ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
אשמח לחוות דעת על מפרט סטודנט שבניתי. המחשב ישמש גם לפיתוח תוכנה. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. עד 3500 ש"ח תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטיאלית, פיתוח תוכנה, קצת סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ישמש למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר'ה ! אני קודם כל יתחיל בזה שאני גן בקנדה אני מצטער עם זה יסבח עניינין קצת אבל אני מסתכל בדולק קנדי באתר newegg.ca אני מעוניין לבנות מחשב גיימינג אך ורשק למשחקים וכל שאר הדברים הקטנים היומיומיים... עשיתי לי מפרט אבל כבר ממזמן אני לא התעסקתי בזה אז ניהייתי קצת חלוד ... התקציב שלי זה 1200-1150. דולר קנדי וזה המפרט שבניתי: https://ca.pcpartpicker.com/list/gpYzP3 תגידו לי בבקשה אם זה מפרט טוב ואם יש משו לשנות אני ישמח ! תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
רכשתי LENOVO G50-30 הנייד מגיע עם FREEDOS עדכנתי ב BIOS אתחול מה CD להתקנת WIN7 מ CD ממש עם תחילת ההתקנה בצלמית של WINDOWS המחשב קופץ לתקלה (ראו תמונה מצורפת) האם מדובר בתקלה או בטעות תפעול שלי ?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, חריגה אפשרית(אבל מינימאלית ומשתלמת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי, צפייה בסרטים (נטפליקס וכו'), עריכת וידאו בסיסית (סרטי טיולים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מתוכנן OC משמעותי אבל לא על קצה גבול היכולת. 2. מיועד לסימולציות בעומס מלא הרצות במשך יומיים שלוש ברצף (מיועד למקום העבודה). צוואר הבקבוק ב-MODELSIM הוא המעבד, הזיכרון (נפח + מהירות) וגישה לדיסק. 3. בשעות הפנאי - מיועד למשחקים, בעיקר FPS כדוכמת HITMAN, SPLINTER CELL, BATTLEFIELD וכדומה. 4. ירוץ בסביבה ביתית ולכן עדיף שיהיה שקט ככל האפשר, גם בעומס מלא. המפרט: מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1796 לוח אם : ASUS P5W DH DELUXE ¤ 1468 זיכרון : GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤ 2068 זיכרון : GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤ 2…
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מפרט עד 5400 שקל, בניתי לו את המפרט הזה: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1290.94 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) [ ¤ 611.2 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 274.14 ] 2 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 599.99 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce FX 5900XTV 128MB DDR DVI VIVO Retail Video Card [ ¤ 1227.91 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 205.6 ] 1 CD-RW / …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לקנות מחשב ניד מיני עכשיו אני מתלבט בין שני דגמים של asus אחד הוא 1215n הוא מגיע עם מעבד atom d525,הנה קישור למפרט שלו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=773035 והדגם השני הוא ul20a שהוא מגיע עם מעבד Intel Celeron SU2300 וזה קישור למפרט הזה: http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2313 איזה מחשב נותן ביצועים יותר טובים ואיזה מעבד יותר מהיר?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפשת מחשב לעבודות גרפיות בעיקר עם Adobe CS6 Photoshop-Indesign-Illustrator תודה מראש לכל מי שיכול לעזור 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יהיה הבדל משמעותי אז אפשר עד 4500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ערכיה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe CS6 Photoshop-Indesign-Illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" אולי בעתיד 24" -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, תיכנות, עבודה גם עם לינוקס (לא חובה בדואל בוט מלא...) * גודל המסך? רצוי 13.3". לא קטן יותר. התפשרות על 15.6" רק במידה ותהיה הצדקה * משקל רצוי? קל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח אם תהיה יציאת HDMI, אבל גם mini DP זה בסדר נראה לי. * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, לפחות 256GB * זיכרון פנימי מינימלי? לפחות 8GB * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? תמיד טוב בגדול המצב הוא כזה: אני סטודנט שנה ד' להנדסת תוכנה ויש לי מחשב נייח חדש וחזק שעליו אני עושה את רוב העבודה המקצועית שלי (תיכנות) ומריץ משחקים. יש לי גם לפטופ מזדקן וכבד שהמסך שלו מתחיל לעשות בעיות ולכן החלטתי לקנות נייד חדש…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק לעזרה עם מפרט למחשב ביתי בתקציב הרשום. עיקר העבודה – עיבוד תמונות (לא גרפיקה) ברזולוציה גבוהה בעזרת PS ו-lightroom וסריקת נגטיבים ועיבודם (יש לי כבר סורק) נדרשת גם יכולת שימוש כמחשב ביתי (אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, משחק לא תובעני מדי פעם, עריכת סרטים ממצלמה ביתית לעיתים רחוקות מאוד) כיום אני משתמש במחשב שגם הרכבתי בעזרתכם האדיבה לפני הרבה זמן (כאן) המחשב עבר מספר שדרוגים עם הזמן (זיכרון, SSD) אבל כבר לא מספק את הצרכים. בגדול המפרט של "מחשב דו-מימד חזק" שמופיע באתר נראה לי הגיוני, אשמח לחוות דעת (ולהתאמה לשאר הייעודים שלי), ובכל מקרה אני צריך המלצה קונקרטית לגבי המארז – קשה לבחור ברשת מארז רק עפ"י שם החברה. אני זקוק למשהו יציב, איכותי, מאוור…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי אז הטאבלט היחיד שמצא חן בעיני הוא Archos 9 מצאתי יותר חזקים אבל הכי אהבתי אותו אני מחפש משהו דומה ולא לא אפל לא תודה משהו כזה נחמד ולא ממש מוצא וחוץ מבאג נראה שאין את הארקוס הזה בשום מקום מודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500~ ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג, BF3, הגדרות גבוהות, 1920X1080, מסך 23''. 3. האם יש צורך בציוד הקפי \ מערכת הפעלה? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7. 5. אם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, בינוני. 6. לוח בגודל ATX. 7. עדיפות לחנות TMS. המפרט עבור חבר שכבר סגור על מעבד, כרטיס מסך ומארז: i5-3570K Sapphire 7850 2GB OC Fractal Design 3000 תודה מראש לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, לפי כמה התלבטויות חשבתי ללכת על הXPS 13 החדש, המחשב יהיה מיועד בעיקר להרצת מחשבים ושרתים וירטואלים וטיפה גיימינג. חשבתי ללכת על גרסת ה 5200U FHD i5 עם 256 SSD ו8GB RAM, מה אתם אומרים, יתאים לצרכים?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב תקשיבו הייתי פה לפניי חודש, חודש וחצי.. אני קונה מחשב שיהיה בעיקר מתאים למשחקי מחשב. כולל מסך דק (בתוך ה6 אלף) זה המפרט שהציעו לי לפניי חודש, חודש וחצי.. אני רוצה שיהיה לי במפרט מעבד קונרו לא משנה לי איזה העיקר שזה לא ישנה כל כך את כל המפרט הזה: מעבדי אינטל P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE לוחות אם למעבדי אינטל ABIT AW8 (955X) s775, Dual DDR2, GBL, Heatpipe זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים Samsung 160GB 7200RPM 8MB SATA II כרטיסי מסך ASUS EN7600GT 256MB HDTV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-6A21 Black and Sil…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר שלי קונה מחשב בקרוב ואני מתלבט אם להמליץ לו על ה-X1800XT 512MB(ש-KSP משום מה הורידו אותו אבל נראה מה יהיה עוד שבועיים שהוא יזמין) עם מעבד A64 3200+ שלדעתי זה האופציה הטובה יותר או לקחת מעבד 3700 או אפילו 3800 dual core אבל כרטיס מסך 7800GT לגבי הלוחות אני לא הכי מעודכן איך ה-A8N-E של ASUS ? לגבי מארז שמתי לו את ה-HEC Compucase CI-69U6 400W הספק שלו יספיק..? תודה מראש לעוזרים
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחי הצעיר יש בר מצוה עוד שבועיים ואבא שלי אמר לי לבנות לו מחשב בסדר גודל של תקציב עד 6000 שקל. מסך כבר קנו לו אז לא צריך. המחשב מיועד למשחקים, אך אני לא רוצה שיעשו OC. כולל ציוד היקפי (בלי עכבר). תודה
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד שיכול להכיל תוכנות עריכה (לייטרום , פוטושופ) בתקציב של עד 5,000 ש''ח אשמח להצעות או לדעת מה לחפש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה 7K לא מספיק 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? רק למשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט אני צריך מסך טוב לגימינג וחשוב שהוא יהיה "23 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כמו crysis 2/call of duty black ops. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך טוב…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למשחקים יש 1500 ש''ח אין צורך בציוד היקפי לא צריך צורב וכונן DVD חשוב שקט משום שהמחשב יהיה בחדר שינה אבל אין טעם להשקיע בזה כסף על חשבון דברים אחרים לא מתכונן OC כמובן תודה רבה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי נייד של TOSHIBA מדגם NB500, בעל 1GB זכרון, אני רוצה לשדרג ל2GB אך לא יודע איזה זכרון לקנות.. - על הזכרון במחשב עצמו רשום pc3-10600s-09-11-b2 במפרט של המחשב מצויין כי הוא מגיע עם זכרון של 1066 האם אני חייב לקנות זכרון במהירות זו? או שמה אוכל לקנות זכרון עם מהירות של 1333? אודה לעזרתכם בנושא
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב + רמקולים + עכבר + מקלדת ב6 אלף . אין בעיה לקחת AMD או מ'שו . מארז - הייתי מעדיף את הסופרטאלנט וזהו , 6 אלף , אני צריך מחשב חזק , למשחקים דיי כבדים , HL2 וכו' . פחות לעיצוב ותוכנות כגון PHOTOSHOP . תודה .
