עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. קחו בחשבון שאני רוצה שהוא יהיה AMD ושיהיה 64 BIT וגיג'ה זיכרון.. ותנסו בבקשה אם אפשר להכניס מסך דק הכי זול שיש.. אבל אם זה יפגע בחומרה עצמה תוותרו על זה ותשימו לי מסך שטוח לא דק.. CRT או משהו כזה.. תודה רבה! אני יחכה.. אני רוצה לקנות מחשב מחר על הבוקר.. תודה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. יש מחשב דיי ישן : P3-800 256 SDR LEADTEK G4 4200 128 VIVO ASUS CUV4X ועוד שטויות כמו צורב ,ה.דיסק ,מארז ועוד... אני חושב שאתם כבר הבנתם מהנ"ל שאני זקוק בדחיפות למעבד חדש זיכרון מהיר ולוח עמיד מאוד... אני מיתלבת בין הP4 2.4 לבין AMD 2400 ,זיכרון לפחות 333 MHZ ולגבי הלוח אין לי שמץ מי מה ולמה אשמח לקבל תגובות בתודה THE GYVER

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ofcourse,

היי אני מעוניין לרכוש מחשב נייד משומש עד 1000שח (סטודנט עני). מה כדאי לי לחפש ? איזו חברה ? דגם ? המחשב ישמש רק לצרכי אינטרנט וכתיבה. כמובן שיהיה עליו לינוקס (כך שהוא לא חייב להיות אימתני). תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייד למתכנת הנתונים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, חריגה עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות, בעיקר c ו c++ ופייתון לימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רגיל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מינימום 14 אינץ מסך עדיף 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8.5K בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד (RDR2, סייברפאנק, AC וכו'..) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD, מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כולל מארז! 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בבקשה מפרט נקי- בלי אורות בלי הוצאות מיותרות על ניראות! 7. האם יש צורך לכלול מע…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2,500 ש"ח. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לילדים - גלישה, עבודות אופיס מצגת, יוטיוב. לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם …

7. שלום הזמנתי את הראם הבא: https://www.newegg.com/global/il-en/team-16gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820331172?item=N82E16820331172 ורציתי לקנות את הלוח הזה https://www.newegg.com/global/il-en/asrock-a320m-itx/p/N82E16813157838 אבל הראם לא מופיע בqvl שלו מה זה אומר? שהראם לא יעבוד בכלל, יעבוד לא במהירות המקסימלית או הכל יעבוד כמו שצריך? ניתן לראות בתמונה שצירפתי שהוא תומך בדגם במהירות שונה (2666 אני הזמנתי 3200) תודה מראש!

8. Started by shlomibandit,

יש לי את המחשב Acer Aspire 5740G שנקנה לפני חודש.. באופן עקרוני אני מרוצה ממנו מאוד, המשחקים החדשים עובדים בהגדרות גבוהות , והמחשב ממש סבבה. אך דבר אחד אני לא מרוצה ממנו : ההארידסק שהוא 5400 , ולעיתים בהתקנות ,העברות ממש מרגישים את זה. זה הנקודה החלשה של הלפטופ הזה לדעתי , חוץ מזה למחירו הוא יחסית חזק מאוד , לכן אני רוצה לשדרג לו את ההארדיסק. חשבתי אם כבר ללכת על ההאריסק חצי ssd של סיג'ייט : Seagate Momentus XT 500GB 4GB SSM 32mb ST95005620AS http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=29934 הוא עולה בערך 660 שקל. מצאתי אותו גם באיטרנט בחנות עם משלוח ב420 שקל כולל משלוח. הגיוני? http://www.digital-fusion.co.uk/Inu_products/INU_ProdDetailsL9.a…

9. המחשב הישן הפסיק לעבוד ואני חושב לרכוש מחשב חדש תוך שימוש בחלק מרכיבי המחשב הישן: דיסק קשיח: WD2500AAKS, WD800 - שניהם בחיבור SATA צורב - LG GH22NP20 בחיבור ide מסך - LCD 17 של NU עכבר אלחוטי של לוג'יטק. המחשב משמש: לגלישה באינטרנט, סרטים: הורדה/צריבה/צפייה. office, קצת מאוד משחקים. טיפול בתמונות דיגיטליות: שמירה/צפייה/עיבוד קל. רמת שקט נידרשת: 8 מעוניין שבמחשב החדש יהיה חיבור HDMI, אולי גם DVI. לא נידרש OC לוח אם: GA-P55-UD3L מעבד: i5 - 5650 בתדר של 3.2GHz האם נידרש מאוורר מיוחד למעבד? כרטיס מסך: SAPPHIRE - HD5670 512MB D5 HDMI אני מבין שיש לכרטיס זה מאוורר? האם יש כרטיסים דומים שלא נידרש עבורם מאוורר (למען השקט?) האם כדאי במקומו את ATI RADEON HD5450 Silent 512MB? מא…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. רצוני לרכוש מחשב נייד שישמש לגלישה באינטרנט, מולטימדיה בניית ועיצוב אתרים וגם עבודה "קלה" עם פוטושופ ופריהנד. דרישות: 1. מחיר: 2000 עד 3500 ש"ח 2. גודל המסך קטן מ-16 אינץ' 3. רצוי יצרן מוכר ואיכותי (כולל 3 שנים אחריות) ברצוני לדעת מה הדרישות החשובות והבסיסיות לשם כך (מעבד, זיכרון, דברים נוספים?). תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by AmL1,

למשחקים וכאלה כולל ציוד היקפי מקלדת ועכבר אלחוטי מסך 17 או 19 LCD וכרטיס קול 5.1 טוב=] תודה

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. כמו שרשום בכותרת. מפרט עד 4100 ש''ח. משחקים,אינטרנט וכו'. ג'יגה וחצי זיכרון לפחות 160+ GB הארד דיסק לפחות. תודה מראש. (דיי דחוף)

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. היי ממש לפני קניה, לאחר שהורדתי מתקציב של חלקים מסויימים והוספתי לתקציב של חלקים אחרים, החלטתי לעמוד בתקציב שלי, שהוא עומד על 4,000 ש"ח , אשמח לשמוע חוות דעת של המומחים, וגם אם לדעתכם יש צורך לשנות משהו, נא פרטו מדוע, ומה אתם הייתם ממליצים במקום בתקציב שלא יעלה על 4,000 ש"ח. פרטים חשובים: אני לא מתכוון לעשות OC (למען האמת, אין לי אפילו מושג איך עושים זאת, אולי בעתיד זה יעניין אותי). המחשב לשימוש של משחקים ממוצעים (לא כבדים מדי כגון קרייסס) והורדות. בחרתי ב- AMD מבחינה תקציבית לפניכם המפרט: מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤ 385 1 לוחות אם Asus M2A-VM ¤ 357 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 ספקי כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Sa…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. ובהמשך לחיפושי המתמשכים אחר מחשב נייד נורמאלי מצאתי משהו שלפי מה שנאמר לי בחנות המחשב אמור לענות על כל הדרישות שלי +++ והמחיר סבבה רצח... מצד שני כשהלכתי לשאול כמה אנשים מהפנימיה שלי שמבינים טיפה במחשבים חלקם אמרו שזה יתאים וחלקם אמרו שכן, ואני מתלבט בנושא האם לקנות את המחשב הזה או לא. אז ככה אני אפרט הכל מה שידוע לי על המחשב הנ"ל ולבסוף לאחר שתקראו את זה תענו לי עם הוא יריץ חלק או לפחות בלי בעיות רבות משחקים בערך ברמה גרפית כמו של סימס 2 לדוגמא. [במילים אחרות אם הוא יריץ את סימס 2 ודומים לו בדרישות מהמחשב] ואם לא מה חסר. אם כן אולי תוכלו להמליץ לי על מחשב מעט זול יותר שיריץ את המשחקים הנ"ל שהיה עד מחיר של 2500 שקל בערך. ============== Comapaq Presario CQ61-120EJ סוג מ…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. היי, סורי אם הנושא לא מובן.... ברצוני לקנות מחשב נייד אך יש כמה בעיות 1. אף פעם לא קניתי נייד אז הידע שלי בנושא שואף לאפס. 2. המחשב האחרון שבניתי היה מלפני 4 שנים (לפני הצבא) ובהתאם לכך הידע שלי בנושא מה שהולך היום. כך שאין לי מושג מה בגדול צריך להיות התקציב למחשב נייד. המטרה שלי היא שהוא יהיה מחשב נייד שיחליף בעצם את הנייח שלי, כלומר שכן ישמש למשחקים, ולהצגה של סרטים בHD על הטלוויזיה עם חיבור HDMI. אני יודע שזה גוזר שהוא יהיה יקר יותר כבד יותר ועם פחות זמן סוללה (נדמה לי). יש לי הנחה בחברת HP וממה שהצלחתי להבין הדגם שאני רוצה הוא הסדרה פביליון שלהם? הם נחשבים טובים? אשמח לקבל קצת תשובות או הפניה לקצת ידע כללי לגבי מה שהולך היום בזירה של הניידים. נוסף על כך, ממה שראיתי במ…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by KingYes,

אהלן אני רוצה לבנות מחשב חדש ב-4000 שקל. בגדול כל החלקים אני מסודר, חוץ מההתלבטות במעבד (INTEL OR AMD) ולוח אם, וכרטיס מסך (ATI OR NVIDIA). אשמח לקבל רשימה של דגמים הכי מומלצים. תודה רבה.

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by darkspell,

יש לי קרוב משפחה שעובד ב-HP ויכול להשיג לי את המחשב הנ"ל, חדש, ב-4338 ש"ח. האם כדאי לי לקפוץ על המציאה או ש-HP מוכרת לעובדיה מכשירים מיושנים כדי להיפטר ממלאי קיים ? האם המפרט חזק מספיק לעריכה גרפית ? המפרט מצורף בקובץ. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by RaynN,

אהלן, רציתי לדעת האם לדעתכם 2800 ש"ח הוא מחיר הוגן למחשב Lenovo N500 במפרט הנ"ל http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/enterpricesalesproduct.aspx?came=332&AuctionId=7716308 כמו כן, האם Vista 32bit אינה תומכת ב-4 GB זיכרון פנימי ,אלא עד 3 GB בלבד ? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מתלבט בין המחשב הנייד של HP מדגם HP G62-A30EJ XA838EA, לבין המחשב הנייד של DELL מדגם VOSTRO-3500, כאשר הדברים החשובים לי ביותר הם זמן סוללה, ניידות (מבחינת משקל/עיצוב), עמידות של המחשב הנייד (שיחזיק לכמה שנים) ומקלדת נוחה לכתיבה. המחשב ישמש אותי בעיקר לצורכי אינטרנט ואופיס. ראו את הקישורים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5658&CatCode= http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-350m.htm שימו לב שבמחשב של DELL אני מתכוון להרחיב את הזיכרון ל-4GB, להרחיב את ההארד דיסק ל-320GB ולקחת win-7 premium 64-bit, כך שזה יוצא מחיר כולל של 3919 ש"ח לעומת מחיר זול יותר של 3590 ש"ח למחשב של HP. כמובן שהיתרון המשמעותי ביותר של DELL הוא באחריו…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. ככה קניתי מחשב HP DM3 1110 ej עכשיו במפרט שלו הוא מגיע עם כרטיס מסך של NVIDIA ה G105 עכשיו קיבלתי את המחשב ואני נכנס למנהל ההתקנים ורואה שם בעצם כרטיס מסך של INTEL נכנסתי לאתר היצרן לדרייברים של המחשב ומצאתי שם באמת 2 התקנות לכרטיסים גרפיים מבדיקה שעשיתי גיליתי שכנראה ניתנת האפשרות לעבור בין כרטיסי המסך המובנה והלא מובנה לצורכי צריכת חשמל. מישהוא יודע אם יש אמת בדבריי? או מישהוא יודע איך עושים את המעבר בין הכרטיסים? תודה רן

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by natiy4,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הנדסיות לחישובים עיבוד תמונה תכני HD סטריממינג (יש לי XBOX ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך ( אשמח גם להמלצה עליו ) אבל אני רוצה שמחשב יתחבר ב HDMI לTV (יש לי פלזמה 50 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by 23fonrt,

שלום, יש ברשותי נייד של TOSHIBA מדגם NB500, בעל 1GB זכרון, אני רוצה לשדרג ל2GB אך לא יודע איזה זכרון לקנות.. - על הזכרון במחשב עצמו רשום pc3-10600s-09-11-b2 במפרט של המחשב מצויין כי הוא מגיע עם זכרון של 1066 האם אני חייב לקנות זכרון במהירות זו? או שמה אוכל לקנות זכרון עם מהירות של 1333? אודה לעזרתכם בנושא

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש ברשותם מחשב ישן שהפסיק לעבוד (אין לי מושג מה המפרט שלו אגב, אבל נראה שלוח האם מת) אני זקוק למפרט הפשוט ביותר שקיים - אך שיוכל להריץ XP או וינדוס 7 בצורה סבירה. שימושים: גלישה בלבד. תקציב: הנמוך ביותר האפשרי אני מתכנן להשתמש בHDD מהמחשב שמת ואם אפשר גם בזכרונות (קינגסטון 1.5GB), אין לי מושג על איזה DDR מדובר...כתוב על הסטיקים KVR400X64C3A אין צורך בציוד היקפי או במסך. ספק הכוח שיש במחשב הישן חדש לחלוטין (520W 20/24PIN COMBO) - רכשתי אותו כי הייתי בטוח שהבעיה שם. תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by TrueLook,

קונה מחשב שאמור לשמש להכל ובין היתר למשחקים, את המחשב שלי קניתי לפני 5 שנים, ומאז הפסקתי להבין במחשבים יותר מידי, הרכבתי מפרט בעזרת המפרטים המומלצים פה אני חייל ואין לי זמן להתעסק בזה יותר מידי אז אשמח אם תוכלו לעזור לי התקציב יחסית דינאמי, אם יש שדרוג שמאוד כדאי במחיר קצת יותר גבוהה אז אפשרי, וגם להפך אם אפשר לחסוך כמה מאות שקלים על ביצועים מעט ירודים אני גם אשמח **כנראה אני אוסיף למחשב הזה שני כוננים קשיחים של SAMSUNG של 1TB כל אחד מהמחשב הישן שלי- זה יגרום להאטה? רעש? או משהו כזה? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K 2. מה שימושי המחשב? משחקים ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק חדש שיצא, שיריץ כמה שיותר טוב 5. עד כמה חש…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אורח Neriya
    Started by אורח Neriya,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5.6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? האמת שכמה שיותר פחות יותר טוב , בהתחלה היה התקציב שלי 4.5K אבל איכשהו זה עלה.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ5.6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת בעיקר כמו Black Desert , LoL, Overwatch, Heroes of the Storm, WoW, Diablo 3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 מסך P2250 Samsung -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים