עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by SpLAsH,

אחרי כמעט 6 שנים, הגיע הזמן להחליף מחשב המפרט לא צריך לכלול מקלדת, עכבר או צורב דיוידי (אני לא צריך יותר מכונן דיוידי רגיל), אבל כן צריך מסך כמו כן, כנראה שאני לא אעשה אוברקלוק אז אין צורך בקירור יקר תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 שח ואפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , עריכת תמונות (Lightroom, photosjop) וקצת וידאו (פעם בשנה) השאר גלישה, יוטיוב וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים קשיחים ו SSD אין צורך. יש לי מספר כוננים קשיחים שאעביר ו שני SSD שקניתי - אחד NVME ואחד SATA 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחש…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by tratz,

אני מודע לעובדה שהמחיר בכותרת נמוך משמעותית ממחיר החלקים בשוק, אני קונה ישירות מcd-log אז אם אתם מציעים חלק חלופי, שיהיה באותה רמת מחיר פחות או יותר. מעבד אינטל 805 לוח GA-8I945PG של GB. גוף קירור BT. זכרונות 2x512Mb 667Mhz של Geil. מארז Raidmax Cobra משומש (שעולה לי 150 שקלים) - לא ניתן להחלפה! כונן קשיח Hitachi 80Gb SATA II. כרטיס מסך Geforce 6200 256 mb (128 mb onboard) TurboCACHE bulk 128 bit של GB. ספק כח - עוד לא הוחלט, לדעתי ה480W הגנרי שיש לי (מוגדר 550W, אבל בפועל מוציא 480W עם 20A ל12V) לא יחזיק כמו שצריך את המערכת. אז ככה - ה805 בטוח במפרט. הלוח - פתוח להצעות. זכרונות - גם בטוחים, אין קיט של DC 667 במחיר הזה (123$) אצל cd-log. מארז - כנ"ל, נקנה כבר. כונן קשיח -…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Naquada,

אני מנסה משהו חדש אני מחפש מפרט למחשב עד 5 אלף המחשב לא מיועד למשחקים (איןצורך בכרטיס מסך חזק בכלל) יש צורך ב 2 GB RAM וב 2 HD שיעבוד ב RAM של הזכרונות שלהם 8 מ'ב (Cache) זהו בעיקרון תודה מראש Naquada

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Da-Funk,

אחותי מחפשת לרכוש מחשב נייד לשימושי Office ואינטרנט. מסך 15+, יש ילדים קטנים אז עדיף למשהו עם איכות בניה סבירה פלוס. לטענתה שיהיה הרבה זיכרון (אם לא אפשרי SSD אז HDD). תודה לעוזרים

6. Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 890 ש"ח לוח אם: PH67-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E מחיר: 505 ש"ח זכרונות‏ DDR III 1333Mhz: 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel מחיר 235 ש"ח דיסקים קשיחים‏ Samsung: 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ מחיר: 189 ש"ח כרטיסי מסך‏ Zotac: GTX460 Synergy 768MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מחיר: 790 ש"ח מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling: Alpine 11 Rev.2 CPU Fan (s775,1156) מחיר: 65 ש"ח מארזים‏ Thermaltake: V4 Black Edition Middle Tower Series Black Case (No PSU מחיר: 180 ש"ח ספקי כוח‏ SeaSonic: 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) מחיר: 310 ש"ח סה"כ 3164 .... ללא צורב. …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by omerr18,

שלום לכולם ותודה מראש למי שיעזור! אשתמש בפורמט הקיים עם הערות בסוף: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך (צריך לקנות גם מסך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עובד עם תוכנות עריכת וידאו של אדובי (פוטושופ, פרימייר ואפטר אפקטס בעיק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הייתי רוצה 4K תלוי כמובן בתקציב. עד עכשיו היה לי AIO 27" ויש מצב שיהיה לי קשה לוותר על הגודל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. אני מחפש מפרט ב5K ללא חריגה. כולל מקלדת לוג'יטק 250 דלוקס ואת העכבר רייזר דת'אדר אני קונה בנפרד. מיועד להחזיק משחקים כמו קרייסיס COD4 וכו' חלק ברזולוציות נורמליות+.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לכם , הוצע לי מחשב יד שנייה(מחברת היי טק) במחיר שנראה לי אטרקטיבי. מכיוון שאינני מבין בניידים אשמח לשמוע את דעתכם האם זה כך: מחשב IBM R40C מעבד 1.3 512 זכרון דיסק 20 גיגה , יש סידי , POWER SUPPLY ו PORT REPLICATOR וגם WIFi מחשב IBM R40 מעבד 1.8 512 זכרון דיסק 20 גיגה , יש סידי POWER SUPPLY ו PORT REPLICATOR אין WIFI המחשב הראשון 1600 ש"ח השני 1400 . לשניהם מערכות הפעלה מותקנות אחרי פרמוט. האם זה משתלם בתור יד שנייה? זה לא יהיה עגלה לצרכים משרדיים? אני מבין בבהרכבת מחשבים אבל לא בניידים , האם יותר משתלם לי לקחת את המחשב הזול ולהוסיף לו כרטיס רשת אלחוטי בעצמי? איך אני עושה זאת? תודה מראש !

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500~ ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג, BF3, הגדרות גבוהות, 1920X1080, מסך 23''. 3. האם יש צורך בציוד הקפי \ מערכת הפעלה? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7. 5. אם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, בינוני. 6. לוח בגודל ATX. 7. עדיפות לחנות TMS. המפרט עבור חבר שכבר סגור על מעבד, כרטיס מסך ומארז: i5-3570K Sapphire 7850 2GB OC Fractal Design 3000 תודה מראש לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by hwmember,

אחרי ארבע שנים הגיע הזמן להתפנק במחשב חדש.. אז ככה השימושים שלו יהיו בעיקר משחקים.. יתכן שיהיו עם עריכה\קידודים של וידאו (לא משו רציני).. התקציב הוא 10K אך ניתן לפזול לכיוון ה11K אם באמת באמת כדאי.. עכשיו מה ששונה פה מרוב המפרטים, הוא שאני צריך כולל כל הציוד ההיקפי.. כלומר כולל עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך איכותיים.. (ללא מערכת הפעלה..) אל תתחילו את הדיון של "אל תקנה כרטיס מסך טוב עכשיו.. תחכה לעוד כמה חודשים"- תנו לי את המפרט הכי טוב שניתן ואני כבר אחשוב מאוחר יותר בקשר להחלפת כרטיס לזול יותר.. תודה רבה מראש )

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by dodihob,

שלום, קניתי לחברה בזמנו מחשב נטבוק 10 אינץ מדגם Msi u135dx ms-n014 היה לי הגיוני כשאר אני קונה מחשב נייד, לא משנה אם זה נטבוק שלפחות פעולות בסיסיות כמו גלישה באינטרנט או דפדוף בתיקיות במחשב יעשה באופן חלק. אך התברר כי המחשב הינו ממש איטי. הבנתי כי המחשב תומך בשדרוג עד 2gb ddr3 ואני מעוניין לשדרג אולי זה יפתור את הבעיה. איזה זיכרון צריך לקנות? (דגם) וכמו כן קראתי באיזה פורום בחול שהזיכרון הנוכחי 1gb הוא על הלוח אם עצמו, ויש להוסיף רק עוד 1gb ולא זיכרון של 2gb, האם זה נכון? וכמו כן מה ניתן לעשות חוץ משדרוג הראם בכדי שהמחשב יתחיל לרוץ? מריץ windows 7. תודה רבה מראש ערן

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. היי יש לי אפשרות לרכוש את ה HP 8450P בכ 4200 ש"ח או את ה 8440P בקצת פחות. האם אמחשבים של HP בסרה הזו נחשבים למוצלחים ? יש בעיות ידועות כלשהן ?? המחשב מיוחד בעיקר לצרכים משרדיים וגלישה. מסך לפחות 14", יש חברות אחרות מומלצות יותר ? תודה !

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by 23fonrt,

שלום, יש ברשותי נייד של TOSHIBA מדגם NB500, בעל 1GB זכרון, אני רוצה לשדרג ל2GB אך לא יודע איזה זכרון לקנות.. - על הזכרון במחשב עצמו רשום pc3-10600s-09-11-b2 במפרט של המחשב מצויין כי הוא מגיע עם זכרון של 1066 האם אני חייב לקנות זכרון במהירות זו? או שמה אוכל לקנות זכרון עם מהירות של 1333? אודה לעזרתכם בנושא

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by gad57,

המחשב מיועד לאינטרנט הורדות ומעט משחקים, המשחק הכי כבד שהולך לרוץ עליו הוא STARCRAFT II תקציב עד 1500 ש"ח , עדיף לא לחרוג ציוד היקפי קיים אז אין צורך המחשב צריך להחזיק לכמה שנים( 3 לפחות) שדרוגים עתידיים: *כרגע בגלל התקציב הדל חשבתי על להשתמש בכ.מסך מובנה עד שיהיה תקציב לכ. מסך סביר (בתקציב של 200-400 שח) * הגדלת הזיכרון מG2 ל4G בעיקרון חשבתי על לקחת מפרט קיים מחנות ולשנות כמה מהחלקים המפרט הבא נלקח מאייבורי קישור למפרט המקורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5840&CatCode= השינויים שלי כתובים באדום מארז + ספק כח מארז איכותי מותג IN-WIN כולל 2 מאווררים של 9 ס"מ (לא אחד של 8 ס"מ) ספק כח מותג FSP 300-60HCN 300W יתרון חשוב: ספק כח בטכנולוגיית Active PFC מעבד…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אני קונה מחשב גיימינג בניתי לי אחד פחות או יותר לגיימינג כבד ב 5630 שקל אני רוצה לדעת את מה הייתם משנים אולי יש רכיבים שנותנים את אותו הספק במחיר זול יותר או משהו שאול יעלה קצת יותר אבל שווה להוסיף עוד כמה שקלים אז ככה: מעבד:intel core i5 7600 3.5ghz 6mb מאוורר למעבד:arctic freezer 7 pro rev.2 לוח אם:Asus z170m-plus ddr4 זכרון ראם:2x8 ddr4 3000mhz כרטיס מסך: gigabyte gtx 1060 G1 6gb gddr5 דיסק קשיח: seagate barracuda HDD 1TB sata iii כונן אסאסדי : kingston SSDnow v300 120gb sata iii ספק כוח :crosair 550W active PFC 80 מארז:crosair spec-03 blue led mid-tower Gaming case מסך: Samsung C24FG70 24inch curved 144hz 3000:…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by alexg402,

שלום וברכה. הלחטתי לרכוש מחשב נייד למטרות של תוכנות שירטוט לצורך לימודים וביחד עם זאת למטרת משחקים. 3 הדגמים הסופיים לאחר חיפוש ממושך הם : samsung. asus, hp http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22973454&af=2055&bid=true http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21113&cf=zap HP pavilion עם מפרט דומה לשני האחרים. הדבר שהכי מעניין אותי זה רמת הגימור, איכות החומרים, חוזק המעטפת. קראתי מספר ביקורות ולפי מה שהבנתי ש HP קצת נשאר מאחור לעומת SAMSUNG הייתי רוצה לשמוע חוות דעת ממישהו שרכש אחד משלושת המחשבים.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ואכן יש צורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה ככל הניתן במידה ואכן יהיה שינוי משמעותי בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוסיקה בלבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ממש בתחילת הדרך. עוד לא נעול על תוכנה מסויימת. מניח שיעבוד עם Studio One. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים. אין צורך לביצועים גרפיים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …

19. Started by almogco,

1. מה התקציב המקסימאלי?3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta וכל מיני משחקים עתידיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם, להלן המאפיינים שאני מחפש במחשב: - צג 15.6 - סוללה 8 תאים - SSD (אופציה לSSD +HDD יותר טוב , HDD 7200RPM) - כרטיס מסך טוב שיכול להריץ משחקים כמו LOL . - מקלדת נוחה (סטייל אסוס) - מתאים להרצת תוכנות של לימודי תוכנה. - DVD לא חובה - מעבד I5 ומעלה ומראש המון תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. יש לי לנובו יוגה 3 עם 250 SSD עכשיו, בכונן D של LENOVO מוקצים 25 גיגה... כדאי לחלץ משם כמה גיגות לטובת מחיצה חדשה? או להוסיף ל C? ואם כן, אז כמה אתם אומרים כדאי?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Roee Ekman,

שלום לכולם, הכנתי מפרט למחשב נייח שאני מעוניין להרכיב והייתי שמח לחוות דעתכם עליו - איפה אפשר להוזיל, איפה כדאי לחזק ולהוסיף וכל מה שנראה לכם. התקציב שלי היה סביב 4,000 שקל הכל כולל הכל. השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט. לאחר מכן, יש צפייה בסדרות וסרטים ובסוף בסוף משחק פיפ"א. ושאלה ספציפית יותר: האם במקום ה SSD שכתבתי במפרט כדאי כבר להשקיע עוד כמה עשרות שקלים בשביל SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III? הביצועים שלו יורגשו למטרות שלי? תודה! המפרט: מחיר מעבד i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - S…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. במידה ושנה הבדל באחריות לא משנה לי. והבדל של 70GB גם לא משנה. Uהשימושים יהיו אותם שימושים. איזה מחשב מומלץ מבחינת סוג המעבד. כרטיס המסך. חיבורים, אמינות המחשבים הניידים של טאותו המותג ושרות בארץ? HP DV5-1060ej http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TXDV51060 או DELL 1535 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t5750-ati.htm עם הוספת 1GB זיכרון הוא מגיע לאותו המחיר פחות או יותר. דרך אגב. האם HP בארץ נותנים אחריות למחשבים שנקנו בחו"ל? תודה על כל עזרה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אהלן, אני מעונין למכור בקרוב את המחשב הנייח בן פחות משנה לטובת מעבר למחשב נייד, אשמח לשמוע על תמחור הוגן וריאלי למפרט הבא: מעבד: Intel i5 2500K 3.3GHz קירור למעבד: Noctua NH-U12 לוח אם: ASRock Z68 Pro3 זיכרון: Kingston DDR3 HyperX Blue 16GB (4x4GB 1600MHz) כרטיס מסך: Sapphire ATI 7870XT 2GB With Boost דיסקים קשיחים: WD Caviar Green 3TB ,Samsung F4 2TB; Samsung F3 1TB; WD Caviar Green 2TB צורב DVD: כונן כלשהו של LG מארז: Fractal Design R4 Define ספק כח: Antec Current Gamer 520W 80Plus bronze מסך: Shimian QH-270 27inch LED *כל החלקים נקיים ושמורים לעילא ולעילא וכולם תחת אחריות, חלק מהחלקים בן חודשים ספורים* א. נא לא לפנות בנוגע לחלקים, לא פה ולא בפרטי. תודה מראש. ב. נא לא …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום רב, מחפש השלמה למפרט (לא כולל מעבד, זכרון, SSD וכונן אופטי שנרכשו עצמאית). צריך לוח אם, מארז+ספק, קירור למעבד, קירור למארז במידת הצורך, HDD, כרטיס מסך והרכבה איכותית. להלן פירוט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD ושימושים משרדיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - RPG, FPS, RTS חדשים ושעתידים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים