ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבד! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis , assassin's creed, COD... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת+עכבר (עדיף אלחוטי אך לא חובה) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…
-
- 25 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים ברשותי קונרו 6300 שאיתי מ2006 משמש אותי בתור מחשב אולפני/ויז'ואל סטודיו/פוטושופ, כרגע בעל 2 ג'יגה דידיאר 2, ומיותר לציין שמבחינת ביצועים הוא עובד בצורה מספקת+ אני נתקל לעיתים בבעיות בוט/ציפצופים, שבד"כ נפתרות על ידי הוצאת והחזרת הזיכרון, אך נראה לי שאחרי 8 שנים הלוח במצב גסיסה מתקדם, ופשוט הרגשה כללית שהוא עייף חשבתי להחליף ללוח שתומך גם בDDR3, ולהשאר עם הזכרון הנוכחי ובעתיד אחליף לDDR3, ראיתי לוח של GB ב419, השאלה שלי היא עקרונית, האם לדעתכם זה מהלך חכם או בזבוז כסף? בנוסף, גם אם במידה ואשדרג בעתיד למשהו חדש יותר, המחשב הזה ישרת את הוריי, אז זו הסיבה שנראה לי שלהחיות אותו בכל מקרה ישרת אותי נאמנות תודה רבה לכולם!!
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, קניתי לפני 3 שבועות מחשב Asus Zenbook UX301LA. כבר בתחילת השימוש שמתי לב, שלאחר כמה דקות מפתיחת המחשב (או לפעמים מיד עם פתיחת המחשב) הוא מתחיל להרעיש והוא לא מפסיק עם הרעש. בנוסף שמתי לב לתופעה מוזרה, המחשב כביכול מנצל 100% מהמעבד שלו בלי סיבה כיכול, להלן תמונות: http://oi61.tinypic.com/s2br49.jpg http://oi60.tinypic.com/219854x.jpg האם זה בעיה אמיתית? איך מסדרים אותה אם כן והאם זה קשור לרעש שיוצא מהמחשב רוב הזמן? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על המפרט הבא: מארז: K282 COOLERMASTER ספק כוח: APFC 500W FAN12 POWER MAN INWIN מעבד: CORE I5 4460 לוח אם: HASWELL 1150 B85M-G B85 ASUS כרטיס זיכרון: GEIL EVO VELOCE 4GBx2 DDR3 1600 MHz כונן קשיח: 1TB SATA3 WD BLUE צורב: OEM GH23NS SHTA LG DVDx24 DL כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX750 1GB-5 EVGA הצעת מחיר מאייבורי 3550 ש"ח. *המחשב נועד עבור חבר, השימוש העיקרי היה בתוכנת האדריכלות אוטוקוד ושהמחשב יוכל גם להריץ פיפא, קול אוף דיוטי ומנגר. הערות: *אני יודע שבמארזים בסגנון הזה נצבר אבק מקדימה יש מארז אחר שכדאי בסגנון הזה? בקשת מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא חרי…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שבועיים קיבלתי כאן הצעה למפרט אבל בגלל התלבטויות ושינוי הצרכים והנתונים החלטתי לפתוח דיון חדש מאחר ומספר דברים השתנו. אם עדיף להקפיץ את הדיון הישן למרות הכל תיידעו אותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה קריטי אז עד 5% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Matlab,Light room,Photoshop מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bf 4 ,arma,watch dogs -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 23 תגובות
- 5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ פרנסה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. מחפשת מחשב לעריכת וידיאו (Adobe premiere) ואפקטים (After effect). אין צורך במסך מקלדת ועכבר. מה התקציב המקסימאלי? - 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו (Adobe premiere) ואפקטים (After effect). העבודה היא עם קבצי HD לרוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר - עריכת וידיאו (Adobe premiere) ואפקטים (After effect). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. הא…
-
- 9 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אהלן רציתי לדעת כמה המחשב שלי שווה למטרות מכירה/שדרוג. Gigabyte p43-es3g Sapphire HD4870 500MB DDR5 Intel Q9450 12mb Ninja scythe cooler Adata DDR2 8 GB 800Hz/1200Hz ( לא סגור על התדר של הזכרונות אבדוק עוד רגע)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח אם מישהו יוכל לחוות את דעתו על המפרט הזה. המטרה היא למשחקים בהגדרות גבוהות. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 1 - CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... 838/821 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 1 - GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi... 284/278 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 1 - AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... 333/326 ₪ כרטיסי מסך - ATI PCIe 1 - SR9294GD5HDu…
-
- 5 תגובות
- 803 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב במידה וזה אכן חשוב וכדאי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה וזה מתבקש, לחרוג בעוד - 500 שקלים ולעגל את התקציב הכולל ל - 10,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים הכבדים ביותר שקיימים, החל מ - BF4 ומעלה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדיות וקצת משחקים (לא כבדים אבל גם לא כאלה קלים)וקצת סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13 ל 15 הסוג לא משנה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)( FHD (1920X1080( * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת * משקל רצוי? מחשב נייד ראשון שלי אז אני לא מבין כולכך כמה נחשב לכבד אבל א…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש ASUS ZENBOOK עם מעבד I5 דיסק 128G SSD וזכרון 4-8 גיגה עד יום שישי יש לי משפחה באזור מנהטן שיכולים להביא לי את המחשב לארץ הבעיה שהמחשב לא נמצא באתרים של החנויות הגדולות כמו BNH, BESTBUY יש מחשב אחר שאתם ממליצים באותו סגנון בטוח מחירים של 900$? או חנויות מחשבים באיזור? שאלה נוספת, יצא למישהו להתנסות באחריות של אסוס בישראל על ציוד שנרכש בחול? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כבר כמה זמן קורא פה פוסטים בפורם וממש מתרשם מהמיקצועיות שלכם, ועכשיו הגיע הזמן אחרי שנים של שימוש בלפטופ ישן ומקרטע שבו אני אבקש את עזרתכם בבנית מפרט למחשב נייח רציני. יש לי כמה שאלות/בקשות לפני שאני אענה על הפורמט הקבוע בפורם: 1) חשבתי שזה יכול להיות פרויקט נחמד להרכיב את המחשב בבית ולא בחנות, מה אתם חושבים? אם אני אעשה דבר כזה זה יכול לפגוע באחריות על החלקים שאני קונה ? כמו כן אם אני ארכיב את המחשב בבית אתם חושבים שאני אוכל לחסוך כסף בכך שאני קנה חלקים שונים מחנויות שונות, או שאולי אתם בכלל ממליצים לעשות קניה מרוכזת רק בחנות אחת ? 2) היתי שמח אם תוכלו להגיד לי מה הצואר בקבוק במפרט שאתם מציעים לי, או במילים אחרות איזה רכיב הייתם ממליצים לי לשדרג ב…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט, אופיס) ושימוש ביתי (סרטים, אינטרנט וכו'), בנוסף אני צריך חיבור למסך מחשב רגיל * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.4 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לדעתי כן, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן, אני צריך שהמחשב יתפקד …
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?...........3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?.......לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית, וסרטי HD, לפעמים עבודות נומריות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 24 של DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: בינוניות. ( סרטים,לא ממש משחקים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…
-
- 9 תגובות
- 737 צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪911 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪55 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 - מחיר מבצע כמות: 1 - מחיר: ₪245 מארז: SS PRECISION 08 + FSP HEXA 600W – 399 שקל בקניית מחשב שלם כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪180 כרטיס מסך: Sapphire Radeon R9 280X VAPOR-X OC 3GB GDDR5 - משומש,אריזה מלאה,אחריות עד 01.12.16 כמות: 1 - מחיר: ₪749 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 500GB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪271 כונן אופטי: …
-
- 4 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש ורוצה לדעת האם ההבדל בין 5960 ל6960 שווה את ה-150 שקלים? אם זה משנה הכרטיס מסך הוא r9 280x ומה ההבדל בין לוח אם b85 לh87 (שניהם ATX ואותו מחיר)
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
הכוונה למשחקים הכי חדשים בהגדרות הכי מקסימליות לא ממש יודע מאיפה להתחיל כי אני לא כזה מבין במפרטים כרגע יש לי מעבד I7 מהסדרה הכי ראשונה כרטיס מסך HD5850 וזיכרון 8GB והמשחקים החדשים עובדים לי על מדיום ומטה האם 3-4 אלף יכול להספיק בשביל להביא משהו טוב בשביל להריץ הכל על הכי גבוהה שיש? -לנצל כל התקציב -ניתן לחרוג עד 1000 -משחקים חדשים ברמה הכי גבוהה -אין צורך בדיוק היקפי -שקט חשוב מאוד- 9-10 -בלי אוורקלוק או שדרוגים -אין צורך בתוכנות נלוות -אין העדפה לחנות ספציפית -מעוניין לרכוש עכשיו
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אני משתמש ועובד עם PostgreSQL ולכן צריך שהמחשב יהיה חזק מספיק וירוץ מהר כנראה אצטרך גם כונן SSD שיהיה תאפשרות לחבר אותו בעתיד ובנוגע למערכת הפעלה 8.1 אם היא בסדר ואין בה באגים כלשהם רציתי לשאול את דעתכם בנוגע למחשב הזה לדוגמא - http://ksp.co.il/?uin=22975 ואם אפשר אז לקבל עוד המלצות בטווח המחירים הזה תודה מראש !
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני משתמש ועובד עם PostgreSQL ולכן צריך שהמחשב יהיה חזק מספיק וירוץ מהר כנראה אצטרך גם כונן SSD שיהיה תאפשרות לחבר אותו בעתיד ובנוגע למערכת הפעלה 8.1 אם היא בסדר ואין בה באגים כלשהם רציתי לשאול את דעתכם בנוגע למחשב הזה לדוגמא - http://ksp.co.il/?uin=22975 ואם אפשר אז לקבל עוד המלצות בטווח המחירים הזה תודה מראש !
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
https://www.tms.co.il/product/13483 כבר בניתי מפרט עם הכרטיס הזה, וכמובן שאמא שלי דיברה עם זה איזה בחור מחשבים שהיא מכירה והוא אמר לה שזה חרטא. אני צריך טענות נגד והצדקות
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה אז לא בטוח אם זה הפורום הנכון אבל אשמח לתשובה. יש לי לפטופ HP DV6000 שבזמן האחרון התצוגה שלו מאוד כהה (אני מצליח לראות את הווינדוס רק כאשר אני מאיר עם פנס על המסך), אני מנסה לסדר את הבעיה לבד אבל הגעתי לנקודה בה אני לא בטוח אם הבעיה היא באינוורטר של המסך או המסך עצמו. במהלך הבדיקה ניתקתי את האינוורטר והמסך עדיין מעביר תמונה האם זה מעיד על בעיה באינוורטר ? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר להוסיף עד 200 ש"ח אם זה מאוד קריטי, מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? OFFICE, משחקים (BF4, GTA V בעתיד וכו'). אני מתכנן לקנות בעתיד גם מחשב נייד, ככה שהמחשב הזה צריך להחזיק לי לעוד שנים רבות כמחשב נייח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. הא…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך בבקשה את עזרתכם ברכישת מחשב לחבר. הבעיה שלי שאני מפרק לו את התקציב רק על הכרטיס מסך, כי יש לי תסביך חומרה lol... אני משוכנע שבעזרתכם המקצועית ניתן לבנות מע' שתתאים לו. מדובר בחבר חובב משחקים (לא גיימר מושבע), בפעם האחרונה שהוא רכש מחשב זה היה לפני 6-7 שנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית וצפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי FPS בעיקר -א…
-
- 2 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הזה: CPU: Intel Core i7-4770K 3.5GHz Quad-Core Processor CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 EVO 82.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler Motherboard: ASRock Z87 Extreme4 ATX LGA1150 Motherboard Memory: Crucial Ballistix Sport 32GB (4 x 8GB) DDR3-1600 Memory Storage: Samsung 840 Pro Series 128GB 2.5" Solid State Disk Storage: Samsung 840 Pro Series 128GB 2.5" Solid State Disk Storage: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive Video Card: EVGA GeForce GTX 760 2GB Video Card Case: Corsair 500R Black ATX Mid Tower Case Power Supply: XFX 550W 80 PLUS Bronze Certified ATX12V / EPS12V Power Supply) לצרכים האלה: 1. מה התקציב המקסימאלי…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-