ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,458 דיונים בפורום זה
-
זו שאלה כללית כך שאין לי פרטים להוסיף לגבי תוכנות ספציפיות ודפוס שימוש. אני רוצה לקנות מחשב לעבודה משרדית מאומצת. מה זה מאומצת? נניח 20 טאבים בדפדפן שברקע קובץ אקסל גדול, אווטלוק ואיזה נגן שמתנגן לו... המעבדים שיהיו על הפרק (ממה שראיתי בפורום) הם: g2020, i3 3220, i5 4570, i5 3470 השאלה שלי: בתקציב מוגבל כמובן, מה היה נותן ביצועים טובים יותר? "לעלות" בדרגת המעבד לשיפור הביצועים או לקחת מעבד בסיסי ולהוסיף SSD? יום טוב!
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
יש את כל העיניין הזה עם התאים בסוללה ואני לא כל כך מבין בזה, הייתה לי סוללה שהחזיקה ממש הרבה זמן ועכשיו היא בקושי מחזיקה 3-4 שעות (עברו כבר 4 שנים מאז שקניתי את הלפטופ) אני מעוניין לקנות סוללה מקורית וטובה שתחזיק לפחות כמו שמה שיש לי עכשיו החזיקה בהתחלה... אם יש לכם המלצות גם מאיפה לקנות זה יהיה אחלה! תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים והרכבתי 2 מפרטים שנראים לי מתאימים כיום יש לי i5 (S1156 2.8GHz 760) בתדר 3 גיגה עם GTX460 שלא מתמודד יפה עם BF3 ומשחקים כבדים אשמח גם למפרט שונה במידה והשניים שלי לא טובים 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4, gtaV,bf3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נ…
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
ראיתי את המפרטים שקיימים בעמוד המפרטים. המפרט הראשון הקיים למדיה סנטר עניין אותי השאלה היחידה שלי היא האם המעבד הקיים במפרט (AMD A4) מספיק בכדי לגלוש מעט באינטרנט בנוסף או שכדאי לשקול לשדרג אותו. התקציב הכללי הוא עד 2000 שקל. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי. צריך המלצה לנייד עד 2500 (אפשרי מאילת למשל KSP כדי לחסוך את ה18% מע"מ) לסטודנט - קל נשיאה + 15.6''
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב נייד מדגם ASUS X54C בעל נפח זיכרון פנימי 2GB - מפרט. לשימושי המולטיטאסקינג שלי בWIN 7 הזיכרון לא כל כך מספיק . הייתי שמח לקבל המלצה מה לעשות? - לפתוח בבית או להתקין בחברה (כדוגמת אייבורי/ksp)? - האם להוציא את המודול הקיים (או שמדובר על בכרטיס מולחם ללוח?) ולהכניס 4GB או להכניס מודול נוסף של 2GB או בכלל להכניס מודול נוסף של 4GB ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם יש איזו בעיה עם שימוש במטען אוניברסלי כגון זה : http://www.ebay.com/itm/2012-Hot-Sale-Universal-96W-Laptop-AC-Power-adapter-with-Dell-Plug-35DI-/330796969234?pt=US_USB_Cables_Hubs_Adapters&hash=item4d05092d12 האם מישהו ניסה את זה או משהו דומה?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז בעצם מחר אני אמור ללכת לקנות אותו, רק רציתי לדעת אם יש דבר שכדאי לשנות? שהוא יותר משתלם? או שזה אחלה? http://www.tms.co.il/preview/spec/mg54es7t/1 בעיקרון המפרט הקודם היה עם GTX 660TI, והיה אמור לעלות 4900, אבל בגלל שGTX 760 יצא אז לקחתי אותו, הבנתי שהוא היורש שלו..
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
1) התקציב המשוער הוא לכל היותר 2500 שקל. התכנון לקנות את המחשב ב-Ebay אנגליה כיוון שאני טס לבקר דודים בצרפת. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים וכתיבת קוד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא כך כל מבין בזה מעריך שגודל ממוצע בערך 15-16 אינץ. אין לי שמץ מה ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? גם לא כל כך מבין בזה, מעריך שרזולוציה סטנדרטית שיהיה ניתן לראות סרטים ולעבוד בצורה נורמלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? רצוי לא כבד במיוחד, ישמש ללימודים ולכן עדיפות למשקל קליל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי זמן סוללה ארוך, ממוצע לדעתי 8 שעות יכול להיות מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת HD * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונ…
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר לקנות מחשב לעבודה משרדית מאייבורי. בעיקרון הלכתי לפי המפרט הזה ממדור מפרטים ממולצים: http://tinyurl.com/lugaf2z רק צריך את ה V שבחרתי את החלקים הנכונים... לגבי המעבד- בחרתי גרסת BOX וגם קירור חיצוני כי אין להם באתר גרסאות TRAY בכלל, אבל לפי מה שהבנתי אפשר לבקש מהם להחליף את הקירור לחיצוני ולהזדכות על הסטוק. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים קלים (אין דוגמה למשחקים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ו…
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
בס"ד אני בתהליך של חיפוש מחשב נייד חדש, ועלו לי כמה שאלות שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות לי עליהם: 1. האם המעבדים החסכוניים (סדרת הU) יכולים לרוץ באופן רציף גם על מהירות גבוהה יותר (הבנתי שיש שם איזו אפשרות שנקראת BOOST)? ואם כן, במה המעבדים הרגילים יותר טובים? 2. הגיעה אלי הצעה לקנות מחשב עסקי מהסדרות הכי טובות של החברות (elitebook, probook, Latitude) במחירים זולים מאוד (זה אמין!) אך מדגמים ישנים קצת. למשל עם מעבד 2XXXM או בלי USB 3.0. זה שווה את העובדה שהמחשב נחשב עסקי ומגיע ישר עם 3 שנים אחריות? בתקווה לתשובה מהירה, ותודה מראש
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
היי , לאחר לא מעט בירורים נרכשו הפרטים הבאים: מעבד 4770K GIGABYTE GA-Z87X-OC LGA 1150 Intel Z87 HDMI http://ksp.co.il/?uin=19225 ADATA XPG SX900 ASX900S3-256GM-C 2.5" 256GB SATA III MLC Internal Solid State Drive (SSD) http://www.skypc.co.il/pl_product~ASX900S3-256GM-C~179~0.htm Kingston HyperX Predator Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2133 Desktop Memory Model KHX21C11T2K2/16X http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820104331 כרגע מסך HANSG 1080P 27" (אשדרג לDELL 1080P 24" בקרוב) דברים שצריך לקנות: קירור למעבד : חשבתי על מערכת מים סגורה - יש למישהו המלצות?האם כדאי? תקציב עד 100 דולר. אני עומד לבצע רכישה לכרטיס מסך: GTX770 של MSI או GIGABYTE ג…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב חדש לדירה עיקר השימוש אינטרנט אופיס הורדת סרטים ב HD (שידור לטלויזיה דרך רשת ביתית) ואחסון משחקים - ממש ממש בקטנה (אולי משחקי ילדים) 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שניתן לחסוך אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +-250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
מטרות המחשב - מחשב סטודנט נייד לעבודה שוטפת, גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים. גודל המסך:13" (אפשר גם יותר, אך מעדיף 13 אינץ) * רזולוציית המסך? שתתאים למטרות, שלא תיהיה נמוכה מדיי. מסך מבריק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? חשוב שיהיה קל משקל/ כמו macbook air. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 - 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? היציאות הסטנדרטיות שיש היום(hdmi,usb03) * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני חושב שכדי שהמחשב יהייה דק אני חייב SSD לא? + זה ישפר את הביצועים נכון? 128 GB יספיק, אני אעדיף יותר, אם ניתן. …
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
הי חברה, חשבתי על macbook pro עם i7 זיכרון פנימי 8GB וזיכרון חיצוני 0.5TB. השאלות שלי הם: 1. האם המחשב מספיק טוב לעריכה מקצועית (לא סופר מקצועית אלא עורך מוזיקה לחתונות/אירועים וכו'), או האם יש לכם המלצות אחרות? (אני שומר קבצי מקור ולא מקודד ל-MP3 2. האם עיקר הבעייה היא הזיכרון הפנימי ולא מהירות העיבוד ולכן אפשר ללכת על מהירות של 2.3GH ולא של 2.7 ובמקום זה להגדיל את הזיכרון הפנימי ל-16GB (זה המקסימום שלהם) ואולי גם לשדרג ל-750MB שטח איכסון? אשמח לתגובות תודה הלי
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום חבר׳ה אני קונה עוד שבוע אולטרה בוק , ועכשין שיצאו כאלה עם haswell וזמן סוללה ארוך , בכלל זמן טוב. אבל אני צריך ייעוץ: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (מדי פעם Battlefield 3,starcraft 2), צפיה בסרטים בFHD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? FHD יהיה נחמד * משקל רצוי: קל כמה שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך?6 שעות מינימום) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (לא, אבל שיהיה לי חיבורים של היום...) * Bluetooth מומלץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128gb יספיקו, יותר יהיה מעולה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני מאמין שזה כבר כל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1) מעוניין לרכוש את המחשב בארץ. למרות שיש סיכוי שאוכל להביא את מחשב מארצות הברית. סבא שלי טס לשם שבוע הבא. ככה שאפשר להביא מחשבים מומלצים שקיימים שם. * מטרות - קצת משחקים, סרטים, עריכה מקצועית של תמונות - לכן המסך הוא הדבר הכי חשוב לי במחשב. * עד 15.6 אינצ' * רזולוציה כמה שיותר גבוה. אני רוצה שהמסך יהיה איכותי לצורך עריכת תמונות. יש משהו שמשתווה לretina של mac? * עדיפות למשקל כמה שיותר קל ולא כבד. * זמן סוללה ממוצע כזה * יציאות סטנדרטיות. כולל HDMI * שיהיה כונן SSD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיפות שכן. לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS או SAMSUNG * מבקש שהמחשב יכלול את מעבדי הhaswell החדשים. ולא …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים. רכשתי Zenbook משומש. אני גר בארה"ב. קטע מוזר. אין לי WiFi. זאת למרות שה OS עברה טעינה מחדש ל Factory Settings. ב Device Manager לא מופיע בכלל קטגוריה "Network Adapters". כמו כן, בלוח הבקרה - ב Network, ההודעה היא: "Windows did not detect any networking hardware" ! החשד שלי היא שכרטיס הרשת דפוק? או אולי אפילו הוצא מן המחשב מסיבה כלשהי? או שאני קופץ גבוה ולמישהו יש פתרון? עצה? ממש תודה!
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה מחשב חזק שיפעיל את המשחקים הכי כבדים באוכיות הגבוהות ביותר עם המחשב אני רוצה את כל הציוד ההקפי שזה מקלדת עכבר מסך ומערכת שמע 2.1 ומדפסת משולבת 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 2K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K זה המקסימום שאני יכול לשלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -כגון: בטלפילד. הילו. ועוד... בקיצור בעיקר משחקי יריות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קיבלתי הוראות מקצין צה"ל (הבן שלי...) לשדרג לו המחשב לפי קווי ההנחיה הבאים: מפרט שיחזיק מספר שנים (4-5). מיועד למשחקים ברמה של CRYSIS3 בזמן שהוא מגיע לחופשות. אין צורך במעבד או בלוח ו/או בכרטיס מסך שניתן לבצע בו OC, כי בבוא העת, יתבצע שדרוג כללי (כמו במקרה דנן). בכל מקרה, המעבד יהיה i7 4770 3.4 GHZ (למרות שהבנתי שאין הרבה הבדל בינו לבין 3770). דיסק קשיח SSD. (נוסיף עליו את הדיסק הקיים לשמירת קבצים - Western Digital 320Gb 16MB AAKS). מארז - נשתמש בקיים (ANTEC SONATA II 450W). אחלה מארז. מצדיק כל שקל. מסך קיים - VP930 ViewSonic כונן אופטי - נשתמש בקיים (אלא אם עלול לגרום לצוואר בקבוק?) - Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20. זכרונות - להמלצתכם. רכישה - ספק ב…
-
- 46 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי אז אחרי בירורים ובעיקר בזכות מענה מקצועי באתר החלטתי לוותר על יכולות הגיימינג ואני יחפש מחשב נייד שיתאים לשאר הצרכים מלבד משחקים רציניים. ואולי בהפרש נשדרג את הנייך. קחו בחשבון שהמחשב ייקנה ב-ksp באילת אז אשמח להמלצות על מחשבים שקיימים בksp מטרות המחשב? : עבודות תכנות, לימודים, עבודה משרדית * גודל המסך? 15"-17" * רזולוציית המסך? שתתאים למטרות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? היציאות הסטנדרטיות שיש היום(hdmi,usb03) * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500g (אני גם ככה עובד עם חיצוני לרוב ה…
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, פיתוח תוכנה (Web - javascript ודברים בסגנון) לכן אני עוד לא בטוח אם להתקין עליו Windows אבל אני מתכוון גם להריץ עליו מכונה וירטואלית של Ubuntu. * גודל המסך ? כנראה שעד 13-14 אינץ' לכל היותר * רזולוציית המסך? לא קריטית במיוחד, עדיפות ליחס 4:3 אבל באמת שלא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא, אם אפשר שהטאצ'פאד יהיה יותר נוח זה יכול לעזור * משקל רצוי? יותר מ2 קילו זה כברר ייחשב הרבה אז משהו עד לתחום הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זה תמיד טוב אבל לא הפרמטר החשוב ביותר, זמן של 6 שעות נגיד זה יותר ממספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חייב להיות SSD,…
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד בטווח מחירים של 5000 +- 200 ש"ח. אני ירכוש תמחשב ב-ksp אילת ככה שאפשר לקחת בחשבון שהמחיר יהיה 5000 ש"ח לאחר ניכוי מע"מ. מקווה לקבל המלצות למוצרים מוכחים ולא כאלה שאומרים עליהם שהם טובים. תודה מראש לכולם!! מטרות המחשב? : עבודות תכנות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15"-17" * רזולוציית המסך? שתתאים למטרות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי+ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? היציאות הסטנדרטיות שיש היום(hdmi,usb03) * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500g (אני גם ככה עובד עם חיצוני לרוב הדברים) * כונן אופטי? blue ray * הא…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?באזור ה2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עד כמה שידוע לי מגיע דור חדש של משחקים(ובראשם BF4) ולכן אני זקוק לשידרוג,המחשב בנתיים סוחב על הגדרות בינוניות ונמוכות בחלק מהמשחקים אבל אני לא מסתפק בכך ורוצה לעלות רמה(כך גם במשחקים החדשים שיגיעו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות מחשב נייד חדש. כרגע אני מתלבט בין ה-ideapad s400 של לנובו וה-x402 של אסוס אבל אני לא מקובע על שני הדגמים האלו. טווח המחירים הוא עד 3,000 ש"ח עם אפשרות לחריגה מאד קלה. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט ומדי פעם צפיה בסרטים. * גודל המסך לפחות 14 אינץ'. מעדיף מסך מט. * רזולוציית המסך פחות רלוונטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד שני קילו. * אין צורך בזמן סוללה ארוך במיוחד. ארבע שעות עבודה מספיקות. * יציאת hdmi * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה. מעדיף משולב ssd. * כונן אופטי? לא הכרחי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. …
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-