עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by sh_bmw,

שלום לכולם, לא מזמן קיבלתי מחבר מחשב נייד מדגם טושיבה 1415 ללא ווינדוס אך עם חלקים תקינים. בזמן שנסיתי להתקין WIN XP PRO מופיע לי מסך כחול עם השגיאה STOP: 0X0000007F [/url הוידאו של הבעיה.בעיה דומה כאשר נסיתי להתקין 98SE, לאחר שלחצתי על BOOT FROM CD-ROM ההתקנה מפסיקה ועל המסך יש רק קו קטן משמאל לעלה שמהבהב וזהו.. הדיסק מפסיק להסתובב ולא קורה שום דבר. יכול להיות שמדובר בבעיה בהארד דיסק? ואם לא איך אפשר לטפל בבעיה?, המטרה הסופית - התקנת XP. שחר.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. המחשב הזה שווה 1800 שקל ? והספק אומלל 300W עבדו עליו נכון ? מעבד : INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX לוח אם : ASUS P5KPL-CM זיכרון : ADATA GANIMG 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5 דיסק קשיח : SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ צורב DVD : LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA מארז : COMPUCASE 6K31 + HEC 300W מחיר : 1780 ש"ח + 150 ש"ח מערכת הפעלה = 1930 ש"ח .

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אני מחשב מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט וצפיה בסרטים. אם אפשר שיהיה בו יציאת HDMI, או לפחות DVI (אני ארצה לחברו לטלוויזיה). אין צורך לנצל את כל התקציב אם לא באמת הכרחי, סתם זרקתי גבול עליון. שמעתי שאולי ה Lenovo 3000 N500 יתאים לצרכים שלי, אבל יש כמה דגמים ואני לא יודע איזה מהם באמת כדאי. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. ובהמשך לחיפושי המתמשכים אחר מחשב נייד נורמאלי מצאתי משהו שלפי מה שנאמר לי בחנות המחשב אמור לענות על כל הדרישות שלי +++ והמחיר סבבה רצח... מצד שני כשהלכתי לשאול כמה אנשים מהפנימיה שלי שמבינים טיפה במחשבים חלקם אמרו שזה יתאים וחלקם אמרו שכן, ואני מתלבט בנושא האם לקנות את המחשב הזה או לא. אז ככה אני אפרט הכל מה שידוע לי על המחשב הנ"ל ולבסוף לאחר שתקראו את זה תענו לי עם הוא יריץ חלק או לפחות בלי בעיות רבות משחקים בערך ברמה גרפית כמו של סימס 2 לדוגמא. [במילים אחרות אם הוא יריץ את סימס 2 ודומים לו בדרישות מהמחשב] ואם לא מה חסר. אם כן אולי תוכלו להמליץ לי על מחשב מעט זול יותר שיריץ את המשחקים הנ"ל שהיה עד מחיר של 2500 שקל בערך. ============== Comapaq Presario CQ61-120EJ סוג מ…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. היי, אני מעוניין לבנות לידידה מפרט מחשב, החלטתי שוב להגיע למפרטי מחשב ולקבל ייעוץ מהמומחים שמתעדכנים יותר מהר ממני 1. מה התקציב המקסימאלי? 8500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מאמין שהוא יספיק ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גרפית (חבילת אדובי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חבילת אדובי, פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו דיאבלו 3 ועד ל-BF4 בהגדרות ULTRA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. היי, לפני שאפרט מה בדיוק אני צריך חשוב לי לומר שעשיתי סיקור על כל הפורום וראיתי שיש הרבה מאוד התלבטויות ושאין תשובה חד משמעית בנושא והדבר היותר קריטי ששמתי לב הוא שרוב המחשבים הניידים שנמכרים הם בעלי מעבדי U שהם מעבדים מוחלשים. אז ככה, טווח המחירים הוא בין 3000 ל-4000 שח כשכמובן העדיפות היא כמה שיותר קרוב ל-3000 כי זה תאכלס התקציב וכל מה שמעבר הוא כבר חריגה. המחשב הולך להיות בשימוש לתוכנות, למידה, שוטטות רגילה באינטרנט, סרטים וכו'. ללא גיימינג כפי שציינתי בכותרת. העדפה ל15 אינץ' אך אם יהיה מחשב בעל 13 אינץ' שהרבה יותר משתלם במחינת החומרה אז מן הסתם אשמח לדעת. המטרה שהמחשב יחזיק בין 3 שנים ל-5 שנים כשכמובן ברור לי שאצטרך לשמור עליו וגם על חיי הסוללה בהתנהלות תקינה כו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by dorhalpern,

אין לי ממש הבנה במפרטים, אבל חבר בנה לי מפרט אבל אני לא יודע אם הוא טוב או אם כדאי לשנות משהו. אשמח לעזרה, טיפים וכו'. התקציב הוא עד 4000 ש"ח עם עדיפות לאיזור ה-3000. תודה מראש ושנה טובה [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, align: center]23307[/TD] [TD=class:…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם, בניתי לאחותי מפרט ואשמח אם תוכלו לעבור עליו ולמצוא דרכים לשפר אותו. הדבר היחיד שאני לא רוצה להתפשר עליו הוא הכונן של ה 500 ג'יגה, מעבר לזה אשמח לשמוע על כל שינוי.. המערכת צריכה לנגן סרטי HD בצורה סבירה, כמו כן אשמח לדעת אם מערכת עם המפרט שציינתי תתמודד יפה עם ויסטה כש - AERO מופעל. מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DOBOX- BOX ¤365 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤453 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤371 צורב DVD: LG DVDRW GH-20NS10 X20 - BLACK - SATA ¤127 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤272 מארז: ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤413 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום וחג שמח לכולם תהיתי האם יש אפשרות להשיג את הדרייברים למחשב הזה? כי כל מה שמצאתי באתר זה דרייברים של ויסטה...או שיתכן שהוא לא צריך דרייברים כאשר מותקנת עליו מערכת XP תודה מראש לעוזרים!! חג שמח

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by adir12,

;D סוף סוף הגיע הזמן למחשב חדש המפרט יהיה בעיקר למשחקים ולOC בינוני. חשבתי על המפרט הבא: Intel E6600 CPU - 365$ ASUS P5B Deluxe - 214$ G.SKILL 2gb 800mhz CL4(HK/HZ) - 1325/1600 NIS eVGA Geforce 8800GTS 320mb - 300$ Gigabyte Aurora 570 case - 170$ Enermax Liberty 500W - 650 NIS Sony X95FB LCD - 1440 NIS Westen Digital 320GB KS - 110$ Tuniq Tower 120mm HS - 266 NIS איך המפרט? איך המחירים?אפשר לבנות משהו יותר טוב בתקציב? איזה מקלדת להוסיף?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by parker8,

מקווה שלא שכחתי משהו: דגם מחיר כמות AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2120 ¤ 1 ASUS A8N-SLI PREMIUM939 1100 ¤ 1 ADATA DDR 1024MB 400MHZ CL3 550 ¤ 2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 560 ¤ 1 MSI GeForce 7800GTX 512MB PCI-E 4550 ¤ 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X WHITE 300 ¤ 1 Sunbeam Transformer BLUE 400 ¤ 1 סה"כ: ¤ 10130 נראה טוב?

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום בשעה טובה הלך לעולמו הלוח אם של המחשב שלי. Abit NF7. ומכיוון שאין אפשרות להשיג לוח אם כזה יותר אז החלטתי להשתדרג. אני מעוניין במפרט לאוברקלוקינג, אך אני מחפש חומרה זולה שאפשר להוציא ממנה הרבה כמו המעבד הנ"ל. מה שאני צריך זה: מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך. התקציב לא ידוע בנתיים. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. יש ברשותם מחשב ישן שהפסיק לעבוד (אין לי מושג מה המפרט שלו אגב, אבל נראה שלוח האם מת) אני זקוק למפרט הפשוט ביותר שקיים - אך שיוכל להריץ XP או וינדוס 7 בצורה סבירה. שימושים: גלישה בלבד. תקציב: הנמוך ביותר האפשרי אני מתכנן להשתמש בHDD מהמחשב שמת ואם אפשר גם בזכרונות (קינגסטון 1.5GB), אין לי מושג על איזה DDR מדובר...כתוב על הסטיקים KVR400X64C3A אין צורך בציוד היקפי או במסך. ספק הכוח שיש במחשב הישן חדש לחלוטין (520W 20/24PIN COMBO) - רכשתי אותו כי הייתי בטוח שהבעיה שם. תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by NRT,

שלום ותודה על הקריאה. ברשותי מחשב נייד מסוג DELL Latitude D800. בזמן האחרון כאשר אני מדליק אותו פתאום הוא רושם לי שאין הארד דיסק.. אני נכנס לביוס ורואה שהוא לא מזהה את ההארד - פשוט רשום שם None בשורה של ההארד דיסק. אם אני עושה ריסטרט או שניים לפעמים זה מסתדר ואז זה נכנס לווינדוס כרגיל והכל בסדר. אבל אם אני מכבה אותו ומדליק מחדש או שאני עושה ריסטרט זה יכול לקרות שוב. מה יכולה להיות הסיבה לבעיה ? תודה מראש על העזרה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. אורח
    Started by אורח,

המחשב מיועד לגיימינג ו-OC. אין צורך בציוד הקפי והארד דיסק. [table] [tr] [td] מעבד: [/td] [td] INTEL 3570K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1081 [/td][/tr] [tr] [td] לוח אם: [/td] [td] MSI Z77A-G43 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪581 [/td][/tr] [tr] [td] זיכרון: [/td] [td] G.SKILL "XL" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600 CL9 - RIPJAWS-X אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪333 [/td][/tr] [tr] [td] כרטיס מסך: [/td] [td] GIGABYTE HD7950 "WINDFORCE" 3GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1671 [/td][/tr] [tr] [td] מארז: [/td] [td] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ₪560 [/td][/tr]…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד טוב, מהיר, לתוכנות גרפיקה ועריכת וידיאו. הרבה המליצו לי ללכת על המקבוק פרו של אפל, אבל הוא ממש לא מתאים לתקציב שלי. התקציב שלי הוא בסביבות ה4,000, אבל כמובן אני יכול להיות גמיש איתו בהנחה וזה נדרש ממני. * מטרות המחשב? תוכנות כבדות של אדובי ואיחסון של קבצים רבים וכבדים * גודל המסך? מעל ה15 אינץ * משקל רצוי? ממש לא רלוונטי עבורי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? גם פחות רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משהו ספציפי * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)לא מבין בזה יותר מידי, אבל לא חייב כונן חדיש מידי שעולה הרבה, אם כי מאוד חשוב לי שיהיה הרבה זיכרון קשיח (מעל ה500 ג'יגה) * כונ…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום, אני הולך להתחיל לימודי תקשורת אינטראקטיבית שהולכים להתעסק הרבה בגרפיקה ווידאו (התוכנות מפורטות בקישור הנ"ל): http://www.sapir.ac.il/generalpage.asp?div=preacademy7&subdiv=tochnit אני כרגע בהתלבטות אחרונה שלפני הקנייה, הדבר האחרון שאני רוצה עליו דעה ועצות זה הכרטיס מסך. בשני דגמים שאני מתרכז בהם יש: 1) gefocre 8600 gt 2) radeon hd2600 מה לדעתכם הכי מתאים להתמודד עם הלימודים? אולי בעצם מתאים לי הכרטיס המובנה של אינטל שמגיע עם מרבית הדגמים? או כרטיס עם זיכרון משותף? או דגם אחר של אחד מהכרטיסים שרשמתי? התקציב של לנייד הוא 7.5. תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by omerr18,

שלום לכולם ותודה מראש למי שיעזור! אשתמש בפורמט הקיים עם הערות בסוף: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך (צריך לקנות גם מסך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עובד עם תוכנות עריכת וידאו של אדובי (פוטושופ, פרימייר ואפטר אפקטס בעיק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הייתי רוצה 4K תלוי כמובן בתקציב. עד עכשיו היה לי AIO 27" ויש מצב שיהיה לי קשה לוותר על הגודל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. שלום, ושבוע טוב. אני מחפשת לקנות מחשב של דל, באזור המרכז, (משלוח אופציונלי) גודל המסך 13" או 14" אני עובדת בהוראה וצריכה את המחשב לכתיבת וקריאת מסמכים, להצגת מצגות במקרן, לשימוש באינטרנט כולל הורדות (דרך WIFI) ולפעמים קצת עריכות קטנות של תמונות וקליפים. אני צריכה לנסוע אתו באוטובוס יום יום ולכן חשוב לי שיהיה קל משקל ואני רוצה שהפעילות הכללית שלו תהיה מהירה (עליית מערכת הפעלה ופתיחת תוכנות). אני לא צריכה מערכת הפעלה. התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח (אם זה הרבה אז אפשר לשדרג את האיכות) תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Danniel,

היכן אוכל להתייעץ לגבי רכישת שרת חדש למשרד? 8 יוזרים+ 3 מדפסות+ ראוטר לווי פיי שימוש המרכזי תוכנות הנהלת חשבונות עם עומסים מינימליים ביותר אני רוצה שיהיה שרת שיאפשר התעסקות/התקנות בזריזות ומצד שני הדרישות חומרה המינימליות 32 גיגה זיכרון מעבד 4 ליבות יספיק? זוג רייד SSD למערכת הפעלה WINDOWS SERVER 2016/2019 זוג RAID SSD לDATA זוג ספקי כוח כרטסי RAID חומרתי ההצעות הן גבוהות מאוד DELL T440 בטווחים של 3000 דולר ואני רוצה לתקצב גג 6000 ש"ח

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום 🙂, התגבשתי על מחשב לשימוש כללי, והייתי שמח לקבל את ברכת הפרום / נסיון אישי עם כזה ודומיו המחשב: Lenovo Yoga 7-15ITL Multi-touch 2-in-1 דגם: 82BJ0047I, מחירו כ-5400 ש״ח, ברף העליון של התקציב שלי שימושים: כללי, משרד, אינטרנט (לא משחקים) חשוב לי: אמין, מסך לא קטן, חיי סוללה, תאורת מקלדת, מעדיף זיכרון על מעבד פחות חשוב: משקל תודה 🙏

22. היי ! אני מבקש שתעזרו לי (הרבה זמן לא הייתי פה ואני לא כ"כ בעניינים) אני צריך מחשב לבית לכל המשפחה שיהיה בתקציב של 3800 ש"ח (ללא מסך)בערך ומטרתו היא: אינטרנט, אופיס, משחקים (אנחנו לא כאלו גיימרים) בקיצור הכל. הכי חשוב לי מחשב מהיר שלא נתקע ומסוגל להריץ ללא קושי והרבה. שיהיה בו: שילוש טוב, קשיח מכובד, כרטיס מסך, מארז נחמד. בכל מקרה את הכרטיס מסך אני כנראה אזמין מחו"ל כי פשוט יותר זול אבל תציינו בכל מקרה כרטיס מסך במפרט. חוץ מזה רציתי לשאול האם אני חייב גם מאוורר למעבד ואם כן אז איזה (בבקשה לכלול אותו במפרט) ולשאלת השאלות: אני כנראה אקנה באינטרנט ואני לא מעודכן כ"כ ממי ומאיפה הכי מומלץ ושווה (נא להיות אוביקטיבים בבקשה) כמו כן אל מי לא להתקרב בתודה מראש לעוזרים ;D

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. מעבד סלרון 1700 HD 40/5200 לוח עילית 128 DDR SHARDE MEMORY כרטיס מסך SHARDE עד 64 OB LAN OB MODE OB קול OB עכבר אופטי מייקוסופט+מקלדת+רמקולים 300W. כל זה ב 1250 ש"ח שווה?.....השימוש שלי הוא איטרנט, דאר, WORD הדפסת תמונות, לא יותר מזה בלי משחקים ובלי כלום.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום לכולם, אני צריך שתבנו לי מפרט לעבודה גראפית בעיקר ב8000 ש"ח המחשב הוא לאחת שלא מבינה יותר מדי במחשבים.. הוא צריך לכלול מסך LCD טוב (תנו לי בבקשה הצעה אחת עם מסך 17 ועוד אחת עם 19) אם אפשר אז בבקשה הצעה אחת של אינטל ועוד הצעה אחת של AMD, ויתרונות וחסרונות של כל אחת

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. AMD Athlon 64 3200+ Venice (939) - מעבד DFi LanParty Ultra-D - לוח אם Gygabyte 7800 GTX - כרטיס מסך Mushkin 1 GB 2x512 XP4000 2-2-2 Redline - זכרונות WD 120 GB 7200RPM SATA2 - הארד דיסק NEC ND-3540A Dual Layer DVD+R/W/DL 16x Black Bulk - צורב די וי די Thermaltake SViking VA4000 Black - מארז Thermalright XP-120 For Pentium 4 AMD Athlon 64 - היטסינק למעבד Thermaltake Thunderblade 120MM LED FAN Blue A1926 דבר ראשון רציתי לדעת אם יש חברה של ספקי כוח או דגם שאני יכול לסמוך עליו בביטחון שיחזיק את המפרט הזה ( אפילו במחשבה לאוברקלוק בעתיד) הקטע שאני רוצה לרדת מהמחיר של ה-OCZ שעולה 572 בערך....תודה דבר שני האם באמת הביג טייפון של טרמלטייק יותר טוב מהאקספי של טרמלרייט...…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים