ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
אהלן, הזמנתי את המחשב סוף סוף, אחרי שחפרתי פה בפורום הגעתי לזה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤862 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS4 ¤875 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB GDDR5 - RETAIL ¤1358 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤390 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI ¤507 מארז: NZXT TEMPEST w/o PSU ¤453 ספק כוח: CORSAIR VX 550W : CMPSU-550VXEU ¤461 מחיר סופי: ¤4906 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il איך?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: PENTIUM 4 2.4 זיכרון: 512 DDR 3200 כ.מסך: GEFORCE TI4200 64MB MSI לוח מ: אין לי מושג איזה דגם בדיוק אבל של PHEONIX כונן קשיח: 60 GB MAXTOR כונן דיסקים: 1)LG BURNER 52/24/52 2) DVD AOPEN 16 מסך: MAG 17'' 786FD אני מבין שזה רחוק מאוד ממפרט מדוייק אבל אם תוכלו להגיד בערך זה גם טוב אני אישית חשבתי על סביבות 1500
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב לצפייה בסרטים (FULL HD על מסך 32') ועבודה בתוכנות כגון SOLID WORKS ו SOLID CAM... פה ושם יש גם משחקים (סימולטורים) שאני אוכל לריץ אותם על מסך 19' על הרזולוצייה הטבעית שלו. הגדרות לא ממש חשוב העיקר שיהיה עד מדיום. ברצוני ללכת לקנות את המחשב עוד השבוע (אחר כך אין זמן) ורצוי בחנות KSP סניף תל אביב. בניתי שני מפרטים על איזה עדיף ללכת? ואולי אפשר לייעל אותם? תודה מראש אגב ציוד היקפי וOC אני לא צריך. גם מארז וHD יש לי ווינדואוס.חייב הרכבה (להרכיב לבד אני יודע אבל עדיין על הרכבה לבד אין אחריות) ובבקשה לא לחרוג מ2000 ש"ח... הנה המפרט הראשון יצאה קצת חריגה וזה עוד בלי הרכבה! דרוש יעול... מעבד: INTEL C2D E7200 מחיר 565 ש"ח. לוח אם EP35-DS3L GIGABAIT מח…
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם, התבקשתי לבנות מפרט לפי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי,לימודים, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן לPHOTOSHOP ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- (Need For Speed , FIFA , PES) מהאחרונים בסדרה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- 23-20' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
המחשב של אבא שלי כבר ענתיקה מקרטעת. חשבתי לקנות לו מחשב ליום ההולדת. מה דעתכם על המפרט הבא (זה לא מחשב חדש אלא יד שניה): מעבד e4400 לוח אם של intel עם צ'יפסט 946 (כולל כרטיס מסך מובנה עליו) 1 ג'יגה של זיכרון במהירות 667 דיסק קשיח של 160 ג'יגה צורב DVD מארז וספק שזהותם לא ידועה לי. כל זה ב-960 ש"ח, מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט בשביל חבר. 1. תקציב - 3000 ש"ח. 2. מטרות המחשב - בעיקר גרפיקה ופוטושופ, צרכים כלליים של סטודנט ואם אפשר, שהוא יריץ משחקים בצורה סבירה. 3. ציוד היקפי - צריך מקלדת, עכבר, צורב. 4. מסך - לא צריך. 5. צרכים מיוחדים - 1TB של מקום אחסון. 6. אין חשיבות מיוחדת לשקט או אסתטיקה. 7. OC - לא מתוכנן. 8. משחקים - אם התקציב מאפשר, כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים מהדור והסגנון של COD4 בצורה סבירה. לגבי הרכבה, זה לא ברור עדיין. אם יש חנות שמציעה הרכבה חינם, אז כן, אם לא כנראה הרכבה עצמית. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי נייד LG A310 של העבודה. מדובר במחשב עם מעבד I3, שהגיע עם 3GB DDR3 זכרון סה"כ, ב 2 כרטיסי SODIMM , אחד 2GB והשני 1GB , שניהם 1066Mhz מתוצרת hynix. ברצוני לשדרג את הזכרון. 3 שאלות לאלו עם נסיון במחשבים ניידים: (יש לי המון נסיון בנייחים, אך בניידים אין, וידוע לי שהיו בעיות בעבר בנושא) 1. האם יכול להיווצר בעיה בתאימות ברכישה של זיכרון 4GB במהירות 1600Mhz בניידים ? (למען תמיכה במחשב עתידי) 2. האם יצרני זיכרון מסויימים עלולים להוות בעיה ? 3. המחשב תומך במקסימום 8GB. (מגבלה של הצ'יפסט) האם לדעתכם יעבוד SODIMM של 8GB ? (רק יחידה אחת) חיפשתי כל מידע בנושא באתר LG ופשוט אין. גם דגם זה לא מופיע באתרי יצרני הזכרון.
-
- 5 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש את המפרט התקציבי ביותר שניתן להעמיד בו מחשב. הוא ישמש רק לגלישה באינטרנט (לשמור קשר עם המשפחה) והוא צריך לכלול את החלקים הבאים: מארז עם כניסת אודיו ו USB מלפנים ספק כוח מעבד + קירור לוח אם (חייב לכלול חיבור גם ל IDE וגם ל- SATA - כי לקחתי איתי את ההארדיסקים) כרטיס מסך (אפשרי גם משולב) זיכרון 256 או 512 , תלוי מה יכנס בתקציב צורב DVD אם אפשר שגם יהיה לא רועש זה יהיה טוב. התקציב צריך לנוע בסביבות ה- $300 מהאתר www.NewEgg.com את כל השאר יש לי (מסך, מקלדת, עכבר, HDD) זה די דחוף לי כי אני משתמש במחשב של מישהו אחר. תודה רבה לכל מי שעוזר. HF
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני עורכת ווידאו וצלמת בתחילת דרכי ורוצה לרכוש מחשב - צריכה עזרה בקבלת מפרט. 1. התקציב שלי הוא בסביבות ה6K כשאפשר לחרוג עד 7K וקצת.. בעיקרון לא מעוניינת לחסוך כי אני רוצה שהכלי יהיה טוב יחזיק לאורך זמן- כן אפשרי לחסוך כשמתלבטים על הכמות בדברים הניתנים להרחבה בהמשך (זיכרונות למשל) 2. המחשב נועד לעריכת וידאו ותמונות (גם תכנות אבל כתפקיד משני) אני משתמשת בתוכנות של Premiere, PhotoShop, LlightRoom, AfterEffect : Adobe בהמשך בכוונתי ללמוד ולהשתמש גם בAVID בתוכנות הנ"ל אני משתמשת באופן כבד ומתכננת לעבור להשתמש בהן לצורכי פרנסה בעתיד הקרוב (בעלי מתכנת וישמח להתקין על המחשב גם Visual studio - השימוש יהיה באופן מזדמן) …
-
- 31 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
בעלי דל למינהם האם אתם יודעים מה זה : return to base פשוט באתר שלהם זה מופיע כחלק מהאחריות שלי חיפשתי בגוגל ומצאתי דברים מעורפלים ולא תשובה חד משמעית וגם לא באתר של דל מישהו יודע משהו על זה? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
הזמנתי מחשב רציתי לדעת מה דעתכם עליו האם יש צורך בחלקים שונים ? Thermaltake Sviking VA4000BWS ( http://www.thermaltake.com/xaserCase/sviking/va4000bwssviking.htm)P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit GIGABYTE 8I945G-MF (http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Products/Products_GA-8I945GMF.htm) WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB Aenon DDR-II 256 MB (533Mhz) X 2 NEC 3540A האם זה מחשב לאוברקלוקינג ? ספרו לי קצת על המארז :-) תודה מראש, חן.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני חדש וגם קונה מחשב חדש אז הרכבתי מפרט מעבד : Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb לוח אם : Gigabyte GA-945E-S3TH זכרון : Digma 1GB 800 Mhz X2 דיסק קשיח : Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS כ.מסך : Sapphire ATI Radeon X1900XT PCIe 512MB 256-bit GDDR3 ViVo מארז : רגיל , עוד לא הוחלט כ"כ , נלקח אחד ב400 פשוט צורב : LG 52x32x52/16 Combo CD-RW/DVD-ROM Black Oem שימו לב : קירור לכ.מסך עוד אחד - Zalman Vga Cooler VF900-Cu סה"כ סכום : 6300 שקלים חדשים האם המפרט הזה טוב? לגיימינג? תודה אור תודה
-
- 7 תגובות
