ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מחשב עד 2,000 שקל לאינטרנט, אופיס וסרטים. ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. הוספתי SSD בעיקר לווינדוס ולתוכנות שונות ולמסמכי אופיס. מה יש לשפר? Intel Core i3-4160 Haswell Tray - מחיר 540 ש"ח Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 מאוורר למעבד - 40 ש"ח Asus H81M-K לוח אם - 300 ש"ח Thermaltake V3 VL80001W2Z מארז מחשב - 165 ש"ח Scythe Glide Stream 1400RPM מ"ס 12 מאורר למארז - 45 ש"ח CWT Ci-Power GPA350S 350W ספק כוח - 140 ש"ח Western Digital Caviar Blue1TB WD5000AAKX דיסק קשיח - 260 ש"ח SSD SanDisk SDSSDP-064G 64GB 2.5" Sata 3 דיסק - 225 ש"ח Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160B זכרון - 225 ש"ח OEM GH24NS95B שחור SATA LG DVDX24 DL צורב - 115 ש"ח סה"כ - 2,055 ש"ח.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הסבר ינתן למטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים קלים , שימוש רב באינטרנט ובפתיחה של הרבה קבצים + חלונות בו זמנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המון חלונות דפדפן + תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים קלים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS GO , LEAGUE OF LEGENDS , TERA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 24 INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , עברתי על כמה וכמה שירשורים פה ואני צריך את עזרתכם גם. * מטרות המחשב? תואר ראשון במדעי המחשב , אינטרנט , אופיס וכו' , משחקים אולי FIFA לא יותר, חיבור המחשב לטלויזיה והרצת סרטים 1080HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם קיים בגודל הזה מקלדת מלאה זה עדיף * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB , אם יש אפשרות עתידית להוספת SSD זה עדיף * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב, החלטתי לקנות בקרוב מחשב נייד חדש מדגם ASUS G750JM למטרות גיימינג. ברצוני להוסיף כונן SSD בנפח בינוני, 128/256 לכל היותר. האם ישנם דגמי כוננים מיוחדים למחשבים ניידים או שאלו אותם כוננים גם לנייחים? נכון לעכשיו הבנתי שהכי מומלץ ללכת על כונני SAMSUNG 840 EVO. האם זה עדיין תקף? תודה רבה על העזרה...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום בבקשה המלצה למפרט מלא של מחשב HTPC המחשב נועד לעמוד ליד הטלויזיה בסלון, להתחבר לרשת הביתית ב WiFi ולמסך הטלויזיה בכבל HDMI המטרה זה הורדת סרטים והקרנתם בטלויזיה (איכות HD) וגם צפיה ישירה מהרשת גלישה באינטרנט (Facebook, YouTube) - עכבר ומקלדת אלחוטית. לא יודע האם זה קשור, אבל בעתיד גם אחבר מערכת קולנוע ביתי (רמקולים וסאב) וגם XBox לאותה טלויזיה התקציב הוא עד 3000 שח (מותר לחרוג בכמה שצריף אבל רק אם זה באמת מצריך את הדרישות שלי) כל מה שחשוב זה שקט וצפיה חלקה. נ.ב. USB3 מקדימה או מאחורה לא באמת חשוב גודל HD לדעתי יספיק 2TB. אשמח אם תעזרו בלחבר את המחשב תודה
-
- 24 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3050~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל עם כמה שפחות חריגה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, חושב על לפתוח ערוץ יוטיוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF 4+3, מיינקראפט עם חבילות מודים וללא, זה לבנתיים, כמובן שאני רוצה את כולם על איכות Medium-ULTRA עם +60FPS וגם משחקים שיצאו בשנה הקרובה וגם בשנה אחריה עם 60FPS לפחות (לא משנה לי אם LOW). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי, אני סטודנטית שנה שלישית ואני מחפשת מחשב נייד חדש. עד כה השתמשתי במחשב שקניתי לפני שנה א' של VOSTRO 3460D DELL - המחשב עצמו ממש מתחמם בצורה שלא ניתן לבצע בו שימוש כראוי. המפרט שלו בעיקרון נשמע טוב אבל בפועל אני לא ממש מרוצה ממנו בעיקר בגלל העובדה שהוא מתחמם ושורף את ברכיי וידיי. אני דיי מאוכזבת מ"דל" וכעת אני מחפשת פרטנר חדש לשנת הלימודים האחרונה ולהמשך הדרך. הדרישות: מסך 14" תקציב: 3500 מעבד: I5 , אפשר להתפשר אם המחשב ממש טוב על I3 (פשוט כרגע יש לי I5 ) זיכרון:לפחות 500 GB(מה זה הSSD שכולם מדברים עליו?!?!?!) מסך מגע: כולל סוללה: לפחות 5 שעות משקל: לא יותר מ-2 קילו מקלדת: חשוב לי איכות ונוחות ההקלדה (היום אני מרוצה מהנקלדת) ואם אפשר גם מוארת (לא חייב) יתרון. אשמח…
-
- 24 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי המתוקה מתחילה את שנתה הראשונה באוניברסיטה באוקטובר הקרוב, ולכבוד המאורע (פלוס יום הולדתה המתקרב) היא מעוניינת להצטייד במחשב נייד לצורך זה. בעזרתם האדיבה של האנשים הפעילים בפורום זה (אתם כנראה יודעים מי אתם לאור הדגמים שבינהם אני מתלבט), ולאור צרכיה של אחותי, זיקקתי את הדילמה לשני דגמים. להלן השאלון הקבוע ולאחריו הדילמה: * מטרות המחשב? סטודניאטליות בעיקר, אך גם לשעות הפנאי (אין לה נייח). "מעבד תמלילים", גלישה באינטרנט, צפייה ביו-טיוב, האזנה למוסיקה, אולי איזה סרט טוב פה ושם. * גודל המסך? לפחות 13", עדיף פחות מ-15" לאור הצורך במחשב קטן לנשיאה ע"י בחורה קטנה. * רזולוציית המסך? לא חשוב.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אמצעי הקלט הקונבנציונאליים * משקל ר…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד: Intel® Core™ i5-4690K Processor הארדיסק 1: Intel® SSD 730 Series 240GB, 2.5in הארדיסק 2: Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX זכרון: G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit צורב:LG GH24NS DVD±RW x24 Black Sata לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150 מארז: Antec One Mid Tower Gaming Black Case ספק: CoolerMaster G550M 550W Modular 12cm Fan PSU קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 כמה עולה?
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
היי, בשבוע הקרוב אגיע להונג קונג ואני מחפש המלצה למחשב למטרת לימודי עיצוב תעשייתי (בצלאל). התקציב הוא עד 6K אבל אפשר לקבל גם חריגות קטנות כלפי מעלה. תודה! * מטרות המחשב? לימודי עיצוב תעשייתי, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים. צפוי להריץ פוטושופ, אילוסטרטור, סולידוורק, ריינו קישוט וכו'. * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? נמוך. מקסימום 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. עדיפות לSSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחבר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב נייח/נייד תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מתי מתוכננת הרכישה: עד 23/8/15 מהארץ או מחו"ל: (האם אתם מוכנים לייבא את המחשב? אם מחו"ל-איזו ארץ?) בעיקרון מתכנן לקנות בארץ. אני נמצא בניו יורק ובניו ג'רזי בינואר הקרוב ובשיקגו עוד שנה. אני מוכן לייבא את המחשב משם אם ידוע לכם שהמחשבים שם זולים יותר. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: (חנות מועדפת שתרצו לקנות ממנה) אין יד ראשונה\שניה: (לקנות אחד חדש או משומש) חדש זמן אחריות רצוי: (כמה זמן אחריות והאם רצוי אחריות בינלאומית או לא) כמה שיותר זמן אחריות, לא חשוב לי בינלאומי אבל אני לא אתנגד חברת המחשב הניד המועדפת: (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) לא משנה לי כל עוד ביצועי המחשב ממצי…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מתי מתוכננת הרכישה: עד 23/8/15 מהארץ או מחו"ל: (האם אתם מוכנים לייבא את המחשב? אם מחו"ל-איזו ארץ?) בעיקרון מתכנן לקנות בארץ. אני נמצא בניו יורק ובניו ג'רזי בינואר הקרוב ובשיקגו עוד שנה. אני מוכן לייבא את המחשב משם אם ידוע לכם שהמחשבים שם זולים יותר. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: (חנות מועדפת שתרצו לקנות ממנה) אין יד ראשונה\שניה: (לקנות אחד חדש או משומש) חדש זמן אחריות רצוי: (כמה זמן אחריות והאם רצוי אחריות בינלאומית או לא) כמה שיותר זמן אחריות, לא חשוב לי בינלאומי אבל אני לא אתנגד חברת המחשב הניד המועדפת: (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) לא משנה לי כל עוד ביצועי המחשב ממצים את התקציב מער…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן. בהמשך לנושא הקודם שפתחתי, רכשתי את ה- Lenovo Ideapad u430p. חשוב לי מאוד לדעת להתנהל נכון עם הסוללה ויש לי 2 שאלות בעניין: 1. האם כשיש לי שקע חשמל נגיש לידי, עדיף להוציא את הסוללה מהמחשב ולעבוד ישירות מהחשמל? האם פעולה כזו שומרת על חיי הסוללה או גורמת לה להתבלות מהר יותר ופוגעת בה? 2. מעבר להשפעה (לטובה או לרעה) של פעולה זו על הסוללה, איך היא משפיעה על המחשב עצמו? המחשב לא מעדיף לעבוד עם סוללה מאשר עם חיבור לחשמל? תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
-
שלום רב לתותחים כאן. צריך את עצתכם לגבי מפרט לחבר. שיהיה למשחקים ברמה בינונית בלי פילטרים לדוגמא אבל רזולוצייה מקסימלית ברוב המקרים. חשוב שיהיה מהיר לגלישה בתכני אינטרנט, ולהפעלת סרטים ב HD המסך הוא 19 1. מה התקציב המקסימאלי 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולהגיע למצב של 4000 אם יש אפשרות כזאת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, תכני HD , גלישה באינטרנט. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD Ghostsבעיקר COD MW 1 2 3 COD BO 1 2 \ CRYSIS 2 3 NFS ועוד כל מיני משחקים. בסיגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל השנה תואר שני ואני צריך מחשב נייד כי מה שיש לי עכשיו הוא ישן, איטי וכבד למדי (MSI CR500, משקל 2.5 ק"ג). אני מעוניין במחשב קל לנשיאה, מהיר ואמין. אני חושב שאלו הדברים החשובים מחשב לצורך לימודים, אבל אשמח לשמוע אם יש לכם עוד דברים שחשוב לשים אליהם לב. שימושים עיקריים: מעבד תמלילים, אינטרנט ומשחקים פה ושם. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב נייד של ASUS מדגם TP500LA. פתאום שמתי לב שבכל אתר יש לאותו דגם בדיוק נתונים שונים ברזולוציית מסך ובכל חנות טוענים שהרזולוציה היא כפי שכתוב אצלם. כמו כן, בשום חנות לא ניתן לראות אותו כך שלא ניתן לאמת שום דבר. לדוגמא (והבדלים הם בין הרבה חנויות, זו לא טעות בחנות אחת) KSP - 1366x768 http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=23985 fre.co.il - 1920x1080 http://fre.co.il/items/330077 בבאג - (שם לא מצויין הדגם המדויק) זה אפילו 8GB לעומת 4GB בחנויות אחרות. אז איך יודעים מה קונים? א. איפה ניתן לראות מחשבים ניידים (ספציפית אסוס)? יש איזשהו יבואן עם אולם תצוגה? ב. האם ייתכן שאותו דגם בדיוק יהיה אצל חנויות שונות עם נתונים שונים (בגלל אולי מספר יבואני…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברה, * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, עריכות. * גודל המסך? 15 + מאט * רזולוציית המסך? מעדיף FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מחפש מחשב רצוי אולטרה בוק, שאיפה לדור רביעי של אינטל , עם מסך בסביבות ה15 אינץ, חשוב שהמסך יהיה מאט ולא מגע. מאוד חשוב לי שבמקלדת שלו בחלק הימני יהיו הקיצורים למספרים. תודה רב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אם יש צורך גדול אז 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ופיתוח תוכנה (הרצת סביבות פיתוח, אולי גם מכונה וירטואלית), צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Visual studio , VirtualBox, Lightroom ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch dogs, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך עדיף 23/24 אינץ -…
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, תכלס אפשרי גם יותר מכיוון שאני לא קונה מחנות מסויימת אני קונה הכל דרך היבואן כי אבא שלי מכיר מישהו שיכול לעזור לנו עם זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V כאשר יצא למחשב, BF 4+3, מיינקראפט עם חבילות מודים (זה דורש מפרט חזק), זה לבנתיים, כמובן שאני רוצה את כולם על איכות ULTRA עם 60FPS וגם משח…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לקראת שנה"ל הקרובה ובכלל - למי שעדיין לא מכיר או יודע: https://www.latalmid.net/Html/Products/Windows8.htm לפעמים רכישה בנפרד, תלוי בדגמים של המחשבים שבהם הדגמים מוצעים ללא מע' הפעלה זולה יותר. כך שזו אפשרות שקיימת שכדאי להכיר. אם מישהו מכיר דרכים נוספות לרישיון זול חוקי, בנוסף לזה ולמבצעי "ארגון המורים", מוזמנים לשתף.
-
- 42 תגובות
- 122.8k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אם תוכלו לתת לי המלצה על מחשב שיתאים לדרישות אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל . * מטרות המחשב? אני צריך שהמחשב יתאים גם להצגת סרטים באיכות HD על מסך טלווזיה 37 אינצ' אני מאמין שלא אלמד בשנה הראשונה תוכנה אבל בהמשך אלמד אם זה משנה למפרט.. **התקציב שלי הוא בין 2700-3200 * גודל המסך? 13.3-14 אינצ' *מעבד i5 *זכרון פנימי 4 ומעלה *זכרון 500 GB * רזולוציית המסך? HD 1366x768 - FHD 1920x1080 * משקל רצוי? מתחת ל 2.2 kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל שש שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חייב * סוג של כונן קשיח? עדיף HDD או שילוב HDD ו SSD אם זה לא מיקר * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא…
-
- 46 תגובות
- 11.9k צפיות
-
-
תקציב מקסמלי 3500 Gigabyte GA-B85M -350 Intel Core i5 4670K -1020 CoolerMaster CM Storm Scout 2 Window -420 Asus Radeon R9 270X DirectCU II TOP -995 G.Skill Aegis 4GB DDR3 1333Mhz -215 Antec 600W VP600P -300 Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB -230 יש עוד אפשריות? תדה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-