ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב Asus Q400A שלו הוספתי כונן SSD לפי המדריך שמופיע בנעוץ. בקצרה, הסרתי את הצורב ואת ה-HDD. את ה-HDD התקנתי במגירה ייעודית והכנסתי במקום הצורב. במיקום הישן של ה-HDD והתקנתי את ה-SSD. הפעלתי המחשב ושיניתי את הגדרות הביוס כדי שה-HDD יעלה ראשון, שמרתי והפעלתי מחדש, הכל עבד כשורה, כיביתי את המחשב וסגרתי את המכסה והבורג. בפעם השנייה שהפעלתי את המחשב המצב הסתבך ועכשיו המחשב רק מפעיל עצמו, אך לא ממשיך מעבר לכך, ז"א הוא לא מגיע אפילו למצב שהביוס עולה וגם לא נותן להיכנס לתפריט של הביוס! ניסיתי לחזור על כל התהליך בצורה הפוכה, אך זה לא עזר. הסרתי את ה-SSD והפעלתי רק עם ה-HDD שהוא במיקום המקורי שלו, אך גם כאן לא הייתה הצלחה. ד"א גם בלי שום דיסק מחובר הוא לא מסכי…
-
- 8 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
נניח ואני לא מבצע אוברקלוק ? או שזה חובה האם שווה ללכת על הכרטיס המסך ? האם 512 זכרון זה בעייתי? הספק כוח שבא עם המארז ..הבנתי שהוא לא גנרי אבל גם לא חזק במיוחד איך המארז עצמו ? מכון להוסיף כמה שקלים ...אני בכלל לא סגור כרגע על תקציב אבל נניח עד 4500 רק מה אני מעניין לקנות מהחנות http://www.wex.co.il/ פשוט עניין של נוחות כי עשיתי אצלם קניות בעבר חלקים שלא נמצאים למרות שהם עדיפים יותר מהווים בשבילי בעייה ..אלא אם לספקים שלהם יש את הזה
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אני קונה מחשב נייד והחלטתי לקחת מחשב של אייסר כי התמורה שלו גבוהה ביחס למחיר http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=1342 ומאיפה שאני לוקח הוא מגיע עם 3ג'יגה ראם שווה.? יש עוד מחשבים עד 2900 שכדאי לקחת יותר מזה^^ תודה רבה (:
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
^^^^ המפרט (מחנות פנדס למי שרוצה לדעת): (עזבו מחירים אני רק רוצה לדעת מה אתם חושבים על הרכיבים עצמם, האם אלה הדברים הכי טובים בשוק שגם לא מתקלקלים כל שנייה) AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box Winchester Zalman Cpu Cooler CNPS7000B-AlCu LED MSI K8N Diamond nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 PQI 1024MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x512MB) Mirrored Black Copper 2-2-2-5 Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk Mitsumi floppy 1.44 Compucase super Midi Tower CI 6a21 400w LDT - Black & Blue Gigabyte NVIDIA GeForce 6800GT PCI-E SLI GV-NX68T256D-B 256MB תודה מראש, איתי
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום המחשב מיועד למשחקים לתווך של 4 שנים כרגע אין צורך ב OC אולי בעתיד ואז אקנה איוורור מתאים. רציתי לדעת אם ניתן להוזיל עליות אולי עם ספק אחר , מארז אחר , לוח אם אחר,זיכרון אחר?? מה דעתכם המפרט הוא מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1321 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤501 מארז: Compucase HEC 6A19 Black NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤213 קירור למארז: Zalman F3 120MM Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤44 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤205 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBNQ כמות: 1 - מחיר: ¤295 קשיח למחשב שולחני: Samsung 250GB SATA II 16MB כמות: 1 - מחיר: ¤351 כ…
