עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. המפרט ישמש לשימוש כללי(אינטרנט, עבודה משרדית, ומחשקים בינוניים + כגון SIMS 3 וכו'.) המחשב יחובר למסך מחשב LCD 17 אינץ' סטנדרטי. לא יבוצע OC או משהו בסגנון. צריך ציוד הקפי שיכלול מקלדת , עכבר ורמקולים סטנדרטיים. זהו המפרט שחשבתי עליו: 2500+- זה התקציב מעבדים AMD Phenom II X2 550 AM2+/AM3 ¤592 לוחות אם Gigabyte GA-M61PME-S2P ¤261 מארזים Hec Compucase CI-6A19 Case + HEC 400TRT PSU ¤423 זיכרונות G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL5 ¤175 כוננים קשיחים Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤242 כרטיסי מסך ATI Force3D ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ¤590 כוננים אופטיים LG GH22NS X22 Sata Black ¤117 מקלדות Genius EasyTouch Optical 2 Multimedia Ke…

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  2. מישהו שאני מכיר צריך המלצה למחשב נייד, הוא רוצה 15 אינצ' אפילו, כזה שהוא לא יתנייד איתו הרבה, אבל כשהוא כן, הוא רוצה סוללה גדולה שתספיק להרבה שעות. סביר להניח שהוא יהיה מבוסס אינטל, רצוי מהדורות האחרונים בשביל החיסכון בסוללה. קראנו ביחד ביקורות על ה-G560 של לנובו, שמשלב מחיר זול עם פונקציונליות גבוהה ומסך ענק, ואנחנו די נעולים עליו, השאלה היא אם במחיר הזה יש משהו יותר טוב.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Nirurshon,

אני עומד לפני רכישת אולטרה-בוק. רציתי חוות דעת מקצועית לאולטרה-בוק עם ביצועים כמה שיותר גבוהים, בעיקר לCounter-Strike Global Offensive. אני פשוט נואש ולא מצליח למצוא משהו שעומד בדרישות שלי. ההתלבטות שלי בינתיים עומדת על 2 מחשבים : 1. ASUS N56VJ (למרות שאני חושב שלא מדובר באולטרה-בוק) http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=N56VJ-S4008H&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he 2. DELL N5521 http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2797 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר לאינטרנט ולגיימינג קל, במיוחד ל-Counter Strike Global Offensive, כמו כן לסרט FHD. * גודל…

4. ההתלבטות היא בעצם בין 2 מערכות , באחת מהן המעבד חזק וכרטיס שכרגע נחשב לשוק הבינוני , לבין מערכת שבה הכרטיס מסך חזק והמעבד לשוק הבינוני. הדרישה היחידה שלי מהמערכת שתיהיה חזקה למשחקים זה הכל - mobile 2600 sp97 + enermax 92 + as5 ocz el platinum 3200 nf7 sl 9800 pro (The rest is the same) -going to overclock minimum to 2450mhz , max - 2600 Or AMD mobile 2600 volcano 12 geil value with heat spreaders nf7-sl X800 pro ( overclock to barton 3200) מה אתם אומרים? ועוד שאלה שלא כלכך קשורה לפורום.... האם לX800 פרו יש שיפור באיכות התמונה ביחס ל9800 פרו?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by evman007,

כבר הייתי אמור לסגור על מפרט סמפרון אבל פתאום ראיתי את ההצעה הזאת: מעבדי אינטל Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8VM800PMD-775 s775, DDR2, AGP זכרונות DDR II 533 1GB (512MBx2) דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB SATA II כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות Logitech Logitech Keyboard + Optical Mouse SET עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים GPT 2.1 מסכים Chi Mei CMV 945A 19'' LCD 8ms מחיר 3207 ¤ את המסך אני משדג ל20 אינץ בעוד 250 שקל. מה דעתכם?

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. היי רכשתי נייד לפני שבועיים של יצרן GIGABITE בשבוע ה 1 הוא קפא 3 פעמים + פעמיים מסך כחול הוצאתי את אחד מכרטיסי הזכרון שבו והוא עבד תקין עד היום. היום קפא פעמיים + מסך כחול BAD_POOL_HEADER החזרתי את הכרטיס שהוצא בשבוע שעבר והתקנתי שתי תוכנות CFU + SPEEDFUN - העליתי נתונים שהן הנפיקו http://uploaded.fresh.co.il/2008/08/02/48464874.jpg חשוב - ב SPEED FUN כבר ראיתי 53-54 מעלות על המעבדים . נא עזרתכם לפני שאני זורק להם את המחשב בחזרה ומבקש החזר כסף.

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  7. Started by Flame of Udun,

שלום. תקציב -עד 3500 שקל מטרות - שמשחקים חדשים יפעלו בצורה טובה, לא חייב בצורה מקסימלית. המטרה העיקרית שלי היא להפעיל את המשחק Neverwinter Nights 2, שהדרישות המומלצות שלו הן: - 3 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor - 1GB System Ram - ATI Radeon X800 series, NVIDIA GeForce 6800 series or higher video card לא צריך שום ציוד הקפי, רק מחשב. יש לי עדיפות לאינטל, תהרגו אותי לא יודע למה. אבל אם בתקציב הקיים אפשר להשיג משהו נורמלי רק של AMD, שיהיה. כרטיס מסך - רק nVidia. לא רוצה ATI ולא כלום... לא צריך מערכת הפעלה ולא כלום. אני רוצה שיהיה במחשב צורב DVD טוב, זה חשוב. לא אכפת לי מיופי או משהו כזה. שהקירור יהיה מספיק טוב. אני צריך הרכבת מחשב במעבדה, תכללו את ז…

8. המחשב מיועד לאבא שלי. הדרישות מבחינת חומרה צנועות בסה"כ. מעבד כפול ליבה (לא צריכים להתפרע,אבל החלשים של אינטל יספיקו) כעיקרון 1GB זיכרון מספיק אבל מומלץ 2GB מאחר וזה כבר הפך למעין סטנדרט מעבר לזה יש חשיבות גדולה למקלדת כמה שיותר נוחה ולמסך שרואים בו כמו שצריך. בלי המסכים הללו שדומים למראה ושטויות כאלה. לא דרושה מערכת הפעלה ככה שאם זה מוזיל אפשר לוותר בשמחה על העניין. כאמור התקציב הוא בין 3000-3500 ש"ח. יש לו ניסיון טוב עם מחשב נייד של Acer ואם יש משהו שווה שלהם אפשר להמליץ. המסך צריך להיות בין 14-15.4" כאשר כמובן עדיף המסך הגדול יותר. דבר אחרון,אין שום חשיבות למשקל מאחר והוא נטו בבית וכנ"ל לגבי סוללה כי הוא גם ככה כל הזמן מחובר לחשמל

• 7 תגובות
    • 840 צפיות
  9. לוח אם DFI LANParty DK X38-T2RB ¤690 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=4711079392021 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤356 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-4GBPI קרור לכרטיס מסך Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO ¤145 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=198257 סה"כ מחיר לכל המוצרים:1191¤ המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il I need a motherboard for overclocking and future CF/SLI Memory for overclocking so I prefer that it will be 1066Mhz so i wont need to OC it and a gpu cooler wich I decided I need because of the high temps in Israel at summer If you think I should change something please tel…

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  10. שלום לכולם... אני ב"ה קונה מחשב חדש בימים הקרובים. אני מבקש מחשב למשחקים כי הוא מתאים לכל הצרכים שלי שהם בעיקר אינטרנט וגרפיקה (חלשה, פוטושופ ברמת לוגואים קטנים) אבל גם למשחקים ברמה גבוהה מידי פעם. נכון לעכשיו השקעתי המון כסף בכל "המסביב" של המחשב שלי ואז לאט לאט ליבת המחשב שלי הפכה לחלשה ומעצבנת. כרגע יש לי (ואני לא מעוניין להחליף) ASUS CD X52 ASUS CDRW X52 ASUS DVD X16 ASUS DVDRW X16 SONY 1.44 Thermaltake Kandalf Black Thermaltake HardCano 13 Thermaltake PurePwoer 680W Thermaltake 120mm FAN X2 Thermaltake 90mm FAN X2 Thermaltake Perfect Light Cold Catode Blue MAG 796FD2 Microsoft Wireless Desktop Elite Microsoft InteliMouse Explorer 2.0 Microsoft Fingerpri…

• 9 תגובות
    • 742 צפיות
  11. הי יש לי מחשב עם לוח אינטל עם מעבד פנטיום 4 2.0 MHZ 400 Fsb זכרון 256MB SDRAM 133MHZ כניסה AGP X4 וכרטיס מסך G-FORCE 2 Mx440 אני רוצה לשפר את מחשב כדי שיריץ משחקים בצורה טובה יותר האם הוספה של כרטיס Saphire RADEON 9800 PRO 128MB והוספה של עוד 512 מגה זכרון מאותו סוג ישפרו את המחשב לרמה טובה והאם הוא יוכל להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? ולכמה זמן המחשב הזה יוכל להספיק לי כך שהוא ימשיך להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? צריך לציין כי אני עובד ברזולוציות של 1024X768 ואין לי כוונה לעבוד על רזולוציות גבוהות יותר

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  12. Started by Xane,

Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core CPU PQI PC3200 400MHz Dual Channel 2GB OCZ ModStream Power Supply 520W MSI K8N SLI Platinum nForce4 Samsung 160GB SATA 7200RPM Creative Audigy 2 ZS Retail Thermaltake BigTyphoon ציוד היקפי: Viewsonic 19" CRT Flat P97F Black Silver Antec Super Lanboy Aluminium Super Mini Tower Case NEC ND-3540A Dual Layer DVD+RW 16x Silver Bulk 12,486 ש"ח.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. היי מישהו יודע היכן ניתן להשיג מטען לדגם העתיק DELL PP01L? או שלמישהו במקרה יש בבוידעם כזה שאינו בשימוש ויכול לתת? מיותר לציין שאין בזאפ, ובחנויות צחקו על חבר שלי שבא לשאול אם יש להם. תמונות שלו: (זה דגם המחשב) תודה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  14. לפי בדיקה ראשונית שלי הבנתי שאני אצתרך לקנות נטבוק בגלל התקציב הנמוך, יש אפשרות אחרת? מטרות המחשב - משחקים ברמה נמוכה, לימוד שפות תיכנות, סרטים, אינטרנט ועבודה משרדית. גודל מסך - הבנתי שבתקציב שלי כניראה שאני אצתרך לקנות נטבוק אז שיהיה לפחות 10" זמן סוללה - כמובן שעדיף ארוך אבל הבנתי ששלוש תאים זאת הסוללה של נטבוק..? כונן קשיח- 120 GB ומעלה צורב dvd - גם פה הבנתי שבנטבוק אין צורב. יש כונן דיסק לפחות? יציאות- כמובן יציאות usb2, blutooth, wi fi אם יש גם hdmi, dvi לא יזיק. אחריות- לשלוש שנים. תודה רבה על העזרה.

• 0 תגובות
    • 531 צפיות
  15. Started by Kayfun4ik,

שלום אני מעוניין לרכוש מחשב בתקציב של עד 7000 ש"ח מאפיינים: מחשב שמאפשר לשחק במשחקים ברזולוציה טובה (למרות שאני לא גיימר) מחשב אמין ושקט ככל האפשר. דירה עם הרבה מאוד אבק. אני לא מתכוון לבצע אורקלואק בשנה, שנתיים הקרובות. פירוט הרכיבים שכבר בחרתי I5 2500K, 3.3GHz, S1155, 6MB, Tray ASUS P8P67, DDR3 1600, 2xPCI-E (אני רוצה להמתין אם הקניה עד לאפריל, עד שהתקלה של בקר ה Sata תיפתר) - האם זה לוח אם טוב או שעדיף של gigabyte Caviar Green 1TB, 64MB, Sata II, WD100EARS Logitech keyboard and mouse set - MX5500 Logitech speakers - Z523 2.1 speaker system (retail רכיבים שאיני סגור עליהם מארז - אני צריך מארז שקט שיספק את זרימת האוויר הדרושה למערכת (ללא הורקלאוקינג). חובה פילט נגד אבק …

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  16. Started by hilushh,

שלום, מחפש לקנות מחשב ונתקלתי במחשב הבא: *כונן 2 TRa *כרטיס מסך- gtx 980ti *סיביות (RAM) 32 *מעבד- Intel Core i7 7700K *מערכת הפעלה- windows 8 pro כמה המערכת שווה? יד שנייה כמובן. והאם זה שהמערכת נקנתה מאייבורי צריך להדאיג אותי?

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  17. אני קונה מחר מחשב שאמור לשמש אותי לשנים הקרובות, כך שחשוב להשאיר את המעבד. המחשב ישמש למשחקים אבל גם מולטי טסקינג, ומתוכנן OC. מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 Box ¤1399 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9450 לוח אם ASUS P5QL-E ¤525 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31253 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 ¤432 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T800UX4GC5 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1340 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4872DD צורב Philips SPD2514BM Black X…

• 7 תגובות
    • 699 צפיות
  18. תקופה של כמה שנים יפות שלא התעדכנתי בשוק החומרה, ואני לא יודע איזה מפרט להרכיב... אני צריך מפרט בתקציב של 4,000 פחות או יותר כולל ציוד הקיפי (מסך ומקלדת). המחשב ישמש לעבודה משרדית, משחקים וצפייה בסרטי HD. תודה!!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by yonatanph,

שלום, דבר ראשון אני אציין שאני כרגע בדילמה אם לקנות עכשיו או לחכות כמה חודשים עד שיצא DX10. אני מקווה שמלבד המפרט אנשים גם יביעו דעה אם כדאי לחכות או ללכת על המפרט שמציעים. המחשב שלי כבר ממש מקרטע במשחקים החדשים (למשל בGOTHIC 3) ולכן הגיע הזמן לשדרג. יש לי את כל הציוד ההיקפי (האיכותי) שצריך ומסך אני כנראה אשדרג בנפרד. המפרט הוא רק לקופסא. המחשב מיועד למשחקים ולא עומד לעבור שום OC אז נא לקחת זאת בחשבון (אין טעם לקחת רכיב יותר יקר שיכול לעמוד בOC). התקציב הוא בסביבות ה~5500 שח'. אני צריך הרבה זכרון (יותר מ2GIGA אולי אפילו 4) ואחרי השדרוג אני לא עומד לשדרג שוב המון זמן. אפשר חריגה קלה בתקציב אם תופסת קלה תספק קפיצת מדרגה משמעותית בביצועים. יש לי פה באיזור בעיה של אבק לכן כדא…

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום לכולם, אחרי 8 שנים של המפרט שלי (אפשר לראות מתחת לאווטר) הגיע הזמן לרכוש משהו עדכני (כן אחרי שהלך הארד דיסק, ספק, וכ.מסך ) המפרט הנ"ל אמור לרוץ כמה שיותר זמן, כמו המחשב המוחלף בערך. וזו הסיבה שאני רוצה ללכת על I7, אני מבין שלטווח הקצר הוא בזבוז, אך לטווח של 5 שנים ומעלה אין לי ספק שהוא משתלם יותר. המפרט הכי נורמאלי שהצלחתי להרכיב סביב התקציב והצרכים הוא : מעבד : I7 920 Box לוח אם : Asus P6T SE זכרונות : 3GB 1600Mhz - אחת החברות הידועות כוננים קשיחים : 2X500 GB Samsung - בשביל לעשות RAID. (יתווסף עוד כונן קיים של 160) כרטיס מסך : Powercolor Vapor-X 4890 1GB DDR5 ספק כוח : Enermax modu 525 / corsair 550W / pc&cooling 500W מארז : Antec P193 - פה יש בעיה,…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. מחפש נייד בשביל חבר שהוא סטודנט והתאיישתי מלחפש מרוב כל כך הרבה סוגים של ניידים . מה המטרות : סטודנט אופיס אינטרנט משחקים כמו PRO איוולושן לא דברים יותר מדיי תובעניים . צפיה בסרטים ( כנראה יחובר לטלויזיה 32 אינץ ) עדיף 500 HDD אבל גם 320 בסדר I5 נראה יהיה קשה במסגרת התקציב אז I3 כרטיס מסך נורמלי , לא יהיו משחקים תובעניים יתר אל המידה . עדיף אחריות 3 שנים אני מאוד מודה למי שיעזור עדיף בחנות מוכרת באזור באר שבע או חנות אינטרנטית מוכרת אחרת במקרה חריג אולי נלחץ שיחרוג בכמה גרושים בתקציב אם זה יהיה ממש שווה את זה !

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  22. שלום לכולם, המחשב מיועד לנער בן 14 (בני) שכרגע משתמש במחשב מאוד בסיס (בן 5). בניתי מפרט בסיסי על בסיס המפרטים המומלצים ומבקש חוות דעת ל 2 דברים: א. לגבי המפרט הבסיס ב. לגבי שדרוג למעבד i3 או AMD מרובע ליבות - האם התוספת בתשלום משתלמת יחסית לתוספת הביצועים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים (נער בן 14) ולעריכת וידאו ביתית בסיסית (premier pro) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין לי כל כ…

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  23. Started by kl00m,

לא קראתי את חוקי הפורום, ולכן קיבלתי אזהרה ראשונה מתוך 3. עוד 2 אזהרות אני אהיה מורחק מהפורום.

24. שלום לכל התותחים,אין לי שום ידע במחשבים ולכן פה אתם נכנסים : איזה מחשב יתאים לתקציב 3000 -4000 לסטודנט מתחיל להנדסה - אינטרנט , - מסמכים ,-אלמד שפת C ואשתמש בתוכנות מסויימות להנדסה ושירטוט שלא ברור לי כמה הן משפיעות ואם בכלל יש לסטודנט הנדסה (הנדסת מכונות) צורך לעשות בהן שימוש בנייד האישי שלו-אולי לכם יש ידע בנושא ? כמו כן שהיה אמין .מעוניין בחיבור אלחוטי פרקטי אשמח אם תשפכו על זה קצת אור (כרטיס רשת ,שן כחולה ,B ,וכו') (ואיך אדע אם למחשב יש חיבור ישיר לטלויזיה) וחיי סוללה פרקטים. תודה רבה ממש!

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  25. אחרי שהקנייה מיד שניה לא צלחה (ואולי לטובה), אני אקנה מחשב חדש ורק את הכרטיס מסך מיד שניה (אין צורך להוסיף כרטיס מסך במפרט). אין צורך בציוד הקפי. התקציב כמו שציינתי הוא עד 1500 (+-100 שקל). כשהרעיון הוא להגיע ל2000 כולל הכרטיס מסך המשומש. אני מניח שצריך להתפשר על AMD. רמת השקט לא כל כך חשובה לי. אפשר גם לוותר על צורב (למרות שזה רק 100 שקל אני מניח). והארד דיסק אפשר להתפשר עד 500GB. אם המחשב יצליח להריץ את הElder Scrolls החדש שיצא בסוף השנה זה יהיה מעולה ;D אשמח גם אם יהיה ניתן להסביר מעט על מה ההבדל בין AMD וINTEL, בהנחה שאנחנו מדברים על אותם נתונים יבשים. הייתי כל החיים עם אינטל וזה נשמע לי קצת מוזר לעבור. עוד דבר חשוב זה שהלוח אם יהיה תואם לכרטיסי מסך ישנים יותר (לכשאני…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.