ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, המחשב מיועד לסטודנטית בטכניון ומטרותיו הן: לימודים (משרדי), מטלאב, שפת סי ושימושים בייתים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 מטעמי משקל, אבל אם יש דגם טוב עם מסך 15 הוא לא יפסל על הסף * רזולוציית המסך? קשה לי להאמין שאפשר יהיה למצוא מחשב בתקציב ולא 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה נחמד אם יהיה טאצ' אבל ממש לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי מאד SSD אם לא אז לפחות היברידי עם רכיב SSD גדול מספיק למערכת ההפעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תראו אני מסתובב לי באתר ברשת ופתאום אני רואה את המחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VEConroe מעניין איך המחשב יגיע תוך 7 ימים ... האם זה שווה (במחיר שלו).? תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משהו יכול לעזור לי לגבי מפרט מחשב למשחקים עד 5000 ללא מסך וללא ציוד הקפי....ואני לא צריך הארד דיסק מעל 160 ג'יגה ולא מארז מטורף... כל עזרה תתקבל בברכה
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עריכת וידיאו 3D וכל מה שנוגע לעריכה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cinema4D,AE , PS , sony vegas וכדומה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, BF, CS GO , COD, GTA V משחקים חדשים שייצאו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים, משחקים קלים ועבודה. - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1024X1280 מסך 19" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי שביומיים האחרונים הגיעו 2 דגמים האלה של ניידים של ASUS. אני מאוד מתלבט בין שניהם, כי הם מאוד מאוד מאוד זהים (גם במחיר). אני ארשום את ההבדלים העיקרים שמצאתי ביניהם: זיכרון: UL30VT: בעל 500 ג'יגה UL80VT: בעל 320 ג'יגה כונן דיוידי: ב-UL30VT אין ב-UL80VT יש גודל מסך: ב-UL30VT: עם 13.3 אינץ' ב-UL80VT: עם 14.1 אינץ' סוללה: ב- UL80VT: בסביבות ה-11.5-12 שעות ב-UL30VT: זה חלוק, יש שאומרים שזה אותו הדבר ויש שאומרים שהסוללה שלו חלשה בשעה-וחצי שעתיים מהסוללה של ה-UL80VT. הנה גם המפרט של כל אחד מהם לנוחיותכם: ASUS UL30VT-A1: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=UL30VT-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=he ASUS UL80VT-A1: http://www.qsys.co.il/pl_product…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם, אני קונה בקרוב מחשב חדש ולהלן המפרט שחשבתי עליו: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB Cache GIGABYTE 965P-DQ6 s775, Conroe, P965, DDRII 800, 2xPCI-E Dual 1GB Kingston DDR2 667 mhz GIGABYTE 7600GS 256MB CREATIVE X-Fi XtremeMusic Maxtor 320GB 16MB, SATA II Enermax Liberty ELT500AWT 500W כל אלה בתוך מארז של LIAN LI PC-A10. התקציב שלי הוא 10000 שקל. דבר ראשון אשמח לקבל חוות דעת על המפרט. דבר שני הבעיה שנותרה בעינה היא מערכת הקרור. אני באמת מתלבט כמה להשקיע בשביל המערכת הזאת. האופציה הראשונה היא לקנות משאבה, רדיאטור ובלוק קרור של סוויפטק עם צינורות טייגון ב 2000 שקל אבל כואב לי להוציא כזה סכום על מערכת קירור. השאלה היא אם אני יכול להסתפק בקיט מוכן דוגמת הקיט של קול…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, האחים בבית רבים על המחשב כל הזמן צריך להביא מחשב חדש ואמא רוצה שנביא לה מפרט... המחשב ישמש למשחקים בעיקר, חדשים גם כן, המסך המשומש על המחשב הוא 20 אינץ' של BENQ 1680*1050 ואין מטרה להחליף כרגע או צורך אפילו. OC כבד לא יבוצע על המחשב, אולי אולי אולי..בעתיד הרחוק שנה שנתיים מעכשיו. מה ממליצים? אני עם העדפה למעבדי I5 או I7 אבל אני יודע שהציוד הנלווה שלהם יקר, כמו לוחות אם וכדומה. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מתי מתוכננת הרכישה: עד 23/8/15 מהארץ או מחו"ל: (האם אתם מוכנים לייבא את המחשב? אם מחו"ל-איזו ארץ?) בעיקרון מתכנן לקנות בארץ. אני נמצא בניו יורק ובניו ג'רזי בינואר הקרוב ובשיקגו עוד שנה. אני מוכן לייבא את המחשב משם אם ידוע לכם שהמחשבים שם זולים יותר. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: (חנות מועדפת שתרצו לקנות ממנה) אין יד ראשונה\שניה: (לקנות אחד חדש או משומש) חדש זמן אחריות רצוי: (כמה זמן אחריות והאם רצוי אחריות בינלאומית או לא) כמה שיותר זמן אחריות, לא חשוב לי בינלאומי אבל אני לא אתנגד חברת המחשב הניד המועדפת: (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) לא משנה לי כל עוד ביצועי המחשב ממצים את התקציב מער…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני משתמש חדש בשטח ומעוניין לקבל את חוות דעתכם עבור המפרט הנ"ל: מעבדי אינטל? Price P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading) 1280 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS P-4P800 sb,SATA,lan 640 זכרונות? DDR 400 256MB Kingston 280 כרטיסי מסך? GIGABYTE RADEON 9200 TV,DVI 128MB 410 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 450 SONY 1.44 …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב אם אפשר שיהיה מתאים לאוקטובר כי באוקטובר אני קונה וכבר התחלתי להתעניין אז התקציב הוא 11אלף המחשב הוא לעריכה גרפית כבדה ומשחקים חשבתי על משו משלי דעות בבקשה... 1 AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX 2,380 ש"ח 1 Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan 325 ש"ח 1 DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D 1,216 ש"ח 1 GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel 1,520 ש"ח 1 Westren Digital SATA 36.7GB 10000 RPM 654 ש"ח 1 Westren Digital 200GB SATA II JS 8MB 7200RPM 610 ש"ח 1 GigaByte nVidia GeForce 7800 GTX 256MB GV-NX78X256V-B 3,274 ש"ח 1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Silver Bulk 315 ש"ח 1 ANTEC Super …
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני סטודנט לאנימציה, מעוניין להחליף רק את גוף המחשב ( אין צורך במסך, עכבר וכו') השימושים שלי במחשב הינם : שימוש שוטף ויומויומי על פוטושופ. עריכה על תוכנת אפטר אפקטס בתדירות נמוכה . תוכנת תלת מימד בתדירות גבוהה יותר אך עדיין פחותה. תוכנת אנימצייה קלאסית "( TVPAINT לאנימציה בקבצים שנסרקו ברזולוצייה גבוהה - נפח פרוייקטים גדול במיוחד. יכול להגיע לחצי ג'יגה לפרויקט בקובץ בודד. עבודה שוטפת ורינדור על הפרימייר לעריכות סופיות. אני שם דגש רב על מחשב שקט ( אני גם ישן לצידו..אז גם לבריאות חיבורים מתקדמים כמובן USB 3 וחבריו. חשוב לי שידרוג עתידי דרושה לי מערכת הפעלה, אופיס לא חובה. רזולוציית המסך שלי ( SAMSUNG הינה 1280X960 *במחשב לא יותקנו משחקי מחשב מכל סוג שהוא…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז כך, הכלתתי לבנות מפרט זול ככל האפשר, אם כרטיס מסך מבוסס MAXWELL 2.0. יגיד ישר שאיני גיימר, והרכבה של מפרט כזה, כי עקב צורך בתמיכה מלאה בH265 HEVC 10BIT, על הדרך אני מקבל גם כרטיס למשחקים (מידי פעם, מעדיף להשתמש בזמן החופשי לדברים אחרים). ברשותי מארז Antec 1380 שאני מעוד אוהב, הבעיה שלו, זה ספק כוח מיוחד. מדובר ב Antec AR350 350W (קיים גם איזה שדרוג שלו בשם AR352 מחיפוש ברשת), הנה פרטים של הספק: http://www.ixbt.com/power/psu/psuincase_part5.shtml http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/antec-psu-roundup_2.html#sect0 http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/antec-psu-roundup_3.html והשאלה הגדולה, האם הוא יכול להחזיק מפרט כזה: …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 3700 ש"ח, ניתן לחרוג ל 4000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש המחשב הוא לצורך עבודה עם מוזיקה - הקלטות, יצירה, עיצוב סאונד. התוכנה הרלוונטית היא Cubase. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך אך הציוד כבר קיים ואין צורך לקנות בנוסף. בעיקרון יש את המיקסר ומקלדת השליטה שמתחברות בחיבור USB3.0 וכל שאר הציוד מתחבר אליו המיקסר. וזה גם לא "זולל" הרבה חשמל/עיבוד מסוים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). לא. …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שהרבה אמרו לי שמתי שהסוללה על 100% ואני ממשיך להטעין מיתקצר לה החיים,אז שמעתי שאפשר להוציא תסוללה ולהשתמש במחשב שהוא בחשמל,מישהוא יכול להגיד לי איך אני מוציא אותה? במיקרה שלי זה הדגם ההוא http://ivory.co.il/product.asp?productid=4917&CatCode=315 ויש לי עוד שאלה כמה זמן האורך של הסוללה מחזיק? שאני ידע מתי בערך היא שווקת חיים ועודד משהוא על הדרך המחשב שהבאתי טוב? אני לחוץ בתקציב ולא יכול להשקיע עוד
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אני עורך את ההודעה. אני מבקש שתכינו לי מפרט למחשב גיימינג כבד 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצות את כל התקציב אבל לא על משהו מיותר, אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונה את המחשב במיוחד כדי לשחק Planetside 2 משחק מאוד מאוד כבד, הכי כבד שאני מכיר, מאות שחקנים יכולים להילחם על אזור קטן, הרבה פיצוצים כלי רכב בק…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן. יש לי מחשב נייד מסוג HP Probook 450 G0 שרכשתי לפני כשנתיים. לעתים די קרובות ה TouchPad פשוט קופא כזה, העכבר נתקע איפשהו במסך, ולא זז. זה נמשך בערך 5-10 שניות כל פעם. חשוב לציין - המחשב רץ כרגיל, הוא לא נתקע, נגיד במהלך שהעכבר תקוע אני יכול ללחוץ לזוז עם המקלדת, הוא ללחוץ קליק ימני/שמאלי בכפתורים. אבל להזיז את העכבר אני לא יכול. ניסיתי לפרמט את המחשב, להחליף מערכת הפעלה, לעדכן דרייברים.. הכל.. מה אפשר לעשות? אני לא רוצה להגיע למצב שאני מוסר את המחשב לתיקון, כבר שלחתי הרבה מוצרים לתיקון שחזרו דפוקים יותר. (יש לי עדיין אחריות עליו) מה עושים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בצער רב המחשב נייד הישן הלך לעולמו, אני צריך עזרה במציאת חלופי. מטרת המחשב: הצגת עבודות מתוכנת autocad ו- sketchup, ולפעמים שינויים קלים בעבודות. בנוסף כמובן עבודות משרדיות קלות. לא יבוצעו שינויים כבדים, לשם כך יש מחשב נייח. גדול המסך: 13.3 או 14 משקל רצוי: עד 2KG זמן סוללה: רצוי ארוך לפחות 4 שעות כונן קשיח סביר לפחות 500GB סדר גודל של מחיר כפי שנרשם 2500 ש"ח עם חריגה של עד 200 ש"ח. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP ויש לי בעיה עם כשאני מנסה להטעין את הסוללה במחשב הנורה הנדלקת לשניה ואז נכבת. הלכתי לטכנאי והוא החליף לי CONNECTOR וזה לא עזר. מה אפשר לעשות? חמימו נ.ב. אני מצטער ניסתי לכתוב את הבעיה כמה שיותר עניינית וקולטת
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש נייד 14 עד לסכום של 3000 ש"ח על המחשב לתמוך בעבודה עם אופיס\אינטרנט בקיצור בסיסי. מתלבט בין שני דגמים-אשמח לקבל חוות דעת לגבי אמינות\תקלות\שרות של המוצר. ASUS-http://www.pascal-sh.com/product.asp?productid=2327&CatCode=164 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&cat=2020 לנובו. עזרתכם בהחלטה-דגש על אמינות\שרות למוצר מבחינת ביצועים כולם יעשו את העבודה . תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5500 שקלים, אפשר לחרוג עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש המירבי הוא תכנות, הרבה עבודה עם VM, (בערך כשלוש VM של לינוקס רצים במקביל), בנוסף טיפה גיימינג (משחק כשעה בשבוע במשחקים בסגנון הירוס 3, פורטל, פורטנייט, ביושוק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1366X768. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA IV, Crysis, משחקים כבדים בעיקרון. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עם פיטרים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לאחר עיון בהמלצות השונות בפורום בניתי את המפרט הבא. המפרט מיועד למחשב ביתי, תכני HD, ותיכנות. כמו-כן אני מעוניין להשאיר אופציית שידרוג למחשב למשחקים בהמשך ע"י הוספת כרטיס מסך ואולי שידרוג של המעבד. אשמח לשמוע חוות דעת על יחס העלות תועלת והאם הרכיבים שנבחרו טובים ורמת השקט של המערכת כמו-כן אשמח להמלצה באיזה חנות כדאי לקנות את המחשב עם דגש על שירות ואמינות ולאחר מכן מחיר. לא מתוכנן OC. תודה מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - TRAY ₪560 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE ₪483 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כמות:2 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪105 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪270 מע…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, תכנות, מוזיקה, סרטים וערכת קלונע בייתי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 16 עדיף מאט * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5kg אם אפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 9 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שהיה הכי טוב שאפשר במחיר 3500 שיחזק כמה שיותר מזן לא הכפאת לי לקנות מגופון או משהו אם המחשבים הניידים שם טובים תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הצרכים שלי הם : אינטרנט, מוזיקה וסרטים, פוטושופ, teamviewr אולי בעתיד אוטוקאד וכאלה (לא משחקים כבדים) כמעט בכל המפרטים המומלצים באתר אני רואה כונן SSD בנוסף לHDD, שאלתי היא כזאת. אם אני מתקין את התוכנות על כונן SSD אבל את כל הקבצים שאליהם אני עובד ושומר נמצאים בכונן HDD זה לא יגרום לי לאיטיות גדולה יותר מאשר הכל יהיה על HDD ?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-