ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי כמה קצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין מחשב ולאחר שהתייעצתי בפורום הזה לגבי מפרטים. אשמח לתשובות. 1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים? כמו כן הוספתי למפרט את זה Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל? דרך אגב סתם שאלה מעניינת - איזה מארז עדיף ואיכותי יותר הTMS S1 או FRACTAL CORE 3000 ? 2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה) אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרת…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, לצערי הנסיון שלי בהכרות עם מפרטי מחשב והציוד העדכני בשוק השארתי אי שם בתקופת פנטיום 5 ולכן אבקש סייוע שלכם. אני מעוניין במחשב למטרות משחקים בלבד(יש לי מחשב נייד לכל שאר הצרכים). שום דבר אחר, אי לכך אני לא זקוק לצורב למשל, מספיק לי קורא DVD. למרות זאת אני לא רוצה להשקיע בסאונד בשלב זה ולכן ביצועיי שמע בסיסיים מספקים לי. אין לי צורך ברמקולים, מקלדת ועכבר. המטרה הראשית היא מחשב בעל כרטיס מסך חזק עם צג 22-24 אינצ' טוב ומעבד/זכרון שתומכים בזה. לא צריך משהו מופרע ל10 שנים קדימה כמו כן היתי רוצה מאוד להנות ממסך עם יכולת רענון של 120 וכרטיס מסך שתומכים בתלת מימד (עם משקפיים כחול-אדום) שזו להבנתי אופציה אפשרית בdirectx10 עבור רוב המשחקים החדשים (אני משחק כרגע בעיק…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים הייתי רוצה לדעת עם I5 אן I7 הם יכולים להשפיע על קצב המישחקים במחשב נייד ?(שנהם 2,5GHZ)
-
- 1 תגובה
- 888 צפיות
-
-
שלום לכם, 1. מה התקציב המקסימאלי?--6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?-- לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?--לא לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?--משחקים, ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.--החדשים והכבדים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?- גהונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 4 תגובות
- 884 צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000, אשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, עריכת וידאו(עבודה בעיקר עם ווגאס), רינדור סרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכות - צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן, לI7 של אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דר…
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
בקשה חריגה קצת, אבל בהחלט הגיונית. זה לא אומר שצריך להתקמצן, אבל מה שלא צריך, אין טעם. מכיוון שאני כבר הרבה זמן לא מעודכן, אעזר בכם. המחשב צריך להיות מתאים לשימוש כולל של משחקים סרטים גלישה וכד', ובטכנולוגיה העדכנית ביותר (חשוב מבחינת הלוח), אין טעם לחזור צעד אחורה למוצר פחות מתקדם. דרישות: -מארז שקט. -בלי כ. מסך. - מסך LCD איכותי 17"/19" (שמתאים לסרטים ומשחקים כמו שצויין). -בלי ציוד היקפי: מקלדת + עכבר, רמקולים. בקיצור ולעניין מערכת שהיא The Best Value For Money, עדכנית ומתאימה להכל.
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
אני מתכנן להעביר כמה דברים מהמחשב הנוכחי - כלומר 2 כוננים קשיחים (IDE), צורב (IDE), ו-FLOPPY (כנראה). אז מה שאני צריך שהמחשב יכלול זה: מעבד לוח-אם כרטיס מסך זכרונות מארז + ספק (מארז חייב להיות לבן). כרטיס פיזיקה תודה אבקש 2 מפרטים - אחד ב-5000 ש"ח והשני ב-6500 כאשר הדברים שציינתי למעלה (מארז לבן, חיבורים מתאימים (בכמות וסוג) ל2 כוננים קשיחים IDE, וצורב IDE).
-
- 10 תגובות
- 658 צפיות
-
-
רצוי כמה שפחות כסף.. צריך לארגן מחשב נייד לפקידה במשרד. המחשב לא צריך להריץ משחקים, אבל לא יודע אולי פה ושם.. עבודה באינטרנט, ואופיס. כלומר לא משהו חזק בטירוף, משהו ביתי טוב. תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
הלוח אם: Gigabyte GA-Z77-HD4 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4407#ov הדרישות ללוח האם: שיהיה כמה שיותר חיבורי SATA לפחות 5 שיהיה בגודל ATX ויתאים לתושבת 1155 המעבד: Intel Core i3-3225 Ivy Bridge ספק כוח: Corsair VS550 דרישות: שיהיה לפחות 3 חיבורי חשמל 4Pin למאווררים. האם יספיק לשני כרטיסי המסך הרשומים מטה? קירור למעבד: Antec Kuhler H2O 620 Liquid Cooling System דרישות: קירור מים זול ולא יקר זיכרונות: Corsair XMS3 DD3 1600 16GB X2 Sapphire AMD Radeon HD 6570 1GB DDR3 או שעדיף אחד כזה? Sapphire AMD Radeon HD 7770 1GB GDDR5 שני כרטיסי מסך למערך CrossFire מבקש את דעתכם על המפרט הנ"ל, לגבי שאר החלקים יש לי כבר חדשים.
-
- 9 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום. אני צריך עזרה בשדרוג המחשב שלי. יש לי סך של 1500 ש"ח. מערכת קיימת: כ.מסך : Geforce FX 5700 LE מעבד : Pentium 4 3GHz זיכרון : 1G אני יודע שאני חייב לשפר את הכרטיס מסך ואת המעבד. אני יודע שסכום הכסף שמוקצב לי הוא מועט. אבל אני חייב עזרה. זיכרון לא חייב להוסיף, אבל מעבד וכ.מסך חייב, ואני יודע את זה. אני צריך מחשב למשחקים, אבל יותר חשוב שיעבוד בצורה חלקה כמה שאפשר, מכיוון שמשנה הבאה אני לומד מחשבים כמגמה, וחשוב לי שהמחשב יטוס. תודה מראש, בני. ד"א, זה מאוד דחוף.
-
- 4 תגובות
- 561 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- רגיל, לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לאו דווקא בינלאומית אבל אחריות של 3 שנים! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משהו ספציפי מה שעוד חשוב - מעבד i3 לפחות וזיכרון 4GB לפחות. השוק רווי בהרבה מאוד ניידים במפרטים הנ"ל, לא יודע לגבי טיב המחשבים, אשמח לייעוץ.... תודה \…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אחים, הנייד שעקבתי אחריו חצי שנה נגמר והפסיקו לייבא אותו לארץ ביום שהלכתי לקנות אותו... acer 5672. עכשיו אני חייב משהו בסגנון בתקציב 8000 כולל אחריות של 3 שנים. בגדול אני מת לכרטיס מסך X1600 והארד דיסק 100 ג'יגה. כמובן שג'יגה זכרון וחשוב לי מאוד אפשרות הרחבה לעד 4 ג'יגה. כמובן ששאר הדברים עדיף שיהיה הכי טוב שאפשר עם מקסימום יציאות. אין לי עדיפות לחברה מסויימת אבל אשמח להמלצות. חייב את עזרתכם אנשים גאונים. עפר :jump:
-
- 55 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
* משקל רצוי - פחות חשוב לי כרגע *גודל מסך - 15.6 אינצ' * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא. רוב הזמן העבודה עם המחשב תיהיה בסביבת מקורות חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, HDMI * בלוטות - לא חובה, רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? מה הסטנדרט היום? אני מניח ש0.5T יספיק לי.... * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד מס' דברים חשובים מבחינתי - *יכולת הרצת תוכנות עיבוד תמונה - לייטרום / פוטושופ וכו' (לא הולך להוציא מהן את המיץ).*מסך טוב (מה זה טוב? אחד שלא ישנה את הצבעים שלו בכל זוויות שהוא זז למעלה / למ…
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום התחדשתי בDELL INSPIRON 6400 עם ATI 256..לא הספקתי לבחון אותו רק מכיוון שאני עובד בדרך כלל עם מסך רגיל קשה לי להסתגל לוויד סקרין, בכל זאת מה הריזולציה הכי טובה לעבוד עם מסך 15.4?? תודה.
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15 * משקל רצוי?ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATAHDMIוכו)HDMI עדיפות לUSB 3 אם נכנס בתקציב אם לא אני ישמח אם תגידו * בלוטות?לא חובה אך עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) 300GB לפחות * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה אך רצוי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה אך עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כרטי…
-
- 0 תגובות
- 856 צפיות
-
-
רוב התיקי גב היום שמוכרים למשל באופיס דיפו, לפי הכתוב הם ל"עד 15.4", אבל היום יש גם ניידים עם מסכי 15.6". מישהו ניסה ויודע אם זה עדיין מתאים?
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את המחשב הבא... מה דעתך? יש הצעות לשיפור/מחיר/וכו'... דגם מחיר כמות Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 2150 ¤ 1 ASUS P5B 985 ¤ 1 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1680 ¤ 1 WD 320GB 7200RPM 16MB SATAII 650 ¤ 1 ASUS EN7950GT/HTDP/512M 1925 ¤ 1 LG DVD X16/X48 BULK 150 ¤ 1 LG GSA-H10LB DVD-RW LightScribe white 300 ¤ 1 Sunbeam Transformer BLACK 320 ¤ 1 HEC 580W ACE580 495 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אם תוכלו בבקשה לעזור לי, אני צריך המלצה למפרט וחנות (עדיף מקום שאוכל לשלם בתלומים) עבור מחשב נייח מקסימום 2500 שח (ללא מסך ואביזרים חיצוניים) עבור תכנות בלינוקס וחלונות עם אפשרות לראות סרטים ולהפעיל משחקים בינוניים עד פשוטים. עדיף מחשב כמה שיותר שקט אבל זה לא בעדיפות עליונה. עדיפות גם לזיכרון 4GB וכרטיס מסך סביר. תודה.
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
קודם כל תודה על העזרה מכל החבר'ה הנהדרים פה! המחשב מיועד ל-OC בינוני, למשחקי "אמצע הדרך" (C&C 3 כשיגיע) ולפעולה שקטה במיוחד. ההערות וההתלבטויות בסגול. מעבד E6400 1390 או E6300 1075 לא בטוח אם שווה להוסיף 300 ש"ח בשביל מכפלה X8, אבל קראתי בהרבה מקומות שה-6400 נפוץ מאוד במערכות ל-OC. עדיין מבולבל. הרבה אמרו של-OC בוחרים 6300 או 6600 וה-6400 הוא מעבד לאלה שלא מתכוונים לעשות OC... קירור מעבד Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro 154 ביקורות טובות, לא חושב שצריך נינג'ות ל-OC בינוני. מלבד זה חשוב לי השקט. לוח אם Gigabyte 965 DS4 1090 או S3 790 זאת התלבטות קשה. אם כבר אעלה ל-DS, אבחר ב-DS4 ולא ב-DS3 בגלל הקירור. השאלה היא אם לבחור S3 עם או…
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
חברים זה המפרט שאני מתכנן לקנות רציתי לדעת מה דעתכם עליו ואם יש הצעות לשיפור זה המפרט: מעבד Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX ___________________________________________________________ לוח אם Gigabyte GA-EX58-UD4 Intel X58 Chipset Socket LGA 1366 ___________________________________________________________ זכרון OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 ___________________________________________________________ ארדיסק Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 32Mb Buffer SATA II ___________________________________________________________ כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E Hdmi Model S4891GD5VX ________________________________________________…
-
- 11 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה על לוח אם מעולה המתאים לAMD 3800 X2 939 וכן לזיכרון 1G, שני הפריטים מיועדים למערכת משחקים, לא דרושות יכולות OC כלל.
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
-
מחשב נייד HP Pavilion ze2002EA מעבד: Intel Celeron M 350 1.3GHz 1MB cache מסך: 15.0 inch XGA ברזולוציה 1024x768 זיכרון: 256MB DDR דיסק קשיח: 40GB כונן אופטי: Combo DVD & CD-writer drive תקשורת: מודם V.92, כרטיס משולב 10/100, Wireless 802.11b/g גרפיקה: Video Intel® Extreme Graphics 2 Up to 64MB shared video memory 4x AGP Enhanced Video with 3D performance רמקולים: Sound 3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated Altec Lansing Stereo speakers יציאות:1 VGA port, 2 USB 2.0 ports מתח : Power 65W AC Power Adapter 6cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery משקל : 2.95 ק"ג בכמה אני יכול למכור אותו? בהתחשב שהמצב שלו חדש, אין סריטה אחת קטנה אפילו.
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל בגישושים ראשוניים לגבי מחשב נייח שמיועד לסטודנט לאדריכלות. המחשב צריך להריץ תוכנות כגון AutoCAD, Rhino, Revit, Sketchup ויישומי Adobe למיניהם. התקציב עומד כרגע על 6000-7000 ש"ח כאשר מדובר בתקציב שמיועד למחשב בלבד ללא מסך וציוד היקפי. קצת מבחינת העדפות כלליות: זיכרון: 8GB עם העדפה ל- 16GB דיסק קשיח: שילוב של SSD בנפח מינימלי של 128GB עם RAID של 2 כונני 1TB. אם לא יהיה אפשרי מבחינת התקציב אפשר ללכת גם על כונן 1TB אחד בנוסף ל SSD ולא להשתמש ב RAID. כ. מסך: חשבתי על Quardo 4000 אבל פתוח להצעות. כונן אופטי: צורב DVD רגיל. אין דרישות מיוחדות מבחינת המארז, קירור וכד'. העדפה למוצרים עם אחריות ארוכה. אשמח לשמוע הצעות, הערות, הארות וטיפים. תודה מראש, עומר…
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם לבניית מפרט ב4.5 אלף מטרות המחשב: גיימינג בעיקר, סרטים ואינטרנט המחשב אמור להיות ללא ציוד היקפי וללא צורב יש העדפה לאינטל כי מתוכנן OC קטן של בערך 10%+- דרך אגב אני יכול להמתין חודש אך האם מחיר המחשב יירד כך שיהיה משתלם? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-