ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי SONY VAIO סדרה S דגם VPCSA21GX. הזמנתי את המחשב מ-EBAY, לאחר שלושה חודשים של שימוש הוא לא זיהה את הסוללה והחל להתחמם בצורה לא רגילה. פניתי לחנות והם אמרו לי שאין ביכולתם לעשות הרבה והמליצו לי לעשות עדכון BIOS, עשיתי אך שום בעיה לא נפתרה. אני לא יודע מה לעשות, בינתיים הוצאתי את הסוללה כי כשהיא בפנים המחשב מתחמם יותר, היא במילא לא יעילה והמאוורר שלו לא מפסיק לעבוד. כמו כן יש לו 2 כרטיסי מסך ויש כפתור הבורר בניהם, כאשר אני משתמש בכרטיס מסך החזק יותר אז אי אפשר לגעת במחשב בכלל מרוב שהוא חם. זה לא נראה לי תקין בשום דרך. מצורף מפרט המחשב: [table][tr][td][table][tr][td]Input[/td][td]Backlit QWERTY keyboard, 82 keys with 2.0mm stroke and 19.05mm pitch3 USB (1 US…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין להתקין WIN XP. המחשב לא מגיע עם CD המכיל דרייברים. השאלות: האם כל הדרייברים נמצאים על הכונן הקשיח? האם בזמן התקנת XP וחלוקה למחיצות, המחיצה עם הדרייברים לא תימחק? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד, אני אשתמש בו ללימודים שזה רק אומר לקרוא עליו אז זה לא דורש שום ביצועים מיוחדים. מצד שני למטרות תכנות חשוב לי שהוא יהיה יחסילא אפעיל עליו משחקים אז אני מניח שזה לא חשוב.ת חזק, לא משהו מטורף, אני לא מתכוון לשחק עליו משחקי מחשב. אבל אני כן צריך לפעמים להריץ הרבה תוכנות בו זמנית. כרגע המחשב שלי בבית הוא 4 ג'יגה של RAM ומעבד 2 ג'יגה-הרץ והוא הוא מתמודד סבבה, קורה לעתים נדירות שיש עליו קצת עומס אבל זה לא קורה כמעט. מבחינת כרטיס מסך אני לא אפעיל עליו משחקים אז אני מניח שזה לא חשוב. אני רוצה שהמחשב יבוא בלי מערכת הפעלה, אני מתכוון להתקין עליו Ubuntu Linux, אם יש מחשבים ניידים שבאים עם Ubuntu מותקן זה גם בסדר. הנה התשובות לשאלות הסנדרטיות: *…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעבודה משרדית, לא יקר מדי אבל שיהיה מבוסס i3 ולא רועש. חשבתי על הרכיבים הבאים: מעבד i3 קירור- alphine i11 זיכרון- 4 ג'יגה (מתלבט אם לקחת 8 ג'יגה) לוח אם מבוסס h81 עם יציאת hdmi דיסק קשיח ssd 128 ג'יגה חסר לי מארז וספק.. אני צריך ספק שיאפשר לי בעתיד להוסיף במקרה הצורך דיסק קשיח של טרה+ אופציה לכרטיס מסך (לסרטים בלבד, לא למשחקים) משיטוט קצר שעשיתי בtms וksp ראיתי שi3 עולה בtms 590 ואילו בksp 540. אין לי בעיה להוסיף כסף לחנות יותר אמינה, אבל גם חשוב שהמחשב יגיע כמה שיותר מהר. מהניסיון שלכם איזה חנות יותר זולה? ואצל מי המחשב יגיע יותר מהר? אשמח למפרט, תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כבדים (GTA, Crysis 2, AC וכו') שיופעלו על רזולוציה גבוהה והגדרות גבוהות, סרטים 1080P בפורמט MKV, והרבה אופיס ומייל. * גודל המסך? 14"-17" * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה לי, אך חשוב שתהיה לי את האופציה להחליף לסוללה חזקה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא משנה לי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן, אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא - רק רוצה מחשב גיימינג טוב תודה מראש, עמרי.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג, גם תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע יש לי מסך 60hz של benq. מעוניין לשדרג ל144hz. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא ממש, בכלל לא חשוב לי הנראות של המחשב אלא חשוב מה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עריכה: סליחה משום מה הייתי בראש שזה פורום למחשבים ניידים אז אני אתקן המפרט הנ"ל מתייחס למחשב נייד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כרגע לצורך צפייה בסרטים\סדרות, עריכת וידאו (בתור תחביב Abode Premiere) ועבודה משרדית. המחשב ישמש בהמשך גם ללימודים ובתקווה שיחזיק הרבה זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? עכבר אלחוטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט למחשב עד 3000 שקל שהוא גם למשחקים קצת בגלל המעבד שמשולב כרטיס גרפי חזק האם יש מה לשנות? מעבד: 649 ₪ - * מבצע * - AMD Quad Core Ryzen 5 2400G 3.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 340 ₪ - * חדש * - MSI B450M PRO - VDH V2 זכרון: 431 ₪ - * מבצע * - G.Skill AEGIS 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL16 Black-Red דיסק קשיח: 149 ₪ - * חדש * - PNY SSD 240GB CS900 Max Read / Write 535 MB/s / 500 MB/s 3DNAND דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty מארז: 329 ₪ - * באנדל * - FSP CMT240 Windowed + FSP 550W 80+ HYN550 מסך מחשב: 720 ₪ - AOC 24'' 2460VQ6 75Hz 1ms FreeSync
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחותי רוצה לקנות מחשב נייד והשימושים שלה הם בעיקר אינטרנט פייסבוק מוזיקה הורדות וצפייה בסרטים אתם יכולים להמליץ לי בבקשה על מחשב נייד שיכול לאפשר את המטרות האלו וגם שתהיה לו סוללה מאוד טובה ובמחיר שנע בין 2000-3000 ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך עזרה למחשב בעיקר לעריכה מוזיקה כמו הקלטות וכו' כולל שימוש כללי של סרטים ופה ושם משחקים אבל ממש לעיתים רחוקות. צריך דיסק קשיח גדול ומחשב שירוץ טוב. תודה מראש. לא צריך כרטיס קול יש לי אחד טוב ולא צריך שום צורב או סידי רום.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש ברשותי DELL Latitude E6430 וחשבתי לקנות את: http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-Caddy-9-5mm-Universal-Dual-boot-function-G9-/161289348864?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item258d982700 (הגובה צריך להתאים) ראיתי שאפשר לפרק את המנגנון נעילה מהכונן האופטי הקיים ולחבר אותו ל caddy, אך לא ראיתי איך עושים את זה. הסברים/מדריכים? יש מקומות בארץ שמוכרים caddy כאלו במחיר סביר?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? גם\וגם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). סרטים ומשחקים באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים בעלי גרפיקה גבוהה וגם משחקים שלא ;D * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בין בינוני לגבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך ואוזניות - …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בס"ד היי, אני זקוקה לסיוע בבחירת מחשב נייד. אני כבר מס' שבועות מחפשת בנרות מחשב מתאים לצרכיי. * מטרות המחשב? ישמש כמחשב שני בעיקר לנסיעות ולכתיבה בלימודים במכללה. כמו כן אני גם עובדת כעיתונאית והוא ישמש אותי בזמן ראיונות וכד' יהיה שימושי גם בזמן נסיעות להקלדת עבודות וכד' * גודל המסך? רצוי 12-13.3 אינץ'. אם יש גדול יותר במשקל שלא עולה על 2 ק"ג אז אני פתוחה להצעות * משקל רצוי? פחות מק"ג-1.5 ק"ג- במקרה שלך מסך גדול (14-15 אינץ') מוכנה להתפשר על 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כ5-6 שעות עבודה על אופיס, וורד ואינטרנט- אך לא עבודה מאומצת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין העדפה. * כונן CD/DVD? צורב…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש וחזק! - שיתאים למשחקים כבדים כמו: Battlefield 3, gta 5 .... ומצאתי מחשב: All-in One של דל עם מסך מגע אבל אני לא יודע לקרוא את פירוט המחשב ועל מה לשים את הדגש ועל מה לא.. אז צילמתי את הפירוט: ואני אודה לכם אם תגידו לי אם המחשב טוב וחזק מספיק למשחקים כבדים. נ.ב: שמעתי שמערכת ההפעלה Win 8 היא מערכת לא טובה.. מה אתם אומרים זה נכון?? תודה רבה רבה לעוזרים!!
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon 64 3500 Venice BW-E6 Socket 939 BOX 1430 ש"ח לוח אם: DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard 875 ש"ח זיכרון: DDR-RAM 1024MB 3200 Samsung Original Memory 660 ש"ח כרטיס וידאו(מסך): PowerColor Radeon X800GT PCI-e 256 MB DDR3 Retail Video Card 1100 ש"ח כונן דיסקטים: Sony/Citizen/Panasonic/Teac Silver 1.44MB 3,5` FDD 55 ש"ח כונן DVD Liteon 16/48 Black Bulk DVD-ROM 150 ש"ח צורב: LG GSA-4167B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 320 דיסק קשיח: Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 580 ש"ח מארז: Antec Super Lanboy Aluminium Case 520 ש"ח ספק כוח: Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 425 ש"ח רמקולים:…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני קונה לפטופ של dell אחד מהXPSים כנראה. (התקציב הוא סביבות 1000$) רציתי לשאול מאיפה הכי זול להזמין? יהיה לי מישהו במנהטן ביום שני, אני צריך להזמין אליו (או לשלוח אותו לאנשהו) חשבתי על bestbuy, יש אתרים יותר זולים? או מקום אחר לקנות שייצא זול? תודה, ניב
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד לאחותי שמושים אינטרנט,הורדות ברשת שיתוף, צפיה בסרטים מדי פעם, מוזיקה תקציב בין 3500-4000 ניתן כבר להבין שצריך מסךWIDESCREEN רמקולים באיכות בינונית פלוס נפח כונן קשיח מעל לממוצע וזיכרון 2G אם צריך בגלל עלות אפשר גם 1G כרטס מסך לא מובנה טווח של בין ENTRY ל MIDRANGE הבנתי שמחשב נייד תחליף שולחני עונה על רוב הדרישות הערות, הצעות, הארות, יתקבלו בברכה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם חברים . אשמח לעזרה בבקשה אני מחפש מחשב ללימודים שהשימושים העיקריים שלו יהיו אופיס בעיקר וסדרות ואינטרנט ...חשוב לי רק שהמסך יהיה גדול יחסית . ואם זה לא סותר את המסך הגדול - אז שיהיה גם קל יחסית התקציב הוא עד 1500ש"ח . ( אם יש אופציה לפחות אז עדיף , בכל זאת סטודנט )תודה רבה !! ואחלה יום לכולם
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, צריך את עזרתכם במציאת מחשב נייד בתקציב של עד 3500 ש"ח (עם אפשרות לרכישה בארה"ב). המחשב נועד בעיקר לצורכי עבודה בפוטושופ ועריכת סרטים. חשוב שיריץ פוטושופ בצורה חלקה. מחשב מהיר, דק, קל ומתאים לנסיעות עם חיי סוללה ארוכים. האם ניתן למצוא מקבוק בתקציב הזה בארה"ב? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן שאני מנסה לבנות לעצמי מפרט, אני חסר אונים. כל פעם אני משנה משהו אחר ולא מצליח להתביית על כלום. הדרישות שלי מהמפרט: 1. מעבד שלא יגביל בכלל 4870X2 לאחר OC . (הכוונה להגיע לסביבות ה4-4.5 GHZ) 2.ללא ציוד היקפי 3. בבעלותי מסך 24", ולכן אני מבקש לכלול 4870X2. 4. קירור חשוב מאוד, גם במארז וגם במעבד. יש עדיפות גבוהה לקירור על פני שקט. 5.מארז מעוצב יהיה בונוס, אך לא חובה. תודה על העזרה, יובל.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Motherboard Gigabyte h97 GAMING 3 LGA1150 CPU intel Intel Core i5 4690K tray CPU Cooler arctic colling Arctic Freezer i30 Graphics Card Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 RAM G-Skill Aegis 1x8GB DDR3 1600Mhz RED Power Supply SeaSonic SSR-650RM 650W ATX12V Hard Drive Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במחשב משחקים להרכבה עצמית. התקציב הוא 7,500 ש"ח. רצוי לחסוך. השימושים העיקריים: משחקים - FULL HD וגם סרטים, בניית תוכנות. המחשב אמור להיות פועל 24/7. רזולציית משחקים: 1920X1080 בהגדרות גבוהות כאשר המשחקים הם מסוגים שונים. ציוד היקפי: המסך כלול. כל השאר אני אביא מאיזה חנות, מה שיהיה לי נוח כאשר אני אסתכל וארגיש את זה. המחשב צריך לכלול את כל הרכיבים הדרושים לתפקודו. המפרט צריך להיות מאוורר היטב (שחלקים לא ינזקו גם 24/7) מצד שני רצוי שגם יהיה אפשר לשבת לידו בשקט. לא עושה overclock ולא מעניין בתכנות או מערכת הפעלה. יכול להיות אשקול להוסיף בעתיד כרטיס מסך נוסף, אם ידרש בשביל crossfile/SLI. לקחתי קצת זיכרון (יחסית), אז צריכה להיות אפשרות להוספת זיכרון בעתיד א…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט חזק לOFFICE אינטרנט סרטים וכאלה + אפשרות למשחקים, המשחקים זה לא הדבר המרכזי אבל אני רוצה להשאיר את האופצייה אני מניח שכ"מ 8600GT או משהוא כזה יספיק לא? עדיף שהמפרט יבוסס על מעבד אינטל כי הוא לא בשבילי ואם לא אני אצטרך להסביר למה לא בחרתי אינטל (אז אם יש סיבה טובה לא לבחור אינטל תכתבו אותה) לא מתוכנן שום OC בכלל (אפילו לא קל) זהו בערך, תודה מראש! עריכה: אם אפשר מחנות מאזור המרכז (כמה שיותר קרוב לכפר סבא יותר טוב)
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד עם גודל מסך של 17.3 אינץ, הדרישה המרכזית מהמחשב שיגיע עם מעבד משושה ליבות, דגם 8750h, רצוי שיגיע עם לפחות 16 גיגה זיכרון, כרטיס מסך גרפי לפחות 1050, ובעל SSD של מינימום 256 גיגה, בנוסף אמשח מאוד אם למחשב יהיה חיבור אחד לפחות של Thunderbolt 3. רזולוציית המסך פחות חשובה, אך כמובן לפחות 1080p. אין חשיבות למשקל, ככה שהמחשב יכול לשקול גם 4 קילו. התצקיב כרגע לא ידוע אבל מכוון לכיוון 1000-1500 דולר. כרגע שמתי עין על ה-g3, אך לא הצלחתי להבין באמאזון האם הוא מגיע עם TB3, אשמח להמצלה שלכם אם קיים לגביו. במידה והמחשב יכרש בחו"ל יש עדיפות לאחראיות בינלאומית. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בארה"ב מתלהבים משום-מה ממחשבים "ברנד ניים" ולא קונים כל כך הרבה מחשבים מורכבים (יחסית) כמו בארץ. כזה הוא גם בן דודי שמבקש לקנות מחשב של דל. הנה המפרט, ושאלתי היא: האם לדעתכם שווה להשקיע בדבר כזה כסף (נדמה לי שהוא משלם על זה 3,000 דולר). איך המפרט? Precision 350 MT - 2.66Ghz Intel pentium 4, processor with 512k Cache דיסק קשיח - GB 120, 7,200 RPM 512 MB RDRAM (PC1066 non-ECC) מה זה אומר פי-סי 1066? IEEE1394 (Firewire) ATI Radeon VE Dual-Monitor צורב, DVD, מקלדת טובה, עכבר אופטי