-
- 5 תגובות
- 663 צפיות
-
-
חבריוס,אני רוצה שתבדקו את המפרט הבא,ותעריכו בבקשה כמה הוא שווה: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Hitachi Deskstar 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 512MB DDR5 PCIe צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז מחשב ללא ספק CoolerMaster CM690 ספק כח Corsair CMPSU-550VXEU 550W מסך Samsung 22" T220 2ms LCD תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי lenovo g550 והוא נפל לי ונישבר לי החיבור של הארד דיסק אני לא יודע איך קוראים לזה והארד דיסק כעת לא עובד איפה אני יכול לקנות כזה דבר?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אחרי שחיכיתי מספיק זמן שיצא מחשב ע"פ הדרישות שלי אני חושב שמצאתי אותו http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm מחשב של 13.3 אינץ' עם הגירסה החזקה שלו core I5 וכרטיס של hd5470 כמובן שאני אקח עם 4GB זכרון השאלות שלי הן אלו: 1. notebookclub הוא היחידי שמוכר את המחשב הזה עם זכרונות 1066Mhz בניגוד לשאר החנויות שמוכרות את זה עם 1333Mhz האם ישנו הבדל משמעותי בדבר? 2. אצל המחשבים של דל, מי בעצם נותן את האחריות? החנות או שבעצם דל ישראל ואליו אני צריך לפנות במקרה של תקלה? 3. מאחר ואין לי שמץ של מושג איפה כדאי לקנות אותו מבין הרשימה הבאה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756117 איפה כדאי, אם מישהו מכיר את החנויות שברשימה, לקנות את המחשב? הבנתי ש-notebo…
-
- 66 תגובות
- 14.3k צפיות
-
-
המטרה: מחשב משחקים שירוץ בסבבה ביותר (ושיידע לעשות קצת תלת מימד+אפטר בעיתות צורך) תקציב : 7+טיפה בלי "מסביבים", יש בבית שני מסכים, מקלדת/עכבר וכו'.. כלומר נטו "ברזלים" רצוי שיהיה שקט ככל שאפשר (וצריך גם ווייפיי חזק). אחרי הרבה מאוד קדימה ואחורה הגעתי לשני המפרטים הבאים: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22237 http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22233 ההבדל ביניהם הוא בבורד, מצד אחד התקציב עומד על כ-7 עם טיפה חריגה, אז אני מנסה לצמצם, מצד שני קראתי ביקורת לא מוצלחת כ"כ על הMSI שטוענת שהוא לא מוצלח למשחקים, מצד שני אני חושב שעם המעבד והכרטיס מסך והזכרון לא אמורה להיות בעיה בכלל, מצד שלישי אם יש איתו בעיה במשחקים א…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוקר טוב וחג שמח לכולם ברשותי מחשב Dell מדגם N5010, נקנה בינואר '11, עדיין תחת אחריות (3 שנים) מלאה. עד היום שמרתי על המחשב "בקנאות". ז"א, אני לא שם אותו בנפטלין כל ערב לפני שאני הולך לישון, אבל דואג שהוא לא יחטוף יותר מדי מכות (וכמובן שהוא חוטף מדי פעם, זה כמו לשלוח את הילד לגן משחקים ולצפות שהוא יחזור בלי שפשופים במרפקים) ושיתפקד כמו שצריך. דבר אחד שלא עשיתי במהלך השנה+ שאנחנו ביחד זה לנקות מתחת למקשים, משום מה, בניגוד ל HP, לנובו או טושיבה הקודמים, המקשים פה פשוט יותר "קשים" להוצאה, וכל פעם שהגעתי לנקודה שהרגשתי שזה ישבור את המקש שחררתי אותם חזרה למטה. לפני 3 ימים הוצאתי את המחשב מהבית, ישבתי עם כמה חברים לשיחה, כפי שהתנבאתי אחד מהם היה חייב להביא "קטנה" לכוס הקול…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה... שיהיה מבוסס אינטל.. ללא כרטיס מסך, מסך והרדיסק.. בקיצור: מעבד לוח אם זכרונות dvd כרטיס קול בתודה..
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
(924שח)AMD ATHLON 64 3000 BOX Gigabyte GA-K8NS nVIDIA nForce3 250 Socket 754 (490שח 128BIT POWERCOLOR 9600PRO 256mb(818שח) (450שח) Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 C3 (861שח) Hauppauge WinTV PVR 150 (515שח) WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM עוד לא החלטתי לגבי DVD או צורב/DVD ואת המארז והספק כבר יש לי .... אז מה דעתכם?? כל זה יעלה לי בסביבות ה4500 אם יש לכם מפרט אחר אשמח לקבל אותו ומה שיהיה יותר זול מבלי שיאבד מהאיכות יתקבל בברכה... ***** (נערך לאחר יום שלם ללא תגובות!! שזה הרבה זמן אינטרנט!!) ***** אנשים!!! זה לא יכול להיות שאין לכם דעה?? האם המפרט כלכך מוצלח, ואין לכם טענות בכלל????
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
יש את המפרט למטה עם מערכת הפעלה FREE DOS מה זה? ואפשר להתקין XP או VISTA או WINDOWS 7 מחשבים ניידים Dell - Dell Studio 1537 V9400 Model V9400 CPU Intel® Core2 Duo Processor T9400, 6MB L2 Cache, 2.53GHz, 1066MHz FSB Memory 4096MB (2x2048) 800MHz DDR2 Dual Channel HD 320GB 5400 rpm Display 15.4'' Widescreen WXGA with TrueLife - LED(1280x800) GPU ATI Mobility RADEON HD 3450 256 MB Optical Device DVD-RW +- With Dual Layer Technology Webcam 2.0 Mega pixel web camera Bonus Dell Travel Remote control Bonus Fingerprint Reader Biometric Sound Audio type/controller: AC97 Soft Audio Speaker…
-
- 2 תגובות
- 15k צפיות
-
-
שבת שלום חברים, אני מתכנן לקנות מחשב בתחילת שבוע הבא, ונכון לעכשיו אני מתלבט בין ארבע סוגי מפרטים (שניים מ-KSP, ושניים מ-IVORY). קראתי קצת פה בפורום, וגם בעמוד הראשי, ולא מצאתי מפרט שתואם את הטווח מחירים הזה. בהמלצת חבר ניגשתי למפרטים מוכנים של החברות האלו, ואשמח לקבל את עצתכם בנושא. המשחקים העיקריים שאני עומד לשחק בהם זה GTA V, ARMA, ומה שבינהם. קודם כל אתחיל עם 2 המפרטים הזולים יותר, שניהם די דומים- הראשון של מבית אייבורי (3690 ש"ח) https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10196 בהשוואה למה ש-KSP מציעים (3790 ש"ח) http://ksp.co.il/?uin=15940 מנגד חבר שלי אמר לי להעלות קצת בתקציב (עוד 200 ש"ח בערך), ואני אקבל גם שירוד למעבד, לכ"מ, וזכרון SSD). שאלתי היא במפרטים למ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד קצת פרטים: מחשב מבוסס אינטל, רצוי שיהיה שקט אבל אני לא משתגע ורוצה שהוא יהיה ממש כזה.
-
- 10 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני מבקש הצעה למפרט מחשב ללא מסך וללא ציוד פריפריאלי. תקציב: 2000-3000 ש"ח (עם העדפה משמעותית לכיוון ה-2000). אשמח אם תוכלו לציין איזה שינויים (CPU, לוח, או כרטיס מסך) מומלץ לבצע כדי להוזיל את המפרט, בטווח הנ"ל, תוך שמירה מקסימלית על יעודו. יעוד: משחקים ובעדיפות משנית עבודה עם מכונות וירטואליות. משחקים - אני בעיקר משחק RPG 3D (יענו משחקי תפקידים\הרפתקאות תלת-מימדיות) לדוגמא Neverwinter Nights 2 או The Elder Scrolls IV, לא FPS (כגון CRYSIS) או משחקים אחרים שדורשים זמן תגובה מהיר. מסך נוכחי: אני עובד עם 19" CRT שתומך ברזולוציה של עד 1600x1200. יש סיכוי קטן שאעבור ל-LCD בגודל 22 או משהו כזה. 1. אני לא מעוניין שהמפרט יושפע יותר מדי ע"י האופציה להחלפת מסך. 2. הייתי שמח לשמוע ה…
-
- 11 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי ככה: מעבד: pentium dual-core cpu e5700 36hz RAM מותקן: 1GB מודל : hp 500b microtower סוג מערכת: מערכת הפעלה של 32 סיביות מספר ליבות : 2 גרפיקה: intel g41 expres chipset סה"כ זיכרון גרפי זמין: 270 MB המחשב כבר עומד 5 שנים והוא ניהיה מאוד מאוד איטי, אני ניקיתי אותו ועדיין איתי, השאלה אם אפשר להחליף כמה חלקים והוא יהיה סביר(לשימוש ביתי ) או שבגלל הזמן שעבר כבר לא שווה. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד i5 3470 לוח אם gigabyte b75m-drv זכרון 2 סלוטים של 4 כל אחד במהירות 1333mhz ספק SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET vכרטיס מסך gigabyte hd6850 1gb מארז coolermaster cm 690 ssd crucial 128gb m4 Western Digital WD5000AAKX 500GB מאוורר למעבד של זלמן
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי כמה שנים שלא כתבתי פה, אני חוזר אליכם עם שאלה. אני מתלבט על קנייה של מחשב נייד, ומאוד קרץ לי המחשב LENOVO T400 מפני שהוא ממלא את הדרישות שלי במלואן. כעת ראיתי את המחשב הזה בכמה מקומות אבל שימו לב: http://www.qsys.co.il/pl_product~7417TRU~10~29.htm שימו לב מחיר של 6200 שקל. אם תיראו במקומות אחרים אז מחיר המחשב הזה הוא 7000+ ממה נובע ההבדל הזה לדעתכם? אגב כתוב פה שיש אחריות ל-3 שנים.
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
ראיתי פרסומים שיש עכשיו לפטופים עם מסך תלת מימד ונותנים יחד עם זה משקפים. יש לי כמה שאלות שאני לא מבין. 1. האם זה אומר שאני חייב את המשקפיים בכל מצב של עבודה עם המחשב (גם בעבודה שוטפת על OFFICE) כי אחרת זה יהיה מטושטש? 2. ראיתי שיש שם משחקים ישנים שמוצגים בתלת מימד כמו FIFA 08 וגם HALF LIFE זה המרה למשחק או שבגלל המסך והמשקפיים זה יוצג ב-3D? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין לרכוש בימים הקרוביחם מחשב שישמש כשרת ביתי למטרות למידה. המחשב יריץ מכונות וירטואליות בעיקר וישמש גם כמחשב משרדי . להלן השאלון: א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוךנסות לחסוך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה שרת שיריץ מכונות וירטואליות (3-4 מכונות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SERVER 2012 R2 שימוש תמידי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים החלטתי לקנות מחשב חדש הוא יהיה בעיקר לצורכי לימודים סרטים ומשחקי ספורט בעיקר, אשמח אם גם יוכל להריץ משחקים טובים שיש כיום בשוק אבל לא אם זה חורג מהתקציב אין צורך במסך ובשאר הציוד חיצוני תודה רבה ויום טוב
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 2. מה שימושי המחשב: משחקים בעיקר. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: לא משהו ספציפי, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1080p . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד): לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט): 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד): לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות: לא. 8. האם ישנ…
-
- 3 תגובות
- 966 צפיות
-
-
לרגל גסיסת מחשבי הישן שכנראה יהפוך למחשב להורדות בלבד, אני צריך מפרט למחשב חדש, לא כולל מסך וציוד הקיפי (רמקולים, עכבר וכו') יש לי כרגע שני HD של 80 ו-120, אבל נראה לי שאני אקנה כבר HD חדש למחשב החדש (או לא, תייעצו לי?!). נראה לי שזה זמן טוב לשדרג, עם יציאת AM2. לפני שמישהו נותן מפרט --> לדעתכם כדאי לחכות לסוף השנה ליציאת VISTA? או כבר לקפוץ למים? נראה לי שזה מיותר לחכות כיוון שאני ממילא אקנה מחשב שעולה על דרישות המערכת של VISTA. אבל כיוון שאין לי מושג לגבי מעבדים חדשים שיוצאים בזמן הקרוב, אז תייעצו לי גם לגבי זה (אם אפשר.... ;D) תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 819 צפיות
-