ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש call of duty, bf4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 26 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לעוזרים! חברה שלי מתחילה עוד מעט לימודי עיצוב גרפי והיא צריכה לרכוש מחשב טוב. אני לא יודעת בדיוק מה יהיו התוכנות אבל אני בטוחה שחלק מכם יודעים בטח משהו בסגנון של PHOTOSHOP, 3Dmax, ILLUSTRASOR וכדומה. איזו חברה הכי מומלצת למחשב גרפי? 1. HD צריך להיות מעל 500 ג'. 2. מסך 19 אינצ' לפחות. 3. רצוי מאוד שהמחשב יהיה מאוד שקט 4. כרטיס מסך מטורף שיריץ את כל התוכנות הכבדות של העיצוב הגרפי. 5. מעבד חזק ויציב - 4 ליבות. 6. צורב DVD + כונן רגיל DVD. 7. קירור טוב למעבד, כרטיס מסך ולמארז. 8. מקלדת ועכבר איכותיים לא משנה החברה. 9. מארז שקט ואיכותי. אם אתם יודעים עוד על דברים שהיא זקוקה להם במחשב אשמח לשמוע !! בתודה, מורן.
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
היי חברים, קיבלתי המלצה מחבר לבוא ולהתייעץ עם אנשים חכמים באתר, לכן אני פה. אז ככה: אני מעוניינת במחשב חדש, שישמש אותי לשימושים סטנדרטיים - אינטרנט, מייל, אופיס, פוטושופ.... אני מעריכה איכות ביצוע ומהירות. חשוב לי כרטיס קול טוב (משמש לי למוזיקה), כרטיס מסך טוב - אבל לא לגיימרים, HD מספיק לי עד 160 גי'גה (יש לי היום 60 ועדיין לא ניצלתי את כולו). RAM - מוכנה להשקיע ב- 2 ג'יגה (מאידך יש לי 1G+256M במחשב הישן וחשבתי אולי להעביר אחד מהם לחדש). כניסות USB - נראה לי מובן מאליו שיהיו לפחות 4 ולפחות 2 קדמיות. נכון?.. אני רוצה לקבל שירות של העתקת הHD הקיים שלי לחדש, עם הגדרת מחיצות. אבל לא מחייב. מעוניינת להשקיע עד 2500 ש"ח לכל היותר, שכן יש לי כבר מסך דק (עכבר, מקלדת..) וצריכה רק …
-
- 5 תגובות
- 588 צפיות
-
-
1. תקציב אין הגבלה של ממש. אבל אני לא חושב שיש צורך לעבור את ה-3000 שקל. 2. שימוש עריכה גרפית, אינטרנט, סרטים, פיתוח, וירטואליזציה והרבה מולטי טאסקינג. 3. ציוד היקפי יש הכל, כרגע מסך DELL U2410 ועוד מסך 19" כללי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? שקט חשוב (7) המחשב נמצא בחדר עבודה על גבי שולחן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע 7. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא ממש, אולי של כרטיס מסך בעתיד או זיכרון. 8.מידע נוסף המחשב היום רץ על Intel Q9450 לוח אם של ASUS כרטיס מסך ASUS 8800GS 4G זיכרון מארז ANTEC P180 וספק חדש של CORSAIR HX650 מתלבט בין i5 ל i7 בין : MSI z68a-gd65 ASUS P8z…
-
- 5 תגובות
- 686 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: תוכנות חישוב וגרפיות כגון מטלב, Solidwork, Grapher, Origin וכדו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כן, מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. רחובות והסביבה 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA? לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המ…
-
- 7 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני ארבעה חודשים פרסמתי בפורום בקשה למפרט מחשב, וקיבלתי המלצות טובות. ימים ספורים אח"כ זינקו מחירי ההרדיסקים ב 400-500 ש"ח, וכן סוחר המחשבים אמר לי שלפני חג המולד כל הרכיבים מתייקרים (נניח) וכדאי שאחכה. עכשיו אני הולך על זה. הערה למנהל הפורום: עמך הסליחה וההבנה אם הייתי צריך להמשיך את השרשור המקורי ולא לפתוח חדש... ההודעה כאן מעודכנת לצרכי התקופה. ולמפרט: התקציב הוא 3500-4000, כאשר ה-4000 הוא באמת גג שעדיף להתרחק ממנו. המחיר לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים (יש לי מספיק מכולם). אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לי לשימושים הרווחים הבאים: 1) מספר דפדפנים פתוחים במקביל (בד"כ כ-2-3 כרום ופיירפוקס אחד) עם לא מעט (אפילו 20) טאבים פתוחים בכ"א. (חולה בטיביטיס קשה...)…
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? 80-85 % משחקים 15-20 % עבודה עם תוכנות Solidworks ו matlab וכמובן כל הדברים הרגילים אופיס וורד וכו' א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש בתדירות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 23 inch * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא מכיר כל כך אני רק חוזר לשחק עכשיו אז נאמר של…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(לא חובה על הרזולוציה המקסימאלית אבל כן שואף לרזולוציה טובה פלוס), סרטים בחיבור נוסף ל-LCD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין איזשהם תוכנות ספציפיות, לרוב תוכנות שיתוף קבצים ולעיתים אופיס. אם זה קשור, אז אני משתמש לא מעט בתוכנות מדיה(VLC Media Player לדוגמא) לצפייה בסרטי Bluray כבדים בטלוויזיה, אותה אחבר מכרטיס המסך של המחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 3 תגובות
- 817 צפיות
-
-
המלצה למפרט לחבר ב2800-3000 למשחקים לא רציניים שיהיה שקט לא משהו רציני אבל שקט, 500G, יעבוד על xp. ללא אוברקלוק ללא ציוד הקפי. תודה מראש ערן
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי על מפרט שינצל את ה4500 שקל הכי טוב שאפשר! רק עוד דבר, אני מאוד רוצה את הכרטיס מסך הזה -http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2925 אבל הוא נמכר ב800 שקל רק אם קונים מחשב ב-RSM. מישהו יכול להמליץ על החנות הזאת? כדאי להזמין ממנה את כל המחשב במישלוח? (הם נמצאים במרכז ואני בצפון...) חובה מעבד אינטל וכ.מסך NVIDIA. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל עד השקל האחרון בצורה הכי טובה שאפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן, אבל ברוב החנויות יש הנחה על מזומן של בערך 2% (2% ב4500 זה 90ש"ח) 2. מה שימושי המחשב? - בעיקר משחקים + פוטושופ ו-וDreamweaver + סטרימר לפלייסטיישן 3 / Media Cente…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני כבר לא מעודכן בחידושים ובכל המעבדים והצ'יפסטים החדשים ואני מחפש מחשב ביתי לשימושים בינוניים המחשב בעיקר לאינטרנט מסמכים וסרטים (ולמידה בסיסית של הכרת המחשב) אבל יש מצב שאצטרך גם תוכנה שדורשת יותר משאבים כמו אוטוקאד ישן (כנראה עד גירסה 2008 - יש לי בעיה בנוגע לאיזה מערכת הפעלה להתקין - כנראה אתקין XP) לעבודה התקציב הוא עד 1500 (אם קיימת עסקת חבילה יותר יקרה בתוספת למסך מקלדת עכבר ואולי גם מדפסת משולבת עם פקס אשמח לשמוע) חשבתי על מעבד I3 2100 ולהשקיע מעט יותר בכרטיס מסך ובזכרון (בערך 4GB) מצורף קישור למערכת מוואלה שופס מה דעתכם? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IW2130750GB ולשדרג את הכרטיס מסך ביררתי את זה בנוגע למארז אי אפשר להוסיף מאווררים (האם…
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
ללא מסך מחשב אם ניתן מחשב שיריץ את CoD ו Fifa החדשים תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 707 צפיות
-
-
בקשה לחבר.. הוא רוצה מחשב לגיימינג שיחזיק ויהיה טוב כמה שנים טובות, ושיהיה לגיימינג. בסביבות ה4000 עם חריגה ל500 ללא ציוד היקפי תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי תקציב של 4000 ש"ח המחשב יהיה בעיקר למשחקים ואינטרנט. אשמח לקבל הצעות למפרטים שיתמודדו בצורה טובה יחסית עם המשחקים:CRYSIS,GEARS OF WAR,BIOSHOCK,COD4 הנ"ל.(ללא מסך וללא ציוד היקפי). תודה על התשובה המהירה, MARMARK.
-
- 6 תגובות
- 631 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה ושימוש כללי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1360x1024 - מסך 32'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, והרדיסק רגיל (כרטיס מסך שמובנה בלוח יספיק). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 ,חשיבות למינימום רעש. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב לשימוש בתוכנת MAYA /VISUALSTUDIO/PHOTOSHOP/SQL-SERVER/PREMEIER/AFTER AFFECT ההצעה שקיבלתי היא: מעבד: CORE 2 QUAD Q6600 ,1066MHZ,S775,8MB לוח אם: ASUS P5QL-E S775 C2Q 1600MHZ,INTEL P43,DDRll 1066,PCI-E 2.0,1394A זיכרונות: DDR ll 800 MHZ 2GB KINGSTON VALUE כרטיס מסך: ASUS HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 320 GB 7200 RPM,16MB,SATA ll צורב: LG DVDRW GH22NSx22 BLACK SATA מאורר וקירור: THERMALTAKE TMG I1 CPU HEATPIPE COOLER FOR INTEL LGA775 מארז: COOLMASTER CM 690 BLACK ספקי כוח: CHIEFTEC 550W ACTIVE PFC 12CM FAN?24 PIN תוכנות: WINDOWS XP HOME HEBRU מחיר סה"כ כולל הרכבה 4340 נאמר לי בחנות שעדיף לי ליקנות VISTA כי הXP לא מסוגל לזהו…
-
- 10 תגובות
- 869 צפיות
-
-
היי! ארצה המלצה למפרט מחשב בתקציב של בין 1200 עד גג 1500 ש"ח(ללא מסך וציוד הקפי נוסף) שימושי המחשב יהיו בעיקר אינטרנט וסרטים. לפעמים לשימוש משחקים: לכן יש לי כרטיס מסך Gforce9500 שחשוב שיהיה סלוט בשבילו על הלוח אם וספק מספיק טוב בשביל להחזיק אותו. חשוב לי איוורור טוב, ושיהיה שקט. אני גר במרכז, ת"א. תודה רבה על עזרתכם!!! ;D
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש מפרט למחשב לצורכי משחקים, עבודה שוטפת ואינטרנט-לא מתוכנן OC כמו כן אשמח להמלצנ על מסך דק '19 שיתווסף למפרט אך לא כלול בתקציב. תודה מראש משה
-
- 4 תגובות
- 575 צפיות
-
-
לכל האנשים שלום. אני שוב מבקש את עזרתכם בבנית מפרט מחשב. אבא של ידידה שלי רוצה לקנות להם מחשב חדש לבית. התקציב שלהם זה עד 3K אבל אולי ניתן לבנות גם מפרט בפחות וכך גם כדי. השימושים שלהם הם אינטרנט הורדות של סרטים ומוזיקה, אמא שלה משתמשת הרבה באופיס מכיוון שהיא מורה. אני חושב שעדיף כרטיס מסך לא מובנה על הלוח אם וחשבתי על הE8400 של אינטל וזכרונות 4GB. תודה לכם על עזרתכם. בברכה, אלדד כהן.
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר, תיכנות ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן: Unity3D, After Effects, VMware Workstation (2 VM's at once) תדיר: Photoshop, Visual Studio 2008 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3, Skyrim, Syndicate, Diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים ש…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב למומחי HWzone, אני מתכנן לרכוש מחשב או חלקים ולהרכיב לבד. הכנתי מפרט שבחרתי על פי אתר שמצאתי בפורום. אשמח לקבל דעתכם על התאמת הרכיבים והאם יש דרך להוזיל את הקניה. כמו כן בחרתי קירור למעבד וספק עקב חוסר ידע בנושא. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים מהתקופה האחרונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכת וידאו - אחת לתקופה ב) במידה והמחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לשימוש גיימינג וסטירמר בו זמנית של המשחק וכן שימוש בפוטושופ לעריכה . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 6K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לשימוש משחקים וכן עריכת פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך הכול 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם במפרט למחשב גיימינג לא כבד השימוש יהיה למשחקים כמו פורטנייט וכו' ראיתי בפורום מדור מחשבים מומלצים את המפרט המופיע מטה ונראה לי די סבבה במיוחד שאוכל לשדרג קצת את המחשב הזה בהמשך. אשמח לדעת האם היום כבר יש חלופות טובות יותר בעלות מול תועלת. תודה מראש מעבד AMD Ryzen 3 3300X 4-Core CPU BOX 650 ₪ לוח-אם Asus PRIME B450M-A | Gigabyte B450M-DS3H 400 ₪ זכרונות DDR4 16GB 2X8GB 2933Mhz-3200Mhz CL14-16 400 ₪ כרטיס מסך NVIDIA Geforce GTX 1660 Super 6GB 1,200 ₪ …
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט של מחשב גיימינג לנער. תקציב עד 4000 ש"ח (אני הולך לקנות אותו באילת אז אפשר להוריד את המע"מ). המשחקים שהוא משחק בהם: Fortnite, Minecraft, Overwatch, Fall guys, Valorant, Counter strike global offensive, Just cause 4, GTA אני מעדיף מעבד i7 דור 10 תודה
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
שלום, מצורפים 2 מפרטים, די דומים. אשמח לקבל המלצות אם צריך לשנות או להוסיף משהו.
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-