ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להרכיב מפרט ב 4000 ש"ח, השימוש העיקרי במחשב יהיה לאינטרנט, עבודה משרדית ותוכנות עיצוב וגרפיקה כגון FreeHand ו Photoshop אשמח אם אוכל לקבל שני מפרטים, AMD ו INTEL המחיר הנ"ל כולל בתוכו את המסך..לכן אצטרך המלצה על מסך סביר שילך עם המפרט. תודה.
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ביתי+ אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש ביתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל - נייד 15.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב ושתציעו לי מפרטים הוא חייב להיות מבוסס Amd ואני לא צריך אף ציוד הקפי אני רוצה לשים דגש על כרטיס מסך טוב שיריץ לי משחקים חלק!! בשנה וחצי שנתיים הקרובות תודה הא ואני מתכוון לקנות את המחשב בין ה-5.8-15.8
-
- 6 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום. זאת ההודעה הראשונה שלי כאן בקהילה, נרשמתי במיוחד ואני מקווה להישאר . שמי עמית ואני עובד בתחום האינטרנט כך שמחשב זה חלק גדול מהחיים שלי, עד לפני שבועיים היה לי מחשב acer aspire 5270 במשך שנתיים וחצי והייתי מאוד מרוצה חוץ מבעיית חום רצינית שהייתה לו, בכל מקרה הוא היה מחשב מאוד חזק עד שלפתע שבק חיים. נתקלתי במודעה בנוגע למחשב asus 1101ha לפני כשבוע ורכשתי אותו ב2700 מאז לא הפסיקו הבעיות וכבר הספקי להחליף לי אותו לאחד חדש. לא ידעתי שהמחשב חלש בצורה מחרידה כי למרות שאני עובד בתחום האינטרנט אין לי כל כך מושג בחומרה, לא הצלחתי לטעון מספר תוכנות הכרחיות לעבודה שלי ואפילו בגלישה באינטרנט הוא קצת חורק. החלטתי למסור את המחשב לחברה שלי ולרכוש לי מחשב חדש. הדרישות שלי הם מא…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, בעבודה שלי החליטו לפנק אותי ולרכוש עבורי מחשב נייד לצורכי עבודה. אני אמורה להגיש להם שלוש הצעות שמתוכן הם יבחרו איזה מחשב לרכוש עבורי. אינני מבינה דבר במחשבים ולכן זקוקה לעזרתכם. המחשב ישמש לצרכים משרדיים בלבד (גלישה ואופיס), אך מכיוון שאני נמצאת הרבה בנסיעות עליו להיות גם קל עם סוללה חזקה וכמובן אמין מאד. גודל מסך בסביבות ה- 12 אינץ'. אין לי צרכים נוספים כמו מסך מגע או יציאות מיוחדות. אשמח לכל הצעה וטיפ. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט בשביל אחי, עד 3500 ש"ח אין לא צורך במשהו חזק רק משהו שהוא יכול לגלוש עליו ולצרוב, ומשחקים של ילדים קטנים לא משנה לו AMD או INTEL תודה מראש לכול העוזרים
-
- 7 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אהלן. מה ההבדל בין Satellite ל Tecra במחשבים ניידים של טושיבה ? אני מתלבט בין 2 דגמים http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150522 http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=131709#0 באחד המעבד יותר מהיר ובשני יש יותר מגה קאש באחד יש דיסק קשיח יותר גדול. באחד יש יותר זכרון העניין שהמעבד יותר מהיר,זכרון יותר גדול ודיסק קשיח יותר גדול דווקא בדגם היותר זול והיותר פשוט. עד כמה מיקר את העסק הויסטה ביזנס ? בשניהם אני מתכוון להוסיף זכרון עד המקסימום - 4 גיגה מה עדיף ולמה ? תודה רבה.[br]פורסם בתאריך: 18.08.2008 בשעה 03:55:26 הקפצה
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לגלישה, סרטים ומתי שאני מוצא זמן למשחקים, אני לא משחק הרבה אז לא צריך מפרט ממש חזק, מספיק שיריץ את המשחקים (גם לשנתיים שלוש הבאים) על low/medium. לפני כשנתיים וחצי קניתי את הלפטופ lenovo ideapad i50-70, I7 4720hq, 1000+8gb, 16gb ram, gtx 960m 4gb. הוא נחמד אבל אני מאוכזב ממנו חלקית, הזמן הדלקה שלו איטי והעלייה של כל התכונות, כשאני פותח אותו אני צריך לחכות לפחות 5-10 דק' עד שהוא מתחיל לעבוד מהר/בסדר, 3-5 דק' עד שנכנס לשולחן עבודה, ואם אני אלחץ אחרי ששולחן העבודה עולה על סתם תיקייה/דפדפן/כל קובץ אחר יכול לקחת לו דקה עד שלוש עד שהוא פותח אותם, לפעמים גם לא כל כך מהיר בהעברת קבצים. בנוסף המסך לעיתים רחוקות מהבהב/נכבה ו…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Pubg , CSGO ,TotalWar בעיקר (ומדי פעם משחקים אחרים ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - גודל המסך שברשותי 24 אינצ' בהמשך אקנה מסך 26-28 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 26 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ,visual studio,OFFICE,MATLAB,SPICE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רצוי גם לSTARCRAFT 2 אם חורג מהתקציב אפשר להתפשר על DOOM 3 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שבין בינוני לגבוה 3. האם יש צורך ב…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם :anim-jjd: אני כבר לא יכול להתאפק ורוצה שתאשרו לי סופית את המפרט הזה לפני שאני מזמין: PQI PC3500 1024MB DDR 433MHz Dual Channel (2x512MB) Mirrored Black Copper 2.5-3-3-7 ¤820.00 AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX ¤2,290.00 Club3D GeForce 6800GT 256MB PCI-EXPRESS ¤1,840 FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan ¤380 COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU ¤290.00 MSI K8N Neo4-F NFORCE ¤ 620 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII ¤460.00 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X ¤230.00 Thermaltake Ultra UV Fan 120mm blue ¤50 -- ---- ----- ---- ---- ---- סה"כ כמעט 7,000 בקשר לזיכרונות (433MHz) הם עולים 20 ש"ח יותר מהגירסה של ה400MHz הכרטיס מסך …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB - 815 GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630i, DDRII 800, GF7100, PCI-E, HDMI - 365 DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader - 470 Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II - 250 LG DVD±RW GH20NS x20 Black SATA - 118 NZXT- NZXT ALPHA (Black) With 500W PSU - 460 אני מתלבט על הלוח והמארז - המחשב להורים, אבל אני רוצה שהוא יעבוד להם חלק עם ויסטה
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
אני עד שעה הולך לחבר של המשפוחה והוא יתן לי הצעה למפרט ב5000 שקל אבל לפני שאני הולך אני רוצה לדעת איזה רכיבים מומלצים לתקציב הזה אז בבקשה תבנו לי מפרט )ומהר אני עד מעט הולך( המחשב מיועד למשחקים ועבודה כלליתץץץץ אה כן אני הולך לעשות לו אובר קלוקינג בקטנהץץץ ד"א אני רוצה גיגה זכרון אני לא צריך יותר
-
- 9 תגובות
- 797 צפיות
-
-
צריך מפרט בתקציב של 2500-3000 ש"ח(ללא ציוד הקפי) למטרת עריכות גרפיות(סרטים) עם אופציה לשדרוג למחשב משחקים. רצוי מעבד 4 ליבות ודיסק קשיח של250-500 ג'יגה
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
הנה המפרט: Motherboard: CPU Type Intel Celeron-A, 533 MHz (8 x 67) Motherboard Name Matsonic MS7112C (2 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, Modem) Motherboard Chipset VIA VT82C693A Apollo Pro133 System Memory 192 MB (SDRAM) BIOS Type Award Modular (02/14/00) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Communications Port (COM2) Communication Port ECP Printer Port (LPT1) Display: Video Adapter GeForce4 MX 440 (64 MB) Multimedia: Audio Adapter C-Media C…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי אפשרות לקנות מאייבורי בהנחה ובאותו מחיר W536M Gigabyte או Lenovo N200 3000 *חשוב לי לציין שאין לי אפשרות לקנות במקום אחר ואלו שתי האפשרויות היחידות שיש לי.* המחשב ישמש לאינטרנט ואופיס בלי משחקים אז אני לא צריך ביצועים אבל גם לא מחשב שיתקע בגלל שיש הרבה חלונות פתוחים. בעניין האחריות חשוב לי שיהיה למי לבוא אם אני אצטרך תיקון ושהתיקון יהיה מהיר ובלי טרטורים - מי מהיבואנים עדיף? למישהו יש ניסיון עם היבואן של Gigabyte? תודה
-
- 7 תגובות
- 669 צפיות
-
-
הי, הלפטופ מיועד לטינאייג'רית. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסרטים/סדרות בסטרימינג, ולכן חשוב WiFi מתפקד (לי באופן אישי הייתה בעייה קשה בעבר עם notebook של HP) ואיכות חומרה טובה מספיק לוידאו חלק. דרוש מסך גדול (15.6 אינץ' או 17) אבל מחשב לא כבד מדי (עד 2.5 ק"ג). אני חושב שוידאו לא מצריך כרטיס מסך מאוד חייתי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. אין לי מושג כיצד, אם בכלל, משפיע כרטיס רשת בלפטופ על תפקוד ה-WiFi, אז למי שמתחשק מוזמן להרחיב. אין חובה לנצל את כל התקציב. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לכולם, בגלל שאין פורום ספציפי של חומרה, ראיתי לנכון לשאול את השאלה בפורום הזה. יש ברשותי מחשב ישן יחסית (מ-2008, נקנה בזמנו ב-1000 ש"ח). כרגע יש לי כמה מאות שקלים בודדים פנויים (בין 300-400 עם חריגה של עד 150). ברור לי שלשדרג מחשב ישן או בכלל לקנות חומרה ישנה זה בזבוז. אבל המצב הוא שחייב מחשב, לעבודה משרדית, ואין תקציב (ולא יהיה בקרוב) ללקנות מחשב משרדי חדש ב-1200+-. ההתלבטות האם היא לקנות מחשב יד שנייה בתקציב הנ"ל, או לשדרג איכשהו את המחשב שקיים. המחשב מאוד מרעיש ויחסית איטי. המפרט הוא: Intel dual CPU E2180 2.00 GHZ Motherboard 945GC intel Lakeport GI945G 1024 DDR2 667 כ. מסך OB WD WDC WD1600AAJS-ooWAA0 160GB IDE מארז וספק ג'נריים, מאווררים מרעישים. לא הצלחתי למצוא א…
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
עיקרי המפרט: זיכרון -320 ג'יגה זיכרון פנימי- 4096 ואין לי מושג מה ההבדל בין מעבד ליבה כפול לבין מרובע כרטיס מסך חזק- 900+!! תודה!
-
- 13 תגובות
- 859 צפיות
-
-
מחשב ראשון: אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש סטודנט באוניברסיטה, המחשב ילווה את הסטודנט פעמיים בשבוע מחוץ לבית ובשאר הימים ישאר בבית וישמש כמחשב אינטרנט + מדיה שיתחבר לטלויזיה (סרטים באיכות גבוהה). הסכום שעומד לרשותי הוא עד 2500-3000 ש"ח (עד 800$) מחשב שני: מחשב אולטרא-נייד הכי טוב שניתן למצוא עד סכום של 500 דולר. המחשבים יכולים להרכש אך ורק דרך BESTBUY בארה"ב (ניו-יורק, מיאמי, לאס-וגאס). כמו כן חשוב שתהיה אחריות למחשב בארץ (ניתן להסתפק באחריות רק לנייד ולא לאולטרא). תודה רבה !
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אז ככה לחבר שלי אין לו משתמש פה והוא רוצה לקנות מחשב לגיימינג כרגע אין לו מחשב 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf3 וכל המשחקים החדשים חוץ מקריסיס הזה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 900*1600 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין לו מושג 3…
-
- 9 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום! בעזרת ה' אני קונה משחב השבוע,ובניתי לי מפרט מכמה חנויות שונות והגעתי לתוצאה הבאה מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L זיכרון KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 CL5 דיסק קשיח SAMSUNG HD160JJ 160GB 7200RPM 8MB SATA II כרטיס גרפי Gecube ATI Radeon HD2400PRO 256MB PCIe צורב SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata DVD מארז וספק כוח Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP +420W PSU כל זה יוצא 1642 ש"ח מה דעתכם? ושאלה ממש חשובה,לפי מה שקראתי באתר של GIGABYTE הלוח תומך ב45NM,אבל דרוש עדכון ביוס,איך אני אוכל לעדכן את הביוס אם לא יהיה לי מעבד 65NM בשביל לעדכן אותו? האם יש דרך אחרת לעדכן את הביוס? ממש ממש תודה! ;D
-
- 9 תגובות
- 705 צפיות
-
-
הי אשמח לדעת איך המפרט הבא. התקציב שלי הינו 3000 ש"ח (אפשר חריגה קטנה) השימוש: משחקים קלים (ברמה גראפית של סימס 3) וגלישה באינטרנט. להלן המפרט: Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 2048MB 800MHz X2 Sapphire ATI Radeon HD4850 Vapor-X AMD Phenom II X3 710 Antec Three Hundred Gigabyte GA-MA78GM-US2H Corsair CMP SU450VXEU Retai Asus DRW-24B1ST DVDx24 Retail אשמח לקבל ביקורות ואפשרויות לשיפור. * יש לציין שאני קונה מחנות אייבורי מחשבים,אז אם יש לכם הצעות לשיפור,שימו לב לפני שהחלקים אכן נמצאים באייבורי תודה ואשמח לכמה שיותר תגובות מהירות מכייון שביום ראשון אני קונה את המחשב!
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, עזרו לי עם מפרט למחשב לשימוש ביתי הכולל משחקים והצגת וידאו. תקציב מקסימאלי - 3000 , לנסות לחסוך. השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, משחקים, צפייה בתכני וידאו. מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - מתוכננת רכישת מסך בהמשך (מס' חדשים לאחר רכישת המחשב) - מסך "FHD, 22-23 לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - FPS, אסטרטגיה , RPG לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות) - בינוניות - גבוהות (משחקים, לא עריכה) האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 9 האם מתוכנן אוברקלוק (קל…
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מפרט למחשב נייד לצורכי לימודים המחיר הוא 2000 ש"ח לא מחפש מסכי תאצ' ודברים כאלה מחפש מחשב שיהיה מסך סביר לא קטן מידי שיהיה נוח להכין בו עבודות וכשאתה נכנס לword לא צריך להקטין את המסך כדי לראות את כל העמוד. תודה רבה לעוזרים אני מאזור ראשון אז חשבתי לקנות מחנות ksp בראשון באזור התעשיה החדש אם יש לכם על הדרך חנות מחשבים ממולצת בכיף שוב תודה!
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-