ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,452 דיונים בפורום זה
-
שבוע טוב!! אנחנו מעוניינים לקנות מחשב חדש הביתה, המחשב מיועד לאחותי (בת 17), בגדול? הדרישות הוא שהוא 'יעבוד מהר', והכוונה גם בעתיד. אין שום תכונים להריץ עליו משחקים כבדים, או אפילו תוכנות, לכל היותר אני מאמין פוטושופ... בגדול לשימושי אופיס ואינטרנט. המחשב אמור להחזיק לתקופה ארוכה (עד לפני בערך שנה היא עדיין השתמשה עם פנטיום 3-450)... פשוט הוא שווק חיים.... אז השאלה כרגע מה לקנות לה? חבר של אבא שלי נתן לנו מפרט של מחשב יד שניה 'משופץ' כמו שהוא מגדיר (בן אדם אמין...). ובנוסף קיבלנו הצעת מחשב מחנות אמינה נוספת שאנחנו מכירים, ונשמח לשמוע גם את עצתכם... ובכן, ההצעה לגבי מחשב יד שניה: Asus P5GZ-MX intel 775 6 USB Intel Box Dual core d3 1.5 GB DDR2 - לא ידוע כמה מגה הרץ או חברה,…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אחרי סקר שוק ענקי אני מתכנן לרכוש מחשב נייד עוד השבוע או שבוע הבא... ואני מתלבט אין כמה דגמים שהם קצת שונים - הדרישות שלי הן בעיקר שיהיו ניידות (זמן סוללה כמה שיותר גדול) והשימושים שלי לא כבדים - בעיקר סרטים וכתיבה של קוד (C/C#/PHP וכ"ו דרך קומפיילרים שלא דורשים יותר מדיי גם כן) והדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט ואופיס וכ"ו אני מתלבט בעיקר בין Aspire AS5750-2414G50MN http://www.mwave.com.au/sku-31010933-Acer_Aspire_AS5750_2414G50MN_Notebook_Intel&_174;_Core_i5_2410M_dual_Core_Proces#Specs היתרות שלו לדעתי זה המעבד i5 שהוא יחסית מאוד חדש אבל החיסרון הוא המסך 15.6 שהבנתי שיגרום ל"ביזבוז" סוללה.. ומחשב אחר שהסתכלתי עליו הוא Samsung Q330 http://www.techrada…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום בהצלחה לעם ישראל בשם ד" נעשה ונצליח!!! יש לי את האפשרות לשניהם באותו מחיר ללנובו יש אחריות תקפה בארץ ולסוני לא תקף בארץ. אני משיג אותם ב3000, ויש להם עוד 8 חודש אחריות בערך, הם מחול, ואולי יש מחשב אחר משתלם? (ראיתי את vaio flip 13 אבל אין לי אך להשיג אותו מחול או בזול, או מכירים אני ישמח לדעת {נראה ממש טוב}) יכול מאוד לעזור. סליחה על כמות השאלות הכי חשוב ומתומצת זה אם מספר מצבים זה חשוב? אם משקל קריטי(300g)? ואם רזולוציה קריטית? ואחריות? osx בyoga? כדי להבין מה הספקות שלי, ולאיפה מתפצלים השאלות הבסיסיות, ואך לענות. ((((((((האם זה באמת יהיה שימושי המצב טבלט (או האחרים, במידה ולא רואה סרטים, אבל קורא דפים מסמכים וכו)? ומה לגבי התחממות בvaio האם יותר מיוגה? האם זה קריט…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מעוניין בחוות דעת או בשיפורים ותיקונים למפרט שהרכבתי. המחשב לשימושים כלליים ורב תכליתיים. לא גיימר, אבל מעוניין להיות מסוגל להריץ משחק בתנאים סבירים במידת הצורך. רוצה אמינות ויציבות, ולא זקוק לחסוך כל פרוטה. אני מעדיף תמיד לקנות לוח אם יקר יותר, לא קונה מחשב כל יום - עובד עדיין עם לוח אזוס P4P800 דלוקס שדופק כמו שעון שוויצרי כבר קרוב ל 7שנים. יש לי עכשיו מסך 19 VP930, אקנה כנראה בקרוב מסך 24 16/10. אוברקלוק קליל בשביל הספורט אפשרי. תודה על התשובות... Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray , יחידות 1 ₪1068 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪155 http://www.rsm.co…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב נייד \ נייח שהכי מתאים לתכנות למתחילים ! תודה על העזרה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום היום הייתי באייבורי קיבלתי הצעה על מחשב שאני מעוניין לרכוש, אשמח אם תגידו לי איך החנות ואיך המפרט וההצעה הכספית שהם הביאו לי. מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL4 כרטיס גרפי invision 3d nVIDIA GeForce 8600GTS 512MB HDTV PCIe צורב LG GSA-H62N X18 DVD מארז ללא ספק HEC 6919B ספק כח JSP-TECH PS-800 450W קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7- FOR INTEL 775 סט מקלדת ועכבר אלחוטי Logitech Cordless Desktop Deluxe 650 רמקול למחשב כרטיס קול7.1 וכרטיס רשת 1G LAN OB Creative SBS-a30
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אני כבר חודש מחפש מחשב טוב.. אני בעיקרון לא גיימר לא צריך משחקים לא כלום אני צריך מחשב לעריכה גרפית.. אפטר אפקטס פוטו שופ אילוסטרייטור וכאלו.. וזהו והשאר סרטים מוזיקה ודברים.. אבל בעיקר מחשב חזק לגרפיקה ולעבודה בתחום הזה.. אז חיפשתי בסוף הבנתי שאני צריך מעבד HQ לפחות ולא מסדרת U כי זה חלש בליבות.. ולקחתי גם כרטיס מסך מסדרה 10 של NVIDIA.. ועדיין כל אחד מנסה לדחוף לי.. מצאתי אחד של DELL מסדרת INSPIRION.. שנראה לי בול מה שאני צריך אבל בול.. מפרט מפלצתי.. יחסית למחיר.. 5200 ש"ח כולל הכל. (שיהיה ברור אני לא הולך להשתגע בתקציב יותר מזה.. מחשב נייד Dell Inspiron 7000 N7577-7143 דל יצרן:DELL מעבד:Intel Core i7-7700…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אפשר לחרוג קצת. אבל אשמח גם לשמוע אם ניתן למצוא בפחות (נגיד 3000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנת אוטוקד לצורך עיצוב אופנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, העדפה למחשב קל וקטן 13". מוכנה להתפשר על 14 אם יש הבדל משמעותי במחיר/ביצועים 7…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. זאת ההודעה הראשונה שלי כאן בקהילה, נרשמתי במיוחד ואני מקווה להישאר . שמי עמית ואני עובד בתחום האינטרנט כך שמחשב זה חלק גדול מהחיים שלי, עד לפני שבועיים היה לי מחשב acer aspire 5270 במשך שנתיים וחצי והייתי מאוד מרוצה חוץ מבעיית חום רצינית שהייתה לו, בכל מקרה הוא היה מחשב מאוד חזק עד שלפתע שבק חיים. נתקלתי במודעה בנוגע למחשב asus 1101ha לפני כשבוע ורכשתי אותו ב2700 מאז לא הפסיקו הבעיות וכבר הספקי להחליף לי אותו לאחד חדש. לא ידעתי שהמחשב חלש בצורה מחרידה כי למרות שאני עובד בתחום האינטרנט אין לי כל כך מושג בחומרה, לא הצלחתי לטעון מספר תוכנות הכרחיות לעבודה שלי ואפילו בגלישה באינטרנט הוא קצת חורק. החלטתי למסור את המחשב לחברה שלי ולרכוש לי מחשב חדש. הדרישות שלי הם מא…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים, * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, כמה שיותר בגדול יש לי יום לימודים ארוך מ8-20 אבל אני חושב שזה לא סביר זמן כזה, אני יתפשר בנושא הזה כדאי לעמוד בתקציב ואחבר אותו לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) כן HDMI ,לפחות 3 יציאות USB2/3 * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? החברה הכי זולה, נלקח בחשבון MSI או ACER
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד של גיגהבייט W468N ונכנסתי לאתר של גיגהבייט לעדכוני דרייברים http://www.gigabyte.com.tw/Support/Notebook/Driver_Model.aspx?ProductID=2503 ושם ראיתי הרבה עדכונים אבל ישנים יחסית (בערך מ 7.11.07), ואת המחשב קניתי בערך לפני 3 חודשים ואיתו קיבלתי דיסק דרייברים שהתקנתי את כולם בהצלחה. השאלות שלי הן: 1. האם שווה להתקין את כל מה שיש באתר (יש לי ויסטה אולטימט 64 ביט) או שזה כבר מה שמותקן אצלי מהדיסק? 2. מישהו התקין דרייבר מהאתר? 3. יש סכנה בכל הסיפור הזה, או שכל עדכון חדש יהיה לטובה? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לשאול האים ווינדוס 8.1 תומך ברכיבים מודרנים כמו מעבדי I9 החדשים או SSD M.2 או שחייב ווינדוס 10 ?אשמח לדעת באיזה רכיבים הוא תומך או לא והאים יש פתרון למי שלא מעוניין בווינדוס 10. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכפתור הנ"ל יצא ממקומו ואין לי שמץ של מושג אם הוא באמת נשבר,אני לא רואה עליו סימני שבר כולשהו ניסיתי לדחוף אותו למקומו אך ללא הצלחה. האם ישנו מקום שיכול לסדר דבר שכזה? במידה וכן אשמח. דגם המחשב LENOVO 3000 N100 0768 B9G
