עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם וחג עצמאות שמח! מזה מספר חודשים אני סובל מ"ג'וק" שאומר - "הפעם נלך על AMD", מה גם, לפי התקן של AMD Advantage Desktop. ברור לי שיש פה עניין של שיווק, ומפרט מעין זה רחוק מלספק Bang for the buck, אבל חשבתי להשתולל, להתפנק עד הסוף. בכל מקרה, מעוניין במפרט שיכלול מעבד Ryzen 7950X3D, כ. מסך Radeon RX 7900 XTX, קירור נוזלי 120x3 (או 3x140) למעבד, M.2 NVMe מהיר בעל נפח 2TB, לוח אם עם ערכת שבבים X670E (חשבתי על ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI, סלוט אחד לכ. מסך מספיק) ומארז שיכלול רשתות אבק ואוורור אופטימלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? יחסית יד חופשית, אבל אין צורך בקירור מים Custom או קירור מים לכ. המסך. 2. מה שימושי המ…

2. אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן העשר (2013) שבק חייו ואני מנצל את ההזדמנות לרכוש אחד חדש. כדי לתת קונטקסט - מדובר ב: (4770K, 32GB RAM, R7 270X RADEON) השימושים העיקריים שלי הם CASUAL GAMES כגון: POE, DIABLO 4, LOL, MTGA, OW2, וכיו"ב עם ביקורים נדירים בכותרים דורשניים יותר (WITCHER 3). וכן - צפיה בסרטים (4K), פיתוח תוכנה (זה המקצוע), וגלישה ב-914 טאבים בו-זמנית התקציב הוא בערך 6000-7000. יש לי שני דגשים עיקריים שאל לחרוג מהם: א. המחשב חייב להיות אסתטי (לשיפוטי) כי יש לי OCD בעניין. אני מוכן גם לשלם על אסתטיקה לצורך העניין, גם אין לה הצדקה פונקציונלית. ב. המחשב חייב להיות מסוגל להחזיק לפחות ל-5-10 …

3. Started by orjerby,

היי. לפני חודש הבאתם לי מפרט טוב אבל בסוף לא קניתי אותו. עכשיו אני רוצה לקנות אותו אז תגידו לי בבקשה אם הוא עדיין טוב או אם עכשיו יש חלקים יותר משתלמים/טובים שכדאי להשקיע בהם. המחשב מיועד למשחקים כבדים, קצת סרטי HD, לא מתוכנן OC. הרזולוציה 1920X1080. תקציב מקסימום 3500 ש"ח. PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪827 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1310 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪125 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 HEC 450TE-2WX 450W ספק כוח, יחידות 1 ₪236 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=894 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪249 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 הרכבת מח…

• 5 תגובות
    • 663 צפיות
  4. אני מעוניין לרכוש מחשב חזק להרצת מספר תחנות עבודה כאשר אחת מהן אמורה לשמש להרצה של סימולטור הטיסה של מיקרוסופט. האם שרת עם שני מעבדי xion ו-128GB זיכרון וכרטיס מסך טוב יתאים למשימות האלו ואם לא, אז מה כן?

5. אוקי אז ככה, אני צריך מחשב, שיריץ לי סורס על 100FPS קבוע, ושאני יעשה Max Fps 100 , אז זה גם לא יוכל לעבור את 100. אז זה ככה תקציב מ4000 עד ל4700 מקסימום, אבל מי שלוקח ב4700 אני רוצה שזה יהיה בדוק 100FPS קבוע... אה ואני רוצה את ה100FPS עם רזולוציה 600*800, לא יותר(למי שלא הבין לא יצא לי הפוך, אני רוצה שמונה מאות כפול שש מאות), על הגדרות HIGH, ואולי קצת פילטרים. אז הכנתי לעצמי מפרט שנראה לי מושלם חוץ מהכרטיס מסך עליו אני מתלבט, תרגישו חופשיים להצעות ולשיפורים, וגם לעוד מפרט . אז מה יש לנו כאן? מעבד 3200, לוח אם DFI ULTRA INFINTY זיכרון שהם TCCD , של Samsung, שזה 512*2, ביחד 1GIGA מארז של HEC שבא עם ספק כוח 400WATT של HEC, והמארז עצמו בא עם 2 מאווררים של 120!!! זה מ…

• 10 תגובות
    • 845 צפיות
  6. Started by INFERNO,

Athlon Xp 2000 + 550 nis Gigabyte GA-7vax 532 nis Micron DDR 512 333 Mhz 750 nis עכשיו כל מה שחסר לי זה קולר (משהו נורמלי עד 130 ש"ח) מארז (350 או 300 WATT) וכרטיס מסך (משהו חזק !! ) בתודות INFERNO

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שרת עם קיבולת של 1TB על גבי 4HDD 250GB . אין צורך במסך. אני צריך RAID לכל 2 קשיחים (כלומר על כל 250GB עוד 250GB של RAID ככה שיוצא 500GB סה"כ פנוי לשימוש) כרטיס גרפי כמובן משהו קטן, אפילו onboard יספיק. מארז עם מספיק מקום ל-4 כוננים קשיחים (SATA2) כרטיס רשת אלחוטי+כרטיס רשת On-Board+כרטיס רשת נוסף. פשוט כדי להרחיב את אופציות החיבור. 3 כבלי רשת 3 מטר. לדעתי ניתן להתפשר המעבד של AMD ה-3800+ או אפילו ה-4200+ זיכרון, חשוב מאוד זיכרון, 1GB 800MHz או 2GB 667MHz כמובן לוח אם תואם שיכול לספק גם 4 כניסות SATA2. וכן, באם נבחר 1GB 800MHz אז שייתמוך.... אין צורך בכונן CD או Floppy. (כבר יש) מערכת הפעלה כבר יש (רק אם אפשר כמה המלצות? בינתיים החלטתי על Windows 2000 server professional.…

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  8. שלום לכולם, אני חדש פה וצריך המלצה למחשב חדש. אני רוצה מחשב חזק יחסית (לא צריך להיות מוגזם כמו ארבע ליבות אקסטרים של 5000 שקל). בעיקרון מצאתי את המחשב הבא: http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=477356 בסך הכול הוא נראה לי טוב. לדעתי זה יהיה בזבוז של כסף אם אני אשקיע דווקא בQuad ולא אקנה את Duo הזה שהוא אחלה. השינויים שאני רוצה לעשות במפרט הזה הם: א. לשפר את הלוח אם לQ35 ב. להוציא את הכרטיס מסך מהרשימה ולקנות כרטיס מסך בנפרד. במקרה הזה אשמח שתמליצו לי איזה כרטיס מסך לקנות. אני רוצה לשחק במשחקים כמו Call Of Duty 4, Bioshock, Crysis ועוד. בקיצור, המשחקים שדורשים גרפיקה גבוהה. מצד שני, אני לא רוצה להוציא איזה 1000 שקל על כרטיס מסך. ג. להגדיל את הכונן קשיח ל320GB (אולי). ד. …

• 5 תגובות
    • 651 צפיות
  9. ראיתי כמה מחשבים באייבורי מחשבים כמו 1. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= 2. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1287&CatCode= 3ו http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1295&CatCode= 4ו http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode= 5. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1294&CatCode= 6. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1289&CatCode= 7. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1291&CatCode= כל אלה עומדים תקציב מה שחשוב לי שיהיה 2GB זכרון אז איפה שאין - אני אוסיף ומחשבים בלי מסך - אני אקנה מסך לא מדובר על מחשב שיהיה בעיקר למשחקים ואם כן - אז לא משחקים שורשים יותר מדי ס…

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  10. מבקש סיוע בהרכבת מפרט בסיסי למשחקים / צפיה בסרטונים+ עבודה משרדית WORD בהיקף מצומצם מידי פעם. המחשב מיועד לילד בגיל 6 חשוב לי דרגת שקט גבוהה ככול שניתן המסגרת המגבלות התקצביות. ציוד היקפי- ירכש בנפרד תודה

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  11. Started by Maayanoth,

שלום לכולם, אני זקוקה להמלצה למפרט מחשב. תקציב: 5,000 ש"ח. אין בעיה לנצל את מלוא הסכום, אך אין אפשרות לחרוג מסכום זה. המחשב מיועד לגיימינג. ללא ציוד היקיפי. תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  13. זה המפרט: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=28753 אני יודע שיש אנשים שלא ילכו ליד שניה, אבל אני מעוניין למכור אותו או לבצע עסקת טייד אין על חלקים למחשב נייח, כמה הוא שווה כיום? תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. הבן שלי בן 12 ואני רוצה לקנות לו מחשב שיתאים לו לשנים הקרובות - כרגע בעיקר משחק בפורטנייט ודומיו אבל בעתיד הלא רחוק יתקדם למשחקים יותר תובעניים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון פורטנייט, רובלוקס, civilization, gta, ספיידרמן, ובעתיד משחקים תובעניים יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר שמצד אחד מתאימים לגיימינג ומצד שני נראים טוב (אורות וכו׳) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קי…

15. שלום כולם, חבר ביקש ממני להרכיב לו מפרט ואני די עסוק בשבועיים הקרובים אז החלטתי להיוועץ בחבר'ה הטובים של הפורום. אשמח אם תוכלו לעזור. הפרטים המלאים : 1. מה התקציב המקסימלי? 7k האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? להשתדל לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1k 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה עם מוזיקה - מיקסים ויצירה (אלקטרוני), גיימינג בינוני (לא משחק במשחקים TOP OF THE LINE) וניסויי סיסטם. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו : CUE BASE, Virutal PC, V-Sphere,Visual Studio ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה : לא לשם פרנסה, אבל ארצה לעבוד במקביל עם רוב מה שציינתי. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה …

• 8 תגובות
    • 907 צפיות
  16. שלום לכולם יש לי מחשב עם חלקים די ישנים(amd 3.2). עכשיו אני רוצה לשדרג את המחשב ולהשאיר רק את המארז ספק ציוד הקפי והכרטיס מסך(x850xt) איזה מעבד לוח אם וזיכרונות אתם ממליצים? התקציב 2000-2500... זה מה שחשבתי בנתיים למרות שאני מעדיף זול יותר.. Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB 1 1390ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS P5K Pro s775 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, 2xPCI-E 720ש"ח זכרונות‏ DDR II 1066Mhz 1GB Kingston HyperX CL5 (KHX8500D2/1G) 390 ש"ח תודה!

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  17. Started by malren,

אהלן חברה, אני רוצה להזמין מהאתר של DELL את הנייד Stodio XPS 16 i7 ולשלוח אותו לכתובת של חבר בארה"ב עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם בפרטי המשלוח אני יכול לרשום את השם שלי או שאני צריך לרשום את השם של מי שגר בכתובת ( כי הבנתי שצריך אחר כך לבצע העברת בעלות או משהו כזה ומי שאני שולח אליו אך המחשב זה לא מישהו שאני כל כך מכיר אלא חבר שלי נוסע לכתובת הזאת ולכן אני לא רוצה לשגע את בעל הכתובת אחר כך בהעברת בעלות). 2. לגבי שנות אחריות האם מישהו פה יודע איך זה הולך מבחינת האחריות בארץ? האם השנות אחריות שרשום באתר של ארה"ב זה אותם שנות אחריות שיש לי בישראל? או שצריך להוסיף כסף? פרטים בבקשה אם מישהו יודע. 3. לגבי החיבור לחשמל בארץ, מה נהוג לעשות כדי להתאים את החיבור לארץ? כבל אחר? שנאי…

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  18. קבלתי מימון מביטוח לאומי עד 4100 ש”ח למחשב נייד שאמור לשמש אותי לקורס data analyst ולשימוש ביתי בעיקר צפיה בסרטים במחשב ולכן לא יכול לחרוג הרבה מעבר לתקציב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4100 אין אפשרות לחרוג יותר מידי עד 300 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים (קורס data analyst) ואחרי זה לצורך עבודה בתחום. ושימוש ביתי צפיה בסרטים סדרות וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאו…

19. Started by adi harel,

אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…

• 0 תגובות
    • 445 צפיות
  20. Started by QASHOA,

קיבלתי היום נייד HP דגם 1130 רציתי לברר אם לדגם הנ"ל יש את לחצני המגע שמוארים בירוק שממוקמים מעל למקלדת שעושים כל מיני פעולות כמו להשתיק קול .להחזיר קדימה ואחורה .להגביר קול? אני קיבלתי את הנייד בלי הלחצנים האלה ואני חושש שקיבלתי אותו דגם אבל ישן מישהוא ראה את הדגם הזה ויכול לגיד אם זה בא עם הלחצנים האלה? בשאר הדגמים כמו 1160 ו1179 הם קימים

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  21. Started by dzbeda,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? המחשב מיועד בעיקר לסלון עבור קולנוע ביתי וגלישה. XBMC , סטרימר וכול אתרי הVOD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. הכל נדרש. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות בלבד. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור השפלה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב.…

• 0 תגובות
    • 884 צפיות
  22. Started by shinshi,

שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד, שיחזיק לזמן ארוך (כ- 5 שנים). זו הדרישה העיקרית שלי מהמחשב. תקציב: עד 4000 ש"ח, גמיש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכת וידאו ותמונות (חובבנית). * גודל המסך? עד 14 אינטש. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת מוארת, אך לא קריטי. * משקל רצוי? לא חשוב, המחשב לא מיועד להתנייד הרבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לזמן סוללה של 4 שעות ומעלה, ולסוללה שתחזיק לאורך זמן (מס' שנים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם ניתן להכניס בתקציב שילוב HDD עם SSD. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. קודם כל שלום, שמי ארז אליהו ואני מאד אוהב מחשבים חזקים אם כי אני חושב שהידע שלי הינו פחות מהצרכים שלי מהחומרה. אני כבר יותר מחצי שנה מחפש את מפרט החלומות הפרטי שלי, המחשב הבא שאני מרכיב ושתראו את המפרט הוא מה שאני עשיתי אבל מה שאתם אמורים לעזור לי בבקשה זה פשוט להכריב משהו יותר טוב מזה לדעתכם באותו מחיר או לשפר ולתת לי גם מידע והערכה לגבי כל חלק כי שוב ואני אחזור על עצמי אני לא הכי מבין שבעולם אם כי לא בור ומצד שני אני לומד מהר. אה ועוד משהו, אני צריך עצה איך ומאיפה לקנות כי כבר ביטלתי השמנה אחת שהתחילה לרוץ רק בגלל שלא הרגשתי נוח עם מוכר המחשב. המפרט הינו: Inetl P-D 3.0GHZ 800MHZ 2X2 MB - מעבד GIGABYTE GA-G1975X - לוח אם GIGABYTE FX7900GTX 512 MB - כרטיס מסך WD 160 GB 7…

• 14 תגובות
    • 974 צפיות
  24. Started by mishoos,

אני מעצב מוצר ואני צריך מחשב נייד חזק, כמובן עם כרטיס מסך חזק! האם מישהו מכיר מקום אמין וזול לקנייה של מחשבים ניידים? אני עובד עם תוכנות כבדות כמו-PHOTOSHOP ,SOLIDWORKS, 3D SMAX

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  25. Started by BEN903,

אני יכול להשיג את ה3870 512MB DDR4 של GECUBE ב1060 שקל וחשבתי שאם כבר אז יאללה לשדרג לוח , זיכרון ומעבד אז אני בעיקרון צריך לוח אם , זיכרון 2 גיגה ומעבד ב1500שקל לשילוש , והתכנון הוא לעשות אוברקלוק למעבד ... חשבתי על הE2160 אבל הזיכרון קאש שלו לא מומלץ למשחקים כמו שהבנתי ... אז זהו תודה למי שעוזר

• 3 תגובות
    • 639 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.