ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
היי, קניתי ת המחשב שלשום [h=3]NP530U4E-S01IL[/h], וראיתי שאני משתמש בהרבה זיכרון, בטח בגלל וינדואוס 8 הזה(3 זיכרון תפוס שיש יוטיוב פועל והמחשב במצב רגיל). אני לא בטוח איזה סטיק לקנות 8 או 4 ? אני לא יודע מה נתמך והדעות חלוקו באינטרנט... כרגע יש במחשב 4 שהם על הלוח, וסקוט לזיכרון ריק. שאלה נוספת - האם 8 זיכרון זה מספיק ? או שכדאי השקיע עוד 100 ש"ח ולקבל 12 גיגה זיכרון(במידה ואפשר) ? אשמח לדעות מאנשים שיש להם 8 ומרוצים\ מאוכזבים . תודה לעוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז זהו שפתאום להורים שלי נקלט שהמחשב שלנו כבר בן 6 והוא גוסס (מעבד 1.7 ג'י פורס 4 וכו' כו') אוקצור הם אמרו לי אחרי שאני שנה חופר להם שאני אבנה מחשב או אבחר בנוי וואגיד להם וניקנה, אז התקציב הוא בסביבות ה 4 וחצי (4500 שקל - הם 3500 ואני עוד 1000 וגמיש קצת) אז זהו אחרי שכולי מאושר ומבסוט עד הגג ורץ כבר לאתר של KSP או לבדוק מחירים אני קולט שכל כך הרב זמן לא התעדכנתי במה שקורה בשוק ובחומרה העדכנית ונשיארתי במבט של פאק אין לי מושג איך לבנות אותו עכשיו! אז בבקשה תעזרו לי עם הצעות למפרט - המחשב מיועד 90% למשחקים(רובם כבדים) והשאר לאינטרנט וכל השאר ויש גם צורך בו לפוטושופ אז אם זה דורש משהו אז להתחשב, תודה כפי שהבנתי עד כה מהמדריך בהתחלה ומעוד אנשים הרבה יותר עדיף ליבה כפ…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1850-2250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, בעוד שנתיים לימודי מדעי המחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות תכנות (Java, C וכדומה) - android studio בעיקר לדעתי. אימולטורים של סמארטפונים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15 אינץ FHD כנראה שאחבר למסך גדול בבית אעבוד גם עליו עם המסך והמקלדת שלו, לכן חשוב מקלדת נוחה ומסך . …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט לחבר, היתי רוצה לדעת מה דעתכם, התקציב 7000- הורכב בנעה מחשבים, לא יבוצע OC מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) TRAY-------1950 לוח אם: ASUS A8N-E --------690 כרטיס מסך: 2040----- eVGA 7800GT 256MB 256BIT PCI-E זיכרון: 580 כל אחד----- {כמות 2} PQI DDR 1024MB 400MHZ דיסק קשיח: 685 ------WD 250GB 7200RPM 8MB SATAII מארז: COMPUCASE 6CS3 NPS------165 ספק כח: 220 ----- FSP ATX-400PA 400W 24/20 pin SATA מאורר למעבד: 70-----ARCTIC COOLING Silencer 64 TC או ARCTIC COOLING Alpine 64 סהכ: 6980 תודה מראש.
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כרטיס מסך שיש לי כרגע: Sapphire Radeon HD 7850 OC לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H מעבד: I5 3550 רוצה להכין את המחשב "לקיץ" וברצינות: לשחק במשחק Watch Dogs בהגדרות גבוהות +++. האם כדאי לקנות את אותו כרטיס מסך שיש לי ולחברם במקביל? או שיותר טוב לקנות כרטיס חדש מהדור החדש. מוכן להשקיע באזור אלפיים ש"ח. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לקנות מחשב ניד מיני עכשיו אני מתלבט בין שני דגמים של asus אחד הוא 1215n הוא מגיע עם מעבד atom d525,הנה קישור למפרט שלו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=773035 והדגם השני הוא ul20a שהוא מגיע עם מעבד Intel Celeron SU2300 וזה קישור למפרט הזה: http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2313 איזה מחשב נותן ביצועים יותר טובים ואיזה מעבד יותר מהיר?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות מאסיבי כולל עיבוד תמונה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא חובה מחשב עם צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? באיזור חודש ספטמבר
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני אוטוטו מתחיל לימודים וחשבתי לקנות לפטופ שיוכל לשמש אותי בלימודים, אך ישמש אותי גם בבית לצפייה בסרטים ולמשחקים. התקציב שלי הוא עד 5 אלף, כי אני חושב שמחשב לא קונים כל שנה אז אני מעדיף להשקיע עכשיו ולהיות בראש שקט בעתיד. * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, משחקים * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? אני אצפה בדיי הרבה סרטים במחשב, אז שיהיה מסך איכותי... * משקל רצוי? עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB. * כונן אופטי? אפשרי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אתם …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה שתבנו לי מפרט מחשב בתקציב הנ"ל לשימוש של אינטרנט סרטים וקצת משחקים. חשוב לי שיהיה הארד דיסק של חצי טרה וזיכרון פנימי של 4 גיגה. עדיף שיהיה מחנות באזור ראשון. תודה רבה לכולם
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג עם העדפה למעבד דור שלישי של Ryzen אני אשתמש במחשב לגיימינג כללי מLoL עד RDR2ת כלומר צריך שיריץ כל משחק AAA ב5~ שנים הקרובות. העדפה למארז לבן עם RGB קניית המחשב מתוכננת לשבוע\שבועיים הקרובים. לא צריך כונן דיסקים. לא צריך ציוד היקפי. המסך הנוכחי שלי 1920x1080 144Hz.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חשבתי על המפרט הבא: מעבד : Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB 1555 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3 730ש"ח זיכרון: Kingston Original 2GB (2x1GB) DDR2 667Mhz K2G667DC 470ש"ח כרטיס מסך:Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB 1600 ש"ח מארז: NZXT Apollo No PSU Black 397 ש"ח סה"כ 4752 ש"ח קצת חרגתי אבל לא נורא.... אני לא הכי סגור על הכרטיס מסך אשמח לחוות דעת והמלצות תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם בנוגע לקניית מחשב ללימודים. רוצה לעשות את זה בהקדם האפשרי ולנצל את המבצעים שקיימים בימים הקרובים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 - 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. מוכנה לשלם יותר רק אם ישתלם בזמן חיים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 500 ש"ח, בעיקר אם יתבטא בעמידות לטווח ארוך יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים - אופיס, SPSS, צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השאלה בכותרת חבר'ה! המחשב כבר לא באחריות למיטב ידיעתי המחשב איננו לנובו, אלא יבמ התקלה היא ממש ממש בשלב הבוט, אין אפשרות אפילו להגיע לביוס! חיפוש באתר לא הניב תוצאות, וחיפוש בגוגל גם לא סיפק לי תשובות. במידה והבעיה לא פתירה בצורה עצמאית, מישהו יודע כיצד מתבצעת הפרוצדורה? אם מדובר במעבדות למיניהן אז רצוי באזור חיפה תודה רבה לכולם!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום זה המפרט שבנו לי פה כבר רציתי לדעת אם אני צריך לשנות/לשפר משהו המחשב לא למחשקים, בעיקר לעריכת מוסיקה ועיצוב/בניית אתרים , icq msn ואינטרנט וכל זה. מעבדי אינטל Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5GD1 (915P)S775,PCI-E זכרונות 2X DDR 400 512Mb 400MHz AData /VT דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB 7200 8MB WD800JB כרטיסי מסך GIGABYTE 6200 128MB DVI,TV,PCI-E + HDTV כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac/SONY 1.44 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Recorders Lite-on 1633 x16 Dual x2 מארזים 2437 ATX MIDI PFC, black, usb, LCD המחיר שיצא לי ב KSP הוא 4,300 ( רציתי לדעת אם ksp אמינים מבחינת חלקים / אחריות וכל הדברים האלה ? ) 2 שאל…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב + רמקולים + עכבר + מקלדת ב6 אלף . אין בעיה לקחת AMD או מ'שו . מארז - הייתי מעדיף את הסופרטאלנט וזהו , 6 אלף , אני צריך מחשב חזק , למשחקים דיי כבדים , HL2 וכו' . פחות לעיצוב ותוכנות כגון PHOTOSHOP . תודה .
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מבקש להתייעץ בקשר למפרט למחשב .השימושים העיקריים גלישה באינטרנט, דואר אלקטרוני, פוטושופ, קצת פריהנד. קבלתי את ההצעה המצורפת כאן והמחיר 1748 ש"ח. הבן שלי אומר שהמפרט מעבר לצרכים שלי.אשמח לקבל חוות דעת והמלצות. כמו כן לגבי המארז +הספק ניתנת אחריות רק לשנה - האם זה סביר ? בתודה מראש.הקניה מתוכננת בחנות rsm intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray Cooler Master X Dream i117 RR-X117-18FP-R1 ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET Kingston 4GB DDR3 1333Mhz CL9 KVR1333N9/4G WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX CompuCase 6K31 Black + Hec-300VN
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי מפרט עם השקעה ומחשבה רבה כדי שכל חלק יתאים לאחר אבל דווקא חשוב לי לשמוע את הדעה שלכם לגבי המפרט הבא. לגבי הכסף, אני קונה מחשב בסביבות ה10K ולא בא לי לחרוג מהסכום הזה אבל אם יש תוספת קטנה שתיתן המון אין בעיה. כל שינוי שאתם חושבים שישפר את המפרט הזה יתקבל בברכה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200/300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ציינתי לגי…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום - המחשב השולחי התחיל לעבוד קצת בעיות בהרצה של תכני HD מדובר על מחשב ישן (אוטוטו בן 11) עם מעבד Intel D 2.8Ghz, לוח אם MSI 945G וזיכרון 2GB DDR ביחד עם כרטיס ATI 4670 1GB שמספק יציאת HDMI למסך 32" HDR העניין הוא שכשאני צופה בתכני HD - בלי קשר אם זה על המסך של ה32" או על המסך מחשב (21" רגיל) אז לפעמים בזמן הסרט (לרוב בקטעים של להבות או מים - שדורשים קצב רענון מוגבר כנראה) אז התמונה כאילו נתקעת לכמה שניות ואז חוזרת בפריים הבא (אולם הסאונד לא נפגע לאורך הסרט כלל) מצורף קובץ דוגמא מתוך סרט כשזה קורה - מדובר על סרטי 720P. היות ואני חשבתי שאולי זה נגרם כי המעבד גורם לסוגשל "צוואר בקבוק" עם הכרטיס (שאמור להריץ HD בלי בעיה) אז החלטתי לשדרג קצת את המחשב כי הוא מיועד להיות HTPC…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל הרשו לי להגיד תודה- כי זה על הכיפאק שיש מקומות כאלה שיכולים לעזור לפחות מביני עניין- אז ח"ח! אני די נברתי בחודש האחרון לחיפוש הלפטופ בשבילי כסטודנט לעתיד. אני לא גיימר ולא משחק בשום משחקים או אצטרך גרפיקה גבוהה. סה"כ אני צריך את המחשב לכתיבת עבודות, לגלוש באינטרנט ולראות מידי פעם סרטים. מכל החיפושים, מה שכתבתי בכותרת פחות או יותר זה מה שמצאתי אבל אני אשמח אם תוכלי להמליץ לי על משהו יותר טוב או שאולי אני בכלל לא מבין מה אני צריך לקנות... בקיצור, אני אשמח אם תוסיפו גם דגמים משלכם... בגדול, אני חושב שאני לא צריך יותר מ 2-3 GB זיכרון ודיסק קשיח של לא יותר מ 160-250GB (הבנתי שגם ויסטה רץ בזה יפה...), מסך שבין 14 ל 15.4 אינץ'. יש לי חברים שמבלבלים לי ת'מוח על dual-core…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המלצתי על נטבוק אבל הוא קונה לאישתו ורוצה משהו חזק שיהיה לו ראש שקט. אני עוד לא יודע העדפות גודל/משקל או שימושים אחרים - אעדכן בהמשך. מצורף PDF של ניידים מאתר "בהצדעה". אנא הביעו חוות דעתכם עליהם (מפרט/מחיר) והציעו חלופות עדיפות במחירים האלה (בטווח הנמוך). תודה מעט דחוף... עדכון: * מטרות המחשב? גלישה בעיקר. קצת אופיס . * גודל המסך? רצוי גדול - 15.6 * משקל רצוי? אין העדפה - מרבית השימוש בבית (זה בעצם יותר תחליף לנייח). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי USB3 ו-HDMI אבל לא קריטי . * בלוטות? רצוי, לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב?…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריך המלצה ללפטופ שאפשר לקנות אותו בארהב עד 1300$ חשוב להגיד שהוא הולך לשמש מספר שנים שנתיים עד 4 שנים. * מטרות המחשב? סטודנט שלומד שפות תכנות כאלה ואחרות. * גודל המסך? 13 ומעלה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בין 5-7 שעות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה ומעלה * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן הולכים לקנות אותו בארהב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה מקבוק עלה כאופציה אבל אשמח לקבל עוד המלצות תודה שבוע טוב.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד שתומך בעריכה גרפית(רוב תוכנות אדובי כולל עבודה במקביל) ותוכנות 3d ועריכת וידאו . גם מאוד חשוב לי שהמחשב יחזיק לתקופה ולא אצטרך לקנות חדש עוד שנה חשבתי לקנות asus gl552 הגרסה הפשוטה ביותר ולהוסיף 256gb ssd m.2 יש אולי חוות דעתֿֿ/ ביקורות /המלצות אחרות תודה מראש עומרי
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב נייד לינובו דגם 3000 N200 בזמן האחרון קיבלתי כל מיני הודעות על תקלות בסוללה בווינדוס. הבעייה היא שאתמול המחשב הפסיק להדלק אפילו כאשר הוא מחובר לחשמל, מה יכולה להיות הבעייה? מטען/סוללה, או תקלת חומרה אחרת?, תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעת על מפרט סטודנט שבניתי. המחשב ישמש גם לפיתוח תוכנה. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. עד 3500 ש"ח תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטיאלית, פיתוח תוכנה, קצת סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ישמש למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שוב שלום, בקשר למפרט הקודם שהביאו לי פה אמרתי שאני יחכה לאנפורס 4 קראתי על הפיצרים שיש בו והגעתי למסכנה שאני לא יצטרך אותו ולא יעשה בו כל שימוש. אז החלטטתי היא לקנות מחשב עד 8000 שקל בלי מסך עם מארז וספק מקלדת עכבר צורב די וי די וכובן די וי די חובה! שישרת אותי למטרת משחקים. בפעם הקודמת אמרו לי לקחת s939 אבל האם באמת שווה לקחת אותה שאני בטוח שבשנתים הקרובות אני לא ישדרג את מחשב זה? אשמח אם תעזרו לי שוב.. בתודה אופק
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-