ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב עם נתונים די ספציפיים שלא הצלחתי למצוא בינתיים. המחשב ישמש לעבודה משרדית ותכנות. מבחינתי מספיק מסך 14" מט וטאץ', אבל לא יפריע לי אם יהיה גדול יותר. כמובן רזולוציה גבוהה כמה שיותר. מעבד החל מ-i5 ומעלה וזיכרון 8 ג'יגה, למרות שאוכל להוסיף בעצמי. אני רוצה שהמחשב יהיה קל, כלומר לא יותר מ-2 ק"ג וזה גם בהגזמה. יש צורך ביציאת HDMI ומבחינת דיסק קשיח העדיפות היא ל-SSD, למרות שאת זה אני גם יכול להוסיף לבד. אין חשביות לבלוטות', אחריות, מערכת הפעלה, תחנת עגינה או חברה כלשהי. מבחינת תקציב אני מניח ש-5000 ש"ח צריך להספיק, למרות שבכל מקרה אני ארכוש את המחשב בחו"ל.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת על המפרט הנ"ל שהוצע לי למחשב שמיועד לשימוש משרדי (אינטרנט + אופיס) תקציב 2000-2500 לוח ראשי Intel RaisinCity עם Chipset Intel G41 מעבד Intel E5300 Core 2 Duo 2.60GHz, זיכרון קיט 2GB זיכרון למחשב שולחני, DDR2 800MHz 2x1GB, תוצרת Kingston דיסק קשיח SATA-II WD 320GB, מטמון 16MB, סלד 7200RPM, דגם WD3200AAKS צורב אופטיDVDRW פנימי, Dual Layer 22x תוצרת LG מארז שקט קטן מידות HEC 6T10, שחור, עם 2 חיבורי USB קדמי, ספק Truepower שקט 300W HEC מערכת הפעלה Windows XP Home 1959 ₪
-
- 7 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום רב לי ולאחי הקטן יש מחשבים דיי ישנים...אבא שלי ביקש שאני יברר לו על שני מחשבים חדשים עם מסכים דקים (כולם מתלהבים מזה ) אם זה אפשרי בכלל ! שיהיה מחשב אחד רציני בשבילי ! שיהיה amd 64bit עם צורב דיוידי המחשב הוא בעיקר למשחקים ולאחי הקטן מחשב לא ממש רציני הוא משחק diablo2 ו fifa לא צריך משהו עד כדי כך בשביל זה... תודה מראש ! רק אתם יכולים לעשות את זה כמו שאמרתי התקציב הוא 14,000 ש"ח עריכה: רק בבקשה בגלל התקציב הנמוך אל תשימו לי מסכים של חברת ג'יפה...שיהיה משהו נורמלי בבקשה.
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לוח GA-7N400-L GIFABYTE מעבד AMD ATHLON XP 2400 זיכרון GIEL 256X2 כרטיס מסך INNO3D FX5600XT 128MB סידירום ASUS 52X כרטיס TV/VIDEO/FM LEADTEK PVR2000 WINFAST כונן קשיח MAXTOR DIAMONDMAX PLUS 9 120GB 8MB BUFFER 7200RPM IDE גם רציתי לציין המחשב כבר בשימוש 8 חודשים
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
הי, האם תוכנות ADOBE (פוטושופ,אילוסטרייטר, אינדיזיין) יכולות לעבוד במערכת של 64BIT? ואם כבר אז יזה מהמחשבים הבאים טוב יותר לדעתכם בעיקר לעבודות על התוכנות הנ"ל? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8129&perur=4 או http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8102&perur=4 תודה ויום טוב.
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין הדגמים האלה, מי חדש/טוב יותר? (asus F551CA-SX051H או asus R512CA-SX059H)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום בס"ד המחשב מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6600 2.6 GHZ לוח-אם:ASUS P5B DELUXE זיכרון פנימי:DDR2 GB 2 דיסק קשיח:250 GB כרטיס מסך: GEFORCE 7950 GT 512MB של חברת XFX צורב:DVDRW+DVDRW 2 צורבי DVD מסך:17" MAG LCD כרטיס קול: Creative X-Fi XtremeMusic כונן דיסקטים:2 כונני דיסקטים 1.44 mb+1.44 MB מקלדת+עכבר של Microsoft מולטימדיה עד 200 ש"ח ספק כוח: 550W מצלמה: מצלמת אינטרנט 1.3MP מבית: Grandtec אולטרה כולל מיקרופון וזום דיגטלי מיקרופון: SOMIC S15 קורא כרטיסים דיגיטאלים מובנה (פנימי) היציאות USB מקדימה של המארז מארז:TransformerוSunbeam כרטיס טלוויזיה כולל שלט רחוק וקליטת שידורי רדיו עד 600 ¤ כרטיס רשת:10/100/1000 מאורר לכרטיס מסך עד 100 ש"ח מאורר למעבד עד 150 ש"ח מאורר ללוח…
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים ושיהיה נוח למטרות משרדיות עם טיפה משחקים לא מהכבדים,שמתי לב למחשב הזה שביחס למחיר הוא די טוב עם מעבד חזקhttp://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12180 מישהו פה מכיר את החנות פי סי סנטר?היא נמצאת בראשון וראיתי שהמחיר על המחשב הזה בחנות הוא 2040
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לא מיועד למשחקים כבדים (אולי משחקים קלים), צפיה בסרטים. * גודל המסך: 15" * משקל רצוי: לא ממש חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל שיהיה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא עקרוני. * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב מאוד, אבל עדיף שכן. * כונן Bluray? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אני לא חושב, אבל מעדיף מחשב עם אחריות ארוכה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אני יודע שאין באמת צורך למעבד חזק יותר מ-i3 לשימושים בסיסיים אלה. אבל אני רוצה מחשב שיחזיק מעמד כמה שיותר. בנייה איכו…
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
היי חבר'ס. המחשב שלי די נדפק והוא גם ישן אז החלטתי להחליף. הטכנאי שמטפל לאבא שלי במחשבים מציע משהו ב2000 אולי קצת יותר, אז זה הסכום שנראה לי הגיוני להוציא[אין לי כרגע ת'הצעה שלו]. המחשב יישמש בעיקר להקלטות[Cubase , סמפלים גדולים וכו, יש כבר כרטיס קול חיצוני לא רע בכלל] ולגיטר פרו[לא שזה כזה עקרוני]. עכשיו לקיובייס אני יודע שאני צריך הרבה זיכרון. אני חושב שכרגע אבל 2G זה מספיק, מה גם שאם אני ארצה להוסיף, אפשר גם להוסיף יותר מאוחר, וזה גם בטח יהיה קצת יותר זול. בקשר למאפיינים האחרים, מה מומלץ בשביל מחשב הקלטות? מקלדת עכבר מסך וכו' יש. רק "קופסא" אני קונה אני לא רוצה לשים הרבה כסף על מחשב למשחקים מה גם שאני מתגייס עוד כמה חודשים, אבל אם הוא יוכל להריץ אססין קריד על ההגדרות ג…
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
היי, המחשב הישן כבר לא מצליח לסחוב, במיוחד כשיש יותר מדי תוכנות שפועלות בו זמנית. מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר לשימושים כלליים, קצת תכנות (פיתוח Android), הורדות וקצת Gaming. חשוב לי במיוחד שהמחשב יהיה אמין ולא אצטרך לנסוע רחוק ולהפסיד יום עבודה כדי לתקן אותו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא על חשבון אמינות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביב ה200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת תכנות, בעיקר Java בסביבת Eclipse לפיתוח Android, לצרכים פרטיים בלבד. הרבה תוכנות פתוחות במקביל, הרמת DataBase מקומי, שימוש בתוכנות Office, הרבה חלונות דפדפנים …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז ככה.. לפני משהו כמו שבועיים ביקשתי עזרה לבניית מפרט ב-3,800 שקל, ואז הבנתי שהתקציב שלי עלה בעוד 1000 שקל. אז החלטתי להשקיע 500+- ברמקולים טובים, ובסביבות ה-4300 שקל במחשב עצמו. אני מתלבט בין כמה דברים במפרט: האם לקחת Quad Core או Core 2 Duo ? --> חשוב לי לקנות את המעבד האופטימלי גם לעכשיו וגם לטווח רחוק יותר. האם לקחת HD 4850 או HD 4870 ? --> יש לי מסך 17", הרזולוציה המקסימלית שלו היא: 1024*1280 ואין לי כוונות לקנות מסך, אבל שוב אותו עניין, אני רוצה שהכרטיס מסך יחזיק לכמה שיותר זמן אבל לא לקנות כרטיס יקר כשאין לי שימוש בנתונים שלו. איזה מארז יהיה אופטימלי מבחינת שקט וקור? שמעתי על ה-4 האלה: CoolerMaster 690 שהבנתי שעושה בעיות עם מאוורר צד. Antec Sonata III ש…
-
- 6 תגובות
- 601 צפיות
-
-
זה המפרט שאני בעקרון הולך עליו רק תגידו לי אם יש משהו שאפשר לשפר להוסיף מארז איכותי תוצרת Thermaltake WingRS 100 ספק אני לא סגור עליו מעבד Intel Core I7 I920 2.33GHz לוח MSI X58 Platinum קשיח 500GB SATA II 7200RPM 32MB זכרון Geil 2048MB (2GB) DDR 3 1333MHz צורב LG X22 LightScribe DVD כרטיס מסך 4870 מסך 22" samsung2253bw סך הכל 6200 שח בלי ספק עכשיו אני צריך עזרה בקשר לספק ומה אתם אומרים על הזיכרון והלוח בעיקר?
