ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מג…
-
- 28 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כשאני לוחץ על הכפתור של שליפת הכונן, הוא יוצא טיפה (2 - 3 ס"מ) ואז אני צריך למשוך אותו, וגם כדי להכניס אותו חזרה פנימה אני צריך לדחוף אותו המחשב רק נקנה לכן אני שואל אם זה בסדר שרב פעולות הכונן נעשות באופן פיזי ולא אוטומתי כמו במחשב רגיל.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני (מיינקרפט וטיפה יותר כבד) עבודה משרדית,תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
היי אני נאלץ לשדרג את המחשב מה גם שהיגיע הזמן אני חושב. המחשב צריך להיות מספיק חזק ועם חלקים התואמים לויסטה ולניגון סרטי HD DVD. לא צריך צורב ומסך. התקציב צריך להיות בערך 3000. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
שלום רב! מבקש בבקשה עזרה הידע שלי במחשבים לא משהו ביחוד בחומרה . אני כרגע מטייל בקנדה ורוצה ליקנות מחשב חדש... מבקש בבקשה המלצה לחומרה של מחשבים ניידים של אפל. אני לא משחק אני לרוב צופה בסרטים... הייתי רוצה ליצפות באיכות גבוה ושהמחשב שלי יהיה מהיר וזיכרון לא חייב שיהיה הרבה אבל בינוני. וכמובן שיהיה מהיר. תודה מראש על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 1500, ועדיף פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרון עבודה משרדית, אך גם משחקים קלילים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - מארז 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? נושא הקירור ק…
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום לכולם,אני צריך מחשב לסרטים,אינטרנט,משחקים,הורדות. אני קונה את הכל מ ksp אם צריך להחליף משהו? מה חסר ומה מיותר? תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שמעו יש לי בעיה בכפתור 'מ' זה לא נלחץ לי לפעמים.. ליתר דיוק הצד הימני של הכפתור עובד והצד השמאלי לא ממש פעיל... מה עושים במצב זה?
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
האם זה משנה לנוטבוק בגודל 11" עם זכרון 2 ram
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום רב ושנה טובה לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, בתקציב שלא יעלה על 4K. עיקר השימושים - WIN7, אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים ומשחקים לא כבדים ומתוחכמים מדי, וכן תוכנות גראפיות לא כבדות כמו CS4. גודל המסך צריך להיות 15.6". אני מעדיף מחשב בעל כרטיס מסך, ובכל זאת אשמח לשמוע ממביני עניין על ההבדלים במחשבים עם יעוד כזה בין כאלו עם כרטיס מסך לבין כאלו עם intel GMA מכל סוג שהוא (שיכול להוזיל עלויות, אך גם להוריד ביצועים). חשוב שהמחשב יהיה מהיר וחזק יחסית, ויוכל להריץ מספר יישומים במקביל מבלי להתחמם או להתעייף יותר מדי מהר. זמן הסוללה פחות קריטי, אוכל להתפשר עלשעתיים-שלוש שעות עבודה. גם המשקל פחות קריטי. כרגע אני מתלבט בין כמה דגמים, ואשמח לקבל את חוות דעתכם עליהם מכל בחינה ש…
-
- 0 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש נייד בתקציב של 2700 שקל שיהיה בסיסי.. לא משחק במשחקים אולי פה ושם באיזה משחק קל מאוד. בעיקרון הוא מיועד להורדות מידיי פעם ורצוי שיוכל לראות בו באיכות HD בלי שיתקע, בנוסף שיהיה בו צורב DVD ושיהיה לפחות 15". תודה מראש על העזרה.
-
- 7 תגובות
- 788 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב בעיקר למשחקים כבדים, הנה הפרטים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל אם משתלם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD ומשחקים חזקים! א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינצ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי חזקים שיש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי …
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אניר מחפש מחשב לא למשחקים עד 2500 ש"ח הרדיסק 80 GB רצוי שיהיה זיכרון של 512K. ללא מסך, צורב תודה מרשא לכולם
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Price list updated 17-04-2009 מעבדי אינטל Price Units Total Core 2 Duo E7400, 1066Mhz, s775, 3MB 655 1 655 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E 510 1 510 זכרונות DDR II 800Mhz Price Units Total 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition 295 1 295 כרטיסי מסך GIGABYTE Price Units Total HD 4850 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 790 1 790 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 280 1 280 צורבים LG Price Units Total DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 110 1 110 מארזים Thermaltake Price Units Total SopranoRS 101 VG7000BWS (No PSU) 290 1 290 ספקי כוח En…
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי המחשב שלי דיי זקן אבל עושה את העבודה בצורה מעולה אני חושב לשדרג אבל מה לעשות עם הישן למכור או לשמור לחלפים מפרט מעבד q9500 לוח ASUS p5q זיכרון OCZ reper 4G 1066mhz כרטיס מסך evga gtx 660 כוננים קשיחים WD green 500gb WD 1Tb צורב ASUS ספק כוח Enermax Modu82+ 625W Active PFC מארז coolermaster cosmos קירור מעבד Scythe MUGEN-3 איוורור מארז סטנדרטי שכלול במארז
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל, אני לא מבין יותר מדי, אז באתי לבקש עזרה :-\ הרבה זמן אני רוצה לקנות מחשב חדש, והיום סוף סוף היה לי זמן לחפש חלקים... לא ידעתי מה לעשות עם המאיץ גרפי, וגם אני לא יודע ממש מה ההבדל בין Midi Tower לבין Tower. בעיקרון המטרה של המחשב זה משחקים כבדים [לא יותר מדי] ומולטי טסטינג. בינתיים זה מה שיש לי מכמה חנויות שמצאתי בזאפ: לוח אם של gigabyte - GAEP35CDS3R בקשר למעבד, צריך להחליט אם Q6600 או Q9550, נראה בסוף [אלא אם יש למישהו הצעה] דיסק קשיח WD3500AAKS ראם Kingston KVR800D2N5 2G שכאלו אני אקח 2 אני לא יודע אם זה משנה, אבל יש לי מסך 20 אינטש של סמסונג אשמח לעזרה והצעות ותודה מראש לא נתתי תקציב בגלל שאני לא יודע מה מהחיר של מאיץ גרפי טוב, מארז וספק... אני חו…
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
http://www.ebay.com/itm/Kingston-240GB-HyperX-Savage-SSD-SHSS3B7A-240G-2-5-SATA3-0-Upgrade-Bundle-Kit-/261962093844?hash=item3cfe285514:g:wtkAAOSwyQtVn4L2 http://www.ebay.com/itm/Kingston-Now-V300-240GB-2-5-SATA-III-SSD-Upgrade-Bundle-Kit-SV300S3B7A-240G-/171994532967?hash=item280bac4c67:i:171994532967 אני מתלבט בין שתי הכונני ssd האלו אם מישהו מבין ויכול להגיד לי מה יותר שווה ואם ההבדל משמעותי ומה ההבדל? מבחינתמחיר הבדלשל 100 שקלים בערך
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למטרות שרשמתי מעל בניתי מפרט והכי נמוך שהצלחתי לרדת זה ל 2670 ש"ח אני צריך מסך,צורב + מקלדת ועכבר אם ניתן אשמח לשמור על המחיר בסביבות ה 2300 ש"ח,תודה. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤381 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤257 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502IJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤131 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא…
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3, COD all series, diablo 3, dota 2, max payne 3, ghost recon -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? לא יודעת חח 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך גג 23 אינץ' (בתנאי שהכרטיס מסך הוא HD אז צריך מסך HD גם כן חח) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד…
-
- 14 תגובות
- 996 צפיות
-
-
היי! אני שמח להיות פה בפורום ולכתוב את ההודעה הראשונה שלי כאן, שמעתי שזה המקום לשאול אז רציתי להתייעץ בסוגייה הבאה: אני נפרד בצער רב וביגון קודר מהpowerbook G4 שהיה לי הרבה שנים כי אני צריך מחשב לאוניברסיטה שיכול באמת לעבוד עם אופיס.. מחשב מאק-אינטל הוא קצת מעל למה שאני יכול לשלם ולכן רציתי לשאול איזה דגם של נייד יהיה לי הכי טוב למה שאני מחפש : - פחות או יותר ultra portable - לא חייב להיות מהשנים האחרונות, העיקר שיאכל עבודה משרדית, קצת פוטושופ ושלא יתקע בסרטונים ב youtube - סוללה שתחזיק לפחות 3.5 שעות - מבנה קשוח במיוחד- שאני לא יצטרך לדאוג אם הוא יקבל מכות פה ושם, ושלא יקבל כמה חודשים אחרי כתמים ופיקסלים מתים במסך. כעיקרון מאוד התרשמתי מהthinkpad האחרונים לפני…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:1080P המשחקים הם כל המשחקים הכבדים כרגע ובעתיד הקרוב, 3-4 שנים. אשמך להריץ אותם בגרפיקה כמה שיותר גבוהה כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב כלל: 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 8 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אני רוצה שתיתנו לי חוות דעת על המחשב שאני קונה מKSP ב3800 שקל * המחשב הוא לא! לאקולבורקינג ** הוא מיועד למשחקים פשוטים כמו משחקי ספורט כמו NHL 2006 ומשחקים פשוטים אחרים כמו משחקי אסרטגיה זה המפרט : מעבדים : ?AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדים : ?AMD ABIT KN9 Ultra Socket AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E זכרונות : DDR II 667 512MB Twinmos דיסקים קשיחים : Western Digital 80GB SATA 7200 8MB WD800JD כרטיסי מסך : eVGA 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E מארזים : HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספק : Enermax Liberty ELT500AWT 500W מחיר : 3800 שקל *נ.ב כמה דברים שאתם צריכים לדעת על המחשב הוא שאני לא קונה מקלדת מסך עכבר וצורב אני…
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר שנתיים שאני מחבר את הלפטופ ל-LCD באמצעות כבל HDMI ואין שום בעיה. לפני כשבוע הייתה הפסקת חשמל קטנה ומאז אין סאונד כאשר אני מחבר את הלפטופ , המסך לבד עובד כרגיל והלפטופ עובד כרגיל אבל רק בחיבור ביניהם ישנה בעיה. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
אפשר למשל להחליף מעבד וכרטיס מסך למחשב נייד אם כן יש מצב להמלצות מסויימות?
-
- 4 תגובות
- 562 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, אבל שיהיה מספיק חזק להחזיק כמה חלונות בלי לקרטע * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-