עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני יוצר בתחום הוידאו, משתמש בתוכנות אדובי (פוטושופ-פרימייר-אפטר CS6, לפעמים רצות במקביל). אני משתמש כרגע במחשב נייד של דל, עם מעבד i7-quad 2.1, זיכרון 8GB-ram וכרטיס מסך NVIDIA GT630M. ברצוני לקנות מחשב נייח נוסף שישמש לעריכה "נטו" (בלי אינטרנט ותוכנות נוספות) ולהרגיש שיפור משמעותי בביצועים ביחס למחשב הנייד. התחלתי את המסע עם תקציב שנע בין 6000 ל6500 ש"ח מתוך הרשימת המחשבים המומלצים, בחרתי את המחשב שבקישור הבא: http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/18 המחשב הזה מעט יקר ביחס לציפייה שלי. שאלותי ביחס אליו הן: 1. האם קניית המחשב הנ"ל עם זיכרון (16GB (2X8 יספיק לצרכי, והאם זה יוזיל את המחשב משמעותית? 2. האם יש עוד תחומים שאני יכול לחסוך בהם מבלי להרגיש ירידה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. ההורים החליטו להיפרד מהמחשב הישן בן ה10 ולקנות מחשב חדש. תקציב - 2500 ש"ח (ניתן לחרוג מעט אם משתלם) ייעוד - גלישה באינטרנט, יישומי Office. סוליד באופן חובבני (אבא שלי מתכוון ללמוד קצת, לא משהו מקצועי) ציוד היקפי - ללא רכיבי בסיס קיימים - ללא שקט - כמה שניתן גודל - מארז סטנדרטי, אין צורך בתאורה מערכת הפעלה - ללא העדפה לחנות/איזור קניה - ללא העדפה. מגורים בחוף הכרמל מועד קנייה - מיידי בקשות מיוחדות לחיבורים - ללא אופק שדרוג - כן הערות נוספות: אבקש לכלול כונן SSD בנפח חצי טרה לפחות. בנושא השימוש בסוליד - שימוש קל מאוד, מניח שהדרישה מאלצת לכלול כרטיס גרפי במפרט אולם אין צורך בכרטיס מפלצתי. לאבא שלי י…

3. Started by Zrizi,

חבר ביקש ממני לבנות מפרט. דגשים: מסך - 24" FHD או 2 מסכי 22" שימושים: משחקים, פוקר אונליין (לכן עדיפות ל2 מסכים), ושימוש כללי ספק ומארז שיחזיקו לפחות 5 שנים תקציב: עד 6K עדיף קצת פחות חשבתי שבתקציב זה יהיה קשה להכניס 2 מסכי דל 22" IPS, ולכן חשבתי על האופציה הבאה : מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪910 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Intel BLKDP55WB Whitesburg ₪508 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDP55WB כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪429 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון OCZ DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-20 Value ₪282 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ32…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Sparrow,

היי בערבות קנייה טיפשית במיוחד היה לי ריב עם המוכר , והוא אמר לי שיכול להיות מוצר מסויים אבל תלוי לאיזה סדרת ייצור הוא שייך, וכך המוצר הרבה יותר איכותי והמחיר שלו עולה משמעותי זה נכון ? והאם כדאי לקחת חומרה יותר חלשה מסדרת יצור יותר טובה מאשר לקנות חומרה חזקה יותר אבל מסדרת ייצור ישנה יותר ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by barduck,

שלום, אבא של אישתי צריך מחשב ואני "נודבתי" למשימה. השימושים הם בעיקר אינטרנט, office ועבודה עם מצלמה דיגיטלית. - התקציב הוא כ 4500 ש"ח - חייב שיהיה מסך LCD שטוח "17ברמה טובה - חשוב שהמערכת תהיה אמינה ביותר (אחרת הוא ישגע אותי עם התמיכה) - אין צורך בצורב (יש כבר) - צריך לכלול רשיון והתקנה של Windows XP - צריך לכלול מודם אשמח גם לקבל המלצה על חנות טובה באיזור המרכז - הדגש הוא על שרות ואמינות. אולי אפילו אם יש אופציה להרכבה והדרכה בבית הלקוח (כי לי ממש אין זמן לזה). תודה.

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Alexkmr,

לחברה שלי היית בעיה עם המחשב, והוא היה זקוק לפורמט. עשיתי פורמט בעזרת הכונן-וינדוס שהיה על המחשב. באמצע הפורמה המחשב נכבה מכיוון שהכבל יצא מהמחשב ולא היה סוללה, ההתקנה נכשלה והיה צריך לעשות התקנה מחדש. אך לא היית אפשרות שוב לעשות התקנה מחדש זה הביא כל הזמן שגיאה. עכשיו למשהו, ולא אני עשיתי זאת, כונן השיחזור שהיה, נמחק. התקנתי לה את אותה גירסת וינדוס שיש לה אליה רישיון WIN 7 פריומיום 32 ביט. אבל יש בעיה עם דרייברים של NETWORK CONTROLLER. ואין לי שמץ של מושג מה לעשות? איך אני עכשיו מצליח להתחבר לאינטרנט דרך WIFI?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by eliharel,

אהלן אנשים. אני הולך לקנות מחשב חדש כשהוויצ'ר 3 הוא מה שעומד לנגד עיני. זה לא שהוא יהיה המשחק היחיד שאני אשחק בו, אבל הוא מה שחשוב לי למקסם בהגדרות הגרפיות. אני תוהה האם יש לטעם לחכות עם הקנייה? הסיבות העיקריות שגורמות לי לשקול לחכות הן האפשרויות שתצא חומרה חדשה עד המשחק, או לא הרבה זמן אחרי שהוא ישוחרר ב-19 למאי, או לחלופין ירידה משמעותית במחירים בחומרה הקיימת שתאפשר לי מפרט יותר חזק. כי לפי מה שקראתי, יתכן שהוא אולי יהיה המשחק הכי תובעני לשנה הקרובה, כך שאני אצטרך את המפרט החזק ביותר שאני יכול להרשות לעצמי. לפי מה שאני זוכר, כשהם עשו את ה-hands on event בסוף ינואר, הם הציגו את המשחק על הגדריות high, לא אולטרה, והיו צריכים מפרט עם 980 SLI בשביל זה, אז אני לא אופטימי מי י…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by L_B,

שלום רב, בכללי - אני מחפש מערכת מחשב, מארז+מקלדת+עכבר (יש אופצייה גם למקלדת ומשטח משולב) אשר תחובר לטלוויזיה שבסלון. 1. התקציב המקסימלי הוא כ-1500 ש"ח, אפשר לחרוג טיפה מעל. 2. שימושי המחשב העיקריים יהיו גלישה באינטרנט, יו טיוב, סרטי HD. התוכנות העיקריות שתהיינה בשימוש הן אופיס, נגן מדיה (VLC) בשביל סרטי HD ועוד כמה בסיסיות ביותר. 3. ציוד הקפי דרוש - המחשב יהיה בסלון אז צריך עכבר ומקלדת, אולי כדאי אפילו לחשוב על משהו משולב עם משטח מגע לנוחות וחיסכון בציוד. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? המחשב יהיה מונח בסלון, כנראה שגם ישכב, אין מקום לעמידה. חשוב שיהיה שקט ומתאים לשכיבה מבחינת הציוד והאוורור. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by נתן ביטון,

היי אני קונה מחשב ואני מעוניין בעזרה לנסות לייעל ולשפר להוסיף או להוריד מה שצריך התקציב של הבנייה הינו כ 7000 כולל ציוד מקיף מקלדת עכבר ללא אוזניות אשמח ליעוץ או חיזוק חיובי לפני הרכישה המחשב צריך לשרת אותי נאמנות כמה שנים טובות מעבד AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box לוח אם Gigabyte B450 AORUS ELITE זכרון RAM Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3200C16 מארז Corsair 275R Airflow Mid-Tower Case TG Black ספק כוח ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold מאוורר למארז Fractal Design Fan R3 Series 120mm כונן SSD 1 Gigabyte SSD 1.0TB 2.5" SATA3 כונן SSD 2 Corsair SSD 240GB MP510 NVMe PCIEx4 M.2 כרטיס מסך G…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום לכולם, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, עבודה בפוטושופ, תכנות (Visual Studio, Webmatrix, Eclipse וכו') * גודל המסך? לא פחות מ-14, עדיפות ל-15.6 * משקל רצוי? לא כל כך חשוב (אבל לא כבד בטירוף) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שיהיה באיזור ה-3 שעות עבודה (מינימום 2+) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by sapits1,

לשום לכולם, אחי מתעניין בקניית מחשב נייד, שישמש אותו בעיקר לעבודה משרדית, אבל בין היתר גם סרטי HD וקצת משחקים בסגנון NFS וGRID. רציתי לדעת אם הכרטיס הזה יספיק להריץ משחקים וHD ב720P... ואם אפשר השוואה שלו ל8400 של אנוידיה (בגירסה הניידת) וה2400XT (בגירסה הניידת). המעבד יהיה כמובן C2D של אינטל, אם זה חשוב.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, הגיע גם תורי לבקש עזרה. אני מחפש לבנות מפרט מחשב עבור ההורים שלי. מכיוון שאני כבר לא מעורה בתחום כמו פעם אני פונה אליכם. המטרה: מחשב שולחני לשימוש ביתי ברמה טובה לכמה שנים טובות , ללא מסך. המחשב הוא לגלישה, צפיה בסרטים (גם HD), מוזיקה , אופיס וכו'. לא לגיימרים. התקציב : 2000 ש"ח פלוס מינוס. הדרישות : מעבד מהסדרה האחרונה של אינטל כלומר i3 או i5 מהדגמים עם ה4 ספרות, עם מאוורר של חברה מובילה (לא גנרי) לוח אם של ASUS ,אינטל או GIGABYTE עם כמה שיותר יציאות USB ,רצוי עם תמיכה ב USB3 ועם הכל ONBOARD כרטיס המסך צריך להיות ברמה טובה מכיוון שיש רצון לראות סרטי HD (על גבי מסך המחשב), רצוי גם עם יציאת HDMI. דיסק קשיח: 1TB ,רצוי SATA3 זכרון : 4 גיגה, לא צריך משהו …

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום חברים, ידוע לי כי התקציב נמוך אמנם ניתן לחרוג עד 500 ש"ח (עדיין נמוך אבל השימשוים בסיסיים) . המחשב יחובר באופן קבוע כמעט למסך 32" LCD ושימושיו יהיו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, קצת יישומי אופיס וזהו. בסיסי ביותר. חשוב שיהייה לו מסך 15" (לפחות) ומעלה. אם הייתם שואלים במה עדיף להשקיע יותר הייתי אומר שבמעבד וזיכרון פנימי (Ram), כי הכי חשוב זה שתהייה זרימה חלקה ושהמחשב לא יתקע ויהייה איטי. לגבי מערכת הפעלה, אין העדפה ספציפית, גם אם הוא מגיע בלי- זה בסדר ואם הוא מגיע עם זה בונוס נחמד. ראיתי שעיקר ההמלצות פה לתקציב נמוך בשימושים האלה פחות או יותר, הם הדגמים האלה: Compaq CQ61 / Lenovo G550 האם זה נכון גם לגבי והאם יש עדיפות לאחד משניהם לשימוש שפרטתי? הייתי שמח לשמ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Xane,

שיהיה מפנדס. כולל מסך, אבל בלי ציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים) רק החומרה עצמה, וציוד היקפי נראה כבר אחר כך. שיהיה מסך 19" CRT. תודה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אהלן. אני מחפש מחשב לחבר שהייעוד שלו יהיה בעיקר מוזיקה, סרטים וגלישה, אך מדי פעם גם משחקים. לא דברים מפוצצים. משחקים? אסטרטגיה של השנים האחרונות - סטארקראפט ודומיו. לא צריך בשלב זה מסך\ציוד היקפי. זה יהיה נחמד אם ניתן יהיה לקבל הארדיסק של 320\500 במסגרת התקציב. תודה מראש. [br]פורסם בתאריך: 6.05.2008 בשעה 09:54:27 עברו 24 שעות - מקפיץ.[br]פורסם בתאריך: 7.05.2008 בשעה 10:51:32עברו 48 שעות - מקפיץ. ???[br]פורסם בתאריך: 8.05.2008 בשעה 10:33:04אולי בכל זאת...? (זה בגלל שאני אשכנזי?)

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אז קודם כל הנה המפרט: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 940 ש"ח 1 MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 984 ש"ח 2 A-DATA 256MB PC 3200 DDR 400 CL3 410 ש"ח 1 Gigabyte Geforce 6600GT PCI-E SLI 128MB Bulk GV-NX66T128D 1,090 ש"ח 1 RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt 375 ש"ח סה"כ 3,799 ש"ח קודם כל, אם יש לכם הערות / הארות, אני מוזמן לשמוע. אז לפני שאני שואל אתכם, רציתי להגיד שזה בערך המפרט עם אולי שינויים קטנים, אולי לקנות עוד סטיק זכרון בחו"ל כי ההורים טסים. אז הנה השאלות: 1. האם זה משנה אם ה-CL הוא 2.5 / 3 ? כי ה-3 זול יותר (15 ש"ח לסטיק). 2. האם מוצדק להוסיף 140 ש"ח ולקנות Leadtek ? הלידטק מגיע עם קירור טוב יותר שמוריד את הטמפ' בכ-10-12 מעלות …

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by andrei21,

אני ממליץ לחבר לקנות את אחד המחשבים המוכנים האלה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11651 http://ksp.co.il/?uin=21256 צרכים: לראות סרטי תלת מימד בטלויזית תלת מימד, קצת משחקים. רק המלצתי שיחליף את הכרטיס מסך ל http://ksp.co.il/?uin=16917 על מנת שיתמוך ב 3dtv play של nvidia http://www.nvidia.com/object/3dtv-play-system-requirements.html מה דעתכם? אשמח לחיזוקים או המלצות

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by avishay1985,

שלום לכולם רציתי לדעת אם למישהו מבעלי הנייד הזה יש את הבעיה של קריסה של המחשב במשחקים זה סרטון למישהו עם בעיה דומה: http://www.youtube.com/watch?v=4DaZ1a1FIBU&feature=youtu.be זה קורה בערך חצי שעה אחרי תחילת משחק וניתוק של המטען מהחשמל גורם לכיבוי שלו, בלי מטען גם על מצב MAX PERFORMANCE , המשחק מתחיל להיות איטי בצורה משמעותית (אי אפשר ממש לשחק) אבל אין קריסה ממה שראיתי. עדכון של הדרייברים (geforce 650m, הכרטיס המובנה של אינטל) ואפילו הדרייבר של הBIOS לא פתר את הבעיה. עכשיו כשקניתי את המחשב הבעיה הזאת לא הייתה קיימת. וזה גם לא קיים בכל סוגי המשחקים. ראיתי בפורום של GEFORCE שדיברו על זה שהמחשב בעייתי כי זה כרטיס מסך מסוג OPTIMUS , שמחליף בין הGT650M לINTEL 4000HD ואלו…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. לא מכיר כולכך מה ילדים בגיל הזה אמורים להריץ על המחשב אבל נראה לי שכל הפרטים שכתבתי יענו על הציפיות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח חרגיה +-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים לילדים 6-8 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הכול נחוץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. …

20. אז הסטודיו שלנו מצא אופציה זולה למחשב מק לעריכה גרפית! השאלה היא כזאת. יש לנו כרטיס מסך gtx 970 strix asus עם חיבור 8pin pci-e. המפרט של המחשב הוא Xeon e5462 (שני מעבדים) סהכ 8 ליבות 32gb ddr2 800mhz ecc 240gb ssd Sandisk plus 1tb wd blue 7200 rpm בינתיים יש שם gt120 עם 512mb ram (מן הסתם לא מתאים לעריכה ב 4K בfinal cut) המחשב יעלה בסביבות ה4k אז ככה ! שאלה ראשונה ! האם ה970 יתמוך במערכת ההפעלה mac ובדרייברים של nvidia ובחיבורי חשמל הpci-e (פרמטר קריטי)? האם שווה לקנות מחשב כזה בשנתון כזה?(חשוב לציין שכבר בדקנו את המחשב והכל היה טוב חוץ מהכרטיס מסך! תודה לכל מי שיעזור!

21. Started by tm81,

הי רציתי לקבל הערכה במכה אני יכול למכור את המחשב שלי מעבד: core i7 930 2800MHZ לוח אם: asus p6t se זכרון: DDR3 6GB Triple Chanel . כונן כשיח: 1TB WD כרטיס מסך: ati hd6850 2GB של חברת sapphire ספק 625W של חברת sapphire צורב DVD ומארז

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. שלום תסלחו לי עם זה לא הפורום הנכון כי אני חדש פה! טוב אז ככה אני מחפש מחשב נייד שיהיה אפשר להפעיל עליו משחקים כבדים כמו למשל GTA VC עם כרטיס מסך טוב ראיתי שיש כאלה עם "רידאון" אני צריך לפחות 40 GB ולפחות 128 MB זיכרון פנימי DDR לא משנה לי איזה חברה! הסכום שלי נע עד 10,000 ש"ח? אז אפשר מלצות בבקשה?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by deloy40,

1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אבל לא לבזבז ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1500 עם זה באמת נחוץ אבל זה באמת הגג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד כשלוש חמש שעות ביום. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קרייסיס שלוש גי טי אי חמש ויטצר 3 וכנראה רוב המשחקים "הכבדים" שיצאו בשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אנסה להשיג מסך 1440P במחיר טוב עם לא כנראה מסך 1080P סט…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Cr4ck,

לוח אינטל 4 מעבד אינטל 2400 כרטיס מסך radon9500 pro ati original הארד דיסק 60g 7200 זכרון 256 DDR מסך 17 שטוח proview מארז אפור גדול ב300 שקל..שחכתי שם עכבר אופטי של מיקרוסופט וכרטיס רשת סהכ : 6100 שקל שווה?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום אני רוצה לבנות מחשב גיימינג שיהיה במחיר זול אבל שיוכל להריץ דברים חזקים באופן עקרוני המטרה של המחשב שאני מתכנן לבנות הוא להריץ אוברווטץ על אולטרה (באוברווטץ אולטרה זאת הגרפיקה הכי טובה לפני האחרונה שהגרפיקה הכי טובה נקראת אפיק) ויריץ לי את league of legends על 100-150 fps.אני כרגע בונה על מעבד איי 3 מאוד חזק או מעבד איי 5 שיתאים לדרישות שלי(לפחות 3.3 גיגה הרץ) תודה לעוזרים מהו התקציב המקסימאלי?3500 כולל מסך מקלדת ורמקולים האם לנצל את התקציב או לחסוך?לנצל עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג למה המחשב ישמש?גיימינג עדכני על הגדרות בין בינוניות עד גבוהות אילו משחקים לדוגמה ירוצו על המחשב? אוברווטץ league of legends batman arkham knight rainbow…

דיונים חדשים בפורומים