ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
שלום, מחפש לקנות מחשב ונתקלתי במחשב הבא: *כונן 2 TRa *כרטיס מסך- gtx 980ti *סיביות (RAM) 32 *מעבד- Intel Core i7 7700K *מערכת הפעלה- windows 8 pro כמה המערכת שווה? יד שנייה כמובן. והאם זה שהמערכת נקנתה מאייבורי צריך להדאיג אותי?
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני קונה מחר מחשב שאמור לשמש אותי לשנים הקרובות, כך שחשוב להשאיר את המעבד. המחשב ישמש למשחקים אבל גם מולטי טסקינג, ומתוכנן OC. מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 Box ¤1399 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9450 לוח אם ASUS P5QL-E ¤525 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31253 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 ¤432 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T800UX4GC5 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1340 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4872DD צורב Philips SPD2514BM Black X…
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
תקופה של כמה שנים יפות שלא התעדכנתי בשוק החומרה, ואני לא יודע איזה מפרט להרכיב... אני צריך מפרט בתקציב של 4,000 פחות או יותר כולל ציוד הקיפי (מסך ומקלדת). המחשב ישמש לעבודה משרדית, משחקים וצפייה בסרטי HD. תודה!!!
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, דבר ראשון אני אציין שאני כרגע בדילמה אם לקנות עכשיו או לחכות כמה חודשים עד שיצא DX10. אני מקווה שמלבד המפרט אנשים גם יביעו דעה אם כדאי לחכות או ללכת על המפרט שמציעים. המחשב שלי כבר ממש מקרטע במשחקים החדשים (למשל בGOTHIC 3) ולכן הגיע הזמן לשדרג. יש לי את כל הציוד ההיקפי (האיכותי) שצריך ומסך אני כנראה אשדרג בנפרד. המפרט הוא רק לקופסא. המחשב מיועד למשחקים ולא עומד לעבור שום OC אז נא לקחת זאת בחשבון (אין טעם לקחת רכיב יותר יקר שיכול לעמוד בOC). התקציב הוא בסביבות ה~5500 שח'. אני צריך הרבה זכרון (יותר מ2GIGA אולי אפילו 4) ואחרי השדרוג אני לא עומד לשדרג שוב המון זמן. אפשר חריגה קלה בתקציב אם תופסת קלה תספק קפיצת מדרגה משמעותית בביצועים. יש לי פה באיזור בעיה של אבק לכן כדא…
-
- 29 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 8 שנים של המפרט שלי (אפשר לראות מתחת לאווטר) הגיע הזמן לרכוש משהו עדכני (כן אחרי שהלך הארד דיסק, ספק, וכ.מסך ) המפרט הנ"ל אמור לרוץ כמה שיותר זמן, כמו המחשב המוחלף בערך. וזו הסיבה שאני רוצה ללכת על I7, אני מבין שלטווח הקצר הוא בזבוז, אך לטווח של 5 שנים ומעלה אין לי ספק שהוא משתלם יותר. המפרט הכי נורמאלי שהצלחתי להרכיב סביב התקציב והצרכים הוא : מעבד : I7 920 Box לוח אם : Asus P6T SE זכרונות : 3GB 1600Mhz - אחת החברות הידועות כוננים קשיחים : 2X500 GB Samsung - בשביל לעשות RAID. (יתווסף עוד כונן קיים של 160) כרטיס מסך : Powercolor Vapor-X 4890 1GB DDR5 ספק כוח : Enermax modu 525 / corsair 550W / pc&cooling 500W מארז : Antec P193 - פה יש בעיה,…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש נייד בשביל חבר שהוא סטודנט והתאיישתי מלחפש מרוב כל כך הרבה סוגים של ניידים . מה המטרות : סטודנט אופיס אינטרנט משחקים כמו PRO איוולושן לא דברים יותר מדיי תובעניים . צפיה בסרטים ( כנראה יחובר לטלויזיה 32 אינץ ) עדיף 500 HDD אבל גם 320 בסדר I5 נראה יהיה קשה במסגרת התקציב אז I3 כרטיס מסך נורמלי , לא יהיו משחקים תובעניים יתר אל המידה . עדיף אחריות 3 שנים אני מאוד מודה למי שיעזור עדיף בחנות מוכרת באזור באר שבע או חנות אינטרנטית מוכרת אחרת במקרה חריג אולי נלחץ שיחרוג בכמה גרושים בתקציב אם זה יהיה ממש שווה את זה !
