ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8 אלף מקסימום 10 אלף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מיועד לסחר בשוק ההון יריץ 4 מסכי 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4 מסכים זרוע …
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי כבר די ישן ואני מעוניין לשדרג את השילוש הישן שלו . אני מעוניין בשילוש שיהיה טוב לאוברקלוק . התקציב שלי 2000 שקלים . המפרט שלי נכון להיום : מעבד E8400 עם קירור מוגן 3 . לוח אם P5Q זיכרונות OCZ 4GB ספק של קרוסייר 750 וואט כרטיס מסך HD7850 תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
החלטתי לקנות מחשב חדש ואשמח לקבל את חוות דעתכם למפרט שהרכבתי. המחשב מיועד למשחקים ברזולוציה מקסימלית של המסך וקריאה מרובה בפורומים. המפרט נבנה ב-TMS ותודה להם על הפלטפורמה הנוחה לעבודה . שאלות והערות. א. האם הקירור מים ייכנס במארז שבחרתי והאם הוא מספיק טוב בשביל המעבד ? אם אינו טוב אנא המליצו על אחד אחר. ב. מה ההבדל במארזי R5 שלאחד קוראים בלק ולשני בלקאאוט ? ג. אני יודע שהספק וזיכרון ה-RAM קצת מוגזמים אבל אני מעדיף להוסיף היום מרווח ביטחון מאשר לשלם שוב בעתיד. תודה [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 for 1151[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width:…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אז אחרי הת'רד שפתחתי כאן לפני כשבוע (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353453.0), הלכתי לחנויות מחשבים שונות (נועה ו-KSP, הייתי גם בבאג כי פשוט עברתי בקניון והיה לי משעמם, אבל הם מוכרים רק מחשבי מותג), וקיבלתי 3 הצעות מחיר שונות: הצעה הראשונה, מקיי אס פי: E8400 לוח P5QLE של אסוס 4 ג'יגה ראם, 800 מג"ה, הבנתי שזה של קינגסטון אבל זה לא באמת משנה דיסק 320 ג'יגה כלשהו צורב DVD של פיוניר DVR-216B מארז HEC 6C11 כרטיס 4850 של Gigabyte ספק כוח - זו הבעיה הכי גדולה, והנורמליים שלהם הם רק של אנרמקס.. modu 425 או 525, אין ממש ברירה.. סה"כ 3813 שקלים הצעה שניה - מנועה: למעשה זה מחשב של AMD, המפרט שלו הוא כזה: phenom X4 9650 Gigabyte GA-MA790FX-SQ5 Patriot 2G…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דגשים: 1. שקט 2. יכולת הקלטת שידורי TV 3. אין צורך בהכנה לשדורי HD. 4. מארז שוכב. אם ניתן לרדת מהתקציב שהוגדר מה טוב בתודה מראש
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, ויש לי מספר שאלות: 1) מה ההבדל בין מעבד MOBILE למעבד רגיל לדוגמא inter celtron 1.5 M וintel celron 2.2 ואיזה מהם עדיף בנייד? 2) האם יש הבדל משמעותי בין המותגים IBM, DELL, HP, וכו'. 3) איזה חברה תיתן לי אחריות ושירות בחו"ל, איפה צריך לקנות כדי שתיהיה אחראיות בחו"ל. 4) האם זה הכרחי שיהיה יותר מ256 זיכרון.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שוב שלום, בקשר למפרט הקודם שהביאו לי פה אמרתי שאני יחכה לאנפורס 4 קראתי על הפיצרים שיש בו והגעתי למסכנה שאני לא יצטרך אותו ולא יעשה בו כל שימוש. אז החלטטתי היא לקנות מחשב עד 8000 שקל בלי מסך עם מארז וספק מקלדת עכבר צורב די וי די וכובן די וי די חובה! שישרת אותי למטרת משחקים. בפעם הקודמת אמרו לי לקחת s939 אבל האם באמת שווה לקחת אותה שאני בטוח שבשנתים הקרובות אני לא ישדרג את מחשב זה? אשמח אם תעזרו לי שוב.. בתודה אופק
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש מחשב נישא שעונה על הדרישות חוץ מאשר מאק בוק ? (מחשב שניתן להשיג בארץ למרות שבמקרה של אין ברירה, אפשרי להשיג מחו"ל) אפשר להתעלם מהמחיר בעקרון..אבל אם המחיר יעלה על 9999 אעדיף כבר לקנות מאק ... 15.5"-17" led display anti glare/glossy matte הסתכלתי על המפרטים הספיציפיים של כל מיני דגמים של טושיבה..דל ואסוס ... ברגע שיש תאורת לד הם פשוט מורידים כל פרט על תכונות כגון מבריק glossy/shiny/bright וכל מיני שמות.. אבל הבנתי שאי אפשר להתייחס לכך כאילו הם לא מבריקים אלא חייבים למצוא מט\מאט או אנטי-גלר\מבריק באופן ספציפי המחשב מיועד (בעיקר) לכל מה שסטודנט צריך (עם קצת בעיות בעיניים- יובש,לכן החשיבות מהמנעות ממסכים מבריקים וכו') - מעדיף אפשרות למחשב חזק,כרטיס מסך שכן מסוגל להרי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לקנות מחשב נייד - בעיקר לצרכי עבודה משרדית וסרטים. ראיתי בוואלה שופס מספר דגמים שאני מתלבט ביניהם במחירים הזולים ב-200-400 ש"ח מהמחירים בIVORY. האם כדאי לקנות מהם? ואם כן, מה לדעתכם הינו הדגם הכי טוב מבין אלו? המתאים לצרכיי? Dell Inspiron N5110 i3-2310M http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110 Lenovo G570 4334-3PG M513PIV http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NJ6EBF23EHP Pavilion g6-1120ej QA462EA http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKg61120 יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במחשב, ואם יש עדיפות לאחד מהם בדברים האלה אשמח לדעת: 1. זמן סוללה - כמה שיותר. 2. נוחות. 3. שיוכל להחזיק לי לפחות לעוד 3-4 שנים (בעיקר לשימוש משרדי ולימודים)…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים !!! אני כבר כמה ימים שובר את הראש בניסיון להרכיב מפרט מחשב חדש. התקציב הוא כמו שרשמתי 3800 ש"ח גג וגם זה בלחץ. המחשב בעיקרון מיועד להכל , אינטרנט , שירים , סרטים , אופיס וקצת משחקים אני צריך מחשב קומפלט , מעבד+לוח+זיכרון+דיסקשיח+צורב+מארז+מסך 19" LCD .. קצת מוגזם , ואני באמת שובר את הראש כבר כמה ימים בניסיון להרכיב מחשב בתקציב הזה.. מבוסס אינטל , לא רוצה AMD ולא פנטיום E2xxx. אז חשבתי על המפרט הבא: Intel C2D E4400 Gigabyte P35C-S3 (אין לי מושג מה ההבדלים בין ה-Rev 1.x לבין ה-2.0 ..) למישהו יש מושג?? זיכרון 2x1GB OCZ PC2-6400 800Mhz 2GB Dual System Elite OCZ2SE8002GK דיסקשיח WD1600AAJS מארז Compucase 6C28 כולל ספק HEC 300W צורב LiteOn LH-20A1P (SAT…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות האקינטוש (PC שמריץ OSX) שייתן ביצועים טובים בעריכת וידאו החלקיים נבחרו לפי הופעה כאן: http://www.tonymacx86.com/building-customac-buyers-guide-december-2014.html בניתי את המפרט הבא, אשמח לדעת אם יש לכם המלצות לשיפור, ו\או הוזלה: http://www.tms.co.il/preview/spec/kjytn2bs
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי. בנוסף יש כבר: דיסק קשיח, קירור מעבד, כרטיס מסך. צריך רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז נחמד וספק כח. (אלא אם 450W שיש לי יספיק למפרט החדש) תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב בבית ההרכבה מחר, יהיו הרבה תמונות וביקורות על החומרה החדשה שלי המפרט המעודכן A64 3000 neo4 platinium 2*512 adata 500160 WD GB ide גיגה בייט6600GT nec3520a מארז קומפיוקיס ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series רמקולים 370 של קריאטיב מקלדת + עכבר של לוג'יטק
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
CORSAIR DDR CMX256A3200 (512MB, PC-3200, CAS 2.5, HEATSINK, 400MH) INTEL Intel P4 - 2.4GHz ( 478 PIN ) - ( 512K cache - 533MHz ) -NEW - 0.13 Gigabyte GA-8SR533-P - SIS 645DDR/478 - ATX - 133 - DDR333(2Gb) - Sound Support CPU533FSB USB 2.0 GIGABYTE GIGABYTE GA-AP64 D ATI RADEON 8500Pro 64 mb DDR TVOUT TwinViewRet אלה הדברים החשובים במפרט שלי של 6500 +מסך ועוד מארז מקלדת צורב סידרום הארדדיסק וכו... רציתי לדעת מה לשנות במפרט בטווח מחירים הגיוני למשל תעירו את עיניי לגבי הלוח אם ו הכרטיס מסך בעיקר...יש יותר זולים שמביאים ביצועים משובחים יותר?? יש טיפה יותר יקרים שפשוט עושים את ההבדל????? {אני מתכנן אוברקלוק בעתיד הרחוק.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בגדול צריך על המחשב רק אקסל, וורד וכו. מסך כמה שיותר גדול, מחשב כמה שיותר קל, כמה שיותר זיכרון, ושיוכל להריץ קבצים במקביל (וורד אקסל וכו) אשמח להמלצות שכוללות איזון בין כל הפרמטרים, אין בעיה עם מחשבים שנוטים יותר למסך וזיכרון גדולים וטיפה יותר כבדים ממחשב דומה אחר. מקווה שהייתי מובן, תודה לכם מראש
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, הפנו אותי מפורום אחר על מנת לקבל עזרה מקצועית בקניית מחשב נייח. הדרישות הם: גלישה רגילה באינטרנט (פייסבוק וכל האחרים). צפייה בסדרות באיכות רגילה, לא HD. המחשב לא צריך להריץ משחקים כבדים רק פלאש ומשחקים שבאים עם הווינדוס. אין צורך בשטח איחסון גדול, 50-100GB בהחלט יספיקו. אין צורך בציוד הקפי (מסך, עכבר, מקלדת). אין צורך במערכת הפעלה. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט. תודה רבה מראש לכל מי שיעזור ויתרום מזמנו.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח, עם אפשרות לחרוג בכ-200 ש"ח אבל רק אם ממש צריך. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים כבדים כגון BF4. 3. הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1680x1050 (המסך הוא ASUS VW222 22inch LCD monitor). 4. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? הגדרות גבוהות. 5. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 6. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא, ואם כן (בעתיד) אז קל. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס או הרכבת מחשב בחנות? לא. 9. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? שתהיה החנות הכי זולה. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB 3 במארז, ספק כוח מודולרי ותואם מעבדי haswell. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן. הנה מפרט שהרכבתי …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סוף סוף הגיע גם הזמן שלי לקנות מחשב חדש אז כמו שאתם רואים התקציב הוא 4000 ש"ח. כמובן שבניתי מפרט לעצמי אבל תמיד טוב לשמוע עוד כמה דעות של מוחות שונים אז ככה: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1036 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤665 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤580 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤396 אחריות: שלוש שנים. זיכרון: PQI TURBO 1024MB DDR2 800MHz CL 4-4-4-12 מחיר: ¤628 אחריות: ללא הגבלת זמן. מארז: COMPUCASE CI-6A21-NPS ATX SUPE…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקרון אני סגור 96% על THINKPAD T430S עם מעבד I5-3320M ועם 4 גיגה זכרון RAM (ישודרג ל 16 ו SSD בעתיד). אך ראיתי את המכונות של HP ואני כבר לא כ"כ בטוח. התקציב לא כ"כ גמיש אך עד 7000ש"ח עם גמישות 200+/-. עריכה: מטרות המחשב? 2010 VISUAL STUDIO - פיתוח תוכנה, וירטואליזציה, משחקים קלים וישנים, אוטוקאד ורינדור בינוני. * גודל המסך? 14" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 3 שעות עבודה שוטפת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב יוחלף ל SSD * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העד…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום הזמנתי את הראם הבא: https://www.newegg.com/global/il-en/team-16gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820331172?item=N82E16820331172 ורציתי לקנות את הלוח הזה https://www.newegg.com/global/il-en/asrock-a320m-itx/p/N82E16813157838 אבל הראם לא מופיע בqvl שלו מה זה אומר? שהראם לא יעבוד בכלל, יעבוד לא במהירות המקסימלית או הכל יעבוד כמו שצריך? ניתן לראות בתמונה שצירפתי שהוא תומך בדגם במהירות שונה (2666 אני הזמנתי 3200) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש המלצה למחשב נייד לפי הפרמטרים מטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב ? הקלדה ממושכת ולימוד ממושך מול המסך(שעות רבות במהלך היום) על בסיס וורד,PPT ופחות אבל גם מסרטוני וידאו. מאחר ו95% מהזמן השימוש יהיה קריאה והקלדה אני לא יודע אם עדיף לי full HD או לא. אודה לעצתכם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?? לא. 7. ה…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000~ אבל עדיף 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל אבל זה צריך ממש להצדיק את זה. עדיף לחתוך בבשר החי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אבל דורש מעבד single core חזק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ביתי בלבד קצת תיכנות אבל לא משהו כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . BF3 כנראה הכי כבד שירוץ עליו חוץ מזה גם dwarf fortress שצריך מעבד בעיקר. אני רוצה גם להריץ עליו DOSBOX אבל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ההבטחה המפתיעה של אינטל קורמת עור וגידים על הבמה, עם הצגה ראשונה של נייד גיימינג בעל מעבד ממשפחת ה-K הניתנת להמהרה לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-ראשונה-למחשב-נייד-עם-מעבד-מכפלה-פת/
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אבי מחפש לפטופ לשימושים קלים כגון אינטרנט ,(בעיקר במרפסת שמש) וצפייה בסרטים. המחשב לא ייצא מ4 קירות הבית כך שמשקל המחשב אינו רלוונטי, אך יידרש להריץ סרטים על מסך טלוויזיה (42 אינץ). האם הכ"מ בדגם הנ"ל יספיק להרצת הסרטים ע"ג המסך הנ"ל? http://ksp.co.il/?uin=17148 *אם המחשב מתאים הרכישה תתבצע באילת* אם יש חלופה שתתאים אשמח לשמוע, בגדול התקציב עומד על 2700. גודל המסך לא כ"כ חשוב, אך שלא יירד מ13 אינץ. תודה עריכה: ישנה אפשרות יותר זולה שאשמח לדעת אם תתאים http://ksp.co.il/?uin=17317
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-