ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מתכנן מפרט לחבר, שיבוסס על מעבד אינטל (כנראה i5-660/661) - משיג אותו במחיר מיוחד. המחשב מיועד בעיקר לשימושים משרדיים (גלישה, אופיס), הורדות (P2P), אחסון וצפיה במדיה (גם HD) ואולי גם משחקים (לא תובעניים). לא מתוכנן OC ולא שדרוג מאסיבי (אולי תוספת זכרון וכרטיס מסך בינוני מינוס). הכיוון הוא לבנות מפרט שקט עם חלקים איכותיים ואמינים, שיחזיקו מעמד מספר שנים. התקציב הוא כאמור כ- 2000 ש"ח (ללא המעבד). במידת הצורך, אפשר לחרוג ב 100-200 ש"ח. זה המפרט שתיכננתי (הרכישה גם תתבצע ב- RSM): Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪245 http://www.rsm.co.il/pr…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! אימי נתנה לי אישור סופי לקניית מחשב חדש ללא מסך. המפרט שבניתי הוא: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 577.25 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 CAS2 Memory w/Ultra Coated Copper Heat Spreader [ ¤ 363.44 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD [ ¤ 61.68 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 489.61 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800SE 128MB DH DVI OEM Video Card [ ¤ 1299.97 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5"…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדובר בדגם הבא: http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=manual&maincat_no=135&prod_no=1200 בעת נסיון התקנת הדרייברים ל- Realtek High Definition Audio תוכנית ההתקנה מודיעה על שגיאה ונסגרת. ניסיתי מספר גרסאות של דרייברים מהאתר של MSI ושל רילטק. לא ניתן להסיר את ההתקן דרך מנהל הדרייברים או לנטרל אותו דרך הביוס. עצות יתקבלו בברכה. בתודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש בפורום הזה ואני צריך עזרה מקצועית. אני הולך לקנות את המחשב הזה: רציתי לשאול מה אתם חושבים עליו בגדול ואני מתלבט בין שני כרטיסי זכרון: DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC או DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value אין הבדל משמעותי במחיר אבל אני רוצה לדעת אם כדאי שני כרטיסים של 1 ג'יגה או כרטיס אחד של 2 ג'יגה. וגם מה זה Vista Upgrade Edition XTC? מעבדי אינטל Core 2 Duo E7200, 1066Mhz, s775, 3MB, Life Time Warranty לוחות אם למעבדי אינטל ASUS - 3 Years Warranty P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC דיס…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב Gameing חדש בתקציב של 5000 ש"ח יש לי גם כמה שאלות בעקבות המעבדים החדשים שיצאו השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? overwatch א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 23״ …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, סבא שלי מחפש מחשב חדש. לצערי אני כבר לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה מזה כמה שנים, אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם מדובר בשמים וארץ - הוא מוכן לשמוע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה (פוטושופ), עריכת וידאו (powerdirector). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ו-powerdirector באופן תדיר, אך לא מקצועי או לצורכי פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות לפטופ גיימינג (חשוב לי גיימינג כי אני מתכנן להתחיל ללמוד בעוד כשנה ולא רוצה לקנות לפטופ ללימודים) ראיתי את הROG G531GT של ASUS רציתי לשאול מה אתם אומרים עליו ? אני מחפש מחשב שיתמודד עם משחקים חדשים (סטייל AC, BF, COD) https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=28546 זה המפרט שאני מדבר עליו אם למישהו יש הצעות טובות יותר בתקציב של 5000 שקל אשמח לשמוע מישהו מכיר את החנות שממנה אני מסתכל? האם היא אמינה? תודה מראש לכולם
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב נייח התקציב שלי הוא: 4.5 אלף שקל שימוש המחשב: בעיקר תכנות, עריכת גרפית, משחקים SSD 1 TB ברצוני שיהיה 6 יציאות ומעלה של USB (בעיקר USB 3 ומעלה) כמו כן יש לי מסך Dell 24 Monitor: P2419H: Model: Dell P2419H 1920x1080, 60Hz Input Source: HDMI תודה רבה לכל ההמלצות !!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כבר הרבה זמן שאני מחפש מחשב נייד חדש עכשיו מה שחשוב לי בו שיהיה עם כרטיס מסך טוב למשחקים מעבד דור 13 של אינטל אחסון גדול שיהיה חיבור לכבל רשת עכשיו ראיתי את המחשב הזה איך הוא והאם יש המלצות אחרות