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב מיועד לנער בן 14 (בני) שכרגע משתמש במחשב מאוד בסיס (בן 5). בניתי מפרט בסיסי על בסיס המפרטים המומלצים ומבקש חוות דעת ל 2 דברים: א. לגבי המפרט הבסיס ב. לגבי שדרוג למעבד i3 או AMD מרובע ליבות - האם התוספת בתשלום משתלמת יחסית לתוספת הביצועים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים (נער בן 14) ולעריכת וידאו ביתית בסיסית (premier pro) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין לי כל כ…
-
- 4 תגובות
- 637 צפיות
-
-
לא קראתי את חוקי הפורום, ולכן קיבלתי אזהרה ראשונה מתוך 3. עוד 2 אזהרות אני אהיה מורחק מהפורום.
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
שלום לכל התותחים,אין לי שום ידע במחשבים ולכן פה אתם נכנסים : איזה מחשב יתאים לתקציב 3000 -4000 לסטודנט מתחיל להנדסה - אינטרנט , - מסמכים ,-אלמד שפת C ואשתמש בתוכנות מסויימות להנדסה ושירטוט שלא ברור לי כמה הן משפיעות ואם בכלל יש לסטודנט הנדסה (הנדסת מכונות) צורך לעשות בהן שימוש בנייד האישי שלו-אולי לכם יש ידע בנושא ? כמו כן שהיה אמין .מעוניין בחיבור אלחוטי פרקטי אשמח אם תשפכו על זה קצת אור (כרטיס רשת ,שן כחולה ,B ,וכו') (ואיך אדע אם למחשב יש חיבור ישיר לטלויזיה) וחיי סוללה פרקטים. תודה רבה ממש!
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אחרי שהקנייה מיד שניה לא צלחה (ואולי לטובה), אני אקנה מחשב חדש ורק את הכרטיס מסך מיד שניה (אין צורך להוסיף כרטיס מסך במפרט). אין צורך בציוד הקפי. התקציב כמו שציינתי הוא עד 1500 (+-100 שקל). כשהרעיון הוא להגיע ל2000 כולל הכרטיס מסך המשומש. אני מניח שצריך להתפשר על AMD. רמת השקט לא כל כך חשובה לי. אפשר גם לוותר על צורב (למרות שזה רק 100 שקל אני מניח). והארד דיסק אפשר להתפשר עד 500GB. אם המחשב יצליח להריץ את הElder Scrolls החדש שיצא בסוף השנה זה יהיה מעולה ;D אשמח גם אם יהיה ניתן להסביר מעט על מה ההבדל בין AMD וINTEL, בהנחה שאנחנו מדברים על אותם נתונים יבשים. הייתי כל החיים עם אינטל וזה נשמע לי קצת מוזר לעבור. עוד דבר חשוב זה שהלוח אם יהיה תואם לכרטיסי מסך ישנים יותר (לכשאני…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכיב דגם מעבד מעבד INTEL דגם I5 760 8MB בתדירות 2.8 ג'יגה הרץ ל 1156 כולל מאוורר מקורי לוח אם Gigabyte דגם GA-P55-USB3 זכרונות G.Skill 1333Mhz מסוג DDR3 בנפח של 2 ג''יגה כרטיס מסך GIGABYTE ATI Radeon HD6850 1GB DDR5 256BIT כונן קשיח WD WD1002FAEX 1TB 7200rpm 64MB Buffer S-ATAIII מארז ANTEC בצבע שחור דגם Three Hundred לא כולל ספק כוח ספק כח Antec High Current Gamer HCG-520 520W צורב DVD LG GH-24NS50 x 24 Black S-ATA Bulk DVD±R/RW
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב שיהיה בעיקר לאינטרנט,ווינדוס ואופיס.תקציב באזור 3600.בעיקר אני צריך מעבד טוב וזכרון 1 GB. אני לא ישתמש במחשב הזה למשחקים רציניים אז הכרטיס מסך יכול להיות סטנדרטי.בנוסף מסך LCD. יש הצעות? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 545 צפיות
-
-
שלום, בדקתי באינטרנט ומצאתי מפרט: - INTEL 2 QUAD 8200 BOX 950 שקל - ASUS P5KPL - CM שקל 350 - OCZ 2GB DDR3 1333 CL9 200 שקל - WESTERN DIGITAL 250GB 16MB 244 שקל PALIT GEFORCE 9600GT 15B 9600GT 256BIT 1GB DRR3 DUAL DVI-I/HDMI 600 שקל - LG 7220S DVD Writer 139 שקל - STANDARD POWER SUPPLY 500W 119 שקל איך המפרט בשביל המחיר? הספק מספיק בשביל המפרט הזה? לפי השם, הכרטיס הוא X2 (שני כרטיסי מסך ביחד) ?
