עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים כמה שנים קדימה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

2. 1. מה התקציב? עד 6,500 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, תכנות והרצת ניסויים ב vmware 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 22'', עכבר אלחוטי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? עשיתי סקר ושוק ובחרתי כמה דברים (מצורפים בהמשך) 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חייב להיות שקט וקר. גם חשוב לי המראה החיצוני. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? אופצינלי, אני לא פוסל 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? המחשב צריך לשרוד הרבה זמן. הייתי רוצה אופציות טובות לשידוג בלי להחליף את כל המחשב. 9. האם חשוב שקט? עד כמה…

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  3. היי לכולם, אני צריך את ייעוצכם בנוגע ל2 מפרטים שאני בונה לחברה של אמא שלי. אני צריך מפרט אחד לעריכה 2D ועריכת סרטים בתקציב של עד 3500. ואני צריך מפרט נוסף שייעודו משחקים לילד בן 18 עד 3500. אין צורך בציוד הקפי בשניהם, רק "קופסא". אני מעדיף שהמפרטים יהיו מKSP כי משם זה יקנה. הנה מפרט שהכנתי לעריכה: אני מתלבט האם יש צורך בכרטיס המסך או לא וגם אא כן אז איזה לקחת... מעבדי אינטל‏ Price Units Total Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 870 1 870 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total P8H67-M PRO/CSM B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI 650 1 650 זכרונות‏ DDR3 1333Mhz Price Units Total 1x4GB Mushkin 991770 230 2 460 כרטיסי מסך‏ …

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  4. שלום לכולם שאלה קצת פילוסופית שקודמת לרכישת מחשב חדש (נייח או נייד): נאמר שנתונים שני מחשבים, האחד נייח והשני נייד, עם חומרה דומה או זהה. מהם ההבדלים ביניהם מבחינת ביצועים, אמינות, מחיר וכו'? יש היום מחשבי גיימינג עם חומרה היסטרית שדומה מאד למחשבים נייחים. למעט היתרונות ה"ניידים" במחשב נייד שכולל למעשה את כל המערכת (מסך, מקלדת ועכבר, סאונד וכו'), האם יש יתרונות נוספים? תודה מראש

5. שלום, הרכבתי מפרט שמיועד לשימוש כללי וגיימינג בינוני, מיועד לטווח רחוק עם אופציית שדרוג לכרטיס מסך בהמשך. דרוש בנוסף מאוורר למעבד שקט עד כמה שניתן וכונן SSD 500GB. אשמח לקבל הערות והצעות לשיפור, תודה. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 CM8068403358811 - Intel - Intel Core i5-8400 Coffee Lake Six cores CPU - 2.8 GHz - Max Turbo Frequency 4.0 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 9MB cache - 65W TDP - Tray - (Coffee Lake)... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 790/774 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151v2 PRIME-B360M-A - ASUS - 1151 V2 - B360 - 4x DDR4 2666MHz - H…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Leopardo,

שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב מולטימדיה (סרטי FULLHD) ובעל יכולת להריץ משחקים ברזולוציות בינוניות מינוס. אני לא הולך להסתובב איתו יותר מדי אבל מדי פעם ארצה לקחת אותו ממקום למקום. הרכבתי מפרט של Studio15 וStudio14z באתר של דל העולמית. מבחינתי היתרונות של הדל15 הם: מסך גדול, כרטיס מסך חזק יותר, סידירום פנימי. מחיר מאוד נמוך. החסרונות הם תלונות על איכות הבנייה של הסטודיו 15 באתרים שונים והמשקל שלו שאני די בטוח שיהיה יחסית כבד. כמו כן הוא מצויד אך ורק בDDR2. היתרונות של הדל14 הם DDR3 ומשקל נמוך. החסרונות הם מחיר גבוה יחסית, כרטיס מסך מעט חלש יותר וסידירום חיצוני. (כלול במפרט שהרכבתי) שאלה לגבי 2 המחשבים: האם ההבדל בין הT9550/T9600 לבין הP8600 משמעותי ומצדיק את ההבדל הגדול במח…

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  7. Started by ishapach2,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 כולל מסך, לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? PS, משחקים הגדרות גבוהות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 24" 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. טוב אז חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש בלי מסך המחשב למשחקים ויש לו 3000 שח לא יותר תנו לי מפרטים בבקשה ;D תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by J0n1,

שלום. סבא שלי הרס תמחשב שלו ואני צריך מחשב חדש. מה שאני בעצם צריך זה שיריץ XP כדי שהוא יוכל לכבות עם הכפתור בצורה מסודרת. חוץ מזה כלום, המשחקים שלו עולים גם על 98 אני צריך שהוא יהיה כמה שיותר זול... (בלי ציוד הקפי, ואני לא חושב שהוא יעשה OC...) תודה!

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  10. קודם כל הקדמה גיימינג זה צורך משני בלבד יותר חשוב לי יכולת להריץ אינטרנט+ICQ+SKYPE+OFFICE+MEDIAPLAYER וכו' במקביל. האמת שאני לא מתכוון לקנות בסקאי ולא ב- TMSFOX (אלא מחנות מקומית) אני רק מביא מפרט בשביל הקישורים (את הלוח אם של אסוס למשל אני יכול לקנות ב-600 ולא ב-721...) אבל חוצמזה המחירים דומים פחות או יותר, אשמח לחוות דעת על המפרט ולחידוד השאלות שאני מעלה, תודה. מעבדים http://www.skypc.co.il/pl_product~BX80571E6300~3~0.htm ¤414 אינטל E6300 לא מצאתי גרסת TRAY למעבד הזה... קירור למעבד http://www.skypc.co.il/pl_product~10154~18~0.htm ¤ 130arctic cooling 7 pro ראיתי שגרסת אלפיין עולה חצי מזה, אני מתכנן OC מועט-בינוני, האם זה הקירור המתאים לי? לוחות אם http://www.skypc.…

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  11. קיבלתי הצעה לנייד הזה: http://www.tuki.co.il/pl_product~K52FI3370M~49~273.htm במחיר קצת מעל 3000ש"ח השימוש בעיקר כמחשב נוסף בבית עם אופציה לניידות קלה. שימוש עיקרי לעריכת אלבומים דיגיטליים לא ברמה מקצועית ללא שימוש בתוכנות גרפיות כבדות. גלישה וקצת אקסל והכנת מצגות לעבודה. ינוע בין הסלון לחדר השינה ויצא מהבית לזמן קצר מדי פעם. מלבד ההצעה שקיבלתי, יש עוד משהו?

12. Started by eran-,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (שיריץ את כל המשחקים ע…

• 7 תגובות
    • 970 צפיות
  13. האם אפשר לשדרג זיכרון למחשב נייד מ1 גיגה ל1.5? האם ארגיש שיפור בויסטה?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום לכם ושנה טובה לכולם!. רציתי לבקש המלצה למחשב שישמש למשחקים ו OC ללא שום ציוד היקפי כלומר רק מחשב וללא כרטיס מסך יש לי כבר כרגע 8800 GTS 640MB התקציב למחשב הוא עד 8000 שקלים. תודה רבה ושתהיה לכולם שנה טובה ומבורכת.

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  15. Started by נמו789,

המחשב intel® core duo CPU E8400 @ 3.00GHz 2GB RAM 3.00GHz לוח אם BLKDG31PR G31 350GB זיכרון כדאי להתקין ווינדואוס 7 ? למה אומרים שזה מעט את המחשב ומה זה מעט בדיוק(אינטרנט?) ? תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  16. Started by ramkaro,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב, dota 2 , rome total war 2, skyrim, ועוד ועוד, פשוט משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).בעיקר בעתיד אני מתכוון לקנות מסך רחב של 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  17. שלום לכולם! אני קונה מחשב ביום ראשון. המחשב מיועד למשחקים ובנוסף במסגרת המשפחה אנו רוצים להעביר קלטות וידיאו לדיסקים של דיוידי. יש מתנדב\ת לשבור את הראש וליעץ לי למפרט מתאים. פירוט לגבי כל חלק יתקבל בברכה תודה אמיר.

• 7 תגובות
    • 673 צפיות
  18. שלום לכולם.. יש בידי מחשב נייד חדש שרכשתי.. Toshiba a300d כונן קשיח 250 ג'יגה.. הוא מגיע בצורה הזו C: - 120GB E: - 115 אני רוצה לדעת איך ומאיפה אני משנה את הנתונים האלו.. תודה מראש..

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  19. Started by teddy85,

שלום צריך המלצה לנייד מאוד בסיסי בגודל 15 זכרון סטנדרתי (2 אני מאמין) כ.מסך שיוכל להריץ סרטים מידי פעם אני מאמין שכל דבר בסיסי יכול לעשות את זה יציאת וידיאו חובה (זאת הבקשה החריגה היחידה שלי) שיהיה מאוד אמין זמן סוללה סטנדרתי בקיצור מה אני מבלבל לכם את השכל ....... מה המחשב הרגיל שאתם ממליצים ?

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  20. מתכוון לקנות מחשב נייד בשבועיים הקרובים. השימוש עיצוב פנים. תודה מראש לכל העוזרים. יש לציין את התקציב המשוער 3000. אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל ירכב בישראל או בארה"ב * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, ותלת מימד) autocad 2d וגם sketchup * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? כמה שיותר כמובן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל לא חייב. כמובן יותר גדול יותר טוב. * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נד…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +-, עם חריגה של כמה מאות שקלים, במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש יהיה לצורכי עבודה (פיתוח, בדיקות אוטומטיות, בדיקות API). שימושים נוספים הם גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים. לא מדובר במחשב לגיימרים! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי מחשב שקט, אבל זה לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  22. Started by שירן ויצהנדלר,

הי אני מחפשת מחשב ללימודים בתקציב של 2000- 2500 שח. ראיתי מחשב מוחדש במחיר טוב ואני קצת חוששת לקנות אותו בגלל שהוא "מוחדש". אשמח לדעתכם או המלצתכם על משהו אחר. תודה!

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by moshe20,

לא צריך מארז וספק וציוד הקיפי בעקרון רק מעבד לוח אם כ.מסך זכרון ודיסק קשיח.... המחשב מיועד למשחקים בעיקר ו לOC סבבה

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  24. אני מחפש מפרט לHTPC, תקציב 5-6K, שימוש - HD גם ready וגם full. בעצם שלא תהיה לו שום בעיה להריץ בצורה החלקה ביותר שום סרט משום פורמט שאשים לו. משחקים גם אשמח אם אוכל לשחק ברזולוציות גבוהות מאוד בביצועים מיטביים, לכמה שנים הבאות, כאשר סוג המשחקים הוא ספורט ומשחקי תפקידים למיניהם, אבל גם פעולה- מבט ראשון ושלישי... יתחבר למערכת קולנוע ביתית גם כן כך שצריך גם כ.קול עם יציאות מתאימות. אשמח לקבל מפרט מיטבי. גודל הטלויזיה המיועדת למחשב זה הוא 50 אינץ'. מארז שיהיה יפה ושקט. תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי, אני מתעניין לגבי מחשב משחקים שיוכל להתמודד עם משחקים ברזולוציה של 4K ו FPS גבוה. לאחר חיפושים הגעתי למפרט הזה: https://www.wepc.com/builds/best-gaming-pc-under-2000/ האם הוא יריץ משחקי 4K בצורה טובה? האם יש פה בזבוז על חלקים שלא יהיה להם ניצול מלא? ניסיתי להרכיב מפרט דומה פה בארץ והמחיר קפץ מ 7.5 בערך דרך אמאזון (לפני משלוח, מכס, מיסים ושאר רעות חולות) למעל 11 אלף, שזה מעל למה שתכננתי להוציא... אז אני חושב כרגע בכיוון של לקנות כל מיני חלקים מכל מיני מקומות (בארץ או בחו"ל) ולהרכיב את המחשב לבד, או לשלם לחנות רק הרכבה. מה דעתכם על האופציה הזו? מישהו התנסה בזה? כמה יהיה לי קשה לממש אחריות במידת הצורך על חלקים שרכשתי בחו"ל? הדבר היחיד שאני רואה את עצמי …

דיונים חדשים בפורומים