ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , אני אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב את תחביב הפנאי הבא שלי: 1.מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- SKYRIM,NBA2K12,RAGE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אשמח גם להצעות על מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, קיבלתי את שתי ההצעות הבאות: הצעה 1 הצעה 2 האם תוכלו לתת חוות דעת מי מהן עדיפה? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
System Information Operating system: Windows 7 Ultimate 64-Bit System memory: 6 GB CPU: Intel® E4800 @ 3.00 GHz Sound system: : SigmaTel Audio VGA Information Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail מסך מחשב Samsung 2233BW LCD ( רזולוציה מקסימלית 1680x1050 ) לא זוכר בדיוק איזה לוח אם יש לי נראה לי P43 יש לי 4000שח לבזבז איפה אתם מעדיפים שאשדרג? חשבתי ללכת על ה HD5970 אבל מפחד שהמעבד יעשה לי צוואר בקבוק ? מה ספק כוח הרצוי לכ.מסך הזה ? תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום איזה גירסה עדיפה להתקנה של וינדוס 7 על המחשב הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7761 64 ביט או 32? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול לשלוח לי אתר שיש בו משלוח לארץ?האם כדאי CELVO מאשר מחשב בארץ?למה באתר שלהם אני לא רואה ישראל?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני לומד הנדסת חשמל ומדעי המחשב, לא כל כך בטוח באילו תוכנות נשתמש בהמשך הדרך, אבל הרעיון של הצרכים שלי בטח ברור (מאטלב, פייטון, מערכות הפעלה וירטואליות וכו') אני מחפש לקנות מחשב נייד, כשהכיוון הכללי והאידיאלי (אם כי חורג מהתקציב) הוא: מסך 13", SSD 128GB, קילו וחצי, רזולוציה גבוהה. פנטזיה נחמדה, אבל בתקציב של כ-3000 שקלים אני נאלץ להתפשר על מס' מאפיינים כמו הרזולוציה והדיסק. לאחר חיפושים בפורום, ראיתי שלשימושים שלי תמיד ממליצים מעבד I5 עם סיומת M, היות והוא חזק יותר מ-U החסכוניים. הנייח שלי רץ עם מעבד core 2 duo E6300 @ 2.80GHz והוא מעל ומעבר לצרכים שלי ממה שאני רואה. אני מבין שמעבד שולחני לרוב יהיה חזק יותר מהמקביל שלו בניידים. אבל - במבחני השוואה של אתר http://www…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי אז לאחר שעברתי על כמה דגמים ובחנויות השונות החלטתי ללכת על מסך 15 אינץ' מכיוון שזה יהיה המחשב היחידי בבית ולא ניראלי שיהיה נוח לעבוד עם 14 בתור מחשב ראשי. מה גם שהבנתי שמחשב נייד בזמן השיעור לא כזה פרקטי בתואר אותו אלמד. מטרת המחשב תהיה ללימודים לאינטרנט ועבודות משרדיות. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות ואינטרנט * גודל המסך? 15 אינץ', עדיף מסך שיהיה נוח ללמוד איתו בבית. * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר גבוה לא? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יודע עד כמה זה רלבנטי בגודל הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שאפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ניראלי שיהיה הכי טוב ללכת על שילוב של …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב. בניתי מפרט קטן למחשב גיימינג. רציתי רק שתמליצו לי על לוח אם טוב שיתמוך בזכרונות, על מארז טוב שישמור על כמה שיותר שקט ועל מאוורר ומערכת קירור טובה. ובכללי חוות דעת על המפרט. התקציב כאן לא כ''כ קריטי אבל אשמח אולי להצעות שיפור או ייעול והוספה. דבר נוסף,המסך קצת יקר אז אני מאמין שאולי בפחות אפשר להשיג משהו גם ברמה טובה. מקסימום 24 אינץ' אבל אפילו 22 יהיה מעולה. אשמח להצעות. רק קחו בחשבון שאני מזמין חלק מהחלקים באמזון ואת המסך בטוח אני מזמין משם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף כולל מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב. בממש קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שייצא בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלומות, אני לפני קניית מחשב. כנראה אני רוצה ללכת על HP, אבל לא שאלתי אם הם אמינים? האם החלקים עצמם אמינים? והאם השירות שלהם אמין? לאחרונה נתקלתי בהמון סיפורים בעודי עושה מחקרים וסקרים לגבי האמינות והאיכות של המוצרים שלהם וגיליתי סיפורים מזעזעים לגבי האחריות שלהם. מה אתם חושבים על HP? האם בטוח לקנות מהם מחשב נייד? מצאתי לא אחד ולא שני סיפורים על זה שלא כדאי להתקרב לניידים של HP. אז באתי לשאול דעות של מומחים. מה אתם אומרים?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה המחשב שאני הולך לקנות: AMD 4500+ ASUS M3A78-EM (AMD 780G) HDMI - mATX 2X 1GB samsung 800mhz ddr2 ספק 420W של TT מארז של TT HD 320GB של WD צורב LG המחשב הוא בעיקר לאנטרנט, עבודות משרדיות, וקצת סרטים ומשחקים. השאלה שלי היא איך הביצועים של הכ. מסך שעל לוח האם ? והאם הוא משתמש בזכרון RAM שעל הלוח אם ? אם כן, לא כדאי לקחת 4 ג'יגה כדי לשפר את הביצועים ? ועוד שאלה, אני משאיר את האופציה לקנות כ. מסך בהמשך אם אני לא אהיה מרוצה מזה שעל הלוח. האם ספק 420W יספיק או שאני אקנה מעכשיו 470W ?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד עד 1500 ש"ח לאופיס (וורד) וגלישה באינטרנט. חשוב שיהיה קטן וקל, אבל עם מקלדת נוחה לכתיבה (הייעוד העיקרי של המחשב הוא כתיבה..), ושתהיה לו סוללה חזקה. איך ה-eee? איזה עוד ניידים יש בסגנון שלו? תודה, גיא
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב כבר כמה שנים שפועל לא רע אבל מתחיל לעשות בעיות עם משחקים חדשים. המפרט של המחשב הנוכחי: מעבד: E8400 קירור מעבד: Scythe MUGEN 3 כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 560 Ti זכרונות: 4GB מארז: CM 690 + 5 Fans ספק: Thermaltake Toughpower 600W לוח אם: P35-DS3L דיסק קשיח: יושן כלשהו עכשיו לפני שתקטלו אותי עם המפרט הישן שלי אני מודע לזה שאני אצטרך להחליף את רובו. בכל זאת אני מנסה לחסוך בהוצאה. אני מקווה שאת הפרטים הבאים יהיה אפשר להשאיר: מארז, מאווררים, קירור מעבד, ספק. לגבי הכרטיס מסך אם אין משהו שאפשר לקנות ב400 שקל בערך עם הבדל משמעותי אני מעדיף לחכות עם הקנייה כי בינתיים הוא עושה רושם שהוא מחזיק. הראייה היא שאם אני אחכה קצת עם שדרוג הכרטיס אני אוכל לקנות בעתיד הלא מ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פורסם במקביל בפורום תמיכה טכנית (מקווה שזה תקין) [TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: White] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]מדובר במחשב נייד של Toshiba, סדרת Satellite. המחשב בן כ5 שנים.התופעה - לאחר זמן עבודה בוינדוס של 10-15 דק', המחשב נכבה לגמרי. המחשב עובד על חשמל בלבד (ללא סוללה מחוברת) רוב הסיכויים שהמסקנה תהיה לצבוע לכחול ולזרוק לים, אך אני בודק אולי יש דברים שלא ניסיתי / כיוון שונה שלא חשבתי עליו. דברים שנוסו עד כה: * בדיקת HD. * בדיקת זכרונות, החלפת זכרונות. * עדכון BIOS. * החלפת משחה תרמית על המעבד ועל הכרטיס הגרפי. * בדיקת תקינות המאוורר וניקוי בלחץ אוו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יום טוב =] הודעה ראשונה בפורום, תהיו נחמדים: אני סטודנט למדעי המחשב וניהול באוני' ת"א, אני גר עם ההורים ויש לי מחשב נייח בחדר (3200+ AMD עם 1ג'יגה זכרון) ניסיתי לחודשיים ויסטה וחזרתי בי.. אותה אני אתקין על מחשב חדש יותר. בנוסף יש לי מחשב נייד DELL C620 או משהו כזה, מחשב שאבא קנה REFURNISHED באיזה 400 דולר, המחשב הוא 1.7 עם 512 זכרון. עכשיו החלטתי שאני רוכש מחשב חדש, ומאז אני מתלבט האם להשקיע כרגע את כספי בנייד חדש או בנייח חדש אם אני קונה נייד, אני שוקל ללכת על הדגם המצורף (LENOVO T60) מכיוון שחשוב לי הניידות (משקל קל) מכיון שאני מסתובב הרבה עם הנייד. מצד שני, הניידים לא יתנו לי שום חידוש בתחום המשחקים (במחשב הנייח יש לי 6600GT), אך בכל מקרה אם לקנות מחשב נייח אני אחכה מס…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה מחשב חדש והוא לא מתפשר ברכיבים, הוא רוצה את המחשב עם הרכיבים הכי טובים שאפשר לקחת בתקציב שלו, הוא אומר שאפשר לעלות טיפה מעל ה-7,000 אבל לא בסכומים גדולים. הוא צריך רמקולים (הוא כנראה לוקח את ה-ATP3) אבל הוא יישאר עם הכ.קול המובנה שיש בלוח, כמו כן הוא צריך מקלדת עכבר וכמובן - מסך. עכשיו, הוא גם רוצה כ.מסך Ati Radeon 9800Pro. על איזה מפרטים אתם ממליצים? (תנו גם של אינטל וגם של AMD ותתנו הערות אם אפשר) תודה רבה מראש ;D
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח - ומעדיפה לחסוך אם יש אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיפה שקט אם יש לזה משמעות במחשב ניידו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביב 2 ק"ג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום צריך עזרה בקניית מחשב חדש, פעם ראשונה של נייד. אני מתחיל ללמוד הנדסת בניין המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח כך שהוא צריך להיות חזק *תקציב - עד 5000 שקל , יש אפשרות לקנייה באילת * מטרות המחשב? מחשב ללימודי הנדסת בניין, טיפה עריכה גראפית ( פוטושופ, premier) וקצת למשחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 14 אינץ * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה ל5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא. לא מבקש מפרט. מציג לכם אחד כזה ! של אפל, אלא מה ? אז להבא, לפני שתתעקשו על נייד באלף שקל, שחררו קצת, תזרמו ..... 😊 https://www.geektime.co.il/apple-mac-pro-ultimate-specs/ כן, פרופורציות .....
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני איש קבע ובקרוב אני עובר לשרת בחור כלשהו בדרום הארץ, כדי להעסיק את עצמי ולהישאר מעודכן גם אני מחפש לקנות מחשב נייד. בתאכלס אני יכול להרשות לעצמי מחשב גם ב-10 אלף אבל הכל פה זה עניין של עלות מול תועלת ולכן אני מתלבט מאוד בין כמה מאפיינים וכמה דגמים אשר הציעו לי חברים מביני עניין. מבחינת השימושים שלי זה בעיקר צפייה בסרטים(HD), שמיעת מוזיקה, וגלישה באינטרנט - בצורה מסיבית אבל - 10-15 לשוניות גלישה פתוחות בבת אחת. ורצוי שהמחשב עדיין יסחוב עוד שנתיים. מבחינת ניידות אני מגיע וחוזר מהיחידה עם רכב ובתוך היחידה כמעט ואין לזה השפעה, לדעתי גם חיבור לחשמל יהיה לי לרוב. אני חשבתי ללכת על הנתונים הבאים: * גודל המסך? נדמה לי כדאי 15.4-15.6 ומעלה בשביל חוויות הצפיה בסרטים. * …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה. קליטת האלחוט היא די טובה אבל במצבים מסויימים אני שם לב שאין לי קליטה או שיש לי קליטה נמוכה. שאלתי היא .. 1. האם יש אפשרות לקנות מגבר לכרטיס הרשת ? ( אני ידוע שיש אפשרות להגביר את עוצמת הגל של הראוטר .. אבל לא את זה אני מחפש מאחר ולא תמיד יש לי גישה לראוטר ( למחשב כשאני משתמש באותו מחשב נייד במסגרת עבודתי ) ) האם אפשרות לחבר כרטיס רשת נוסף ( כמו למשל בחיבור USB ) שיקלוט טוב יותר את האות מהראוטר ?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?27" 1920*1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?GTA IV COD BO * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי טוב שאפשר להשיג בתקציב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. ה…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 15,000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3,000 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ערכית וידאו כבדה, עבודות גרפיות כבדות וגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, שימוש תדיר בפרמייר, אפטר אפקטס, אילוסטרייטור ופוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטמן ארקהאם נייט, רוקט ליג, פר קריי 4, קול אוף דיוטיו בלק אופס 3, gta v, פולאווט 4. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז לפני שנים רבות קניתי מחשב מרכיבים עיקריים: +amd batron 2500 2X kingston 256mb 400 mhz motherboard abit nf7 series הכרטיס מסך על הפנים ככה שחבל אפילו לציין אותו. עכשיו השאלה היא אם בכלל כדי קצת לשדרג אותו?? אם כן תנו הצעות! מן הסתם כרטיס מסך פה זה חובה. אם אפשר אל תתפרעו יותר מדי עם המחירים... משהו עממי שיכול להריץ לי משחקים בכיף תודה! ד"א- מה דעתכם על מומבסה? (הבחור שהולך פה!)
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לקבל הצעה למפרט למחשב משרדי בתקציב עד 3000 שח (התקציב לא מוגבל). חשוב שהמחשב יהיה ממש חזק וממש שקט! השימוש העיקרי הוא אינטרנט ואופיס. מבקש לבנות מפרט על 4 G זיכרון לפחות. תודה, נמרוד.[br]פורסם בתאריך: 12.03.2011 בשעה 15:53:46 הי ,זה מפרט שאני בניתי - אשמח להתייחסויות: AMD Phenom 2 X6 1055T 2.8Ghz 125W6Core AM3 Box, יחידות 1 ₪957 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1823 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte GA-880GM-D2H AMD880G CHIPSET, יחידות 1 ₪348 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2346 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחיד…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-