עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים, צריך לרכוש לאישתי מחשב נייד לעבודה, היא מנהלת מכירות. והשימושים שלה קלים, למשל אופיס, מיילים וכו׳ לאישתי חשוב שהוא יהיה בעל עיצוב נקי, דק וקל משקל (היא אוהבת את הסגנון של לנובו YOGA) לי חשוב לנצל את ההזדמנות ולרכוש מחשב שיוכל להחזיק גם משחקים, עבור הבן שלי (בן 10) לכן הייתי רוצה למצוא לפטופ מאוזן עד כמה שניתן המשלב עיצוב דק, משקל נמוך וגיימינג. מקווה שיש חיה כזו.. תודה. אני מעוניין שהמחשב יהיה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, אופיס, מיילי…

• 0 תגובות
    • 842 צפיות
  2. הדגש הוא המשקל,שיהיה קל עד כמה שהתקציב מאפשר גם על חשבון כוח עיבוד וכיו"ב. צורכי המחשב :אופיס, אינטרנט, סקייפ, מוזיקה, סרטים. זמן סוללה סטנדרטי, אחריות ארוכה ככל שניתן, אין צורך במערכת הפעלה. תודה, אשר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מבקש המלצה למשב נייד: זיכרון 4GB דיסק קשיח 500GB לא נדרש CD , DVD או צורב (או קורא טביעות אצבע וכדומה) כרטיס מסך עם יכולת להפעיל משחקים כגון fifa צפייה בסרטים וכדומה משקל עד 2 קילו מסך לא פחות מ 14 אינצ' (עדיף יותר) תודה

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  4. אהלן אני לא ממש מכיר את עולם הניידים אז אני צריך עזרה: זה יהיה מחשב משני, יש לי מחשב נייח חזק. הדגש הכי גדול הוא זמן סוללה. אני אקח את המחשב להרצאות ואני צריך שהוא יחזיק כמה שיותר בשימוש פשוט כמו גלישה או אופיס. שימושים עיקריים: סרטים ומשחקים בקטנה. נניח שיוכל להריץ PES 2011 על הגדרות מינימליות (רק שיעבוד חלק) ואני מתכוון לחבר את המחשב לטלויזיה 42 אינצ' ולראות סרטים באיכות גבוה (לצורך הדוגמא פורמט mkv בגודל 10 ג'יגה). גודל כמו שרשמתי 13-14 אינצ', משקל לא קריטי... HDD לא ממש חשוב לי כי יש לי חיצוני נייד בגודל 1TB, אם אפשר שיהיה 7200RPM (מהיר) אלא אם כן ההבדל בביצועים לא שווה את ההבדל במחיר. יציאת HDMI חובה, DVD יכול להיות נחמד אבל לא חובה והקניה תעשה בארץ. תודה מר…

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  5. היי לכולם, אני מתחיל ללמוד בקרוב ומעוניין במחשב נייד שהוא גם מחשב וגם טאבלט. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט אופיס וסרטים * גודל המסך? לא קריטי, לא פחות מ11 * רזולוציית המסך? לצערי לא מבין בזה כל כך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן שעדיף, אבל לא על זה תיפול ההחלטה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אפשרי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? כמו שאמרתי, שהמסך עצמו יהיה גם טאבלט אז בגדול המחשב עצמו הוא בעיקר ללימודים, (ישומי אופיס ואינטרנט) והטבאלט לסרטי HD ולמשחקים לא מטורפים במיוחד. אני מעדיף שהמחשב יהיה של חברה אמינה ומוכרת חשוב שהמסך יהיה איכותי ויכול להציג סרטי HD.. אם אתם מכירים מחשב כזה שגם חזק מבחינת החומ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by 3d7,

אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד שיהווה תחליף למחשב שולחני. הסיבות הן מקום ומעברי דירה. תכונות חשובות: מעבד חזק שיפעיל מספר תוכנות כבדות, כולל Corel Draw 4GB זיכרון דיסק קשיח של לפחות 500GB במהירות של 7200RPM כרטיס מסך טוב (לא מיועד למשחקים כבדים, אבל שיהיה אפשר לשחק בסבבה). מסך רחב בגודל של לפחות 17.4 אינץ'. עיצוב שחור ויפה. רצוי מקלדת מוארת לעבודה בחושך. מערכת הפעלה Windows 7, או שלפחות יהיה אפשרות להתקין את הWindows 7 שיש לי בדיסק-און-קי בלי בעיות עם הביוס. רצוי מאוד מחשב של Dell. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שיריץ גם משחקים כמו COD 4 ואני לא מצפה שיריץ אותו על HIGH... מישהו הציע את זה פה בפורום מה אתם חושבים על זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717241

• 1 תגובה
    • 593 צפיות
  8. שלום, לא מזמן קניתי בטיפשותי מחשב נייד חדש Acer Aspire One D257. המחשב חלש מאוד ונתקע ונתקע כל הזמן מה שגורם לעבודה בו להיות בלתי נסבלת. השאלה הראשונה היא האם שידרוג הזיכרון של המחשב (מ-1GB ל-2GB שזה המקס') יביא לשיפור משמעותי או שהבעיה היא גם המעבד? השאלה השנייה היא המלצה למחשב חדש שיחליף אותו. התקציב למחשב הוא עד 2500 ש"ח אך כמובן שאם קיים מחשב שעונה על הדרישות במחיר זול יותר אז עדיף מטרות המחשב - עבודה משרדית, תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט... חשוב שהמחשב יהיה מסוגל להריץ מספר רב של תוכנות בו זמנית בלי לזחול (תוכנות פשוטות כמו אופיס, Paint.net, דפדפן, מדייה פלייר וכו') גודל המסך - רצוי '13 אך אפשר להתפשר בשביל לרדת במחיר. משקל רצוי - לא חשוב זמן סוללה - 5 שעות זה…

• 10 תגובות
    • 872 צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (דסקטופ) שמשמש כמחשב של מד רוח. כלומר הוא מחובר עם כבל תקשורת לשבשבת רוח מקבל נתונים ועושה כל הזמן FTP של הנתונים לשרת. חוץ מזה הוא גם מחובר למצלמת רשת שמצלמת את חוף הים ועושה גם FTP של התמונות לשרת. המחשב דלוק כל הזמן 24 שעות ביממה כבר כמה שנים. מדי פעם יש תקלות בעיקר בשל הפסקות חשמל. אני מחפש משהו מאוד פשוט אך יציב שיעשה את הפעולות הנ"ל. האם לדעתכם לפטופ פשוט של 1500 ש"ח יכול לעשות את העבודה? או שעדיף לקנות דסקטופ ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. מטרות המחשב? עבודה על לייטרום. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? על 13-15 אינץ. * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , 500GB יהיו מספיקים * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- לא מסך מגע. תקציב 3000-2000 [h=2]Photoshop Lightroom 5 system requirements and language versions[/h] [h=3]Windows[/h] Intel Pentium or …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, יש לי מחשב נייח עם מסך גדול, ואני רוצה מחשב נייד שעליו אני יוכל להפעיל סרט, ועם כבל לחבר את הנייד למסך הגדול ולראות את הסרט במסך הגדול. אני לא רוצה להפעיל סרטים ישר מהמחשב הנייח כי יש לי עליו דברים ***מאד*** חשובים ואני לא יכול לקחת סיכון שבכל מיני אתרי סרטים יש וירוסים / רוגלות וכדומה. אני לא צריך את הנייד לשום דבר אחר. אלא אך ורק שאני מדליק אותו, נכנס לאינטרנט ובוחר סרט, ומקרין אותו על המסך הגדול. כשאני חושב על זה, אני גם צריך שהסאונד של המחשב הנייד יעבוד טוב. כשאני חושב על זה שוב... אני צריך גם שה WIFI יעבוד טוב, שמהמהירות תהיה נורמלית כך שלא יהיה lagים בסרט ושבאופן כללי המחשב יהיה נורמלי, יפעיל אינטרנט, יעבוד, ויריץ סרטים חלק. השאלה שלי, מה אני אמור…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by inbalbenyush,

היי לכולם, אני מחפשת מחשב מומלץ של דל אני עושה שימושים בסיסים במחשב צפייה בסרטים וכו' התקציב שלי הוא בסביבות 3000-3500 ש"ח האם ישנן המלצות?

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  13. שלום, אני מעוניין במחשב נייד של DELL לעבודה עם WORD, EXCEL וPOWERPOINT. לגלישה חלקה באינטרנט, לשמיעת מוזיקה באיכות טובה, ללפחות שני דפדפנים עם יותר מעשרים עמודים פתוחים בכל אחד, לעריכת וידאו או אודיו נדירה ובכלל לעבודה חלקה. אני מצפה לפחות 5 שנים עבודה של מחשב עם לפחות 4GB זיכרון אבל עם אפשרות הרכבה עד 8GB. עם HP שלי שהוא 1.83GHZ הייתי 5 שנים דרך אגב. הנה אופציות: KSP אופציה 1 אופציה 2 אופציה 3 אופציה 4 אופציה 5 NayadNayad אופציה 1 אופציה 2 אופציה 3 אופציה 4 תודה לכל אחד שיעזור!

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. ללא חריגה מיועד לגלישה מקלדת ועכבר של אפל בנפרד (לא כלול בסכום) הרכישה בעוד חודש כל שאר השאלות לא רלוונטיות נשמח להמלצה על דגם ולהסבר :) תודה

15. אהלן, אני מחפש מחשב נייד לידידה שרוצה להתחיל ללמוד פוטושופ, ולראות סדרות. יש לי ניסיון טוב עם DELL ככה שאני מעדיף שיהיה שלהם. בערך עד 3,000 ש"ח אבל אפשר להתגמש * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) פוטושופ, צפייה בסרטי HD, אופיס, גלישה ברשת * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15", מאט עדיף * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שעדיף לדעתכם לשימושים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה,…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום אני מחפש מחשב נייד שמתאים גם למשחקים חדשים וכבדים וגם לעבודה רגילה (אינטרנט, אופיס וכו..). מה התקציב למחשב שכזה? אני הרי מניח שמחשב ב 4-5K לא מתאים להגדרה. אני אשמח להמלצות גם לדגמים ספציפיים. תודה למי שימליץ וייעזור.

17. אמא שלי מחפשת מחשב נייד לשימושיים של אינטרנט סרטים וכו'... מספיק לי רק לקבל המלצה לדגם ואני כבר יחפש אותו בחנויות שבאזור שלי.. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, אולי גם משחקים קלים. גודל המסך? לפחות 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך .לא רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB ומעלה, * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? יתרון - לא חובה. * לא נדרשת אחריות בינלאומית . * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  18. אהלן לכולם עדיף שלא ASUS קודם כל. ניסיון רע איתם. מחפש מחשב נייד לסטודנט שיכול להריץ כמה מכונות וירטואליות במקביל (לפחות 4GB זכרון). ושלא יקרטע לי בעבודה שוטפת עם כמה תוכנות שעובדות במקביל. מעבד חזק, כרטיס מסך אני לא צריך איזה 460GTX אבל אני רוצה להיות מסוגל להריץ משחקים. אם אני כבר משקיע כסף. חשוב לי שלא יהיה פלסטיק זול, רוצה משהו רציני. גודל מסך לא משנה לי, לא פחות מ13" משטח עכבר נוח לעבודה לא כמו בנטבוקים של ASUS אין לי ניסיון רב עם לפטופים, אני פשוט רוצה משהו שיוכל לתת מענה לVMWARE עם 2-3 מכונות רצות בלי לעשות צרות יותר מידי, סרטים ומשחקים בצורה סבירה. תקציב אני מוכן בין 5000-5500 , אפשרות לכמה מאות שקלים למעלה גם לא תיהיה בעייה

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  19. Started by kalda01,

מיועד לשימוש בלימודים בבית ספר למוזיקה ולכן חשוב שיתאים גם לתוכנות הקלטה ועריכת אודיו כמו CUBASE לדוגמא. שמתי עיין על ZENBOOK דגם UX305LA אלא שהדגם עם מעבד I5 אזל במלאי איפה שחיפשתי. יש לי אפשרות לרכוש באילת בשבוע הבא. גודל רצוי הוא 13.3-14 ומשקל פחות מ1.5 קילו. לא צריך טאצ'. מה הייתם ממליצים?

• 0 תגובות
    • 754 צפיות
  20. שלום, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 שח למטרות סרטים, לימודים, גלישה. עדיפות למחשב קל. אשמח לקבל המלצות ל4-5 מחשבים שאוכל לבחור ביניהם. מחשבים שנמכרים בחו"ל הם גם אופציה. תודה.

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  21. Started by medic_29,

היי לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ואני מעוניין בעזרכתכם והמלצתכם. כיום יש ברשותי 2 ניידים הראשון משמש אותי כמחשב דסקטופ של HP מסך 15.4 אינץ השני הוא מחשב גם של HP מיני עם מסך 8.9 שמשמש בעיקר לאינטרנט אופיס וכד' ונמצא עימי כל היום. אני מעוניין לרכוש מחשב אחד שיחליף את שניהם זאת אומרת בכוונתי אני מעוניין במחשב שיהיה קטן מספיק וקל משקל אך יחד עם זאת יספק לי ביצועים דומים לנייד שמשמש אותי כדסקטופ. יש באפשרותי לרכוש את הנייד בארה"ב אז אם תוכלו להמליץ לי על דגם אני מאוד אשמח אני בשלבים ראשונים של חיפוש לכן אין לי דגם ספציפי כמה דברים חשובים שחייבים להיות במחשב: משקל עד 1.5 ק"ג מסך 13 אינץ זיכרון מינימום 2 ג'יגה דיסק קשיח גדול ככל הניתן לא פחות מ 160 וחיבור של PCI E לצו…

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  22. Started by gaf,

שלום רב! אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרות הבאות - גלישה חלקה באינטרנט, עיבוד תמלילים, OFFICE, קבצי PDF, סרטים, אולי גם תוכנות כמו AUTOCAD לדוגמא. אבל לא חובה. אבל אני צריך שיהיה שימושי לפחות ל4-5 שנים קדימה. השאלה שלי איזה חומרה תספיק לדרישות שלי? האם מעבד CELERON הוא אופציה מספיק טובה או מעבד AND? תודה רבה מראש..

23. Started by vasyhov,

מעוניין לרכוש נייד למטרות הבאות: 1.שימוש ב-VS בעיקר, ומדי פעם הרצה של MATHLAB. 2.חובה חיבור HDMI (וגם VGA/DVI אבל ממה שהבנתי בפורום רוב הניידים הולכים עם חיבורים אלו) כמובן שגם יריץ ללא בעיה 1080p המטרה להעביר ממנו למסך/מקרן ולא לראות ממנו את הסרטים. 3.מסך בגודל 12-14 אינץ' מספיק בהחלט, מבריק או מט אשמח לשמוע חוות דעת (הכוונה שלי לעבודה מרובה, וגם מתוך ניסיון במקומות מוארים מסכים עם מסך מבריק גורמים למצב לא נעים לעיניים) אז קרוב לוודאי עדיף מט. 4.חיי הסוללה. לפחות 2.5שעות (או נגיד שעתיים אבל ללא דאגה שימות לאחר 10 דקות נוספות). 5.אחריות (מוכן אפילו להרחיב בתשלום נוסף). 6.מקלדת נוחה (כמה שיותר קרוב לסטנדרטית ולא יותר מדי "צפופה" מבחינת קירוב לחצנים) פחות משמעותי 5.לפחות 1…

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  24. שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודות שתמיד יבוא איתי לכול מקום (לא כבד ) תקציב עד 3000-3500 שקל המליצו לי על החברה דלל איך היא תודה לעוזרים !

• 9 תגובות
    • 951 צפיות
  25. Started by maor-a-,

שבוע טוב אני צריך המלצה למחשב נייד עד 3500 ש"ח המחשב ישמש בעיקר לקבלה/שליחת מיילים ועבודות אופיס

דיונים חדשים בפורומים