ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
טוב. אחרי כל השינויים והשיפורים מהת'רד שפתחה הילה, הנה מה שנשאר. הכוונה היא ליצור מחשב (בלי הרד דיסק וCD) שיחליף את העגלה הקיימת (נרכשה ביולי 1999). מה שאני עושה עם מחשב עכשיו זה דיי אינטרנט ותיכנות, אבל בהינתן מחשב יותר רציני, משחקים בהחלט באים בחשבון (המשחק האהוב עם המחשב הישן: CIV1 בגרסת EGA). המפרט: AMD Athlon XP 2100+ - 643 Epox 8RDA+ - 736 TT Volcano 7+ - 115 DDR-RAM 512MB 3200 (Winbond) - 596 Sapphire RADEON 9500 Pro - 1172 Compucase HEC Midi Tower CI-6A19+300W P/S - 324 ------ 3586 (3516 במזומן - כל זה באיזה חנות ברשת, אני אשמח לקבל בפרטי עוד כתובות של חנויות לצרכי השוואה). הרד דיסק יש לי (40G/7200rpm של WD) וDVD/CDRW יש לי (combo - philips) כך שנראה לי…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם eclipse / android sdk (תכנות) / VM. עריכה גרפית (אני לא מעצב אבל לפעמים כן צריך לפתוח פוטושופ בשביל לחתוך עיצובים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בphotoshop, eclipse לצורכי פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אם אפשר אז למה לא. לא חובה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא, אין צורך גם במסך 4. האם י…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 514.01 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB x2 3200 Memory [ ¤ 279.85 ] CPU Cooling : Thermaltake Volcano 10 Highest Performance Cooler for AMD [ ¤ 101.24 ] 1 Hard Discs : Western Digital 60GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 452.9 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 [ ¤ 110.49 ] 1 Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT [ ¤ 155.14 ] 1 Cases : Compucase-HEC Full Tower CI-9109 Case [ ¤ …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמצלה למפרט מחשב שולחני (ללא מסך) שישמש לעריכת וידאו (עבודה עם ADOBE PREMIERE וכו'), האם אפשר למצוא משהו בתקציב של 3,000-4,500 ש"ח?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז כמו שצייינתי בכותרת מפרט למחשב נייד עד 3 אלף, הוא רוצה אותו למשחקים עבודות אינטרנט(מהיר, ככה שצריך כ.רשת, אלוחטי עם נכנס לתקציב אם לא אז לא נורא) וכו בעיקרון זה לילדים שלו ויש להם כבר מחשב High end שולחני אבל כשהם יוצאים מהבית או כשהם רבים על המחשב הוא רוצה עוד אחד אבל לא להשתגע עם המחיר (עד 3 אלף) הוא אמר לי שהוא שוקל לקנות מאופיס דיפוט אבל עצרתי אותו ואמרתי לו שהם מביאים חרא חלקים במחיר ממש גבוה (וזה נכון, לא? [לא יודע לגבי מחשבים ניידים =\] ) אבל אופן, חשבתי לשים לו משהו עם R9600 מוביליטי וכאלה, אבל אני ממש אבל ממש לא מבין כלום במחשבים נישאים - תודה למי שעוזר!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בבקשה לא מהמפרטים המומלצים לא צריך הארד דיסק ... המחשב יהיה לגלישה ולא למשחקים ... וללא צורב
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים, שיחזיק לכמה שנים, ושיהיה ניתן לשדרוג עתידי, חשוב מאוד שיהיה בו מעבד כפול ליבה טוב, לוח אם תומך טוב, זכרון ddr או ddr2 בזוג של 1024 (שניהם של 1024), מערכת קירור על מים, (או אם יש לכם המלצה למשהו יותר טוב אני אקבל), כונן dvd, צורב dvd, הארד דיסק גדול (250 לפחות, אבל לא חובה יותר), מארז יפה (אבל בלי חלון, כי זה במיקום שלא רואים) עם ספק כוח טוב, עכבר טוב (אבל לא אלחוטי). לא צריך כרטיס מסך כי אני לוקח אותו מהמחשב הישן שלי, הכרטיס הוא nvidia 6600 GT-AGP ככה שאני צריך שהלוח אם יתמוך גם בכרטיס. גם לא צריך מסך, לא רמקולים ולא מקלדת, אבל אם פיספתי איזה רכיב חשוב למחשב וזה נכנס לתקציב אז אתם מוזמנים לכתוב. תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה המחשב: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2222 שלום לכם, רציתי לקבל חוות דעת מקצועית על המחשב הנ"ל. הדרישות הן: 1. סרטים, איכות HD ומסך LED. 2. משחקים, לא ברמה של גיימר. רק לצורך תחביב (בסופי שבוע, ורק לשעה.. דוגמא פיפא PES2010, יש את GTA ואת COD4 ..) 3. מהירות סל"ד 7200RPM בין 320-500GB 4. מעבד חזק לטובת תכנות, לימודים, עריכה גרפית ולמשחקים עצמם. 5. מקלדת NUM מצד ימין! המחשב הנ"ל עומד בדרישותיי, אך אשמח לקבל מכם חוות דעת מקצועית על המחשב, והאם הוא שווה את כל הכסף. אני סטודנט שמתכוון להשאר עם המחשב הזה לפחות 4 שנים! אז בבקשה מכם, המליצו לי על המחשב. תודה רבה! נ.ב, האם כדאי להשקיע (בערך 1000 ש"ח) על הדגמים היותר חדשים? כי מבחינת מפרט הם אותו דבר..?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה התקציב שלי גדל מ 3500 ל 4500 ולכן פתחתי נושא חדש אני לא צריך דיסק קשיח כי יש לי כבר אחד של סמסונג SATA2 250GB וגם לא מארז כי יש לי מארז Super Talent full tower אני מעדיף AMD המפרט שחשבתי עליו דגם מחיר כמות Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4800 BOX AM2 65W 800 ¤ 1 ASUS M2N-E AM2 590 ¤ 1 G.Skill DDR2 667MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 510 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX8800 GTS TDH 640MB PCI-E 2300 ¤ 1 HEC 550W WIN550 430 ¤ 1 סה"כ: ¤ 4630 מחיר כל תשלום: 4491.1 מחיר סופי: 4491.1 האם הכרטיס מסך יכנס במארז שלי ? אם אפשר לקבל המלצה על קירור נחמד למעבד עד 100-200 שקל , אם אני ארצה לעשות לו קצת אוברקלוק תודה מראש אסף
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד : CELERON 2400 לוח : ECS P4M800-M VER 1.0 זיכרון : TWIMOS 256*2 400MHZ דיסק קשיח : 120GB WD SATA 7200 8MB צורב LG 52*32*52 1.44 מארז איכותי כרטיס מסך VIA 3D OB רשת OB וכו' המפרט חדש עדיין לכן עדיין לא קבעתי לו מחיר
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, תקציב למחשב הוא כעיקרון 8K למחשב מסך מקלדת ורמקולים אבל יש אפשרות לחריגה קלה.. המחשב הוא מחשב למשחקים, יש סיכוי שעוד כמה שנים אעשה OC, כעיקרון המשחק הכבד היחיד שאני משחק הוא FSX, אבל בשבילו אני צריך מחשב חזק, מה גם שאני לא אחליף מחשב בכמה שנים הקרובות.. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1265 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤636 מסך: DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR ¤2278 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤2044 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤381 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SC…
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז כמו שבכותרת. מבקש לבנות HTPC (שיעד להריץ גם סרטים ב 1080P?) , קטן מעוצב ושקט. זה מה שבניתי (לא יודע אם זה בכלל יכנס במארז ) : גלת הקניות מכילה את הפריטים הבאים: הסר כמות מוצרים סה"כ AMD Athlon X2 7750 Black Edition - 2.7 GHz 65nm לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 423.00 ש"ח GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) - mATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 440.00 ש"ח G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 - BLACK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 357.00 ש"ח Arctic-Cooling Alpine 7 for 775/AM2/939/754 - PWM - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 71.28 ש"ח WD Caviar Green 1TB 16MB - SATA 3 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 593.00 ש"ח LG DVD-RW GH22 x22 DUAL…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי נייד של HP דגם DV5000. נפל לי מקש [האות צ אם זה משנה] וגם התושבת [הפלסטיק הלבן הזה] נעלם. לקחתי את האות ממחשב נייד אחר של HP, האות מתאימה בול גם בצבע והכל אבל הפלסטיק התושבת לא מתאימה. ראיתי שיש אפשרות קניה אבל למקלדת שלמה רוצים 350. רציתי לדעת אם מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג כזה. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ובהמשך לחיפושי המתמשכים אחר מחשב נייד נורמאלי מצאתי משהו שלפי מה שנאמר לי בחנות המחשב אמור לענות על כל הדרישות שלי +++ והמחיר סבבה רצח... מצד שני כשהלכתי לשאול כמה אנשים מהפנימיה שלי שמבינים טיפה במחשבים חלקם אמרו שזה יתאים וחלקם אמרו שכן, ואני מתלבט בנושא האם לקנות את המחשב הזה או לא. אז ככה אני אפרט הכל מה שידוע לי על המחשב הנ"ל ולבסוף לאחר שתקראו את זה תענו לי עם הוא יריץ חלק או לפחות בלי בעיות רבות משחקים בערך ברמה גרפית כמו של סימס 2 לדוגמא. [במילים אחרות אם הוא יריץ את סימס 2 ודומים לו בדרישות מהמחשב] ואם לא מה חסר. אם כן אולי תוכלו להמליץ לי על מחשב מעט זול יותר שיריץ את המשחקים הנ"ל שהיה עד מחיר של 2500 שקל בערך. ============== Comapaq Presario CQ61-120EJ סוג מ…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב שלי בן 4 עוד שבועיים, וכנראה שהגיע הזמן לשדרג אותו קצת. המפרט הנוכחי הוא e6600, nvidia 8800gts 320mb, 4gb, מסך 22" ברזולוציה של 1680x1050, ומסך 17" ברזולוציה של 1280x1024. ציוד נוסף: רמקולים: altec lansing fx6021, מקלדת ms ergonomic 4000, עכבר סביר, ו4 כוננים קשיחים בנפח מצטבר של כ 2.4 ט"ב 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! --- התקציב הוא בין 6000-8000 ש"ח, האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? --- תלוי בתוצאות - אפשר לחרוג כלפי מעלה בבערך 500 ש"ח, וכלפי מטה, כמה שיותר.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? --- משחקים ותכנות. קצת עבודה משרדית, קצת תרגילים לאוניברסיטה (שזה גם ס…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב לחרוג מהתקציב? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Watch Dogs, BF4 ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זכרונות RAM בבעלותי corsair vengeance 2X4 5. ע…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לאחותי יום הולדת בקרוב, והיא ביקשה שאני אתקן לה את המחשב הנוכחי (מחשב ממש ישן - חד ליבה כלשהו, SDRAM במהירות 166MHZ וכ"ו...) וכשיידעתי אותה שהמחשב שלה גוסס וכדאי כבר להחליף אותו היא אמרה שאין לה כסף לזה כרגע והיא תדחה את זה (שזה קצת הכאיב לי) אז חשבתי אולי להפתיע אותה ולקנות לה מחשב חדש (חלקים וארכיב לבד) התקציב הוא עד 1000 שקלים, ודחוק - משמע, לחסוך עד כמה שאפשר. (אפשר לחרוג מ1000 שקלים - אבל מומלץ שלא) המחשב יהיה לשימוש כללי (היא לומדת עיצוב גרפי) והמחשב הנוכחי מלא בתוכנות Adobe למיניהם (ניסיתי להתקין את הגרסה האחרונה של התוכנות שלהם והHDD פשוט קרס) ככה שעיקר התוכנות הגרפיות יהיו שלל תוכנות Adobe מה שאני חייב בעצם זה: מעבד לום אם זיכרון RAM ספק אופציונלי …
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים וסרטים * גודל המסך? 13.3" (או קטן יותר) * רזולוציית המסך? עדיף FHD (או יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, 1.2 ק"ג (או פחות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD, לפחות 128GB, עדיף 256GB * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מעדיף מעבד I5, ומוכן לחכות למעבדים מהדור החדש * תקציב - עד 5K, כמובן …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. און ליין והאחרונים שיסחבו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 (לפחות בהתחלה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משהו בסביבות 3500-4000,ללא מסך,HD 80G,כרטיס מסך לא משהו משכנתא אבל משהו ברמה. תודה. :smoke:
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת כמה שווה כל המערכת שלי, מסך דל 27 אינצ'- u2711 מארז antec דגם-twelve Hundred ספק כוח antec דגם EA750- 750watt לוח אם: intel- BLKDZ77BH55K מעבד: intel corei7 3770k קירור למעבד: CoolerMaster Hyper 2012 EVO זיכרון: Kingston Hyper x blu 8Gb / 1600Mhz DDR3 X2 כרטיס מסך: GEFORCE GTX 680 -Gigabyte-GV-N680OC-2GD דיסק קשיח 1: Kingston SSD 60Gb דיסק קשיח 2: WD 1Tb Blue SATA צורב DVD מערכת הפעלה Win8 pro 64Bit Heb אנטי ווירוס מקורי: Nod32 ציוד הקפי: מקלדת מכאנית +Logitech G710 עכבר Logitech 700 אוזניות razer TIMAT 7.1 מצלמת רשת: Logitech-c920 מחשב חדש פחות מחצי שנה אצלי
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום דודה שלי ר"ח חשבון יש לה מחשב גוסס עם חלונות XP בן 100 שנה היא צריכה מחשב חדש לצורך העבודה שלה במחשב יהיה מותכן כל מיני תוכנות של רואי חשבון המחשב לא צריך להיות עם ביצועים בשמיים אבל חייב להיות יציב ואמין מבחינת החומרה והכוננים גם אשמח להמלצה למסך מחשב שטוב לקראית טקסט כנ"ל לגבי מקלדת ועכבר 1. תקציב מקסימלי : 2.5 K א. לא חייב לחסוך ב. ניתן לחרוג מהתקציב ב 0.5 K 2. שימוש משרדי א. חשבשבת ועוד כל מיני תוכנות של רועי חשבון פרנסה 4. אין צורך בכרטיס גרפי חיצוני 5. 8 יש לנסות ולהקפיד על השקט 7. הרכבת מחשב בחנות 8. אזור השרון 9…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי מצורף המפרט. המחשב מיועד לאישה מבוגרת, לשימוש באופיס, אינטרנט, סריקה וצריבה. איך הוא ביחד למחיר? יש רכיבים שכדאי להחליף באחרים, במסגרת התקציב ? (דגש על לוח \מעבד\מסך) תודה ושבת שלום (: כותרת תוקנה, סורי. [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני שוקל לעבור אחרי ~4 שנים ממקבוק אייר ללפטופ וינדוסי, הציפיה היחידה שלי היא שאני לא ארגיש שום נפילה מהמעבר ממקבוק איר (: דרישות (לפי תיעדוף): - טראק פד ומקלדת נוחים - איכות בניה טובה - מימדים ומשקל ניידים - 13" (פלאן בי 11.6"). - איי-5 (עדיפות לדור רביעי) - SSD כלשהו - עדיפות ל-8 גיגה ראם - עדיפות ל-1920x1080. - אין לי שום צורך בכרטיס מסך חזק. - אני לא לחוץ בזמן, אני אמנם בלי לפטופ כרגע אז אני לא רואה את עצמי נשאר ככה יותר מחודש-חודשיים, אבל ברמת העיקרון אני לא ממהר לקנות בשניה הזאת. - אני לא נעול על חנות מסויימת, כנראה אקנה מאמזון/אתר היצרן. - אין לי צורך באחריות בינלאומית. לפטופים שיצא לי לבדוק או לשחק בתצוגה: - Acer S7, חביב מאוד אבל אני פחות סו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - טווח רצוי של 5000-6000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה על תוכנות תלת מימד - 3dmax\sketchup\autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי מושג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-