ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/ביתית, סרטים וקצת גיימינג לילד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch, minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה למפרט למחשב גיימינג כולל ציוד הקיפי, ואשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג וסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן. חסרים לי מסך טוב ורמקולים, וגם לא יזיקו עכבר ומקלדת. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני מתכוון לנסות לראשונה, ברמה פשוטה ובלי הרבה סיכון. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופציה להרכבה בחנות תהיה שימושית. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעריכת סאונד (אין צורך בכרטיס קול כרגע) ולגיימינג בנוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3/4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 - 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - league of legends, minecraft , call of duty, dark souls 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
- 1 follower
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בבערך 300-400 דולר גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקי רשת, עבודה משרדית, גיימינג קל וקצת עריכה אבל חובבני לא משהו רציני בקיצור מחשב לשימוש כללי שיעמוד בפחות או יותר כל המטלות האלה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. לדוגמא פוטושופ ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מתכנן לקנות מסך 22 אינץ' * באיזה סוג משחקים תשחקו? גיימינג קל…
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני מתעסק בתחום הטכנולוגיות מידע, ורציתי לשדרג את המחשב השולחני שלי באופן משמעותי. מכיוון שאני די בור בתחום הזה, המליצו לי עליכם ואני אץ לפנות אליכם לעזרה בבניה של מפרט מחשב. צרכיי: מערכת הפעלה 7, ועליה להפעיל SQL 2008 עם אפשרות לשים 2 דיסקים ב: MIRORING - Raid 2 איזה מעבד מומלץ ? כמה גיגה רם ? איזה כרטיס מסך אתם ממליצים ? האם אתם יכולים להמליץ לי על מפרט מלא ? אשמח גם לחנות זולה ואמינה שיש לכם "קבלות" עליה. תודה רבה ! יהונדב (וכן, שם מוזר משהו)
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה למפרט למחשב כולל מסך 24 אינץ' לפחות ומערכת הפעלה windows 10 pro השימושים שלו בעיקר משחקים כמו warhammer total war,wow,starcraft 2, witcner נוסף עבודה על VMware הפעלת לפחות עד 4 מכונות סימולטנית. התקציב עומד על 10k עם אפשר להכניס מסך שני יהיה מצוין.
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
הדבר היחיד שחשוב ממש שיהיה בו, זה מעבד של Intel i5 / i7. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב שישמש בעיקר לעריכת וידאו, התקציב הוא כ 4000 שח, בלי ציוד היקפי (אשמח לקבל המלצה למסך 22'' רחב בנוסף), בלי OC, חשוב שיהיה שקט. חלקים שאני מתכוון להשתמש בם וניתן להוריד מהחישוב כי כבר יש ברשותי הם : 1. דיסק קשיח 320 GB (ישמש להתקנת מערכת הפעלה) 2. 2 צורבים 3. ספק Thermaltake TR2 500w קיבלתי הצעה כדהלן: 1. מעבד Intel Core2Duo E8400 2. לוח אם ASUS P5QC 3. כונן קשיח לדגימות ועבודת עריכה Western Digital WD500AAKS 500GB SATA2 16B (האם עדיף לקחת Seagate עם 32MB?) 4. זיכרון G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ CL 4-4-4-12 5. כרטיס גרפי Leadtek Quadro FX570 256MB PCIe 6. מארז ללא ספק Nexus Caterpillar 7. קרור למעבד Nexus LXM 8200 (מתוך קריא…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל, אני צריך לציין לטובה את המפרט שניתן לי פה לפני כשנה וחצי למחשב גיימינג. אני מאוד מרוצה, ואני חושב שכבר כתבתי את זה פה קצת אחרי הקנייה, אבל אני אכתוב שוב (אולי כסוג של עדכון), שוב תודה לחברי הפורום! בלי קשר למחשב שלי, אני אשמח לקבל הכוונה למחשב משרדי/ביתי שאני קונה לקרוב משפחה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם תהיה ירידה משמעותית באיכות החומרה כתוצאה מכך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יודע כרגע לומר. 1,500 זה התקציב שאני רואה מולי. יכול להיות שאני לא מבין נכון את מחירי השוק ויהיה צורך לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מיילים,…
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
חסר לי מקום, אז אני רוצה מארז קטן במיוחד. השימוש - מדי פעם אינטרנט, אבל עדיף לא אטום. מעדיף RSM כי זה קרוב אלי. מה אתם אומרים על המפרט הבא: A6 5400K ASRock A75M-HVS A75 2GB 500GB KME CI-9B91 עולה כולל הרכבה: 1211 ש"ח. לזה אוסיף כנראה WIN8, נתב אלחוטי (מבקש המלצה גם לזה) ואני צריך גם KVM ל-2 מחשבים שמחוברים לאותם מסך+מקלדת+עכבר. תודה.
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
דגשים: יש מקום למארז עומד - 24X40X50 (עXגXר), יש אפשרות גם מארז שוכב. עיקר יעודו של המחשב יהיה לצפיה בסרטי 1080P ובפורמטי האודיו החדשים, אולם אני מעוניין שתהיה לי האפשרות לשחק משחקים( או לשדרג את המחשב בעתיד להרצת משחקים) . PVR - לא הכרחי עכשיו, אבל אולי בעתיד ארצה להוסיף. דבר נוסף - היות והמחשב ישב בסלון, חשוב לי שיהיה שקט ושהמארז יהיה סולידי (בלי נורות מהבהבות).
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
מחפש מחשב טוב I5 או I7 8gb לצורכי אודיו אשמח להמלצות על מיפרטים - תקציב עד 3500
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אשמח לדעתכם למפרט הבא: מעבד: I5 7600K מאוורר למעבד: ARCTIC 11 PRO REV.2 לוח: MSI H270 PC MATE זכרון: HYPERX FURY 8 GB DDR4 2400 דיסק קשיח: WB 1TB SATAIII SSD: KINGSTON UV400 240GB ספק: CORSAIR 450W ACTIVE PFC מארז: CORSAIR CARBIDE 100R מחיר: 3250 ש"ח חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ושקט, אמינות גבוהה ללא קריסות שימוש: אינטרנט, אופיס, עבודה עם ריבוי חלונות, סרטים, מוסיקה ומעט משחקים לילדים. מה דעתכם???
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
הי חברים, אשמח לשמוע על מפרט מומלץ למחשב חזק לצרכי עבודה ל"משתמש רציני". המחשב לא ישמש למטרות גיימינג אבל מאוד חשוב שהוא יהיה מהיר מאוד (מאוד) ושיוכל לעמוד בהרבה משימות בו זמנית ללא קושי, כולל עבודות מדי פעם על פוטושופ, עריכת וידאו בסיסית מדי פעם, עבודה בשוטף עם קבצי אקסל גדולים מאוד של מאות אלפי רשומות והרבה נוסחאות, הרבה תוכנות וטאבים שפתוחים במקביל וכו'. המטרה שהמחשב יחזיק לפחות כמה שנים טובות מבלי שיהיה צורך לשדרג את החלקים בו בטווח הזה. אשמח לשמוע לגבי מפרטים מומלצים של עד כ4000 ש"ח עבור מחשב שיענה על הצרכים האלו. אין צורך במסך או ברישיון לאופיס במסגרת התקציב שציינתי. תודה רבה על העזרה!
-
-
- 19 תגובות
- 5k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריכה המלצה למפרט מחשב לזוג סטודנטים פעולות אופיס רגילות מעט photoshop ותיכנות לא כבד, ללא מסך סביב 3000 ש"ח בנוסף המצלצות לחנויות מחשבים אמינות בירושלים תודה
-
- 4 תגובות
- 515 צפיות
-
-
המפרט צריך להיות כזה: מעבד I5 או I7 16GB זכרון עם אפשרות להרחבה ל32 הכי מהיר שיכול להיות כרטיס מסך בינוני שלוש הארד דיסקים: 1 - 15K RPM 300-500GB 2 - 500-1000GB תומכים בRAID 1 לא יתבצע OC. המחשב מיועד לעבודה כבדה עם תוכנות (לא משהו מוכר) שקט לא חשוב לא מיועד בכלל למשחקים אין צורך לכלול מערכת הפעלה
-
- 4 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - עד 5000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטנט, אופיס, צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - מסך 20-22", עכבר ומקלדת (לא חייב אלחוטיים),רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים…
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום, לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מחשב חדש. (המחשב הישן שלי התאבד) 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 500ש"ח 2. המחשב משמש אותי ל: פיתוח גרפיקה בסיסית צפייה בסרטים באיכות HD גלישה באינטרנט ועבודה משרדית תוכנות עיקריות בשימוש: Unity Xamarin VS2012 PhpStorm Photoshop Flash ב) המחשב איננו מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - אשמח להמלצות למקלדת ועכבר איכותיים (לא ציוד ברמה של גיימינג יותר משהו שיהיה נוח ויחזיק לאורך זמן), בנוסף המלצה לרמקולים איכותיים לשמיעת מוזיקה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השימוש יהיה בשביל ילדה בכיתה ה' --- > עבודות בוורד + איסיקיו + שירים + משחקים בוואלה!כיף ואתר טיפו =] התקציב למחשב עצמו הוא עד 1500 ש"ח כשצורב כבר יש לנו. חוץ מזה אנחנו מעונינים להוסיף מסך LCD עד 800-900 ש"ח. תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 529 צפיות
-
-
אהלן, נתחיל מזה שהמחשב המיועד יהיה מחובר לשני צגים, LCD 37 של פיליפס לסרטים, וצג מחשב LCD 26 אינץ לעבודה על המחשב ומשחקים, בנוסף המחשב מחובר למערכת קולנועית ברמה גבוהה. ועכשיו לפי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד נחמד לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרוב סרטים ומוזיקה, אינטרנט, עבודה משרדית ובעתיד שימוש בתוכנות של ADOBE לעיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מבחינות התוכנות שלא קשוקות לנגינת סרטים ומוזיקה (MEDIA CENTER למיניהן) תוכנות גרפיות …
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש שעיקרו יהיה אופיס, מוזיקה וסרטי HD 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף פשוט לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר אינטרנט,אופיס וסרטים בHD ואופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד למגוון עבודות שונות (35% לשימוש משרדי רגיל 40% לגרפיקה תיכנות ותלת מימד ו 25% למשחקים) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? בין 2000 ל 2500 אפשר להתגמש בלי לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? 35% לשימוש משרדי רגיל 40% לגרפיקה תיכנות ותלת מימד ו 25% למשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא צריך …
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב ללא מסך. המחשב יחובר לLCD 37 אינצ'. השימושים: צפיה בסרטים כולל סרטי HD, ומשחקים אלה השימושים העיקריים. דרישות: מעבד חזק, כרטיס מסך חזק(חשבתי בכיוון ה8800), כמות זיכרון שדרושה למחשב כזה, שטח איחסון מספק(המחשב יכיל כמות לא קטנה של סרטים), חיבור מהיר לרשת האל חוטית, מארז שקט לא גדול מדי(עדיפות לHTPC) שישמור על הרכיבים היקרים כנ"ל הספק, שליטה מרחוק על המחשב עם שלט, מקלדת ועכבר על חוטיים איכותיים!, אין צורך ברמקולים. * אפשרות לכידת ווידאו לא קריטית לפרט בנפרד מה העלויות ומה היא נותנת. אותו אדם מוכן להשקיע כמה כסף שידרש אבל אני חושב שלא צריך לעבור את ה7K המחשב צריך לעבוד מהר להיות בעל יכולות ניגון ווידאו מכול הפורמטים בלי תקיעות וכדומה אם התקציב לא מספיק אפ…
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-