- 570 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל/לחסוך אם ההפרש בביצועים משמעותי אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקלים במידה וצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפייה בסרטים (יחובר דרך חיבור HD לטלויזיה חדשה 32 אינצ' לפחות), גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). TRAKTOR באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים אשר יוצאים כל הזמן בשאיפה לגרפיקה מקסימלית דוג': BF…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דרוש מפרט בכ-5K ש"ח למחשב נייד לעריכת מוסיקה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב - עריכת מוסיקה ווידאו בתוכנות כמו pro tools, premiere וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - עכבר אלחוטי, רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין …
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
שלום חברים, בהמשך לדיון שפתחתי אתמול בו שאלתי על נטבוק שיתאים לי, אחרי הרבה קריאה ה-1000HE נראה כמו בחירה טובה שכן הוא נוח ומחזיק יפה סוללה, והמחיר שלו הגיוני. כיוון שיש לי קרוב שמגיע לארץ עוד 3 שבועות חשבתי אולי להביא מארה"ב, מחיפוש זריז באיביי מצאתי את המכירה הזו: http://cgi.ebay.com/NEW-ASUS-Eee-PC-1000HE-160GB-BLACK-10-LCD-1000-HE-160G_W0QQitemZ180377490536QQcmdZViewItemQQptZAU_comp_laptop?hash=item29ff561468&_trksid=p3286.c0.m14 המחיר שם דיי זול, 1400 שקלים עם הדולר הנוכחי, ולמרות שהצבע שחור (למשהו באיביי מצאתי רק שחורים וכחולים), הוא כן חדש לגמרי ולמוכר יש פידבק חיובי מאוד בסך הכל. מה גם שהשנאי של המחשב הוא אוניברסלי אז אין בעיות לטעון אותו בארץ. האם לדעתכם זה מ…
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחר אני הולך לאסוף את הנייד החדש שלי ואני מתלבט האם להשקיע עוד כסף ולהוסיף כרטיס זיכרון. האם הוספת הזיכרון [4GB DDR3 1600MHz (1 x 4096 MB)] תשפיע על ביצועי המחשב? המפרט: Fujitsu LifeBook AH532-MPAS5IL - 3 Years Warranty [/t][/r][/t][table][tr][td][table][tr][td][/td][td]AH532-MPAS5IL [/td][/tr][tr][td] צבע [/td][td] שחור [/td][/tr][tr][td] מעבד [/td][td] Intel® Core™ i3-3110M Processor, 3M Cache, 2.40 GHz [/td][/tr][tr][td] זיכרון [/td][td] 4GB DDR3 1600MHz (1 x 4096 MB), Up to 8 GB [/td][/tr][tr][td] כונן קשיח [/td][td] 500GB SATA 7200rpm [/td][/tr][tr][td] תצוגה [/td][td] 15.6'', TFT, (HD), LED backlight, glossy, (1366 x 768) pixel, 500:1 (min),…
-
- 0 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
היי הבעיה אי כזו משום מה המחשב לא נדלק אני שומע את הזכרונות ואת הקשיח והספק עובדים וגם המנורות בלוח אם נדלקות אבל המאורר של המעבד לא וגם של הגשר וגם של הכרטיס מסך זה התחיל לפני כמה ימים המחשב היה קורס לאחר חמש דקות אז מרחתי משחה החשב אני לא יודע מה לעשות אולי זה הלוח נדפק ?? דבר נוסף שאח שלי חבר את המעבד לפני שנה עיקם שתי רגלים המפרט שלי מעבד פרסקוט 3.2 לוח איביט IS7 זכרונות ADATA 256*2 כרטיסך מסך 6800 GT אז השאלה שלי כזו מה אתם ממלצים לי לקנות מחשב חדש ?? לוח מעבד וכרטיס מסך בשאר החלקים אני יקח מחשב הישן דבר נוסף יש לוח אם שיש בו שתי חרצים אחד AGP והשני אקספס? בכול מקרה אני חושב שאני יקח את המחשב למעבדה ונראה מה אם אומרים
-
- 3 תגובות
- 981 צפיות
-
-
כן, אני יודע שהכותרת נשמעת קצת אירונית- ההכלאה בין המילים T61 ומשחקים.. בזמן האחרון החלטתי לנסות לאתגר את המחשב שברשותי עם משחקים, קצת כבדים האמת. גיליתי, למרות כרטיס המסך הסטנדטי ומטה שלו, שהוא עומד בזה לא רע, ודי נהניתי מהשימוש הזה בו. אמנם, גיליתי שבעקבות השימוש הזה הוא מתחמם ממש, בין 15 ל20 טמפ' מעבר לנורמה- הוא נוסק ל70 מעלות ואף קצת יותר. שאלתי היא, האם עליי להפסיק עם העניין, שכן המחשב לא יועד לפונקציה הזאת, או שכל עוד שהוא רץ ו"שורד", אין מה להתרגש..? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לפני רכישת מחשב ועכשיו עומדות בפני שני אופציות: 1. ASUS ZENBOOK PRIME UX32VD 2. SAMSUNG NP730U3E-S01IL 3. SAMSUNG NP540U3C-A01IL על ה-ASUS קראתי המון ביקורות של אתרים (cnet, pcmag וכו') ורוב הביקורות טובות - אך מצד שני קראתי גם חוות דעת של משתמשים שטוענים שהנייד מתחממם, זליגת תאורה מהמסך ועוד כמה תלונות. ה-SAMSUNG מסידרה 7 - לא הצלחתי למצוא כל כך הרבה ביקורות וחוות דעת. ה-SAMSUNG מסדרה 5 עם מסך טאץ' מבריק - החומרה שלו הכי נמוכה אבל: כולם מגיעים עם win8 - האם מסך טאץ' עולה על שאר הפרמטרים בקשר לחוויות שימוש של כל הפיצ'רים החדשים של win8????? מבחינת חומרה - קשה להחליט - לשניהם יש כרטיס מסך נפרד - AMD vs. NVIDIA לסמסונג יש 128gb SSD ואילו לאסוס יש משולב המשק…
-
- 0 תגובות
- 945 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מיד שנייה: רציתי לשאול שאלה ספציפית: האם T23 במחיר 1500 ש"ח זו עסקה משתלמת? ושלא הכללית: כמה כדאי להשקיע בנייד P3? כמה כדאי להשקיע בנייד P4? תודה, אופיר
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
ובכן .. לפטופ HP Pavilion dv5164ea אני שוקל לשדג לו את הזיכרון כרגע יש בו 2 סטיקים של 512mb ddr2 533mhz חיפוש העלה שהוא יתמוך עד 2 גיגה הקניה תתבצע מebay עכשיו השאלה אם לקנות 2 סטיקים של ג'גה 1 או סטיק אחד של 2 ג'יגה ולהשאיר סלוט אחד פנוי סטיק אחד זול יותר ב 5-6 דולר מאשר שניים האם הdual channel יביא לי משהוא בשני סטיקים ?
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אבקש מפרט למחשב לא כולל מסך רק מארז הכולל בתוכו הכל בתקציב 5000 שימוש עיקרי משחקים וסרטים תודה מראש אלון!
-
- 7 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב בניו יורק בקרוב. אני מעוניין להוציא כ-1000$, אם כי אני לא לחוץ על המחיר. הייתי רוצה להשתמש בו לתוכנות חישוביות כמו Matlab,Mathematica וכו'. לכן נחוצות לי יכולות חישוב גבוהות וזיכרון RAM יחסית גבוה (לפחות 4GB). חוץ מזה אני לא רוצה שיהיה כבד מדיי, לכל היותר 2 ק"ג בערך. אשמח להמלצות, אסף
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בעיקרון אני לפני קניית מחשב המיפרט שלי הוא: מסך של LG 17 F700P מעבד P4 2.8 HT 800MHZ זיכרון KING STONE 512 400 MHZ דיסק קשיח W.D 120GB 7200RPM מארז עדיין לא החלטתי מעוניין בכרטיס מסך שיוכל לשלב את הטלויזיה וידאו, ועבודה עם שתי מסכים מעוניין לקרוא חומר לכרטיסי מסך של ASUS GIGA BYTE או הסבר לגבי הפונקציות שמופיעות במפרט הכרטיס: DVI ,VIVO, AGP*8, DirectX 9.0, D-Sub connectors, PowerDVD 5.0 מה הכוונה במושגים אלו!!! אשמח לקבל חוות דעת, התקציב עד 5000 תודה
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
מחיר למזומן, לא כולל מסך עכבר ומקלדת. מ "פנדה" מחשבים מעבד- amd athlon 64*2 3600 amt לוח אם- dfi infinity nf ultrall m2 זכרון פנימי- twinmos 1024\667 כרטיס מסך- leadtek 7600gt צורב- dvd pioneer dvr 111 קשיח- w.d 80gb 7200rpm מארז- compucase 6a19 ספק- fsp 350w blue storm מחיר טוב? הצעות לשיפור?
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-