ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ולגבי קניית החלקים יש לי בעיה : אני עושה סקר מחירים בין 3 חנויות ממרכז הארץ ( לא אציין אך הם מופיעות כאן המון בפורום ) והבדלי המחירים בין החנויות מסתכם בלא מעט כסף. רציתי לשאול להצעתכם,למרות שאני יודע שלקנות ממקום אחד זהו יתרון גדול וצריך להגיע רק למקום אחד במקרה של בעיה יש לי עדיין דילמה לגבי הפרשי המחירים שיכולים לנוע בכמה עשרות שקלים טובים ( מעל מאה בטוח ) במידה ואקנה משני מקומות שונים את החלקים. מה דעתכם ? ( את ההרכבה אעשה בעצמי ).
-
- 5 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום רב. אני לקראת קניית מחשב חדש וחשוב עם מפרט - מעבד של Intel. 1. מה התקציב המקסימלי? - 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - אפשר לחסוך, אך אין לי בעיה להשקיע 3000. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 100 - 200 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, קצת פוטושופ ומוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תוכנות סטנדרטיות לא משהו מיוחד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - 15 אינץ' לא HD, מתכוון לקנות גם HD. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - משחקים חדשים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -…
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
היי : אני מחפשת לקנות מחשב נייד ללימודים, צרכים בסיסיים ,חשוב לי שתהיה מהירות גבוהה יחסית. תקציב של 4000, שיהיה ידידותי וקל לתפעול, אין לי כוונה להעמיס עליו תוכנות וסרטים, אני לא בטוחה איזה מעבד אני צריכה אבל אם הבנתי נכון כשהמעבד גבוה המחיר בהתאם. ראתי כמה דגמים באייבורי, אשמח לקבל הארות והערות. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1938&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=983&CatCode=315 תודה.
-
- 5 תגובות
- 781 צפיות
-
-
1. התקציב הינו כ-5000 ש"ח פלוס מינוס 500 במזומן 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עבודות בתוכנות גרפיות לתחום ההנדסה בבנית מודלים תלת ממדיים 3. זקוק לכרטיס רשת אלחוטי, כונן דיסקטים 1.44, כונן בנפח של 500 ג'יגה לכל הפחות שיהיה נשלף עם מפתח. 4. דרישות: בעיקר מהירות ,אני זקוק למחשב מהיר מאוד, אני עובד על קבצים עצומים שבמצבי היום שמירה של קובץ יכולה להגיע לדקה שלא נדבר על הרצת התוכנה לחישוב המודל וכו'. 5. מעיון בפורום אני מבין שאין אהבה גדולה לאייבורי ובכל זאת אבקש מפרט שיש חלקים בחברה הנ"ל. 6. נושא העיצוב אינו חשוב העיקר שהמארז יעמוד במעמסה בכבוד 7. דרושה מע' הפעלה חוקית, אני יודע שכמה חברות כבר מציעות ויסטה עם שובר שדרוג לwin 7 ,אז גם זה נכלל 8. רשמתי …
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב מאוד מחשב חדש ואשמח לקבל הצעות וכיוונים למפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ופיתוח תוכנה קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CS:GO, PUBG, Battlefield ושאר משחקים חדשים שיצאו בהמשך. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה משרדית, משקל לא חשוב גם לא זמן סוללה, מחיר עדיף כמה שנמוך כמובן. מצאתי את זה: http://www.ctm.co.il/product.asp?id=588 בו שאהבתי בו דבר אחד זה דול קור 2 של אינטל גיגה זכרון וכרטיס לא של אינטל (יש לי נסיון לא טוב איתם). חשבתי איפה אני יכול להוזיל את העלות (מבחינת דרישות) ויש לי כמה שאלות: 1) האם גיגה זכרון זה תנאי הכרחי או שאפשר להסתפק ב512? 2) איך הכרטיס הגרפי של אינטל? והאם זה המפתח להורדת העלות המחשב? 3) איך המעבדים של AMD TURION כפולי הליבה כי הניידים המבוססים עליהם די זולים יחסית לכפולי הליבה של אינטל? בחיפוש שעשיתי הרבה מציינים שהם איטיhם. האם הם האיטיות שלהם פוגעת בעבודה שוטפת (אופיס ,גלישה)?
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תיכנות, צפיה בסרטים, שימוש כללי (בעתיד סטודנט לתחום הנדסי, כך שצריך להתאים ללימודים) * גודל המסך? 14-15.6 * האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? 1080*1920 (FHD) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שפחות מן הסתם, אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר מן הסתם, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לMSATA/SSD, אך לא חובה כי במקרה הכי גרוע אשדרג לSSD בעתיד הקרוב-רחוק * כונן אופטי? לא חשוב, עדיף שלא כדי להקטין את הגודל הפיסי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריו…
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, מפרט מעודכן, תודה רבה! אשמח לעזרתכם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה מחובר קבוע ל-2 מסכים: מסך מחשב סטנדרטי 24-25" ב- VGA/DVI + מסך טלוויזיה 65" LG 4K ב- HDMI. על המחשב להריץ בקלות פורמטים של 4K. יציאת ה- HDMI תהיה מחוברת לרסיבר של Yamaha 5.1. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר לסטרימיניג, השימוש הוא די ביתי: אינטרנט, אופיס (יתכן מצב של ריבוי ק…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ידיד שלי יש לו נייד של אסוס ,ומלבד כניסות USB אין שום כונן אופטי,אני רוצה להתקין לו מערכת הפעלה מחדש ,האם אני חייב כונן חיצוני,או שיש דרך אחרת,הדיסק קשיח של 80 ג'גה ,מחולק לשתי מחיצות ,חשבתי שבאחד מהמחיצות יש גיבוי ,אבל לא מצאתי.מישהו יכול להדריך אותי,או לרשום לי קישור, כי האמת בניידים אין לי שום מושג.בנטבוק מדובר באולטרה נייד עם מעבד intel-atom.N.280 כונן כשיח 80 גיגה+אחד גיגה זיכרון,ובמדבקה רשום EEE pc 1000 h תודה לכם.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה כתבתי לפני כמה זמן שהלך לחברה שלי המטען של הלפטופ והסוללה שלה גם לא מחזיקה הרבה זמן אז במקום להשקיע במטען וסוללה חשבתי לקנות לה את ה WIND. אחותה טסה היום לתאילנד וביקשתי ממנה שאם היא תמצא את ה WIND במחיר של עד 400-450$, אז שתקנה לה. מה את אומרים, כדאי במחיר הזה או להציב רף אחר? כדאי בכלל לקנות מתאילנד? יש דגמים מסוימים של WIND שכדאי לחפש? כל מידע נוסף יתקבל בברכה... ;D
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לשדרג סוף סוף את הסלון, ולקנות HTPC. התקציב הוא באזור 2000-2500 ש"ח. מבחינת מפרט, אין בקשות מיוחדות, פרט לכרטיס וידאו שהוא חובה, ומארז שיתאים לסלון (עדיפות לאחד עם שלט) אין לי כוונה לשחק במשחקים כלל, אלא אך ורק לצורך סרטים והקלטות, כלומר, אפשר להשתמש בכרטיס מסך מובנה עם יציאת HDMI. מבחינת דיסק קשיח, לדעתי בנתיים אני יכול להסתפק בכזה של 500GB. המפרט מתוכנן להריץ סרטים עד 1080P. כמובן ששקט קריטי למחשב, מכיוון שהוא יוצב בסלון כל הזמן... אין צורך במערכת הפעלה, ולא מתוכנן OC. תודה!
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב לנסיעות לצורך גלישה לימודים ומשחקים גודל המסך 14"
-
- 4 תגובות
- 558 צפיות
-
-
[table] [tr] [td][/td][td] [/td][/tr] [tr] [td][/td][td]מפורסם כמבצע למורים, השימוש שלי הוא לסרטים עד 1080P + הורדות מהרשת ,גלישה אינטרנט,עיבוד תמלילים ומשחקים לא רציניים לילדים ? חייב את הפורמטים החדשים של HD כי המחשב מחובר לרסיבר ולטלויזיה ב HDMI (קולנוע ביתי) זהו הפרסום ...... מבצע השקה בלעדי מחשב לביצועי גרפיקה גבוהים במיוחד. מערכת מחשב מוכנה לעבודה כולל מערכת ההפעלה החדשה Windows 7 מבית Microsoft . המחשב היחידי שמגיע מותקן ומוכן לעבודה!!!(אנטי וירוס,תוכנת צריבה,תוכנת צפייה בסרטי HD,תוכנת Open Office ועוד'). מותאם עבור: א. שימושים ביתיים כגון גלישה באינטרנט, אופיס, תוכנות צא’ט, צפיה בסרטים, מוסיקה,צפייה ישירה ועוד. ב. שימושים מתקדמים כמו תוכנות עריכה משחקים ו…
-
- 28 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רציתי להתייעץ בקשר למפרט שנתנו לי עד עכשיו , המחשב לא מיועד למשחקים כבדים בעיקר להורדת שירים וסרטים ושימוש יומיומי רגיל אופיס וכדו' Intel Pentium D 2.66GHz 2X1M Cache 805 Dual Core 533MHz 775 Box CPU Gigabyte GA-945P-S3-RH Intel 945P Motherboard Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Twinmos 512MB DDR-II DDR 667 Memory שניי כרטיסי זכרון כאלה Leadtek PX7300GT TD256Mb PCI-e bulk Video Card Foxconn TLA397SB USB Front True Power 400W FSP Case ה4500 ש"ח אמורים לכלול עוד מסך שאני בהתלבטות איזה לקנות וצורב כנראה LG,מקלדת,עכבר ורמקולים. ואני לא ממש מבינה בזה אז אם חסר משהו תגידו בבקשה.
-
- 2 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי הרבה נסיון עם מחשבים נייחים אבל עם ניידים- נאדה. לחברה שלי יש נייד של ג'יגה בייט ובזמן האחרון הוא מתחמם עד למצב שהוא נכבה. המאוורר עובד כרגיל. כמה מסובך יהיה לפתוח אותו ולנקות מאבק, לראות שהכל תקין וכו'? יש שם משהו מסובך יותר מפירוק של PC רגיל וכדאי לשלוח למעבדה או שלא אמור להיות מסובך מדי? אני מפחד לפתוח אותו ולגרום איזה נזק בגלל חוסר נסיון. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד, לצערי אני פחות מעודכן במחשבים ניידים (מחשבים נייחים קצת יותר מעניינים חח), בכל מקרה, התקציב שלי זה בסביבות ה4K, מה שאני מחפש: * מטרות המחשב? אינטרנט, גיימינג סטנדרטי ועבודה שוטפת * גודל המסך? לא משנה, מה שמשתלם. לא מפריע לי מסך קטן או גדול. * רזולוציית המסך? נורמאלית וסטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד, שוב, סטנדרטי * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני עם חשמל, לא משנה לי בכלל הסוללה האמת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שוב, סטנדרטי, כמו VGA וכו' * Bluetooth? אין צורך, אבל לא אתנגד אם זה מתאים. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, לא צריך יותר או פחות... * כונן אופטי? א…
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח (אשמח למחשבים שיש ב KSP / IVORY). חריגה מינימלית ככל הניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסטודנט - הנדסת בניין כולל שימוש בתוכנות שרטוט, מטלב וכו'... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, windows 10…
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, יש לי כיום מחשב FULL TOWER מהתקופה שהייתי גיימר ואני רוצה משהו קומפקטי אך עם זאת חזק ושקט. אני מחפש מחשב לעריכה בפוטושופ של קבצי RAW גדולים עם שכבות רבות (עם תוכנות נוספות שפועלות ברקע כמו לייטרום ותוכנה דומה וכמובן דפדפנים פתוחים). הציעו לי את המפרט הבא: מארז Fractal Design Node 304 HTPC מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 לוח אם Asus ROG STRIX B360-I GAMING כרטיס מסך Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1050 Windforce OC 2G GV-N1050WF2OC-2GD 2GB GDDR5 זכרון 16GB DDR4 2400MHZ מחיר להכל: 3758 ש"ח. ובנוסף רכיבים שאני מביא מהמחשב הקיים: SSD 850 EVO 250 GB WD BLUE HD 3TB ספק כ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
דבר ראשון כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה בפורום! אתם אנשים טובים (לא מתחנף, מפרגן!!!) אבקש את עזרתכם במציאת מחשב נייד שבעיקרו ישמש אותי ללימודים (מנהל עסקים) אך מעוניין בהרצת משחקים וכדו' שדורשים כרטיס מסך מעולה,זיכרון גבוה ומעבד חזק! מה לדעתכם עדיף? שניהם בעלי כמעט אותו מפרט! אודה לכם אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן.
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש, למשחקים בעיקר. המחיר הוא פחות או יותר .6.2K הוא צריך מפרט מלא שכולל את המחשב וכל הציוד ההיקפי פרט למקלדת. בניתי לו מפרט : http://img223.imageshack.us/img223/3065/49578004nv6.png שיפורים והצעות יתקבלו בברכה. גם אם תוסיפו פאד לעכבר כמו QCK זה יהיה טוב. תודה
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
-
[table][tr][td]אז ככה..החיפוש שלי שלי אחרי מחשב נייד לא הכי מניבים פירות כרגע ( לצערי ) מצאתי מישהו שמוכר מחשב נייד( כמובן יד שנייה) דגם G550 - מסך 15.6 LED , מעבד T4400 , זיכרון 3GB DDR3 1066Mhz , דיסק קשיח GB250 , משקל 2.7 , מ.הפעלה Windows 7 Premium[/r][/t][table][tr][td]מצלמה מובנת + עכבר אופטי 5 לחצנים . נקנה לפני פחות מחצי שנה היה בשימוש רק מספר חודשים ,יש עדיין אחריות , כחדשש! מה אתם אומרים? מה המחיר שהוא אמור למכור את זה? בכוונה אני לא מציין כרגע את המחיר על מנת לראות האם המחיר שהוא נותן הגיוני דרך אגב,מחשב נייד כזה יכול להחזיק פוטושופ ותוכנות גרפיות למיניהן? האם ניתן לשפר את המחשב נייד בביצועים? להוסיף לו דברים ( אני יודע שבעיקרון לא אבל עדין אשמח לתשובה ברורה ) …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מיזמן לא עסקתי כבר בבניית מיפרטים והרבה דברים היתשנו אז אני זקוק לחוות דעת על מיפרט שבניתי בישביל ילד למישחקים בעיקר. אז ככה, היה לו מחשב ישן עם כרטיס חדש יחסית- ATI 4670. עכשיו המחשב הישן כבר גמור וצריך מחשב חדש- כל מה שבקופסא חוץ מהכרטיס מסך. לדעתי הכרטיס הזה אמור לעבוד טוב יחסית בהגדרות בינוניות במיפרט כזה לא? המיפרט שבניתי מצורף: [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא חובה אבל שיהיה קרוב לא איזה 5000 שח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 23 אניצ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?עדכניים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?צור…
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-