עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Shi Apolo,

היי, באוקטובר אתחיל את לימודי במדעי המחשב בשילוב עם עיצוב תעשייתי. אני זקוק למחשב נייד שיענה על צרכי התכנות והעיצוב, זאת אומרת תוכנות Cad כמו Solidworks ותוכנות Adobe השונות. התכנון הראשוני היה להשקיע יותר כסף ולקנות מק אך האפשרויות התקציביות קטנו וגם הבנתי שתהיה לי בעיית תאימות עם מק לsolidworks. * מטרות המחשב? עבודה גראפית, עבודת עיצוב בסביבת 3D ותכנות. * גודל המסך? אני חושב שעדיף מט לעבודה בחוץ אך אם מסך שכזה מהווה בעיה אז לא משנה. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 FHD 1920x1080 אחד מהשניים עדיף HD מלא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה יכולה לעזור אך גם מקלדת ללא numpad תתקבל * משקל רצוי? שתהיה אפשרות להתנייד איתו עד 2.5 קילו זה סביר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?…

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  2. אהלן, אני מתחיל ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש לקנות מחשב נייד חזק שייתן ביצועים טובים בהרצת קוד לפחות בארבעת השנים הקרובות מעבר ליכולת להריץ קוד מסובך מהר, אני כמובן ארצה גם לראות עליו סרטים בHD וגם לשחק קצת (לא משהו משוגע מידי). התכנון שלי כרגע זה מעבד I5 או I7, זכרון פנימי 4-8 ג'יגה DDR3, מסך סטנדרטי 13-15.6 אינצ', הארד דיסק SSD של כמה מאות ג'יגה (יש לי כונן חיצוני של טרה בשביל כל השטויות), כרטיס מסך עצמאי ממוצע ומעלה (כמובן עם יציאת HDMI). קיבלתי כמה המלצות על סדרת THINKPAD שנותנים את הביצועים הכי טובים במחירים סבירים, אני לא מכיר דגמים ספציפיים אבל.. אני מוכן להשקיע גג 10,000 שקל על המחשב, כמובן שאם לדעתכם אני יכול להביא מחשב שיענה על הצרכים שלי בפחות זה יהי…

• 2 תגובות
    • 618 צפיות
  3. היי חבר מחפש אולטרבוק קטן מ-14 אינץ' עם 8GB זכרון. האם קיימת חיה כזאת? ממה שהאלו החיפושים שלנו עד עכשיו יש קו מפריד. 14 ומעלה יש עם 8GB. למרות שבגודל של 14 יש מעטים. מתחת ל-14 אין בכלל. האם יש סיבה לזה? תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  4. Started by 1stcowgirl,

אז זה הIMAC: הייתי מבקשת שתיתנו לי לינק ל KSP או IVORY לזכרונות הכי זולים שמתאימים ל IMAC. רצוי 4X4 וזה ה IMAC:

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  5. Started by idopo25,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים maple story far cry 3 battlefield crysis3 cod.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23' 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אפילו עדיף אם אפשר בתקציב אולטרה 3. האם יש צור…

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  6. אני מחפש מחשב טוב שיחזיק לי כמה שנים אבל שלא יהיה מוגזם. בעיקרון אני לא כל כך רוצה לעבור את ה-7000 ש"ח אבל אם אין ברירה אז אני מוכן לכל הצעה טובה. * מטרות המחשב?משחקים ותכנות 3D כבדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?17.3 * רזולוציית המסך? 1920X1080 *האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק בגלל שבדרך כלל הם יותר טובים, אבל זה אפשרי גם מאט. * משקל רצוי?כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא. * Bluetooth?עדיף, אבל לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?1TB 7200rpm מעדיף. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא ממש. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם:8GB זיכרון תודה.

• 5 תגובות
    • 994 צפיות
  7. Started by god of war,

לוח אם: gigabyte g31m-es2l מעבד: intel dual core e5300 2.6 ghz ספק כוח: 500W ספק מאפן בלחץ 50-60 שקל זיכרון: די די אר 2, 2 זכרונות של 2 גיגה כרטיס מסך: gainward gts 250 512 mb vram מארז בסביבות 160 שקל בלחץ. דיסק קשיח: 40 גיגה. חח אולי ב15 שקל בלחץ. צורב, סאטה של סוני ב60 שקל, יש אפשרות לרכוש עד 4 כוננים שכל אחד הוא 60 שקל

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  8. הדרישות הן: שיריץ Win98SE בלי בעיות (שיהיה אפשר למצוא בקלות את כל הדרייברים) ושיהיה לו חיבור Parallel. יש המלצות?

• 7 תגובות
    • 734 צפיות
  9. Started by Shahar Keinan,

שלום לכולם, אני אשתמש בפורמט לצורך ההתחלה... שאלה נוספת - בכל מפרט שראיתי כמעט, מערכת הפעלה אינה כלולה. בהעדר מערכת הפעלה - מהי האלטרנטיבה? 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה. תכני HD, הורדות וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) XBMC, UTORRENT. תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  10. Started by caveman,

שלום חברים, לאחרונה הmain computer שהוא נייח החליט לזייף, ובגלל שהייתי רוצה להיות יותר נייד בתוך הבית החלטתי שיהיה לי טוב יותר עם אולטרה בוק. * מטרות המחשב? - אני צריך המלצה לאוטרה בוק שיהיה חיית עבודה, יעבוד אינטנסיבית יום שלם ויגלה אמינות חזקה. כוח עיבוד וזכרון שיאפשרו הרצת מספר יישומי על במקביל כגון CS6, דפדפן, אופיס, אייטונס, ותוכנת כתיבת קוד, כולם במקביל. לעיתים יעבוד עם מסך נוסף, אם זה משנה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? -חשוב לי שהמסך יהיה מאוד מאוד איכותי וברזולוציה גבוה מאוד, 15 אינצ', אם יש 17 מה טוב. * רזולוציית המסך? - FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - nope * משקל רצוי? - לא רלוו…

• 6 תגובות
    • 878 צפיות
  11. Started by UrKiller,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד ל 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בייתי משחקי דפדפן וגלישה אולי קצת גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…

12. Started by Shaool Levy,

שלום, אני מעוניין לקנות מפרט מחשב לאנימציה וצריך עזרה, המחשב צריך להריץ ולרנדר 3ds max, maya, after effects ז"א מעבדת חזק, וכמות מכובדת של ראם וכרטיס מסך מכובד אני מעוניין להוציא בסביבות ה6-8 אלף שקל יש למישהו הצעה??

13. Started by באתי ללמוד,

הוזכר כאן לגביי דגמי מעבדים חדשים שאמורים לצאת/להגיע לארץ ולהיות חסכוניים יותר. באיזה דגמים מדובר? בארה"ב כבר יש ניידים כאלה או גם שם כדאי לחכות? תודה

• 2 תגובות
    • 610 צפיות
  14. שלום רב, אני מחפש לפטופ לאמא שלי. אני יודע שיש ונדורים שונים שלא קונים מהם בחיים לפטופים, ואני בעצם מחפש פה את המלצתכם למחשב האידאלי בשבילה... המחשב כנראה ייקנה בארץ, למרות שאם תהיה המלצה ספציפית על משהו ששווה לקנות בחו"ל זה גם לא תהיה בעיה... * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך - 13-14 .לא כל כך יודע מה ההבדלים בין מאט למבריק, אבל מעדיף מסך טוב בשבילה. ועדיפות גם לטא'צ. * משקל רצוי - כמה שיותר קל כמובן... הכוונה שהוא יהיה איתה בתיק כל הזמן. * זמן סוללה - רצוי כמה שיותר ארוך לעבודה משרדית. אני לא יודע מה הסטנדרט אבל לפחות כמה שעות טובות של עבודה משרדדית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא קריטי, עדיפות ליותר מ-2 USB ושיהיה HDMI (בשבילי לסרט…

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  15. יש לאסוס S400CA בגירסת i5 שתי וריאציות, אחת פופולרית בדגם CA006H עם מעבד Intel® Core™ i5-3317U Processor 1.7GHz ואחת נדירה יותר בדגם CA129H עם מעבד Intel® Core™ i5-3337U Processor 1.8GHz על הנייר זה ההבדל היחיד בין שתי הגירסאות לאותו מחשב, האם מישהו יודע על סיבה קונקרטית יותר להבדל בגירסאות (כזו שלא מספרים לי בחנות)?

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  16. Started by צפיד,

מפרט שהורכב ב TMS לגיימיניג סרטים ופוטושופ,אני לא סגור על קירור למעבד על מארז ועל מאווררים, חשבתי על קירור מים משהו כמו ה CORSAIR H100i 77 CFM) אודה לחות דעת[TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%]כמות[/TD] [TD=width: 10%]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%]1[/TD] [TD=width: 10%]₪1492[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Scythe NINJA 3[/TD] [TD=width: 10%]1[/TD] [TD=width: 10%]₪199[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-Z87X-OC for 1150[/TD] [TD=width: 10%]1[/TD] …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן חברים, שמי בר, ואני עוזר לאמא שלי בקשר למחשב חדש שהיא רוצה: היא מבקשת ממני מחשב שיהיה כמה שיותר זול בתקווה לא לעבור את האלפייה (ואני לא יודע אם זה אכן ריאלי, אבקש ייעוץ גם לגבי זה), ועם זאת אמין, לצרכים מאוד בסיסיים כגון גלישה באתרים, יוטיוב וכו'. בנוסף, אני מאוד רוצה שהמחשב יגיע "מוכן לתפעול פשוט", בעצם מכיל מערכת הפעלה, תוכנות חיוניות ועזרים בצורה נוחה ( כגון CHROME, WORD, FLASH\JAVA ,אנטי וירוס ראוי וכו'), שיהיה נוח לתפעול מיידי ללא צורך בהורדת תוכנות מהאינטרנט (כי לעולם לא ידענו להסתדר עם זה). ארצה לדעת גם אם יש תוספת במחיר לגבי עניין ה"תפעול הפשוט". אבקש גם ייעוץ לגבי מקלדת ועכבר , שניהם זולים בסיסיים אמינים ואלחוטיים. החנות ממנה ארצה לקנות את המחשב היא RSM שבע…

• 9 תגובות
    • 777 צפיות
  18. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , עבודה משרדית . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - דיאבלו 3 ,סימסיטי ומשחקי מירוצים למיניהם . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' מינימום . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 20 תגובות
    • 5.5k צפיות
  19. שלום לכולם אז המחשב הישן כבר מזדקן מאוד, ומת ההארד דיסק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא .. 7k זה מכובד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים באיכות גבוהה, גלישה וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד …

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by toyo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ועבודה עם תוכנת עיצוב ותכנון Solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הידועים והטובים כגון battlefield crysis3 וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23' 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צור…

• 9 תגובות
    • 838 צפיות
  21. Started by OR2OOO,

אחרי הרבה זמן אני מתכנן לקנות מחשב HTPC לסלון, שתחובר למסך 42', רציתי לקבל את ההמלצות שלכם. אני מעוניין שהמחשב יבוסס על המעבד G2020, יחד עם 4GB זיכרון, בנוסף למארז קטן שלא תופס הרבה מקום, אני מעוניין לעבוד עם הליבה הגרפית המובנית במעבד, אז אין צורך לכלול כרטיס מסך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל ניתן 100-150 ש"ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -…

22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מקסימום גיימינג מינימום מחיר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הי, אני מעוניין לקנות מחשב נייח כאשר השימושים העיקריים (מעבר לגלישה סטנדרטית וכ'ו) הם עבודה עם תוכנות Adobe (פוטושופ ולייטרום בעיקר אך לא רק) וצפייה בסרטי HD (המחשב מחובר ישירות לטלויזיה). כמה תשובות לשאלות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה באמת שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ציינתי למעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בשום ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?קניתי לפני שנה בערך כרטיס מסך nVidia GeForce 210 עם יציאות HDMI ו-DVI כדי שאוכל לחב…

• 1 תגובה
    • 485 צפיות
  24. שלום לכולם, לצערי הלוח אם שלי שבק חיים, לוח מסוג Asus P7P55D http://www.asus.com/Motherboards/P7P55D/ אני מחפש תחליף ללוח, אם יש צורך אז גם למעבד כאשר המעבד שיש לי הוא i5 אני לא ממש זוכר את הדגם לצערי. אשמח למצוא תחילף ללוח אם. אם יש צורך אז גם מעבד, ואם יש עוד צורך אז להחליף את כל הרכיבים. חשוב לציין יש לי זכרונות של DDR3 4G x2 כרטיס מסך עם חיבור PCI-E כונן 320GB ו SSD 125 GB אשמח להמלצות, המחיר יכול להגיע ל 2000 ש"ח. המחשב מיועד למשחקים. תודה רבה לעוזרים אענה לכל שארה במהירות מרבית! שוב תודה.

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  25. Started by alanir,

מחפש מפרט לשימוש כללי. גלישה באינטרנט + הורדות (יוטרנט) + אופיס + דואר אלקטרוני (אואטלוק). המחשב דלוק כל הזמן לכן אני מניח שצריך קירור טוב וספק כוח טוב. תודה. עמית 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, יוטורנט, אופיס, אימיילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - יוטרנט ואופיס כל הזמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 1 תגובה
    • 538 צפיות

דיונים חדשים בפורומים