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש שני ילדים בני 8.5 ו 11 ואת אבא שלהם. הילד משחק בפיפא 2006, פרו אבולושיין סוקר 5 ו nba 2007 - בקיצור משחקי ספורט בעיקר. הילדה רק גולשת באינטרנט + וידאו צ'אט עם חברות ב icq. האבא גולש+שיחות וידאו + שימושים קלים באופיס (וורד,הכנת מצגות וקצת אקסל) מוכן להתפשר על:משקל,סוללה(המחשב יהיה רוב הזמן בבית מחובר לחשמל אבל נייד בין חדרים) וגודל דיסק קשיח. עדיף מסך טוב+כרטיס מסך טוב. נתקלתי במבצע של 012 אבל אין לי מושג בניידים - ראיתי בנושא קודם שהמבצע די אדיש כלומר - לא מציאה גדולה. כמה עולה לקנות נתב+התקנת רשת אלחוטית ע"י טכנאי ? מה מחיר סביר לספק אינטרנט? אני משלם כיום 45 ש"ח ב 015 (זהב) ל 1.0 מ"ב. וסליחה אם הארכתי בפרטים תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 949 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב עד 4000 ש"ח לא צריך עכבר מקלדת רמקולים כרטיס קול מסך והארדיסק מטרות של המחשב: *הכי חשוב- שיחזיק כמה שנים! *שיריץ משחקים חדשים וטובים המחשב ישמש למשחקים, הרבה סרטים, אופיס (ולפעמים עריכת וידיאו או פוטושופ אבל לא משהו רציני - אולי אני ירצה ללמוד קצת ולהתעסק עם זה). מתלבט אם לבצע OC, אם החנות עושה לי אז האחריות נשמרת? עדיף לקנות מעבד של אינטל ולעשות לו OC או של AMD מבחינת זמן שהמחשב יחזיק? האם OC יכול לפגוע איכשהו במחשב בטווח הארוך?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, קיבלתי שתי הצעות למערכת שתתאים לי ואני מתלבט מי מהן טובה יותר/כדאית יותר...עזרה תתקבל בברכה. מערכת ראשונה - KSP מעבד: Intel Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Tray לוח אם: GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDR II 1333, PCI-E זכרון: DDR II 1066Mhz 2GB Patriot Extreme Performance Viper Dual Channel כ. מסך: Zotac Geforce 9600GT Synergy 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E דיסק קשיח: Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD3200AAKS מאוורר: Arctic Cooling Alpine 7 Pro s775 ספק כח: Chieftec 450W Active PFC, 12cm Fan 24pin היתר לא רלוונטי... המחיר: 2855. מערכת שניה - Ivory מחשבים מעבד: Intel® Core 2 Duo E7500 2.93GHz לוח אם:…
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני שוקלת לקנות את הדגם הזה (המחיר שראיתי כרגע עומד על כ-6,700 שקלים), אבל אז חשבתי על הנושא של שדרוג. האם הניידים האלה בכלל ניתנים לשדרוג עתידי? או שאני "תקועה" עם החומרה שאיתה מגיע הנייד לנצח, מה שהופך את הרכישה לפחות משתלמת. למישהו פה יש ניסיון עם הניידים הללו? האם הם באמת עומדים בהבטחה שלהם מבחינת ביצועים? הם לא הופכים לגוש פלסטיק רותח אחרי שימוש אינטנסיבי?
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
ערב טוב, אז אני בקרוב יהיה סטודנט למדעי המחשב מה שאומר שאני ילמד והרבה שני דברים - מתמטיקה ותכנות. לכן אני מחפש מכשיר שיאפשר לי לקשקש משוואות מתמטיות על המסך שלו בעזרת עט סטיילוס, וגם כמובן יאפשר לי לתכנת בלי הפרעות. לא אכפת לי אם זה מחשב נייד עם מסך טאצ', או טאבלט או כל דבר אחר, העיקר שזה ימלא את הדרישות שלי. ואלה הדרישות שלי: 1. חווית כתיבה מעולה, מושלמת. בשביל כתיבה בעט סטיילוס - בלי לאגים, בלי עצירות בלי תקיעות. מושלמת ! הכי קרובה שאפשר לכתיבה בעט במחברת. 2. פלטפורמה שתאפשר לי לבצע כל משימה שתידרש ממני בתואר ראשון למדעי המחשב, שזה תכנות כמובן. וגם כתיבה ושליחת עבודות, שליחת מיילים וכולי וכולי. 3. עדיפות גבוהה למשהו נייד…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מראש אני יודע שמחיר כזה גבוה הוא במקצת קיצוני אבל אני בונה מחשב שיחזיק מספיק זמן בתמורה מלאה לחלקים ברמה כמעט הגבוהה ביותר אז לא צריך לפתח דיון על אם שווה או לא שווה לשלם סכום כזה למחשב בימינו. המפרט הנוכחי שעיצבתי הוא מעבד: i7 990 (המעבד לא קשור בתוך המפרט משום שאני מקבל אותו ישר מאינטל, אז הוא לא קשור במחיר ובדיון) לוח אם: Rampage III Extreme s1366 Core i7, Intel x58, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרון: 3x4GB G. Skill Ripjaw Edition Triple Channel כרטיס מסך: GTX580 UD 1536mb GDDR5 DX11 כפול שניים בשביל ה-SLI כונן קשיח: OCZ Vertex 60GB SSD Sata 2 / Caviar Black 2TB צורב DVD/Blu ray קירור : Noctua NH-D14 CPU Cooler מארז : HAF X Full Tower ATX Black-Case ספק כוח: Revolution 85+ 1250…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אובכן, כידוע, או לא, המקלדת בניידי אפל משנת 2015 והלאה רגישה מאוד לאבק ולכלוך, דבר הגורם לתפקוד לקוי, אם בכלל. כעת, עם הכרזת דגמי ה - 2018, הוכרז כי העניין סודר באמצעות מעין ממברנת סיליקון שמכסה את המנגנון של המקלדת. יופי, אבל לא לבעלי הדגמים הבעייתיים. http://m.ynet.co.il/Articles/5312142
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד 14 אינטש מעבד I5 - איזה מעבד כדאי ( 480 ומעלה?) והמחשב הוא לצורך הדגמות יש צורך בכרטיס מסך טוב וחזק להרצת סימולציות. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורך גיימינג שיתאים לשנים הקרובות. עד היום שרדתי עם מחשב בעל מעבד דול קור כאשר עם הזמן שידרגתי לו את כרטיס המסך ואת הזיכרון . לרוב מה שאני משחק זה היה מצויין. עם זאת נכון להיום אני רוצה שתיהיה לי האופציה לשחק בכל משחק, גם כאלו שבעלי דרישות גרפיות גבוהות. הטריגר לקניה הוא שהמחשב שלי אתמול שבק חיים, כנראה הספק התחיל לגמגם אבל גם ככה כבר תכננתי להחליף. בנוסף הרבה משחקים חדשים כבר לא יכלו לעלות עליו כגון battletech ואחרים. ויש לי כבר כמה רכישות של משחקים שיצאו בקרוב שכבר לא יעלו על הישן. נכון להיום יש לי כרטיס מסך 960GTX שאשמח לא להחליף אותו אם לא ממממש הכרחי. זה הכרטיס - https://www.gigabyte.com/Graphic…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אנשים הייתי רוצה לדעת כמה המחשב שלי שווה אני רוצה למכור אותו אבל לא יודע כמה הוא באמת שווה כי זה מחשב דיי ישן אבל יש שם כ.זיכרון KINGSTON 512 MBDDR400 PC3200 משומש רק 5 חודשים אז כמה לדעתכם הוא שווה? הנה המפרט: Intel® Celeron® CPU 2.0 Ghz ECS P4S5MG/GL+ Kingston 512 MB DDR 400 Mhz PC 3200 SAMSUNG SV6003H 60 GB Gainward GeForce FX 5200 128MB TV/DVI AGP X4@X8 צורב 48X של SAMSUNG CD-ROM LG 52X מארז אם ספק של 380WT
-
- 9 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום. הלפטופ מיועד בעיקר לגלישה מהירה וחלקה ולשימוש בתוכנות OFFICE ומצגות. הוא לא אמור להריץ משחקים או דברים כבדים, אולי רק סרטים פה ושם, אבל זה לא המיין ג'וב. * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? לא חשוב, שיהיה אפילו 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)? לא צריך. * בלוטות? לא צריך, מספיק רק ווירלס. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב, 160 יכול להספיק. * צורב DVD? לא צריך, מספיק כונן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה.
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה לנייד חדש וחדיש בסביבות 8000 ש"ח. אם כדאי לחכות עד לפני סוף השנה האזרחית, ולקבל משהו טוב יותר - אשמח לשמוע תודה
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-