עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלומות חברים , אני מעוניין ברכישה של מחשב גיימינג עד 5000 ש"ח שיחזיק בין שנתיים ל 4 שנים. יש לי אופציה לקנות את המחשב דרך מקום העבודה הקודם שלי במחירים נמוכים . אני אציין את המיפרט שבניתי ואשמח אם יש משהו שאפשר לשנות כמובן. **מציין שאני מוגבל לפי אותו ספק שרק מימנו אני יכול להזמין את המחשב*** לוח אם - Gigabyte B450m GAMING X מעבד - AMD Ryzen5 3600X 3.8-4.4Ghz 32+3MB BOX כרטיס מסך - MSI NVIDIA RTX2060 SUPER GAMING 8G HDMI/DPX3 הארדיסק - SAMSUNG SSD 250G M.2 PCIe 3.0x4 NVMe 970 EVO PLUS מארז -CASE ZALMAN S5 RGB FAN & FRONT TEMPERED GLASS WHITE ספק - ZALMAN 750W ZM-750GVII 80PLUS BRONZE POWER SUPPLY זיכרונות -…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לכולם, רציתי לדעת, במידה ואני צריך להחליף\לתקן את הכרטיס אלחוטי שלי במחשב הנייד (האחראי על הWifi & BT) אני חייב להשתמש אך ורק באותה הדגם שהגיע עם המחשב? או שכל כרטיס אלחוטי עם חיבור Mini-PCI יעבוד? דגם מחשב : Lenovo E330 3354-1S6 דגם כרטיס אלחוטי מקורי: T77H195.12 תודה רבה לכל מי שעוזר

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + צורך בעיבוד ומהירות ללא תקיעות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HYPER V – פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין צורך במשחקים . כרטיס מסך פשוט עבור צפייה בתכני HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין משהו מוגדר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בצי…

4. שלום רב, Chevy היקר המליץ לי על המחשב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886528 לצערי המחשב הזה נגמר במלאי באילת. אך בשיטוטיי ראיתי לכאורה את אותו מחשב בדיוק במחיר מצויין: https://www.pc365.co.il/product-1532-Lenovo_Ideapad_G510_59404258_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 (ויותר מזה, באתר של KSP מופיע באותו דף את שני המק"טים על אותו מחשב, הקישור כרגע לא זמין כי אזל המלאי: http://ksp.co.il/?uin=21505 ) השאלה שלי היא, האם זה אותו מחשב בדיוק או שמא יש פה קאץ'? המק"טים הם: 59426602 ו 59404258. אשמח לתשובה כי אני כבר חייב לקנות מחשב. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. . מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - טווח רצוי של 5000-6000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה על תוכנות תלת מימד - 3dmax\sketchup\autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי מושג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Zinger777,

היי, המחשב בן 3 ואני רוצה לשדרג לו את הראם מ4 ל8 ואת הSSD ל250GB או 512GB. תמונה מCPU-Z: http://oi64.tinypic.com/21o6cdf.jpg אני רואה בארץ שסטיק נוסף של 4GB עולה 149 ש"ח (בKPS ובTMS). איפה יש בחו"ל סטיקים דומים שמהירים כמו הסטיק שכבר יש לי במחירים טובים יותר? כדאי לחכות ל"חג הרווקים" או לשישי השחור? כמה עולה SSD בנפחים של 250GB-500GB? (בממוצע) איך קוראים לחיבור של הSSD ללפטופ? אני לא בטוח מה אני צריך לחפש. תודה, Zinger777.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Roee Ekman,

שלום לכולם, הכנתי מפרט למחשב נייח שאני מעוניין להרכיב והייתי שמח לחוות דעתכם עליו - איפה אפשר להוזיל, איפה כדאי לחזק ולהוסיף וכל מה שנראה לכם. התקציב שלי היה סביב 4,000 שקל הכל כולל הכל. השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט. לאחר מכן, יש צפייה בסדרות וסרטים ובסוף בסוף משחק פיפ"א. ושאלה ספציפית יותר: האם במקום ה SSD שכתבתי במפרט כדאי כבר להשקיע עוד כמה עשרות שקלים בשביל SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III? הביצועים שלו יורגשו למטרות שלי? תודה! המפרט: מחיר מעבד i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - S…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. מחשב שהיה בעיקר למשחקים חזקים וסרטים.המחשב צריך להיות כלול במעבד.לוח אם.זיכרון.כרטיס מסך.מארז.צורב דיוידי.ודיסק קשיח... ושהיו מחברות טובות. תודהההההההההההה

• 34 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מעבד intel dual 2 core e6320 לוח intel dg965ryck (קיים בכלל? זה מה שהמליצו לי) / asus psb-4m זיכרון ddr2 1GB X2 כ. מסך VGA GW GF 7300GS הארד דיסק seagate 200GB מארז pro-s black

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by davidt99,

היי, אני מתכנן לקנות את המחשב הזה של לנובו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809075 אבל לפני מה שראיתי, אין לו חיבור לתחנת עגינה. הפתרון הוא תחנת עגינה שמחוברת ב-USB. רציתי לשאול עד כמה זה נוח? הכול עובר דרך חיבור אחד או חיבור לחשמל, למסך ולשאר?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Mr.Someone,

שלום, חבר שלי ביקש שאתייעץ עימכם בנוגע לרכישת מחשב עבורו, התקציב שלו למטרה זו הוא: 6000 ש"ח אך הוא מוכן להוסיף עוד 500 ש"ח אם ה"קפיצה" הזו במחיר אכן משפיעה על טיב המחשב שיקבל הוא מתלבט בין ALL IN ONE לבין נייד , חשוב לו שיהיו כמה שפחות כבלים שניתן+ מסך איכותי או אפשרות לחבר לטלויזיה + איכות סאונד גבוהה (פלוס עקרוני- אפשרות לשבת במרחק נורמלי מהמחשב בזמן העבודה) +(במקרה של נייד) מעדיף מקלדת מלאה דרישות שהחבר העלה לפי השאלון סטיקי שלכם: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס (עם כמה שיותר טאבים פתוחים)), משחקים (בינוניים מידי פעם - זאת אומרת שתיהיה אפשרות להריץ אותם אבל זה לא הדבר הכי קריטי שנדרש (רוצה להריץ משחקים לא על הדרישות הכי גבוהות אבל שגם לא יראה כמו מיינקרפ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by bigkatan,

חברים אני צריך עזרה בשדרוג המחשב.... ברשותי לוח אם gigabyte 945p-s3 מעבד intel core2duo E6300 זכרון kingston 1 gb כרטיס מסך gforce 7600s אני לרוב משתמש במחשב לאינטרנט וצפייה בסרטים. הוא כבר לא ילד וקצת מקרטע אז הגיע הזמן לתת לו חיזוק קטן, חשבתי לקנות זוג זכרונות g.skill במקום הזכרון הקיים ולהגיע ל 4 gb של זיכרון. (הלוח שלי תומך עד 4 gb זיכרון במהירות 667 mhz) עד כמה לדעתם זה ישפר את הדברים שאני עושה היום עם המחשב? (חשבתי על קנייה של מחשב חדש אבל אני אמתין עם זה טיפה כי יש לי דברים קצת יותר דחופים לעשות כרגע, אז החלטתי ששידרוג קטן יכול לעשות רק טוב). יש עוד דברים שהייתם מוסיפים/משנים??? אין לי ממש תקציב אבל אם יהיה משהו שיתן שיפור רציני אז 1000 ש"ח בערך... תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום לכם, אני אוטוטו מתחיל לימודים סטודנטיאליים ואשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב 3,500 - 4,500 ש"ח. אשמח לקבל המלצותיכם והערותיכם המקצועיות! * מטרות המחשב? מולטימדיה - סרטים, אינטרנט ומשחקים (עבודות גרפיות כתחביב). * גודל המסך? 15.6 בלבד LED, שכן יהיה Glossy זהו מחשב מולטימדיה ועבודה שלא בשמש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI עדיפות + חובה חובה מקלדת NUM בצד!! מקלדת מלאה! * 4GB RAM, מעבד או i3 350M או i5 430M, כרטיס מסך טוב (לא מובנה) * בלוטות? עדיף שיהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB, עדיפות ל7,200RPM (אפשרות לשדרוג) * צורב DVD? חובה! * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל שתהיה אחריות של לפחות שנה - עדיף 3. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או HP בלבד! יש …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. - תקציב: 4K - מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עריכה גרפית (דו מימדית, תוכנות: דאטה-קאד, אוטוקאד, פוטושופ, פריהנד, פיקאסה) - דגשים: צריכה כרטיס קול איכותי וכרטיס מסך איכותי, שיהיה שקט (קירור?) ועדיף מארז קומפקטי - חשוב: לבנות מפרט שיהיה מספק לכ-5 שנים הקרובות - תוכנות ומערכת הפעלה חוקיות, - xp, וורד (אאוטלוק) - צריכה כי אני עסק עצמאי הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה- מה שעדיף, הולך - מה זה OC? לא גיימרית, לא אטרפים - רזולוציה טובה, מהירות תגובה טובה, בעיקר אמינות ואיכות (מה ביקשתי?) חוקי הפורום דורשים כותרת עניינית - כזו תכלול, במקרה הזה: אופציה לשדרוג, או למפרט חלקי כי הצמחשב הנוכחי בן פחות משנה, מאייבורי (עצוב, אך לא יקרה יותר) ושוב - המון תודה …

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. משהו יכול לעזור לי לגבי מפרט מחשב למשחקים עד 5000 ללא מסך וללא ציוד הקפי....ואני לא צריך הארד דיסק מעל 160 ג'יגה ולא מארז מטורף... כל עזרה תתקבל בברכה

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by alexbmw,

טוב שלום אני צריך שידרוג למחשב שלי . אין צורך ב דיסק קשיח\כונן dvd \מארז \מסך \כרטיס קול \כרטיס רשת\ו בציוד הקפי. צריך בעיקר לוח אם (מומלץ שיהיה טוב לשידרוג עתידי ויתמוך בדברים חדשים כמו pcie2 וכו) מעבד(לא מענין אותי עם amd או אינטל העיקר שיהיה חזק ו מרובה ליבות ) זיכרון (לא מעניין אותי עם ddr2 או ddr3 אובל שיהיה טוב ו מעדיף 2 gb ) ספק כוח (כל דבר שיכול ליתמוך בהרבה חלקים ) ועם אפשר לידחוס למחיר גם כרטיס מסך טוב אז סבבה השימושים העיקרים זה מישחקים ו עריכה ו תיזכרו זה שידרוג למחשב לא קנייה של מחשב חדש אני לא חייב כרטיס מסך חדש למשל (ה x800 הישן והטוב שלי מריץ crysis בסדר). תודה

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Raffa,

אז איזה מחשב נייד הוא המפלצת של המשחקים? אשמח להצעות, רציתי לדעת איזה עוד אופציות יש חוץ מהניידים של Alienware.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. בחנות QSYS.CO.il מוכרים נייד של חברה ידועה אבל של דגם שלא מיובא לארץ באמצעות היבואן הרשמי. אני מעוניין לשמוע את דעתכם על החנות הזאת ועל הסיכון שכרוך בקניית נייד ביבוא מקבילי.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. כמו בכותרת. חבר טוב שלי שאין לו ידע טוב כ"כ במחשבים ניידים מבקש עזרה. הקטע זה שגם לי אין כ"כ. התקציב הוא עד 4000, עדיף בקצת פחות למה הוא צריך לחסוך כמה שיותר. השימושים הם בעיקר ללימודים, אך שיהיה אפשרות גם למשחקים ברמה סבירה- (שיוכל לשחק במשחקים קלים לפעמים) חשוב שיהיה זמן סוללה טוב. מישהו יכול לעזור? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אשמח לדעת איך המפרט הזה בתור מפרט סופי, קונה בשבוע-שבועיים הקרובים, אשמח לשמוע חוות דעת. שאלות: איך המארז? הבנתי שהוא מצויין אך אשמח לשמוע עוד דעות, איך הקירור הנוסף למארז שאבקש להוסיף מקדימה? הלוח אם יספיק לשימושים הבסיסיים? (לא מתכנן OC או משהו, לפי דעתי הוא יספיק).מעבדים Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8MB LGA1156 BOX ¤1101 לוחות אם Intel BLKDP55WB Socket 1156 For Intel CPU ¤476 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU ¤190 מאוררים למארז/גופי קירור Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm ¤40 ספקי כח Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production ¤348 זיכרונות Corsair DDR3 4096MB 1333MHZ XMS Dual Channel CL9 i5 ¤499 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AAKS 50…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אחרי מחקר לא קטן, ניפיתי כאמור את המתמודדים לשניים הבאים: Inspiron 1545 T6400 Lenovo G550 2958-RAG המחשב מיועד לחברה, שימוש עיקרי יהיה תוכנות גראפיקה (פוטושפו/פלאש). כן, אני יודע שבסכום הזה לבקש מחשב לעריכה גראפית זה דיי מצחיק, אבל זה מה יש. אז מצד אחד לDELL מעבד טוב יותר, מצד שני לLenovo יש 4GB של DDR3. למי הביצועים הטובים יותר? שמתי לב גם שהמסך של הLenovo רחב-אקסטרא (16:9), עד כמה זה מורגש? יש למישהו הצעה אחרת לגמרי?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Bakshi1,

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! ------ 3500 ש"ח וללא חריגה. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?----- לנצל את כול התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?---- לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?-------משחקים כבדים,סרטים וגלישה באינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?------ יותאם למסך 22-33 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, אבא שלי קיבל מהעבודה לפטופ חמוד לקראת החג , בעיה קטנה שיש לו כרטיס מסך מעפן - Mobile‎™‎ Intel‎®‎ Graphics Media Accelerator X3100‎ רציתי לשאול אם במחשב הספציפי הזה ניתן לקנות כרטיס מסך חיצוני ולשים במקומו, הבנתי שבדגמים מסויימים של ניידים אפשר לעשות כך. דגם המחשב Compaq 610 Notebook PC של HP אפשר לראות את המפרט שלו כאן - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958407-4049154.html תודה רבה לעוזרים! וחג שמח

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, אני צריך מפרט למשחקים תקציב עד 3700 ש"ח. דרישות המפרט: * ללא ציוד היקפי(גם ללא מסך) *לעלות משחקים חזקים במיוחד לדוגמא : call of duyt 6 , far cry וכל המשחקים הכבדים למניהם. *שהכרטיס מסך יהיה מסוג HD מכיוון שהמסך שלי הוא FULL HD. *שהמפרט יהיה בנוי בבקשה מאתר http://ksp.co.il/ תודה, ערב טוב ושבוע טוב

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני רוצה לקנות מחשב לבית, כשהדרישות הן: 1. עבודה משרדית (היא עובדת עם ב-5-10 קבצי WORD ו-5-10 קבצי EXCEL פתוחים במקביל, ועוד כמות דומה של טאבים בכמה דפדפנים, חלקם PDF, לפעמים גם יותר). 2. באותו זמן, שיהיה מחובר למסך טלוויזיה וישדר סרט ב-HD, בו אצפה אני. 3. שיהיה שקט יחסית, ועם מארז שנחמד שיימצא בסלון, עדיף מארז קומפקטי. 4. שאת כל זה יבצע באופן חלק יחסית. קשה לי להאמין שאעדכן רכיבים, אז עדיף שיהיה מתאים 5 שנים קדימה (המחשב הנוכחי שלי משרת אותי נאמנה כבר 6 שנים והוא מתפרק בימים אלה). 5. התקציב - גמיש. 2.5K אפשרי, עדיף לחסוך מה שניתן. אם יש כדאיות גדולה להוציא קצת יותר, גם אפשרי. הבנתי שאפשר לבצע דבר כזה במחשב אחד (אם ארצה לעשות pause בסרט, אפריע לה לעבוד...), השאלה היא איזה…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים