ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
היי חבר'ה, אבא שלי מחפש מחשב חדש לאחר שהישן הפסיק לעבוד. הוא מצלם הרבה ועורך את התמונות בפוטושופ, כך שזה הכי חשוב מבחינתו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 במידה ויהיה שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עריכה גרפית, פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ (כבד) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשו…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראו כותרת מתעניינת בו למטרת לימודים (מדמ"ח), נראה מתאים מבחינת המפרט והמחיר. החסרון היחידי בעיניי הוא שכולם אומרים שהשירות של אסוס גרוע - אבל לא שמעתי את זה מאף אדם שבבעלותו מחשב שלהם. אשמח לחוות דעת של אנשים שברשותם אסוס. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום בשעה טובה הלך לעולמו הלוח אם של המחשב שלי. Abit NF7. ומכיוון שאין אפשרות להשיג לוח אם כזה יותר אז החלטתי להשתדרג. אני מעוניין במפרט לאוברקלוקינג, אך אני מחפש חומרה זולה שאפשר להוציא ממנה הרבה כמו המעבד הנ"ל. מה שאני צריך זה: מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך. התקציב לא ידוע בנתיים. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה לרכוש מחשב נייד עם תקלה בתצוגה, רואים את התצוגה מחולקת לרבעים {כמו הגדרת "פרוש" לרקע לשולחן העבודה} יכול להיות שהכרטיס מסך שרוף או פגום או שמדובר בבעיית דרייבר ותאימות? מדובר בכרטיס מסך 8600M GS ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום. (המחשב לא בהישג ידי) זו התקלה; [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל שלום, פעם ראשונה שאני כותב כאן. בבקשה מי שיוכל לארגן לי מפרט למחשב (לא כולל ציוד הקפי). התקציב מוגבל עד 8 אלף יש אפשרות לחריגה של עד 9 - 9 וחצי. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO,BF1 אני צריך משהו שיריץ משחקים כאלה בלי תקיעות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות שיריץ משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעוד חודש אני טס לארה"ב ורוצה לרכוש שם נטבוק בניו יורק בגודל לא יותר גדול מ11 אינץ . אני טס הרבה, ככה שאני צריך שנטבוק יחזיק כמה שיותר זמן בלי טעינה(שימושים סרטים\מוסיקה\תמונות\אינטרנט), אבל מצד שני רציתי גם קצת לעבד עליו תמונות לא עם פוטושופ, מה שהוא יותר קל כמו lightroom,ככה שאם יהיה ליבה כפולה יהיה טוב(ראיתי שיש עכשיו כאילו נטבוקים גם, או שמעבד עם לבה בודדת אבל חזק) יש כל כך הרבה עכשיו נטבוקים שרשום אליהם שמחזיקים 10-13 שעות, האם יש משהו שאפשר למצוא לי , האם יש מחשב שיכול למשל להחזיק דברים כבדים (כמו נגינת סרטים) משהו כמו 7-8 שעות ללא טעינה ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לו מחשב עם מעבד אתום על סף לא שמיש: הוא משתמש במקלדת וירטואלית כי המקלדת לא עובדת, הוא משתמש USB מצד ימין ורכזת USB כי צד שמאל לא עובד. הוא מעוניין במחשב עם מקסימום 11.9 אינץ' ואני עוד מגזים ושיהיה קל ככול הניתן. מעבד שיכול להריץ WIN7 (חשבתי עלAMD A4-A8), זיכרון שיכול להריץ "יריד תעסוקה וירטואלי" של יד2 (חשבתי 2-4 גיגה), כרטיס מסך שיכול להריץ HD רֶדִי, יש לו 15 מגה מהירות גלישה בבית ו5 מגה מהירות גלישה בחוץ + 1.5 גיגה הורדות עד לגמר השימוש במודם הסלולרי לכן הוא משתמש בעידן +. 1. מה התקציב המקסימאלי?1501 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש אפשרות שגם במצב שינה המחשב ימשיך להפעיל תוכנה מסוימת או להמשיך להוריד קבצים. כמו מצב שינה בסמראטפון
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא(כנסו למפרט שלי) ורציתי לשדרג משהו יש לי 2 אפשרויות: 1. להחליף את הכרטיס מסך ל4600 שעולה 1588 ואז אני לא יצתרך להוסיף הרבה כסף ( כי אני ימכור את שלי ויש לי עוד איזה 800) 2. לשדרג את המערכת כולה (זכרון מעבד ולוח אם) כי גם ככה אני לא יכול לעשות OC עם הקקה הזה והיא מבא לי עצבים אז מה היתם מציעם לי? מה יתן לי תמורה טוב יותר על עלות כספית נמוכה יותר
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי נבירה עמוקה בפורום הבנתי שאין ברירה אלא לשאול ספציפית לצרכיי כי התבלבלתי לגמרי.... בכל אופן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו. Premiere, After CS6, Avid MC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגד…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד שיענה על הצרכים שלי. תקציב: 3K-4K מטרות המחשב: לימודים בעיקר-אופיס, מצגות, קבצי PDF. בנוסף צפייה בסרטים וסדרות וגלישה באינטרנט. גודל המסך- 15'. נדרש זמן סוללה ארוך. מעל 5 שעות לפחות. (לא יודע כמה ארוך זה נחשב) כולל רשיון למערכת הפעלה. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP 2230S, וצריך להחליף בו את הסוללה כי היא לא נטענת וזה בדוק.. אבל המחשב ישן יחסית, לדעתכם זה שווה לקנות סוללה בשבילו? כרגע יש לי 4 תאים, רצוי לקנות 8? כדאי מאיביי? ובמה סוללה חלופית שונה ממקורית?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, המפרט הינו בשביל אחי הקטן. הדבר היחיד שהוא עושה במחשב זה לשחק את המשחק קאונטר סטרייק, והמחשב למטרת השגת ביצועים טובים מאוד במשחק (לאלה שמשחקים - Recoil יותר טוב, ו-100 אף פי אס STABLE). AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory w/Heat Spreader 400Mhz, CAS 2.5 6-3-3 2T, 5ns, 2.5-2.8V, Aluminium Heat Spreader, 6 Layer PCB, bulk pkg Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card HEC (Heroichi) 300AR-T Power Supply מארז עדיין לא בחרתי לו, סה"כ 3,303.91 ש"ח מה דעתכם?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד עם יציאה DVI למסך חיצוני . חשוב לי גם כרטיס מסך טוב (שיתאים לתוכנות גראפיקה , עריכת וידאו ומשחקים חדשים) . יש כזה דבר בכלל ? אם כן , איזה דגמים תומכים ביציאה דיגיטלית למסך חיצוני ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני כשנה המחיר שלו ביד 2 היה באזור ה 900 שקל. מאז, הביצועים שלו עדיין מובילים על כל אחד מהכרטיסים החדשים במחיר הזה בצורה משמעותית. אני מעוניין למכור אותו כי הספק כוח שלי לא עומד בלחץ, וספק 750W איכותי עולה יקר ואין לי כסף לזה. בכמה לדעתכם אני אוכל למכור אותו?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב R61 של לנובו בארה"ב. כל המפרט סגור, מלבד עניין המעבד. שימושים: תכנות. אשמח לקבל התייחסויות ענייניות. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט למחשב בתקציב של עד 2000₪. המחשב יהיה רב שימושי, גם משחקים (פיפא וכאלה) וגם להקלטות ועריכת סאונד. אין צורך בציוד היקפי. חשוב מארז שקט שלא ירעיש בהקלטות. המחשב יחובר למסך 40״ 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב? משחקים, סרטים, הקלטות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אם קריטי - אפשר לא לכלול כרטיס קול כי יש. אבל עדיף להוסיף. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כב…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני צריך מחשב דחוף לעבודה (אדריכלות) שישמש בעיקר לרינדורים ועבודה עם תוכנות מידול תלת מימד. מצאתי את המפרט הבא ב- KSP, מה דעתכם: מעבד Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB מחירו 1450ש"ח לוח אם P5Q3 s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR3 1600, 2xPCI-E 2.0, HDAudio, 1394a, GBL מחירו 790ש"ח זכרון 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel מחירם 630 ש"ח כרטיס מסך HD 4670 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E מחירו 460ש"ח כונן HD 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II מחירו 485ש"ח מקרר למעבד Freezer Xtreme Rev.2 CPU Fan For (s1366,s1156,s775,s939,AM2,AM2+,AM3) מחירו 200ש"ח מארז CM 690 Black (No PSU של coolermaster מחירו 355ש"ח ספק כח eXtreme Power Plus 600W 12cm Fan מחירו 380 ש"ח זהו סה…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, הגיע אלי מחשב ThinkPad X200 שהתקלקל לו הלוח אם ללא אחריות. בעל המחשב שלח אותו למעבדת IBM לאחר שנשפך על המחשב קפה מעבדת IBM מצאה שצריך להחליף את הלוח אם. הסכום שנדרש על התיקון גבוהה מאוד והיה עדיף כבר להשקיע עוד קצת ולקנות מחשב חדש בסכום הזה ולכן רכשנו X200 חדש. בכל זאת אנחנו רוצים לנסות להציל משהו מהמחשב. המחשב כרגע מפורק לחלוטין אני מחפש מעבדה בארץ שתחליף לי לוח אם ותרכיב את המחשב מחדש עם עדיפות לאיזור המרכז תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לק"י בס"ד שלום. אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה עם התוכנה Microsoft Visual C# (פרוייקטים כבדים יחסית) וכן לוורד ואינטרנט, ושכמובן יוכל להריץ אותם יחד (גם עם מוזיקה ברקע) בלי להיתקע ולעשות בעיות. לא יזיק אם הוא יוכל להריץ גם משחקים קלים * גודל המסך? 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי (כמובן שכמה שיותר יותר טוב). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) usb3 יהיה נחמד, אך ממש לא קריטי. * בלוטות? לא נדרש. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB (עדיף 7200RPM, אך לא קריטי). * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? האמת שאין לי מושג כל כך מה ההבדל מאחריות רג…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא עד 5 אלף אפשר לחרוג לחסוך כמה שאפשר 2. השימושים הצפויים של המחשב זה בעיקר משחקים א) שימוש עיקרי : משחקים +גלישה ותדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * proview 22 אינצ' * משחקים חדשים ושעתידים לצאת * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (6) 7. האם מתוכנן אוברקלוק כן אוברקלוק עתידי (בינוני). 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: לא. וכן הרכבת המחשב בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מוכר את המחשב לחבר אז מחיר בערך יעזור לי. Intel Core 2 Quad Q8200 G31M2 V1.0 2x2GB DDR2 800MHz AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5 MSI FSP 350W תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לרכוש לאחותי מחשב נייד בתקציב הנל, באילת המחשב לא ישמש למשחקים וכן ישמש קצת לקורסים בתוכנה ואולי גם cad. מעבר לזה שימושי אופיס ואינטרנט. תודה מראש על העזרה וחג שמח
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב גמיש, פלוס מינוס 500 שקל, העיקר שיהיה cost-effective, אין צורך לבזבז. המחשב ישמש לעבודת פיתוח (VS ואקליפס, ומדי פעם הרמת שרתים וירטואלים) ובנוסף יחובר לטלויזיה לתכני HD. לא ישמש למשחקים, אז אין צורך בכרטיס מסך יעודי, רק שתהיה יציאת HDMI לטלויזיה ו-DVI/HDMI נוספת למסך (Dell 2312HM). אין צורך בציוד היקפי, יש צורך בכונן אופטי. בנוסף אבקש שיכלול דיסק קשיח רגיל של 2TB ו-SSD של 120/128GB. אין חשיבות לרעש בצורה מיוחדת (בהתחשב בכך שאין כרטיס מסך יעודי, קשה לי לחשוב על סיבה לרכיבים רועשים), בטח לא למארז או ספק ייעודיים. לא מתוכנן OC או שדרוג עתידי. יש לכלול הרכבה בחנות, אבל אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לחנות באזור כפ"ס או ת"א. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-