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם קיימים מחשבים ניידים עם חיבור HDMI שמשמש ככניסה (INPUT), לחיבור מקור חיצוני לשימוש מסך המחשב והרמקולים, נניח אקס בוקס. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל הערכה של מחיר עבור המחשב שלהלן: מחשב נייד תוצרת DELL מסדרת Latitude העסקית דגם E6420 מסך 14" תקין ללא שריטות מעבד INTEL i5 2540M 2.6Ghz זיכרון 16GB 2x8GB DDR3 תוצרת Transcend כרטיס מסך NVIDIA NVS 4200M דיסק קשיח (מערכת) - Corsair Force 3 SSD 128GB דיסק קשיח (מידע) - Toshiba 640GB SATA כרטיס רשת Gigabit, רשת אלחוטית B/G/N סוללה 9 תאים תקינה לחלוטין. נותרה אחריות לשנה וחצי מבית DELL (טכנאי עד בית הלקוח). תוספות: תחנת עגינה (תוצרת DELL) מודם סלולרי (מאפשר גלישה ע"ג הרשת הסלולרית בדומה לטאבלטים). כונן אופטי (לא מותקן במחשב, ניתן להתקינו במקום אחד הדיסקים הקשיחים). קורא טביעת אצבע (מובנה במחשב). תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט, צפייה בתכנים 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שאמורים לצאת כדוגמת GTA ו call of duty החדשים ומשחקי רשת כגון company of heroes 2 ודומים לו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). , 23 או 24" 1920X…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, מתלבט בין שלושת הדגמים האלו: (מחשב כמתנה לקרוב משפחה) 1: http://ksp.co.il/?uin=29476 2: http://ksp.co.il/?uin=29671 3: http://ksp.co.il/?uin=29759 המחשב לשימוש משרדי,תכנות,סרטים וגלישה. 1:האם אפשר להסתדר עם מעבד m3, ממה שקראתי הם חלשים, האם הוא יכול להתמודד עם מספר משימות במקביל? 2.האם I7 (בדגם המוביל, הראשון) זה לא אוברקיל לדרישה? האם קיים מעבד i5 אני לא הצלחתי למצוא. 3.האם רזולוציית QHD זה לא מוגזם למסך 13.3"? יש בכך צורך? בן אדם ממוצע יבחין בהבדל? 4.קראתי פה בפורום שכדאי להמנע ממחשבי אסוס הזולים, האם הדגמים שהבאתי פה נכללים בקבוצה הזאת שכדאי להמנע ממנה? 5.האם קיימ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב שיעבוד על תלת מימד ורינדורים ברמות קשות!!!!! (max maya maxwell ) ונוסף לכל ישמש כמכונת עריכה ז'תומרת שצריך כרטיס מסך שיעבוד בreal time לא צריך מסך (השאירו לי אותו הנבלות) ויש לי hd 250 gb sata 2 תודה על העזרה וחג שמח
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מפרט למחשב חדש, התקציב הוא 3500 שקל פלוס מינוס. ביום יום אני משתמש במחשב בעיקר כדי לגלוש באינטרנט ולבצע עבודות תכנות ב,visual studio, matlab ומחבר את המחשב לטלויזיה לצפייה בסרטי HD. אני עובד עם שני מסכים ובנוסף חשוב לי להשאיר את הכבל של הטלויזיה מחובר למחשב בכל עת (לא רוצה לנתק את הכבלים כל פעם - לכן בחרתי כרטיס עם שתי יציאות DVI ויציאת HDMI בפרט שהצאתי למטה) לא קריטי אם יהיה צריך לכבות את אחד המסכים בעת צפייה בטלויזיה (הבנתי שזה בעיה בחלק מהכרטיסים). לעיתים אני משחק במשחקים, לא משהו שדורש את קדמת הטכנולוגיה. duke nukem 4 ever, starcraft 2 זה הכיוון. אני לא מתכנן OC. אני מתכנן שהמחשב לא יעבור עדכונים בעתיד אך יחזיק 4-5 שנים (אופטימי ) השקט ח…
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רצוי תמיכה ב PCI-E לא חשוב אם אינטל או AMD , עדיפות ל AMD אבל בתקציב הזה לא מצאתי לוח PCI-E תודה לכל העוזרים דגם מחיר כמות INTEL CELERON D 2.67g 533mhz 330J 525 ¤ 1 MSI 915PL Neo-V PCI-E/AGP 550 ¤ 1 SAMSUNG DDR 256MB 400mhz 170 ¤ 2 WD 80GB 7200RPM 8MB JD SATA 355 ¤ 1 GIGABYTE 6200 TURBOCACHE 128MB DDR 128 BIT TV/DVI BULK PCI-EXPRESS 350 ¤ 1 COMPUCASE LX-6821 295 ¤ 1 סה"כ: ¤ 2415 הנה מה שיצא לי . אם יצא לכם להרכיב משהו יותר טוב תמליצו , תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרבה שאלות לפני ההזמנה, אז סליחה אם אני חופר ותודה מראש. שאלות מפרט: 1. שאלת היסוד - רציתי 14'' חזק, אמין ומאד נייד. כיוון שיש לי אנטי ל Dell זו היתה האופציה הכי טובה שמצאתי, אבל אם יש משהו אחר שלדעתכם עשוי להיות טוב, אני אשמח לשמוע. 2. אני לא חושב שאני צריך Discreet Graphics, אבל כן רציתי לשדרג את המעבד מ i5-2520M ל i7-2640M, כיוון ששניהם באותה מעטפת כח זה נראה לי שווה. הבעיה היא שהשדרוג הזה זמין רק בדגם שכולל כרטיס. השאלה היא כמה "עולה" לי הכרטיס מבחינת משקל וזמן סוללה. Lenovo אומרים שיש להם מנגנון חכם שמשתמש בכרטיס רק מבקרה הצורך, כך שלכאורה זה לא אמור לעלות הרבה מבחינת סוללה, אבל אני לא יודע כמה לסמוך על זה... 3. יש לי אפשרות להשיג SSD של אינטל בזול. האם הדיסק …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אל תחרגו בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו - דו מימד ותוכנות תלת (החל מאוטוקד ועד לריינו ומאיה) - הרבה גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תלת מימד כבד (הרבה רינדור) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כולם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 24" (X2 אבל לא סביר שאשחק על …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לקורא שלום, עד לא מזמן, היה לי מחשב ישן (מ2009). לאחרונה הוא מת וקיבלתי מחשב נייח בן 3-5 מהעבודה וביצעתי שילוב בין השניים. נכון לעכשיו, הנתונים הראשיים שאני יכול למסור על המחשב הן להלן; אני מאמין שמה שהדבקתי בפוסט הזה זה כל מה שצריך כדי לדעת על המחשב. המחשב, בצורתו הנוכחית, לא הכי שקט. הוא כולל בתוכו 2 מאווררים בלי להתחשב בזה שבתוך הספק הכוח. אינני יודע מהיכן בוקע הרעש מאווררים אך אין לי בעיה להחליף גם וגם. (גם את המאווררים וגם את הספק כוח). אשמח לייעוץ והמלצה במידה ויש. תודה, יאיר
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני טס בקרוב לארה"ב ומתעתד לקנות מחשב נייד של לנובו מדגם Yoga 3 14". המפרט מופיע כאן: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-3-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-256gb-solid-state-drive-black/9598141.p?id=1219704992674&skuId=9598141 1. האם אני צריך שנאי יקר כלשהו למטען של הלפטופ בגלל ההבדל של המתח בארה"ב למול ישראל? או שמתאם שקע הכי פשוט יעשה את עבודה? 2. באתר של Bestbuy אני רואה שהאחריות היא לשנה, לרוב אני רואה שממליצים לאנשים על 3 שנים אחריות, עד כמה הדבר קריטי? כמו כן, שמתי לב שברוב האתרים האחריות של השנתיים הנוספות מעבר לשנה הראשונה לא ניתנות ע"י היבואן הרשמי אלא ע"י מעבדה פרטית. כך לדוגמא, אם אני מביא מחשב נייד מחו"ל אני מניח שאו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב לסטודנט להנדסת תוכנה - לבחור אחד מהם . אשמח לדעתכם http://fre.co.il/items/189865-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-Asus-X550VC-XX078H-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1- http://www.tapuz.co.il/Forums2008/outMaavaron.aspx?target=aHR0cDovL3d3dy5pdm9yeS5jby5pbC9jYXRhbG9nLnBocD9pZD0xMDcwMg%3D%3D http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22412&cf=zap למחשב השלישי הוספתי 4G והמחיר התעדכן בהתאם . אנא שימו לבכם לפרמטרים - מסך מט/מבריק , אחריות וכד' תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-