ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
אני קונה בקרוב מחשב נייד חדש ואני לא יודע אם כדאי לי לקנות מעבד i5 הטוב ביותר ביותר או i7 הבסיסי ביותר. אני נוטה יותר לכיוון הi7 כי אני חושב שעדיף להשקיע בטכנולוגיה מאשר בגיגה-הרץ כי זה עדיף במחשבה לטווח הרחוק. מצד שני הi5 צורך פחות חשמל, משמע יותר זמן סוללה. מה דעתכם? עוד שאלה, אם אני קונה מחשב נייד של HP בארצות הברית האחריות תקפה גם בארץ? ואם כן אז זה כולל גם שירות איסוף מהבית וכד'?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הDell N3010 היפה שלי כבר לא כל כך צעיר ואני כבר נוטה להחליף אותו במשהו יותר חדש (אני מתעסק הרבה בגרפיקה ובלמידת מכונה ולכן צריך משהו עם ביצועים נחמדים). לפני שאני הולך להוציא אבל סכומים מכובדים על מחשב חדש, חשבתי אולי אם אני יוסיף לו זיכרון ההבדל יהיה משמעותי מספיק כדי להחזיק אותו עוד איזה חצי שנה - שנה. המפרט הנוכחי הוא: i5-430M (Arrandale) 2*2GB DDR3 667MHz Radeon HD5400 סלוט אחד של 2GB הוא פנימי ולכן אני ישאיר אותו, מה שאני חושב לעשות זה להחליף את ה2GB השני ב8GB. (ההבדל הוא בעצם של 6GB ולא 4 כמו שרשום בכותרת) לפי ניסיון שלכם, כמה הבדל זה אמור לעשות? אם לא כתבתי משהו חשוב מהמפרט תגידו ואני יוסיף. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה המחשב הולך לילדה בת 6 לא למשחקים כבדים .. אבל שיהיה כ. מסך סביר .. לא מתוכנן OC !! מחפש חנות אחת מהצפון - ksp, tms, noacomp רוצה לעשות את הקניה מחנות אחת שיש בה הכל .. כי באתר של tms אין מדפסות .. באמת אין שם מדפסות ? צריך מסך 17' LCD מדפסת סבירה ... רמקולים סט עכבר + מקלדת הארד דיסק - 160 גיגה יספיק צורב DVD ואמממ בקשה קצת קשה אבל לא חייב מקס' אפשר להוריד את החלק הזה שמפריע .. מארז .. שיהיה ברוחב 20-23 ס"מ אבל שיהיה עם סרקולציית אוויר טובה והכל .. הנה שרטוט בערך איך זה נראה למי שלא הבין ובצד ימין זה המקום למארז .. אפשר להוריד את החלק .. אז לא חייב מארז ברוחב 20-23 ----------------------------- | | | | --------------------…
-
- 6 תגובות
- 605 צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני מחפש לקנות מחשב חדש.. רק מחשב לא כולל מסך וציוד היקפי השימוש העיקרי הוא משחקים, סרטים, עבודה משרדית דברים כאלה.. לא OC וכל הקקה הזה, אבל מה שכן חשוב שיהיה 2GB זיכרון ומעלה התקציב הוא כ-3.5-4K יכול להתגמש קצת, אבל לא נראה לי שיש תצורך. בסופו של דבר סביר להניח שאני יקנה אותו אצל אייבורי אז אין מה לתת חנויות אחרות.. תודה מראש לכל העוזרים :]
-
- 9 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימלי? 5500-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשרי לחסוך כמה שניתן אבל לא על חשבון ביצועים וגרפיקה (מסך איכותי וכרטיס מסך עם יחס עלות תועלת גבוה) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעוד כ500 ש"ח אבל בעדיפות שלא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? HD, משחקים, מוזיקה, תוכנות qaurtus, microvision 4 ,C++/C , visual c, VHDL א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)., תדיר ופרנסה בקרוב בעז"ה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים בעיקר, אינטרנט ושיתוף קבצים וסרטים. מעוניין לבצע OC כשהמחשב לא יהיה חזק מספיק למשחקים ועבודה שוטפת. למרות שהמחשב מיועד למשחקים אני מעוניין בכרטיס מסך זול יחסית כדי לשדרג עוד כשנתיים לכרטיס מסך תומך DX10. להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box לוח אם GA-965P-DS3 כ. מסך 7600gs sonic (לדעתי הוא עדיף על ה7600gt במחיר שלו - 585 ש"ח, שיחזיק למשך שנתיים עד הכרטיס שיתמוך בDX10) זכרון - משהו איכותי של Dual Channel 667mhz 1G הארד דיסק - 250GB 8mb/16mb cache רצוי שקט אך מהיר. לא מעוניין בRAID. ספק - שיאפשר עבודה יציבה גם בOC, אפשר לשלב בין מארז לספק למרות שאין לי צורך במארז! מעדיף 450W ומעלה צורב - אם ישאר מספיק כסף, שיהיה צורב איכותי (לא חייב המה…
-
- 10 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לרכוש מחשב dell vostro 3578 מפרט i5 . אשמח לקבל את דעתם על החנות rsm ואם יש לכם המלצות על חנויות מחשבים נוספות אשמח לשמוע פרט לאייבורי וksp שאין את הדגם תודה הילה
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי קבלתי הצעה למחשב סמסונג האם המפרט הנ"ל מספיק לשימוש של אינטרנט ,אופיס וסרטים 720P ? ואם 2000 ש"ח הוא מחיר טוב? מחשב סמסונג 270E5E מסך 15.6 מעבד i3 3110M זכרון - 4GB HDD -500GB צורב ווינדוס 8 משקל 2.2 ק"ג ואחריות ל 3 שנים במעבדות IBM
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח (כולל מסך מחשב) אפשר לחרוג ב 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אקסל/וורד, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מחשב 23 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא היברידי לא הארלי דיווידסון. רגיל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום שלום קונה מחר הצעות, המלצות, הערות? מה לגבי לרדת ל MAX ORB ? מתכנן אוברקלוקינג למעבד וOC קטן למסך זכרונות אחרים? Geil 2GB DualKit DDR2-800Mhz Value GD22G800K 525 לדוגמא? מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 946 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים ANTEC SONATA III 500W SONATA3 ¤ 801 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 451 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 1 כרטיסי מסך Sapphire Radeon HD2900Pro 512MB DDR3 Vivo HDMI DualDVI PCI-E Ret ¤ 1621 1 5142 סך הכל תודה רבה לכולם
-
- 2 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לרכוש בארה"ב מחשב נייד בחודש הבא. ברמת העקרון מה שחשוב לי במחשב הוא: 1. רמת אמינות גבוהה 2. תקציב של עד 1200$ (חריגות קלות יתקבלו בהבנה ...) 3. יכולת לחבר אותו לטלויזיה ולראות סרט ב HD בצורה איכותית 4. אם יש אחריות בינלאומית אז בכלל החיים דבש. 5. קל ככל האפשר לאחר שגלשתי קצת ב newegg הבנתי שאני צריך לשאול את השאלות הבאות: איזה כרטיס מסך יספק אותי? (ראיתי שיש nvidia 8XXX או nvidia 9xxx ראיתי שיש גם intel GMA 4500MHD ) כמה זכרון אני צריך? איזה מעבדים יספקו אותי? (אני מעדיף של אינטל) אם יש המלצות למחשבים או לינקים אני מאוד מאוד אשמח. תודה, ושבוע טוב, רועי.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה למחשב נייד שישמש בכיתה לכתיבה . דרישות בעיקר אופיס וזמן סוללה ארוך ככל שניתן עם ניידות. התקציב - עדיף נמוך ככל שניתן בלי להתפשר יותר מדי עם הדרישות * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? ממגבלת הגודל 13-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפי נסיוני עדיף מאט, פחות השתקפויות ניאונים וחלונות במסך. * רזולוציית המסך? מה שמקובל, לא על זה תיפול הקניה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא יודע מה מקובל, הכי נייד שאפשר במגבלות התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, ככל האפשר. 5-6 שעות - יום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , HDMI רצוי לחיבור לטלויזיה בשביל הכיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD סביר 500G…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם רמקולים קטנים בנוסף למחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות שיגיע עם מערכת הפעלה, ויגיע מורכב.. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 7 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך למצוא מחשב בעל המאפיינים הבאים בתקציב של 9000 +/- גודל מסך 14 מעבד דותן 740/750 זכרון 1GB DDR2 כרטיס מסך X600 דיסק קשיח 40-80 כונן DVD אפשר למצוא משהו כזה בתקציב של 9000?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר למטרות תכנות, יצירת מסמכים ודברים שסטודנט צריך לעשות עם מחשב ולא להריץ משחקים כבדים וכד'... אני מתלבט אם לקנות מחשב יד שנייה וכך לקנות מעבד חזק יותר ועוד כמה דברים שאם אני קונה חדש בוודאי יעבור את ה-5000... אני דיי מוגבל בתקציב הזה ואני חדש לעניייני המחשבים הניידים.. אם כן מומלץ לקנות יד שנייה אז מה חשוב לבדוק? ואם לא מה חשוב שיהיה באחד חדש... תודה רבה מראש לכל מי שיענה.. רפי
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לא ידעתי איפה לפרסם את השאלה, אבל מכיוון שזה קשור למחשב נייד חשבתי שאולי זה מקום ראוי אני שוקל לקנות צורב נייד למחשב נטבוק. אני מכיר מנסיון שרוב הכוננים בשוק הם כוננים "רגילים", כונים בעלי מגש נפתח - עליו מניחים את הדיסק וסוגרים פנימה ישנם כוננים מיוחדים הנקראים "Slot load", כאשר הכוונה היא שאין מגש והדיסק נטען דרך חריץ (סלוט) בדופן הכונן (בדומה לרדיו ברכב) היתרון של כונן כזה מבחינתי הוא שהוא פחות פגיע מכונן רגיל כי אין לו חלקים שיוצאים החוצה ויכולים להשבר. האם משהו מכיר מנסיון או מידע - תקלות שיש לכוננים מהסוג הזה? חוות דעת תתקבל בשמחה!
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? המירבי 7,500 אלף שקל, מעדיף באזור ה6 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס (כולל אקסלים גדולים), אדובי (לא D3 או עריכת סרטים כבדים), visio, תיכנות, עריכת סרטים קלה (בסגנון יוטיוב חיתוך פיצול וכדו' לא אפקטים וכדו'), כרום כבד, bluestack, גיימינג קל (כדוגמת Command & Conquer: Generals). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא מדובר בצורך ק…
-
- 29 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אשמח אם משהו יפנה אותי למקום המתאים באתר של לנובו לא מצאתי כלום... אולי יש כלי שיכול בדוק את תאימות החומרה לחלונות 7? תודה
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
כאמור - התקציב הוא 2500-3000, עדיפות לחיסכון אך אפשרות לחריגה קלה במקרה הצורך. מחשב מיועד לקריאת מאמרים, SPSS, שמיעת מוזיקה + צפיה בסרטים בסטרימינג מדי פעם. גודל מסך - הייתי רוצה לשמוע על אפשרויות למסך 15' ולמסך 13.5'. משקל - לא קריטי שיהיה נמוך באופן יוצא מן הכלל, אבל יצויין שהמחשב צריך להיות עמיד לטלטולים לנשיאה בתיק. לא נדרש זמן סוללה ארוך, המחשב לרוב יהיה בקרבת שקעים. יש צורך בכונן DVD, אין צורך ביציאות מיוחדות או בלוטות'. העדפה לחברה - הומלץ לי על DELL ע"ר מדיניות שירות נוחה (בעיקר למשתמשים שלא בקיאים במחשבים), אבל אשמח לשמוע חוות דעת של חברה' פה. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שלום, אני מעצב גרפי, עובד עם אדובי, בעיקר עם אילוס' ופוטושופ, גם עם אפטר.. אני מחפש מחשב נייח, התקציב הוא בין 3K ל-4K. צריך כרטיס מסך טוב, מעבד חזק, זכרון ראם גבוה לפחות 16.. מה האפשרויות שלי? על מה כדאי להסתכל? איזה חנויות? תודה
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
החלטתי על מחשב רק עוד התלבטות אחת קטנה לגבי הספק אני רציתי Cooler Master 550W Real Power Pro והמליצו בחנות לקחת SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 המוכר אמר שאין הבדל וסי סוניק יותר אמינים ואין משמעות ל50W מה אתם אומרים הסי סוניק זול ב100 שקל בערך זה שאר המפרט אמרו לי בחנות שאין הבדל בניהם Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + OCZ Vendetta , יחידות 1 ¤899 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1125 Connect3D Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤1360 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1262 Western Digital 640GB 7200RPM 16MB SATAII WD6400AAKS, יחידות 1 ¤385 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1405 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SA…
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
היי , אני צריך גם עזרה בבחירת נייד..אני מתחיל ללמוד באוקטובר (מערכות מידע) אני רוצה להביא נייד 14-15 אינץ'.. לא צריך אותו למשחקים כבדים... גלישה באינטרנט וסרטים פה ושם.. אני אקנה אותו מארה"ב מ BESTBUY .בגדול מה שחשוב לי שהסוללה שלו תחזיק מעמד ושהאחריות שלו תתפוס בארץ. מבחינת תקציב עד 600-700+-$. לא מבין כ"כ במפרטים שלהם ככה שלא יודע מה לבחור.. זה העמוד של הלפטופים בבסטביי: http://www.bestbuy.com/site/Computers-PCs/Laptop-Computers/abcat0502000.c?id=abcat0502000 על איזה דגם אתם ממליצים? תודה!!!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח מאוד אם אחד מבוני המפרטים בפורום יבנה לי מפרט למחשב עם תקציב של 4000 שקל. המחשב מיועד למשחקים בשביל האחים הקטנים שלי (5.5 ו 13), שאמנם משחקים משחקים ממש לא כבדים, אבל אני מעדיף שכרטיס המסך יהיה כמה שיותר טוב בהתחשב בתקציב. צריך ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, ורמקולים - לא צריך ATP3 או משהו כזה... גם רמקולים ב 40 שקל יספיקו), אבל בלי מסך. כמובן גם שיהיה ג'יגה זיכרון, צורב DVD והרדיסק עם קיבולת בינונית (160, אולי האחים שלי לא ישתמשו בזה, אבל אני כן ;D). ד"א, רציתי לשאול - האם המפרט המוצע במפרטים המומלצים (הראשון) שנראה כאילו עונה על הצרכים, באמת עדכני והכי טוב שאפשר להכניס בתקציב? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
-
-
שלום, אני מעצב גראפי שנכנס עכשיו חזק לעריכת וידאו. מה אני צריך מבחינת מפרט מחשב? האם יש מערכת מחשב מומלצת? (בבקשה לא מק - אני בתחום האינטרנט) האם יש ציוד עריכה נוסף שאני צריך להכיר? תודה אביב
-
- 0 תגובות
- 533 צפיות
-
-
יש אפשרות במסך מגע במחשב נייד לגלול, לדוגמא בדפדפנים, גם כשאין אופציית גלילה מובנית על המסך מגע עצמו? (הכוונה שלי אם יש קונפיגורציה שאפשר לכוון שלמשל לחיצה על CTRL וירידה עם הסמן במסך מגע תגרום לגלילה מטה) תודה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-