ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? שימוש ביתי (אינטרנט סרטים וכו') ולימודים (בעיקר תכנות - Visual Studio, Eclipse ואמולטור לטלפונים בשביל בניית אפליקציות וכו'). יכולת להפעיל משחקים בונוס (אבל לא מחשב גיימינג רציני) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6 . לפי מה שהבנתי - עדיף מאט (אלא אם תאמרו אחרת) * רזולוציית המסך? עדיף גבוה מ-1366x768 (שוב, אלא אם תאמרו אחרת.. אני לא מבין הרבה בחומרה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יילקח לאוניברסיטה, לכן רצוי זמן סוללה טוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או היברידי (נראה לי חבל לקנות מחשב היום בלי זה) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. יכול לקבל ווינדוס 7\8 מהלימודים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי שלנובו נחשבת חברה …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד : i7 2600K לוח אם: asrock extreme 4 p67 ספק כח:1000W שתיי כרטיסי מסך 6950 SSD 120GIGA 8RAM תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מספר נקודות חשובות: המחשב מיועד לבחורה, חשוב לה שיראה טוב (עדיפות ללבן, אך לא חובה). מסך 14'' (לא מקצוענית לכן לא רוצה מסך גדול יותר, מתחילה ללמוד בקרוב). לא חובה שתהיה מותקנת מערכת הפעלה או תוכנות נלוות. אין אפשרות לחריגה - מה שהכי מתאים בתקציב היא תקנה. תודה מראש לעוזרים, כי אני כבר אובד עצות, שיגעה אותי
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 - 800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, צפייה בתכני HD ומוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע אין משחקים ספציפיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p והגודל בסביבות 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוה…
-
- 19 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לחברה, לא ברור לי ההבדל בביצועים בין דיסק קשיח 5400, דיסק קשיח 7200 ודיסק קשיח 5400 עם SSD (היברידי) האם הדיסק ההיברידי דומה בביצועים ל-7200 ? יותר / פחות טוב ? מבחינת זמן פעולה של המחשב - האם עדיף לקחת מעבד דל הספק או להשקיע דווקא ב-SSD (היא צריכה לפחות-500 ג'יגה כך שמדובר בעלות מאוד גבוהה) (עד כמה מעבד "רגיל" צורך סוללה כשלא עושים כלום עם המחשב ?) (השימושים שלה לא חריגים, Viewer'ים של הדמיות רפואיות, אופיס/אינטרנט) תודה על כל עיצה...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מאוד מעוניין בדגם Asus Transformer Book TX300 , זה בעצם מחשב נייד, שהמסך מסוגל להיפרד מהמקלדת ולשמש כטאבלט בעל OS Windows 8. אבל כאשר ניגשתי לחנויות, קיבלתי את הרושם שכבר הפסיקו לייבא את ה-TX300, וזאת בגלל בעיות מרובות בדגם הנ"ל. כאשר ביררתי עוד על הנושא, שמעתי מספר פעמים ששירות הלקוחות של אסוס לגבי תיקונים הוא נוראי עד זוועתי. לכן אני רוצה לשאול כל מי שהיה לו את המחשב הנ"ל או שבכללי היה לו מחשב של אסוס ונאלץ להשתמש בשירות התיקונים שלהם, מהי חוות דעתו? והאם הוא ממליץ על הדגם הנ"ל, או שיש אופציות אחרות בשוק. מה שבמיוחד אהבתי בדגם הנ"ל זה את העובדה שניתן להשתמש במסך כטאבלט לכל דבר, אבל מבלי לאבד את היתרונות של עבודה נוחה והרבה זיכרון קשיח. לשם הבהרה: במקלדת …
-
- 51 תגובות
- 19.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אם יש צורך גדול אז 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ופיתוח תוכנה (הרצת סביבות פיתוח, אולי גם מכונה וירטואלית), צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Visual studio , VirtualBox, Lightroom ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch dogs, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך עדיף 23/24 אינץ -…
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, כבר כמה זמן אני מחפש לעצמי לפטופ חדש, המון זמן הייתי נעול על קניית dell vostro 5470 בתצורה הכי זולה שלו ושדרוג עצמי של הזיכרון הפנימי ל8 ג'יגה והדיסק הקשיח ל256 ssd עניין של בערך 4400 ש"ח בKSP. לאחרונה גיליתי מחשב נייד של לנובו הideapad u430 טאץ שמגיע עם 8 ג'יגה זיכרון פנימי ועולה 3800 ש"ח ושדרוג של הדיסק הקשיח לssd עולה עוד כ500 ש"ח וזה שם אותי ב4300 ש"ח על מחשב עם אותם נתונים כמעט, אפילו ללנובו לדעתי יש סוללת 4 תאים מול הדל שיש לו סוללה של 3 תאים. אשמח אם תאירו את עיניי בנתונים שלא שמתי לב אליהם או שתתנו לי פשוט המלצה איזה מחשב לרכוש?
-
- 2 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
מטרות המחשב? סטודנט להדסה, אינטרנט אופיס MATLAB . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא חשוב . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMIו VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP בלבד! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רק שיעבוד עם MATLAB כמו שצריך!! תקציב עד 700$ ללא חריגות והמחשב יקנה בארה"ב לכן חשוב הרישיון הבין לאומי (כמובן שנשמח גם להצעות שאין עלי…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים קניתי מחשב נייד HP Probook g450 בהמלצת Chevy (מרוצה ממנו מאוד, תודה!) לא ממש קיים צורך לכרטיס מסך, אבל אני תוהה האם זה אפשרי ? הרי המחשב נייד הגיע עם כרטיס מובנה של אינטל, אני סבור שאי אפשר, אבל בכל זאת קיים בי הספק הזה. מה לגבי כרטיס זיכרון? יש לי 4GB וכרגע זה יותר ממספיק לי, אבל יותר מדי אנשים מהסביבה אומרים שההבדל בין 6 ל4 הוא תהומי, ושכדאי לשדרג כרטיס אחד (כי כנראה ה4GB מחולק ל2-2) ל4GB וככה להגיע ל6GB סה"כ. זה אפשרי? כדאי ?
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני יודע שדיון דומה קיים מהזמן האחרון בתקציב 7K, העתקתי את הפוסט הפותח לכאן ושיניתי את הפרטים הרלוונטיים ובמיוחד את המחיר - ל 4K: * מטרות המחשב? עבודה עם תוכנות CAD למיניהן, וכו' עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט סרטים ומוזיקה. * גודל המסך? בטווח ה-15 - 15.X אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף SSD גודל מינימלי 256GB * כונן אופטי? לא צריך ומעדיף שלא יהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13/14 *האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כדאי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מתלבט אם כדאי מסך מגע, נוטה לחשוב שזה סתם גימיק. הדגש הוא שהמחשב יהיה קל וזמן סוללה סביר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן כבר שנים שאני לא בתחום לכן אני צריך את עזרתכם ומבקש מפרט של מחשב לגרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטור בעיקר) התקציב הוא בסביבות ה5000 עם אפשרות חריגה לא מוגבלת אבל במידת הצורך, לא כולל ציוד היקפי תודה רבה לכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לסביבות ה5000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור. מטרות עבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטב…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב נועד לשימוש כפול 1. מחשב נייד ללימודים (בעיקר אופיס) 2. שימוש כמחשב בייתי לכל דבר (בבית אני מחבר אותו לסט אלחוטי ומסך 22 חיצוני) שישמש לגלישה באינטרנט (לפחות 6-7 כרטיסיות במקביל) צפיה בתוכן fhd בעת הגלישה (מסך מפוצל) * גודל המסך? עדיפות ל13.3-14 (המחשב הנוכחי הוא 15.6) * רזולוציית המסך? עדיפות לfhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קומפקטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך מינימום 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 2 יציאות USB 3.0 * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 GB עדיפות לכונן SD למערכת הפעלה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אפתח בכך שאומר שקראתי את המדריך המצוין הבא: http://hwzone.co.il/community/threads/438961-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-2014)#.VADt9Pk0EdQ הדף הזה עזר גם להדיוט כמוני להבין מספר דברים, אך אני עדיין חושש לרכוש מחשב מבלי להתייעץ. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אדרבה, אם זה כדאי והתועלת ביחס העלות טובה אפשר גם להרחיב ל-4K. יחד עם זאת, לחסוך זה תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כפי שכתבתי לעיל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט, סדרות, מייל ודברים פשוטים ברוב הזמן. המחשב הוא אול-ראונדר בבית. השימוש ה"כבד" היחיד הוא גיימינג. ב) במידה …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב מומלץ/ אם אפשר להרכיב בעצמי, אני באמת לא מבין גדול במחשבים ניידים. בעיקרון המחשב מיועד לשימוש כסטודנט לפחות ל-3.5 שנים הבאות, שבהן אני לא מתכנן לשדרג אותו או משהו. מטרות המחשב? אופיס, PDF, אינטרנט ופתיחת הרבה חלונות בו-זמנית (רלוונטי זיכרון 8 גיגה??), תכנות בסיסי (שפת C, מאטלאב), תוכנות לשרטוט ממוחשב וסימולציות המתאימות להנדסת מכונות/אווירונאוטיקה כמו שרטוט ממוחשב (SOLIDWORKS) * גודל המסך? נראה לי 15.6 זה גודל אחלה, ראיתי שיש כאלה שביקשו 14, אבל לדעתי ילכו לי העיניים עם פחות מ 15.6. שיהיה מט * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה (מעדיף יותר קרוב לריבוע מאשר למלבן... אם זה לא טיפשי מדי בימינו) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?…
-
- 0 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שעונה על הדרישות הבאת: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא בסביבות ה7000 ש"ח, ניתן לחרוג למעלה בסביבות ה500 שקל אם זה יוסיף המון. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב, אני מפנק את עצמי לכבוד הכניסה לקבע ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג ופיתוח תוכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנה ספציפית, מעבר למשחקים התוכנה היחידה שתהייה בשימוש רחב זה Visual Studio. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, י…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ייעוד המחשב המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו. חשוב לי מאוד מעבד חזק לרינדורים I7 עם עדיפות לדגם הלא מסורס, חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי שיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון. התקציב גמיש ב200 שקל גג. גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6 רזולוציית המסך- לא ממש חשוב לי איכות הצג כיוון שהוא יהיה מחובר רוב הזמן למסך . דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ללא משקל רצוי? לא ממש קריטי האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סטנדרטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין לי צורך במשהו מיוחד , אשמח לחיבור HDMI , ולחיבור בלוטוס' אם אפשרי(לא קריטי בכלל) גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוח…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב מדגם Asus R510VC הבעיה כרגע מספיק ל2 וחצי שעות בלי בלי טעינה גם הורדתי בהירות יש אולי עוד דרך שהמחש עבוד יותר מי 2 וחצי שעות
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך הוא לפי דעתכם? http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3082
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד: Intel® Core™ i5-4690K Processor הארדיסק 1: Intel® SSD 730 Series 240GB, 2.5in הארדיסק 2: Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX זכרון: G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit צורב:LG GH24NS DVD±RW x24 Black Sata לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150 מארז: Antec One Mid Tower Gaming Black Case ספק: CoolerMaster G550M 550W Modular 12cm Fan PSU קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 כמה עולה?
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד עם מקום לשני כוננים במטרה לשים שם HDD+SSD. מבחינת גודל המסך 13.3/14/15.6. אני מניח ש-13.3 זה די נדיר אם בכלל קיים אז 14 זה בסדר וגם 15.6 זה מעולה. האם ישנם דגמים כאלה בישראל? (כאלו שגם מומלצים) בתודה מראש על כל המלצה/תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג מ-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעבדה VM של מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMware עם server 2003\2008 (כ-8 שרתים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? של המעבד, אין צורך בכרטיס גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, בשבוע הקרוב אגיע להונג קונג ואני מחפש המלצה למחשב למטרת לימודי עיצוב תעשייתי (בצלאל). התקציב הוא עד 6K אבל אפשר לקבל גם חריגות קטנות כלפי מעלה. תודה! * מטרות המחשב? לימודי עיצוב תעשייתי, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים. צפוי להריץ פוטושופ, אילוסטרטור, סולידוורק, ריינו קישוט וכו'. * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? נמוך. מקסימום 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. עדיפות לSSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחבר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לציין שיש לי כבר כרטיס מסך שהוא יחסית טוב וחדש amd radeon hd 7770 ואני רק צריך לשנות את חלקי המחשב שיהיו טובים ושיעבדו עם הכרטיס מסך שלי.1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CSGO LOL PAYDAY 2 BATTLEFIELD 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-