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה טבלה שפחות או יותר מסכמת את הנתונים: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsIAesl5qmADdHEzQVhsZzhnRWNpVEcyTFdpMFNvVFE&hl=en&authkey=COX4vJ4B הדגמים שהושוו: HP Pavilion 800$ SONY VAIO 800$ TOSHIBA SATELLITE 720$ DELL INSPIRON 750$ הדגמים פחות או יותר דומים, באופן כללי: מעבד I5 מסוג 430 או 450 זיכרון ראשי 4GB DD3 הארדיסק 500GB, מהירות 5400 או 7200 צורב DVD מסך רחב 14 או 15.5 אינצ' שנה אחריות על רכיבים ושירות (בארץ?) בטבלה יש גם קישורים לאיפה שקראתי את הפרטים במחירים הנ"ל באתר BESTBUY. אורך החיים של הסוללה הוא ע"פ מה שהיה רשום למרות שלדעתי זה חרטה. באופן כללי השאלה היא על איזה מחשב הייתם הולכים ולמה? ויותר ספציפי: עד כמה משנה הסוג של המעבד? המהירות של הה…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פניתי בעבר לפורום ונעזרתי רבות בקשר למחשב זה אך עדיין לא הזמנתי. המחשב הוא עבור ילד, שישתמש למשחקים בינוניים וכן גלישה באינטרנט. אני רוצה שהילד יוכל לראות טלויזיה במחשב - יש לו ממיר דיגיטאלי - כך שמספיק VIVO ולא צריך כרטיס TV התקציב הינו עד 2800 חשוב לי דיסק 80 גיגה - כגיבוי למחשב שלי ונא לא להזהיר על המארז עם הספק הג'נרי - אני משתמש בעבודה שנים עם ספקים כאלו (זה מה שקונים במשרדים) ואין לי שום בעיה עם מחשבים שפועלים 24 שעות ביממה כל השנה. אני מודע לך שה 9200 אינו הכי אופטימאלי, אבל חשוב לי VIVO - או אולי יש לכם הצעה אחרת אקיצר, מה דעתכם ? CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 628.23 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 v2.0 NVIDIA nForce2 Mothe…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, שבוע הבא אני בניו יורק ואני רוצה לקנות dell xps 13 2015 תכננתי לקנות את המוצר ממיקרוסופט אך פתאום אני רואה באתר שלהם שנגמר להם הדגם עם הקונפיגורציה שרציתי. בכל מקרה עוד אופציה היא להזמין מאמזון, יש להם אמזון לוקר קרוב מאוד למלון שלי, אבל אני חושב על האופצייה שאם המחשב מגיע עם בעיה כלשהי מה אני יעשה? אין לי יותר מדי זמן להתעסק שם. מישהו יודע מה עושים במקרה שהמחשב מגיע תקול/פצוע אסטטית? ואם למישהו יש עוד רעיונות איפה לקנות את המחשב? B&h בדקתי אין להם במלאי
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נסו לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת סימולציות כבדות במטלב וכו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מטלב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע אין צורך ב GPUs אבל חשוב שתהיה האפשרות ל…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-