עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ofirhi,

שלום אני קונה מחשב חדש. כרטיס המסך שלי היום הוא: Nvidia GTX 560 Ti. האם הוא עדיין מספיק חזק ואפשר לשמור אותו או שמומלץ לרכוש כרטיס חדש ? אני מחפש כרטיס שיתאים למשחקים חדשים ובאיכות טובה אך אין צורך ב-"מפלצת", רק שירוץ נורמלי ובנוסף, אשמח להמלצה למארז טוב (הכי חשוב זה יכולות הקירור שלו) באזור ה-300 ש"ח תודה

2. ,שלום לכולם אני מעוניין ברכישת מחשב נייד עבור בתי הסטודנטית המחשב מיועד ליישומים כלליים ביותר כגון גלישה באינטרנט , אופיס , MATLAB , ומולטימדיה התקציב 4000 ש"ח * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ מאט * רזולוציית המסך? FHD,+HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא שתהיה נוחה * משקל רצוי? 2 ק"ג מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500GB HDD עם שילוב שלפחות 32G * כונן אופטי? עדיף שתהיה אפשרות כך שניתן יהיה להוסיף SSD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?…

• 10 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. Started by y_a_n_i_k,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר עד 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין רכיב כזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? בצורה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. ערב טוב! *נערך עקב הגדלת תקציב* זקוק לעזרתכם בבניית מפרט לעריכת גרפיקה ווידאו. התקציב מצומצם - כ3500 שח, ללא ציוד נלווה ותוכנות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת גרפיקה ווידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop premier CS6 באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -לאילו הגדרות ג…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by udist,

אני קונה את כרטיס המסך באילת ואין באפשרותי לקחת את כל החלקים משם (אפשר עוד חלקים "קטנים" נוספים יקרים אחרים במידה ויהיו קיימים במלאי - למשל כן מעבד או ספק כוח אבל לא מארז) כאמור כרטיס המסך יהיה GTX780Ti ואני מתלבט בין הבאים: http://ksp.co.il/?uin=21211 http://ksp.co.il/?uin=21263 את יתר המפרט (למעט כרטיס המסך או חלקים אחרים נוספים שתמליצו לקנות באילת) אני מעדיף לקנות בירושלים. וקדימה אל השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ניתן לחרוג בתוספת 1000 ש"ח נוספים. למרות שאני מעדיף לא להשתולל. 2. מה שימושי המחשב ? - משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגי…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Felixess,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בנתיים זה התקציב, בעתיד זה ישתדרג ( הסבר בסוף. ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן, תוכנות עריכת וידאו, סוני וגאס ופוטושופ.. ועוד.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends בעיקר, ועוד משחקים! כמו BF4 וFARCRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ לדעתי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…

• 6 תגובות
    • 929 צפיות
  7. Started by Menahemd,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות ככל הניתן בגבולות התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם י…

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  8. שלום לכולם. אני לא ממש מבין במחשבים ניידים וקשה לי לדעת איזה מעבד טוב יותר ומהר יותר וכו' ובמיוחד שיש המון ניידים בשוק אני מחפש מחשב נייד עם מסך 15 או 17 אינץ אני מחפש משהו עם מעבד I7 באמת שיהיה מעבד מהיר וחזק עם לפחות 1T דיסק קשיח אם יש אפשרות של שילוב כונך SSD זה יהיה עוד יותר טוב כי אני מחפש נייד מאוד מהיר שלא יתקע לי אחרי שנה או שנתיים אני רוצה נייד מהיר וחזק המטרות הן בעיקר אינטרנט לאחסן תמונות לראות סרטים ומידי פעם גם לשחק במשחקים לא כבדים אבל אם יש אופציה בתקציב לקבל גם כרטיס מסך טוב אני אשמח אשמח לקבל המלצות לדגמים באמת טובים שלא סתם עולים הרבה אלא גם שווים את המחיר שמשקיעים בהם אין לי העדפה לחברה מסוימת אני אישית אוהב את אסוס אבל אם יש חברות אחרות אז בכייף

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by Drycos,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? סטנדרטי כ-15 אינץ * רזולוציית המסך? לא רלוונטי מבחינתי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...): רצוי HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata): לא משנה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, …

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום, מחפש מחשב למשחקים לבן שלי בתקציב של כ-5000 ש"ח להלן רשימת המשחקים שהוא משחק: World of Warcraft: Catalysm Minecraft SkyrimElder Scrolls FIFA 2014 או FIFA 2013 Team Fortress 2 Combat Arms Saints Row IV DayZ Borderland 2 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב משחקים בעיקר משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ראה לעיל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. Started by galgal4,
    • 0 תגובות
    • 611 צפיות
  12. היי , אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שישמש אותי ביעקר לתכנות התוכנות המרכזיות שבהם אני משתמש : IIS , MS-SQL , PHPSTORM , WAMP , VISUAL STUDIO השימוש העיקרי הם של תוכנות תכנות שצורכים המון משאבים וכוח , אין חשיבות למעבד גראפי כל כך . *חשוב שיהיה WINDOWS 8 הכי מתקדם כמו PROFESSIONAL/ULTIMATE בעיקרון יש לי התלבטות בין שלושה מחשבים , אשמח אם תעזרו לי לבחור מביניהם את האחד שאני צריך לשימושים שלי או אם יש לכם הצעות באותם מחירים של מחשבים יותר טובים אשמח אם תתנו לי . http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11938 http://ksp.co.il/?uin=20169 http://www.goodeal.co.il/Deal.asp?ID=2104 תודה רבה על העזרה חברים .

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by eilamhpt,

אהלן חברים, אשמח מאוד לעזרתכם. מה התקציב המקסימאלי?-- 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?-- אם אפשר יהיה לחסוך זה יהיה נהדר אבל זה לא חובה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?-- עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? --שמיעת מוזיקה, אינטרנט, צפייה בסרטים...משחקים פשוטים ביותר(גג מנג'ר).. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-- אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -…

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  14. Started by romansah9,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיך לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי- אינטרנט, אופיס וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) torrent, skype. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ללא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) FullHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) אין הגבלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  15. Started by MaidBoxie,

מפרט טכני מתומצת: CPU: Intel Core i7-4930K 3.4GHz 6-Core Processor CPU Cooler: Corsair H100i 77.0 CFM Liquid CPU Cooler Motherboard: Asus Rampage IV Extreme EATX LGA2011 Motherboard Memory: G.Skill Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory Storage: Samsung 840 Pro Series 256GB 2.5" Solid State Disk Video Card: Gigabyte GeForce GTX 780 3GB Video Card Wireless Network Adapter: TP-Link TL-WN881ND 802.11b/g/n PCI-Express x1 Wi-Fi Adapter Case: Corsair 900D ATX Full Tower Case Power Supply: SeaSonic Platinum 860W 80+ Platinum Certified Fully-Modular ATX Power Supply Optical Drive: LG GH24NS95 DVD/CD Writer Operating System: Microsoft Windows 8.1 Professional …

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. לדעתכם משתלם לי להזמין מאיביי את ה- Dell Latitude E6410 W7 14.1" LED Intel i5-520M Dual-Core 2.4GHz 2GB 250GB DVD±RW בכ-1300 ש"ח? האם יכולות להיווצר בעיות כלשהן? מעבר לשפה העברית במקלדת הוא רק עניין טכני שלא מעורר בעייה? http://www.ebay.com/itm/370986468944?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by blabla234,

היי, אשמח לעזרה בבחירת מחשב, הצרכים העיקריים הם עבודה בשפות תכנות, תוכנות כמו eclipse וכו' מידיי פעם קצת פוטושופ מה שחשוב לי בעיקר זה הרבה זיכרון (8 ג'יגה) ורצוי גם מעבד חזק כרטיס מסך הרבה פחות קריטי וגודל מסך 15.6 התקציב הוא בסביבות 3500 ש"ח כרגע מצאתי 2 דגמים שנראים לי : Asus R510CC-XX667H Dell Inspiron 3537 ההבדל המשמעותי שראיתי ביניהם זה הסוללה (4 תאים לאסוס, 6 לדל) אשמח לשמוע המלצות לכאן או לכאן, גם לדגמים דומים אחרים... תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. Started by KF,

שלום לכולם ! מעוניין לקבל המלצה למחשב לעריכה (פוטושופ ולייטרום) במסגרת תקציב של 4000 ש"ח (ללא מסך). הדילמה היא : מחשב נייח או מחשב נייד ? (15.6 ומסך מט עם משקל יחסית סביר וזמן סוללה כמה שיותר ארוך). שוב,המחשב יהיה למטרת עריכת תמונות RAW.(רצוי SSD) תודה.

19. מכיוון שאינני יודע כמה תקציב נדרש בשביל השימושים שלי נתתי תקציב מקסימלי שאני כמובן רוצה לחתוך אותו לפי השימושים צימצמתי את הדרישות לפי מה כן צריך: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לפי השימושים המפורטים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? תוכנת טורנטים לשיתוף קבצים שרצה קבוע,פתיחת 10 טאבים במקביל פחות או יותר , הרצת תכני HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. העדפה לאזור ראשון 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מ…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by nirbhr,

1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4 the witcher 3 .... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא , אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים \ צורב \ כונן קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב השקט…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי, אני רוצה לעדכן להורים שלי את המחשב נייד. השימושים שלהם קלים (אינטרנט-יוטוב-סרטים) והוא ינוע בעיקר בתוך הבית. הדגש פה הוא על תמורה לכסף- אם יש תמורה אין בעיה להוסיף עוד קצת $, אבל אם אין צורך אז חבל. אם פיצ'רים נחמדים שהתוספת שווה אותם אפשר להוסיף (לי יש thinkpad אז אני קצת מפונק ) נושא נוסף- מסך מגע. מה דעתכם? עד כמה זה כבר "בשל" מבחינת וינדוס 8 (כולם מתעדכנים ל8.1 נכון?) זה יכול להיות נוח להורים שלי לשימושי גלישה\בידור. ראיתי כמה מחשבים כאלו של לנובו ולא התרשמתי שהם הגיעו לבשלות מספקת בנוסף- מה מצבו וינדוס 8 גם בלי מסך מגע? האם כדאי לרדת ל7 מראש? * מחיר: 3000. ניתן לחריגה של 500, אפשר גם לחסוך. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * …

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by CyberBot,

יש לי את המערכת הנ"ל אני מעוניין להחליף רק את הלוח+מעבד מעוניין להשאיר את השאר שימושים בעיקר BF4 ועריכה לא רצינית של מה שאני מקליט תקציב 1000~

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  23. היי, לאחר שנים שאני סוחב עם ה-E6600 הוא התחיל לעשות בעיות קריטיות וכבר לא ממש בא לי לנסות לתקן אותו. החלטתי לקנות מחשב חדש שיתאים למשחקים, אבל בלי להתפרע במחיר. יש לי מהמחשב הנוכחי ספק ANTEC NEO HE430, וסטיק של 4GB זכרון שקניתי לא מזמן שאולי יוכלו לשמש במחשב החדש. מה שכן יש סיכוי שהבעיה שיש לי במחשב הנוכחי קשורה בספק אז זה בערבון מוגבל. אז לענייננו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי, הכי חשוב להוציא את המחשב הכי Cost Effective ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (דוטה 2 ומשחקי רשת אחרים)/עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by CyberBot,

ASUS P7P55D Intel® Core i5 CPU 760 @ 2.80GH ללא OC בודק אפשרות שדרוג אם מישהו מעוניין - - - תגובה אוחדה: - - - טעיתי בפורום מנהלים תעבירו בקשה

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  25. Started by ilanb0,

רכשתי לחמי המחשב שלהלן: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11589 שדרגתי לו לוח וספק כח (A.PFC FSP400-60HCN FAN 12CM 400W FSP) וקיבלתי גם זכרון עם כנפי קרור. כשהתקנתי את המחשב, שמתי לב שאינו "השקט ביותר בעולם". יש רעש רקע של הפעולה. אם אני מנסה לשים את האצבע על סיבת הרעש האם הבעיה הראשית היא במארז המיניאטורי ובכך שבמארז כזה פועם גם מעבד I3? יש לציין כי בשעתיים שהייתי נוכח אחרי ההפעלה, לא שמעתי רעש של מאוור לא תקין או של משהו חריג - רק זמזום פעולה מעצבן שלא היה קיים לו במחשב הקודם עם מארז גדול יותר RaidMax Apex Black + RaidMax 400Watt (גם מחשב משרדי). היום חמי מתלונן כי אינו יכול לסבול את הרעש הזה והוא אף מרעיש יותר מאשר ביום ו' בו הותקן. מה יכולה להיות הבעיה ואם זה אכן…

דיונים חדשים בפורומים