ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
כמו שכתבתי למעלה צריך מפרט בסביבות הסכום הזהאפשר חריגה בקטנה אבל רק אם זה יהיה משמעותי רצח למחשב. המחשב מיועד בעיקר למשחקים ואינטרנט. חשוב לי להתמקד במעבד חזק כרטיס מסך מעולה שיסחוב יותר מחצי שנה, שנה. וכמובן זיכרון שיריץ לי את המחשב והמשחקים בקלות. כמובן שהכוונה היא רק למפרט (כונן) ללא מסך, עכבר או מקלדת. בתודה מראש חברים.
-
- 10 תגובות
- 800 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? המחשב ישמש בעיקר לעבודה גראפית (תלת-מימד) ולעבודה ב-Matlab ודומיו. עם זאת, המחשב צריך לתפקד היטב גם למשחקים ולסרטים. יש חשיבות רבה למחשב שקט. מעבד Intel Core 2 Quad Q6700 Tray ¤911 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6700ay לוח אם ASUS P5Q-E ¤783 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31204 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤530 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1201 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-6-6-18 Gold ¤365 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2451K כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe ¤999 כמות:1 http://www.skypc.co.il/pro…
-
- 10 תגובות
- 959 צפיות
-
-
עדיין לא הזמנתי שום דבר ואני רוצה להתיעץ עם חברי הפורום. טוף... לפי החוקים. 1. כפי שצויין, המחיר הוא 5500 ש"ח כשבפועל אמורה להיות הנחה(אני קונה מרשת KSP). מזומן. 2. מטרות המחשב הן עבודה(Access2k ,Office וכ"ב), משחקים כבדים וקלים, קולנוע ביתי(בעיקר צפיה בסרטים ולפעמים חיבור לטלויזיה), עריכה גרפית(בעיקר בפוטושופ ויצירת מוסיקה(Fruity Loops במקרה שלי). 3. יש לי מסך CRT מצויין מבית Proview 787 Pure Flat. עכבר אופטי רגיל, מקלדת(צולעת, שאני מתכוון לקנות בנפרד) ורמקולים בינוניים מבית GPT. אני מעוניין לקנות צורב DVD-Combo, אך בעוד מספר חודשים כדי לחסוך בעלויות(המפרט לא בדיוק זול). 4. כונן דיסקטים אני לא מתכוון לקנות(פרימיטיבי ), כנ"ל לגביי כרטיס טלויזיה. 5. העדפה לחברות בעלו…
-
- 10 תגובות
- 904 צפיות
-
-
המפרט ואחרי זה הסברים : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤632 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤591 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤387 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBPK כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB Overclocked PCIe ¤1576 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32132 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק Enermax Chakra ECA5001 ¤592 http://skypc.co.il/product.asp?pid=ECA5001-BS ספק…
-
- 10 תגובות
- 586 צפיות
-
-
לוח אם מעבד כפול ליבה..... זיכרון והרדיסק 320 טוב וזול ב4000 חוץ מזה אני צריך כלום
-
- 10 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, החלטתי לקנות את המעבד הגרפי החדש Nvidia gtx 970 כדי להנות מגרפיקה ממוחשבת במיטבה. לשם כך אצטרך גם מחשב שיורכב מסביבו יש לי כמה וכמה שאלות שאשמח לעזרה לגביהן. חלקן אולי מתאימות למדורים אחרים, אבל אני חושב שכדאי לרכז את כולן כאן. אוקיי, אז יש לי מחשב בן כמה שנים והייתי רוצה להשתמש בחלקים שלו עד כמה שאפשר. לפחות לשמור את המארז, אם אאלץ להפטר מכל השאר. המערכת שיש לי כרגע: לוח אם עם תושבת LGA775:י GIGABYTE GA-P35-S3 מעבד: Intel Core2Duo E6600 2.4GHz זכרון: 2GB DDR2 מארז: GIGABYTE Triton ספק כח: Enermax Liberty 400W קירור למעבד: מאוורר שעלה לי כ-120 ש"ח (של Zalman אם אינני טועה). מסך: "Dell U2410 24, רזולוציה 1920x1200 השאלות שלי: …
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום חבר שלי מחפש מפרט ב-11 אלף בדיוק, הדרישות הם מחשב למשחקים שגם יכול להריץ Vista בצורה טובה לא צריך מסך, מקלדת, עכבר, כוננים אופטים או רמקולים מה שכן אני יודע שהוא רוצה X1900XTX ומעבד dual core.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב , אני מעוניין לשדרג את המערכת הקיימת שיש לי (מפרט פה בצד ימין) בתקציב מקסימלי של עד 2500 . השימוש העיקרי הוא משחקים כגון ARKHAM CITY וSKYRIM והמשני הוא תכנות. לפי דעתי הרכיבים היחידים שדורשים שדרוג הם לוח האם, המעבד(דרוש גם קירור) והזיכרון . אני לא כל כך מעודכן אבל אם RSM עדיין נחשבים למומלצים כאן אז אני מעדיף דרכם אלא אם יש לכם המלצה אחרת לחנות אמינה באזור המרכז. אין צורך בOC, מעדיף לא לחרוג מהתקציב ואם אפשר לחסוך אז עדיף. לעזרתכם וייעוצכם אודה
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רכשתי השבוע מיני נייד lenovo IdeaPad S10-3 פעם ראשונה שיש לי נייד ואני לא יודע כיצד לתחזק נכון את הסוללה שלו שתחזיק מעמד באופן טוב לתקופה ארוכה. עכשיו לשאלות 1. מותר לחבר את המחשב לחשמל תוך כדי העבודה שהוא דלוק? אם כן קודם לחבר לחשמל או לנייד? והפוך מותר לנתק את הספקת החשמל מהנייד תוך כדי עבודתו? ומה לנתק ראשון? 2. הבנתי שאין צורך להטעין עד הסוף את הסוללה ולורוקן עד הסוף כי זה יהרוס אותה לטווח הארוך. אז עד כמה לרוקן 25% ולהטעין עד 90%? 3. רוב הזמן המחשב בבית ויש לי נקודת חשמל זמינה וחבל על בלאי לסוללה אני לא יודע עד כמה היא עמידה. שמטעינים צריך לנתק את הסוללה מהמחשב ?אין אם זה בעיה? אני יעבוד עם המחשב יום יום כמה שעות ולכן אני לא יודע אם להשאיר את הסוללה מחוברת? הצע…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי למצוא כאן מפרט טוב בהודעות ישנות יותר אבל ברובם אנשים החסירו דברים כמו כרטיס זיכרון, כרטיס מסך וכ'ו 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 150 - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW, AION, GUILD WARS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080x1920 -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את יכולות הגראפיקה של המחשב הישן שלי. חשבתי על רכישת כרטיס מסך HD 6850. אני אצטרך גם ספק כוח חדש כי הקיים עושה בעיות. האם הכרטיס הנ"ל מתאים למפרט הבא או שיש שם בעיות שימנעו את מיצוי הכרטיס? לוח אם GYGABYTE GA-965P-S3 מעבד Intel core 2 Duo 1.86GHz, 2M, E6300 זכרון 4GB DDR2 800MHz (כרגע עובד עם כרטיס מסך ATI RADEON X1950 PRO 256MB DDR3) תודה מראש !
-
- 10 תגובות
- 744 צפיות
-
-
תודה לכל המגיבים!!! Base Intel® Core i7 Processor 920 (2.66GHz, 8MB cache, 4.8GT/sec) Memory 4096MB (4x1024) 1067MHz DDR3 Dual Channel Video Card 256MB ATI® Radeon HD 3450 graphics card Hard Drive 500GB Serial ATA (7200RPM) Hard Drive כל זה למסך 21 אינץ
-
- 10 תגובות
- 645 צפיות
-
-
דרוש מחשב שימש בסופו של דבר גם למשחקים (אם כי המשתמש הוא לא גיימר, וזה גם לא יהיה השימוש העיקרי של המחשב.. - אך צריך להתכונן לבואו של דום3, הלו2 וכו') כרטיס מסך הינו נתון, ומדובר ברידאון 9000 פרו (זה נתון ואין מה להעיר לגבי העניין) יש כבר צורב, מקלדת ועבכבר ולמעשה, דרוש כל השאר.. - המחשב לא יעבור אוברקלוקינג ההתלבטות שלי היא האם לקנות Athlon זול, כלומר XP2500/2600 -להשקיע בפנטיום 4 2.8 -או Athlon64 2800 ה A64 2800 כאמור הכי חזק, אך גם יקר בכ 200 שקל מהפנטיום 4 ומערכת BARTON תעלה כ 800 שקל פחות מהפנטיום 4 טכנולוגית, תוך חודש נכנסים ציפסטים חדשים 915/925 ולכן אני לא יודע כמה שווה להשקיע כיום בפנטיום 4 (או שמא מדובר גם כך בהשקעה ארוכת טווח ולכן עניין זה לא רלוונטי?) האם לדע…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברה, אח שלי בקרוב מתחיל ללמוד הנדסת מבנים בטכניון, והמחשב הביתי שלו כבר מתיישן אז הוא החליט לקנות מחשב נייד, ואנחנו צריכים את עזרתכם AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE *התקציב לא מהווה מגבלה ( בוא נגיד עד 5000 שקל ) אבל אם יש אפשרות אז לא להגיע לסכומים האלה * מטרות המחשב? לימודים,לפי מה שהבנו יהיה לו שימוש בתוכנות הדורשות עיצוב ומכך רמה גבוהה של הכרטיס מסך * גודל המסך? לא קריטי, 15,6 או 17.. * רזולוציית המסך? שמתאימה לעבודה עם התוכנות: AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל,אבל אם משקל כבד מונע דגם מומלץ אז אפשרי. * האם נדרש זמן סו…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ובכן, עבר זמן רב מאז הפסקתי להתעדכן עם מה שקורה בעולם החומרה, ועכשיו אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט. הוא צריך לכלול מארז - לא משהו מיוחד, מידי ממוצע וזול. ספק כוח - Enermax/Antec, או שהצטרפו בינתיים עוד חברות? 350W יספיקו? מעבד - של AMD לוח אם - רצוי מאד שיכלול כרטיס קול, רשת ואולי גם כרטיס מסך, תלוי אם צריך אחד חזק למטלות שמצויינות למטה (אני חושב שלא). זכרון וכרטיס מסך - אם אני טועה, ואחד על הלוח אם לא יספיק, אז צריך אחד (עדיף של נוידיה). המחשב הוא למטרות משרדיות רגילות (אופיס, אינטרנט...) ו יישמוים כבדים יותר כגון פוטושופ, אווטלוק (עם מאות אימיילים, ככה שהוא תופס די הרבה בזכרון) סריקות וכו'...). הקטע הוא שגם אם הפוטושופ נגיד, עובד ברקע על תמונות (ללא התערבותי)…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך אז צריך, אפשר עד 500 שקל יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קודם כל משחקים. חוץ מזה אני גם ממיר סרטים בשביל צריבה ל-DVD או לצפייה בפלייסטיישן 3 (מעדיף לראות סרטים על טלוויזית HD בסלון מאשר על מסך המחשב). מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב אז מן הסתם גם תכנות. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מלבד משחקים, ConvertXtoDVD ו-MKV2VOB בשביל המרות סרטים ובעתיד גם עורכי קוד / סביבות עבודה לתכנות. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה ל…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך לבנות מחשב 2.4 לא משנה ממש אם זה AMD או INTEL.... בסביבות 2500-3000 ש"ח.... בעיקרון מה שאני צריך בוא זה 40GB 256DDR סאונד וכרטיס רשת שיהיו משולבים על הלוח אם איזה כרטיס מסך פשוט... וצורב ד"א אני רוצה לקנות מחשב קומפלט... כאילו אני צריך את כל החלקים שנחוצים למחשב ככה שצריך גם פלופי,מארז,וגם איזה מודם פשוט של 56K. אם במחיר שנתתי לא ניתן לבנות כזה מחשב כמובן שאפשר לחרוג מהמחיר! ;D תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, המפרט הנוכחי שלי כולל: מעבד - Intel C2D 4300 + Arctic cooling Alpine 7 כ. מסך - Radeon 3850 256MB זכרון - 2G (2x1GB) 800Mhz לוח- Gigabyte - P35-DSL3 ספק כוח - HEC 400W מארז - HEC 6A19 (ותיק, בן 6-7 שנים) הייתי מעוניין לדעת אם כדאי לבצע שדרוג למפרט הזה, או כדאי פשוט למכור ולקנות הכל חדש. תודה, עריכה: oc בא בחשבון. גיימינג - בינוני כבד. (כלומר Far Cry אבל לא חובה במקסימום) שקט - בינוני (לא רועש, לא דג)
-
- 10 תגובות
- 725 צפיות
-
-
היי, סוףסוף מתכננים מחשב חדש לאולפן!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5גג. או בעצם 4, פשוט הכרטיס מסך מחוץ למחפרט (מתכנן רכישה של משומש) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? FL STUDIO ABLETONE ADOBE PHOTOSHOP PREMIER ואולי קצת גיימינג דגש על עריכת סרטים ממצלמה מקצועית ב- 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי. למרות שחייב אבל זה יבוא בסיבוב הבא כי כרגע המחשב הוא בעדיפות ראשונה מאחר והלך הלפטופ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני חושב שכרטי…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חברי לפורום שלום המחשב של עובד כמצופה, אבל הוא כבר ישן בצעתי לאורך השנים כל מיני שדרוגים כולל החלפת כונן SSB לאחרונה כרטיס המסך התקלקל ואני משתמש בכרטיס המסך שעל הלוח השאלה שלי למביני עניין וניסיון אם: אני מחליף לוח אם וגם, מעבד , זכרונות ואולי ספק האם מערכת ההפעלה WIN 10 ,תזהה את כל המערכות שהוחלפו ולא ידרש לפרמט ולהתקנה מחודשת כי יש לי על HD חומרים חיוניים, תוכנות אשמח לסיוע בברכה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם. יש לי מחשב נייד של חברת טושיבה דגם M70-131 (P-M 1.86,512 DDRII ) וברצוני לקנות זכרון 512 נוסף, ראיתי דרך זאפ זכרון 512 DDRII של חברת מושקין במהירות 667 מגהרץ ב 280 שקל בחלק מהחנויות רשום שבדגם שיש לי יש זכרון במהירות 667 וחלק רשום 533, איך אני יכול לבדוק איזה מהירות שלי ? ועוד 2 שרלות קטנות, במידה ואני קונה זכרון יותר מהיר ממה שיש לי כרגע יכול להיות בעיה ? ( חוץ מהמצב שהם יעבדו לפי המהירות של האיטי בינהם ) ושאלה אחרונה, איך אני מרכיב את הזכרון בנייד ? אני יכול לעשות את זה לבד ? מקווה שתעזרו תודה רבה, מתן.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב לכם. ראשית : 1. מה התקציב המקסימאלי ג6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - כן, אך אם הפרשי הביצועים הינו קטן, עדיף לחסוך P: ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב - משחקים, אך לרוב עבודה יום-יומית 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - כן, ספק כוח 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אייבורי מחשבים 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?- כרטיס מסך בלבד לא "אחפור" לכם יותר מידי אלא אגש מיד לנקודה. מראש אצהיר שאני מעדיף לרכוש את הציוד ברשת אייבורי מכוח קירבת הסניף לביתי. המפרט עליו המלצתם (החזק ביותר ללא ציוד היקפי) מצא חן בעיניי, אך ברצוני לערוך בו שינוי קט…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב בסכום של 2500-3000 ש"ח, חפשתי בפורום מפרטים, וראיתי שכל המפרטים בסכומים האלה הם עם מעבדי AMD, ואני רוצה מפרט עם מעבד INTEL(מודע לזה שהמחיר משחק לטובת ה AMD). המחשב יהיה לשימוש יום יומי, פייסבוק אינטרנט ומשחקים. לא צריך מסך, לא ציוד היקפי, לא עושה OC תודה
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? וירטואליזציה/תכנות/גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע זה מסך 19" של 1280X1024, המסך ישודרג בעתיד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היק…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה שהמחשב יתאים לי למשחקים כמו קול אוף דיוטי האחרון GTA IV אממ סימס 3 ותוספות .. ועוד .. מעבד:intel core I-5 750 2.66 ght 8m 1333fsb לוח אם : gigabayt 55 1333mhz DDR3 זכרון פנימי: 4g DDR3 1333Mhz כרטיס מסך:nvida ge force 9600GT DDR3 1G דיסק קשיח: 500G 7200rpm sata3 16M צורב דוידי:double layer DVD-RW SATA כרטיס קול:FULL 6 CHANNELS AC97 [O.B מארז: מארז לגיימרים ? כ.רשת: 10\100\1000 (O.B) איזה מסך מומלץ לי ? כדאי לי אופיס וWIN7 מקורי ?! או להביא טכנאי שיתקין לי ? וכדאי אנטי וירוס נורטון 2010 עם רשיון ב99 שח ? כדאי לשנות משו ותמליצו לי על שם של מארז תותח אני יכול מחשב עד 5600 כולל מסך !! חייב עזרה דחוף ![br]פורסם בתאריך: 17.12.2009 בשעה 12:06:48 זה דחוףףףףףףףףף בבקשה כ…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-