-
- 4 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום חברים עברו יותר משנתיים לדעתי מאז ששאלתי פה בפורום לגבי מפרט, קניתי/נהנתי/ ובגדול קיבלתי מפרט מצויין. הגיע הזמן לשדרג ומכיון שיש לי אחלה מארז ומספיק כוננים קשיחים אני אחסוך בהם. כמו שהכותרת אומרת אני מעוניין לשדרג את הרכיבים הנל והנה גם הטופס מהדביק: . מה התקציב המקסימאלי?2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים נטו פחות או יותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ישו…
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
תבנו לי מחשב כולל מסך בתקציב של 5000 שח מחשב טוב שקרייסיס יעבוד לי חלק בלי שום תקיע
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
מחפש מחשב טוב עם אחריות שייקנה בארץ בתקציב של 4500 שקל. מטרת המחשב היא לגיימינג ולכן עדיף שיהיה חזק עם כרטיס מסך טוב. מטרת המחשב:גיימינג גודל המסך:15 אינץ' אך מוכן להתפשר על גודל מסך קטן יותר לטובת ביצועים גבוהים יותר. משקל רצוי: לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא בלוטות': לא גודל מינימלי של כונן קשיח: 600GB כונן CD\DVD צורב : נדרש כונן בלוריי : לא אחריות בינלאומית : לא האם בתקציב צריך להכנס רישיון למערכת הפעלה : לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי : ASUS אבל לא כל כך משנה כל עוד המחשב טוב
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום, מבקש לחבר מחשב נייד קטן וזול למסך טלויזיה לצורך גלישה באינטרנט, צפיה בנטפליקס וטורנטים. האם אוכל להסתפק במערכת הפעלה windows 10, חיבור מיני HDMI, וחיבור USB לצורך מקלדת ועכבר אלחוטיים? האם יש צורך בביצועים מינימאליים של כרטיס מסך ומעבד? מצאתי במחסני חשמל מחשב נורמנדה ב-555 ש"ח - הוא יספק את הדרישות? https://www.payngo.co.il/275858.html?___store=hashmal_store_view&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0hQvn9luL0Xd2rctYnYN7moVKVDTYpUFGSJ8taPvgjud2_ciRoBHFQaAvQuEALw_wcB תודה, רמי.
-
- 1 תגובה
- 381 צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר ששיכנעתי את החבר שלי ללכת על מפרט amd ( זה כמובן לאחר שראה את המחירים ) אז הוא רוצה לשדרג ומה שהוא צריך זה : השילוש הקדוש ( לוח , זיכרון , מעבד ) ספק ( אם אפשר גם מארז , לא מחיר גבוה , משהו פשוט ) כונן קשיח ( 40 יספיק ) צורב אם אפשר כרטיס מסך תקציב : מקסימום 3000 ש"ח הנה מה שאני הרכבתי : AMD ATHLON XP 1800 + FAN - 569 Micron 256MB PC266 DDR- 373 EPOX 8KHAL+ KT 266A - 397 Tsunami Virgo bLUE for P4 350W - 236 Seagate Baracuda 40GB 7200RPM - 467 BENQ CD-RW 32x10x40 retail - 342 Gigabye ATi Radeon 9000 PRO - 637 3021 חיפשתי gf3 ti 200 ב620 ולא מצאתי האם הראיידון 9000 באותה רמה ? לא נראה לי שיש הבדלים כל כך גדולים בין ה benq ל lite on . מה דע…
-
- 16 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K, מעדיפה לא לחרוג אבל אפשר אם אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, משחקים (וויצ'ר 3), רזולוציה 1080P כזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, ומסך (עד 1.5K, לא חובה להשתמש בכל התקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ישנה בחדר אבל חשוב שלא יפריע לעבוד / לשחק. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, …
-
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 4466 Compucase 6A21-400 Black (Hec 400LDT) Mini ATX Case 473.62 ¤ 1 473.62 ¤ 1 1127 CD-ROM Sony x 52 99.00 ¤ 1 99 ¤ 2 2107 AMD Athlon XP 2600+ Barton 512K, 333 Mhz Tray CPU 568.34 ¤ 1 568.34 ¤ 3 3995 Thermaltake TR2 M3 CPU Cooler for AMD Athlon XP 60.01 ¤ 1 60.01 ¤ 4 245 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 5 3847 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 390.00 ¤ 1 390 ¤ 6 1904 ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard 549.99 ¤ 1 549.99 ¤ 7 4327 A-Data 256 MB DDR 3200 Memory 253.39 ¤ 2 506.78 ¤ 8 4568 Multimedia M-693 400W P.M.P.O Spea…
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
דרוש מחשב נייד לסטודנטית לצרכים בסיסיים חשוב לה שהמסך יהיה 15 אינצ' ולא מבריק (מט). חשוב שהמחשב יהיה בנוי חזק ועדיף גם חסין מפני נוזלים על המקלדת. מעבד i3 Sandy bridge. זכרון 4 GB נאמר לנו שמסכי מט יש רק בסדרות העיסקיות. האם נכון? שאר הפרטים ע"פ השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס ואינטרנט, משחקים קלים* גודל המסך? 15 אינצ' מט (!!!) * משקל רצוי? רצוי עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי אבל לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? נתפשר גם על 320 * כונן C…
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב: עיצוב גרפי 3D ב 3DS Max, ZBrush, AE ועריכה ב Premiere Pro CS. שימוש יום יומי בכל התוכנות הר"מ. אני גם משחק אבל בעיקר PS, לא אתנגד למחשב שיריץ משחקים כבדים, אך לא אוסיף כסף לשם כך. מחבר את המחשב ל3 מסכים FULL HD 1920X1080 שני מסכי מחשב ולטלוויזיה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני פשט הולך לאיבוד ולא מבין מה לבחור. תקציב עד 3,000. מחשב שיחזיק כמה שנים. שימוש רגיל: תוכנות אופיס, גלישה, צפיה בוידאו וכו'. מניסיון עם מחשבים שהיו לי מעדיף: DELL, LENOVO או HP. למיטב הבנתי לפחות מעבד i5 בעיר בגלל ש-i7 מעלה את המחיר משמעותית. מתלבט בין 3: Lenovo IdeaPad 3-15ITL 82H801UFIV - https://ksp.co.il/web/item/182982 Dell Vostro 15 3510 V3510-6125 - https://ksp.co.il/web/item/193972 Lenovo IdeaPad 3-14ITL 82H70169IV - https://ksp.co.il/web/item/189839 ואם יש צדיק/ה אמיתי בקהל יש פה לינק עם כל המחשבים שעונים על דרישות הסף שהמליצו לי עליהם: https://ksp.co.il/web/cat/132..159..1…
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
- 1 follower
-
-
חבר'ה אני צריך לקנות מחשב לאחותי הקטנה שלא יודעת לעשות עם מחשב כלום... היא לא משחקת במשחקים והאמת לא ברור לי מה היא תעשה איתו בכלל חבל לי לקנות דרק שאח"כ צריך יהיה לזרוק עבר לי בראש לקנות את המעבד החדש הזה של אינטל 6300 ואיזה לוח אם טוב שיתמוך בFSB 800 כרטיס מסך אני לא צריך כי היא לא משחקת בכלום ואני סומך על זה שניתן לראות סרטים עם כרטיס מסך מובנה בסבבה (תקנו אותי אם אני טועה) + 500 שח למסך CRT ונראה לי שזה אמור לצאת משהו כמו 3000 (אני מקוה שאפילו פחות) עצות לגבי כל הקטע של ספק כח ואולי גם USB יתקבלו בברכה
-
- 8 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה החלטתי לרכוש מחשב נייד בשבילי. כרגע אני חייל וסטודנט. התקציב שלי עומד על3700 ש"ח מקסימום. הערב חשובה: אני מעוניין שיהיה במחשב מודם סלולארי פנימי. אפשרי לצרף דבר כזה למחשב (סיםפרי כמובן). * מטרות המחשב? סרטים, שפות תיכנות, משחקים קלים-בינוניים (ברמה של GTA SA), אינטרנט והכי חשוב- לימודים. * גודל המסך? 13.3-14 אינצ' * משקל רצוי? פחות מ 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף ארוך, 4-5 שעות (שיחזיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? צריך HDMI. * בלוטות? אם אפשרי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250-500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב (אני אשתמש ביואסבי פשוט). * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם…
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-