עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני רוצה לקנות מחשב לבית, כשהדרישות הן: 1. עבודה משרדית (היא עובדת עם ב-5-10 קבצי WORD ו-5-10 קבצי EXCEL פתוחים במקביל, ועוד כמות דומה של טאבים בכמה דפדפנים, חלקם PDF, לפעמים גם יותר). 2. באותו זמן, שיהיה מחובר למסך טלוויזיה וישדר סרט ב-HD, בו אצפה אני. 3. שיהיה שקט יחסית, ועם מארז שנחמד שיימצא בסלון, עדיף מארז קומפקטי. 4. שאת כל זה יבצע באופן חלק יחסית. קשה לי להאמין שאעדכן רכיבים, אז עדיף שיהיה מתאים 5 שנים קדימה (המחשב הנוכחי שלי משרת אותי נאמנה כבר 6 שנים והוא מתפרק בימים אלה). 5. התקציב - גמיש. 2.5K אפשרי, עדיף לחסוך מה שניתן. אם יש כדאיות גדולה להוציא קצת יותר, גם אפשרי. הבנתי שאפשר לבצע דבר כזה במחשב אחד (אם ארצה לעשות pause בסרט, אפריע לה לעבוד...), השאלה היא איזה…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Forza Milan,

שלום , אני צריך מפרט ב-4000 גג בלי מסך, מטרות המחשב: א. עבודה שוטפת על המחשב, כניסה להרבה אתרי אינטרנט בו זמנית , צפייה בסרטים מתוך האינטרנט, בלי להוריד. ב. משחקים פה ושם, כמו פיפ"א ו-NBA אבל זהו בערך... ג. עבודה משרדית רגילה, אם זה וורד וכל השאר... רק תצילו אותי מהפנטיום 3 450MHZ שאני סוחב איתו שנים! לפני שאתם סתם נותנים לי מפרטים עם AMD , תסבירו לי בכמה מילים למה הוא עולה על הפנטיום 4 כי אני רגיל איתו.

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם. אני מחפש לעצמי מחשב חדש. המחשב ישרת תכליות רגילות יומיומיות וכן פיתוחים, לעתים מכונות וירטואליות וכו'. נסגרתי כבר על החומרה שאני רוצה i7-8750H SSD 128/256 + 1TB HDD 16GB RAM מסך FHd בגודל 15.6 אינץ. כרטיס מסך פחות קריטי, אבל בענייננו זה יהיה 1050 וצפונה. אני צריך מחשב שאני אוכל לקחת לישיבות ולא להראות כמו ליצן. שני המחשבים שחשבתי עליהם הם Dell G5 (על G3 לא חשבתי כי הקירור בו מלמטה וזה נראה לי מטופש ממש) מהדגם Dell G5 5587. למשל: https://ksp.co.il/?uin=49271&select=.268..271..132..1358..5390..5274..5155..5156..442. Asus ROG (אפשר לחשוב גם על TUF) מדגם…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by shesek,

אהלן. אני מחפש מפרט לשני מחשבים, אחד מהם מיועד לשימוש יום-יומי, יריץ לינוקס, השימוש הוא בעיקר פיתוח (תכנות), גלישה באינטרנט, IRC, כמה שרתים שירוצו לשימוש מקומי (כמה דברים די כבדים, סקריפטים שירוצו ברקע, דאטאבייסים גדולים וכו', צריך הרבה כוח עיבוד), הארדיסק בסביבות 100-200 ג'יגה יספיק לי. התקציב הוא 6000, כולל מסך השני מיועד למשחקים וסרטים, וכנראה יהיה מחובר למקרן. אני גם עומד להשקיע במערכת סאונד (עוד כמה אלפים, על זה אני אשלח הודעה בפורום המתאים), אז צריך כרטיס קול שידע לנצל את היכולות האלה, הארדיסק עם טרה. התקציב הוא 15000, כולל מסך וציוד היקפי (שני המחשבים יחלקו אותו ציוד היקפי, מלבד המסך) הערה לגבי הכרטיס קול - את המוזיקה שלי אני שומע מהלינוקס, את הסרטים מהווינדוס. אני…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by iveco,

יש לי אפשרות לקנות מעבד חדש איי 3 10105F ב 235 שקל הבעיה זה הלוח , הלוחות נורא יקרים !!!! איפה אפשר להשיג לוח אם משומש או חדש זול בתושבת 1200 ? חבל שאין את הלוחות של פעם ECS הזולים , לוח אם חדש זה לא הכי משתלם זה יוצא עם המעבד 550 שקל , מעבד R5 5600 ו A520/B450 עולים ביחד 750 , אני מחפש לוח אם גג 150 שקל משומש

6. Started by AvlK,

שלום . הלך לי הכרטיס מסך במחשב הנייד הוא לא מזהה אותו כבר מהBIOS מגם nVidia Geforce 9500M GS משהו יודע איפה אני יכול לקנות אחד כזה ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום חבר'ה, מה אתם אומרים על המפרט הבא? Case midi-tower cpu - intel 2.8 ghz 800fsb 1m dual core mb asus p5ld2vm se, lga 775, intel 8945g chipset memory 512 pc2-5300 ddr2 667mhz X2 hd- 80gb 7200rpm sata2 8m cache floppy ms wired keyboard ms pem wheel mouse lg gsa-h12n 18x super multi dvd display adapter ati chipset radeon x300le pci express, 128 mb, 64mb ddr סה"כ 737 דולר אחרי מע"מ. 3117 ש"ח. שווה? הערות? תודה, נדב.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by mindblast,

שלום לכולם, המחשב מעודכן ל8.1, הכל עובד טוב ויפה עד שאני עושה ריסטרט ו מופיעה PLEASE WAIT כמו בתמונה ואי אפשר לעשות שום דבר, השארתי את המחשב לשלוש שעות וזה עדיין באותו מסך. זה קורה ראנדומלי, כנראה אחרי עידכון עלשהו או משהו שאני מתקין אבל בגלל שאני לא מכבה את המחשב( הוא תמיד במצב שינה) קשה לי לדעת ממה זה בדיוק,הפעם התקנתי ITUNES והוא ביקש ריסטרט, אחרי איתחול הופיע המסך... מישהו יודע במה מדובר?? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לחברי הפורום! ידידה שלי ביקשה את עזרתי (להלן: "עזרתכם") לקנות מחשב נייד שיהיה לשימוש אחד בלבד: חיבור HDMI לטלוויזיה וצפייה בסרטים מוזרמים מהרשת, כמו יוטוב אבל פלאש במקום HTML5 (אני חושב). היא יכולה להוציא עד 2000 ש"ח אבל ביקשה במיוחד לחסוך כמה שאפשר. היא מתנגדת בתוקף לכל פתרון שהוא לא מחשב נייד (קופסת טלוויזיה, HTPC, טאבלט וכו'). השאלה העיקרית שלי היא האם המחשבים שמוצאים בזאפ ב-1000 ש"ח יספיקו לצרכים שלה? לדוגמה: אינטל: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=968244 AMD: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=948369 אם כן, אתם יכולים להמליץ על הכי מתאים מבין המחשבים הללו? הייתי מעדיף לא לקנות מחשב שהוא מעין טאבלט עם מקלדת, את…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by wow,

Intel Core 2 Duo 6600 ASUS P5B Deluxe (965P) - ATX זיכרונות - לא ממש מבין בזה,מתלבט בין אלו לאלו או אם יש לכם המלצה לזיכרונות טובים אחרים ל-2 סטיקים של ג'יגה שטובים לאוברקלוקינג אני אשמח לשמוע. כרטיס מסך - ASUS RADEON X1900 XT HTVDP 256MB או Sapphire Radeon X1950XT 256MB - VIVO / DVI - PCX - RETAIL --- מי מהם עדיף ? ספק כוח - מתלבט בין ה-ENERMAX LIBERTY 500W לבין OCZ PS 520W ATX MODSTREAM אגב הקירור יהיה קירור מים שאני מזמין מחו"ל.

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ofcourse,

היי אני מעוניין לרכוש מחשב נייד משומש עד 1000שח (סטודנט עני). מה כדאי לי לחפש ? איזו חברה ? דגם ? המחשב ישמש רק לצרכי אינטרנט וכתיבה. כמובן שיהיה עליו לינוקס (כך שהוא לא חייב להיות אימתני). תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. ראשית אני חייב להודות לכל מי שעזר לי לרכוש את המחשב וייעץ לי ולימד אותי כ"כ הרבה בנושא החומרה... למדתי עד כמה חנויות מחשבים מסבנות אנשים עם חלקים חילופים מהחלקים שהם מעוניינים לקנות מפני שהם לא במלאי או סתם כדי לדפוק את הלוח :yelclap: בנוסף,אני חייב לציין שאהבתי את היחס שקיבלתי מחברת איבורי לעומת חברת KSP... באיבורי הנציג נשאר איתי עוד שעה לאחר סגירת הסניף... וישב ודן איתי על המפרט ובנוסף הוא שמע שאני מתעניין במחשב נייד והוא היה מעוניין לשבת איתי כדי לסגור גם בנוגע למחשב נייד... בקצרה, נהנתי מהשירות שניתן לי בחברת אייבורי , רק חבל לי שאין להם מלאי רחב להלן המפרט: מעבד amd 5600+ לוח אם asus m2n-e זכרונות kingstone 1gb *2 (2gb)667mhz כ.מסך msi GF nx7300gt (…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מקדמה התקציב המירבי? 4000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כמה מאות שקלים מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מטרות גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אם אפשר הצעות על מקלדת ומסך בלי קשר לתקציב כי יש לי ואני רוצה לדעת אם להחליף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? במידת הצורך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכו…

14. מהחנות סקאי פיסי או Gibor Computers. או שיש לכם חנות אחרת יותר זולה ושתיהיה טובה [שיהיה אפשר משלוח עד הבית גם] בעקרון אני רוצה את הכרטיס מסך של נוודיה 8800 640.ולוח אם אסוס P5B .תביאו לי דיסק קשיח של 160 זה מספיק ובספק אני רוצה משהו זול אבל שיהיה הכי טוב למחיר.[הליברטי 400 יקר אולי יש משהו שטיפה יותר חלש אבל יותר זול] הקיצר שיהיה מחשב פצצה למשחקים במחיר הזה. ותנסו להביא מחשב ב4800. תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by haranza,

לHP G6- i5 m series 6gb ram 750gb hdd original win7 home premium original charger המחשב בן שנתיים בכמה יהיה אפשר לתמכר אותו? תודה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לכולם, מחפש לפטופ לפי הנתונים הבאים: 1. תקציב מקס': עד 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא "להתקמצן" ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית מתקדמת (דו ותלת מימד, מיועד לסטודנט בבצלאל שעוסק בתחום ומתפרנס מהשימוש במחשב זה). א) תוכנות עיקריות ספציפיות: Toonboom, Adobe (premiere , after , illustrator , photoshop ....), Maya, Dragon frame, Tv paint וכו'. שימוש יום-יומי. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי. 6. האם מתוכנן OC? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by orenazo,

אחי שנמצא בחו"ל ביקש ממני ייעוץ לרכישת נייד, אז אני פונה למומחים בתחום מטרות: סרטים, משחקים, אינטרנט. משחקים, הדגש הוא על FM2014 שלדעתי זולל מאוד CPU אבל לא ממש את כרטיס המסך. מסך: 14 אינץ'. רזולוציה: 900:1600 ומעלה. מקלדת לא משנה. זמן סוללה: 4-5 שעות על עבודה כבדה (סרט וכדומה) משקל: לא מאוד משנה. יציאות: HDMI או יציאה אחרת למסך חיצוני (display port וכדומה), רצוי גם חריץ לכרטיס זכרון SD. קשיח: 500GB SSD. כונן אופטי: אין צורך. אחריות: שתהיה אחריות בינלאומית שיהיה אפשר להשתמש בבולגריה, למשל היום יש לו לנובו עם אחריות מצויינת שם. מערכת הפעלה: כן. עם מנגון אתחול למצב שהמחשב נקנה בו. עדיפות לנייד מעוצב שנראה טוב (מה שאי אפשר להגיד על Lenovo T430) עדיפות למסך מגע…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by PsyDream86,

יש אפשרות לשחזר את המחשב נייד שלי מסוג g550 למצב שהיה בהתחלה עם התקנה נקייה של ויסטה או שצריך לעשות פורמט מלא? lenovo g550

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. מפרט נוכחי: i3 2100 1X4GB RAM Kingston HyperX BLU 1333Mhz Pegatron IPMSB-H61 GT430 ספק ומארז ג'נריים, את הספק אחליף בעוד כחודש בכל מקרה. מה לדעתכם עדיף? והמסך שברשותי אינו FHD. מטרת גיימינג כמובן, אני מתכוון להמשך.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by oren99,

ללא ציוד היקפי. בנוסף יש כבר: דיסק קשיח, קירור מעבד, כרטיס מסך. צריך רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז נחמד וספק כח. (אלא אם 450W שיש לי יספיק למפרט החדש) תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Ayelet Gazit,

שלום, מחפשת מסך 4k עם פאנל IPS, לחבר למקבוק, לצורך עבודות עיצוב גראפי. יש המלצות?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לתכנן את המחשב החדש שאני מתכנן להרכיב בשבועות הקרובים. אני מעצב תעשייתי שעובד בעיקר בתוכנת solidworks. זאת תוכנה שעובדת ב open-gl, ולא תומכת כל כך בריבוי מעבדים/קורים/ת'רדים. אני מעורב בפורום אחר שעוסק בתוכנה ושם ייעצו לי חד משמעית על קניית מעבד 3770K. במסגרת התקציב שלי זה המעבד שיתן לי ביצועים מצויינים ותמורה טובה לכסף. חוץ מהמעבד, יש לי עכשיו כרטיס מסך ATI firepro 5800, שאני ממשיך איתו בינתיים למחשב החדש. חוץ משני הרכיבים האלו, אני צריך מכם עזרה בבחירת שאר הרכיבים למחשב. יש לי כרגע במחשב 2 כוננים WD 2TB RAID1, האם לדעתכם אני אוכל להעביר אותם בלי לפרמט למחשב החדש? אם הם SATA, האם יש הבדל במהירות בכוננים אם אני קונה כוננים זהים רק SA…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. היי לכולם. ברשותי חלקי מחשב שהביאו לי מחו"ל CPU: Intel Core i7-4770k Haswell SSD: Samsung 840 EVO 500GB RAM: Kingston HyperX Beast 16gb (4 * 4GB) 240-pin DDR3 GPU: Palit GTX550Ti 1GB אני זקוק לכל שאל החלקים כולל מארז(ומה שחסר בתוכו), מסך, מקלדת ורמקולים. חשוב לי ששאר החלקים כגון הלוח אם וכו' יהיו טובים אך לא מחירים בשמיים. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Yair Fishbein Korn,

* מטרות המחשב? לימודים(וורד,אקסל וכו'...ובנוסף לשחק civilization 5) * גודל המסך? 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן,זה הדבר הכי חשוב לי במחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? לא,בכלל לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תקציב: 4000 +- ראיתי שיצא מחשב חדש: http://ksp.co.il/?select=.268..271..213..214.&list=1&sort=3&glist=0&uin=2465…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מולטימדיה(כל הפורמטים,כולל תכני HD),עבודה משרדית,משחקים,עריכת וידאו,גראפיקה. תוכנות עריכה:After Effects,Premiere,PhotoShop וכו'... משחקים:GTA IV וכל מיני כאלה... המסך 24" אינץ' רזולוציה לדעתי 720P,בהיקף גודל כזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן דיסקטים. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין חלקים.מפרט מלא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט ק…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים