עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yoavbd123,

התקציב הוא 3000~ ש"ח (כנראה שלא מזומן) מטרת המחשב : בעיקר משחקים (כמובן שגם אינטרנט ואופיס) ללא ציוד הקפי. אין דרישות מיוחדות. שיהיה כמה שיותר שקט. הרכבת מחשב במעבדה. ללא מערכת הפעלה. אין חשיבות גדולה לעיצוב ולמארז, אבל אני בכל זאת אעדיף משהו קצת מושקע ויפה אני חושב שאני מעדיף בלי OC (כי אני קצת חושש מזה) אבל אם תשכנעו אותי או תסבירו לי את היתרונות אז אולי אין משחקים ספצייפים כרגע, אבל משחקים חדשים בכללי, ובהגדרות הכי גבוהות שיש. מסך 19' רזולוציה 1280 על 1024 *שהחנות תהיה באזור המרכז. (אני גר ברמת השרון)

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. שלום לכולם, האם למישהו יש מושג אם מחשב STUDIO XPS 16 שנקנה בארהב זכאי לאחריות מלאה בישראל? העסק קצת דחוף כי יש כרגע מבצע (עד מחר בצהריים) על המחשב הזה ב1150$ עם אחריות לשנתיים IN HOME או 1250$ לאחריות לשלוש שנים IN HOME. מישהו יודע האם זו באמת האחריות הדרושה על מנת שתכובד בארץ? תודה מראש, אור

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by t_eliran,

לא מזמן רכשתי מחשב מדגם: HP Pavilion dv5-1179ej המצב הוא כזה, אני חייל וחוזר הביתה לסופ"שים וכשאני חוזר המחשב דלוק 24 שעות בערך, לאחרונה שמתי לב שהמחשב די חם, אפילו אם מניחים את הידיים מעל למקלדת מרגישים את החום. וגם הספק כוח של הכבל רותח מחום. רציתי לדעת אם זה תקין, ואם זה "בריא" למחשב נייד להיות דלוק המון זמן ברצף? כי אני יודע שמחשבים שולחניים הרבה יותר מאווררים ובניידים אז כל החומרה הרבה יותר דחוסה וזה מה שיוצר את החום. אשמח אם תעזרו לי. תודה

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  4. Started by yehudahe,

אני עומד בפני רכישה של מחשב מיני בתקציב 2000 ₪. אני רואה כי בשוק ניתן לקבל אסוס עם מעבד Atom N475 1.83 Ghz או Atom N550 1.5Ghz – מי מהם יעבוד יותר מהר (בשימושים רגילים של אופיס)? בשוק ניתן גם למצוא גם מחשבים של יצרנים אחרים Samsung או Lenovo עם מעבד Atom N270 וכרטיס גרפי של Ion האם שווה לרכוש מעבד כזה חלש?

5. שלום! אשמח להמלצה על נייד לעבודה שוטפת (אינטרנט, OFFICE, סרטים) וכן עיצוב תמונה (פוטושופ ואפשרות בהמשך להוסיף פאד ציור) המחשב צריך ליהיות עם מסך מאט, כי רוב השימוש בו יעשה תחת אור שמש התקציב כאמור הוא עד 3500 ש"ח, רצוי פחות גודל המסך דינאמי- אני מתאר לעצמי שככל שיותר גדול ככה יותר נוח לעבוד עם עיבוד תמונה עוד פרט קטן- רצוי שהמשחב יהיה "חזק" פיזית, הוא מיועד לחייל תודה מראש! עריכה - גודל המסך?- מה שמומלץ לצורך המפורט * משקל רצוי?- אין משמעות, המחשב יכול לשקול גם עשרה קילוגרמים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אין משמעות, יש מטען זמין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI …

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  6. ציוד הקפי רק רמקולים ומסך 17 לא מעוניין ב OC בזמן הקרוב (אם בכלל).

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  7. שלום,אני צריך נייד ללימודים ולמשחקים (קלים) זמן סוללה-רצוי מעל 3 שעות. משקל מועדף-כמה שיותר נמוך,אני מניח שעד 2.5 לא תהיה בעיה. גודל מסך-לא יודע מה יתאים לשימושים,ראיתי מסך 15.4 והוא היה גדול מספיק,ראיתי 17 וזה כבר ענק,לא ראיתי מסכים קטנים יותר. כונן קשייח-לפחות 160 צורב DVD-כן אחריות-כמה שיותר זמן,לא חושב שאני צריך בין לאומית המחשב לא יצא מהארץ ככל הנראה. אין העדפה לחברה מסויימת. חסר משהו? אני כאן תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני צריך מפרט של עד 6000 ש''ח ושלא יהיה כולל בו: מסך , כרטיס קול , מקלדת ועכבר אבל אם אתם יכולים לרשום לי מפרט עם מארז שיש בו הרבה מקומות למאווררים של 120MM וגם 80MM תרשמו כמה המחשב עולה בסה''כ עם המארז ובלי המארז אם אתם יכולים .... אהה ושבמחשב יהיה מעבד של Intel וכרטיס מסך של'GeForce לא AMD או ATI ותסבירו לי גם בדרך למה אנשים שמים שתי כרטיסי מסך על אותו מחשב שמעתי שיש שתי מעבדים אבל כרטיסי מסך לא הבנתי את זה אם מישהו שם שתי כרטיסי מסך במחשב שלו אז הוא צריך ליבה כפולה ?!?!? (דרך אגב ליבה זה ביוס נכון !?!?!?) תודה לכולם אוהב אותכם אחים שלי תעזרו למה אני חייב משהו מטורף........

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום, אני רוצה לקנות את המחשב הנייד הראשון שלי בחרתי שלוש אופציות לרכישה, ואשמח לשמוע מכם חוות דעת או הצעה לאופציה נוספת.. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יהיה מיועד לניידות, כך שישקול כמה שפחות ושהסוללה תחזיק די זמן בנוסף, והכי חשוב לי, שהמסך יהיה נוח לעבודה באופיס תחת השמש, ככל האפשר. איך אפשר לדעת אילו מסכים עם ציפוי מבריק ואילו- לא?? ההתלבטות כרגע היא בין אלו: הדגם הראשון הוא HP Pavilion dv3660ej NG758EA השני LG E310 M.C2B5E 2.16GHz והשלישי Toshiba Satellite U400-218 אני כבר ממש ממש רוצה לקנות..אודה לתשובתכם

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  10. בדגם של דל 6410 תוך כדי בדיקה הוא מגלה שהדגם הקודם 6400 זול משמעותי .וההתלבטות האם ללכת על הדגם החדש או להסתפק בקודם. הצרכים שלו אופיס, אינטרנט, עבודות קלות בפוטושופ, ובכללי ניידות . אני מניח שהדילמה קיימת בכל דגם של חברה אחרת מה הייתם מציעים לרכוש? תודה ושבת שלום

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, אני צריך לקנות לעבודה מחשב/שרת שישמש כמעט אך ורק לביצוע של video encoding בתוכנה תוך שימוש בעיקר ב ffmpeg עם libx264 או libx265 (ללא שימוש ב GPU) התקציב הוא גמיש בין 5K ל 15K ואני מחפש בעיקר cost effectiveness, כלומר - לא הייתי רוצה לשלם 10K במקום 5K בשביל עוד 2FPS, אבל כן עבור 50FPS במקום 20FPS וכו'. מעבר להמלצות ספציפיות אשמח לעצות מה צריך לחפש באופן כללי: למיטב הבנתי, ה bottleneck העיקרי הוא המעבד. בהקשר זה - האם אמור להיות יתרון משמעותי במפרט עם שני מעבדים מרובי ליבות לעומת מעבד בודד? בנוגע לזכרון פנימי - כמה זכרון כדאי שיהיה? או יותר נכון, מעבר לאיזה סף זה כבר לא עוזר? 16GB? 32GB? אשמח להמלצתכם המלומדת למפרט / דגם…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Gorblid,

ערב טוב, אני מתכוננן להזמין מחשב למשחקים ושימוש תוכניות כמו פוטושום, אופיס, visual studio, ראיתי מפרט נחמד באתר וכנראה אני יזמין את המפרט: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 7832 Foxconn TLA397SB USB Front True Power 400W FSP Case 240.00 ¤ 1 240 ¤ 1 8656 LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200.00 ¤ 1 200 ¤ 2 9155 AMD Athlon 64 Bit 3600 Dual Core 65W Socket AM2 Box CPU 899.00 ¤ 1 899 ¤ 3 4982 CPU Cooler for AMD Athlon 64 48.00 ¤ 1 48 ¤ 4 7048 Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 375.00 ¤ 1 375 ¤ 5 6785 Microsoft BV3-00014 Wireless Optical Desktop 1000 260.00 ¤ 1 260 ¤ 6 8926 DFI Infinity NF Ultra II - M2 Socket AM2 …

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  13. אז הינה המחשב שאני הולך לקנות מחר, דעתכם בדחיפות בבקשה והצעות לשיפור יתקבלו בברכה!!! מעבד: Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHz 8Mb BOX קירור למעבד: SunBeam TUNIQ TOWER LED 120MM לוח אם: ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 זיכרון: OCZ 4Gb Kit DDR2 1066MHz PC2-8500 Reaper HPC 5-5-5-18 OCZ2RPR10664GK דיסק קשיח: Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail פלופי: Sony Floppy Drive 1.44 Black מארז: (אני כרגע נמצא בלידמה - קראו את המשך העמוד ועברו גם לעמודים הבאים כדי לעזור לי לבחור מארז, תודה!) Tagan CS-EL Diablo BM ספק כח: Corsair VX Series 550W PSU סכום כולל 6K. (המחיר לא סגו…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. מה נשמע חברים, אחרי שלא מזמן קיבלתי פה מפרט מצויין שענה בדיוק על הדרישות שלי (טפו טפו), הגיע הזמן לקנות מחשב גם לאחותי שהתחילה ללמוד השנה. הדרישות בעקרון לא גבוהות - ישמש ללימודים ובבית (בבית ישמש כמחשב נייד-נייח), אז חשוב שיהיה קל, בטריה שתספיק (בתיאוריה) ליום לימודים שלם, ועם מסך בגודל סביר+ (15"?). מעבר לזה השימוש יהיה מאוד מתון, הרוב המוחלט שימוש משרדי של גלישה באינטרנט וכתיבת מסמכים, פה ושם סרטים/סדרות. מה שכן מאוד חשוב זה שיהיה כונן SSD (מניח שיספיקו 256 ג'יגה). 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש שווה את זה, אז גם חריגה ש…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by MeniAdam,

היי כולם יש לי נייד DELL LATITUDE E5420 . בנוסף יש לי LCD 42" של פנסוניק. ואני לא מצליח לחבר את המחשב למסך הזה בעזרת כבל VGA. עשיתי עדכון BIOS , ואת כל הדרייברים הכי עדכניים. שינתי רזולוציות וrefresh rate.ושום דבר לא עוזר. עם אותו כבל ומסך חיברתי ניידים מכל הדגמים של LATITUDE החל מE6400 E6410 E6220 E6230 ואפילו את E5430 וכולם עובדים ללא בעיה. רק ספציפי עם E5420 יש לי את הבעיה. שיחות עם DELL ויעל פתרונות לא עזרו . אשמח לשמוע אם יש לכם נסיון או כעוון איך אפשר להתקדם לכיוון הפתרון. בתודה מני

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  16. שימוש גיימיניג וכל שאר הדברים הבסיסיים, לא oc. ללא ציוד הקפי, ללא מסך. ללא צורב, וללא כונן. עד 2K. חובה מ-skypc. תפנקו בכ"מ נחמד. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  17. המפרט למשחקים, מיועד למשחקים כבדים וOC בינוני. המפרט מיועד למסך 22" מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤792 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤473 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤310 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE ¤343 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996593 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4870 Toxic 512MB DDR5 PCIe ¤980 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S487512D5T צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤128 כמות:1 http://www.skypc.…

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  18. Started by Slash87,

אני שוקל לקנות מחשב נייד חדש, הגיע אליי הצעה עם המעבד הנ"ל, חיפשתי צ'ארטים לראות איך המעבד ואני לא מוצא עליו כמעט כלום מישהו מכיר אותו ויכול להגיד לי אם הוא חזק מספיק בשבילי? בגדול, אני סטודנט, ככה שהדרישות ממנו לא גבוהות אבל אני רוצה גם להריץ פוטושופ על המחשב, ולא בא לי שפוטושופ יעלה כשאני מסיים את התואר. תודה.

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  19. אורח אלון
    Started by אורח אלון,

מה הולך ?? אז ככה : אני רוצה לקנות מחשב חדש ובזמן האחרון אני בודק כל מיני אופציות למחשב גיימינג מטורף עד 7אלף שקל . עכשיו אחרי הרבה עבודה קשה והשקעה של הרבה אנשים טובים הצלחתי להגיע לשני המפרטים האלה : 1.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=95128 2.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=94988 הייתי שמח לשמוע את הדעות שלכם מה יותר כדאי לקנות ומה עדיף ?

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  20. Started by VGFreak,

כמו המקבוק "12 אבל עדיף חומרתית ומריץ ווינדוז. יש פה למישהו? למה הוא עולה בארה"ב $770 ובארץ 10,000 ש"ח? פעם אחרונה שרכשתי מחשב מחו"ל היה לפני עשר שנים בערך. יש משהו שאני צריך לדעת לפני שאני עושה את זה שוב בקרוב?

21. שלום רב. לחבר יש את המחשב הנ"ל,נדפק הHD וברצוני לרכוש עבורו כונן 2.5 חדש. זהו הכונן הקיים - http://www.computergiants.com/items/one_item.asp?part=80480 האם יש הבדל בחיבור בין EIDE לIDE או שרק מדובר ברוחב פס שונה כמו SATA\SATA2? יש מניעה כלשהיא לרכוש HD בעל RPM גבוה יותר מהקיים? האם ללכת על IDE או EIDE? **עריכה** חוץ מזה רציתי לדעת האם אין איזשהיא אחריות נפרדת על HD בניידים שניתן לממש כמו שיש בנייחים 3-10 שנים או לכל החיים או משהו בסגנון?

• 6 תגובות
    • 841 צפיות
  22. Started by Avivc4,

1. 2500 2. משחקים(די כבדים...לא CRYSIS כמובן לול) וסרטים. 3. בלי שום ציוד היקפי. 4. לא צריך יותר מדי מקום בדיסק הקשיח, 250 זה מספיק...ואם זה ממש חשוב אז 160 גם בסדר. 5. מעדיף מעבד של INTEL וכרטיס מסך של ATI אבל אם זה כזה משנה אז אין לי בעיה. וכרטיס זיכרון אני מעדיף 2 של 1GB. 6. צריך מחשב די שקט עם מארז שישמור אותו קר..ומארז טיפה יפה אם אפשר. 7. לא אכפת לי מערכת הפעלה חוקית או לא חוקית, העיקר שיתקינו לי מערכת הפעלה ואנטי וירוס. 8. אם אפשר להשקיע את הרוב על כרטיס מסך, זה חשוב לי. 10. לא מתוכנן OC. עשיתי לפי איך שביקשתם לבקש מפרט...מקווה שבסדר. :-\ בכ"מ, בלי קשר למפרט אני סתם רוצה לשאול על איזה רמקולים אתם ממליצים לי...אני רוצה רמקולים 5.1, אני אהבתי את הלוגיטק X-…

• 65 תגובות
    • 4.6k צפיות
  23. המחשב מיועד לפיתוח וקומפילציות כבדות, שמצ'פרות (בתקווה) מקביליות. אני אעבוד גם עם אמולטורים, כמו אמולטור לאנדרואיד. די בטוח שאני גם אעבוד בסביבת ווינדוס במקביל (מכונה וירטואלית). חשבתי על המפרט הלא שלם הבא, חסר פה מארז וקירור שאין לי מושג מה לבחור בהם: מעבדי ‏AMD: Phenom II x6 Six Core 1055T Socket AM3 2.8Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10270 לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE 890GPA-UD3H AM3, 890GX, DDR3 1333, ATI HD4290, HDMI, HD Audio http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10016 זכרונות: DDR III 1333Mhz 1x4GB Patriot Signature http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10232 זכרונות: DDR III 1333Mhz 1x4GB Patriot Signature http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10232 דיסקים קש…

24. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של 4000 שקל בלי כרטיס מסך, בלי מסך וסלי ציוד נלוה כגון: מקלדת, עכבר (בקשר לעכבר עם תוכלו להציע לי משהו טוב למשחקים לא אלחוטי בערך ב250 שקל ככה אני אודה לכם מאוד) ,רמקולים,מסך. אני גם רוצה שהמחשב הזה יהיה די חדיש כלמר שבעוד שנתיים בערך או יותר אני אוכל לשים את הטכנולוגייה שהיה בעוד שנתיים... אולי זה בלתי אפשר אבל שאני אוכל להגדיל זכרון או מעבד CUAD שעכשיו הם עולים איזה 6000 שקל בעתיד הם ירדו אני מאמין ואלי אני אוכל לשדרג... OK בקשר לכרטיס מסך יש לי בנתיים GEFORCE 7600GT 256MB, אני מעדיף לחכות שירדו המחירים ולקנות כרטיס משהו טוב... יש בעיה עם האבק זה נכנס תוך כמה חודשים לתוך המאווררים וזה גם למאוורר של המעבד וזה מעלה את הטמפרטורה של המעבד וה…

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  25. Started by eranneb,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח הביתי שיוצא לגמלאות. המחשב ישמש אותנו (ההורים) וגם למשחקים לילדים הקטנים. תכונות שחשובות לנו - שימושים עיקריים - אינטרנט, תוכנות אופיס, סרטים ומשחקים לא כבדים לנו ולילדים המחשב צריך להיות עם מסך של 15.6 אינץ המשקל לא משנה כי הוא לא ייצא מהבית מחשב די חזק (מעבד i5 ?!?) לא מתכוון להתעסק אחרי הקנייה בשדרוגים והרחבות למיניהם כונן אופטי + צורב מצלמת אינטרנט חיבור WIFI מספר חיבורי UDB נפח זכרון של לפחות 750G (כל התמונות והסרטונים של הילדים) מערכת הפעלה כלולה תקציב עד 4,000 ש"ח התחלתי להתכוונן על DELL או ASUS אבל בכל דגם שמצאתי יש עוד תת דגם שמתחיל למשל ב- RD או ב- SX כך שלא הצלחתי להגיע לדגם ספציפיים !!! להלן דגמים שקיבלת…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.