. (G7 + MX Cordless Duo+ Dell2007FP) מצאתי את המפרט הבא בנועה: OCZ 2048MB DDR2 1066MHZ SLI-Ready Edition EPP Dual Channel 5-5-5-15 - שקל 955 WD 150GB/10000 RAPTOR SATA - שקל 1295 (לא מוכן להתפשר) NZXT LEXA BLACKLINE NO PSU - שקל 565 (לא מוכן להתפשר) Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ BOX Stepping G0 - שקל 1530 (לא מוכן להתפשר) BFG GeForce 8800GT OC 512MB PCI-e 2.0 - שקל 1550 SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM - שקל 275 GIGABYTE GA-P35-DS3R - שקל 740 סה"כ - 6635 שקל

• 14 תגובות
    • 722 צפיות
  10. שלום ידידים , אני צריך ממכם המלצות לגבי קניית לוח אם חדש ,זיכרון 256 וכרטיס גרפי ג'יפורס 4 ,בשביל מעבד את'לון XP ,עד 2000 ש"ח בסה"כ לכל הרכיבים ,כולל המעבד. איזו חברה מומלצת לכל רכיב והסוג הכללי המומלץ לו (כלומר מהירות ,למשל, ללוח אם)? תודה מראש , בובו נ.ב. תמליצו לי גם אם אתם יכולים על מהירות למעבד XP שמתאימה לטווח מחירים שציינתי. תודה!

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. אני זקוק למפרט לעבודה עם FLASH ועריכת וידאו עם PREMIER. האם יש משמעות אם זה INTEL או AMD? בנוסף מה החשיבות של DDR2 אם יש בכלל? יש לי גם בעיה של נפילות מתח בבית - האם כדאי לקנות UPS? אני מתכוון להשקיע עד 6000 שקל. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 514 צפיות
  12. שלום, ברשותי מחשב בן 3 שנים מפרטו הוא: מעבד- Intel Pentium 4 530, 3000 MHz לוח אם- Asus P5GD1-VM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Video, LAN זיכרון- 1024 MB (DDR SDRAM כרטיס מסך- NVIDIA GeForce 6600 GT 128 MB) הארד דיסק- WD 120 GB השימוש העיקרי במחשב הוא למשחקים כבדים. המפרט הנוכחי כבר לא יכול להריץ משחקים חדשים על הגדרות גבוהות ולכן אני חושב לשדרג כמה חלקים. שדרוג מפרט כזה ישתלם לי או שכבר עדיף לקנות מחשב חדש? ברור לי שאם אשדרג אז אני אחליף בראש ובראשונה את הכרטיס מסך. אבל אני לא יודע לאיזה כרטיס כדאי לי להחליף. בכל מקרה יש לי העדפה לכרטיסי המסך של NVIDIA.

• 29 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by eranir,

מרכיב מחשב לשימוש כללי - תכנות, סרטים, אינטרנט, קצת משחקים. החשיבות העיקרית מבחינתי היא לשקט. הרכבתי מפרט שדי עונה על הצרכים, אבל אני לא בטוח בנוגע לחלק מהרכיבים: Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Scythe Mugen 2 - Infinity, יחידות 1 ₪207 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1015 Corsair 4GB Kit DDR3 1600Mhz XMS3 PC3-12800 CL9 Core I5, יחידות 1 ₪678 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1326 Gigabyte GA-P55-UD3 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪705 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1186 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪444 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produc…

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  14. צריך חוות דעת על המפרט הזה, בעיקר חשוב לי: מוכוון גיימינג, לא מתוכנן OC, לא צריך\רוצה RGB אבל נראה שאי אפשר להמנע מזה בימינו. קונה היום. שהמסך יתאים (רוצה לשחק ב 2K, לא 4K או משהו כזה) הכרטיס צריך 850 אז זה הספק שביקשתי, זה יספיק? כן אני יודע שזה לא זמן טוב לקנות וזה יהיה מאוד יקר, אין לי ברירה כרגע.

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  15. יש לי תקציב של משוער של 3500 ש"ח, המחשב מצד אחד מיועד למשחקים, מצד שני לא מדובר בגיימרים מטורפים, מדובר בילד בן 8 שבגילו אין יותר מדיי משחקים (ככה אני סבור) חוץ ממשחקי מכוניות כדוגמת GTA IV וסדרת Need For Speed החדשה, ועוד כמה משחקים שמתאימים לגילו (אם אתם מכירים כמה תתקנו אותי ותפכחו את עיני!). המסך הוא 20 אינץ' והילד כנראה לא מכור ומכור לרזולציות. המטרה היא מחשב שיצליח להפעיל משחקים על הגדרות בינינות לפחות 3 שנים, ושהמחשב כולו - מעבד לפחות - יעמוד בדרישות למשחקים אפילו ל5 שנים הקרובות. עכשיו השאלה היא איפה לתת יותר תקציב, למעבד חזק יותר, או להתפשר קצת על מעבד כדי לקחת את הכרטיס 4850? מניסיון של שנים תמיד המגבלה הייתה הכרטיס מסך שכבר לא תמך - ולא משנה אם הוא עולה 1700 ש"…

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  16. העדיפות היא לקבל לינק למחשב למכירה ולא להרכבה מחשב שיעבדו בו מעט משחקים כמו PES12, שישמש אותי להורדת וצפייה בסרטי HD, שירוץ טוב ושאוכל לבצע בו עבודה משרדית. התקציב 2.7 גמיש ממש מעט. אין צורך במערכת הפעלה. תודה רבה למסייעים!

17. 1. הי אני רוצה לקנות מחשב בשבילי, מחשב לגיימינג ועריכה של סרטונים, תמונות. התקציב הוא 5500 ולא ניתן חריגה בתקציב. 2. אני גם מעוניין לקנות ציוד הקפי (הציוד ההקפי לא כולל את התקציב של ה5500 והתקציב המירבי לציוד ההקפי הכולל הוא 3500 ש"ח). הציוד ההקפי כולל: מקלדת, עכבר, פד שולחן שאני מעריך בערך שגודלו צריך להיות בסביבות המטר לרוחב על 40 סנטימטר, מסך גיימינג איכותי (צריך להיות עם רזולוציה טובה ועדיף 144hz, מאמין שהוא יעלה בסביבות ה1000,1500 ש"ח) ואוזניות. (חשוב לציין שאני רוצה שכל זה יהיה של גיימינג, עדיפות לאורות אך לא חייב). 3. אני רוצה במחשב 3 חיבורים של HDMI וחיבור של SSD. 4. פחות חשוב לי שקט הפעילות של המחשב אבל אני מקליט סרטונים למדיה החברתית…

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  18. Started by 00Amir,

אני עומד להתחיל לעבוד הרבה עם פרימייר ואולי אפטר אפקט, יש לי מחדש חזק אבל יחסית ישן, אני רוצה לשאול אם אני צריך להחליף את כל המחשב או אפשר להסתפק רק בכמה חלקים.. המחשב שברשותי: מעבד I7 - 860@4Ghz לוח אם - P55-UD3a קירור Mugen2 זיכרון : 16GB 1600Mhz - kingston hiperX כרטיס מסך GTX460 1G - קירור I-chill ספק - קרוסייר HX650W כונני מערכת - OCZ vertex2 זוג במערך רייד0. כונני עבודה - זוג 2GB סיגייט ברקודה.. השאלה שלי: אם אני מחליף את הכרטיס מסך לכרטיס מתקדם יותר זה יספיק? או שאני חייב להחליף מעבד ועוד.. תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by alonezer,

אוקי, המחשב הוא של IBM דגם R30 עם פנטיום 3 1.00 GHZ עכשיו כשמדליקים אותו הוא אומר שיש בעיות: 1) אין בטריה אז צריך להכניס חדשה(אני לא משתמש בבטריה אלא רק במטען..) 2)התאריך והשעה לא נכונים את 2 אני יודע איך לתקן אבל כשהוא מכניס אותי לביוס(זה מה שהוא עושה במקום להדליק את המחשב) אז אני נכנס לDATE&TIME ואז זה פשוט נתקע וצריך ריסטרט.. מה אפשר לעשות? אולי עדכון ביוס? אין לי מושג מה יש על הדיסק קשיח כי סתם קיבלתי את המחשב הזה אבל לצערי הDVD שלו לא עובד אז אי אפשר להתקין כלום עליו האם אפשר להתקין עם DVD חיצוני? או אולי באמצעות DISK ON KEY? והאם אפשר לעדכן ביוס במידת הצורך עם DISK ON KEY? תודה רבה. אולי על מחשב כזה גם עדיף לינוקס? אני אשמח להסבר על זה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by meo,

שלום, צריך לשדרג מחשב קיים. מדובר על מעבד, לוח, זיכרון, הרד דיסק וספק. כרטיס מסך רק אם צריך. אפשר גם על הלוח במידה וזה מספיק לשימושים האלה - שימושים עיקריים - החל מאינטרנט דרך וורד ועד עריכת וידאו לפעמים (פרמייר, פוטושופ - מן הסתם יהיו התוכנות הכבדות במחשב). תודה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,500, חריגה של עד 100 ש''ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג(VALORANT, CSGO, NBA2K, FIFA, RDR2" GTA ועוד), תכנות(PyCharm, VS Code) ועריכה (Photoshop, Premiere, After Effects, Illustrator). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, +2K 144HZ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב להיות שקט, אבל אם אפשר עדיף. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…

22. היי, אני מחפש נייד ללימודים, ככה שעדיפות למסך 12.1 או 13 חובה שיהיה קל ובעל מסך מעולה שניתן לקרוא ממנו טקסט (במקום להדפיס ולחסל יער) בעל זמן סוללה גדול מצד שני שיאפשר לי לשדר לטלויזיה סרטי HD עדיפות ל 1080P (יש לי פיתרון היום ל 720P, אני חושב על העתיד) תקציב בסביבות ה 4000-4500 עדיפות לגבול התחתון. תודה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by moshesd,

צריך עזרה בהרכבת מחשב ב-4.5 K....יעדי המחשב הם כללים....גם אינטרנט....צפייה בסרטי HD....קצת משחקים....כולל מסך....לא כולל רמקולים וציוד היקפי! מה המפרט הכי יעיל שאני יוכל לקבל במחיר הזה?....מעדיך לקנות מאייבורי..

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  24. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  25. Started by BloodFist,

ההורים שלי רוצים לקנות לאחי נטבוק ללימודים בכ2000 שקל פחות או יותר. הצרכים הם הקלדה של סיכומים (ובכלל בשיעורים וכו'..), גלישה באינטרנט, ואולי פה ושם הצגה של סרטים ומשחקי דפדפן אם אפשרי (לא חובה.). זהו אני חושב, תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 778 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.