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
מקדמה התקציב המירבי? 4000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כמה מאות שקלים מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מטרות גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אם אפשר הצעות על מקלדת ומסך בלי קשר לתקציב כי יש לי ואני רוצה לדעת אם להחליף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? במידת הצורך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סדרות, סרטים וגלישה ברשת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רק לשימושים שביקשתי לא יותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: לימודי מדעי המחשב, תכנות, אופיס, מולטימדיה, הרצה של הרבה תוכנות בו זמנית. * גודל המסך: אף פעם לא היה לי מחשב נייד לפני, אבל אני רוצה מחשב שבאמת יהיה נייד אז נראה לי 13.3 יהיה מעולה. * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * משקל רצוי: 1-2 קילוגרם. כמה שיותר קל במסגרת התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כמה שיותר ארוך במסגרת התקציב. אני הולך לנדוד עם המחשב כל יום. זמן סוללה הוא גורם חשוב! * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: הבנתי ש SSD הוא קריטי למהירות, אז רצוי SSD. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? החברה שתתן את השירות הכי טוב באחריות. ** בעקרון הדרישה היא לנייד קליל,שקט, מהיר,עם מעבד עוצמתי, הרבה זכרון ram וע…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הי חברים, אני מתכנן לרכוש ZENBOOK בארה"ב בעוד שבועיים. אבל מרוב עודף הדגמים והגרסאות בתוך הדגמים איבדתי יכולת לבחור אודה מאוד על סדר ועזרה. מה אני מחפש: המחשב יקנה בארה"ב * מטרות המחשב? OFFICE, גלישה, לעיתים צפייה בסדרות בעת נסיעות וכו'. * גודל המסך? 13.3. לא יודע מה עדיף מבריק או מאט? * רזולוציית המסך?לא יודע - אשמח לדעתכם. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין בקשות מיוחדות * משקל רצוי? גג 1.4 קג ומטה!!! חשיבות עליונה בשל ניידות גבוהה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי/נחמד אם יהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נד…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מתי יגיעו המחשבים עם כרטיסי המסך 970M/980M? ומה יהיה המחירים בארץ מישהו יודע?שווה לחכות?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שיצא ושהולך לצאת, אני חושב שמיותר לציין שמות משחקים אני פשוט מחפש מחשב שיוכל להריץ הכל נכון להיום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימושים ביתיים בעיקר (שיעורים של בתי ספר, הדפסות, אינטרנט וכו'). הדרישות הן: 1. מסך 15.6. 2. מפרט חזק כדי לא לשדרג בשנים הקרובות (I3 מינימום). 3. זמן סוללה ארוך כמה שניתן (למרות שישתמשו בו בעיקר בבית, פרמטר חשוב בשבילם). 4. עדיפות למחשבים הנמכרים באייבורי ועם אחריות איסוף והחזרה מבית הלקוח (אסוס וכו'). אני משתמש ביום יום באסוס UX31A ונהנה מזמן סוללה של מעל ל8 שעות כשהWIFI כבוי ומביצועים מעולים, אבל לפעמים נראה שלא היה מזיק 8GB זיכרון במקום ה4 הקיימים, אז אם יש ניידים עם 8GB, הם מקבלים עדיפות. תודה, אבירן.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד שתומך בעריכה גרפית(רוב תוכנות אדובי כולל עבודה במקביל) ותוכנות 3d ועריכת וידאו . גם מאוד חשוב לי שהמחשב יחזיק לתקופה ולא אצטרך לקנות חדש עוד שנה חשבתי לקנות asus gl552 הגרסה הפשוטה ביותר ולהוסיף 256gb ssd m.2 יש אולי חוות דעתֿֿ/ ביקורות /המלצות אחרות תודה מראש עומרי
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
OK אז ככה, אם אתם שואלים איך יש לי כזה הרבה כסך למחשב התשובה שלי פשוטה יום הולדת 14+15 =מחשב לא בקשתי כלום ליום הולדת 14 ולא 15 (15 עוד לא הגיע) לכן אני יכול להרשות לעצמי מחשב חזק(מאוד!!!) OK לחלק המעשי יותר אני יכול פחות או יותר להרכיב מערכת בעצמי אבל השאלה הגדולה היא האם לחכות או לקנות עכשיו בסוף החודש אמורים להגיע לארץ לוחות אם של 780i ובסוף החודש הבא יוצא הכרטיס הראשון מסדרת 9000 של nVIDIA לכן אני בדילמה (ואי כמה זמן לא השתמשתי במילה הזאת חחחח....) למפרט.... המפרט צריך לכלול כרטיסי מסך כי אני הולך לעשות SLI משהוא מסדרת 8800 את ליבת הQ6600 של אינטל כול הציוד ההקפי כולל מערכת קירור מים (מומלץ Thermaltake Kandalf LCS) מסך אין צורך ממשי ברמקולים מכיון שאני משתמש יותר בא…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה: מחפש מחשב נייד (מחיר לא חשוב בשלב זה) שיהיה בעל הפונקציות הבאות: קל משקל - חשוב מאוד בטריה להרבה זמן מסך גדול נתוני וידאו טובים למשחקים / סרטים (כ.מסך) זכרון גבוה נפח דיסק גבוה. חברה אמינה. תודה גיל
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט חזק לOFFICE אינטרנט סרטים וכאלה + אפשרות למשחקים, המשחקים זה לא הדבר המרכזי אבל אני רוצה להשאיר את האופצייה אני מניח שכ"מ 8600GT או משהוא כזה יספיק לא? עדיף שהמפרט יבוסס על מעבד אינטל כי הוא לא בשבילי ואם לא אני אצטרך להסביר למה לא בחרתי אינטל (אז אם יש סיבה טובה לא לבחור אינטל תכתבו אותה) לא מתוכנן שום OC בכלל (אפילו לא קל) זהו בערך, תודה מראש! עריכה: אם אפשר מחנות מאזור המרכז (כמה שיותר קרוב לכפר סבא יותר טוב)
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר ביקש עזרה בבניית מפרט למחשב חדש. אני מקווה שתוכלו לעזור כי אני כבר חלוד בעסק. השימושים העיקריים של המחשב יהיו עבודה מהבית. אבל יש מקום למשחקים. לא צריך מפלצת למשחקים כי כרגע הכי חשוב שהלף לייף 2 יעבוד והשאר פחות קריטי. נקודות חשובות הם. -כרטיס מסך ATI (העדפה אישית של החבר) -תמיכה ב 3 מסכים. (במפרט המחשב יש צורך רק במסך אחד. שחשוב שיהיה אפשר לסובב אותו ב90 מעלות) -העדפה להרד דיסק 10000RPM (בדיקה קצרה שלי מצאתי שהמחירים בשמיים והגדלים של הדיסקים לא ממש מספקים...האם בכלל יש צורך ב 10000RPM או שזה בזבוז) -התלבטות שלי היתה לגבי לוח האם. בתחום הזה מאז שאני קניתי מחשב הרבה דברים השתנו ואני ממש לא מעודכן מה כדאי למה וכמה. -המחיר לא צריך להיות כולל מערכת הפעלה\מקלדת\עכבר\רמקול…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה, מאד מקווה אם תוכלו לעזור לי. אני מתכוון לייבא מחשב נייד מארה"ב, מישהו מביא לי את זה. אם תוכלו לעיין במפרט ותגידו מה דעתכם . מפרט המחשב: Lenovo/IBM thinkpad T61. 14.1" cpu: T9300 (2.5GHz,800MHz,6mb). memory: 2 GB , 667 MHz ,1 Dim. HD: 160 GB , 7200 RPM. Graphics: NVIDIA Quadro NVS 140M (128MB). Intel Turbo Memory 1GB. price: 1400$ המחיר כולל מערכת הפעלה כמובן, ויסטה (?!!) ושדרוג אחריות ל3 שנים. האחריות בכלל תופסת כאן בארץ? השימושים הם בעיקר שימושי יום יום בנוסף לעבודה עם מטלב, מעט משחקים. מה אתם חושבים? הצעות, שיפורים, וגם נזיפות מתקבלות בשמחה רבה. תודה מראש לכל המגיבים.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מפרט ולקנות בימים הקרובים. הדרישות הן: -יפעיל בעיקר יישומים בסיסיים וגם קצת עיבוד תמונות. -לא ירוצו על המחשב משחקים כבדים בכלל. -שתהיה אפשרות שדרוג בעתיד (בעיקר לזכרונות). -שיהיה מחנות אמינה וזולה מראשל"צ, אולי גם מהסביבה. -מחיר - עד 3,000, לפי הצורך. לא כולל מסך ורצוי שיהיה ציוד הקפי. -צורב DVD. המחשב לא צריך להיות חזק בשביל לפעול ביומיום כמו שהבנתם. תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום למומחים... מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשבת בתקציב של עד 2000 שח, עם הדגשים הבאים: המארז חייב להיות קטן עד כמה שניתן ומעוצב, עדיף מארז עומד ולא שוכב. אני גם רוצה שתהיה לי את האפשרות לשדרג בעתיד רכיבים במארז דוגמת לוח אם, מעבד וכו' - בלי להחליף מארז ובלי להסתבך מבחינת מקום (בקיצור, מארז קטן אבל שלא יבאס אותי אם אני אצטרך לפתוח אותו) עדיף מפרט מבוסס אינטל. השימוש הוא בעיקר לאינטרנט, הורדות וסרטים. הייתי רוצה גם משחקים אבל אני מאמין שזה לא לתקציה שרשמתי , אבל אשמח אם תגידו לי כמה אצטרך להוסיף כדי לקבל מחשב שיתמוך לי גם במשחקים וגם בסרטי HD בצורה חלקה וכמובן המארז חייב להיות שקט. אין צורך בציוד הקפי. עדיף לאיזור ת"א, אבל גם ראשל"צ יהיה בסדר. תודה מראש לעוזרים ולממליצים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
the computer propuse : Office, Internet. Should be fast!!! From Ivory : Computer 1: מעבד אינטל Pentium Dual Core E5200 or E2200 לוח אם MSI or Asus ציפסט אינטל G31 (לא 945) זכרון פנימי 1024MB (1GB) DDR II 800MHz דיסק קשיח 160GB SATA II 7200RPM 8MB (Western Digital or Seagate) כרטיס מסך Intel GMA 3100 (OB) UPTO 384MB Which mother board is better ? is the best one enough for me ? is 1 GB memory enough for me ? can u recommand other good MIFRAT for me ? should be the minimum price for my use... (but i need fast one...) Thanks Asaf PS the price is about 1000 nis
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-