עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by bennash,

שלום גיליתי שמשחק חדש שעומד לצאת לא מתאים למעבד שלי בהגדרות גבוהות של המשחק איזה מפרט מחשב הכולל בעיקר לוח אם, מעבד, קירור למעבד ואולי מארז וספק, יכול להתאים לי בתקציב של תכנית חיסכון של 500 כל חודש מעכשיו עד לתעריך הרשמי של הוצאת המשחק Release Date: 6/30/2014 (מתוך http://www.gamestop.com/collection/watch-dogs ) ? - - - תגובה אוחדה: - - - 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימי…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Caprica6,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K. אפשר לחרוג אם יש הצדקה טובה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי/משרדי + עריכת דו-מימד בדגש על פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קנאי - 7/10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by KF,

מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך חיבור לטלוייזית FHD וצפייה בסרטים מהטלויזיה + אינטרנט. (תקציב - כמה שיותר זול) המחשב הנוכחי לנובו E330 עשה את העבודה נאמנה אך היציאת HDMI נדפקה. (I5 + 8GB RAM) דרישות : ללא מערכת הפעלה , מסך 11-13 , מסך מט / מבריק. 500GB קשיח , אפשר פחות. במחשב הנוכחי יש לי SSD 120GB שאולי אני אעביר לחדש , אשקול את זה. תודה לכם

4. שלום, אני מעוניין לבנות מערכת מחשב קטנת מימדים אשר מבוססת על מארז Corsair 380T שיש ברשותי. רוב השימוש של המחשב יהיו לעריכה דו מימדית, עריכת סאונד קלה, גלישה באינטרנט ומסחר בשוק ההון. כמה נקודות לציון: אני לא גיימר, אז כרטיס מסך יעודי לזה אני לא צריך. חשוב לי שיהיו לפחות 3 יציאות למסכים בכרטיס המסך. ולשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, עריכת סאונד ומעקב אחרי שוק ההון (ריבוי מסכים) א) במידה והמחשב מיועד לת…

5. היי, אני שוקל לשדרג / להחליף את רב המחשב שיש לי כרגע ואשמח ליעוץ בנושא. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש משרדי רגיל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) Samsung Evo 860 500GB עוד הארד דיסק HDD של 1 טרה קירור מים למעבד Antec Kuhler K120 (עדיין סגור ולא שומש) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. …

6. Started by zone glide,

אני שוקל רכישה של מחשב בעוד כמה חודשים, וכנראה שאולי אני ארצה לרכוש אותו בתוך שולחן מיוחד כזה אם אתם מכירים... הכוונה היא שהמחשב יהיה בתוך שולחן עץ וזכוכית. כעקרון העלות של שולחן והעבודה זה בסביבות ה-2000 ש"ח, ואמרו לי שלא בהכרח זה מיועד לכל המחשבים היקרים ביותר. אבל זה בכל זאת גם עולה כסף... אז אם אני קונה מחשב ב-4K לעומת 6K זה יהיה קריטי וההבדלים ביניהם יהיו גדולים? אפילו סביבות 6 וחצי או 4 וחצי. יש לי רזולוציה QHD ואני רוצה מחשב חזק כנראה עם רייזן 7.. או שבכלל כל העניין הזה נראה לכם מיותר?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום רב, אני צריך 2 מחשבים לאותו שימוש כאשר ההבדל ביניהם הוא בתקציב ואולי גם במסך אחד חזק יותר בתקציב 9000 ש"ח עם מסך 24" והשני מספיק 7000 ש"ח אפשר עם מסך 22" אם זה משפיע משמעותית. . מה התקציב המקסימאלי? 2 מחשבים: 1) 9000 ש"ח. 2) 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק בראשון (היותר יקר) אפשר עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו 4K וגרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר אפקטס, פוטושופ, איל…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by שניצל,

היי לכולם, אני מחפש מחשב נייד להורים של זוגתי. חשוב שיהיה מסך גדול כדי שיהיה נוח לעבוד עליו וכונן SSD כדי שיהיה מהיר (לא צריך המון מקום אחסון, מקסימום יש אחסון חיצוני). משקל וזמן סוללה לא קריטיים כי המחשב לא יוצא מהבית. חשבתי על Lenovo IdeaPad 320-17 81BJ001FIV (מעבד i5-8250u, מסך 17 אינץ', כונן SSD 256gb), מה דעתכם? תודה לכולם! והשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 בערך? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות ש"ח לפה או לשם, אני מניח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסדרות (בחיבור למ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by tzahi20,

מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בסיסית עם תוכנת השרטוט SOLIDWORKS סרטים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP, IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו

10. Started by KingYog,

אחרי 8~9 שנים הגיע הזמן שלי לקנות מחש חדש. אין צורך במקלדת, מסך, עכבר ורמקולים. התקציב סביב 6K~ אני רוצה mini-atx מארז קטן שאקח אותו לפעמים לסלון. ההתלבטות שלי היא בין intel ל - amd. amd החדשים באים עם pcie4. אני רוצה כרטיס מסך חזק הרזולציה היא 2K שיתן לי אפשרות להריץ משחקים על הגדרות גבוהות. closed water loop - פנטזיה שבא לי להגשים. RTX דור חדש גם כן בא לי אבל לא איכפת לי להחליף בדור הקרוב של AMD.ATI. התחלתי לבנות מ-newEgg. תודה לעוזרים. מארז SSD קירור זקוק להמלצה, זכרונות, לוח אם, מעבד. תודה רבה לעוזרים.

11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך לכיוון ה-4000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ-4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, ומשחקים אבל לא משהו מטורף (שיוכל להריץ בצורה טובה את המשחקים של היום) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אני מחפש מחשב נייד לפוטושופ וקיובייס [תוכנה ליצירית מוזיקה], שני תוכנות שצורכות המון זיכרון ודורשות כרטיס מסך בינוני+. זה יתאים? http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=2659

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני חושב שהגעתי למפרט הרצוי לי - יש לי עוד כמה התלבטויות שפירטתי: המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט מהיר, וצפייה בסרטים (חיבור לטלויזיה - בשלב זה לא HD) לא למשחקים ולא OC אין צורך בציוד הקפי יעבוד על אובונטו ועל חלונות 7 (כדאי 64/32? - יש לי retail שכולל את שני הדיסקים) אין צורך במארז/ספק שקטים במיוחד - המחשב בחדר נפרד חסכון במחיר חשוב יחסית בנוסף לדיסק הקשיח הראשי שאקנה אוסיף גם הדיסק הקיים של 120GB Maxtor לגיבוי וכו' ספק seasonic 350 או fsp 400 (האם צריך יותר?) מעבד AMD Athlon II X4 620 Box (או שעדיף לחסוך ולקחת Athlon 250 ואולי להכפיל זכרון, מה יהיה ההבדל בביצועים?) לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H - הבנתי שהוא מצויין ל HT ומאפשר שדרוג עתידי) כונן קשיח Seagate ST3500…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. בימים האחרונים קיבלתי ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP Edition, ZT-P10600B-10M, 6GB GDDR5 Super Compact Dual-Fan IceStorm Cooling FREEZE Fan Stop Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Desktop Memory Kit - White Intel BX80677I57600K 7th Gen Core Desktop Processors הייתי שמח לקבל המלצה ללוח אם, בסביבות ה-500 ש"ח שיאפשר לי להוציא את המירב מהחומרה הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג אבל גם לוירטואליזיציה (VMware עם Ubuntu, לא משהו גס מדיי) ואני אשמח לשמור על האופציה של אוברקלוקינג בינוני פתוחה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Algrably,

היי, מצורפת תמונה של מפרט מחשב המיועד לעריכת וידיאו מתקדמת בעזרת AVID Media Composer ו-Adobe After Effects. אשמח אם תחוו דעתכם לגבי המפרט, ותייעצו לגבי דברים להוסיף \ להשמיט 1. התקציב המקסימלי - 7.5k א) המטרה לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג מהתקציב 0.5k 2. שימושי המחשב - עריכת וידאו. א) Avid Media Composer - שימוש תדיר (כרגע לא פרנסה) Adobe After Effects - לעתים (עבודות פשוטות) - הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב - 1920x1080x2, שני מסכי 21"/21.5" - הגדרות גרפיות להן מיועד המחשב - גבוהות 3. ציוד הקפי - מקלדת פשוטה ונוחה, לא קריטי. 4. אין צורך לכלול במפרט תוכנה או רמקולים. 5. יהיה נחמד אם המערכת תהיה שקטה (6, אני מניח?) 6. לא מתוכנן o/c. 7. יש צורך לכלול…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by gellior,

רכשתי LENOVO G50-30 הנייד מגיע עם FREEDOS עדכנתי ב BIOS אתחול מה CD להתקנת WIN7 מ CD ממש עם תחילת ההתקנה בצלמית של WINDOWS המחשב קופץ לתקלה (ראו תמונה מצורפת) האם מדובר בתקלה או בטעות תפעול שלי ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Enforcer721,

זה המפרט שלי (היה נוח לי להכין את המפרט מהאתר הזה): PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Core i5-4690K 3.5GHz Quad-Core Processor ($219.99 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 45.0 CFM Fluid Dynamic Bearing CPU Cooler ($19.98 @ OutletPC) Motherboard: Gigabyte GA-Z97M-D3H Micro ATX LGA1150 Motherboard ($104.99 @ SuperBiiz) Memory: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (1 x 8GB) DDR3-1866 Memory ($40.89 @ OutletPC) Storage: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($66.89 @ OutletPC) Video Card: MSI Radeon R9 390 8GB Video Card ($319.98 @ SuperBiiz) Case: NZXT H230 (White) ATX Mid Tower Case ($64.9…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שמיועד לעבודות משרדיות בלבד (גלישה באינטרנט ואופיס) בתקציב של 1800 ש"ח בערך (אם יש אפשרויות טובות גם במחיר יותר זול אני אשמח לשמוע). אני ארכוש את המחשב באילת בשבוע הבא. דברים חשובים: גודל מסך "15.6, שתהיה מקלדת נוחה עם מקשים בגודל סטנדרטי (לדוגמה בלי מקשי חיצים קטנים) - לא צריך numpad או תוספת מיוחדות. שיהיה דק וקל ככל הניתן. תודה רבה מראש (:

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. טוב ככה חבר קונה מחשב חדש ואני צריך את הBEST ! יש תקציב 8אלף (משחקים הרבה גלישה הרבה....) ללא ציוד הקפי מחשב קומפלט בלי שום דבר ! רק צורב DVD של NEC יהיה נחמד... חוץ מזה לא צריך שום ציוד הקפי.... החנות חייבת להיות מKSP בבקשה לא להביא הצעות מחנויות אחרות! חובה מעבד וכרטיס חזקים (אולי אפילו כפול ליבה ו7800GTX אם נכנס כמובן) OC לא יהיה אז לא חייבים זכרונות של 2000 שקל... תודה לכולם ומחכה להצעות...

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום רב. יש לי מחשב מסוג P4 3.0G לוח אם של אסוס P4S800-X זיכרון 1GB DDR צורב משולב DVD (לא צורב DVD רק קורא) של LG דיסק קשיח 120GB WD SATA כרטיס מסך של ATI RADON 9200 128MB אני רוצה לשפר אותו במקצת, מה הייתם ממליצים לי להוסיף\להחליף ע"מ לשפר אותו?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. עוד לא התחלתי לבדוק רכיבים ספציפים, רק יודע מה צריך המפרט להיות: מסך 19" מעבד 2.4GH או יותר (תלוי במחיר) 1GB RAM (מן הסתם 2X512 בשביל DUAL DDR) הארדיסק גדול בסביבות ה 100GB אולי יותר (WD 120?) כרטיס מסך חזק אבל לא מטורף מידי, עדיף עם VIDEO IN (הבנתי שזה רק אחד משניים או RADEON9600 VIVO או TI4200 VIVO, אני צודק?) צורב ו-DVD (אני חושב שLITEON יספק כאן, אולי DVD BENQ) סורק (CANNON?) עם כל השאר אפשר לשחק. המחשב לא מיועד בכלל לOC או משחקים. AMD או INTEL , לא ממש משנה. במקרה הזה הזול יותר ינצח... אשמח לעצות

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני צריך לקנות שני מחשבים לטובת ניהול רפת חלב. המחשבים אמורים לעבוד מול תוכנות של מכון החליבה, שמספק מידע בזמן החליבה על כל פרה שנחלבת, כמויות חלב, איכות חלב, משקל פרה, ביוץ וכו'... מערכת החשמל והקירור של הרפת, כמו כן בעתיד יכול להיות שצריך יהיה לחבר את המחשב למצלמות לטובת אבטחה ומעקב על הפרות. אני מצרף כאן שלוש הצעות מחיר שקיבלתי למחשבים וגם את המפרט של צ.ח.מ אפיקים שהם מספקים את מכון החליבה, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי ביקורת בונה על המפרטים שהציעו לי, בדקתי מחירים בזאפ ראיתי שהצעת המחיר היקרה(הצעה מס 3) החלקים אומנם יקרים יותר, השאלה אם יש טעם להשקיע כל כך הרבה כסף , או שמחשבים כמו שמוצעים לי בהצעה 1 ו2 יהיו מספיק אמינים ויספקו את הסחורה, אשמח לדעת גם אם יש חלקים לא מומל…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אשמח אם תקראו את ההודעה לפני הצעת מפרטים, למרות האורך שלה. אז, הייתי אמור לקנות מחשב, אבל בגלל שגיליתי לאחרונה שדוד שלי בארה"ב (יש לו בית שם), אני מעדיף לקנות את החלקים שם ולהרכיב בארץ. את המארז, המסך וכנראה גם רמקולים אני קונה בארץ, כי אלה חלקים גדולים מדי שאי אפשר להביא לכאן. הנה ההודעה שפירסמתי בעבר לגבי שימושים וצרכים מהמחשב. אני קונה מסך 24 כדי שישמש גם כטלוויזיה, וגם כמסך מחשב, ובחרתי ב24 בגלל התמיכה בFHD. המסך והמארז לא נכנסים בתקציב הרכישה. השימושים שלי הם גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, כולל HD, צפייה בטלוויזיה, משחקים (מדי פעם, אני לא גיימר, אבל אולי אתפתה להיות אחד), שמיעת מוזיקה ועריכת תמונות מדי פעם. הדרישות הן (לא לפי סדר עדיפות): יוכל להפעיל מקור אודיו שיכנס …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. השימוש העיקרי שלי הוא עריכת אודיו (אבל לא ברמה מאוד גבוהה שאני חייב קירור פסיבי, אופטימיזציה לאודיו, ספק שקט בצורה יוצאת דופן), ומשחקים- בעיקר WOW אני אריץ WINXP, לא 64 ביט ולמפרט: מארז EZ-COOL+ספק כוח מגן ברקים ומייצב מתח- 450W מעבד- E8400 core2duo 3.0Ghz לוח אם- P45 מבוסס אינטל- של GIGABYTE זכרון 3GB DDR2 800MHZ, של KINGSTON כוננים קשיחים SAMSUNG 320GB WD 160GB שניהם SATA2, 7200RPM צורב DVD- SAMSUNG +- X22 כ. מסך GForce 9600GT, 512MB DDR3, 256BIT + קירור לכרטיס מסך של ZALMAN כרטיס FIREWIRE PCI סה"כ כולל הכל 3150 ש"ח **הבחור שאני קונה ממנו אמר שאין טעם לקחת ליבה מרובעת- כי XP 32BIT לא יודע לנהל את זה כמו שצריך. מה אתם אומרים? מחיר טוב או שמישהו מנ…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. זאת שאלה שעלתה קודם באחד הדיונים אז אני אשתף את המידע: דיברתי עם נציגה של CPM היום ושאלתי האם החלפה של הכונן הקשיח הרגיל בSSD באופן עצמאי פוגמת באחריות ונענתי שלא. אני מתאר לעצמי שאם אתם פוגעים במחשב בעצמכם כחלק מההחלפה אז האחריות בכלל לא תכסה את זה. אך זה מבהיר את העובדה שפתיחה של המחשב (ספציפית המחשב הזה דורש קצת יותר "פתיחה" מאחרים) לא פוגמת באחריות בCPM. תהנו

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים